Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Syn Kangura z 1984 13.02.2010 13:49

Niech go wezmą, szału nie robi, ale lepsze to niż nic. Bo jak nie on to kto?

wislak47 13.02.2010 13:57

niech podpiszą znim także na te 3,5 miesiąca z możliwośćią przedłużenia... jak z Issą. A nóż się sprawdzi i będzie strzelał brameczki ...

pawelo84 13.02.2010 14:41

Myślę że zawodnik regularnie grający w dobrych klubach szwajcarskich może być ciekawym uzupełnieniem składu. Nie oszukujmy się liga szwajcarska jest silniejsza niż polska, a jedna jaskółka w postaci efektownego zwycięstwa Lecha Poznań nad Grashoppers Zurich wiosny nie czyni.

pawelwislak 13.02.2010 14:49

patrząc na filmik wiadomo że wybrali najciekawsze momenty do kompilacji ale chłopak gra głową i dwiema nogami co dla nas i tak czyni go niezłym towarem kontrakt na 3,5miesiaca z opcja przedłużenia wydaje mi się wersją idealną, jak się będzie nadawał zostaje jak nie to adios po sezonie

Lemoniadowy Joe 13.02.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 854320)
patrząc na filmik wiadomo że wybrali najciekawsze momenty do kompilacji ale chłopak gra głową i dwiema nogami co dla nas i tak czyni go niezłym towarem kontrakt na 3,5miesiaca z opcja przedłużenia wydaje mi się wersją idealną, jak się będzie nadawał zostaje jak nie to adios po sezonie

a po co temu Rogerio kontrakt w Wiśle na 3,5 miesiąca jak taki ma w Grasshopers?

pan Dudi 13.02.2010 15:12

Cytat:

Narzekacie na wszystko, zamiast po prostu spojrzec na sprawe od drugiej strony - Jestesmy zasciankiem europy i nikogo tutaj znanego nie sprowdzimy.
Nie sprowadzimy, bo jak SAMI przychodzą, to nasz trener mówi, że nie jesteśmy ****a zainteresowani! Co Ty chłopie za brednie wypisujesz? Szacki i oferta jego gry w Wiśle została potwierdzona przez naszych działaczy i zbyta tym, że ten gość nas nie interesuje. Przestań pisać bzdury, a zacznij czytać ze zrozumieniem.

Poza tym, testując i kontraktując zawodników będących po kontuzjach Skorża chyba zapomina, że w Wiśle chyba od czasów Frankowskiego nikt nie doszedł do formy po groźnej kontuzji, a raczej pogłębiał dół formy, w którym się znajdował. Na jakiej podstawie ten chłop uważa, że w przypadku tego Ba, czy teraz tego Rogeiro będzie inaczej? Krew mnie zalewa jak widzę tą irracjonalność w działaniach Wisły.

To w nawiązaniu m.in. do tego posta:

Cytat:

Przypomne Niedzielana - ma 30 lat, poszedl do Ruchu i gra elegancko, mimo ze od kilku ladnych lat gral kiche i mial polamane nogi. Moze z tym brazylijczykiem bedzie podobnie? Ktos na nim krzyzyk postawil z powodu kontuzji, a u nas sie odbudje?

koyoot 13.02.2010 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 854327)
Nie sprowadzimy, bo jak SAMI przychodzą, to nasz trener mówi, że nie jesteśmy ****a zainteresowani! Co Ty chłopie za brednie wypisujesz? Szacki i oferta jego gry w Wiśle została potwierdzona przez naszych działaczy i zbyta tym, że ten gość nas nie interesuje. Przestań pisać bzdury, a zacznij czytać ze zrozumieniem.

Poza tym, testując i kontraktując zawodników będących po kontuzjach Skorża chyba zapomina, że w Wiśle chyba od czasów Frankowskiego nikt nie doszedł do formy po groźnej kontuzji, a raczej pogłębiał dół formy, w którym się znajdował. Na jakiej podstawie ten chłop uważa, że w przypadku tego Ba, czy teraz tego Rogeiro będzie inaczej? Krew mnie zalewa jak widzę tą irracjonalność w działaniach Wisły.

To w nawiązaniu m.in. do tego posta:

Z nas dwoch to ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Mnie sie juz nie chce szukac Linka ale radzilbym przecyztac wypowiedz odnosnie Shackiego dokladnie - nie dogadali sie w sprawie kontraktu, a nie ze nas nie interesuje. Wisla byla zainteresowana, bo po co w takim razie by negocjowala kontrakt z Maksymem?

Druga sprawa - jakbys nie zauwazyl znamienna sprawa jest nawet dlugosc kontraktu Issy Ba do 31 maja 2010 roku. Okolo 40 tysiecy euro.

Jesli wy myslicie w kategoriach li tylko krytycznych na nasz klub ze kazda rzecz to ich wina to trudno. Dzialacze robia co moga by ciagnac ten klub na tym samym poziomie caly czas od co najmniej 5 sezonow. Ale maja zwiazane rece bo jakbys panie Dudi nie zauwazyl kurek z kablowymi pieniedzmi zostal dawno zakrecony, a Wisla musi posteppowac odpowiedzialnie bo jesli nie - grozi jej upadlosc a tego nikt z nas by nie chcial.

Owszem kazdy z nas by chcial by byl to wielki klub, ktory z powodzeniem moze walczyc chociazby o Puchar Ligi Europy, ale ja rozumiem dzialaczy ze w tym przasnym kraju nie jest to niestety mozliwe.

Sorry, za lekki chaos ale od dwoch godzin pije...

Markus 13.02.2010 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 854288)
Nie narzekajcie na tych testowanych, Wisła do pierwszego składu ma Brożka, Boguskiego i ewentualnie też Małeckiego - było nie było strzelił 7 bramek jesienią. Tutaj chodzi żeby kupić kogoś tanio do uzupełnienia tej trójki, kogoś, kto prezentuje poziom wystarczający do przyzwoitej postawy w lidze polskiej i 4-6 bramek na rundę. A tak jak ktoś mówił może tu zaowocować "syndrom Niedzielana w Ruchu", to są piłkarze którzy mają przed sobą jeszcze kilka lat gry, mieli świetne sezony w swojej karierze jeszcze nie tak dawno i jest to dla nich ostatnia szansa żeby w europejskiej piłce zaistnieć, nie zarabiają też zbyt dużo. I jest duża szansa że przynajmniej jeden z nich wystrzeli.

Nie rozumiem tego lamentu że Wisła nie zbroi się na puchary, zrozumcie że takich strat finansowych Wisła nie miała nigdy, wpływy z dni meczowych to podstawa funkcjonowania każdego klubu, a Wisła grała w Sosnowcu przy przynajmniej pięciokrotnie mniejszej widowni. Ale to jeszcze można by było przeboleć gdyby nie "Levadia" - ta drużyna całkowicie zabiła finanse Wisły za co poleciał zresztą Wilczek.

Na kolejny poważny skok w kierunku Ligi Mistrzów można liczyć dopiero wtedy, kiedy możliwa będzie gra na nowym trzydziestotysięczniku, wtedy wpływy z samego ewentualnego meczu w IV rundzie eliminacji LM z silnym rywalem będą olbrzymie, do tego dojdą premie od UEFA, no i jeśli skok na LM się nie powiedzie (w końcu to tylko sport), to będzie można zbijać kasę na grze w fazie grupowej Ligi Europejskiej. I dopiero wtedy będzie można liczyć na poważne wzmocnienia i na równie poważne podejście do Wisły jej właściciela, który wtedy będzie widział sens dalszego inwestowania kolejnych swoich pieniędzy w klub (uzupełniając w ten sposób wpływy ze wspomnianych źródeł), teraz nie dość że ma kłopoty finansowe, to jeszcze jest bardzo podrażniony totalnym niepowodzeniem w el. do LM - zresztą nie mam pojęcia jak Skorży po czymś takim udało się zostać w klubie, przecież wiadomo że LM to dla Cupiała wisienka na torcie. Ale to też dobrze, bo nie ma szans żeby w tym sezonie Skorża mógł nie zmobilizować swoich piłkarzy na słabszych rywali w europejskich pucharach, można liczyć na potrójną mobilizację i chęć zmazania plamy.

To jest oczywiste, że chcecie aby Wisła była drużyną na bardzo dobrym, europejskim poziomie, ale ten sezon jest przejściowym zarówno dla Wisły, jak i dla Lecha i Legii, a kolejne lata będą prawdopodobnie latami budowania "potęgi" (oczywiście jak na polskie możliwości) też dla Śląska, Lechii, być może też "opozycji" w postaci Polonii Warszawa, Cracovii, Górnika Zabrze, Widzewa czy Pogoni. Wtedy liga będzie na wyższym poziomie i będzie łatwiej o dobre występy w pucharach. Dlatego po prostu po raz kolejny zalecam cierpliwość, bo dopiero sezon 2010/2011 i następny będą latami prawdziwej próby dla polskich drużyn - teraz wszyscy skupiają się na przetrwaniu trudnego okresu w jak najlepszej formie.

Zbyt dużo tu błędnych zalożeń w planie na przyszłość i oczekiwaniach, aby był sens po kolei je odsłaniać.

Powiem więc tak: Klub nie może wiecznie czekać na lepsze czasy, aż LM mu sama spadnie niczym gwiazdka z nieba, a po drodze sensowna postawa w lidze europejskiej – i dopiero wtedy oczekiwać od właściciela „poważnego podejścia” - tylko krok po kroku długofalowo pracować na dotarcie do odpowiedniego poziomu, na wszystkich płaszczyznach.

Trzydziestotysieczny stadion sam w sobie nie jest kluczem do LM czy fazy grupowej LE, „budowanie drużyny na puchary” nie może zaczynać się dopiero w letnim oknie transferowym i nie jest częścią garderoby, którą sobie można dowolnie zawieszać i odwieszać, a aby poczynić jakikolwiek skok, trzeba wpierw włożyć wiele pracy i pieniędzy w zgromadzenie sił i możliwości, aby w odpowiedniej chwili móc się odbić. Metoda „za darmo zawojujemy świat” (albo przynajmniej bez dalszego zadłużania się) wiedzie na manowce i nie jest rękojmią odpowiedzialnego zarządzania klubem także w czasie kryzysu.

pan Dudi 13.02.2010 15:54

Cytat:

Jesli wy myslicie w kategoriach li tylko krytycznych na nasz klub ze kazda rzecz to ich wina to trudno. Dzialacze robia co moga by ciagnac ten klub na tym samym poziomie caly czas od co najmniej 5 sezonow.
Po tym i innych zdaniach mam wrażenie, że pijesz zawsze. Albo jak Obeliks będąc małym dzieckiem wpadłeś do kotła pełnego spirytusu i żyjesz we własnym świecie. 90% ludzi zatrudnionych przez Cupiała to karierowicze, marionetki i sępy mające w dupie interes klubu, nie patrzący dalej niż czubek własnego nosa, a Ty piszesz, że od 5 lat bohaterowie próbują ciągnąć ten klub na tym samym poziomie. Jak masz sobie robić jaja, to idź do odpowiedniego tematu.

Cytat:

Maciej Skorża zanegował informację o rzekomych negocjacjach prowadzonych przez Wisłę z napastnikiem Dynama Kijów. - Maksim Szackich to zawodnik, który w pewnym momencie został nam polecony, ale nie byliśmy nim zainteresowani.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22614

Coś jeszcze chcesz powiedzieć nt. Szackiego?

Bronex 13.02.2010 16:08

Nie wiem dlaczego testujemy tego Brazylijczyka. Chłopak zupełnie nie spełnia wymogów. Taki karzełek. Biorąc pod uwagę kluczowe kryteria jakimi kieruje się nad-trener Skorża ,piłkarz taki jak Da Silva nie powinien mieć nawet prawa przyglądać się procesowi treningowemu a co dopiero w nim uczestniczyć. Skandal , skandal ... jeszcze raz skandal.

Schodząc powoli z wyżyn sarkazmu chciałbym zwrócić Waszą uwagę ,że Wisła jest klubem na tle europejskim delikatnie mówiąc cieniutkim , jest Mistrzem w cieniutkiej piłkarsko lidze. Decydenci "ciężko" pracują na ten stan rzeczy. Do tego wszelkie działania właściciela ,bądź może lepiej ,ich brak pozwalają na sformułowanie tezy ,że pokazanie się w Europie to raczej marzenie i cel kibiców tylko i wyłącznie. Po zatrudnieniu Juszczyka (szkoda komentować) , Issa By (chłopak grał w piłkę regularnie lata temu) ,testy tego napastnika z szwajcarskim ligowym doświadczeniem powinniśmy raczej docenić niż krytykować. A czegóż można się lepszego spodziewać? To czy w ostatecznym rozrachunku podpiszemy z nim kontrakt do tego długa droga. Przy okazji bardzo mnie ciekawi czy ten nowo testowany sam się zgłosił czy to efekt tytanicznej pracy Mrocznych Łowców JÓZED-u.

PS. Issa Ba w wywiadzie wyjawił ,że słyszał od kogoś ,że Wisła to dobrze zarządzany klub. :-)

Niko22 13.02.2010 16:37

co ty gadasz filmik mial chyba z 10 minut popatrzcie na jego wyszkolenie techniczne z połowy tych piłek Brożek by nie opanował alby by mu odskoczyła mi osobiscie siepodoba, w miare wysoki skoczny SZYBKI i ma lepsza technike od naszych w ataku pomijajac Boguskiego bo ten bije całą 11 zdecydowanie przydał by sie w zespole

kosaTS 13.02.2010 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niko22 (Post 854378)
co ty gadasz filmik mial chyba z 10 minut popatrzcie na jego wyszkolenie techniczne z połowy tych piłek Brożek by nie opanował alby by mu odskoczyła mi osobiscie siepodoba, w miare wysoki skoczny SZYBKI i ma lepsza technike od naszych w ataku pomijajac Boguskiego bo ten bije całą 11 zdecydowanie przydał by sie w zespole

podaj linka filmiku

korzychxp 13.02.2010 16:48

mam nadzieje ze nie pomylił naszego Rogerio z BOBO z Beskistasu ;>
pomarzyc mozna http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ungsdaten.html

pan Dudi 13.02.2010 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niko22 (Post 854378)

Trzeba się zgodzić, że na filmiku rzeczywiście pokazuje technikę, którą nasi gracze widzieli pewnie jedynie w tv, ewentualnie jak Kuba Błaszczykowski jeszcze u nas grał. Ale trzeba pamiętać, że to filmy z przed kontuzji, po której już w jego dotychczasowym klubie go nie chcieli... z jakiegoś powodu. Nie neguję sensu testów. Neguję sens naszej polityki transferowej.

koyoot 13.02.2010 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 854351)
Po tym i innych zdaniach mam wrażenie, że pijesz zawsze. Albo jak Obeliks będąc małym dzieckiem wpadłeś do kotła pełnego spirytusu i żyjesz we własnym świecie. 90% ludzi zatrudnionych przez Cupiała to karierowicze, marionetki i sępy mające w dupie interes klubu, nie patrzący dalej niż czubek własnego nosa, a Ty piszesz, że od 5 lat bohaterowie próbują ciągnąć ten klub na tym samym poziomie. Jak masz sobie robić jaja, to idź do odpowiedniego tematu.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22614

Coś jeszcze chcesz powiedzieć nt. Szackiego?

Skad wiesz ze to karierowicze, marionetki, sepy. Miales do czynienia z kimkolwiek z zarzadzajacych naszym klubem? Skoro nie to przestan ublizac komus.

Masz swoj swiat i swoje wyobrazenie rzeczywistosci, dlatego koncze z toba dyskusje, bo nie potrafisz dawac racjonalnych argumentow. Tutaj nie dales zadnego.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mak...905,1,727.html

Wisła Kraków negocjowała kontrakt z Maksimem Szackim. Mistrzowie Polski nie są w stanie sprostać wymaganiom finansowym reprezentanta Uzbekistanu, chociaż różnice nie są duże.

pan Dudi 13.02.2010 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 854393)
Skad wiesz ze to karierowicze, marionetki, sepy. Miales do czynienia z kimkolwiek z zarzadzajacych naszym klubem? Skoro nie to przestan ublizac komus.

Masz swoj swiat i swoje wyobrazenie rzeczywistosci, dlatego koncze z toba dyskusje, bo nie potrafisz dawac racjonalnych argumentow. Tutaj nie dales zadnego.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mak...905,1,727.html

Wisła Kraków negocjowała kontrakt z Maksimem Szackim. Mistrzowie Polski nie są w stanie sprostać wymaganiom finansowym reprezentanta Uzbekistanu, chociaż różnice nie są duże.

Do pierwszego akapitu nie ma sensu się odnosić. Mogę się tylko pochylić nad Tobą z uśmiechem politowania.

Drugi akapit też mi pasuje, bo widzę, że nie mamy o czym rozmawiać.:lol:

Co do linka, to już od Ciebie zależy, czy uwierzysz w słowa dziennikarza GW, PS, czy osobie pod pseudonimem "Nasz informator" :lol: czy dziennikarce z tego serwisu, która cytowała trenera.

Daniel Alves 13.02.2010 17:53

Luka Toni dopiero po 30 stał się postrachem bramkarzy:)

1q2 13.02.2010 18:03

Wiadomo jak to jest z filmikami ale jak tak zacząłem czytać temat(nie wiedząc o kogo chodzi) to spodziewałem się zdecydowanie większego wynalazka.
Jak to bywa jest i haczyk(kontuzja), ale gdyby był w takiej dyspozycji fizycznej jak przed, to pewnie należy przemyśleć jego zatrudnienie bo gość skoczny, w miarę szybki ,widać że umie grać głową jak i silne strzały z 1 piłki nie są mu obce;)

PODpalacz 13.02.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 854412)

wszystko możliwe w Polskiej chorej lidze nawet kierowca Kamaza może zrobic kariere majac 30 na karku

korzychxp 13.02.2010 18:12

Jasne, Luca Toni po 30stce dopiero ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Luca_Toni

jego kariery we Włoszech chyba nie pamiętasz;) podobnie Van Nistelrooy, juz 2 gole dla HSV. no ale to OT.

Żeby nie było, mamy krótką ławke, więc Rogerio sie przyda...

PODpalacz 13.02.2010 18:19

nie kupią żadnego gracza po 30 bo to jest chory interes jak na polskie realia

Daniel Alves 13.02.2010 18:27

Ci skauci Wisły to prawdziwi amatorzy. Czy naprawdę nie można sprowadzić jakiegoś przyzwoitego napastnika z Peru, Wenezueli, Paragwaju czy Afryki? Aż tak trudno znaleźć tam dobrego młodego napastnika za 400tys Euro? Niech mnie nawet nie dobijają.

Wisła jest dobrą odskocznią na zachód(myślę, że tak nas postrzegają). Ale żaden geniusz nie umie tego wykorzystać.
No ale oczywiście, że trzeba zaryzykować jak ktoś dobry, bo nikt nie będzie jeździł pół świata na testy.

Żeby nie było jak z Issą Ba z tym Rogerio. Mówiłem, że koleś grał na jakiś prochach żeby sie dobrze zaprezentować a potem się czyścił przed badaniami lekarskimi. Teraz z tego co relacjonują to koleś prezentuje się mizernie na treningach. No ale wiadomo, że mecze najważniejsze.

PODpalacz 13.02.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 854425)
Ci skauci Wisły to prawdziwi amatorzy. Czy naprawdę nie można sprowadzić jakiegoś przyzwoitego napastnika z Peru, Wenezueli, Paragwaju czy Afryki? Aż tak trudno znaleźć tam dobrego młodego napastnika za 400tys Euro? Niech mnie nawet nie dobijają.

Wisła jest dobrą odskocznią na zachód(myślę, że tak nas postrzegają). Ale żaden geniusz nie umie tego wykorzystać.
No ale oczywiście, że trzeba zaryzykować jak ktoś dobry, bo nikt nie będzie jeździł pół świata na testy.

pewnie że lepiej jak ktoś przyśle oferte z ligi Chinskiej albo Mongolii na płycie DVD albo jak nie znajdą Chorwatowi angażu w 2 Bundeslidze to go do polski bo tam jak nie zrobi kariery to chociaż zarobi....

GJ1906 13.02.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 854425)

Żeby nie było jak z Issą Ba z tym Rogerio. Mówiłem, że koleś grał na jakiś prochach żeby sie dobrze zaprezentować a potem się czyścił przed badaniami lekarskimi. Teraz z tego co relacjonują to koleś prezentuje się mizernie na treningach. No ale wiadomo, że mecze najważniejsze.

Można ale nie do Polski, od dawna nie jesteśmy dobrą odskocznią dla piłkarzy do zachodnich lig, lepiej jest grać na Cyprze, w Rumunii, Chorwacji czy Serbii niż w Polsce.

Poza tym klub nie ma pieniędzy na transfery gotówkowe, jest to jasne już od dawna że jeśli już ktoś przyjdzie to z kartą na ręku i nie wysokim kontraktem.

Daniel Alves 13.02.2010 18:54

No na tym filmiku pokazał, że potrafi strzelać ładnie na bramkę. Przypomina trochę Svitlicę chyba z gry.:) A z wyglądu tego lewego obrońcę z Legii(brazylijczyka). Zobaczymy co zademonstruje w jutrzejszym sparingu .

PODpalacz 13.02.2010 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 854440)
Można ale nie do Polski, od dawna nie jesteśmy dobrą odskocznią dla piłkarzy do zachodnich lig, lepiej jest grać na Cyprze, w Rumunii, Chorwacji czy Serbii niż w Polsce.

Poza tym klub nie ma pieniędzy na transfery gotówkowe, jest to jasne już od dawna że jeśli już ktoś przyjdzie to z kartą na ręku i nie wysokim kontraktem.

to już kilka lat na tym koniu jedziemy w klubie :-/że ktoś przyjdzie z kartą w reku ....upadamy już

_ukoL 13.02.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 854430)
pewnie że lepiej jak ktoś przyśle oferte z ligi Chinskiej albo Mongolii na płycie DVD albo jak nie znajdą Chorwatowi angażu w 2 Bundeslidze to go do polski bo tam jak nie zrobi kariery to chociaż zarobi....

Trochę szacunku, bo chcę Ci się zrobić dużą literę przy Chorwacji czy Chinach i Mongolii ale już przy Polsce się nie wciśnie. Jasne, nieuwaga i głupi błąd albo prędzej głupia celowość z Twojej strony. Są tacy piłkarze na jakich stać Wisłę i nie zmieni tego n-ta liczba Twoich bzdurnych postów. Pozdrawiam.:-)

Daniel Alves 13.02.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 854446)
to już kilka lat na tym koniu jedziemy w klubie :-/że ktoś przyjdzie z kartą w reku ....upadamy już

Dlatego trochę bez sensu trzymać Edka i Casplara. Jarosz wystarczy żeby rozgłosić menadżerom, że mogą przysyłać CV.

PODpalacz 13.02.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 854449)
Trochę szacunku, bo chcę Ci się zrobić dużą literę przy Chorwacji czy Chinach i Mongolii ale już przy Polsce się nie wciśnie. Jasne, nieuwaga i głupi błąd albo prędzej głupia celowość z Twojej strony. Są tacy piłkarze na jakich stać Wisłę i nie zmieni tego n-ta liczba Twoich bzdurnych postów. Pozdrawiam.:-)

No przepraszam za nie uwagę zdarza się.Popatrz na zarobki grajków w Rumuni,Słowacji,Słowenii,:-p moje posty są głupie...

Oldpara 13.02.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 854412)

Kiełbasa też :) :)

Wojtas 14.02.2010 02:23

Ciekawe jak Jozek z Edkiem wypatrzyli goscia ktory wogole nie grał??

to sie nazywa profesjonalizm

zrobic cos z niczego....

Daniel Alves 14.02.2010 07:28

Rogerio pokaze kaprysnym gwiazdkom ze przecietny kopacz gra lepiej od nich.

Oldpara 14.02.2010 10:46

A'propos robienia późnej kariery, to o ile się nie myle, Radek Sobolewski którego kariera rozkwitła na dobre dopiero w Wiśle, trafił do nas w wieku 28-29 lat.

edit: aha... i to był wolny transfer :)

PODpalacz 14.02.2010 10:49

ojjj takiego transferu bym sobie życzył jak Radek Sobolewski

yoda79 14.02.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 854593)
ojjj takiego transferu bym sobie życzył jak Radek Sobolewski

Albo Boguski wyciągnięty za grosze z Łomży. Polityka transferowa obecnej Wisły leży i kwiczy a dyskusje na forum mają charakter czysto akademicki.

qwertyuiop3 14.02.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 854601)
Albo Boguski wyciągnięty za grosze z Łomży. Polityka transferowa obecnej Wisły leży i kwiczy a dyskusje na forum mają charakter czysto akademicki.

Te grosze to 300tys zł, które w obecnej sytuacji i tak stanowiłyby wysoką sumę. Wątpię czy zaryzykowaliby tyle wyłożyć za gracza z niższej ligi. Tym bardziej, że najpierw potrzebowałby ogrania, a nam potrzebny jest ograny zawodnik na wczoraj

pawelo84 14.02.2010 11:59

Ja trochę nie rozumiem ludzi którzy narzekają na politykę transferową Wisły. Przecież to że będzie nasza aktywność transferowa taka jak obecnie wiadome było już od lipca, gdy odpadliśmy z Levadią. To co wtedy się stało spowodowało że żadnej kasy na transfery nie można teraz dostać. Musimy teraz dziurę budżetową łatać Ćwielongiem i odejściem Maura, który miał bardzo wysoki kontrakt. Jeszcze na domiar złego weszła ustawa hazardowa, nie mówiąc już o tym że nie ma wpływów z biletów. Tak więc skąd mamy mieć pieniądze na transfery?

Kluvi 14.02.2010 12:04

co wy z Tym Mauro że bardzo wysoki kontrakt miał?? miał wysoki ale nie najwyższy..
w drużynie jest co najmniej 1 zawodnik który zarabia znacznie więcej niż on a gra piach...

narazie to pozostaje nam czekać do końca okienka i dopiero ocenić nasze poczynania na rynku transferowym.

qwertyuiop3 14.02.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 854616)
co wy z Tym Mauro że bardzo wysoki kontrakt miał?? miał wysoki ale nie najwyższy..
w drużynie jest co najmniej 1 zawodnik który zarabia znacznie więcej niż on a gra piach...

Nie miał najwyższego, ale nie odpowiadał on jego umiejętnościom. Jakby była możliwość pozbycia się Łobodzińskiego, o którym piszesz to pewnie długo by się nie zastanawiali.
Kontrakt akurat skończył się Mauro i bardzo dobrze, że nie został przedłużony na warunkach jakie miał.

WiślakMyślenice 14.02.2010 12:37

Możliwośc jest jak go udupią za korupcję.....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl