![]() |
Kupiłem dzisiaj wczorajszy Przeglad Sportowy, jest wzmianka o Miskiewiczu, ze obserwuja go skauci z dwoch druzyn grajacych w Serie B i dwoch druzyn grajacych w LM. Kontrakt mu sie konczy w czerwcu i lepiej szybko podpisac nowy bo jak nie to juz niedługo (pewnie chodzi o styczen) bedzie mogł rozmawiac z innymi klubami - to słowa jego agenta, ktorego wypowiedz jest tam zamieszczona.
|
Garguła w "kanadyjce" ma 10 punktów. Przyznam się, ze oglądając mecze, za dużo nie analizuję, ale uważam, że udziału w dziesieciu bramkach nijak nie da się nazwać fartem. Co z tego, ze jest Brożek? On tylko wykańcza, nie podaje sam sobie piłek. W grę obronną nie wnikam, jakoś mi to umknęło.
Co do bramkarza, to oczywiście nie jest tak, ze nie powinniśmy rozglądać się za żadnym. Porządny klub w każdym momencie powinien mieć gotowego następcę w przypadku odejścia grajka. |
Chodzi o to że gdyby Chrapek czy Ostoja grał na pozycji 10 tez miałby podobny wynik;) Oni są 50/50 więc na kontry powinni wychodzić Brożek, Garguła i skrzydłowi. Sam nie wiem czy lepiej go pożegnać czy zostawić bo z drugiej strony jak Cupiał rzuci hajsem to możemy się spodziewać Jirsaków, Bunoz i innych wynalazków Kapki i Bednarza
|
Z tym Ostoja to się zapędziłeś chyba troszkę :P
Na razie to są tylko sytuacje czysto hipotetyczne, więc też przewidywanie, ze ktos na 10 zagrałby lepiej, nie ma jako tako sensu. Ja będę bronił Guły dopóki będę uważał, ze coś nam daje. Chłopak przez dwa lata nie grał w piłke, co zniszczyło mu karierę i teraz się odradza. To nie jest ten Garguła z GKS i taki już pewnie nie będzie, ale moim zdaniem warto dać mu czas. |
Cytat:
|
Mało, 10 lat to minimum.
Jeszcze Patryka na 6 , Gargułe na 4 i może Bunoze na 8 , choć tutaj bardziej bym był skory dać 12 lat. Trzeba się spieszyć bo nam pod.......ą gwiazdy i będzie płacz, widmo pierwszej ligi zajrzy realnie nam w oczy... |
Cytat:
i co w tym złego żeby podpisali Miśka na 3 lata ? a ja bym i nawet pomyślał czy by nie dłużej . Związany emocjonalnie z Wisłą , nie ma ( nie miał jeszcze ) wygórowanych wymagań finansowych . Gdyby nie Wisła to byłby w ciemnej dupie błąkając się po 1 i 2 ligach . Takich zawodników nam trzeba i w takich warto inwestować . |
Miśka powinni jak najszybciej podpisać,inaczej znowu zacznie się coroczny zjazd bramkarzy do Wisły.
Na 3 lata optymalnie,nie ma też co szaleć. |
Czy to nie Boguśka ;)
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/news_101.jpg |
^ up
Co oni, nowy Zmierzch kręcą? |
Ja mam jakieś przeczucie, że powraca seria z Bogusiem odnośnie teatru (vide Wisła-Legia 2009).
|
Cytat:
|
|
Cytat:
edit: wyprzedził mnie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziwny jest ten Boguski. Raz potrafi zagrać straszną sieczkę, a innym razem wypracuje sytuacje bramkowe. Bardzo chaotyczny zawodnik. Z Górnikiem zagrał dobrze, znowu w poprzednich meczach wyłącznie na niego narzekałem. Strasznie jest niestabilny sportowo.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Boguski zadebiutował dzisiaj jako kapitan xD
|
Chrapek gol w meczu z Maltą, bardzo dobry występ Wiślaka, jeden z lepszych ale rywal z niskiej półki. Plusem jest tez to że zagral 90 min
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1
Jaka kurde Legia? Jakby poszedł do Legi to by się skur*wił po całości. |
Niech robi chłopak co uważa za słuszne.Do ległej wątpie,żeby poszedł bo wie z czym to się wiąże i jak przejebane z tego powodu będzie miał.A czy faktycznie legła byłaby w stanie dać mu 200% więcej ? Juventus-wiadomo nie mamy co się kopać z nimi w sprawach $.
Na pewno my sprawy nie zaspaliśmy bo dostał podobno zajebiście korzystną propozycję.Wdg mnie zostanie,a na przenosiny i fajne pieniążki przyjdzie w życiu jeszcze czas. |
Ale o czym my mówimy ? Jeśli chłopak nie może sobie wywalczyć podstawowej 11 w Wiśle, gdzie jego konkurentem jest Burliga to co dopiero w Juventusie. Jak tam pójdzie to siądzie na ławce na bliżej nieokreślony czas i jego podpisany wówczas kontrakt może być ostatnim na takim poziomie zarobków. Lepiej żeby został w Wiśle te 2-3 lata, rozwinął się piłkarsko i mentalnie i dopiero uderzał na zachód będąc świadomy już minimalnej dozy rywalizacji, konieczności nieschodzenia poniżej pewnego poziomu piłkarskiego itp.
|
Mam wrażenie, że Smuda posadził go na ławce także po to, żeby tu został. Gdyby grał etatowo w pierwszym składzie, na pewno znalazłaby się oferta, której Wisła nie zdołałaby nijak przebić. Daje głowę, że po podpisaniu profesjonalnego kontraktu Stolarski zacznie grać więcej. I tak szybko odejdzie, ale przynajmniej klub coś zarobi.
|
Cytat:
|
Na razie to nie wiadomo na jakiej pozycji go ustawiać, nie dojrzał jeszcze piłkarsko, 2-3 latka i spokojnie stanie się jednym z lepszych polskich piłkarzy
|
Cytat:
Nie gra ponieważ jest słabszy od Burligi, co szczególnie dobrze uwidocznił mecz z Zawiszą, gdzie był makabrycznie objeżdżany. Brakuje mu jeszcze trochę do średniego poziomu ekstraklasowego. Wiele jeszcze pracy przed nim, zanim będzie mógł na poważnie myśleć o grze w Bundeslidze. To jest materiał na dobrego piłkarza, ale jeszcze nie piłkarz. |
Cytat:
|
Cytat:
Burliga to średni poziom ligowy. Fakt, że stał się obiektem drwin niektórych kibiców bierze się raczej z ogólnej frustracji niż z rzeczywistych umiejętności (bądź ich braku). W żadnym dotychczasowym meczu w obronie nie zagrał tak słabo jak Stolarski z Zawiszą. Nic dziwnego, że posadził go na ławce (bo to Paweł zaczynał sezon w pierwszym składzie). Ujmując rzecz klarowniej - w tym sezonie Stolarski nie dał żadnych argumentów osobom twierdzącym, że nie gra z powodów pozasportowych. Tak jak napisałem - może być z niego całkiem sensowny piłkarz, ale jeszcze nim nie jest. Tyle, że ma jeszcze na to czas. IMHO najzdrowiej dla niego byłoby jednak najpierw zagrać trochę meczy w ekstraklasie, a dopiero później myśleć o zagranicy. Teraz raczej przepadnie. |
Jak dla mnie na skrzydle prezentował się o wiele ciekawiej niż Mały. Fajna szybkość, chcoiaż miałem wrażenie, ze nie do konca ufają mu na boisku. Czasem woleli podac w tył do Stjepy niż niekrytego Stolara. Obserwacje z Górnika.
|
Cytat:
|
16 letni Stolarski dawał radę u Kulawika to i powinien teraz, w tym sęk że na jego formę składa się wiele czynników(brak gry, kontrakt, nauka) ;) Wolfy puszczasz farmazony;)
|
Cytat:
Obejrzałem chyba większość występów Stolarskiego za Kulawika. Nic wielkiego nie pokazał, nic nie zawalił, z racji wieku i bycia wychowankiem trochę napompowano balon. Historia jakich wiele. Wiele też pracy przed nim. TOMEK 11 - Burliga też pykał po juniorach, MES-ach itp, strzelał sporo goli. Podobnie jak Leszczak, Mączyński i tona innych kandydatów na piłkarzy. Przeskok do piłki seniorskiej jest jednak bardzo trudny i większości się po prostu nie udaje, bez względu na to kto jest akurat trenerem. Lista piłkarzy U-17, U-19 i U-21 którzy gdzieś w międzyczasie giną daje do myślenia. Jednym brakuje umiejętności, innym głowy, jeszcze innym przytrafia się kontuzja. Na chwilę obecną Burliga jest lepszy, jedna strata na pozycji pomocnika niczego w tej kwestii nie zmienia. Stolarski miał kilka okazji do wykazania się, zagrał poprawnie w ilu? Jednym, dwóch meczach? W żadnym jako prawy obrońca. Bardzo chciałbym, żeby Stolarski został na Reymonta, bo ma potencjał. Czy go zrealizuje, to już zupełnie inna historia, więc na razie nie przesadzajmy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl