![]() |
wygraliśmy ze Śląskiem we Wrocławiu... Coś się zmieniło?
Fakt, ze dzisiaj nie mamy obrony |
Cytat:
Coś czuję , że tym zainteresowanym inwestorem jest Filipiak z Cracovii :-P |
Cytat:
|
Chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich przerzutów i kibiców sukcesu z sektora C. .... wam w dupę.
"Wisła gra słabo w tym sezonie? A ..... Pokibicuje komuś, kto ma szansę na mistrza!" "Piłkarze Wisły grają do końca i walczą o punkty? A ....! Pogwiżdżę na nich!" Dawno nie byłem taki wku... po meczu. Porażki z Lechią, z Górnikiem, z Polonią, z Podbeskidziem - zdarza się. Niektórzy kibice muszą z tym żyć przez cały czas, ja mam szczęście, że jestem z Krakowa i kibicuję Wiśle, bo mogę oglądać sukcesy; ale porażki się zdarzają. Słabi piłkarze się zdarzają. Nieudane sezon przytrafiają się wszystkim. Ale dzisiaj to był szczyt. Takiej żenady jak w końcówce dzisiejszego meczu nigdy nie widziałem. Komuś się chyba pojebało w głowie. Ku... nawet nie wiem co napisać. Pamiętacie jak wieszaliście Reymana na plocie? Bądźcie godni podania ręki, kojarzycie takie hasło? Tak? No to jesteście warci kopnięcia w dupę, a nie podania ręki. Brawo dla piłkarzy. Po raz pierwszy od bardzo dawna - brawo Małecki. Zagrałeś chłopie słaby mecz, ale przynajmniej pokazałeś, że jesteś prawdziwym Wiślakiem, a nie wydmuszką, która sobie wybiera kiedy Wisła jest dla Ciebie ważna, a kiedy wolisz pokibicować komuś innemu. Co by było jakby ten młody chłopak strzelił w końcówce bramkę? Co? Wielcy Fanatycy lżyli by piłkarza Wisły za to, że... wchodzi na boisko i walczy? Że strzela gole dla klubu w którym gra? Który rzekomo ci wielcy fanatycy kochają? |
Juz wróciłeś z meczu kibicu sukcesu?
BRAWO ŚLĄSK!!! MISTRZ MISTRZ WKS!!! |
Cytat:
I powiedz mi. Kibic sukcesu to ten, który jest ze swoją drużyną, czy ten który swoją drużynę olewa i idzie bawić się ze zwycięzcami? |
Tak wróciłeś z przed tv do komputera chyba :lol:
Szkoda słów na Ciebie |
Cytat:
Co do meczu . Hmm... Z jednej strony dziwne raz karzemy walczyc potem olac , ale to nie mi osadzac . Sezon ma swoje plusy i minusy . Plusy Europa , minus Polska . Czekamy na nastepny sezon . :) Cytat:
|
Cytat:
GRatuluje Ślaskowi MIstrza!!!:alleluja: |
Cytat:
Ciekawe, że najwięcej płaczą ci co na Wiśle mają g... do powiedzenia. Nic dziwnego, że większość poważnych osob opuściło to forum |
Cytat:
|
do pana powyżej i do kolejnych kosmitów i rzeszy kibiców Legii, Amiki czy Volksdojczów
http://i47.tinypic.com/2hqglxy.jpg |
Cytat:
Na meczu nie byłem chociaż w zasadzie nie opuszczam meczów Wisły. Mam karnet. Dzisiaj sobie pierwszy raz w tym sezonie podarowałem. Są dla mnie granice zdrowego rozsądku a jest nią np gwizdanie na swoich w chwili kiedy usiłują strzelić gola. Tego właśnie sobie chciałem odpuścić - uczestniczenia na żywo w takich sytuacjach. Jestem kibicem Wisły Kraków i tylko Wisły Kraków. Zgody szanuję aczkolwiek już ich trochę przeżyłem. Ruch na który tak jedzie pół forum też kiedyś był zgodą Wisły. Również Ruchu nie trawię choćby za to ukradzione w ramach układu mistrzostwo ale pamiętam, że zgodą był. Dobrze, że jeżeli nie Wisła to właśnie Śląsk zdobył ten tytuł co nie zmienia faktu, że nikt nie może mi kazać cieszyć się z tego, że moja drużyna na koniec sezonu jest w dupie. |
Czy ktoś zmusza Ciebie do radości?
Skoro koleś był podobno na meczu i tak bardzo nie podobały mu się gwizdy to czemu płacze na forum a nie podejdzie do osób za te gwizdy odpowiedzialnych? a. na meczu nie był b. na forum łatwiej się żalić i zgrywać kozaka wg mnie gwizdy były dobrym podsumowaniem fatalnego sezonu w lidze w wykonaniu wkładów do koszulek Wisły. Jeszcze raz: BRAWO ŚLĄSK! |
Temat zgodowy zamknięty dlatego tutaj:
Gratulacje dla WKS I bardzo się ciesze że Śląsk dziś wygrał i pozbawił tym samym szans na mistrzostwo hanysów z HKS. Jak widzę co wyczyniają w naszym klubie Rogala, Bednarz i Probierz (chorzowska mafia w Wiśle) to miałbym ochotę całyten HKS wysłać do ich Vaterlandu. Raus! |
do kasacji
|
Gratulacje dla Śląska, ale szczerze? Grają taką pytę że szok. Niby Wisła nie odpuściła ale parę piłek takich że aż dziw bierze że nie trafili. Nie wspominając o karnym na Meliksonie.
Tak czy siak dobrze się skończyło. Trochę bolało dziś serce... |
Z całym szacunkiem dla Śląska, ale na ten moment jedno jest już pewne - sezon 2012/2013 będzie kolejnym bez Mistrza Polski w Lidze Mistrzów. Nie da się grając taką absolutną padakę, będąc bez rozstawienia w III i IV rundzie przejść tak silnych rywali, jakich niewątpliwie będzie miał Śląsk. Legia, czy Lech też grają słabo, ale miały chociaż atut w postaci rozstawienia w pierwszych dwóch rundach, co dałoby już nadzieję na tą fazę grupową LE w ich przypadku.
Niemniej jednak fajnie widzieć Śląska na czele tabeli, że mamy w tej lidze swego rodzaju świeżą krew, na pewno pozytywnie wpłynie to na rozwój piłki we Wrocławiu, być może rozbudzi apetyty wśród władz klubu i kibiców na coś więcej, tak jak to było choćby w Poznaniu. Okienko transferowe pokaże wstępnie, czy postawiono na stagnację, minimalizm i odpuszczenie CL, czy może miło się zaskoczę i we Wrocławiu spróbują poważnie zainwestować w drużynę, a sukces rozbudzi ambicje. Bo jeśli nie teraz, nie po takim sukcesie, to kiedy niby Śląsk ma się stać poważnym europejskim średniakiem? Wbrew pozorom wydaje mi się, że fakt, iż Legia i Lech grają w LE może bardzo pozytywnie wpłynąć na nasz ranking ligowy. Śląsk mimo wszystko z trudem, ale jest w stanie przejść drugą rundę eliminacji w LM i ewentualnie powalczyć w IV rundzie eliminacji LE, a kto wie, może w ich przypadku miło się zaskoczę? Lech zaczyna od pierwszej rundy, ma potem rozstawienia przez całe eliminacje i może naszej lidze nabić naprawdę sporą ilość punktów, Legia bodajże ma rozstawienia do trzeciej rundy włącznie, Ruch przy dobrych lotach też jest w stanie dorzucić jakieś punkty choćby za przejście tej jednej rundy, w której będzie rozstawiony. Legia, wydaje mi się, że nawet w tym składzie który posiada na ten moment ma potencjał ku temu, żeby grać dużo lepszą piłkę niż aktualnie (tą na miarę pucharów jesienią), szczególnie jeśli trafią chociaż z jednym transferem, który wzmocni ich ofensywę (mają kasę na płace zwolnioną z Novo i Blanco), a do formy wróci Radović. Lech koniecznie musi się wzmocnić, bo granie z tą kadrą, nawet biorąc pod uwagę rozstawienie, jest olbrzymim ryzykiem. Generalnie wydaje mi się, że najtrudniejszą przeprawą w ich przypadku może być...początek. Zaczynają dosyć wcześnie puchary, z pewnością UEFA znowu dowali jakiś podział geograficzny, znowu czekają polską drużynę wyprawy do Azji, gdzie dzieją się cuda, murawa jak pastwisko, a rywale zmuszają do ataku pozycyjnego i walczą zmotywowani jak w finale LM. W dodatku tracą oni Rudniewa, Stilicia, Wojtkowiaka, nie zagra też Murawski, być może Kamiński, o ile znajdzie się w kadrze na EURO. Nawet jeśli poczynią jakieś wzmocnienia, to ich skład będzie jedną wielką prowizorką, nie ma szans, żeby przeskoczyli brak zgrania, no i wątpliwe, że tak szybko zakontraktują nowych grajków. Mimo wszystko mam nadzieję, że polskim klubom się powiedzie, bo naprawdę jest ogromna szansa, żeby za te cztery lata mieć piątą ekipę do pucharów - ważne żeby te 5 punktów regularnie do rankingu dostarczać. A i Wiśle przyda się dobry występ polskiej czwórki w następnym sezonie, bowiem przy aktualnym rankingu punktowym Wisły o rozstawieniu w kolejnych sezonach mogą decydować te punkty z rankingu krajowego. A kto wie, być może właśnie rozstawienie zadecyduje o awansie do LM w przyszłości. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie odnosiłem się do Ciebie jakby co ;)
|
Cytat:
Właściwie powinienem darować już sobie takie banały jak to, że dziś miłość do Wisły nie wykluczała większej niż zwykle sympatii do Śląska, w tym szczególnym dla wrocławian meczu, ale dla Ciebie pojęcia przyjaźń i poświęcenie pewnie są obce. Po wtóre gdybyś zechciał jednak użyć zwojów myślowych oglądając popisy skórokopów dostrzegłbyś, że gwizdy pojawiły się właściwie już w 90 a nawet w 91 minucie i skierowane były głównie do sędziego aby raczył już zakończyć ten "morderczy" dla nas sezon. Pozycja w jakiej znalazł się Rojewski i potem Iliev wzbudziła raczej niedowierzanie niż gwizdy. Ale do tego trzeba odrobiny obiektywizmu a nie indolencji popartej udawanym fanatyzmem kibicu z przed TV. |
Wisła z Krakowa to Śląska druga połowa.
Pewnie, jest niedosyt, że to nie my świętujemy, ale kto dziś był na R22 ten przeżył wspaniałe, rodzinne święto. Taka odmiana po derbach, gdzie wszyscy mieli w sobie agresję. Dziś rządziła przyjaźń. Oby kolejny sezon był dla nas ZNACZNIE lepszy. Żebyśmy mogli po raz kolejny poświętować na Rynku. a tymczasem... MISTRZ MISTRZ WKS!!! i chwdp za akcje po meczu przed wejściem na C. Mam dość długi filmik, to wrzucę później jak te kutwy prowokują. |
Właśnie, jak ktoś ma jakieś nagrania z tego co działo się po meczu pod C to wrzucajcie, udostępniajcie, bo to jakieś jaja były. Media już się na to nakręcają...
I brawo dla Śląska. Gwizdy pod koniec być może trochę przesadzone, ale tak samo jak "zaangażowanie" naszych grajków. Teraz im się zachciało grać... |
Cytat:
|
Cytat:
|
no milicja, a kto...
oto i filmik, niestety zacząłem nagrywać gdzieś w połowie "akcji" http://www.youtube.com/watch?v=TzOaq...ature=youtu.be |
Cytat:
|
I wszystko rozstrzygniete - ten koszmarny i najgorszy od wielu lat sezon wreszcie sie skonczył. A tak narzekano, ze rok temu Mistrz był słaby
|
Cytat:
|
Cytat:
Co to w ogołe za wysyłanie kogokolwiek na rozmowy "w cztery oczy" ? Nie podobalo mu sie gwizdanie, to ma prawo o tym napisac. Ma cholerne prawo skrytykowac tych którzy gwizdali. I nie musi nigdzie chodzic, tylko moze sie wypowiedziec tu, bo od tego tez to forum jest. PS. Gratulacje dla Ślaska Wrocław. |
http://oi45.tinypic.com/2145i4x.jpg
A tutaj proszę akcja gwiazdy Wolskiego, z forum Legionistów, ponoć do żylety skierowane :D! |
WIELKIE gratulacje dla Slaska za Mistrza, trener Lenczyk moze sie czuc bardzo dumny z siebie wspanialy sukces przy tych wszystkich problemach co mial w Slasku. Wielkie brawa rowniez dla Ruchu za ten sezon.
Legia polegla frajersko jak z Widzewem. Wisla zdecydowanie tez ponizej oczekiwan (cieniutko) Lech zaskoczyl i pokazal ze Bakero to zaden trener. Podsumowując ten sezon w Ekstraklasie powiem tak: emocji bylo mnostwo ale mecze w wkieszosci gorzej niz tragiczne. Wydaje sie ze poziom ligi sie obnizyl i niezmienia tego dobra postawa klubow w LE. Na plus sezonu trzeba napisac ze wrescie mamy stadiony i lepsza frekwencje na trybunach, Kibice tez wydaja sie bardziej cywilizowani:) Minusy to przedewszystkim poziom meczow i sedziowanie. Zyczenia na nastepny sezon: Podniesienie poziomu ligii, no i moze cos sie zmieni w pzpn bo to jest formacja dzialajaca jak komunistyczna partja 30 lat temu. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow i mysle ze teraz trzymamy mocno kciuki za Polske na Euro zeby kopacze pokazali kawal dobrej pilki i Polskiego charakteru walczaka. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Urban trenerem Legii ?
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...zagranicy.html Hmmm... jeśliby do tego doszło to ja bym chętnie Skorże znowu na Wiślackiej ławie zobaczył jako trenera |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. W tej Legii to szybko sodowa uderza do główki. Kopacz Wolski po strzeleniu kilku bramek w karierze zaczyna uciszać ...swoje trybuny :). Najpierw Rzeźniczak teraz kolejny "gwiazdor" medialny. |
Cytat:
A ten Wolski to napewno w kierunku zylety to kierowal? Czy moze do koroniarzy? |
Cytat:
Może to co powiem będzie mało popularne, bo nie jest to obowiązujący nurt, no ale...ja nie widzę powodu, żeby tej kadrze nie kibicować - na ten moment w światowym futbolu warunkiem grania w reprezentacji Polski jest polski paszport i brak gry o punkty w meczach dla innej kadry, to decyduje o tym czy można być kadrowiczem w danym kraju, czy nie. To, że u nas grają Boenisch, Obraniak, Polański czy Perquis nie jest więc niczym nieuczciwym. Krótko mówiąc, futbolowe reprezentacje są reprezentacjami złożonymi z obywateli danego kraju. Nie każdy z reprezentantów w piłce nożnej musi być 100% Polakiem od A do Z, nie ma nigdzie takich wymogów - jeden może być 100% Polakiem od pokoleń, drugi może urodzić się i wychować w Polsce, a mieć rodziców z innego kraju, trzeci może urodzić się za granicą i wychować w ich kraju, a jeszcze inny może mieć tylko i aż polskich przodków. Liczy się tylko to, aby każdy z nich miał z naszym krajem mniejsze czy większe związki, no i wolę jego reprezentowania. Podejrzewam, że dla niejednego z naszych "stuprocentowych" Polaków gra w kadrze to tylko część pracy, szansa promocji, nikt nie wie co komu w głowie siedzi i nie nam to oceniać. Śmieszą mnie teksty, że Polański, Perquis, Boenisch czy Obraniak wybrali naszą kadrę bo chcą się wypromować - żaden z nich tego nie potrzebował w momencie, gdy to obywatelstwo dostawali. Każdy z nich grał w klubie, który był szczytem ich piłkarskich możliwości, czyli czołówka Ligue1 i Bundesligi. Jeśli nawet Perquis zmieni klub na Lille, czy gdzie tam ma iść, to stanie się to w 99% dzięki jego postawie w francuskich realiach ligowych. Polański choćby zagrał turniej życia to i tak zapewne nie przeskoczy poziomu średniaka Bundesligi. A Obraniak zmienił już klub i nie zanosi się, żeby w następnych latach opuścił Bordeaux. Oczywiście gdyby w tej "23" na EURO znalazło się dajmy na to 14 takich piłkarzy, to byłoby coś nie tak. Ale u nas jest...czterech. Za poważnie do tego podchodzicie, to tylko piłka, sport, rozrywka, tylko tyle i aż tyle. Godło narodowe na koszulkach to owszem, szalenie istotna kwestia, ale gadanie o reprezentacji PZPN jest moim zdaniem śmieszne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl