Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Karherop 07.01.2018 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1491329)
Jak juz to Wasilewski nie byl zadnym hitem po ktortm micha sie niewiadomo jak cieszy. Raczej taka ciekawostla transferowa. Jakby przyszedl 6 lat temu to co innego. Zagral dobrze w derbach a w pozostalych spotkaniach za bardzo sie nie wykazal. Moze po okresie przygotowawczym bedzie pewniejszym punktem druzyny.

Skoro informatorzy sie tak podniecaja to moze Kuba wraca? Nikt inny nie wzbudzilby takich emocji.

I to dlatego o Wiśle pisały wszystkie serwisy sportowe w Polsce i każdy jeden dziennikarz?

To była medialna bomba czy tego chcesz, czy nie. Sportowo już się spłacił bramką w derbach.

w0lno. 07.01.2018 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1491326)
Dobra, obstawiam Bielika

Stanowski napisał właśnie na twitterze, że Legia pracuje nad wypożyczeniem Bielika lub Bochniewicza, więc raczej odrzuciłbym ten trop.

Zapewne pomyślałeś o Bieliku po wypowiedzi Michniewicza na twitterze... swoją drogą - w nawiązaniu do tej wiadomości - ciekawe, który klub z Ekstraklasy pracuje nad wypożyczeniem z Liverpoolu krnąbrego Grabary.

CrazyBoy96 07.01.2018 20:30

Może wypożyczenie Brleka ? we Włoszech mu coś nie idzie :D

wiertar 07.01.2018 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1491337)
Temat nosi nazwę "PLOTKI oraz ...." także jak ci nie odpowiada to nie czytaj. Ja tam lubię jak jakieś nawet pseudo newsy wypływają w sezon ogórkowy...

Plotki lubię czytać ale nie informacje z dupy wyciągnięte od pseudo informatorów. Widzisz różnicę?

AntyMod 07.01.2018 20:36

czyzby ta bomba regana to sponsor ??

teo 07.01.2018 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1491323)
@regan napisał o jednej bombie ty już piszesz o dwóch.....przyganiał kocił garnkowi a sam wychodzi przed szereg :lol:

Nie pisze o zadnych bombach tylko transferach, ktore uciesza.
To zasadnicza roznica.
Kazdy bombe moze zdefiniowac inaczej.
Dla mnie np bomba byloby sprowadzenie do Wisly dajmy na to Chrapka. A ktos moze uznac to za transferek. Kwestia perspektywy.
Natomiast, ze beda transfery to nic odkrywczego. Mowil o tym Junco w wywiadzie. Ja jedynie twierdze, ze te transfery beda za soba niosly jakosc i beda mniej przypadkowe niz latem.

teo 07.01.2018 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1491329)
Jak juz to Wasilewski nie byl zadnym hitem po ktortm micha sie niewiadomo jak cieszy. Raczej taka ciekawostla transferowa. Jakby przyszedl 6 lat temu to co innego. Zagral dobrze w derbach a w pozostalych spotkaniach za bardzo sie nie wykazal. Moze po okresie przygotowawczym bedzie pewniejszym punktem druzyny.

Skoro informatorzy sie tak podniecaja to moze Kuba wraca? Nikt inny nie wzbudzilby takich emocji.

Wasilewski poprawil atmosfere w szatni. Jest alternatywa na srodku i w zasadzie po powrocie Gonzaleza mamy 4 solidnych zawodnikow na srodek. Poza tym jest duzym walorem marketingowym, bo pokazuje, ze zawodnicy, ktorzy lizneli bardzo powaznej pilki (bylo nie bylo mistrz Anglii) chca tutaj przychodzic i grac. Jest takze mentorem dla np Arsenicia, bo Glowa z calym szacunkiem dla niego, raczej takiej roli nie potrafi pelnic. Dla mnie to jest bardzo dobry transfer pod wieloma wzgledami. Jedyny minus to wiek Wasilewskiego, ale nasza liga juz taka jest, ze emeryci graja duzo lepiej od mlodzikow.

teo 07.01.2018 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Szymek79- (Post 1491325)
Akurat teo ma sprawdzone informacje ;)

O, ktos zauwazyl ;-) Dzieki ;-)

Natomiast co do transferow jeszcze. Jak nie zejdzie 2-3 zawodnikow z konkretnymi kontraktami to mozna zapomniec o istotnych ruchach.

Karherop 07.01.2018 20:53

Pytanie które transfery z lata można uznać za przypadkowe?

Bo wcale bym się nie zdziwił gdyby takiego Ze Manuela sztab częściej obserwował niż np Imaza.

Nie ma reguły.

Arkadiusz.Czerepach 07.01.2018 21:14

najbardziej przerażające jest jak szybko się może posypać niby murowana koncepcja , w tym przypadku "hiszpąńskiej Wisły"

zresztą pisałem że (jedynym) minusem hiszpańskiego zaciągu jest ich uzależnienie od trenera z Hiszpanii

Było pół drużyny Hiszpańskiej , a tu : Velez foch, Ivan foch , Pol nie przedłuża , Carlitosa kupują

i zostajemy z Imazem , Perezem i Cuestą (?)

czaro 07.01.2018 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1491349)
najbardziej przerażające jest jak szybko się może posypać niby murowana koncepcja , w tym przypadku "hiszpąńskiej Wisły"

zresztą pisałem że (jedynym) minusem hiszpańskiego zaciągu jest ich uzależnienie od trenera z Hiszpanii

Było pół drużyny Hiszpańskiej , a tu : Velez foch, Ivan foch , Pol nie przedłuża , Carlitosa kupują

A z tych trzech to tylko Imaza warto trzymać. I to też w zależności od tego, ile zarabia.

Te fochy to pewne?

Karherop 07.01.2018 21:27

Cytat:

Zauważ że 5 z 7 Hiszpanów przyszło ledwo pół roku temu. I czy Wisła stanie się ubozsza kulturowo bez nich czy co? Nie rozumiem tego wywodu.

I czy to nie chodzi o to by tanio kupić - drogo sprzedać? Dlatego osobiście pogodzilem się z ew. strata Carlitosa

A te plotki o "fochach" to są równie wiarygodne jak wszystkie informacje o "bombach" transferowych. Dajcie sobie na wstrzymanie.

wiertar 07.01.2018 21:30

E tam pewne. Przyjadą i normalnie będą trenować.wyjscia nie maja

s1mone 07.01.2018 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1491342)
Plotki lubię czytać ale nie informacje z dupy wyciągnięte od pseudo informatorów. Widzisz różnicę?

Nie.

Bo tym właśnie w kontekście tego tematu są plotki.

Ma_niek 07.01.2018 22:20

Wychodzi ze z tego calego zaciagu Hiszpanskiego jedyni co sie nadaja to Imaz i Carlitos. Pol nie chce przedluzyc a Velez z fochem. Gonzalez chyba tez.

ashkeczup 07.01.2018 22:24

Skąd się wzięła plotka o fochu Ivana? Chyba ktoś mało into nasi piłkarze pomylił go z Velezem i podał dalej

wiertar 07.01.2018 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1491355)
Wychodzi ze z tego calego zaciagu Hiszpanskiego jedyni co sie nadaja to Imaz i Carlitos. Pol nie chce przedluzyc a Velez z fochem. Gonzalez chyba tez.

Rozmawiałeś z nimi czy fusów wrozysz?

brylant17 07.01.2018 22:32

Cytat:

Kiedyś był zaciąg Holenderski i wszyscy wiemy jak to się skończyło.Może Carrillo wpłynie jakoś na Veleza i Gonzaleza.Jak to nie to sayonara, trener sam podejmie decyzję czy się nadają czy nie.Wydaje mi się,że to ostatni taki zaciąg Hiszpański,jak nie wypali to polecą z hukiem Hiszpanie i zapewne Junco bo to w sumie jego projekt i Pani prezes mi zaufała.

Btw

Krzysiek pisze na tt,że trzech piłkarzy na wylocie z Wisły oraz ktoś jeszcze ....

cfa 07.01.2018 22:48

3 z Pietrzakiem czy bez niego ?

Dzimi 07.01.2018 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1491359)
Krzysiek pisze na tt,że trzech piłkarzy na wylocie z Wisły oraz ktoś jeszcze ....

Pietrzak, Ze Manuel, i kto trzeci?

domin_czyzyny 07.01.2018 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1491361)
Pietrzak, Ze Manuel, i kto trzeci?

Perez, Llonch lub Velez. A 2ka, na którą może ewentualnie znajdzie się frajer to: Cywka i Zdenek.

Tak bym obstawiał.

cfa 07.01.2018 22:55

Lloncha bym zostawił osobiście bo wejście do zespołu miał dobre, spuścił z tonu przez kontuzję ...

rokfor 07.01.2018 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1491359)
Kiedyś był zaciąg Holenderski i wszyscy wiemy jak to się skończyło.Może Carrillo wpłynie jakoś na Veleza i Gonzaleza.Jak to nie to sayonara, trener sam podejmie decyzję czy się nadają czy nie.Wydaje mi się,że to ostatni taki zaciąg Hiszpański,jak nie wypali to polecą z hukiem Hiszpanie i zapewne Junco bo to w sumie jego projekt i Pani prezes mi zaufała.

Btw

Niby czemu miałby to być ostatni zaciąg hiszpański? Serio pytam bo nie widzę powodów. Mieli być dobrzy i tani i w 5 na 7 przypadków tak było, Cuesta dalej niewiadoma, a i Pereza też bym nie skreślał bo pomimo fatalnych meczów trafiły mu się dwa bardzo dobre.

czaro 07.01.2018 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1491363)
Lloncha bym zostawił osobiście bo wejście do zespołu miał dobre, spuścił z tonu przez kontuzję ...

Nawet po kontuzji już do formy zaczął wracać. Zdrowy Llonch przy obecnym składzie nadaje się do pierwszej 11. Nawet gdybyśmy się wydatnie wzmocnili dobrze byłoby go mieć w kadrze. Jak rozumiem plotki, to on nie chce zostawać w Wiśle, a nie my z niego rezygnujemy.

teo 07.01.2018 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1491362)
Perez, Llonch lub Velez. A 2ka, na którą może ewentualnie znajdzie się frajer to: Cywka i Zdenek.

Tak bym obstawiał.

Ja tez bym tak obstawial.
Byc moze Halilovic wypozyczenie.

cfa 07.01.2018 23:17

@czaro

Dzięki no szkoda, że nie chce zostawać bo w meczu z Cracovią było widać ile daje zespołowi.

domin_czyzyny 07.01.2018 23:46

Llonch powinien zostać do końca kontraktu. To przydatny zawodnik.

andrucik 07.01.2018 23:58

https://twitter.com/knuram/status/950136860441006081 łapcie bombę, tylko żeby wam dupy nie urwało

TOMEK 11 08.01.2018 00:08

https://www.transfermarkt.pl/cristia...spieler/114282

knurzy śpiew jest o tym gościu, ale wydaje mi się to mocno nieprawdopodobne...

pepe72 08.01.2018 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andrucik (Post 1491369)
https://twitter.com/knuram/status/950136860441006081 łapcie bombę, tylko żeby wam dupy nie urwało

Pamiętaj, że nie zawsze transfer odpali. Carlitos miał dwa wyjazdy odpalił dopiero w Krakowie.

teo 08.01.2018 01:33

Panowie,
Junco ma na kazda pozycje 3 zawodnikow, ktorych chcialby sprowadzic. Wiec zluzujcie z podnieta, ze klub ma alternatywe :-)

butazango 08.01.2018 07:18

Bomba będzie nowy kontrakt dla Carlitosa

brylant17 08.01.2018 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1491364)
Niby czemu miałby to być ostatni zaciąg hiszpański? Serio pytam bo nie widzę powodów. Mieli być dobrzy i tani i w 5 na 7 przypadków tak było, Cuesta dalej niewiadoma, a i Pereza też bym nie skreślał bo pomimo fatalnych meczów trafiły mu się dwa bardzo dobre.

Chodziło mi o to jak nie wypali drugie podejście

dziabong 08.01.2018 10:47

Chłopaki maja dłuższy staż na forum więc nie chcieliby się pogrążać. Nawet, gdy jesteśmy w temacie plotek transferowych, gdzie nie piszą "ten fajny", tylko o konkretnych rozmowach. One jednak zawsze mogą się wysypać.

Dla zabawy szukałbym w zawodnikach, którym nie wychodzi przygoda zagraniczna typu Żyro, czy wcześniej Wolski, cz Stilic.

W mojej opinii temat trzech renerów opłacanych jednocześnie jest świadomie przyjęty, uwzględniając czynnik ekonomiczny. Trener dostając pieniądze za nic nierobienie poniekąd pokazuje na czym mu bardziej zależy (praca i rozwój, czy pieniądze), a jeśli zdecyduje się na pracę w nowym klubie to my schodzimy z kosztów.

brylant17 08.01.2018 11:25

Gyurcso nie będzie, chłopak chce wyjechać za granicę

Marcinnno 08.01.2018 12:10

Nie bardzo kumam, po co nam kolejny prawy obrońca. Jakby nie patrzeć jest Cywka, Bartkowski i Arsenić, który moim zdaniem w paru meczach pokazał, że z powodzeniem może grać na tej stronie. Priorytet to powinien być prawo - skrzydłowy !!!

Toeju 08.01.2018 12:11

Odnośnie bomby.. śniło mi się że Wisła zakontraktowała Radka Matusiaka. :)

Szneka 08.01.2018 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1491385)
Nie bardzo kumam, po co nam kolejny prawy obrońca. Jakby nie patrzeć jest Cywka, Bartkowski i Arsenić, który moim zdaniem w paru meczach pokazał, że z powodzeniem może grać na tej stronie. Priorytet to powinien być prawo - skrzydłowy !!!

Olkowski może grać również jako prawoskrzydłowy

LucjuszWielki 08.01.2018 15:31

Nie wiem o jakich fochach piszecie, ale Ivan jest nam bardzo potrzebny, to bdb obrońca, Pol świetny na środku nie mam pojęcia jakim cudem mogą z nim nie przedłużyć, z pejsownią zagrał świetnie. Velez pierwsze mecze miał bardzo obiecujące, szkoda, bardzo szkoda tej kontuzji. Nie wiem jak było tam z diagnoza i leczeniem, jakieś bajki, że klub się wypiął czy jak? Ta trójka to bardzo dobrzy zawodnicy.

Charlie 08.01.2018 15:33

Mitrovic wybrał numer 16, jakby planowali ściągnąć Kubę, to kazaliby mu wybrać inny:/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl