Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

flamengista 14.08.2011 17:21

Na co czekał Niedzielan? To są jaja.

hawkins 14.08.2011 17:22

Hahaha, a wy narzekaliście na Kirma... Niedzielan ma tytuł frajera roku w kieszeni :rotfl:

kpn 14.08.2011 17:24

no i niestety w koncu wykorzystali...

AS82 14.08.2011 17:25

to sie musialo skonczyc golem dla zydow ,bo Lechia juz gra obrone Czestochowy , a zydy graja z duzym rozmachem

pawelwislak 14.08.2011 17:25

Lechia gra strasznie Ofensywa śpi nic piłki nie potrafią przytrzymać, Benson jest prze słaby...

leszekm_ 14.08.2011 17:27

Lechia ma słaby skład i tyle. Dolna połówka ligi w tym sezonie

Sartre 14.08.2011 17:31

No, Małek się zagapił i to przepuścił...

Lechia gra dużo poniżej oczekiwań, raz że kondycyjnie coś cienkawo, dwa że stadion zamiast im pomóc, to chyba ich przytłącza...

Emenems81 14.08.2011 17:46

Lechia ma mniej więcej tyle szczęścia co my wczoraj, gdyby nie indolencja strzelecka Niedzielana, to popłynęli by z Pasiastymi równo..

Ivory1906 14.08.2011 17:49

Co ciekawe patrzac na Lechie ktora gra co tydzien a na Wisle ktora grala ostatnio co 3 dni i to na dosc wysokim poziomie wysilku fizycznego to Lechia wyglada baaaardzo blado. Wisla tylko potwierdza ze fizycznie jest przygotowana bardzo dobrze do sezonu...aczkolwiek mysle ze to jeszcze nie jest szczyt formy Wisly :)

sevenheaven 14.08.2011 17:50

Lechie żegnają gwizdy..

Ivory1906 14.08.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1146747)
Lechie żegnają gwizdy..

a to tylko pokazalo ile piknikow przyszlo na mecz...oj czuje ze Lechia bedzie miala problem zeby na mecz przyszlo min 15 tys...oby nas milo Lechici zaskoczyli !! :)

Maciuś 14.08.2011 17:53

Wyslac na kurs marketingu dzialaczy z Gdanska.

rafkur 14.08.2011 18:09

Stadion 2 x za duży na potrzeby Lechii. Będą mieli problem z tym stadionem. Jeżeli na otwarciu nie ma kompletu to powodzenia dalej. Niby ładny ale jakoś taki bez duszy. Coraz bardziej zaczynam doceniać nasz. Może i nie szczyt sztuki architektonicznej ale kuwa ma to coś. I przede wszystkim nie jest obły ( a opon nie trawię).
Meczu nie komentuje bo aż żal pisać. Ew jeden komentarz - wierzący z Lechii powinni dać na mszę za ten mecz.

Elefant 14.08.2011 18:14

Mecz dwóch drużyn, które grały piłkę nazwijmy to elegancko niezbyt finezyjną. Dzida i do przodu. Cóż, jak sie nie ma zawodników w drugiej linii na odpowiednim poziomie, to co pozostaje.
Jeszcze niedawno też tak graliśmy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1146706)
P.S. Jakoś mi się ten stadion nie podoba - w teorii ma wszystko, żeby być jednym z najładniejszych w Europie, w praktyce - nie wiem jeszcze co, ale coś tu nie gra; jakieś szczegóły psują wrażenie (może te dziury na rogach, może kolor krzesełek, może coś innego) przynajmniej dla mnie.

Kiedyś juz wyraziłem tutaj zdecydowanie niegatywną opinię na temat tego stadionu. Stadion sprawia wrażenie ogromnego. I tyle. Fatalna akustyka sprawia, że zamiast dopingu jest bełkot (przynajmniej w telewizji). Wydaje się, że dach jest zbyt wysoko.
To co sprawia, że ten stadion wyglada w telewizji nijako to ukształtowanie balkonów. Są one przedłużeniem dolnej trybuny, inaczej jak w Warszawie czy szczególnie w Krakowie. Nie ma wrażenia, że tłum z góry zaraz "wyleje" się na płytę. Taki "niepiłkarski" obiekt. Ale fajnie, że w ogóle jest.

mitmichael 14.08.2011 18:16

Mecze na nowo otwartym stadionie bywaja trudne do wygrania przez gospodarzy

Plastman 14.08.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1146747)
Lechie żegnają gwizdy..

Ale na kogo gwizdano? Pytam, bo nie oglądałem meczu, a na wp.pl czytałem, że wygwizdano premiera.

sevenheaven 14.08.2011 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Plastman (Post 1146761)
Ale na kogo gwizdano? Pytam, bo nie oglądałem meczu, a na wp.pl czytałem, że wygwizdano premiera.

całą drużynę po końcowym gwizdku, nie było żadnych braw, same gwizdy, za grę, za wynik ?
Lechia 5 strzałów sąsiadki 14 .. to chyba mówi wszystko

a donek też był parę razy pozdrowiony o dziwo miał zadowoloną minę :D

Karherop 14.08.2011 18:42

Lechia rozczarowała . O wiele więcej spodziewałem sie po jej grze . Cracovia zagrała bez kompleksów i powinna ten mecz wysoko wygrac .

Z początku również zazdrościłem Lechii areny , ale teraz to już nie jestem tak przekonany . Poza tym w Gdańsku sa naprawdę wybredni kibice . Może to te ż kwestia że dzisiaj na meczu nawet 50% to przypadkowi kibice którzy pojawią się 2-3 razy w roku na meczu .

Lechia musi kupić kilku zawodników z charakterem , inaczej w tym sezonie ciężko będa mieli coś ugrać .

sevenheaven 14.08.2011 18:53

http://lechia.net/images/archiwum/fo...b/DB148788.JPG

AS82 14.08.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1146757)
Mecz dwóch drużyn, które grały piłkę nazwijmy to elegancko niezbyt finezyjną. Dzida i do przodu. Cóż, jak sie nie ma zawodników w drugiej linii na odpowiednim poziomie, to co pozostaje.
Jeszcze niedawno też tak graliśmy.

Nie chce być jakimś adwokatem parchów ,ale zagrali z dużym rozmachem i polotem ,którego w wykonaniu Wisły nie ma prawie w ogóle(chyba że gra Melikson).Grali długą piłą ,ale to nie było granie na wysokiego napastnika który ma zgrywać ,a na niskiego szybkiego. Juz w pierwszej polowie Niedzielan strzelil w ten sposób prawidlowo gola ,a po przerwie miał ze 2 sytuacje 100% . Parchy zdominowały całkowicie Lechie i jak to porównać do naszych męczarni wczoraj z Zagłębiem,to jest dokladnie odwrotnie niz piszesz.

Elefant 14.08.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1146772)
Nie chce być jakimś adwokatem parchów ,ale zagrali z dużym rozmachem i polotem ,którego w wykonaniu Wisły nie ma prawie w ogóle(chyba że gra Melikson).Grali długą piłą ,ale to nie było granie na wysokiego napastnika który ma zgrywać ,a na niskiego szybkiego. Juz w pierwszej polowie Niedzielan strzelil w ten sposób prawidlowo gola ,a po przerwie miał ze 2 sytuacje 100% . Parchy zdominowały całkowicie Lechie i jak to porównać do naszych męczarni wczoraj z Zagłębiem,to jest dokladnie odwrotnie niz piszesz.

Ale z drużyną która:
a. umie zastawiać pułapki ofsajdowe,
b. ma poukładaną obronę na dobrym poziomie,
c. jest przyzwoicie przygotowana kondycyjnie i motorycznie do sezonu,
d. zna podstawy taktyki
już tak łatwo im nie poszło. Wielkiego polotu w ich meczu z Legią nie było.
Zdominowali Lechię, bo są znacznie lepiej przygotowani kondycyjnie i szybkościowo do sezonu.

Emenems81 14.08.2011 19:29

W Lechii już chyba powoli czas na zmianę trenera, może Ulatowski? Fakt jest taki, że końcówkę poprzedniego sezonu jak i początek tego jest na bardzo słabym poziomem i jeśli coś się nagle nie zmieni, to już za tydzien-dwa będziemy oglądać kogoś nowego na ławce gdańszczan.

flamengista 14.08.2011 19:37

Martwi nie tyle frekwencja, co gra Lechii. Owszem, mieli trudny początek: Polonia i Jaga na wyjeździe, więc porażki w tych meczach można jakoś przyjąć do wiadomości. Ale teraz dostali idealnego przeciwnika "na przełamanie". Pasy w pierwszych 2 kolejkach grały tragicznie - dokładnie jak przed rokiem.

Dziś też Cracovia nie zachwyciła. Zaskoczyła za to Lechia. Na minus. Przy takiej publice powinni gryźć trawę, walczyć do upadłego. Tymczasem po 60 minutach słaniali się na nogach i oddychali rękawami. W zasadzie to był szczęśliwy remis - gdyby nie fatalna nieskuteczność Niedzielana, Pasy wywiozłyby zasłużone zwycięstwo - na inaugurację stadionu!

Oczywiście nie mam zamiaru ronić krokodylich łez. Lechia, mimo że nasza zgoda to również rywal do MP. Ale też szkoda, że w mieście gdzie jest klimat dla piłki i piękny stadion nadal nie ma klasowej drużyny, zdolnej co sezon do walki o czołowe lokaty. Działacze wyraźnie zaspali w okienku transferowym, drużynę należało wzmocnić co najmniej 3 klasowymi zawodnikami. Przykłady Śląska czy Cracovii pokazują, że można się wzmacniać bez wydawania worka pieniędzy (Vooskamp, Niedzielan). A w Lechii w ataku nadal stary Dawidowski, o którym komentator z braku laku mówi, że "umie się zastawiać". Tylko że napastnik to ma gole strzelać, zastawiania zadkiem wymaga się w innej profesji.

tarantulaw2 14.08.2011 19:37

Tusk był na meczu Lechii?

OstryLG 14.08.2011 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1146749)
a to tylko pokazalo ile piknikow przyszlo na mecz...oj czuje ze Lechia bedzie miala problem zeby na mecz przyszlo min 15 tys...oby nas milo Lechici zaskoczyli !! :)

lechitów szukaj sobie w POZnaniu*. W Gdańsku są lechiści.

Tusk był na meczu - wygwizdany przez 90% publiki.

qqq_b 14.08.2011 19:48

Powiem szczerze. Stadion OK, ale oprawa? "Szczymdoludzi" ? Beznadziejna.

Patryk_185 14.08.2011 19:53

Garguła i Pareiko w (niepełnej) jedenastce kolejki wg. Canal+

Marcin_Lechia 14.08.2011 20:02

Uła takie komentarze o Lechii ciężko czyta się Lechiście ale coż macie rację:(
Chyba niema co tu dopisywać bo grę i kadrę dobrze opisaliście co się dzieje w Gdańsku, ale co do dopingu trudno mieć dobry doping gdy przychodzą ludzie ubrani jak do filharmonii i marudzą że on ma tu miejsce i on tu siądzie (środek młyna)...
Co do Donka i jego kolegów to wygwizdany Budyń(prezydent miasta) i mocno się zbulwersował bo zmienił przemowę:) A płemieł jak to on wilcze oczy i sztuczny uśmiech do kamery:)

Jagul 14.08.2011 20:42

Dla mnie w Lechii brakuje egzekutora. W tamtym sezonie był to Traore. Ok strzelił te kilkanaście bramek ale to raczej nie jest typowy napastnik. Dawidowskim to niestety ale ligi nie da się zwojować. Ale teraz macie szansę się odbić trochę, bo gracie o ile się nie mylę z ŁKS.

Marcin_Lechia 14.08.2011 20:49

Tak z ŁKS... Jagul tylko w meczu z żydkami Lechia miała zacząć marsz po puchary...;) Takie było ciśnienie w Gdańsku a tu dupa...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl