Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 18.11.2013 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1339323)
Ja pamiętam tamten mecz zupełnie inaczej, o ile po stronie Stolarskiego był względny spokój to na stronie Bunozy Korona robiła co chciała.

A ja go pamiętam jeszcze inaczej - że oba boki obrony były dziurawe i tylko dzięki Głowie i kupie szczęścia skończyło się jak się skończyło. Ogólnie - gra obronna nie była w tym meczu naszym atutem, Korona miała masę sytuacji.

Bunoza grał wtedy na Golańskiego, który jest najlepszym ofensywnym zawodnikiem Korony (i jednym z lepiej dośrodkowujących w lidze zawodników), więc może dlatego odniosłeś takie wrażenie, ale o ile kojarzę, to Sobolewski tez sobie wjeżdżał w nasze pole karne jak chciał.

No i Burliga miał w tym meczu wejście smoka :D

Proud 18.11.2013 10:54

Wolfy ma rację.

Może niektorzy nie pamiętają jak na początku swojej kariery grał u nas Kuzera. Był w podobnym wieku jak Stolarski. I naprawdę(cytuję): "wciągał Stolarskiego dupą". A widział ktoś teraz jak gra Kuzera? no właśnie. Niech to będzie przestrogą. Wiadomo, że miał wiele porblemów pozoasportowych i nie równo pod sufitem, ale jednak taki zjazd jest dla mnie szokiem.

A co do Burligi, jest to typowy ligowiec, który jednak czasem błyśnie jakimś zagraniem, wykazującym jego wyższą niż średnia ligowa inteligencję boiskową. Jakieś dobre wyprowadzenie piłki, niezłe rozegranie.
Czasami jednak przydarzają mu się proste błędy, zupełnie niewytłumaczalne. Ale nie odbiega w tym względzie od połowy ligowców. Jego atutem jest też niezła motoryka i zaangażowanie, agresja.
Dla mnie jest nadal lepszy od Stolarskiego. Oczywiście patrząc na wiek obu, Stolar może być naprawdę zawodnikiem 2 klasy lepszym, ale na razie nie jest.

St Yabol 18.11.2013 12:34

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28467 żeby tylko ta kara nie spowodowała jakiegoś buntu na dłuższą met...

BlurgH 18.11.2013 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1339336)
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28467 żeby tylko ta kara nie spowodowała jakiegoś buntu na dłuższą met...

Bunt miałby swoje złe i dobre strony.
Złe - odbiłoby się to na wynikach i atmosferze w klubie
Dobre - paru przepłacanych grajków można by było wypier...ić dyscyplinarnie bez płacenia im reszty kontraktów/wysłać do klubu Kokosa - niech ganiają po schodach w szkieletorze :haha:

Osobiście jestem zdania, że premia za wygrane mecze, nic za remis, za porażkę piłkarze płacą z kontraktów.
I nie wierzę, że nie znalazłoby się 19 ambitnych, którzy graliby na poziomie naszej Ekstak(l)asy - nawet gdyby trzeba ich było szukać na Syberii/w Tybecie/Oceanii ( niepotrzebne skreślić )

Jagul 18.11.2013 13:42

Jeżeli są podstawy, aby sądzić, że piłkarze olali ten mecz, to kara finansowa jest jak najbardziej słuszna.
Jak jacyś zawodnicy mają zamiar się buntować, to droga wolna...

fanfan 18.11.2013 15:09

Nie wiem czy kara po tym ostatnim sparingu byłaby słuszna zwłaszcza ,że nasza drużyna gra naprawdę dobrą rundę pod względem punktowym i 3 miejsce które obecnie zajmujemy każdy przed sezonem brałby w ciemno a wszyscy wiemy jakie były zapowiedzi : o utrzymanie walczymy ,itp. Oczywiście piłkarze nie powinni lekceważyć sparingu ale czy zlekceważyli ? Nie możemy mieć pewności , w dodatku nie zagraliśmy w najmocniejszym składzie , wszyscy wiemy że nie mamy równorzędnych zmienników , dodatkowo Słowacka drużyna była u siebie co dodatkowo dodało jej gazu . Wynik 5 :0 to krótko mówiąc blamaż ale biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności od razu trzeba karać ? To idąc tym tokiem myślenia naszym piłkarzom należały się premie za sparing z Wolfsburgiem . Czyż nie ? Wg mnie kary są niepotrzebne zwłaszcza ,że część piłkarzy z tych którzy zagrali w tym sparingu są po prostu słabi , nie będę wymieniał którzy ale chyba wszyscy zainteresowani mniej więcej wiedzą o kim mówię .

Blaszczu16 18.11.2013 15:24

To jak karę im dają za głupi sparing, to czemu wcześniej premii im nie dali za wygraną z Wilkami w równie "ważnym" spotkaniu. Głupota. Nie zdziwię się jak się w....ią..

Bartosz 18.11.2013 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1339348)
To jak karę im dają za głupi sparing, to czemu wcześniej premii im nie dali za wygraną z Wilkami w równie "ważnym" spotkaniu. Głupota. Nie zdziwię się jak się w....ią..

Ewentualna kara nie będzie za porażkę tylko za olewanie swoich obowiązków.

Lukasz 18.11.2013 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1339349)
Ewentualna kara nie będzie za porażkę tylko za olewanie swoich obowiązków.

Zastanowiłbym się dlaczego ktoś sięga do instrumentu pt 'kara po przegranym spotkaniu'. Albo 'góra' nadal ma gorącą głowę albo też wciąż jest 'małpi gaj' i wybieranie spotkań ważnych i tych w których można przejść obok meczu.

IMO Niech Smuda z Bednarzem zrobią jak uważają.

El'kabat 18.11.2013 21:05

Nie widzieliśmy meczu to sobie mozna co najwyżej pogdybać.
Franz ich ma na co dzień i co jak co,ale starego lisa nie oszukasz. Momentalnie wychwycił pewnie,że się ewidentnie opierdalają i w chuja lecą ,dwa,trzy razy wydarł ryja ale ile razy można się kopać z nimi.
Niech robia swoję,walczą i starają się przez 90 minut,bo za to im płacą w skali zarobków w Polsce horendalne pieniądze. Jak któryś się weźmie za kategoryzowanie spotkań-kopa w dupę i do widzenia.

KOALIK 18.11.2013 21:30

Jeżeli piłkarze po udanych szesnastu kolejkach sezonu 2013/2014 pod względem tabeli, bo do gry można mieć sporo zastrzeżeń, z tym, że przy obecnym potencjale nie można mieć wygórowanych oczekiwań (poza spokojnym awansem do górnej ósemki) zaczynają odpuszczać, to należy reagować już na początku.

Nie można popełnić błędu jaki popełniono za czasów ery holenderskiej, kiedy na początku nie reagowano, że kilku piłkarzy zarabiających bardzo duże pieniądze zaczęło nie przykładać się do wykonywanych obowiązków (prym wiedli: Jaliens, Lamey, Iliev, Nunez, z czasem też Genkow, a nawet Melikson) i spowodowało to dwa nieudane sezony oraz bardzo duże straty finansowe wynikające z tego, np. że będąc na dwunastym miejscu po rundzie jesiennej sezonu 2012/2013 i nie grając w europejskich pucharach nie było możliwości utrzymywać sporej gromadki piłkarzy, którzy mieli pensje zachodnie, a grali na poziomie biedaków z naszej ligi, gdzie o takich pensjach mogli tylko pomarzyć.

QBAS 18.11.2013 22:42

Nie chodzi o wynik, który swoją drogą jest karygodny. Kto by w tym składzie nie grał (testowani gracze, bez Brożka, Bunozy etc.). Jeśli ta informacja jest prawdziwa to widocznie są jakieś dowody na "odpuszczenie", "nie przyłożenie się do tego sparingu". A skoro tak, to jak najszybciej trzeba reagować. Jak pisał kolega KOALIK, uczmy się na błędach i reagujmy zawczasu.

Oczywiście z wysokością kary (lub jej innymi konsekwencjami) nie ma co od razu mierzyć super wysoko. Ważny jest sygnał idący po tej reprymendzie - parafrazując naszą ministrę ;) -> idziemy po was, chciałem napisać "patrzymy na Was" ;)

4karol4 19.11.2013 13:48

Moim zdaniem nie ma co robić tyle szumu o mecz towarzyski.. Lepiej dostać baty w takim meczu( pod warunkiem , ze zmobilizuje to piłkarzy) niż w ligowym. Pamiętam jak Smuda pierwszy raz prowadził Wisłę, dostawaliśmy równo w sparingach przedsezonowych. Min. z 2-ligową Ceramiką 2-5. A potem wygraliśmy ligę w cuglach. Nie wyciągałbym daleko idących wniosków po meczu towarzyskim, w którym nawet nie graliśmy pierwszym składem.

Drozd 19.11.2013 14:26

Ten mecz pokazał, że nie mamy za grosz ambicji. Nic więcej. Przegrać 5:0 to wstyd niezależnie od okoliczności. Mógłbym się pokusić o przyczyny takiego stanu rzeczy, ale nie chcę denerwować moderatorów "teoriami spiskowymi" :)

ociec Ciemka 19.11.2013 19:50

Od teorii spiskowej gorsza jest tylko praktyka spiskowa :)

huberix 20.11.2013 16:18

Bardzo dobrze, że wyciągamy wnioski tzn. kary finansowe. Niech piłkarze wiedzą za co biorą kase. Franiu po tym meczu na treningu im na pewno pokazał co znaczy nie przykładanie się do obowiązków . ;)

Karamazow 20.11.2013 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1339407)
Ten mecz pokazał, że nie mamy za grosz ambicji. Nic więcej. Przegrać 5:0 to wstyd niezależnie od okoliczności. Mógłbym się pokusić o przyczyny takiego stanu rzeczy, ale nie chcę denerwować moderatorów "teoriami spiskowymi" :)

Pewnie sędzia nas skręcił.

arti 20.11.2013 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1339365)
Jeżeli piłkarze po udanych szesnastu kolejkach sezonu 2013/2014 pod względem tabeli, bo do gry można mieć sporo zastrzeżeń, z tym, że przy obecnym potencjale nie można mieć wygórowanych oczekiwań (poza spokojnym awansem do górnej ósemki) zaczynają odpuszczać, to należy reagować już na początku.

Nie można popełnić błędu jaki popełniono za czasów ery holenderskiej, kiedy na początku nie reagowano, że kilku piłkarzy zarabiających bardzo duże pieniądze zaczęło nie przykładać się do wykonywanych obowiązków (prym wiedli: Jaliens, Lamey, Iliev, Nunez, z czasem też Genkow, a nawet Melikson) i spowodowało to dwa nieudane sezony oraz bardzo duże straty finansowe wynikające z tego, np. że będąc na dwunastym miejscu po rundzie jesiennej sezonu 2012/2013 i nie grając w europejskich pucharach nie było możliwości utrzymywać sporej gromadki piłkarzy, którzy mieli pensje zachodnie, a grali na poziomie biedaków z naszej ligi, gdzie o takich pensjach mogli tylko pomarzyć.

A nie było tak, że ci panowie mieli umowy na bardzo fajne pieniądze, których im nie płacono?
Ja myślę, że naszych zatkało w Popradzie - górskie powietrze, wysokość n.p.m. itp. dlatego kary byłyby niezasłużone..:)

syryls 21.11.2013 18:28

Franz c.d.:"Chrapek nazajutrz po meczu U-21 miał prawo do odnowy,ale chciał i wyszedł trenować na 100 proc.". Taka ciekawostka

kasia09 21.11.2013 21:11

co do Chrapka, widuje go ktoś gdzieś ? ;) w jakich okolicach się kręci ?

gypsy 21.11.2013 21:31

Kasia, co ty tak z tym Chrapkiem? Wiem, że chłopak przystojny, więc ci pomogę. Raz na dwa tygodnie widywany jest przy Reymonta 22. Najbliższa okazja, by zobaczyć go z bliska już jutro! :D

El'kabat 21.11.2013 21:39

Ostatnio go widziałem z Gołosiem,w gal kazimierz siedzieli na kawce w Costa Coffee

Drozd 22.11.2013 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1339516)
Pewnie sędzia nas skręcił.

... ciepło. Tylko w "dzieciństwie" i w ramach rewanżu lejemy na wszystko z góry. Bo przecież kolejnym razem... wiec po co się męczyć. A powinno się zawołać, Wisełka wygra znowu mecz ....

filemon 23.11.2013 14:52

A Michał Czekaj przed kilkunastoma minutami w Gospodzie na Woli ;)

Drozd 23.11.2013 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1339749)
Boguski widze znow dobry wystep - pilka przy przyjeciu odskoczyla mu na 5 metr tylko raz. Mial za to 2 wiecej dobre podania w meczu niz zwykle, z ktorych... jak zwykle nie bylo zadnego pozytku. Teraz powrot do normy czyli 5 spotkan z rzedu bez dobrego podania i z przyjeciami na 10 metrow. No ale jest w formie chlopak widac to po dzisiejszym meczu:)

Kolego, to że z dobrego podania nie ma żadnego pożytku to chyba nie wina podającego. Wydaje mi się że jest to logicznie oczywiste. Natomiast to co określasz normą jest jedynie najzwyklejszym urojeniem osób, które o grze w piłkę nie mają bladego pojęcia. Boguski obok Brożka i chwilami Garguły to jedyny nasz zawodnik potrafiący grac nie tylko z kontry. Przyjęcie w ruchu, nazywane przez laików "odskakującą piłką" to właśnie jeden z elementów takiej gry. Mam wrażenie że kontrowersje które Boguski wzbudza na trybunach mają swoje źródło w dramatycznej postawie Małeckiego od początku sezonu, co zaowocowało ławą. A Boguski jest traktowany jako "ten" który zabrał miejsce w składzie "ulubieńcowi kibiców".

Popatrz sobie na pierwszą bramkę z Lechią. I pomyśl co było prostsze to co zrobił Boguski, czy to co zrobił Chrapek i nie rozśmieszaj mnie twierdzeniem, że Chrapek ma lepsze statystyki.

ps. Tym którym Boguski podnosi ciśnienie samą swoją obecnością radzę psychoterapię, bo niedługo widzę go w kadrze :).

ABGwislakABG 23.11.2013 16:28

Wieśniak obejrzyj chociaż raz mecz tak na spokojnie, nie przed kapciami w tv. Akurat gapiłem się na jego grę. To, że były kocioły pod bramką i utrzymywaliśmy ją w polu karnym przeciwnika to główna zasługa Boguskiego. Tak jak Ci kiedyś napisałem na SB- to już jest paranoja.

Drozd 23.11.2013 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1339818)
:haha:

No chociaż patrząc na naszą kadrę i sposób pozyskiwania zawodników przez nowego selekcjonera to kto wie...

Jeżeli Bednarzowi udadzą się zimowe zakupy to raczej myśłałbym o utrzymaniu się w 18 meczowej a nie kadrze.
To, że raz na ruski rok zagra dobry mecz a ostatnio nie jest już tak irytujący nie zmienia postaci rzeczy.
Sympatyczny zawodnik, trafił do nas przypadkowo, w sumie po znajomości. ale piłkarsko jest słabiutki.
Jego technika piłkarska to jakaś parodia, fizycznie bardzo słaby, dodatkowo po kontuzji ma blokadę psychiczną. Słaby strzał, słabo gra głową. To co pozostaje ? Czasami ma dobry nieszablonowy pomysł, tyle, że spowodu braków technicznych z wykonaniem są kłopoty. Trochę mało.

Oczywiście, słaby, bardzo slaby, parodia, blokada psychiczna ... co jeszcze wymyślisz?

Żeby każdy był taki slaby jak on to byśmy już dawno grali w lidze mistrzów. Do kadry też go swego czasu powołali po znajomości? A w okresie kiedy do nas przychodził przypomnij kto grał w pierwszym składzie?

Boguski łata dziury i trzyma grę na przyzwoitym poziomie, dobrze się ustawia nie traci głupio piłki, potrafi zmienić w tempie stronę, rozegrać klepkę, i co najważniejsze ZAGRAĆ ODWAŻNIE a nie odpuszczać kiedy jest duże ryzyko niepowodzenia. Taka umiejętność często skutkuje nieproporcjonalnym do ryzyka zyskiem, ale zysk jest dla drużyny a ryzyko indywidualne i niektórzy zwyczajnie go nie podejmują.

Przykład? Druga bramka z Górnikiem. Bramkarz wyszedł, wypiąstkował piłkę i zaczął cofać się do bramki. Popatrz co zrobił Boguski, zastanów się dlaczego to zrobił i dlaczego nikt inny nie byłby w stanie tego zrobić. Tylko nie powtarzaj ze jest słaby technicznie, a piłkarsko słabiutki bo to zwykłe brednie.

FraMat 23.11.2013 19:36

Boguski ma swoje plusy i minusy.
Na+
+ myślenie na boisku i inteligencja piłkarska
+ dobre ustawianie się
+ trzymanie się ustaleń taktycznych
+ ambicja
+ piłka go szuka nawet w polu karnym

Na -
- kiepska technika
- słaby strzał
- słaba walka w powietrzu
- unikanie zbyt ostrej walki

Jednym zdaniem: dobry teoretyk, słaby wykonawca
:-p

Pomijając to wszystko, mimo że nie jestem specjalnym fanem Boguskiego, to uważam, że wczorajszy mecz wyszedł mu całkiem dobrze.
Boguski potrafił nawet zmienic swój największy minus (odskakiwanie piłki na 2-3 metry przy odbiorze) na duży plus: po prostu przyjmując piłkę Rafał biegł od razu w kierunku, w ktorym piłka miała się odbić; dzięki temu nie notował strat przy odbiorze podań, a nawet dynamizował w ten sposób akcję i przyśpieszał rozgrywanie.
Ot, co czego przydaje się inteligencja. Mało kto potrafi zamienić swojego minusa na plusa!
:>

Elefant 23.11.2013 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1339820)
Żeby każdy był taki slaby jak on to byśmy już dawno grali w lidze mistrzów.

Ok, masz rację. Ostatnio w kadrze pojawił się Ćwielong. On też nas prawie wprowadził do LM.
Gdyby nie ta Levadia...
Więc czemu nie Boguski.

Cieszę się niezmiernie, że się stara.
I, że pomaga jak może w naszej trudnej sytuacji.

Grantar 23.11.2013 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1339761)
0 bramek 3 asysty slownie trzy. W ilu meczach? Ofensywny zawodnik?
Chrapek 3 bramki donald 4 do garguly I brozka nawet nie ma co porownywac
W tylu meczach w ilu boguski wychodzil w podstawowym to I beznadziejny malecki by mial pewnie lepsze staty.

Pomijając fakt że kompletnie się z tobą nie zgadzam co do Boguskiego przypominam, że nazwiska należy pisać z dużej litery .....

wiesniak84 23.11.2013 20:38

Hah nie wierze w to co czytam:)
Skoro argumenty o lepszych statystykach w mniejszej ilosci meczow nie docieraja to cofam me slowa i faktycznie Boguski to nasz najlepszy zawodnik od czasow Reymana choc ma pecha bo nie strzela nic bramek, walczy, biega czasem zaliczy asysty na tle przeciwnikow takich jak megamocny Widzew czy scyzoryki, gdy pilka mu odskakuje na 10 metrow to tylko i wylacznie dzieki jego technice i przegladowi pola.
Dziekuje dobranoc
Hej Rafal gool

wiesniak84 23.11.2013 20:55

No wlasnie w tym problem ze Boguskiego nikt jeszcze nie zastepowal w tym sezonie. W 15 meczach ligowych zaczynal od pierwszej minuty. O przepraszam raz za niego zaczynal Sarki w meczu z pyrami, ktory to okrzyknieto najlepszym meczem Wisly w tym sezonie. Nie wiem kulawy zdzisiek z magazynu, chlopiec do podawania pilek moze???

Drozd 23.11.2013 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1339833)
No wlasnie w tym problem ze Boguskiego nikt jeszcze nie zastepowal w tym sezonie. W 15 meczach ligowych zaczynal od pierwszej minuty. O przepraszam raz za niego zaczynal Sarki w meczu z pyrami, ktory to okrzyknieto najlepszym meczem Wisly w tym sezonie. Nie wiem kulawy zdzisiek z magazynu, chlopiec do podawania pilek moze???

Ciekawe dla kogo problem, chyba tylko dla kulawych zdzisków z magazynu i krawaciarzy, którzy pamiętają jak Boguski z Brożkiem wygrywali nam mistrzostwo.

Jagul 23.11.2013 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1339834)
Ciekawe dla kogo problem, chyba tylko dla kulawych zdzisków z magazynu i krawaciarzy, którzy pamiętają jak Boguski z Brożkiem wygrywali nam mistrzostwo.

Ja też pamiętam jak nam zrobili LM... a nie... zaraz... przecież odpadli w 2 rundzie eliminacji...

Tak czy owak moim zdaniem Boguski zagrał swoje najlepsze 45 minut w sezonie właśnie w meczu z Koroną.
Nie jestem jego szczególnym zwolennikiem ale jak patrzę na to co wyprawia Małecki lub też Sarki, to wcale się nie dziwie, że Rafał gra w pierwszej 11...

wiesniak84 23.11.2013 22:09

No wlasnie o to mi chodzi jak sie kogo rozlicza. Boguski najlepszy mecz - zero z tego pozytku ani bramek, ani asyst. Brozek, Gargula, Chrapek i widze irytujacy wiekszosc (w tym mnie) swoja ostatnia forma Malecki grajac swoj najlepszy mecz laduje bramy i asysty. Sa to ofensywni zawodnicy i z tego przede wszystkim ich sie rozlicza. A jesli Smuda mowi o Boguskim, ze gra bo duzo biega to lepiej zakontraktowac jakiegos murzyna z Kenii, ktory uciekal cale swoje zycie przed lwami i innymi drapieznikami bo na bank wiecej przebiegnie i ma lepsza kondycje. I jeszcze grosza sie na tym zaoszczedzi.

Drozd 23.11.2013 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1339836)
Ja też pamiętam jak nam zrobili LM... a nie... zaraz... przecież odpadli w 2 rundzie eliminacji...

Tak czy owak moim zdaniem Boguski zagrał swoje najlepsze 45 minut w sezonie właśnie w meczu z Koroną.
Nie jestem jego szczególnym zwolennikiem ale jak patrzę na to co wyprawia Małecki lub też Sarki, to wcale się nie dziwie, że Rafał gra w pierwszej 11...

Nie jestem pewien ale akurat Boguski nie przyczynił się do tych niechlubnych występów z racji na kontuzje, natomiast w meczu z Barceloną chyba grał?

Cytat:

Wisła: Pawełek - Singlar, Baszczyński, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński (82. Małecki), Junior Diaz, Jirsak, Boguski (68. Niedzielan), Zieńczuk (90. Dawidowski) - Paweł Brożek.

Barcelona: Valdes - D.Alves, Puyol, Piquet, Abidal - Keita, Iniesta (66. Hleb), Y.Toure, Xavi (57. Gudjohnsen), Henry - Eto'o (73. Krkic).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Levadia: Martin Kaalma - Tihhon Sisov, Andriej Kalimulin, Igor Morozov, Taijo Teniste - Deniss Malov, Konstantin Nahk, Władysław Iwanow, Sander Puri - Nikita Andriejew (86-Witalij Leitan), Vitali Gussev (90+3 Indrek Zelinski).

Wisła: Mariusz Pawełek - Piotr Brożek, Arakdiusz Głowacki, Marcelo, Junior Diaz - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak, Andraz Kirm - Paweł Brożek, Piotr Ćwielong (73-Wojciech Łobodziński).

Najśmieszniejsze jest to, że nawet nie widziałem wczorajszego meczu :). Nie przeszkadza mi to jednak wszystkim, którzy uzależnili się od krytykanctwa w stosunku do Boguskiego poradzić stuknięcie się w głowę. Kiedy setny raz czytam że "piłka mu odskakuje na 10 metrów" zwyczajnie szlag mnie trafia. Od początku sezonu dla niektórych szydera z Boguskiego to jest obowiązkowy punkt programu, a prawda jest taka ze gdyby nie on mielibyśmy dużo mniej punktów. Mimo że nie strzelił żadnej bramki.

Nie mówię o jego zasługach w defensywie, których też nie można pominąć, ale o meczach w których dzięki jego zagraniom zdobywaliśmy otwierające wynik bramki. Choćby "słynny słupek z linii, czy wypracowana pierwsza bramka z Lechią.

wiesniak84 23.11.2013 22:26

Mowienie ze bez Boguskiego bysmy mieli mniej punktow to bez obrazy ale to juz odbieganie od rzeczywistosci bo jesli tak to co o Miskiewiczu powiedziec.
Ogolnie ja nie mam urazu do Boguskiego - zycze mu jak najlepiej, niech strzela, asystuje, niech Borysiuki i inne boiskowe chamy go omijaja. Mnie tylko zastanawia to, ze Rafal wychodzi co mecz w pierwszej jedenastce. A kim moglby go Dyzma zastapic to juz nie moja brocha tylko jego - mozna zmieniac ustawienia, grac dwoma napastnikami, dac jakiemus malolatowi zagrac.

s1mone 23.11.2013 22:45

Któryś z rzędu trener wystawia Bogusia w pierwszym składzie jak tylko jest zdrowy.

Smuda widzi tych chłopaków codziennie i wie na co kogo stać. Jeśli byłby ktoś lepszy niż Boguś to by za niego grał i tyle.

Jagul 23.11.2013 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1339839)
Nie jestem pewien ale akurat Boguski nie przyczynił się do tych niechlubnych występów z racji na kontuzje, natomiast w meczu z Barceloną chyba grał?

Fakt. Mój błąd. W tym spotkaniu nie mogliśmy liczyć na umiejętności Rafała. Całe szczęście w meczu z Karabachem już grał.
Także daruj sobie jakieś teksty typu dzięki Boguskiemu zdobyliśmy MP albo wygraliśmy z Barceloną. Chwała mu za to ale to już PRZESZŁOŚĆ. Jak mamy wystawiać zawodników za zasługi, to lepiej wystawiajmy drużynę oldbojów.
A z tym tekstem, że niby Boguskiego krytykują fani Małeckiego wg, których Rafał blokuje mu miejsce to już pojechałeś po całości, bo akurat Małecki to ma tu chyba jeszcze mniej sympatyków na tym forum niż Boguski. Nie widać tego tylko dlatego, że Mały siedzi na ławie.

Żeby była jasność, to ja osobiście Boguskiego szanuje jak każdego piłkarza Wisły i niech zostanie królem strzelców ale błagam nie popadajmy ze skrajności w skrajność... Rafał gra bo inni grają jeszcze gorzej ale nazywanie go architektem zwycięstw czy też osobą dzięki której gromadzimy punkty to już absurd.

milosz 23.11.2013 23:40

Boguski w wyjściowej jedenastce pokazuje jak słabi jesteśmy teraz, kiedyś aby tak było to musiałby być lepszy od Kosowskiego lub Kalu Uche (no bo chyba nie w ataku, zamiast Żurawia, Franka, czy Kuźby), a dziś .., a dziś to przydałby się nam nowy zawodnik na jego pozycję, bo Sarki tylko szybko biega, a Mały, szkoda gadać.., jedynie Donald i to potencjalnie może być dość pożyteczny (bramki), a na skrzydłach grać powinno 2 piłkarzy.

Kiedyś Kosa(Uche) -później Kirm -teraz Boguski, taką mamy tendencję w naszej drużynie, przydałoby się ją odwrócić.

Ciekawe jest też i to, że mimo iż jesteśmy coraz słabsi, to nadal liczymy sie w walce o MP (!?!), a nawet co jakiś czas je zdobywamy (!). Teraz mamy 6 pkt. straty, ale po podzieleniu na dwa to tylko 3 pkt., czyli można ją zniwelować jednym meczem. Cóż, niestety tytuł MP w piłce nożnej coraz bardziej się dewaluuje, bo ligę mamy coraz słabszą, co widać po "rewelacyjnych" wynikach L w LE, przypomnę 0 punktów, 0 bramek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl