![]() |
Cytat:
|
Wisłocki wspomina, że miałby wejść w skład pionu sportowego w SA
|
Powiedzmy nowym Prezesem Obidzinski, co sadzicie? Dla mnie było by super.
|
Cytat:
A nawet jeśli to i tak spółka potrzebuje kogoś dodatkowo do zarządu. |
Cytat:
Przez to, że jeden policjant wziął w łapię nie znaczy, że żadnego nie można puścić ponownie na patrol, ale należy odpowiednio kolejnych na patrolu kontrolować. |
a jak tam z tym Kitą, bo w internetach huczy , że ponoć bardzo realnie na to liczymy , a na forum nic ?
czyżby forumowicze twardziej stąpali po ziemi niż Wisłocki ? |
Chyba każdy się łudzi, jak byłoby idealnie gdyby nas kupił, ale nie chce mi się w to wierzyć...
|
Cytat:
Coś jak reforma służby zdrowia... |
Faktem jest, że Wisłocki rozmawiał z Kitą. Przedstawił mu sytuację Wisły i nawet jakby, coś, gdzieś, kiedyś się wydarzyło, to zapraszał do Krakowa ;) Nie wiem tylko, czy Kita nie jest już zbyt ciężko doświadczony biznesem piłkarskim, by pakować się w kolejną taką przygodę.
|
Cytat:
|
Cytat:
A pozbył się już Nantes?? |
Cytat:
Cytat:
|
Pytanie jeszcze jak długo on będzie miał siłę się zajmować czymś takim. Nie jest 100letnim staruszkiem, ale swoje zaszczytne 66 lat ma, a w perspektywie klubu piłkarskiego, powiedzmy, że 6 lat to jest nic. Oczywiście, że to byłoby świetne rozwiązanie dla klubu, ale jeśli tak by się stało, to trzeba od razu zadać sobie pytanie na jak długo on mógłby nas wziąć i komu nas opchnie dalej.
@Szprotson "Kita już w Krakowie był" - masz na myśli stare czasy, tę rzekomą sytuację z Kasperczakiem o której pisał Wołosik, czy teraz coś się działo? |
Cytat:
Podobno Nantes ma być sprzedane za 80 mln euro. Myślę, że Kita raczej te pieniądze zainwestuje, ale powątpiewam że będzie to kolejny biznes piłkarski. Musiałby się przeprowadzić do Polski, a przecież on we Francji mieszka na stałe od 50 lat. I zresztą jeśli już to prędzej na jego celowniku mogłaby być Pogoń Szczecin. Klub bez długów, ze stadionem w budowie, w jego rodzinnym mieście. |
Potencjał kibicowski w takiej Pogoni mierny, wartość marketingowa żadna - aż sprawdziłem, nigdy nie zdobyli żadnego trofeum. W Krakowie stadion jest, może i miernej jakości, ale jakby kto chciał budować silną drużynę to to ponad 30 tysięcy krzesełek robi robotę. Przy bardzo średniej grze gwarantowane 13 tysięcy na stadionie, kilka dobrych nazwisk w drużynie na których juz teraz mozna budować marketing. Problemem są tylko długi, ale można sobie wyobrazić, że ktoś chciałby dokładać do klubu z założeniem że stopniowo splaci się je z przychodów klubu. Ta Pogoń mnie szczerze mówiąc nie przekonuje, natomiast jest jeszcze inna kwestia - francuski Internet twierdzi że transakcja sprzedaży Nantes jest w trakcie realizacji, natomiast znalazłem też świeżego newsa że Kita został członkiem jakiejś ichniej rady ligi, czy czegoś takiego. Pytanie czy ładowałby się w takie działania administracyjne tam, gdyby chciał przenosić działalność do Polski:
https://www.ouest-france.fr/sport/fo...ionnel-6397970 |
Cytat:
W ciagu ostatnich tygodni, Kita był na meczu. Wiecej nie ma sensu tutaj pisac |
A czy Kita musi rozmawiac z Wislockim ;)
|
Cytat:
|
Bez nowego inwestora, sponsora bedziamy zyc z :
-sprzedazy karnetow -sprzedazy zawodnikow -akcji charytatywnych do czego to doprowadzi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nota bene, wbrew temu co piszą kibice, Cracovia ze środków publicznych otrzymuje sporo. Jak będę miał czas, to kiedyś o tym napiszę szerzej. |
Cytat:
Póki to nie wyjdzie na konkretną prosta w przeciągu 2-3 lat nie spodziewajcie się przełomu. Nikt Wisły nie kupi z 75 mln długów, nawet jeśli połowa tego jest tylko na papierze. Klub musi wyczyścić z pomocą kibicow cały ten syf z ostatnich lat. A dobra atmosferę do rozmów działacze i tak muszą robić. Bo jak nie dziś , to za 2 lata ten sam inwestor powie : " wchodzę". |
Jaki Kita?
Zobaczycie Kitę we Wiśle jak meczówki 4F. Bądźcie poważni. |
|
Zaczynał jako Królewski a teraz juz Królewicz :D
|
Cytat:
|
Ja to odbieram jako branżowe wojenki, ciężko wyciągnąć wnioski.
|
Znając życie to prawda jest po środku nie ma aż tak źle jak piszą, i jest tak super jak królewski to przedstawia.
|
Słabo znasz życie.
|
Ja bym polecał spytanie kogokolwiek kto miał styczność z tą drugą firmą, która oczernia Synerise, jakie mają praktyki biznesowe, wtedy się wszystko wyjaśni
|
https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...i-pamiec-grozn
Spokój nie trwał długo. Niestety, ale można się było tego spodziewać. |
Cytat:
|
Nie no przestańcie,żyd Kmita wysmarował kolejnego antywiślackiego gniota i ciśnie naprawde słaby temat, wespół z zakolarzem, bo boli ich dupa,że Wisła rozniosła srełkaes i że frekwencja duża.
Naprawde nie ma o co bić piany i płakać temat umrze jutro najdalej pojutrze i podobne będą się pojawiać bo klikbajty muszą się zgadzać. |
Nic niestety nie zmienia faktu, że jakikolwiek stadion to nie miejsce na tego typu transparentny.
|
Dajcie już spokój i sami przestańcie temat podnosić.
maciekkk a uczelnie gdzie zaprasza się ludzi mających krew na rękach, to już tak ? |
Ok Panowie, może macie rację i temat szybko upadnie, oby tak było. Niemniej jednak tego typu newsy, choćby były ściemą, niestety pozostawią realny smród, a to nam teraz zbędne. Chociaż ciekawe, że temat wypłynął po efektownym zwycięstwie. Tak czy inaczej, akcja wskazuje na to że kumaci spod znaku płetwy mają się dobrze. A to niedobrze dla klubu.
|
Master17 oczywiście, że każda patologia nie jest na tak. I na stadionie i na uczelni. Oby po prostu wyciągnięto wnioski i nie pozwalano na coś takiego ponownie.
|
Nie ma się co przejmować, bo pisali, piszą i będą pisać, a im większy ból dupy i sprzedaż, to tym bardziej będą wyszukiwać nawet pijanego Zenka w sektorze rodzinnym.
maxx304 i wnioskujesz, to po transparencie ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl