![]() |
moze jak beda naprawiac ta usterke z dachem,to odrazu zobia z naglosnieniem na rybunie poludniowej :)
|
Cytat:
Poczucie humoru nigdy Wiślackiej braci nie opuszcza ;) Od razu stadion niech otynkują. Baa, niech się jeszcze świeci w nocy jak supermarket. Wielki neonowy old-schoolowy napis "TS Wisła Kraków" |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
hyhyhyhy :) |
To już wiemy, ze w pewnych miejscach przy pogodzie zimowo-odwilzowej lepiej nie stać/siedziec
|
Do uszkodzeń doszło w 3 narożnikach:
http://stadiony.net/aktualnosci/2013...woch_trybunach Już dawno padały pomysły, żeby połączyć dachy narożników z dachem trybun za bramką, tak jak np. na stadionie Chelsea. Może teraz będzie trzeba zrealizować te pomysły. Na tych łączeniach dachów, które również można zrobić z poliwęglanu, zamontować systemy stapiania śniegu i po kłopocie. http://www.chelseasite.com/media/gal...ge-3158256.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Chodzi mi tutaj o walor estetyczny, stadion nabrałby jakiejś spójnej bryły - też pomyślałem o stadionie Chelsea, ale też o stadionie MU. Wiem, że to chyba już było poruszane, pewnie ze względu na koszty tego też nie zrobiono, ale głównie tłumaczono to tym - aby był przewiew powietrza i były lepsze warunki dla murawy. Ale to pikuś, stadion cały jak jakby wczoraj go otwarli, nic nie jest wykończone, wszystko tymczasowe i prowizoryczne, a drugiej strony jak się popatrzy na wiele miejsc, to wygląda jakby już z pół roku nie był używany i nie miał gospodarza. |
|
Cytat:
|
Zniszczenia powstałe na tym kawałku trybuny południowej i reszcie to nie tylko pare kilkadziesiąt tysiecy w plecy ale utrata ostatnich szans na zarobienie jakichkolwiek pieniędzy na sponsorowaniu tego stadionu. Nikt nie będzie wykładał dużych sum przy jakiejś bumelce.
Czy wy chcielibyście się reklamować będąc np. właścicielem Orange na tym stationie wiedząc że tylko kwestią czasu są takie artykuły jak " Orange Arena największym bublem piłkarskim na całym Starym Kontynencie !" |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam inny pomysł! Zburzmy narożniki i postawmy dodatkowe 3 pawilony medialne :)
|
Prawda jest taka, że ten kwadratowy kurnik nadaje się tylko do rozbiórki... Ekstremalne warunki pogodowe... Ja pie... Ten kurnik przy R22 to taki Ćwielong wśród pseudo-stadionów, dla którego każda pogoda jest ekstremalna.
|
Cytat:
Wiele złego powiedziano przed oddaniem do użytku tego stadionu. Czarny PR aby zaszkodzić Wiśle. Przyznaje, że ja też dałem ogarnąc się temu amokowi. Praktycznie nic się nie sprawdziło. Widzialność jest od przyzwoitej do bardzo dobrej. Krzesełka, barierki o których tyle było krzyku pomagają a nie przeszkadzają. Komunikacja, wejścia wyjścia schody bardzo dobre na zachodzie i wschodzie, do przyjęcia na północy i południu. Rozwiązanie z ogrzewanymi pomieszczeniami typu foyer znakomite. Drenaż i trawa bardzo dobre (mecz z Górnikiem versus Narodowy czy Legia-Zagłębie). Wygląd ? Stadion ma wzbudzać grozę. Bryła musi być ciężka, "twierdzowata". Oponka wzbudzi zachwyt u studenta architektury. U kibica już niekoniecznie. Stadion to nie motyl by sprawiał wrażenie, że lata. Ten stadion ma ogromne niewykorzystane możliwości. To nie wina projektanta czy miasta, że zarząd Spółki składa się z ludzi, których los klubu zupełnie nie interesuje, A komfort kibica to pojęcie z kosmosu. Dla których naprawa spłuczki od kibla to zadanie, które przerasta ich możliwości intelektualne. I na koniec. Dach się zawalił, bo ktoś tam w projekcie czegoś nie przewidział. Zanim powiesicie psy na wszystkich proponuje krótkie ćwiczenie. Znajdzie sobie poletko 15x15 metrów. Zaprojektujcie tam ogródek. Wykonajcie go. Potem zobaczycie co Wam wyszło. Życie bywa bogatsze od wyobraźni nawet najbardziej doświadczonego projektanta. Wole nasz "kwadratowy kurnik" od stadionów obciągniętych dookoła płótnem, gdzie hula wiatr czy takich bez drenażu i doświetlenia, gdzie murawa przypomina nomen omen kartoflisko. Trochę szacunku, bo to Stadion Wisły a innego nie będzie. |
Cytat:
|
Jaki system stapiania śniegu? to musi byc mądrze skonstruowane i tanie bo nas na nic nie stac...
|
Stadion to teraz naprawdę nasze ostatnie zmartwienie...
|
Cytat:
Wiem, ze na mecze Wisły nie chodzisz i sie tym jeszcze chwalisz. Więc co taka gnida jak ty moze wiedzieć o stadionie na R22 i jeśli piszesz, ze należy ten stadion zburzyć to powtarzasz to co zydki mówią sobie w zyczeniach np w święto Rosz Ha-Szana. Co do stadionu to wg mnie jest naprawdę OK, a tez sie bałem przed otwarciem ze będzie to porażka. Plusy: jest duży i ma potencjał, super rozwiazanie z zapleczem-szczególnie w mroźne lub upalne dni, murawa super i nie trzeba jej wymieniać co chwila, widoczność naprawdę ok. Minusy to: brak elewacji, ale mam nadzieje ze miasto poprawi oraz slabe utrzymanie i slabe wykorzystanie możliwości stadionu. Elewacja, wykończenie punktów usługowych na stadionie oraz ewentualne połączenie dachów zmieniłby całkowicie odbieranie tego stadionu. Pamiętajcie tez, ze projektowanie i budowa stadionu Wisły była bardzo ograniczona ul. Reymana. |
Elefant - gratulacje za Twój post.
|
taka ciekawostka:
byłem w piatęk pod stadionem, przyjechał koleś z rodzinką na numerach WPI***** ( on, ona + dziecko) na parking przed stadionem i mówi do kolesia na parkingu: ,, być w Krakowie i nie widzieć stadionu Białej Gwiazdy to grzech" |
gość ma u mnie piwo
|
Cytat:
A strach na stadionie to póki co czują głownie piłkarze Wisły... Dla nich ewidentnie lepsza byłaby "oponka". Cytat:
Jak wygląda prostokąt zobacz sobie na przykładzie Astana Arena... W Kazachstanie i w Turcji (Turcy budowali ten obiekt) rozróżniają figury geometryczne... Wybudowanie Astana Areny to taki sam koszt jak na R22... tylko tam (oprócz tego, że stadion przypomina stadion) rozsuwany dach dorzucono "gratis" ;) Itd... @ down... Stadion nie jest zły ale jest przepłacony przynajmniej 3-krotnie... I o tym nie można zapominać. Wystarczy wychylić czubek nosa poza własny ogródek i porównać jakie obiekty na świecie buduje się za blisko 600 baniek... A widok z narożnika przyzwoity, można śmiało tam iść. |
Zaproponowałem kumplowi, notabene kibicowi Korony, pójście na mecz Wisełki. Biała Gwiazda grała z Górnikiem - niestety przegrała, ale kumpel chwalił stadion Wisły. Mówił, że mu się podoba konstrukcja, to ja mu mówię, że z wewnątrz wyglądał ładnie, ale z zewnątrz trochę gorzej, a on że i tak mu się podoba. Czasami mi się wydaje, że kibice Wisły są bardziej krytyczni w stosunku do naszego stadionu niż goście.
Mam takie pytanie. Jaki jest widok z narożników? Chciałbym odwiedzić wiosną R22, ale jeszcze nie byłem na narożnikach. Tam są najtańsze bilety na które mnie stać, więc proszę o odpowiedź. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki chłopaki, na Legie i na Zagłębie się na pewno wybiorę. Jeszcze myślę na jaki trzeci mecz przyjechać.
|
Cytat:
Jak ci się tak podoba w Kazachstanie to może powineneś sie przenieść? |
Cytat:
Stadion Korony Kielce - Pojemność: 15 500. Cena: 48 mln zł. Koszt na krzesełko: 3096zł Stadion Wisły Kraków - Pojemność: 33 326. Cena: 540 mln zł. Koszt na krzesełko: 16 203zł Nie wiem jak można bronić tego architektonicznego i stylistycznego gniota. |
Cytat:
Zrobiłem to zdjęcie przed meczem z Bełchatowem w rundzie jesiennej. Sektor D23, rząd 22. Do tej pory byłem trzy razy na D23. Jeśli miejsca są dostępne to polecam wybór miejsc w środkowych rzędach. Przez to, że trybuny za bramkami mają niżej dachy to siedząc wyżej nie widać telebimów. Notabene podobny problem jest jak się ma miejscai w wysokich rzędach na północy, albo południu (chodziłem głównie na G). Co do samego stadionu, to marzy mi się rozbiórka dachów nad C i G i budowa nowych, na poziomie trybun wzdłuż boiska, łącznie z kawałkiem nad pawilonem medialnym. Wtedy stadion prezentowałby się względnie przyzwoicie. Tak, tak, wiem, że przy obecnej sytuacji finansowej miasta to niemożliwe, ale mimo wszystko mam cichą nadzieję, że te uszkodzenia przyczynią się w przyszłości do poprawy stanu rzeczy. Jak wreszcie odejdzie Jacuś, faworyzujący wiecznie sąsiadkę, to może będzie przełom. Ktoś wyżej napisał o Cracovii - tutaj potwierdzenie: http://stadiony.net/aktualnosci/2013...tanie_stadionu Cholera, nie mogę tego pojąć, że Wisła nie postąpi podobnie. Gdyby powstały jakieś sklepy i kioski od strony ul. Reymana, to jestem przekonany, że przyniosłyby zysk. |
Cytat:
Wiem, wiem... Małeckiemu też się marzyło granie przy 5 tysiącach widzów. Jego i Twoje marzenia w najbliżej rundzie mogą się spełniać i to regularnie ;) Pewnie odpiszesz, że wtedy wreszcie będzie fajna atmosfera na stadionie bo nie będzie Januszów... Szkoda, że wtedy trochę inaczej trzeba policzyć ten koszt jednego krzesełka ;) 550-600 baniek na 5 tysi... masakra. Dla niektórych te pozostałe 28 tys krzesełek przeznaczonych dla Januszów to najwyraźniej kolejna "wada konstrukcyjna obiektu". |
A dlaczego Janusz?
|
Cytat:
Uniemożliwia Ci to w oglądanie i kibicowanie ? A... zapomniałem, Ty na stadion nie chodzisz. Cytat:
Stadion został przepłacony, ale nie tyle co piszesz (widać zresztą po Twoich wynurzeniach na temat innych stadionów, że nie masz zielonego pojęcia o inwestycjach). Pół miliarda wydane w ciagu prawie 10 lat nie zrujnowało budżetu miasta. To bajeczka dla pospólstwa i tyle. Kryje błędy polityki miasta. Patrzcie żli kibole chcieli stadionów, teraz trzeba płacić za nich. Tani chwyt i tyle. Cytat:
|
Cytat:
A kolejny kwiatek to porównywanie kosztów w centrum Europy i w Kazachstanie... Cytat:
|
Co za bzdury z tymi mieszkaniami. Problemem ewentualnie jest to, że ludzi nie stać na nowe ale na pewno nie ich brak. Pomijam kwestię, że mieszkań komunalnych to mamy od zaj.... i dlatego wszędzie tam gdzie właścicielem jest ZBK miasto wygląda ja slumsy w kraju III świata.
Sam stadion jest owszem przepłacony, jest owszem pełny niedoróbek ale nie przesadzajmy. Oceniając jego funkcjonalność jest i tak w pierwszej trójce stadionów w Polsce. Porównanie kieleckiego blaszaka na 15 k bez infrastruktury ze stadionem na 30 + tys z pełna infrastruktura to jak porównanie blaszanego garażu z garażem podziemnym. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/4770-Stad...ena_jest_chora wielkosci podobne a wyglad lepszy a ceny to juz bez porownania mniejsze. I Stadion Miejski w Krakowie budowano 7 lat. Przegiecie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl