Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

maxx304 18.08.2019 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1542391)
maxx304 i wnioskujesz, to po transparencie ?

Tak wnioskuję, chociaż wolałbym się mylić.

picasso 18.08.2019 15:33

jesteśmy na świeczniku i czepiac sie będa nawet tego,ze gwiżdżemy na przeciwnika.na innych stadionach sa flagi PDW jest JG i jakoś cisza w eterze.ale biorac pod uwagę w jakim jestesmy położeniu musimy dmuchac na zimne..niestety.

Książę Palownik 18.08.2019 18:23

Najbardziej bawią teksty, że ten cały "Diabolik" to był "chuligan" Lazio. Wystarczy spojrzeć na fotki tego chuchra żeby się zorientować, że on miał tyle wspólnego z chuliganką co i polskie grupy sprzedające mefedron swoim 15-letnim "żołnierzom" :D To już nie te czasy i nie ta działalność, panowie.

AOT 21.08.2019 16:27

Czy ktoś wie jak wygląda kwestia wysyłki dokumentów potwierdzających zakup akcji Wisły z tego beesfund?
Wiem, że była opcja odebrać osobiście, ale nie mogłem tego zrobić i spodziewałem się, że przyślą mi to do domu. Póki co nic nie dostałem. Ktoś już dostał? Albo wie kiedy to będą wysyłać?

Garret 21.08.2019 16:46

Na razie przedłużyli odbiór do 31 sierpnia.

AOT 21.08.2019 16:49

Ale to nie było tak, że trzeba było się do jakiegoś tam terminu zarejestrować na odbiór osobisty? Skoro tego nie zrobiłem, to już nie mogę osobiście podejść (bo teraz już dałbym radę to zrobić)? Czy można sobie przyjść ot tak i odebrać?

Jakub92 21.08.2019 18:06

Tak, trzeba było potwierdzic odbiór osobisty Jeśli tego nie zrobiłes to nie możesz podejść i odebrać :)

AOT 21.08.2019 19:18

ok dzieki za informacje

As 29.08.2019 13:00

Jutro na konferencji na stadionie bedzie Rafal Wisloscki.
Czy ktos wie o czym bedzie ta konferencja? Nowy inwestor? Nowy wlasciciel?

Karherop 29.08.2019 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1542658)
Jutro na konferencji na stadionie bedzie Rafal Wisloscki.
Czy ktos wie o czym bedzie ta konferencja? Nowy inwestor? Nowy wlasciciel?

Biorąc pod uwagę że będzie też agencja especto spodziewaj się raczej jakiegoś eventu lub nowej formy współpracy. Jakby miał być nowy właściciel to raczej skład osobowy byłby inny :P

M.Scofield 29.08.2019 22:00

Panowie pomóżmy jednemu z bossów bo żydki jak zwykle psują PR

https://twitter.com/PoKrakosku/statu...48589958778880

bocian23 30.08.2019 00:32

Już poprawione oceny, dobrze że istniejemy bo gdyby nie my to nie mieli by po co żyć.

ciacho 30.08.2019 17:37

Dostał ktoś akcje poczta? Bo to co ja zobaczyłem po wyjęciu z koperty to jakiś niesmieszny żart. Akcja jest w takim stanie, tak wymięta i powyginana jakby ją ktoś przezul i wypluł. To jakaś kpina.

master17 30.08.2019 18:52

OJ tam mały drobiazg. Ważne, że liczby się im zgadzają.

kangurekm 30.08.2019 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1542681)
Dostał ktoś akcje poczta? Bo to co ja zobaczyłem po wyjęciu z koperty to jakiś niesmieszny żart. Akcja jest w takim stanie, tak wymięta i powyginana jakby ją ktoś przezul i wypluł. To jakaś kpina.

U mnie identyczna sytuacja... trochę fuszerka :/

leszekm 30.08.2019 21:16

Tu macie gdzie pisać:
https://twitter.com/KarolinKawula/st...02611974332417

w0lno. 30.08.2019 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 1542684)
U mnie identyczna sytuacja... trochę fuszerka :/

To prawda. Miałem podobne odczucia, ale nie chciałem kręcić z tego powodu afery. Jak widać, nie jestem jedyny... Podziękowania, z podpisem prezesa Wisłockiego, które załączone były do okazjonalnej koszulki, dotarły w idealnym stanie, więc dało się to zrobić w lepszy sposób. Również trochę się rozczarowałem. Wiadomo jest to fajna pamiątka, którą możnaby było oprawić sobie w ramkę. Szkoda...

19sebawro06 30.08.2019 21:26

u mnie to samo. jak z krowiego ryja

tomytom 31.08.2019 22:13

Moja przyszła w umęczonej, zwykłej (nie "bombelkowej") kopercie, ale o dziwo, sama akcja w stanie fabrycznym, bez jednego zagięcia. Chyba fura szczęścia, bo poczta na wiosce kompletnej ...

nero 10.09.2019 15:34

Była prezes podobno zatrzymana.

w0lno. 10.09.2019 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1542926)
Była prezes podobno zatrzymana.

Jako pierwszy o zatrzymaniu Marzeny S. poinformował Szymon Jadczak z TVN24. Dziennikarz ustalił także personalia dwóch innych zatrzymanych. To Tadeusz C., były prezes przez niektórych uważany za zasłużonego działacza, a także Robert S., były wiceprezes.

Danielek1906 10.09.2019 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1542929)
To Tadeusz C., były prezes przez niektórych uważany za zasłużonego działacza, a także Robert S., były wiceprezes.

Lekkie zdziwienie, ale to pokazuje jak szeroka była skala tej patologii w TS

TIR_DO_SŁUBIC 10.09.2019 16:27

Misio śpiewa, domino ruszyło, następni w kolejce.

KOALIK 10.09.2019 16:33

Sarapata, Czerwiński i Szymański zatrzymani.

Decyzja spóźniona o osiem miesięcy.

Stworzono układ, który miał jeden cel - zniszczyć i okraść piłkarską Wisłę. Nie liczono się z nikim i z niczym.

Jeszcze niedawno jeden z najbardziej znanych samozwańczych obrońców TS-u wmawiał, że problemem jest narcystyczny styl bycia Jadczaka, a nie wielomilionowe nadużycia TS-u opisywane przez tego dziennikarza, który dzisiaj może poczuć się po raz kolejny zwycięzcą.

A drugi przekonywał, że były to drobne pomyłeczki.

Historia pokazała, że należało zareagować już w latach 2014-2015, kiedy powstawały pierwsze artykuły w gazetach o tym jak przestępcy przejęli TS, założyli siłownię i szkółkę walk, a Szymański opracował plan zagarnięcia piłkarskiej Wisły i obalenia Cupiała (realizowany krok po kroku przy współpracy z tzw. obrońcami TS-u - chociażby przez ostrzelanie stadionu).

Wówczas Ojciec Chrzestny Mikołajewicz przekonywał, że wszystko jest w porządku, że to jest element resocjalizacji.

Kolejny z ,,autorytetów" twierdził, że istnieje spisek przeciwko świętemu TS-owi:
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=4459

Kolejny (jeden z najważniejszych aktywistów PiS-u na tym forum) zaś twierdził, że to robota WSI i wrogów.
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=4769

Dzisiaj wiemy, że była tylko jedna zła strona w niszczeniu Wisły - to ci, którzy w 2016 r. ostatecznie zagarnęli klub i postanowili go zniszczyć, a Meresiński/Stechert to ich słupy.

Cytat:

Do wtorkowych zatrzymań doszło m.in. w oparciu o wyjaśnienia złożone przez "Miśka", który po zatrzymaniu przez policję zdecydował się na współpracę ze śledczymi. Z jego słów wynika, że gangsterzy decydowali praktycznie o wszystkim, co działo się w klubie, łącznie z decyzjami o przeprowadzaniu transferów piłkarzy, zatrudnianiu w Wiśle innych gangsterów oraz ich partnerek czy wydawaniu pieniędzy z klubowej kasy na wspieranie działalności przestępczej.
Ale to Jadczak pisał już wiele miesięcy temu.

Gdyby zareagowano od razu (po pierwszych artykułach w latach 14-15), to dzisiaj sytuacja piłkarskiej Wisły byłaby nieporównywalnie lepsza.

Stelio 10.09.2019 16:44

To już było wiadome pół roku temu, znienawidzeni przez dużą część tego forum i "prawilnych" ,"myślących samodzielnie" kibiców Wisły Bednarz i Jadczak, oboje nazwani warszawskimi agentami, zdiagnozowali problem i mówili o nim głośno jako jedni z pierwszych :D o ironio, mam nadzieję, ze po tej całej akcji część kibiców zmądrzeje i nie bedzie szufladkować innych osób tylko dlatego, że "grali w legii" albo "pracują w TVN"

zozo 10.09.2019 17:39

Ale że Tadzia zatrzymali?

(Dalej płacze że Tadzio odmówił dostania prezesem w styczniu)

rafkur 10.09.2019 19:09

Tylko widzisz tak się niestety składa, że z czasem punkt po punkcie gówno które opisał okazuje się być prawdą a nie bajką....
Ciągnąć to tu wielu ciągnęło ale komu innemu ( zawsze z połykiem) ! Dzięki min takim właśnie entuzjastom którzy ślepo bronili tego bagna ( przez swoje ograniczenia intelektualne bądź też interes) jesteśmy tu gdzie jesteśmy czyli w głębokiej dupie.

KOMINEK 10.09.2019 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1542932)
Sarapata, Czerwiński i Szymański zatrzymani.

Jestem ciekawy reakcji władz socios, bo wywodzą się z tego układu (oczywiście pełnili w nim drugorzędną rolę), bo w ostatnich miesiącach unikali tego tematu.

Władze Socios nie wywodzą się z tego układu.
To że czasami broniliśmy w postach zarząd to fakt.

A teraz osobiście mówię za siebie.
Nie wierzyłem że ludzi związani z Wisłą mogą coś takiego zrobić. Dałem się nabrać i mam nauczkę na całe życie.

Karherop 10.09.2019 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1542942)

Nie wierzyłem że ludzi związani z Wisłą mogą coś takiego zrobić. Dałem się nabrać i mam nauczkę na całe życie.

W swoim czasie bronili ich wszyscy od dziennikarzy , przez kibiców. W szczególności w momencie "odbicia z rąk Meresia", co w zasadzie było kontrolowanym przejeciem.

Natomiast co innego bronić w mediach czy na forum , a co innego podpisywać kwity. Tadeusz C. choć w przeszłości zasłużony to niestety przyczynił się do trwania tego układu.

Bardzo dobrze że szambo wybiło, natomiast gdybanie co by gdyby się stało wcześniej - nie ma sensu. Wisła jest na dobrej drodze do normalności a dzisiejsza informacja jest kolejną z wielu pozytywnych w tym tygodniu.

nero 10.09.2019 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1542942)

Czy związku z tym można mówić, że obecnym ludziom również powinno się patrzeć na ręce i mieć ograniczone zaufanie, czy nie wypada bo to nasi rycerze są. Przypominam, że tak samo było za czasów Miśka, też uważaliśmy ich za rycerzy bo inaczej spółka piłkarska by zginęła za parę dni.

Jak się nie mylę jakaś część ziemi TSu została "zamrożona/przekazana" prywatnym ludziom za pożyczkę. Czy ktoś to sprawdza? Na jakich warunkach to się odbyła?

Levis88 10.09.2019 20:28

@Kominek
Aktualny Prezes Socios też nic nie miał wspólnego z "tym" układem?

rav 10.09.2019 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1542945)
Czy związku z tym można mówić, że obecnym ludziom również powinno się patrzeć na ręce i mieć ograniczone zaufanie, czy nie wypada bo to nasi rycerze są.

Ależ oczywiście, że patrzeć na ręce. Przecież TRANSPARENTNOŚĆ to jeden z najważniejszych filarów działalności Socios. Władze organizacji na bieżąco rapprtują swoją działalność. Naprawdę nie widać różnicy?

Valencia 10.09.2019 20:50

Cytat:

Ależ oczywiście, że patrzeć na ręce. Przecież TRANSPARENTNOŚĆ to jeden z najważniejszych filarów działalności Socios. Władze organizacji na bieżąco rapprtują swoją działalność. Naprawdę nie widać różnicy?
Socios Wisła była i jest jedną z najlepszych rzeczy jaką zrodziła się z tego całego zamieszania które wszyscy tak mocno przeżywaliśmy. Rozumiem i szanuje, że ktoś może mieć wątpliwosci natomiast osoby które jeszcze anonimowo snują szkodliwe domysły pod względem tej organizacji która nie ma sobie na ten moment nic do zarzucenia jest nie tylko złe dla klubu ale i obrzydliwe ze względu na brak szacunku dla tych ludzi którzy włożyli tyle społecznej pracy aby to powstało. Mam tu na myśli cały proces przygotowania tego od strony formalnej, informatycznej, promocyjnej itd.

Proszę abyście wyszli do świata i patrzeli na ręce a nie w w klawiatur i monitor. Dopiero wtedy kiedy udowodnicie coś komuś coś nieczystego poinformujcie o tym opinie publiczną. Bo sracie do własnego gniazda i przekonujecie że w sposób prewencyjny jest lepiej za wczasu je osrać. Za chwile się zacznie że ten się znał z tym, tamten się znał z tamtym. A tamten siedział 5 metrów obok Dukata itd.

Też znałem się z wieloma ludzmi, i wielu z tych ludzi źle skończyło. Sama znajomość kimś kto pobłądził nieczynni tej osoby złym człowiekiem. Na swojej drodze życiowej spotykamy różnych ludzi.

serek.c2 10.09.2019 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1542946)
@Kominek
Aktualny Prezes Socios też nic nie miał wspólnego z "tym" układem?

Co by nie odpowiedzieć, pewnie i tak wiesz swoje :)

Ja krótko: nie, nie miał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1542932)
Jestem ciekawy reakcji władz socios, bo wywodzą się z tego układu (oczywiście pełnili w nim drugorzędną rolę), bo w ostatnich miesiącach unikali tego tematu.

Przedstaw się proszę z imienia i nazwiska, chętnie spotkam się z Tobą w sądzie, będziesz mógł udowodnić swoje tezy.

AgresywnyChomik 10.09.2019 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1542950)
Co by nie odpowiedzieć, pewnie i tak wiesz swoje :)

Ja krótko: nie, nie miał.

Panowie spokoj, jezeli mial to ktoras fala aresztowan go zmiecie, bo chyba nikt nie ma watpliwosci ze to dopiero poczatek.

Bardzo dobrze ze w koncu sie cos ruszylo bo trwalo to zbyt dlugo.

P.s. Mam nadzieje ze "pozdrowienia do wiezienia" dla Marzenki jednak sie nie pojawia.

Jaroo1 10.09.2019 21:55

Jak to w końcu jest z tym Miśkiem? Misiek cwel czy zbawiciel Wisły? Niby sprzedał ale jednak dużo pomógł :D Czy istnieje coś takiego jak paradoks Miśka?

A tak serio, po 2016 roku - rozjebaniu TKWM i 2018/2019 roku jak całe to szambo zaczęło wypływać i wyjebało ostatecznie, nic już dla mnie nie będzie takie samo. mózg rozjebany, jakieś tam ideały, nadzieje, wiara w kogoś/coś sprowadzona do poziomu zero i ciągle w głowie siedzą te dwie sprawy (TKWM i zlodzieje) od 3 lat jak sie myśli o Wiśle...

Wehrmacht 10.09.2019 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1542951)
P.s. Mam nadzieje ze "pozdrowienia do wiezienia" dla Marzenki jednak sie nie pojawia.

No to juz by bylo kuriozum na poziomie tak absurdalnie wyjebanym w kosmos, ze wszyscy na stadionie nacpaliby sie oparami tego zjawiska i zaczeli chyba spiewac kumbaya my lord podczas wywieszania nowych flag uszytych przez Jarka we wspolpracy z muzeum pamieci o holokauscie, na ktore mial wplacic kase.

Jesli cos takiego zawisnie to wtedy powiem, ze widzialem juz w zyciu wszytko. I, ze dla tego klubu jednak nie ma ratunku i szkoda bylo marnowac kase.

master17 10.09.2019 23:01

Tak i będą prowadzone jeszcze zbiórki pieniędzy dla Marzeny. Ludzie, czy wy czasem czytacie co napisaliście ?

aNouc 10.09.2019 23:07

.............

wiesniak842 11.09.2019 02:05

levis88 ewidentnie jest klakierem rekinow i starego ukladu podwazajac transparentnosc nowych wladz i ich wspolprace miedzy innymi z socios. Hatfu. Widocznie nigdy takie mendy sie nie odczepia i caly czas trzeba zachowac ostroznosc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl