Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

silver03 08.06.2017 12:03

A czemu te 50 baniek dla Wisły akurat? A czemu nie do Zabrza? albo Szczecina? lub Wrocławia? Nagłe pojawienie się 50 baniek można porównać do wygrania w lottka.

nesta 08.06.2017 12:03

Wiadomo, że na takie pieniądze w PL warunkach nie ma szans. Najpierw liga musiałaby bardzo mocno pójść do przodu.
Zastanawia mnie co innego. Mianowicie przy tak dużym potencjale Wisły (kibice, historia, marka, stadion, baza) zainteresowania ze strony inwestorów, nawet na tym realnym w Polsce poziomie, jest bardzo niskie (praktycznie go nie ma).

Patryko 08.06.2017 12:12

@nesta

Bo na zabawę w piłkę stać pewnie top 20 najbogatszych w Polsce i najwyraźniej nie są zainteresowani. Dużo lepszym rozwiązaniem jest przejąć jakiś nędzny klubik w Bundeslidze, zupełnie inna medialność, gra z markami typu Bayern/Borussia.

kristos 08.06.2017 12:12

Bo na stadionie muszą być kibice a tutaj najszybciej zapełnić trybuny i jest klub z tradycją .

silver03 08.06.2017 12:18

A co to w Zabrzu kibiców nie ma? I klubu z tradycjami? Tak samo w Łodzi itd. itd.

nesta 08.06.2017 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1472200)
@nesta

Bo na zabawę w piłkę stać pewnie top 20 najbogatszych w Polsce i najwyraźniej nie są zainteresowani. Dużo lepszym rozwiązaniem jest przejąć jakiś nędzny klubik w Bundeslidze, zupełnie inna medialność, gra z markami typu Bayern/Borussia.

Nie mam na myśli nawet naszego podwórka TOP 20. Bardziej taka ogólna refleksja o biznesie w okół Wisły. Przecież Wisła jako najbardziej utytułowany, medialny klub ostatnich 20 lat powinna wręcz przebierać w ofertach. Nawet nie mówię o jednym zbawcy, który wkroczy tu cały na biało i weźmie 100%. Wydawałoby się, że taki klub powinien być bardzo łakomym kąskiem dla ludzi biznesu, firm, sponsorów, mniejszościowych udziałowców itp., chcących zainwestować w futbol, wypromować się. W środowisku powinien być szum, że taki klub jest "do wzięcia". Tymczasem duże pieniądze zaczynają obracać się w ośrodkach piłkarskich również tych z dużo mniejszym niż Wisła potencjałem. A u nas cisza... (pomijam oczywiście kwestię pierwokupu jaką ma zagwarantowana TF).

kristos 08.06.2017 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1472205)
A co to w Zabrzu kibiców nie ma? I klubu z tradycjami? Tak samo w Łodzi itd. itd.

No sa ,ale co mu zrobić jak jak się uprze na Wisłę?

Patryko 08.06.2017 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1472207)
Tymczasem duże pieniądze zaczynają obracać się w ośrodkach piłkarskich również tych z dużo mniejszym niż Wisła potencjałem. A u nas cisza... (pomijam oczywiście kwestię pierwokupu jaką ma zagwarantowana TF).

Mówisz o mniejszych ośrodkach w Polsce?

AdzikWK 08.06.2017 13:14

W Polsce jest niechęć do inwestycji w piłkę, paru bogatych ludzi się na tym przejechało Drzymała, Wojciechowski, Walter, Solorz czy nawet Cupiał. Cupiał mógłby wrócić, ale tylko jako sponsor bez prawa głosu, bo więcej na R22 Kapki czy Smudy nie potrzebujemy

X-Ray 08.06.2017 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1472184)
Moim zdaniem, dotąd dopóki TS będzie właścicielem klubu będzie " dziadowanie".
Mam potrzebny jest właściciel z konkretną gotówką. Ktoś co spłaciłby stare zobowiązania i położył na stole 50 mil euro do budżetu.

Ty tak serio? 50 MILIONÓW EURO?

:lol:

MaLk 08.06.2017 15:29

Poczułem się jak w dziale science-fiction, ale co tam...

Problemem jest to, że na klubie piłkarskim się w zasadzie nie zarabia. Oczywiście są wyjątki, ale - jak sama nazwa wskazuje - są wyjątkowe. De facto nie ma czegoś takiego, jak "inwestycja w piłkę", jest zabawa, sponsoring, promocja, czasem menedżerka czy obrót akcjami, ale na palcach jednej ręki można policzyć tych, którzy potraktowali klub piłkarski jako inwestycję finansową, która w dłuższym okresie przyniosła jakiś zwrot.

Dariook 08.06.2017 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1472213)
Ty tak serio? 50 MILIONÓW EURO?

Czy to jest możliwe?
Moim zdaniem, tak :lol:

wolfy 08.06.2017 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1472184)
Moim zdaniem, dotąd dopóki TS będzie właścicielem klubu będzie " dziadowanie".
Mam potrzebny jest właściciel z konkretną gotówką. Ktoś co spłaciłby stare zobowiązania i położył na stole 50 mil euro do budżetu.
Czy to jest możliwe ?
Moim zdaniem, tak.

Przeczytałem na tym forum wiele idiotycznych, pozbawionych sensu i kuriozalnych postów ale Twój przebija chyba wszystko.

Czy pora żebyś zamiast pisać na forum zażył leki i położył się spać? Moim zdaniem tak.

ricenb 08.06.2017 22:23

to moze jakas akcja poszukamy jakiegos bogatego chinczyka na fb czy tt i wszyscy piszemy zeby przywozil 50 milionow :D

Arkadiusz.Czerepach 08.06.2017 22:24

nie no, panowie zawsze kristos , albo brylant17 moze wygrać na loterii taka kase ;)

https://www.youtube.com/watch?v=8hoQ9JtIgcc

crux.a 09.06.2017 09:18

Kristos, nie chcę Cię wyśmiewać, rozumiem i podzielam emocje, które są źródłem Twojego postu. Jesteś zakochany, chłopie, i to wszystko tłumaczy. Żaden wstyd się zakochać, zwłaszcza że obiekt Twoich (no dobra, przyznajmy, naszych) uczuć jest wyjątkowy.

ALE!!!!!!!!!!!!!!! Rojenia o bogatym wujku, który da Wiśle 50 mln euro są bezproduktywne. Nikt nigdy nie da takiej kasy kropka. Dobrze wiesz, że biznes piłkarski jest specyficzny i polega głównie na sprzedaży marzeń. Im więcej osób będzie marzyć o wielkiej Wiśle, tym droższe będzie miejsce na koszulkach i tym więcej firm będzie chciało łączyć swój wizerunek z naszym - to uproszczenie, ale mniej więcej tak właśnie to działa. Więc zanim się znajdzie sponsor za 50 baniek euro, najpierw codziennością muszą być sponsorzy za 5 baniek euro (a i do tego baaardzo nam w Polsce daleko). Krok po kroku: redukować długi, budować zręby organizacyjne, rozwijać akademię, a nade wszystko wzmacniać marketing i dbać, żeby nie spaść poniżej 8 miejsca w lidze. To jest realistyczny program na najbliższe lata i tego powinniśmy się trzymać. Serdecznie Cię pozdrawiam.

FraMat 10.06.2017 10:08

oj tam.... moja firma coraz lepiej się rozwija. Ostatnio nawet umieściłem swoje reklamy w trakcie meczu Szwecja-Francja. Zauważcie, najlepsze miejsca obok bramek. Zastanowię się nad tymi 50 mln euro

o tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=08YXBBGwazA

brylant17 10.06.2017 10:37

To ty jesteś ze Szwecji ? to by się zgadzało emigrant! :D

kristos 11.06.2017 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1472259)
Przeczytałem na tym forum wiele idiotycznych, pozbawionych sensu i kuriozalnych postów ale Twój przebija chyba wszystko.

Czy pora żebyś zamiast pisać na forum zażył leki i położył się spać? Moim zdaniem tak.

Twoje zdanie na temat mojego postu mam głeboko w d...e, wiec sobie daruj.

cudlaty 11.06.2017 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdzikWK (Post 1472212)
W Polsce jest niechęć do inwestycji w piłkę, paru bogatych ludzi się na tym przejechało Drzymała, Wojciechowski, Walter, Solorz czy nawet Cupiał. Cupiał mógłby wrócić, ale tylko jako sponsor bez prawa głosu, bo więcej na R22 Kapki czy Smudy nie potrzebujemy

Taaaa już to widzę... Cupiał (jako osoba prywatna) połozy na stole 10 baniek i powie róbcie co chcecie a ja będę patrzył z loży... Zrobiłbyś tak? Na koszulkach Wisła będzie miała zamiast LVbetu "Boguś Kochamy Cię"! Ech... Już tacy byli co chcieli wejść do Wisły z kasą ale TS powiedział im, że max 49% i gówno do gadania, więc sobie poszli "walczyć" o Śląsk czy Koronę a my odpuszczamy Załuskę, sprzedajemy karnety na 5 sezonów do przodu i podpisujemy umowy z perspektywicznymi Boguskim i Brożkiem oraz nie odbieramy telefonów z UM co do spłaty zadłużenia za wynajem stadionu...
Zobaczymy co dalej... Szejk już w drodze!

TIR_DO_SŁUBIC 11.06.2017 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cudlaty (Post 1472403)
Taaaa już to widzę... Cupiał (jako osoba prywatna) połozy na stole 10 baniek i powie róbcie co chcecie a ja będę patrzył z loży... Zrobiłbyś tak? Na koszulkach Wisła będzie miała zamiast LVbetu "Boguś Kochamy Cię"! Ech... Już tacy byli co chcieli wejść do Wisły z kasą ale TS powiedział im, że max 49% i gówno do gadania, więc sobie poszli "walczyć" o Śląsk czy Koronę a my odpuszczamy Załuskę, sprzedajemy karnety na 5 sezonów do przodu i podpisujemy umowy z perspektywicznymi Boguskim i Brożkiem oraz nie odbieramy telefonów z UM co do spłaty zadłużenia za wynajem stadionu...
Zobaczymy co dalej... Szejk już w drodze!

Zapomniałeś dodać, że ślepo wierzymy (większość kibiców) w bajki wypuszczane z klubu o tym że jest dobrze, w zapewnienia o transferach na Twitterze itd.

Forumowicze żyją romantyzmem, nie racjonalizmem. Zbajeruje prezes pięknymi słowami i wszyscy ślepo wierzą. A prawda a jest taka, że byliśmy w dupie i jesteśmy w dupie.

cudlaty 11.06.2017 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1472405)
Zapomniałeś dodać, że ślepo wierzymy (większość kibiców) w bajki wypuszczane z klubu o tym że jest dobrze, w zapewnienia o transferach na Twitterze itd.

Forumowicze żyją romantyzmem, nie racjonalizmem. Zbajeruje prezes pięknymi słowami i wszyscy ślepo wierzą. A prawda a jest taka, że byliśmy w dupie i jesteśmy w dupie.

Tak! Zapomniałem ;-)
A jest jak piszesz... łykamy wszystko jak ciepłe bułki na śniadanie, dotrwamy do końca rundy jesiennej, później walka o ósemkę i jak się uda do niej wbić, kolejny rok przetrwamy...
Już nie chcę się pastwić nad aktualnym Zarządem, bo jak by nie było uratowali Wisłę przed upadkiem i jakoś TO ogarnęli ale chyba już czas na zmiany.

maciekkk 11.06.2017 23:06

To jazda po karnety. Skończyć marudzić tylko niech każdy kupi karnet. Przydałoby się by pisać tutaj mogły tylko osoby które kupiły karnet :)

emjot 12.06.2017 07:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1472410)
To jazda po karnety. Skończyć marudzić tylko niech każdy kupi karnet. Przydałoby się by pisać tutaj mogły tylko osoby które kupiły karnet :)

przypomnę o tej akcji co to była ostatnio
wesprzyj swój klub czy jakoś tak...
że niby będziesz 12 bohaterem itd

i tzw. nagrody ido ido ido
jak Jimenez czy Gimenez kilka ładnych lat temu

skończyć marudzić :rotfl:

TIR_DO_SŁUBIC 12.06.2017 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1472412)
przypomnę o tej akcji co to była ostatnio
wesprzyj swój klub czy jakoś tak...
że niby będziesz 12 bohaterem itd

i tzw. nagrody ido ido ido
jak Jimenez czy Gimenez kilka ładnych lat temu

skończyć marudzić :rotfl:

Nie dość że kibice są niejednokrotnie robieni w wała przez piłkarzy, to teraz jeszcze ukochany klub wyruchał ich na kubki i koszulki :D

Chyba, że pieniądze na produkcję gadżetów zostały zabezpieczone na poczet jakiś zaległości, na przykład za abonament na telefon Junco. Wszak poszukiwania amigos po Hong Kongu może być drogim hobby.

crux.a 12.06.2017 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1472414)
Nie dość że kibice są niejednokrotnie robieni w wała przez piłkarzy, to teraz jeszcze ukochany klub wyruchał ich na kubki i koszulki :D

Chyba, że pieniądze na produkcję gadżetów zostały zabezpieczone na poczet jakiś zaległości, na przykład za abonament na telefon Junco. Wszak poszukiwania amigos po Hong Kongu może być drogim hobby.

Zarzucasz dyrektorowi Junco niegospodarność czy niekompetencję? Rozwiń swoją myśl, proszę, tylko koniecznie tym razem dorzuć jakieś konkrety.

Bo ja na przykład uważam Manuela Junco za głównego twórcę niespodziewanego sukcesu nowych władz Wisły. Myślę też, że go obrażasz, sugerując, że ściąga znajomków.

TIR_DO_SŁUBIC 12.06.2017 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1472416)
Zarzucasz dyrektorowi Junco niegospodarność czy niekompetencję? Rozwiń swoją myśl, proszę, tylko koniecznie tym razem dorzuć jakieś konkrety.

Bo ja na przykład uważam Manuela Junco za głównego twórcę niespodziewanego sukcesu nowych władz Wisły. Myślę też, że go obrażasz, sugerując, że ściąga znajomków.

Absolutnie nie jest moją intencją negowanie kompetencji Junco, którego sam uważam za świetnego facjowca na podstawie już wykonanej pracy, jednocześnie dając mu olbrzymi kredyt zaufania.

Zauważ, że w swojej wypowiedzi użyłem sformułowania "chyba, że" mogącego być pewnym usprawiedliwieniem dla tematu braku gadżetów będącego, potencjalnie, skutkiem inwestycji pieniędzy przeznaczonych na ich produkcję w inny kierunek działań klubu (tu: poszukiwanie pilkarza w Hong Kongu). To jednak był żart.

Zarzutu o ściąganie "znajomków" brak. Wszystkie dotychczasowe decyzje Junco bronią się same.

Manhunt. 12.06.2017 08:54

Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce :D ? Już raz mieliśmy właściela z kasą i to pięknie pokazało, że mieć kase to jedno, ale racjonalnie nią rządzić to drugie. Uświadomcie sobie wreszcie, że będziemy ligowym średniakiem, a jak wejdziemy na podium to będzie to sukces. Zamiast biadolić i beczeć ruszcie dupy po karnety, w sumie to czego sie po was można spodziewać jak 50% tego forum mecze Wisły ogląda w telewizji bo im sie nie chce na mecze chodzić lub "mieszka " za daleko.

maciekkk 12.06.2017 08:58

W punkt Manhunt. O to mi chodziło właśnie :)

emjot 12.06.2017 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt. (Post 1472419)
Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce :D ? Już raz mieliśmy właściela z kasą i to pięknie pokazało, że mieć kase to jedno, ale racjonalnie nią rządzić to drugie. Uświadomcie sobie wreszcie, że będziemy ligowym średniakiem, a jak wejdziemy na podium to będzie to sukces. Zamiast biadolić i beczeć ruszcie dupy po karnety, w sumie to czego sie po was można spodziewać jak 50% tego forum mecze Wisły ogląda w telewizji bo im sie nie chce na mecze chodzić lub "mieszka " za daleko.

to że masz coś głęboko nie znaczy że jest to standard postępowania
i że coś takiego wzbudza zaufanie

jest to żenujące żeby nie napisać mocniej

PhantomRanger 12.06.2017 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt. (Post 1472419)

1. Ty możesz mieć wywalone, ale np 500 osób nie. Klub powinien się wywiązać z tych nagród, bo one były obiecane za udział. Myślisz, że tak zbudują zaufanie reszty kibiców? Przecież przy ewentualnej reedycji tej akcji, możemy mieć problem z osiągnięciem 2000 uczestników.

2. Kupując pojedyncze bilety na każde spotkanie zapłaci się więcej niż kupując karnet, a chyba nam chodzi o to, aby Wisła więcej zarabiała.

TIR_DO_SŁUBIC 12.06.2017 12:57

Klub piłkarski to jest pewna marka. Mecze tego klubu to jest produkt. O markę trzeba dbać, budować jej wizerunek, zdobywać i utrzymywać zaufanie klientów (kibiców). Budować wiarygodność. Produkt należy doskonalić.

Nawet jeżeli Ty, Manhunt, masz to w dupie, to nie jest to wyznacznikiem ani standardem- o czym wspomniał emjot.

Klub piłkarski to nie jest tylko bezgraniczna miłość kibica, który będzie "na dobre i na złe" (będzie, tu: będzie przychodził na mecze). Klub piłkarski jest biznesem, który przyciąga i traci klientów.

Romantyzm kibicowski to nie jest dobra rzecz.

szym_ek 12.06.2017 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1472424)
1. Ty możesz mieć wywalone, ale np 500 osób nie. Klub powinien się wywiązać z tych nagród, bo one były obiecane za udział. Myślisz, że tak zbudują zaufanie reszty kibiców? Przecież przy ewentualnej reedycji tej akcji, możemy mieć problem z osiągnięciem 2000 uczestników.

2. Kupując pojedyncze bilety na każde spotkanie zapłaci się więcej niż kupując karnet, a chyba nam chodzi o to, aby Wisła więcej zarabiała.

2. też tak podchodziłem do sprawy i kupowałem bilety nawet jak nie było mnie na meczu ale tym razem kupie karnet. To jest swoisty kredyt dal przedsiębiorstwa jeśli płacisz za coś z góry i spory zastrzyk gotówki. A że ta gotówka jest potrzebna to ostatni wywiad z Mąką tylko potwierdził.

rokfor 12.06.2017 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1472424)

Lepiej żeby klub dostał mniejsze pieniądze w całości teraz i mógł spłacić jakiegoś wierzyciela w terminie, niż więcej z biletów rozłożone na raty i musiał płacić dodatkowe odsetki.

brylant17 12.06.2017 19:13

Kolejna świetna robota!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ac_za_granica/

MaLk 12.06.2017 20:28

@TIR_DO_SŁUBIC

Powiem tak - jeśli piłkarze (np. Mączyński) mogą czekać po te dwa miesiące na wynagrodzenie, to ja spokojnie mogę zaczekać więcej. Co więcej, jeśli na przykład zarząd ma do wyboru wysyłkę koszulek kibicom miesiąc później albo niezapłacenie w terminie trzeciego wynagrodzenia piłkarzom, którzy mogliby w wyniku tego automatycznie rozwiązać kontrakt z Wisłą, to ja nie tylko nie mam nic przeciwko temu, ale nawet oczekuję od zarządu, że wysyłkę odłoży (nawet jeśli przez to np. zamówiona koszulka dla syna zanim przyjdzie, będzie już za mała).

Swoją drogą było info, że wysyłka będzie po długim weekendzie po Bożym Ciele.

@PhantomRanger

To nie jest takie proste. Specyfika zarządzania klubem piłkarskim (ta realna, nie w piłkarskich menedżerach) jest taka, że największe środki budżetowe wpływają dopiero na koniec sezonu, a wydatki są w większości okresowe już od lipca, nie wspominając już o przygotowaniu do sezonu...

Jak nie będzie wystarczająco pieniędzy na starcie, to zabraknie kasy i będzie to nas kosztowało o wiele więcej niż ten dodatkowy zysk.

Fugiel 12.06.2017 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1472421)
to że masz coś głęboko nie znaczy że jest to standard postępowania
i że coś takiego wzbudza zaufanie

jest to żenujące żeby nie napisać mocniej

Ja zwyczajnie jestem mega rozczarowany. Bardzo cieszylem sie na rozne .......y, ktore kupilem. Tyle i az tyle ;)

Griszka30KR 13.06.2017 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1472443)

Ja to trochę inaczej widzę...
Można go przekazać np jakiemuś dziecku?

tomaso 14.06.2017 17:16

"�� @WislaKrakowSA 9.06 zapłaciła piłkarzom tylko pół pensji za marzec. Dziś więc teoret. wszyscy mogą rozwiązać umowy" rok minął a pensji na czas po wpływach od sponsorów (koszulki, canal +) nie mogą uciągnąć , za stadion tez dług rośnie ...

AdzikWK 14.06.2017 17:22

Połowa ligi ma problemy z wypłatami, a sponsorzy to jednak za mało, TS-owi przydałaby się duża firma z regionu, która by wspierała ten klub solidną kroplówką, ale mało kto zechciałby wejść w piłkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl