Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

FraMat 12.07.2023 17:07

Ale my na Fernandeza mamy już sposób - wystarczy go trochę podk..rwić i zaraz dostanie czerwoną.
Jestem dziwnie spokojny, że Luis Lechii wiele nie pomoże.

wolfy 12.07.2023 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1605547)
Ale my na Fernandeza mamy już sposób - wystarczy go trochę podk..rwić i zaraz dostanie czerwoną.

Poczekaj z deklaracjami że mamy na niego sposób aż zagramy z Lechią, OK? My nie mieliśmy sposobu na żadnego poważnego rywala w poprzednim sezonie, więc ostrożnie...

MaLk 12.07.2023 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1605547)

Temat Fernandeza jest istotny bardziej w temacie tego, czy nowy właściciel Lechii a nasz niedoszły inwestor okaże się poważnym graczem czy nie.

wolfy 12.07.2023 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1605550)
Temat Fernandeza jest istotny bardziej w temacie tego, czy nowy właściciel Lechii a nasz niedoszły inwestor okaże się poważnym graczem czy nie.

Bo ja wiem? To tylko jeden piłkarz.
Nie twierdzę że nie jest, po prostu nie opierałbym oceny na jednej akcji ewidentnie robionej pod publiczkę.

Patryko 12.07.2023 17:18

Na tyle poważny, że był w stanie dać Fernandezowi tyle w podstawie, ile my dawaliśmy do podniesienia z boiska. Pytanie jak będzie z terminowością płatności ;)

wolfy 12.07.2023 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1605552)
Na tyle poważny, że był w stanie dać Fernandezowi tyle w podstawie, ile my dawaliśmy do podniesienia z boiska. Pytanie jak będzie z terminowością płatności ;)

No tak, w końcu to Lechia, tradycja zobowiązuje :D

MaLk 12.07.2023 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1605551)
Bo ja wiem? To tylko jeden piłkarz.
Nie twierdzę że nie jest, po prostu nie opierałbym oceny na jednej akcji ewidentnie robionej pod publiczkę.

Nie no, wiadomo, że to dopiero jedynie zaczątek do takiej oceny - jeszcze jest za wcześnie nawet żeby stwierdzić czy chłop w ogóle dostanie swoje pieniądze, bo nie jest sztuką podpisać wysoki kontrakt, tylko go realizować.

sevenheaven 12.07.2023 17:51

będą jaja jak ta MADA okaże się poważnym graczem, a my nadal będziemy wiązac koniec z końcem..
co do Luisa.. szkoda słów i lekki szok

Skawa Wadowice 12.07.2023 18:01

Bierzemy lloncha i gasimy lechie w zarodku

Sylwus1988 12.07.2023 19:28

Wiedzialem że Luis może nie jest zbyt błyskotliwy, ale żeby tak dać się wyjebać to i mnie zaskoczył. Wszyscy stamtąd uciekli przez brak hajsu a ten łyknął obiecanki jakichś no nameów jak karaś glizde.

Elendil 12.07.2023 19:29

Z 1 ligi do 1 ligi. No to zrobił sportowy awans :D

No chyba że to początek zakupów Lechii i rozpierdalają ligę w pył.

picasso 12.07.2023 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwus1988 (Post 1605565)
Wiedzialem że Luis może nie jest zbyt błyskotliwy, ale żeby tak dać się wyjebać to i mnie zaskoczył. Wszyscy stamtąd uciekli przez brak hajsu a ten łyknął obiecanki jakichś no nameów jak karaś glizde.

niekoniecznie...za podpis pewnie swoje wziął, a jak nie będą płacic to rozwiązę kontrakt z winy klubu i na swoje wyjdzie

Skawa Wadowice 12.07.2023 20:07

Chyba ze po probach zakontraktowania sie gdzie indziej zdal sobie sprawe ze jednak jeat jedna reka w nocniku i wzial to co bylo. A ze Lechia pewnie dawala wiecej niz inni to przyjal

MaLk 12.07.2023 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1605569)
Chyba ze po probach zakontraktowania sie gdzie indziej zdal sobie sprawe ze jednak jeat jedna reka w nocniku i wzial to co bylo. A ze Lechia pewnie dawala wiecej niz inni to przyjal

Do końca okienka jeszcze fura czasu, do rozpoczęcia sezonu w "poważniejszych ligach" też, a nie sądzę żeby mu aż tak brakowało pieniędzy, żeby przynajmniej do końca miesiąca nie mógł przeczekać. Raczej dostał dobre pieniądze, a Lechia potrzebowała szybko dopiąć kontrakt i pokazać się na rynku jako poważny gracz.

maxx304 12.07.2023 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1605543)
Luis Fernandez w Lechii Gdańsk.

Grubo. Ciekawe, że Arabów nie było na niego stać, a Lechię pod nowymi rządami już tak...

El'kabat 12.07.2023 22:19

Lechia to jak się obkupi i ogarnie ze składem to jeszcze nam może sporo krwi napsuć.. jak widać mają za co.

Marek96 12.07.2023 23:09

Póki co to jeden zawodnik , my go też mieliśmy w ekstraklasie jak walczyliśmy o spadek a jednak spadliśmy razem z nim. Oni potrzebują jeszcze przynajmniej z 8 chłopa na już a liga ruszą za tydzień. Pewnie ze jak mają dużo hajsu to są w stanie w miarę szybko skład skompletować ale jak pokazuje historia najwyższe budżety w 1 lidze czytaj Widzew kilka lat i my w tamtym nie dają żadnej gwarancji awansu.

Grisza1 13.07.2023 00:28

A może ten Luis wcale w Lechii nie zagra? Skoro tam teraz jakiś fundusz inwestycyjny kasę daje, to może chłopa kupili tylko po to, żeby go jeszcze w tym okienku transferowym upchnąć i zarobić na nim.

azor 13.07.2023 05:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1605587)
A może ten Lusi wcale w Lechii nie zagra? Skoro tam teraz jakiś fundusz inwestycyjny kasę daje, to może chłopa kupili tylko po to, żeby go jeszcze w tym okienku transferowym upchnąć i zarobić na nim.

za dużo fm

wiesniak842 13.07.2023 05:48

Gdzie FMa. W FMie nic takiego nie przejdzie:D

crux.a 13.07.2023 06:30

Moim zdaniem LF dał Wiśle max tego, co mógł dać i dalej byłoby tylko gorzej. Powodzenia w nowym klubie. PS. 3-letni kontrakt.

Arkadiusz.Czerepach 13.07.2023 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1605550)

o to to to !

LucjuszWielki 13.07.2023 09:35

To co teraz Igbekeme w Lechii?

Fernandez wchodzi na podium szmatławców typu: carlitos, mączyński (bajek o wsh nie kupuje), cierzniak, dolha - surma troche inna historia.

Patryko 13.07.2023 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1605598)
To co teraz Igbekeme w Lechii?

Absolutnie bym się nie zdziwił - jak mu się chce i jest skupiony na grze, to wciąga tą ligę nosem.

Co do Fernandeza, to sam jestem szczerze powiedziawszy zaskoczony jego decyzją. Okienko jest jeszcze otwarte przez jakiś czas, myślę, że prędzej czy później znalazłby angaż w Ekstraklasie. Lechia musiała naprawdę słono mu zapłacić za to, że zgodził się szukać nowych wyzwań w I lidze.

El'kabat 13.07.2023 09:50

To jest zawód, a nie sentymenty. Przeszedł do innego klubu, w którym dostał więcej - co w tym dziwnego?
Nie przechodzi do żydów, żeby kociokwiku dostawać.

Igbekeme i Llonch, pakę to tam będą mieli dobrą :D

LucjuszWielki 13.07.2023 10:07

Imaz jeszcze.

No zawód taki, że ponoć poszedł na pewne, a u nas musiałby zebrać z boiska bonusy - ile w tym prawdy nie wiem, natomiast przejście do bezpośredniego rywala walczącego o awans w dennej lidze za pare srebrników więcej to urestwo....

Marek96 13.07.2023 10:10

Ale czego Ty się spodziewałeś po gościu który tu był półtora roku ? Przecież nie zdziwiłbym się gdyby poszedl na drugą stronę blon jakby mu dali 200 na miesiąc :D

nero 13.07.2023 10:18

Pytanie dlaczego miałby nie iść do Cracovii jakby dawali 200 tysięcy?
Przecież on jest w pracy, a nie na trybunach.

azor 13.07.2023 11:03

bo masz na tym forum półgłówków typu Lucjusz Nowak, którego IQ nie przekracza jego numeru buta

krysztal 13.07.2023 11:47

Dokładnie.Farnandez jaki jest każdy wie.Trzeba mieć w drużynie takiego Hajde 2.0 który do bólu uprzykrzy mu grę i Luisa w meczu nie ma.Gdyby dostał u nas więcej niż miał albo nawet kontrakt na poziomie poprzedniego na Królewskiego posypały by się gromy.
Jeśli chodzi o kontrakt w Lechii to nie jest ważny sam Fernandez tylko możliwości nowego właściciela,czy jak mówił Siara czy Jaro czasem nie urwał kurze złotych jaj

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl