![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Szpen to chyba dzieciak z młodzieżówki PO innego wytłumaczenia nie ma.
|
I pamiętajcie Towarzysze, wzrost gospodarczy mamy dzięki PO i naszemu Premierowi. Teoria głosi, że im więcej POdatków i urzędników tym większy wzrost. Wbijcie to sobie Towarzysze do głowy i przestańcie podcinać gałąź brzozy, na której wszyscy siedzimy.
Wnioskuje jednocześnie z kolektywem młodych kiboli o dożywotnie bany, dla każdego kto myśli inaczej. Ale żeby nie było, że sam wymyślam takie rzeczy to na potwierdzenie materiał: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=la35JnhIulg Temat można zawiesić do następnych wyborów albo przynajmniej na po EURO 2012. :alleluja: |
Cytat:
Probatio incubit ei qui dicit, non qui negat. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja zadałbym pytanie inaczej - jakim trzeba być gównem, żeby mimo tylu przkrętów i wtop PO nadal na nich głosować? ps. w pracy mamy tu z Ciebie niezły polew odnośnie tego wzrostu gospodarczego. |
Cytat:
I jeszcze jedno. Rząd ma za sobą media. To fakt. Myślisz, że dlaczego? Tusk ich opłaca? TVP odrzucamy, bo tam z nadania politycznego, więc tu nie trzeba wyjaśniać. Polsta? Tam jest płacone? TVN? Płacone jest? GW - wiadomo, od 20 lat jadą na tą sama Michnikową nutę. Tygodniki z wyjątkie URZE i GP - opłaceni? Wszystkie radia opróćz RM - opłacone? Myślisz, że w TVN przyszedł Walter do działy faktów i powiedział: od dziś jedziemy z Kaczorem, Tusk ma być na ustach! Myślisz, że tak było? Czyli sądzisz, że cała Polska dziennikarska jest opłacona, aby być przeciwko Kaczyńskiemu? Bo im Tusk to wynagradza? To co powiesz o Rzepie, w której rząd miał 51% glosów, a można tam było wyczytać wiele złego na Tuska, i wiele pochlebnych informacji na Kaczora? Zapomnieli o Rzepie? Toż to spisek na skalę światową! edyta: literówka ;P i dodanie tekstu |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
To jest leb jednak ktory nie rozumie ze ITI jako wlasciciel najwiekszej polskiej stacji sam kreuje rzeczywistosc medialna i to nie media sa za PO tylko raczej PO jest na pasku mediow z TVN-em i Wyborcza na czele. Wystarczy posluchac Tuska z 2005 mowiacego o ukladzie glosniej niz Kaczor ktoremu nagle sie odmienilo bo poszedl na deal z glownym nurtem.
Media dzisiaj skladaja sie albo z szuj jak Maleszka, albo z oportunistow jak Paradowska ktora "skad zawieje tam wychwala" i jeszcze z postepowych Lisow i Sród zawstydzonych polskim ciemongrodem. Do tego rzesza pozytecznych idiotow czego najlepszym przykladem jest Kuzniar. Nad wszystkim czuwa papa Walter, Michnik i kilka innych osob z tylnego fotela, ktore dbajac o PO dbaja zwyczajnie o siebie. Kupuja sobie dalej ustawy, zachowuja status quo w kwestii rozliczenia z ubieglym systemem, pilnuja interesow dla siebie samych jak w mafii weglowej czy przekretach z paliwem, walkach przy prywatyzacjach i wreszcie wspieraja kolegow z PRL-owskiej bandy w spolkach panstwowych bo tam tez jest dobrze (ostatnio wyskoczyl NCS i pokazal mechanizm jak w Polsce dba sie o publiczne finanse ale to sie dzieje na co dzien we wszystkich Orlenach, KHGM-ach, PZU itd). Ten watek mozna rozszerzyc duzo bardziej ale nie mam na to zbytnio czasu, kazdy kto cokolwiek wie na temat transformacji ustrojowej 1989 wie o czym mowa. No i zagadka poparcia medialnego dla PO rozwiazana. |
Cytat:
Rząd ma za sobą media. To fakt. Myślisz, że dlaczego? Tusk ich opłaca? Zadałeś pytanie retoryczne i nieodpowiedziałeś na nie. W końcu nie wiem dlaczego Twoim zdaniem media są za Tuskiem. Bo moim zdaniem odpowiedzi trzeba szukać w archiwach służb. Walter, Wejhert, Solorz ... każdy z nich był zarejestrowanym TW. I w momencie gdy JK zaczął brać sie za likwidację Ubekistanu panowie poczuli wspólnotę interesu. A Donio akurat był pod ręką, gotów sprzedać dusze za władzę (zresztą sam Czempiński przypisał sobie ojcostwo PO). I tak juz zostało. |
Cytat:
To pierwsze wybaczalne, to drugie niestety nie. Przynajmniej dla mnie. |
Cytat:
- UFO - Talibowie - Kaczyński - Deszcz, słońce, wiatr, mróz, upał - Migracje lemingów |
Cytat:
|
Już chciałem zakończyć poranną sesję z internetem ale nie mogłem :rotfl:.
Vincent: "Kobiety mi uświadomiły że realizacja pomysłu PSL to byłby ruch antykobiecy". To o przedłużeniu okresu pracy dla kobiet :rotfl: Najpierw Mucha robi z fryzjera dyrektora, potem Donio mówi o nim że to "przedsiębiorca, a w tym wypadku fryzjer" a teraz Vincent chce przedłużyć kobietom okres pracy i robi to dla ich dobra... :rotfl:. Gdy upadał Gierek było tak samo. Nie wiadomo było czy śmiac sie czy płakać. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Haha ostatnia strona tego tematu jest piekna.. Ciekawe co na to Szpenio :) Gość myslał, że wszystko w mediach jest Ok, bo jak to Tusku ze swojej marnej pensji byłby w stanie opłacać dziennikarzyny :) Zaraz tu wszystkich zwyzywa do wariatów od Macierewicza :)
Ale problem jest głeboki..Mój stary, były Soldarnościowiec, który troche gruzu przerzucił na ulicach NH, dzisiaj jest zacietrzewionym POwcem :) Kaczyńskiego nienawidzi.. Zadne tłumaczenia, pokazywanie afer itp nic nie dają.. Jak mu raz cos pocisnąłem o Wałęsie to prawie stołki za mna poleciały.. Wczoraj go zagadnąłem o sprawe premii przy NCS i próbował mi wmówić, że to wina poprzedniego rządu(poprzedniego w sensie parti), że takie umowy podpisał..Ludzie czytaja po łebkach, Mucha powiedziała, ze to nie ona, tylko wczesniejsi ministrowie podpisali takie kontrakty, to ludzie łykają, że w takim razie PiS stoi za tym...... z tym, że jej wypowiedź właśnie na to była ukierunkowana. Nie powiedziała wprost, ze to ....a Drzewiecki podpisała, sugerując ludziom, ze to poprzedni rząd..A jaka dla mnie jest róznica, czy to miro, zbysio czy anulka, wazne, ze z PO :) Z nimi bez jakiejs grubej rewolucji nie da się wygrać..Bo ludzie oglądają TVN, potem Polsat, na koncu TVP..A juz słuchanie czy oglądanie Rydzyka, to przejaw debilizmu..Czytaja onet i interie, bo to wg noch najlepsze portale i ow dodatku obiektywne..Z radiem to samo, z gazetami podobnie.. |
Cytat:
Hah i takim samym szczurkiem wyścigowym, jak te wysoko opłacane dziennikarskie hieny..Durczoki i inne Kuźniary zarabiają miliony i myslisz, ze jedno słowo Waltera i nie powiedzą czego on chce? Z resztą on nie musi im nic mówić, oni dobrze wiedzą co mają robić..Bo znają ten "klimat" lepiej nawet niz my.. A etyka dziennikarska? Jaka ....a etyka..piniondz sie liczy.. 90 % wiaodomości/niusów/wywiadów czytanych jest z partyjnego prontera, a Ty tu wciskasz kit o jakimś własnym zdaniu? Poza tym jesteś na tym forum od tylu lat, piszesz od jakis dwóch, a 95% twoich postów dotyczy tylko tego tematu i bronienia Platformy.. Trafiła sie fuszka, u boku Róży? Czy jesteś w ich młodzieżówce i liczysz, że pójdziesz kiedyś w ministry? |
Dziś rano przeglądając strony Onetu natknąłem się na taki komentarz
Cytat:
|
Cytat:
Ale grzeczność za grzeczność: napisz proszę dlaczego Twoim zdaniem media popierają Tuska? |
Cytat:
Wszak Donio może odwdzięczyć się ich koncernom medialnym w rózny sposób: a to przydzieli koncesje na multipleksach w odpowiedni sposób, a to da sie kaskę na budowę stadionu Legii (marne 0,5 mld zł z budżetu miasta) a to ułatwi mozliwość nabycia akcji w spółce po dobrej cenie- taka możliwość zawsze istnieje, a przykłady miały miejsce w latach 90-tych Donio jako władca RP ma naprawdę spore możliwości odwdzięczenia się niekoniecznie z własnej kiesy. Natomiast Twoje zdziwienie odnośnie dziennikarzy: dla niektórych fakt intratnej posady kontarktu wliczonego w dziesiątkach tysięcy złotych miesięcznie jest wystarczającym powodem do przyjęcia stosownej linii programowej wg podanego przez Ciebie schematu. Zastanów się, może jednak cos do Ciebie dotrze - taka rzecywistość, która nie tylko nas ale też i Ciebie otacza......\ Cytat:
Podobnie ma sie rzecz ze służbą cywilną - nie wprowadził tylko znowelizował - usuwając przy tym możliwosć przechodzenia do tej słuzby przede wszystkim " wiecznych urzędników" czyli takich co kariery zaczynali w PRL. NIe jestem w stanie odnieść sie co do pkt 2 i 14 - może Wiślak68 miałby ewentualnie cos sprostować ;-) W pozostałym zakresie to są fakty i to jednoznaczne..... |
Z ostatniej chwili ! Wyjaśniła sie geneza różnicy wysokości bramek na Stadionie Narodowym. Otóż Tusk przechadzal się po boisku z minister sportu Muchą a ta go zapytała:- Donald! Bramki robimy wymiarowe czy moze niższe? No i Tusk jej odpowiedział: - A na ch.. niższe?!
No to Mucha oceniła po Tusku że trzeba zrobić o 2 cm niższe... |
Cytat:
|
http://motoryzacja.interia.pl/raport...rozsza,1760644
Szerokiej drogi Szpeniu, oby żyło Ci się jeszcze lepiej :D PS. umowa dzierżawy stadionu Legii umożliwia jej choćby kasowanie niezłych pieniędzy z praw do nazwy stadionu. Oczywiście przypadkiem. |
Cytat:
a stadion Wisły to za czyje został wybudowany? Cupiał musi mieć wtyki, że mu stadion za pare setek złotych postawiło miasto. Akurat ten przykład jest z dupy wzięty, bo gdyby TVN nie był właścicielem Legii, to również ten stadion by powstał. Taka jest tendencja w Polsce, zobacz ile stadionów, nie aren Euro, powstaje za miastowe ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Powtórzę swoja prośbę. Czy mogę liczyć na odpowiedź?? |
Tak się wszyscy naśmiewali z minister Muchy
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl