![]() |
|
Cytat:
Może inaczej. Po prostu uważam, że za poważnie podchodzicie do kwestii reprezentowania naszego narodu, świadczenia o Polsce jako o kraju takim czy innym przez kadrę piłkarską. |
Cytat:
Cytat:
|
Ogladac a kibicowac to dwie rozne sprawy, ogladac bede mecze, ale kibicowac? Chyba sobie jaja robicie
rw88 zajebiste masz podejscie :D rozumiem ze koko koko tez bedziesz spiewac przed meczem :) edyta: rozmowa i tak w innym temacie powinna byc. |
Oi nie wypełniło się :-/ :D
http://michalpol.blox.pl/resource/krolewskie.jpg |
Cytat:
|
Żaden piłkarz Legii nie miał sezonu konia i to wystarczyło, aby Skorża nie odniósł sukcesu. Tak frajersko przegrać tytuł to rzecz nietuzinkowa. Nawet jak na naszą ligę.
|
Cytat:
|
I koniec tej żenady czas zmian i to gruntownych zmian oby tylko na lepsze a z drugiej strony czy można było wypaść gorzej no w sumie tak można było spaść.Wiele pracy przed naszym klubem oj wiele.I mam nadzieję że przy ustalaniu cen biletów i karnetów na przyszły sezon włodarze S.S.A. zastanowią się dwa razy zanim zatwierdzą nowy cennik.WISŁA PANY!!!
|
Cytat:
Ja na przykład nie widziałbym w tym miejscu jakiegoś Rycha Peji. |
Bardziej mi chodzi o ten caly cyrk, lacznie z wybieraniem "hitu" oraz prezentacja zespolu, cala otoczka wokol kadry zostala spierd^^na, jak na boisku tak samo na trybunach. Kluby sie jeszcze jako tako trzymaja ale to juz bardziej zasluga kibicow. Zrobili z kadry festyn, az zaluje ze euro nam powierzyli.
|
heh stirlić dobrze dojebał
|
Całe to EURO zaczyna przypominać wiejski festyn z zapadłej wsi. Dobór hitu tez nie przypadkowy, dojazd tez podobny, kawałkami pseudoautostrad, za to dużo baloników, reklam w TV, kretyńskich utworów, otoczka dla skretyniałej czarnej masy prowadzonej przez rządowe masmedia, raz do wyborów a teraz na EURO. Wiekszość z tych gamonii co najwięcej przezywają ten cyrk nigdy nie była na stadionie podczas meczów polskiej ligi.
A co do takich pomysłów: Cytat:
|
Ciekaw jestem co wymyślą w Legii, a także czy Rumak zostanie na dłużej w Poznaniu. A tak swoją drogą to facet pokazał ile wart jest Bakero jako trener. No i co z Polonią ? Przerwa zapowiada się ciekawie.
Cytat:
|
Ciekawe jak Rumak sobie bez Rudniewa poradzi.
Polonia dalej pewnie będzie grała tyle, że Wojciechowski przykręci kurek na transfery itp. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Gościem, który napisał, że to nie jest Reprezentacja Polski a reprezentacja pzpn-u, czyli struktury której w chwili obecnej nie cierpię. Struktury, którą uważam za odpowiedzialną za kryzys w jakim znajduje się polska piłka, jest odpowiedzialna za tego raka który toczy tą nieszczęsną skopaną. Struktury, która kiedy niezależnie jaki Rząd Polski (czy PiS-owski, czy PO-wski) próbuje ją zreorganizować i zreformować, zwraca się o pomoc zewnętrzną do UEFY. Dlatego też nie mam zamiaru kibicować tej reprezentacji panów Laty, Kręciny, Olkowicza i innych komunistycznych krętaczy. Mam nadzieję, że z grupy nie wyjdą i tylko w meczu z Ruskimi będę za remisem, tak żeby z grupy wyszli Grecy i Czesi. A reprezentacja PZPN czym więcej w meczach z nimi dostanie tym szybciej w/w panowie znikną z tej skorumpowanej struktury i wówczas być może będzie łatwiej przeprowadzić jakieś zmiany. Choć w tej stajni Augiasza, żeby coś zmienić, to trzeba byłoby od najmniejszych okręgów zacząć. |
zawodnicy w lidze francuskiej z urzędu za występy w kadrze dostają wyższe zarobki ;)
|
Powiem wam, że jest jeszcze jeden powód, dla którego wolę WKS niż Ruch w koronie mistrzowskiej. Pięntasty tytuł dla Ruchu oznaczałby, że musimy zdobyć jeszcze dwa, żeby stać się najbardziej utytułowanym polskim klubem. Atak - wystarczy jeden. Pytanie tylko, czy go dożyję.
Offtop: Cytat:
Z drugiej strony, tak Bogiem a prawdą, to czym właściwie różni się piłkarz Brzęczyszczykiewicz, urodzony w okolicach Szczucina albo Szczekocin, od takiego Obraniaka? Poziom polszczyzny podobny, poziom znajomości historii Polski podobny. |
Tym, ze Brzęczyszczykiewicza moze bylo marzeniem grac z orzelkiem na piersi a tego drugiego interesuje tylko siano i chec wypromowania sie?
|
Cytat:
Cytat:
|
Tak granie w jakiejs lidze minimum 2 lata zeby uprawnialo do gry w reprezentacji genialne po prostu czyli np taki Wojtek Szczęsny nie mógłby grać w kadrze bo nigdy nie grał w naszej lidze.A co do obywalestwa. Jeżeli ktoś miał przodków Polaków takie jest prawo, że należy mu się obywatelstwo, wiec jak coś to to prawo należałoby zmienić na przykład. Albo dajmy przykład jako 2 letnie dziecko wyjechałem z polski bo rodzice wyemigrowali ale czuje się jak najbardziej Polakiem i mówię w naszym języku i nie mogę grać w kadrze bo w polskiej lidze nie grałem? litości z takimi przepisami
|
Cytat:
http://www.transfermarkt.de/bilder/s...066_2010_2.jpg Alessandro Santos "Alex" reprezentant ... ... ... ... JAPONII !!! http://newsimg.bbc.co.uk/media/image...akamura416.jpg Poważne to jest? Albo w reprezentacjach będą grali ci, którzy powinni, albo w ogóle skończmyz piłką reprezentacyjną, bo coś takiego nie ma sensu. |
2 lata gry w polskiej lidze? To może dodajmy jeszcze zdaną maturę z języka polskiego...
A tak na poważnie to dawny przepis był chyba lepszy - z tym, że jak się wybrało reprezentację młodzieżową to było to wiążące na całą karierę piłkarską. Można coś podobnego wprowadzić, że decyduje obywatelstwo uzyskane przed osiągnięciem określonego wieku, albo wprowadzić przy rejestracji piłkarza profesjonalnego rubrykę "zadeklarowana narodowość". Jeżeli piłkarz, który ma polskie pochodzenie i zaczyna grać w piłkę zawodowo zadeklaruje, że chciałby występować w reprezentacji Polski to nie mógłby potem zmienić tej decyzji. |
@Paweł
ale ja w żadnym wypadku takich praktyk nie popieram |
Cytat:
Nie widzę więc tutaj żadnego problemu. Gdybym był jeszcze w stanie obiektywnie stwierdzić, że dla całej reszty gra w naszej kadrze jest czymś więcej, niż dla Boenischa czy Perquisa, to może bym się przychylił do tej teorii reprezentacji PZPN-u. Niestety podczas afery z orzełkiem jakoś nie widziałem wśród naszych "stuprocentowych" kadrowiczów negatywnej reakcji na usunięcie godła państwowego z ich strojów, ba - nasz stuprocentowy Polak, kapitan reprezentacji Jakub Błaszczykowski stwierdził, że nowe logo jest "dynamiczniejsze". Ja myślę, że podejście do gry w reprezentacji "stuprocentowych" i "niestuprocentowych" Polaków jest podobne, różnica jest taka, że ci którzy wychowali się w Polsce dobrze mówią w naszym języku, a ci drudzy niekoniecznie. Na boisku jakoś nie widzę, żeby taki Obraniak mniej walczył od przykładowego Murawskiego i żeby mniej tej drużynie dawał. Krótko mówiąc nie próbuj mi wmówić czegoś, czego nie myślę. Na ten moment mamy czterech zawodników wychowanych poza Polską, z polskimi korzeniami, a nie 22 Brazylijczyków. Póki są zachowane takie proporcje, nie widzę w tym problemu. Zresztą to bzdura z tym Katarem, musieliby wykupić najlepszych z reprezentantów Brazylii żeby zdobywać mistrzostwo, a nie uważam, że Brazylia jest na tyle sprzedajnym narodem. Z drugiej strony wsadziłem kij w mrowisko i ta dyskusja nie ma dalej sensu, bo to dyskusja w stylu "ja wiem swoje, Ty wiesz swoje". Wyraziłem swoje zdanie i nie twierdzę nawet, że jest to zdrowe podejście do sprawy, jest to po prostu moje zdanie i tyle. Cytat:
Ale póki moje utopijne wizje można sobie wsadzić, nie widzę w problemu we wspomożeniu naszej kadry CZTEREMA zawodnikami nie wychowanymi w Polsce, aczkolwiek mającymi nasze korzenie. Tak jak pisałem, gdyby to było dajmy na to czternastu zawodników, to byłoby tutaj coś nie tak. Ale na ten moment mamy po prostu 19 piłkarzy z Polski wspartych czterema Polakami z emigracji, Polakami z dwoma narodowościami. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
juz piszą elaboraty ... PS było tyle czasu aby sie dobrze do euro przygotować a wielki selekcjoner Niemców powołuje. żenada |
Cytat:
Cytat:
|
Mam pytanie do wszystkich podnieconych zachowaniem ziemniaczanego Semira.
Jak wiadomo spotykając na mieście piłkarza drużyny przeciwnej honor nie pozwalago obić. Jednak w sytuacji, gdy taki jegomość pozwala sobie na kibicowskie podjazdy sytuacja się nie zmienia? Bo ja gdybym spotkał, ładowałbym sztukę na ryj. |
edit, podwójny post
|
Cytat:
I tak ze nie kazał Żylecie s..lać na Widzew:lol: |
Cytat:
Jestem zdumiony,bo co się jakiś obcokrajowiec wpierdala w nie swoje sprawy. Do tego tak to manifestuje. Nie wiem czym się tutaj podniecać ani fascynować. Bieda straszna i lepiej nad tym zamilczeć. |
Na pewno zachowanie Semira jest naganne i nie ma znaczenia czy było pod wpływem chwili , czy głębszym przemyśleniu. Dla mnie jako kibica Lecha było , to zachowanie bardzo słabe i cóż.. palnął głupotę i tyle. Inna sprawa , że Paweł Kaczorowski podczas zdobycia PP przez Lecha w meczu z Legią też śpiewał w szatni tą piosenkę , co zresztą jest uwiecznione na pewnym filmie i reakcji nie było.
Nie ma sensu bronić Bośniaka , bo zachowanie było fatalne nie mniej jednak ta cała sytuacja nie jest czymś specjalnie sensacyjnym. Stilic z Lecha odchodzi { ciężko powiedzieć gdzie} najprawdopodobniej na ławkę rezerwowych i na pewno płakać po nim nie będę. Co do Legii , to maja tam chyba ważniejsze rzeczy na głowie niż czucie się urażonymi słowami Bośniaka. Oczywiście mają się prawo czuć urażeni , ale tak naprawdę czym , to jest w kontekście utraty wydawałoby się pewnego Mistrzostwa? Raczej kroplą w morzu. Ciekawe co zrobią z Skorżą. Nie stać ich na zerwanie kontraktu { trzeba by zapłacić 1 mln zł} zostawienie tego trenera raczej niczego nie gwarantuje. Na transfery też się nie zanosi i taka chyba niemrawa rysuje się najbliższa przyszłość Legii. Trzeba pogratulować Mistrzostwa Śląskowi. Mimo , że nie zdobył go w sposób przekonywujący trzeba im oddać , że na koniec zajęli 1 miejsce w lidze. Jaki jest tegoroczny Mistrz Polski? Wg mnie bardzo przeciętny w skali Krajowej. Przy tych problemach finansowych i tak mizernym składzie personalnym sukcesem będzie dotarcie do ostatniej rundy Kwalifikacji LM. Osobiście uważam , że Śląsk może mieć problem z przebrnięciem drugiej rundy Eliminacji LM , ale sporo zależy od losowania. Śląsk , to głównie Leńczyk , Mila Kazmierczak i Fojut. Jeśli założymy , że Fojut odejdzie i możliwe razem z Celebanem już teraz przeciętna obrona Śląska będzie w rozsypce. Dokładając do tego brak napastnika z prawdziwego zdarzenia będą ogromne problemy w pucharach co przełoży się na ligę. Zobaczcie na Legie. To nie jest przypadek , że nie umieli wygrać meczu w końcówce sezonu. Taki sam kryzys miał Lech w łaczeniu ligi z pucharami , tylko Legie dopadło , to na finiszu. Naszych klubów nie stać na , to by skutecznie łączyć ligę z pucharami. Za mało jest klasowych piłkarzy potrafiących zmieniać losy spotkań a poza tym nasze kluby nie maja praktycznie wartościowych rezerwowych. Dlatego sądzę , że nie ma co marzyć o LM , bo tej chwili nasze kluby dzieli od tych rozgrywek przepaść. Starczy spojrzeć na mecze ligowe i zobaczyć ile spotkań da się obejrzeć. Przeważnie rządzi w naszej lidze chaos i przypadek a w dodatku przypomina , to kopanie się z koniem. |
Cytat:
Fojut - bez zakładania odchodzi...... Porównanie Kaczorowskiego i Stilicia nie ma sensu - Kaczorowski śpiewał w euforii po wygranym meczu, a potem trafił do Legii, Stilić natomiast zaśpiewał na pożegnanie dla kibiców |
Stilic nie wiedzial co spiewa bo gral tutaj tylko 4 lata. Nie siejcie fermentu.
|
Cytat:
|
jakby grał w lechu chociaz te 10 lat to można mieć do niego pretensje . ale 4 ? to nic ze nauczył się wielu innych polskich słów , ale to jedno przeciez tak mało popularne, niszowe mogło umknąć jego uwadze
:haha: |
Zamiast obwiniać Semira to powinni zająć się naszymi kopaczami bo to od nich się zaczyna,prosty przykład włączcie sobie ligowy mecz i posluchajcie ile razy pada słowo na k...wymawiane przez piłkarzy na boisku i nie dziwcie się jak pózniej przyjezdza obcokrajowiec i przesiąka takim slownictwem.Nawet niedawno Agali wypowiadał się o Hajcie i wspólnej gry to kojarzył go właśnie z k... bo tyle razy Hajto uzywał tego słowa podczas meczu.
|
Cytat:
Porównujesz użycie wulgaryzmu niekierowanego do innej osoby do zwyzywania kogoś tym wulgaryzmem? No bez przesady! |
Cytat:
Co innego jest na boisku krzyknąć do kogoś k.. a co innego podżegać tłum do nienawiści itp. na to jest paragraf . Wracaj do swojej ziemniaczanej krainy świętować 4 miejsce w lidze i puchary europejskie które macie dzięki ...Legii Warszawa |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl