![]() |
Ostatnio Chrapek w wywiadzie dla Weszło mówił,że geje w szatni nie przejdą,a tu proszę. Sarki i Broziu.
wis.la/k6xg9 |
Tak od razu na dwa baty jedzie bo Małeckiego tez obejmuje... słabe i niesmaczne.
|
Cytat:
Chlopie.. jak Ci sie na zarcili wzielo to chociaz wybierz inne zdjecie, to zdjecie pochodzi z wystawy poswieconej najwiekszemu Wislakowi a Ty .......isz o jakichs gejach, jeszcze nad cytatem Reymana. |
Michał Miśkiewicz jest najskuteczniejszym bramkarzem T-Mobile Ekstraklasy w bieżącym sezonie
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...mobile-ekstrak |
Miśkiewicz jest dobry. Został rzucony od razu na głęboką wodę i sobie poradził. Ratował nam d**ę kilka razy, a jeden błąd przy ustawieniu z Ruchem nie czyni go słabego.
|
Cytat:
|
Tak jak pisałem, na ekstraklase wystarczy, ale jeśli chodzi o większe cele to potrzeba kogoś konkretniejszego, kompletnego bo Miśkiewicz ma parę braków
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Młody Polak będzie zawsze tym wybrakowanym, a emerytowany Estończyk był najlepszym bramkarzem ligi. Widać jak na opinię składają się PR i kompleksy.
|
Cytat:
Bardzo dobra riposta. Dajcie Miśkiewiczowi tyle zaufania i czasu ile miał Pareiko. |
nawet nie wiecie jak narzekają na Casillasa, który na przedpolu gra jak 3 ligowiec, a w bramie ma refleks jak nikt!
|
No ta ale Pereiko też sobie parę bramek sam wrzucił. Miśkiewicz jest perspektywniczny, w grze nogami widać mimo wszystko progres, jak nie zaniedba treningu tego elementu to będzie dużo lepszy.
Na linii jest bardzo dobry, chociaż mecz z Ruchem mu zupełnie nie wyszedł, przy bramce zrobił krok w złą stronę i go brakło (nie wiem po co), potem prawie sam sobie swojaka wrzucił. Pokażcie mi jednak bezbłędnego bramkarza w naszym zasięgu finansowym. Ja takiego nie widzę, a Misiek więcej meczy w tym sezonie nam wybronił niż wtopił i tu duży plus. Od Pereiki nie jest słabszy, bo tamten również świetne mecze przeplatał słabymi. Jest solidnym ligowcem, tylko tyle - aż tyle. Poza tym widać, że na Wiśle mu zależy i to jest duży + |
Nie narzekajcie na Sergeia, bo pierwszą rundę miał fenomenalna.
Potem grał słabo, ale wtedy wszyscy grali słabo. |
Już nie narzekajcie z tą grą na przedpolu Miśka. Ktoś powiedział na początku sezonu (faktycznie była wtedy tragedia) i teraz się za nim ciągnie. Ostatnio nasz bramkarz niesamowicie poprawił ten element. Jego wykopy/wyrzuty stały się celniejsze (nie jest to poziom Sergeia, który wyprowadzanie miał fenomenalne) pewnie wychodzi do dośrodkowań. A że nie łapie piłki tylko ją wybija? Cóż lepiej wybić na róg niż samemu sobie wrzucić. Bramkarz IMO to w tym momencie nasz najmniejszy problem.
|
Też jestem za Miśkiem, jest młody, więcej do tej pory wybronił niż zawalił, a porównywać go do Pareiki nie ma sensu bo to różnica 10 + lat i sądzę, że on to szybciej nadrobi niż Sergei w porównywalnym wieku.
To może być nasz bramkarz na wiele najbliższych lat, czego mu życzę bo widać, że chce i mu na grze w Wiśle zależy, dziś w trakcie meczu i już po zwycięstwie nad Legią darł mordę chybia najgłośniej ze wszystkich piłkarzy pod sektorem :D |
"Wydawało się, że jak z waszej żelaznej obrony wypadnie Marko Jovanović to może być problem, a tymczasem - można to już chyba powiedzieć - nie jest gorzej, jeśli nie lepiej. Osman Chavez spisuje się bardzo dobrze.
- Przede wszystkim trzeba docenić to, że Osman Chavez gra z bólem od dłuższego czasu. Nie jest mu na pewno łatwo, ja sam wiem jak to jest kiedy człowieka coś boli, ale Osman daje z siebie maksa i naprawdę bardzo nam pomaga." Fragment wywiadu z Głowackim po wczorajszym meczu. Dla tych co tak na Chaveza najeżdżają. |
Chavez zagrał wczoraj dobry mecz . Nawet jego dwie-trzy straty tego nie zmienią . Nie padła z nich bramka - udało mu się . Poza tym za dużo dobrych interwencji zaliczył by o nich w ogóle nie wspomnieć .
Inna sprawa że i tak szukałbym na niego kupca w zimie . Mam wrażenie że jednak nie pasuje do naszej drużyny pod względem umiejętności technicznych , przeglądu pola oraz sfery mentalnej . Lata też ma już swoje , a jednak od czasu jak do nas przyszedł notuje notoryczne wahania formy . Wyjazdy na reprezentacje jeszcze mu zniweczą nie jeden okres przygotowawczy. |
Wypadałoby,żeby w końcu Czekaj się wyleczył bo póki co to jest człowiek widmo(szklanka).
A czy faktycznie z niego coś będzie to już czas pokaże. |
Tym co narzekają na Miskiewicza proponuje pooglądać mecze z Trabalikiem Hugesem czy nawet Sarnatem w duecie z Markiem Zajacem , chłopak tak naprawdę dostał pierwsza poważna szanse i jest niezle jak każdy zawodnik potrzebuje treningu i szkolenia poczekajmy cierpliwie
|
Cytat:
|
Błędów nie popełnia ten, kto nie wychodzi na boisko.
Głowacki też nie miał wszystkich interwencji udanych na 100% |
Cytat:
|
A tak piszą?
|
|
Zacznę nowy wątek. Co z Głowackim po zakończeniu kariery (módlmy się, aby trochę jeszcze pograł)? Jak dla mnie powinien dostać fuchę trenera nei tylko ze względu na doświadczenie i umiejętności, ale też charyzmę i umiejetność motywacji.
|
Nie wydaje wam się, że Miśkiewicz powinien niektóre piłki łapać zamiast wybijać?
Oczywiście jakby miał puścić albo odbić od klaty na pole karne, to lepiej niech wybije na róg. Były w meczu z Legią ze dwie takie sytuacje. |
W pierwszej kolejności wypadałoby zapytać samego Głowackiego, co zamierza robić. Na razie niech gra ile się da, w takiej formie jak jest oczywiście.
|
Cytat:
Coraz częściej pojawiają się głosy że Miśkiewicz jest najbardziej niedocenianym bramkarzem Ekstraklasy |
Miśkiewicz na początku stania w bramce to był ręcznik, gdy wykopywał piłkę to przybywało mi po 100 siwych włosów. Jednak sukcesywnie poprawia wszystkie swoje mankamenty, jest jeszcze młody jak na bramkarza i wiele może się nauczyć. Ma warunki fizyczne i świetny refleks oraz wyczucie, jak najbardziej może to być nasz bramkarz na kilka kolejnych sezonów. Śmiem twierdzić, że gdyby w bramce zamiast Miśkiewicza był Pareiko w formie z zeszłego sezonu to mielibyśmy kilka punktów mniej. Miśkiewicz w każdym meczu zalicza przynajmniej jedna świetną interwencję.
|
Ale po odbiciu jednego strzału sam się przeżegnał. Gdyby stał troszkę do środka bramki byłaby powtórka z Jagiellonii. mam wrażenie że przy mocnych strzałach z bliska w niego nie ma wypracowanego odpowiedniego odruchu. a ten strzał powinien ze śmiertelnym spokojem złapać do koszyka, bo leciała idealnie. Bramkarz broni pewniej kiedy czuje wsparcie drużyny, wtedy wie że na niego liczą i zwłaszcza na przedpolu się nie waha. A wyjść do piłki w tempo to najcięższy kawałek bramkarskiego chleba.
|
^^ Do bycia bramkarzem idealnym wiele mu brakuje, jednak trzeba zauważyć że Miśkiewicz pierwszy mecz w karierze na poziomie zawodowym zagrał dopiero w poprzednim sezonie. Wcześniej głownie grzał ławę w regionalnych Włoskich drużynach. Z chwytaniem ma problem to fakt, ale lepiej piłkę odbić niż puścić, zwłaszcza że nie odbija tych piłek wprost pod nogi rywali tylko do boku. Chwytanie jeszcze może wypracować.
|
Co by nie mówić, refleks ma i w sytuacjach 1 na 1 daje radę, na innych polach jest coraz lepiej, ale jak na niego patrzę, to trudno oprzeć się wrażeniu, że jeszcze niejednego babola wyłapie. Jakiś taki jest. Klasowym bramkarzem bym go nie nazwał, choć ten sezon ma bardzo dobry i pewnie można by go śmiało wstawić póki co do jedenastki rundy, tylko nie wiem wciąż czy to kwestia umiejętności czy bardziej szczęścia.
|
Mi on przypomina raczej Pawełka, który raz wybroni strzał w nieprawdopodobnej sytuacji, a raz przepuści piłkę pod nogami podaną od kolegi tak jak to zrobił w którymś niedawnym spotkaniu, z pasami bodajże.
|
Miśkiewicz to ciągle relatywnie młody, a przede wszystkim niedoświadczony bramkarz. Dajmy mu czas, bo to jego debiutancki sezon w seniorskiej kadrze, jako gracz pierwszego składu. Ponadto wszelkie wywiady wskazują na to że to mądry gość, twardo stąpający po ziemi, mający świadomość swoich braków i popełnianych błędów nad którymi ciężko pracuje. Co chyba gołym okiem widać w jego postępach z meczu na mecz. Taki gość to skarb w porównaniu do np. Łukasika który po każdym przegranym meczu jest z siebie zadowolony i uważa że 'byli zdecydowanie lepsi, zasłużyli na zwycięstwo etc.'. No a do tego w tym sezonie mu 'żre'. Ja, podobnie jak kiedyś odnośnie Pawełka będę uparcie twierdził że w naszej drużynie są znaaacznie większe braki na kilku innych pozycjach, ale do bramkarza zawsze najłatwiej się jest przywalić bo tam błędy są bardziej widoczne, a szczególnie w kraju rozpieszczonym zalewem bramkarzy klasy światowej typu Boruc, Kuszczak, Fabiański, Szczęsny etc.
Jakby się tak zastanowić to chyba nasz 4. najlepszy piłkarz w tym sezonie, po Głowie, Brożku i Bunozie. Także prosiłbym odstosunkować się od niego. |
Niewiem jak was ale smiesza mnie teksty tego typu
http://wisla-krakow.przegladsportowy...374,1,727.html skandal bo Maly zaspiewal przyspiewke legla warszawka hehe boli ich ta przegrana to sie czepiaja Malego i ta sonda czu Patryk powinien byc ukarany rozwalilo mnie to co oni oc...pieli na punkcie Maleckiego |
We ,,Fakcie" też jest ten sam artykuł i autorem jest ktoś o inicjałach MM (czemu ten ktoś nie chce się podpisać imieniem i nazwiskiem?). Czyżby to był Mateusz Miga? W tych dwóch gazetach są często te same artykuły sportowe.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ostatnie 2-3 mecze dobitnie obnażyły słabości Burligi w defensywie, oby Stolarski wykorzystał dobrze swoją szansę, a Burligę spróbować na prawym skrzydle bo ofensywy to mu akurat odmówić nie można, a i w Ruchu tam grywał, o skrzydłowej posusze u nas nie wspominam bo każdy wie jak jest
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl