Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kacpaw91 04.05.2012 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1246312)
Gówno prawda. 2 lata temu jak w ostatniej kolejce Zagłębie olało mecz z Lechem nie przypominam sobie by ktoś tu jeździł po Zagłębiu. Sami w 29.kolejce spieprzyliśmy (a raczej spieprzył pewien łysol) klarowną dla nas sytuacje i było pewne, że miedziowi nie beda gryźli trawy na bułgarskiej, a kuchenki spokojnie ich pykną.

Lech mógł wcześniej zwolnić Bakero, a Ruch i Legia nie grać frajersko.

W 2006 roku w przedostatniej kolejce liczyliśmy na zwycięstwo Górnika z Legią w Zabrzu. Górnik przegrał, my straciliśmy szanse na mistrzostwo. W ostatniej kolejce pokonaliśmy nowego mistrza - Legię.
W 2007 roku nasze zwycięstwo w Bełchatowie w przedostatniej kolejce sprawiło, że Zagłębie wyprzedziło GKS.
W 2008 roku mieliśmy tak kolosalną przewagę na drugą Legią, że nie oglądaliśmy się na innych.
W 2009 roku pamiętny thriller w Gdańsku w przedostatniej kolejce, a także gładkie zwycięstwo ze Śląskiem w ostatniej kolejce.
W 2010 roku Zagłębie w ostatniej kolejce grało w Poznaniu z Lechem. Przegrało... między innymi po golu samobójczym zawodnika Zagłębia w pierwszej połowie.
W 2011 roku mistrzostwo zapewnione na kilka kolejek przed końcem.

Jednak, czy media wtedy krytykowały Górnika, Śląsk, albo Zagłębie?
Czy ktoś docenił zwycięstwo Wisły grającej o nic z GKS?

Gwiaździsty 04.05.2012 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1246315)
Ekhm, ty tak na serio? Akurat oglądałem ten mecz bo wierzyłem w cud i Zagłębie w żadnym wypadku nie odpuściło. Po prostu Lech wykorzystał sytuacje (miał Lewandowskiego) i dlatego wygrał.

Poważnie, jesteś takim fachowcem, że wiesz, że Zagłebie w tym meczu nie odpuściło ? :) Powiadasz, że Amika miała Lewandowskiego, ale jak mozna przeczytać w historii tego meczu to miała także Kedziorę (Zagłębie), który wbił sobie w 23 min. samobója zeby juz na początku meczu była luźna atmosfera. :)
Jakos media nie jechały wtedy po Zagłebiu, że odpuścil mecz a przed meczem nie kazały mu grać na śmierć i życie jak w obecnym przypadku wymaga się od Wisły żeby się pozabijała ze Slaskiem, w interesie Amiki czy Ruchu.

mr_kwolf 04.05.2012 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1246319)
Ciekaw jestem czy to samo mówiłeś przed porażkami z : PBB, Lechią, Górnikiem, Dysko, Koroną, po remisie z Legią grając 45 min z przewagą jednego, później 2 zawodników. Wtedy też rozumiem przeceniłem ? Teraz też nie przeceniłem, po prostu przyzwyczaiłem się, że prezentujemy się aktualnie tak, że nie da sięna to patrzeć. I w tym kontekście porażka ze Śląskiem to żadna niespodzianka.

Swoją drogą - ciekaw jestem analogicznej sytuacji - na Pogoń przyjeżdża Legia, która jest w tej samej sytuacji co Śląsk teraz, i co się dzieje ? Rozumiem, że Pogoń grać, ku.rwa mać, :lol: ? Coś takiego hipokryzją nazywamy.

Ograliśmy ten sam Śląsk na wyjeździe. Niby czemu nie mielibyśmy tego zrobić u siebie? To takie science-fiction? Owszem, my gramy słabo ale Śląsk tez. Jeszcze dwa tygodnie temu był jednym z najsłabiej punktującym zespół w naszej lidze, wygrał dwa mecze i teraz to już jest zespół poza naszym zasięgiem?

kacpaw91 04.05.2012 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1246332)
Ograliśmy ten sam Śląsk na wyjeździe. Niby czemu nie mielibyśmy tego zrobić u siebie? To takie science-fiction? Owszem, my gramy słabo ale Śląsk tez. Jeszcze dwa tygodnie temu był jednym z najsłabiej punktującym zespół w naszej lidze, wygrał dwa mecze i teraz to już jest zespół poza naszym zasięgiem?

Bo gramy bez obrony? Bo ze wszystkich zdrowych nie jesteśmy w stanie złożyć "11"? Mamy dokładnie 11 zdrowych piłkarzy, w tym dwóch bramkarzy. Owszem, możemy się łudzić, że Sobolewski i Czekaj to będzie para stoperów nie do przejścia. Może także się łudzić tym, że Jirsak i np. Kirm (może go cofną na lewą obronę, hmm?) zagrają świetny mecz na bokach obrony. Możemy się łudzić, że Jovanić przesunięty do ataku okaże się długo oczekiwanym napastnikiem i strzeli hattricka...

Edson 04.05.2012 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1246315)
Ekhm, ty tak na serio? Akurat oglądałem ten mecz bo wierzyłem w cud i Zagłębie w żadnym wypadku nie odpuściło. Po prostu Lech wykorzystał sytuacje (miał Lewandowskiego) i dlatego wygrał. Ponadto wtedy kibice Zagłębia nie oczekiwali od swoich piłkarzy oddania meczu, a wręcz przeciwnie. Chcieli punktów żeby zemścić się na swojej wtedy już byłej zgodzie.

I pewnie to ich "zaangażowanie" sprawiło, że już w 23min Kędziora wpakował swojaka. Potem kuchenki mogły się cofnąć i spokojnie czekać na kontry. Nikt się nie doczepiał, że mecz był ustawiony, ale jego przebieg lekko kontrowersyjny, nie sądzisz??

Pomijając w ogóle fakt, że trenerem lubinian był amikowiec Bajor.

mr_kwolf 04.05.2012 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1246331)
Poważnie, jesteś takim fachowcem, że wiesz, że Zagłebie w tym meczu nie odpuściło ? :) Powiadasz, że Amika miała Lewandowskiego, ale jak mozna przeczytać w historii tego meczu to miała także Kedziorę (Zagłębie), który wbił sobie w 23 min. samobója zeby juz na początku meczu była luźna atmosfera. :)
Jakos media nie jechały wtedy po Zagłebiu, że odpuścil mecz a przed meczem nie kazały mu grać na śmierć i życie jak w obecnym przypadku wymaga się od Wisły żeby się pozabijała ze Slaskiem, w interesie Amiki czy Ruchu.

Konkrety. Jakiś link do artykuły bo nie kojarzę nic.

Pamiętam jak chodziłem po forach Zagłębia wtedy bo chciałem zobaczyć jakie jest ich podejście do tego meczu. Przekaz był jasny. Chcieli zepsuć fetę. Nawet jak piłkarze wtedy puścili mecz (w co nie wierze) to kibice na pewno nie.

Ale żyj dalej w tym swoim świecie w którym Wisła jest ZAWSZE pokrzywdzona, media się na niej uparły, wszystkie inne kluby, PZPN i sędziowie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1246338)
I pewnie to ich "zaangażowanie" sprawiło, że już w 23min Kędziora wpakował swojaka. Potem kuchenki mogły się cofnąć i spokojnie czekać na kontry. Nikt się nie doczepiał, że mecz był ustawiony, ale jego przebieg lekko kontrowersyjny, nie sądzisz??

Pomijając w ogóle fakt, że trenerem lubinian był amikowiec Bajor.

Nie był lekko kontrowersyjny. Bo niby co było tam kontrowersyjnego? Samobój? Ot po prostu Zagłębie miało wtedy słabszy zespół i dlatego przegrało.

!!IRIVER!! 04.05.2012 12:21

Jakby tak spojrzeć na mistrzów z ostatnich lat, to nigdy nie było tak, żeby w ostatniej kolejce doszło do zmiany lidera.
2011 - wygrana Wisły z dużą przewagą.
2010 - Lech w przedostatniej kolejce wysunął się na lidera i pewnie wygrał ostatni mecz, w dodatku Wisła zremisowała swój.
2009 - nasze mistrzostwo pewne po 29.kolejce i pewne bezproblemowe zwycięstwo ze Śląskiem które tylko to potwierdziło
2008 - mistrz pewny dużo wcześniej i pewna wygrana na koniec z Sosnowcem
2007 - w przedostatniej kolejce Zagłębie objęło pozycję lidera i w ostatnim meczu jebło o nic nie grającą Legię na Ł3.
2006 - Mistrz Legii pewny po 29.kolejce i na koniec Legia pewna swego odpuściła mecz z Wisłą
2005, 2004 i 2003 - mistrzostwo pewne dużo wcześniej i zwykle Wisła swoje ostatnie mecze wygrywała bez kłopotów (wyjątkiem remis w Poznaniu w 2004, kiedy wymyślili że to był mecz o Superpuchar)
2002 Mistrz pewny w zasadzie 2 kolejki przed końcem.., Legia w ostatniej kolejce zremisowała (tracąc gola dopiero w ostatniej minucie) i wygrała Ligę jednym punktem.

i tak pewnie można by jeszcze wymieniać. Mając w pamięci wydarzenia sprzed 30 lat, kiedy Wisła pozbawiła mistrzostwo braci z Wrocławia, jestem przekonany, że historia się nie powtórzy!

0 22 04.05.2012 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1246117)
0 22, nie taaaa, tylko tak. Doinformuj sie i zobacz. Od nieco ponad roku skonczylo sie pozyczanie pieniedzy od ITI. Nie ma co, pare lat jak ta lala :lol:

Ty jesteś poważny? To w końcu pompuje czy pożycza? Bo raz piszesz tak, a raz tak. Nie widzisz różnicy?:lol:

River - Legia w 2002 roku na ostatnią kolejkę jechała jako pewny mistrz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 1246150)
Pięknie się stało że legii mistrzostwo odjechało!!!Ale nie płaczcie bo pzpn i tak was do finału PP doholował.Każdy inny klub za błąd w protokole meczowym dostał by walkower 3-0 ale nie legia.To macie PP a o MP możecie tylko pomarzyć i ślinić się w niedzielę przed tv.Cała żyleta płacze mistrza już nie zobaczą!!!ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK!!!

Cieszy mnie, że istniejesz :)

!!IRIVER!! 04.05.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1246354)
Ty jesteś poważny? To w końcu pompuje czy pożycza? Bo raz piszesz tak, a raz tak. Nie widzisz różnicy?:lol:

River - Legia w 2002 roku na ostatnią kolejkę jechała jako pewny mistrz.

Cieszy mnie, że istniejesz :)

No wiem, ale w zasadzie już od dwóch kolejek przed końcem była pewna swego - ostatnie dwa mecze spaprali i dlatego skończyli sezon z ledwie 1-punktową przewagą. ;)

martin_6 04.05.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1246354)

Jak dla mnie pożyczanie w nieskończoność pieniędzy przez właściciela do klubu (jak Cupiał czy ITI) to pompowanie kasy. Nie sądzę, by ktoś wierzył, że te pieniądze zostaną kiedyś oddane.

0 22 04.05.2012 12:34

A dla mnie nie. I jestem pewien, że za kilka miesięcy będziemy w czarnej dupie jak się ITI będzie zwijać, bo wyjdzie szydło z worka, że oni też od początku rozumieli to jako pożyczkę, a nie inwestycję. I zacznie się ściąganie ze wszystkiego.

kreseq 04.05.2012 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1246360)
Jak dla mnie pożyczanie w nieskończoność pieniędzy przez właściciela do klubu (jak Cupiał czy ITI) to pompowanie kasy. Nie sądzę, by ktoś wierzył, że te pieniądze zostaną kiedyś oddane.

Moze Cupial ma zamiar zejsc z tego swiata bedac wlascicielem Wisly, Walter na pewno nie.

Kasa byla teraz systematycznie wyciagana z klubu by splacic cos, w co wpakowalo sie samo ITI i za to .... im w nerki.

Sprzedadza kogo sie da, wyleca wszyscy i sprzedadza Legie jeszcze w tym roku. Wszystko co robia wlasnie na to wskazuje.
Dodatkowo wiele osob z blizszego czy daleszego srodowiska "rządzących" mowi ze juz kilka firm sonduje kupno, tylko czekaja na jasny znak od Waltera, ktory wlasnie wczoraj ok 21 taki sygnal dal.

PS: 022 Ty tak na powaznie? :lol: Przeciez kase sciagaja juz od dawna, to typowe ruchy gdy chce sie zwinac interes.

Edson 04.05.2012 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1246342)
Nie był lekko kontrowersyjny. Bo niby co było tam kontrowersyjnego? Samobój? Ot po prostu Zagłębie miało wtedy słabszy zespół i dlatego przegrało.

Nie będę polemizował, bo nasza rozmowa sprowadzi się do dyskusji pt. "Co musi się w meczu zdarzyć, aby można było uznać go za ustawiony?". Cóż, dla Ciebie samobój, bo szkolnym błędzie, który całkowicie ustawia spotkanie o Mistrzostwo Polski nie jest kontrowersyjny. Dla mnie jest.

1q2 04.05.2012 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1246361)
A dla mnie nie. I jestem pewien, że za kilka miesięcy będziemy w czarnej dupie jak się ITI będzie zwijać, bo wyjdzie szydło z worka, że oni też od początku rozumieli to jako pożyczkę, a nie inwestycję. I zacznie się ściąganie ze wszystkiego.

No ale to jest też pytanie czy z marketingowego punktu widzenia, opłacało by się ITI 'utopić' Legię
Zresztą chyba wszędzie w świecie inwestowanie w futbol jest księgowane jako pożyczka
Zresztą my jesteśmy w podobnej sytuacji, nawet nie wiem czy nie gorszej - Gdyby(odpukać), coś się stało Cupiałowi, to przyszłość Wisły jest kompletną niewiadomą

Ogólnie to jest niebezpieczna sprawa, gdy tzw długi , przekraczają realną wartość klubu

0 22 04.05.2012 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1246365)
PS: 022 Ty tak na powaznie? :lol: Przeciez kase sciagaja juz od dawna, to typowe ruchy gdy chce sie zwinac interes.

Tak, na poważnie. Na razie zablokowali wiele środków, ale jednak finansowali kontrakt Ljuboji czy Novo. Finansowali czyli opłacili za kasę z transferów Rybusa czy Borysiuka. A jak ostatecznie wyjdą to taką kasę zabiorą w całości do własnej kieszeni, a my będziemy grać składem wyłącznie z Akademii.

To, że nie dają jakby bonusów czyli kasy z własnego konta - to jasne od dawna. Chodzi o to, że spodziewam, się że w najbliższym czasie nawet całość dochodów z konta Legii może być przelewana do ITI jako spłata tej ich wielkiej inwestycji i pompowania kasy, czyli zwykłej pożyczki pewnie na wielki procent.

kreseq 04.05.2012 13:00

Bardzo ....a dobrze :) Niech graja ME.

To co ich czeka w niedziele sprawi, ze wiekszosc zechce do konca zycia grac gdzies w .... daleko od Warszawy :D Wiekszosc zlapie kontuzje przed meczem, beda bali sie grac :D

PS: Ciekawie sie robi w Lechu... tam to dopiero maja rozkminy o dawaniu,ciagnieciu etc.

0 22 04.05.2012 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1246392)
Bardzo ....a dobrze :) Niech graja ME.

No, dziękuje bardzo - ja akurat mam nadzieje, że więcej piłkarze w stylu Kucharczyka czy Żyro w Legii grać nie będą. Bo ktoś ich ewidentnie krzywdzi i wmawia, że się nadają.

sq 04.05.2012 13:16

@0 22 Żyro nie jest taki zły wg mnie

Odnośnie ostatniej kolejki to, Wisła przegra ze Śląskiem (nie dlatego że się podłoży ale dlatego że jest słabsza), Ruch wygra spokojnie z Lechią, Lech przegra z Widzewem.

karas1983 04.05.2012 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1246393)
No, dziękuje bardzo - ja akurat mam nadzieje, że więcej piłkarze w stylu Żyro w Legii grać nie będą. Bo ktoś ich ewidentnie krzywdzi i wmawia, że się nadają.

Dzięki Michałowi Żyro zdobyliście Puchar Polski.

Lemoniadowy Joe 04.05.2012 14:03

tak dla samej informacji Korona straciła definitywnie szanse na puchary ? bo nie chce mi się szukac

piter116 04.05.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1246430)
tak dla samej informacji Korona straciła definitywnie szanse na puchary ? bo nie chce mi się szukac

Tak, ponieważ mają gorszy bezpośredni bilans meczów z Lechem.

brylant17 04.05.2012 15:43

Biedaczek...

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28917/rzezni...fil_fb470.jpeg

:lol:

Gwiaździsty 04.05.2012 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1246393)
No, dziękuje bardzo - ja akurat mam nadzieje, że więcej piłkarze w stylu Kucharczyka czy Żyro w Legii grać nie będą. Bo ktoś ich ewidentnie krzywdzi i wmawia, że się nadają.

Na tym forum jest liczny fan club tych kopaczy + oczywiście Wolski. Każde udane zagranie jednego z nich wprawia klubowiczów w ekstazę, a to że np. w tak ważnym dla Legii meczu z Lechią byli wyjątkowymi inwalidami nie ma znaczenia. Zresztą wiedzą lepiej kto jest dobry i kogo potrzeba Legii.

emj10 04.05.2012 16:55

Jakby zrobić graficzne zestawienie nastrojów i opinii wyrażanych w tym temacie o poszczególnych klubach m.in. Legii i jej piłkarzach to wyglądałoby to niczym sinusoida. Raz mieliśmy wielkich stranierich pokroju Kuciaka, Ljuboję, czy Radovica, potem mówiło się o zagranicznych upadłych gwiazdeczkach typu Novo, czy Blanco, przerabialiśmy objawienia w stylu Żyro i Wolskiego, a później młodych nieudaczników w stylu Kucharczyka, czy drewnianego Żyro z wiosny. Koniec końców doszliśmy do wniosku, że wszyscy to skończeni frajerzy i kompletne beztalencia.

Podobną analizę można przygotować dla kilku innych klubów w Polsce, gdzie aspiracje sprzed sezonu nie pokryły się z rzeczywistością.

Jedynie Śląsk będzie gloryfikowany na koniec sezonu za świetną postawę zawodników, wygranie MP i zakwalifikowanie się do LM. Mila, Kaźmierczak i inni zostaną bohaterami tej ligi.
Ruch dostanie li i wyłącznie pochwały ze wynik powyżej możliwości, a Amice się upiecze i nie czeka ich może kompletna degrengolada na jesieni, której ja oraz inni im życzyli.
Pozostali na czele z Legią, Wisłą i Disco dostaną łatki mniejszych, bądź większych przegranych sezonów, a wielka łatka zostanie przyklejona na czoło Maciusia - dożywotnio.

Z Gwiaździstym zawsze się zgadzałem, że nie ma co wychwalać tak młodzieży z krajowych zespołów, czy to Legii, czy innych. Z takiego Wolskiego, Stępińskiego, Jankowskiego i innych mogą wyrosnąć jeszcze ludzie i zawodnicy robiący kariery na zachodzie, a może się skończyć tylko na niespełnionych talentach, których grono z roku na rok się powiększa.

piter116 04.05.2012 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1246090)
Hehe to zobacz, który sędzia sędziował mecz w Poznaniu i który wraz z Gilem kręcił mecze w Chorzowie i Krakowie w 29 kolejce 2 lata temu. Czekamy na obsadę sędziowską w 30 kolejce. :D

Śląsk strzela dużo bramek ze stałych fragmentów gry, my dużo tracimy. Oj będzie ciekawie w niedziele.

Teorii spiskowych ciąg dalszy:

Znamy już obsadę sędziowską 30 kolejki :

6 maja (niedziela):
GKS Bełchatów - Cracovia, godz. 17:00, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń).
Jagiellonia Białystok - Łódzki KS, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec).
Legia Warszawa - Korona Kielce, godz. 17:00, sędzia: Paweł Gil (Lublin).
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Polonia Warszawa, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Garbowski (Kluczbork).
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk, godz. 17:00, sędzia: Paweł Pskit (Łódź).
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, godz. 17:00, sędzia: Daniel Stefański (Bydgoszcz).
Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze, godz. 17:00, sędzia: Krzysztof Jakubik (Siedlce).
Widzew Łódź - Lech Poznań, godz. 17:00, sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk).

Grubą czcionką zaznaczyłem mecze, które zadecydują o MP.

Od pamiętnych derbów na Suchych Stawach w 2010 (nieuznany gol Głowackiego) Piasecki jest u mnie na cenzurowanym.

Dla przypomnienia :
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...gli_Lechowi.3F

W tym sezonie Piasecki sędziował Lechowi 3 mecze :
ŁKS-Lech 0-5 (2 gole Rudneva zdobyte nieprawidłowo)
Lech-Ruch 3-0 (gol Możdżenia zdobyty ze spalonego)
Lech-Śląsk 2-0 ( karny dla Lecha w 90 min, którego nie powinno być dzięki czemu Lech ma lepszy bezpośredni bilans spotkań ze Śląskiem) - pisałem o tym wczoraj

W Bełchatowie nie wiedzieć czemu nie uznał nam 2 prawidłowych bramek.

Może jestem przewrażliwiony, może przesadzam i pewnie mnie zaraz wyśmiejecie. Ale żaden sędzia nie działa mi na nerwy tak jak ta ....a ze Słupska. Miejmy nadzieję, że Śląsk zagra w niedzielę na 200 % i wywiezie z R22 3 pkt. Nie będzie wtedy potrzeby powrotu do tych postów i analizy sędziowania czarodzieja ze Słupska.

skttrbrain 04.05.2012 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1246367)
Nie będę polemizował, bo nasza rozmowa sprowadzi się do dyskusji pt. "Co musi się w meczu zdarzyć, aby można było uznać go za ustawiony?". Cóż, dla Ciebie samobój, bo szkolnym błędzie, który całkowicie ustawia spotkanie o Mistrzostwo Polski nie jest kontrowersyjny. Dla mnie jest.

Oczywiście, nie będziesz polemizował, bowiem meczu nie widziałeś i nie masz na ten temat nic do powiedzenia, poza przekonaniem o wiecznym pokrzywdzeniu, które jest ślicznym, pięknym argumentem w Twojej głowie, żeby zaprzeczyć temu, czym faktycznie jest wystawienie się WKSowi.

Gwiaździsty 04.05.2012 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1246568)
Teorii spiskowych ciąg dalszy:

Znamy już obsadę sędziowską 30 kolejki :

6 maja (niedziela):
GKS Bełchatów - Cracovia, godz. 17:00, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń).
Jagiellonia Białystok - Łódzki KS, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec).
Legia Warszawa - Korona Kielce, godz. 17:00, sędzia: Paweł Gil (Lublin).
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Polonia Warszawa, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Garbowski (Kluczbork).
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk, godz. 17:00, sędzia: Paweł Pskit (Łódź).
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, godz. 17:00, sędzia: Daniel Stefański (Bydgoszcz).
Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze, godz. 17:00, sędzia: Krzysztof Jakubik (Siedlce).
Widzew Łódź - Lech Poznań, godz. 17:00, sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk).

Grubą czcionką zaznaczyłem mecze, które zadecydują o MP.

Od pamiętnych derbów na Suchych Stawach w 2010 (nieuznany gol Głowackiego) Piasecki jest u mnie na cenzurowanym.

Dla przypomnienia :
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...gli_Lechowi.3F

W tym sezonie Piasecki sędziował Lechowi 3 mecze :
ŁKS-Lech 0-5 (2 gole Rudneva zdobyte nieprawidłowo)
Lech-Ruch 3-0 (gol Możdżenia zdobyty ze spalonego)
Lech-Śląsk 2-0 ( karny dla Lecha w 90 min, którego nie powinno być dzięki czemu Lech ma lepszy bezpośredni bilans spotkań ze Śląskiem) - pisałem o tym wczoraj

W Bełchatowie nie wiedzieć czemu nie uznał nam 2 prawidłowych bramek.

Może jestem przewrażliwiony, może przesadzam i pewnie mnie zaraz wyśmiejecie. Ale żaden sędzia nie działa mi na nerwy tak jak ta ....a ze Słupska. Miejmy nadzieję, że Śląsk zagra w niedzielę na 200 % i wywiezie z R22 3 pkt. Nie będzie wtedy potrzeby powrotu do tych postów i analizy sędziowania czarodzieja ze Słupska.

Przy takiej liczbie "pomyłek" korzystnych dla jednego tylko klubu trzeba być niedorozwiniętym żeby wierzyć, że to tylko przypadek.
Fryzjer wychował sobie następców.

studio 04.05.2012 19:06

Synem jestes jego? Bo takie .......y co piszesz o tym swiadczy. I teraz zagadka dla myslacych pokroju Gwiazdzistego:

Jaki mecz w niedzielnej kolejce zostal wycofany z zakladow bukmacherskich ? :rotfl:

Lech-Ruch 3-0 (gol Możdżenia zdobyty ze spalonego) - obejrzyj sobie jeszcze raz bo wislacka propaganda trwa widze w najlepsze, jesli tutaj byl "ustawiony gol" to chyba okulista wam potrzebny, spalonego Rudnieva w meczu ze Slaskiem niebylo, karny ewidentny. Z Łksem byl pogrom, nawet sobie odejmnij te dwie bramki to i tak spokojna wygrana.

No i musze wam oddac, przynajmniej w czyms jestescie mistrzami w tym sezonie - Mistrz Teorii Spiskow

Gwiaździsty 04.05.2012 19:19

Jakby tak odjąć Rudnievsowi te 6 bramek zdobytych ze spalonych na poczatku rozgrywek gdy sędziowie mieli klapki na oczach to pewnie dzisiej też byłoby parę punkcików mniej. A tak podciągnęli ostro w górę.

Mishau 04.05.2012 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1246342)

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...1_0_sam__.html

;>

studio 04.05.2012 19:35

Co innego kiedy jest ewidentny spalony a co innego kiedy sedzia musialby miec mozliwosc obejrzenia powtorki ale Ty kompletnie tego nie rozumiesz a powtarzasz przy kazdej okazji.

piter116 04.05.2012 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1246591)
Synem jestes jego? Bo takie .......y co piszesz o tym swiadczy. I teraz zagadka dla myslacych pokroju Gwiazdzistego:

Jaki mecz w niedzielnej kolejce zostal wycofany z zakladow bukmacherskich ? :rotfl:

Lech-Ruch 3-0 (gol Możdżenia zdobyty ze spalonego) - obejrzyj sobie jeszcze raz bo wislacka propaganda trwa widze w najlepsze, jesli tutaj byl "ustawiony gol" to chyba okulista wam potrzebny, spalonego Rudnieva w meczu ze Slaskiem niebylo, karny ewidentny. Z Łksem byl pogrom, nawet sobie odejmnij te dwie bramki to i tak spokojna wygrana.

No i musze wam oddac, przynajmniej w czyms jestescie mistrzami w tym sezonie - Mistrz Teorii Spiskow

Czy ja gdzieś napisałem, że Piasecki ustawił Wam mecz z ŁKS czy Ruchem ? Nie, po prostu wymieniłem mecze które Wam sędziował. Akurat wyszło tak, że w każdym z nich popełniał błędy na korzyść Lecha. Nie twierdzę, że pomyłki z ŁKS i Ruchem ustawiły mecz. Chodziło mi głównie o mecze ze Śląskiem. Z resztą jeżeli Ty nie widzisz tutaj spalonego to dalsza dyskusja nie ma sensu :
http://oi48.tinypic.com/1zfmyhu.jpg

To jest celowe zagrania ręką ? (filmik nr 3)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...sze_akcje.html

Bez odbioru.

Gwiaździsty 04.05.2012 19:51

Zagłębie 2 lata temu nie dość, że się nie wysiliło grać na poważnie to jeszcze strzeliło sobie samobója w sposób, który nadaje się do kabaretu. Ludzie nie musieli się już denerwować bo mecz ustawiony został już w 23 min.
Media jakoś nie dopatrywały się dlaczego Zagłębie pomaga Amice w zdobyciu MP.
Wyobrażacie co by się działo, gdyby sobie jakby jakiś piłkarz Wisły strzelił samobója w 23 min. w niedzielę :)

Edson 04.05.2012 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1246569)
Oczywiście, nie będziesz polemizował, bowiem meczu nie widziałeś i nie masz na ten temat nic do powiedzenia, poza przekonaniem o wiecznym pokrzywdzeniu, które jest ślicznym, pięknym argumentem w Twojej głowie, żeby zaprzeczyć temu, czym faktycznie jest wystawienie się WKSowi.

Psycholog od 7-miu boleści się znalazł :) Czytałeś moje wcześniejsze posty?? Jakbyś to zrobił to byś wiedział, że ten który cytujesz jest kontynuacją paru wcześniejszych i zaskoczę Cię, ale mecz Lech-Zagłębie z 2010r. widziałem od 1 do 90 min i nie uważam, że Zagłębie gryzło trawę i grało na 100%. Nie czuję się też pokrzywdzony, że lubinianie przegrali 0:2. Skoro nie potrafi się zachować 100% koncentracji w derbach w przedostatniej kolejce i strzela się samobója w 90min to na mistrza się nie zasługuje.

I o jakim wystawieniu się WKSowi mówisz? Nie kibice grają tylko piłkarze i to od nich zależy jak skończy się mecz. A to, że wszyscy kibice Wisły chcą, by to Śląsk był Mistrzem zamiast Ruchu, Lecha czy Legii to chyba zrozumiałe.

sq 04.05.2012 20:34

hehehe
Myślę Gwiaździsty że nie rozumiesz dlaczego media nie dopatrywały się dlaczego Zagłębie pomaga. Nie dopatrywały się ponieważ.... uważaj:
1) na forum Zagłębia nie było hałasu o to żeby się podłożyli (wręcz przeciwnie),
2) na forum Lech nie było hałasu że "luz, Zagłębie ze względu na starą zgodę się podłoży",
3) na stronie internetowej Zagłębia nie było nic o "świętowaniu ostatniego meczu sezonu" :)

teraz media mogą dopatrywać wszystkiego w meczu Wisła-Śląsk ponieważ trąbione jest o tym na forum, jak i na stronie oficjalnej

a propos... te flage jeszcze macie? http://historiawisly.pl/wiki/images/...a_H.Reyman.jpg

studio 04.05.2012 21:17

Na ten mecz nie zostanie wywieszona :D

jaro1985r 04.05.2012 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1246644)
Na ten mecz nie zostanie wywieszona :D

u was żadna nie powinna wisieć, no chyba,że ta z wronami :D chłopek z Lecha ,który gra na licencji Amici uczy ludzi moralności hahha. kibice waszego sprzedajnego klubiku powinni być ostatnimi ,którzy to robia !MISTRZ, MISTRZ WKS !

Bóg Trybun (objawion) 04.05.2012 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1246645)
u was żadna nie powinna wisieć, no chyba,że ta z wronami :d mistrz, mistrz wks !

LOL post roku :D

GregorTS 04.05.2012 21:57

grając tym co mamy to nawet jakbym się chciał napiąc i powiedziec że nalezy oddac mecz Śląskowi to wcale nie musze mieć tutaj dylematu moralnego. Bedziemy grać w połowie składem z ME w połowie Kirmem, Małeckim, Nunezem ( zwlaszcza na jego chujową gre tutal licze) i Czekajem. Można wiec stwierdzić że jeśli Śląsk nie pyknie na R22 przy sprzyjającej mu publiczności kopiących się po czołach grajków od siedmiu boleści to na mistrza nie zasługuje. od biedy mistrza zdobedzie Ruch i i tak jest niezle.

!!IRIVER!! 04.05.2012 22:00

Uciekli kibice Legii, to przyszli kibice Amiki. I tak wkoło Macieju.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl