![]() |
Tylko nie zacznijcie mi tu fantazjować. To nie ten temat:)
|
Cytat:
Gdzie mi się wydaje że runde tą przejdziemy w składzie takim jak jest teraz.Osuch staje na głowie by gdzieś Pawła upchnąć ale myślę że sprawa potoczy się według 'naszego' scenariusza.Wszystko niby dogadane,walizki spakowane a tu nagle cisza;) |
Cytat:
|
|
W dzisiejszym "Futbol News" jest napisane, że transfer Brożka do Fulham to wymysł
chcącego zrobić zamieszanie na koniec okienka Osucha o którym to zreszta było sporo niepochlebnego tekstu Nie mnie oceniać wiarygodność tej gazety Niemniej jednak pisują tam Basałaj, Zarzeczny czy Stanowski tak więc niezłych informatorów z pewnościa mają bądź mieć powinni |
jak dla mnie Osuch tu najbardziej kręci, wie że to może jest ostatnia szansa zarobić na transferze Pawła Brożka i chce go wytransferować, on bardzo dużo gada, nie ma żadnych jeszcze oficjalnych wiadomości, potwierdzeń, trzeba czekać.
|
Odnosząc się do tekstu do którego linka załączył Grisza1. Albo Paweł Brożek odejdzie teraz albo niech nie odchodzi przez następne 1.5 roku. Jeśli zamierza opuścić Wisłę to właśnie teraz i nie chodzi mi tu o dobro Pawła (któremu dobrze życzę) ale o dobro Wisły. Drużyna i nowy napastnik (którego włodarze obiecują w przypadku odejścia Pawła) będzie miał cały sezon na zgranie się z drużyną i przygotowanie do europejskich pucharów, które są naszym głównym celem. Jeśli Brożek ma osłabić Wisłę przed pucharami to lepiej żeby stało się to już teraz.
|
Cytat:
Brożek po prostu nie grałby w Fulham w Lidze Europejskiej. |
Cytat:
|
Akurat wtedy Real wybrał jednego z dwójki - Lass Diarra i Huntelaar.
Jest jednak jedno ale - do Ligi Mistrzów można dogłosić jednego zawdonika,który grał w tym samym sezonie tylko i wyłącznie w Pucharze UEFA. |
Cytat:
|
Ktoś kto grał w PUEFA może grac w LM, ale nie na odwrót? Dziwne, ale całkiem możliwe...
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moze nie jest za rozowo pod wzgledem finansowym, ale dziwne, ze zawsze takie artykuly pojawiaja sie jak Wisle dobrze idzie w lidze. Kogos bardzo boli start Bialej Gwiazdy i Legii w ekstraklasie..
|
Wisłą jest samofinansującym się przedsięwzięciem już od paru ładnych lat. I chwała za to Cupiałowi, że zamiast topić pieniądze działa na zdrowych zasadach.
A link który cytujecie to pokłosie artykułu w Forbsie, w którym owszem opisane jest jak kryzys wpłynął na oborty Telefoniki (spadek zapotrzebowania na kable) i jak to banki starają się na siłę renegocjować warunki kredytów, ale nie za bardzo im wychodzi, bo TF elegancko wszystko reguluje w terminie. Sytuacja podobna do tej która ostatnio wynikła z kredytami hipotecznymi: banki żądały renegocjacji umów bo wartość nieruchomości gwałtownie spadała i w pewnym momencie kredyt zaczynał być większy niż wartość zabezpieczenia, i mimo, że był spłacany terminowo i bez problemu, dla banków stawał się aktywem "zagrożonym". |
Borek i wszystko jasne, chociaż kolega wyżej pierwszym zdaniem równie mocno mnie poraził
|
Cytat:
|
Cytat:
Argumentacja miażdży. Do tego to zdjęcie. Ich profesjonalizm rzuca na kolana:rotfl: |
Paweł Brożek daleko od Fulham
http://www.sport.pl/sport/1,65025,69...od_Fulham.html Przepraszam, jeśli już ten artykuł tu wrzucano. |
Tak podejrzewałem, że Brożek jest opcją rezerwową dla kogoś (pisałem, że dla Uche, ale najwyraźniej jest jeszcze 3 innych, wyżej od niego na liście). Prawdę mówiąc jakoś mnie to nie dziwi. Bo jak radzili sobie zagranicą strzelcy naszej ekstraklasy ? Krótko - fatalnie.
|
Zrobili tak jak my z tym słowakiem z Rozemboroka. Przyjechali, poudawali że jest celem nr 1, wynegocjowali sumę i teraz mają już opcję awaryjną i mogą spokojnie negocjować lepsze kandydatury. Tylko brać przykład.
Szkoda tylko Brozia który się pewnie napalił. Ale jakby był w formie.... A nie jest... |
|
Cytat:
|
Cytat:
E: CSKAA dużo przepłaca za piłkarzy. Wielu nie zrobiło kariery, a później oddano ich bez żalu. A ten Velikonja to raczej do tematu s-f. Nie było o nim mowy w kontekście Wisly. |
Cytat:
czy nie lepiej sprowadzić Ettiena Velikonja/e ? moim zdaniem można zrobić tak wypożyczenie z opcją pierwokupu Janczyka + Velikonja-kupno :D |
Janczyk ma kontrakt do końca czerwca przyszłego roku. Może jakiś deal tak jak z Alvarezem.
|
Ciekawe czy elki z palców też by pokazywał po strzelonych dla nas bramkach...
Zdecydowanie nie podoba mi się ta kandydatura, nie dla byłych Legionistów w Wiśle. Żeby nie było tylko tak ideologicznie, Janczyk zapisał się w mojej pamięci jak najbardziej egoistycznie grający zawodnik na MŚ, jak tylko dostał piłkę kiwał się nie tylko z przeciwnikami ale i z samym sobą tak ze w efekcie końcowym tracił piłkę zamiast podać komuś. My raczej potrzebujemy kogoś kto będzie grał dla drużyny a nie tylko dla siebie. Aha i byłym zapomniał, nie dla byłych Legionistów w Wiśle..... |
A tymczasem Uche zostaje w Almerii i gówno zobaczymy pieniędzy. Bo za rok odejdzie gdzie chce za darmo.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl