![]() |
Franz powinien zmienić dyscyplinę sportu na koszykówkę. Na euro 2 pkt., tutaj na wiosne 2 pkt. Kobe, Shaq, LeBron- drżyjcie.
|
Cytat:
P.S "sytuację są" he, h, he. |
Nigdy nie byłem fanem Smudy. Co jeszcze musi się stać aby właściciele klubów otworzyli oczy?
|
Franek ma tragiczny bilans w tym roku. Gdyby tak grali w tamtej rundzie to faktycznie prognozowana walka o utrzymanie byłaby faktem.
|
Smuda gwarantuje jedno,możliwość dogadania się . Nie bez przyczyny kiedy mieliśmy ambicje Franciszek ostawał kopa. Wszyscy wiedzieli, ze z nim nic nie ugramy. Teraz ambicji nie mamy to sobie treneiro trenuje...
|
Nie jest winą Smudy że Miśkiewicz wrzuca sobie 3 razy piłkę do własnej bramki.
|
Smuda jaki jest każdy widzi ale lepszego trenera raczej mieć nie będziemy. Przynajmniej drużyna gra jako tako w piłkę, czego nie można powiedzieć o Wiśle Kulawika i Probierza, których oglądanie groziło uszczerbkiem na zdrowiu. Niech więc sobie Franz spokojnie trenuje. Ten sezon miał być sezonem przejściowym i kiepska seria na wiosnę ani mnie ziębi ani grzeje, a już na pewno nie jest żadnym zaskoczeniem. Nasz skład jest wprawdzie przyzwoity ale nierówny i dziurawy.
To że niektórzy sobie ubzdurali europejskie puchary czy, o zgrozo, walkę o mistrzostwo to już nie wina Smudy. Tak wybrakowany zespół na dłuższą metę nie ma szans w rywalizacji z Legią i Lechem. |
Cytat:
Jak w tamtym sezonie w pucharach mogła grac taka potega jak Piast ,to może pozwolisz ,że nieśmiało pomyśle o Wiśle ? |
Gdybyśmy zamiast kompromitujących 2 zdobyli w ostatnich meczach poprawne 9 punktów to do Legii mamy 5 straty przed podziałem. Kto by wtedy myślał o mistrzostwie? Wszyscy, a tego przecież nie może być.
Cytat:
|
Cytat:
Statystyki meczu Zagłębie - Wisła 3:1 (za Canal+): - strzały: 12 - 11 - strzały celne: 7 - 2 - strzały zablokowane: 0 - 3 - posiadanie piłki: 40% - 60% - faule: 8 - 15 - dośrodkowania: 22 - 29 - rzuty rożne: 4 - 8 - spalone: 5 - 1 - żółte/czerwone kartki: 0/0 - 3/0 |
Cytat:
|
1906% poparcia dla Franka. Zdobycie 2 pkt. z tym składem przy takich rywalach jest nie lada osiągnięciem. Fabian walczak <3
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ja pisząc o okresie przejściowym miałem na myśli pierwszy sezon pracy nowego trenera w dość trudnych warunkach. |
Mnie zastanawia jedno dlaczego Smuda nie wprowadza do drużyny Klaricia ? Chlopak został sprowadzony do klubu żeby patrzył jak grają inni ? Nie mowie o grze przez 90 minut ale powinien wchodzic na końcówki spotkań i sie ogrywać szczególnie że Brożek tak sie zaciął że coś niesamowitego. Na szczeście to nie ja wybieram skład na mecz ale przy kontuzjowanym Brożku który nie może się wyleczyć i zatracił skuteczność w meczu z Widzewem postawiłbym na Klaricia. Przecież gorzej z przodu i tak już być nie może to nic nie ryzykujemy a możemy tylko zyskać.
|
Cytat:
|
Jak pisałem w temacie meczowym, skoro Brożek i tak daje nam ZERO w tym momencie, to za niego niechby zagrał chocby Bieszczad. Na pewno nie będzie gorzej, a może zaskoczy? :D
Dziwię się takim decyzjom Smudy. Chociaż, nie. Nie dziwię się. Smuda nigdy nie był moim faworytem i nadal nie jest, ale na razie powstrzymuję się od wypominania mu na tym forum jego niekompetencji. Niedługo przyjdzie i tak czas, ze wszyscy dotychczasowi jego zwolennicy sami będa żądali jego głowy. Oczywiście, nie umniejszam, że przyniósł Wiśle trochę jakości i (przede wszystkim) szczęścia. Ale to jest do czasu. |
A ja wiem dlaczego Klaric siedzi na ławie, ale nie będę rozsiewał teorii spiskowych :).
|
Pewnie kopie piłkę nie tą częścią stopy, którą powinien...
|
Albo jest tak zajebisty, że zachodzi uzasadniona obawa zdobycia korony króla strzelców. A to się rozumie, zatrudnienia go przez Chelsea lub Bayern po wypełnieniu u nas 6-miesiecznego kontraktu...
|
Zwyczajnie istnieje obawa, że może coś strzelić, bo jest nowy i nie wie o co chodzi...
|
Nie przesadzajcie, nie róbcie z niego piłkarza....
|
Cytat:
|
Pewnie na razie kandydatem na piłkarza, a gdy zadebiutuje i nie daj Boże strzeli bramkę, to będzie nie dość, że piłkarzem, to jeszcze naszym najlepszym napastnikiem.
|
Cytat:
|
źle po schodach wchodzi może ?
|
Cytat:
Coś mi to przypomina ale nie chcę wprowadzać polityki do tematu :p |
Cytat:
Cytat:
Taaak. Cóż. Smuda zero, Brożek zero, Jacek - mistrz i zbawiciel, tarcza przed kibolami. :help: Tak ogólnie, wiara że mamy jakiegoś napastnika poza Brożkiem - urocza. Gdyby nie fakt, że literki układają się w słowa, a słowa w zdania podejrzewałbym, że niektóre posty są efektem kilkukrotnego przejechania w pijackim widzie mordą po klawiaturze. Znaczy, ja rozumiem, gdyby to był ktoś nowy, ale ludzie którzy widzieli w akcji Genkova, Sikorskiego czy (nomen omen) Szewczyka i ile te asy goli naładowały? Pozostaje pytanie - zła wola, czy głupota? No, ale OK. Smuda jest winien tak samo, jak był winny Kulawik, Probierz czy Moskal (że Maaskanta nie pomnę). Zawsze jest też na ławce ktoś "do wprowadzania". Do niedawna był to Szewczyk. Jak się ten koleś nazywa? Klarić? Na pewno prze-as. SharksiK ma rację - nie możemy go na razie wpuszczać, bo go Real sprzątnie. Jacek wykalkulował, że na późniejszej sprzedaży zarobimy więcej, niż na zdobytym mistrzostwie i Lidze Mistrzów. Tak wiec zluzujcie - Bednarz wie co robi, bo jest łysy i był w Legii. |
Cytat:
Wiesz o co chodzi...:D |
Cytat:
Napisałem tylko, że za BEZPRODUKTYWNEGO (bo kontuzjowanego i nie w formie) Brożka, można było wsadzić dowolnego innego piłkarza z ławki. Korzyść byłaby jedna: Brożek by odpoczął, a pewnie ze skutecznością i tak nie byłoby gorzej. Gdyby nie fakt, że literki układają się w słowa, a słowa w zdania podejrzewałbym, że odpowiedzi na niektóre posty są efektem kilkukrotnego przejechania w pijackim widzie mordą po klawiaturze. :-/ |
Cytat:
|
Cytat:
Wystarczy spojrzeć an Frania : na jesieni wygrywaliśmy po 3-0 z Piastem czy Widzewem - Burdenski cały mecz na ławce, nie wszedł nawet na ostatnie 10 minut przy stanie 3-0 w dodatku na własnym obiekcie gdy ten był jeszcze naszym atutem. Wiosna-gramy na WYJEŹDZIE z dobrą ekipą Oresta, prowadzimy marne 1-0 i wchodzi Fabian. Rozumiem, że może nie było wtedy innego zawodnika ale po jakiego ..Pana robił zmianę. Więc, siedzenie na ławce u Smudy nie jest łatwe. |
Cytat:
A teraz możecie mnie zbanować. |
Cytat:
W tej całej sytuacji nie jest smutne to, że Smuda nie wprowadza świeżej krwi, przerażający jest fakt, że utrzymujemy zawodników, którzy są o klasę lub dwie gorsi niż Brożek zupełnie bez formy i po kontuzji. |
Cytat:
"Skąd wiesz że nie odpali?" - pytają niezorientowani w temacie. Bo tak ocenił trener i nie mam żadnych dowodów, że jest inaczej - odpowiadam. Smuda od początku mówił, ze Klarić nie nadaje się na razie na ekstraklasę, że bierzemy go tylko w nadziei, że kiedyś odpali. To samo twierdził na temat Stolarskiego. Miał rację. Czy jest winą Smudy, że nie mamy ławki rezerwowych? Nie. Winni są Kapka i Bednarz jeżeli już, ale tak naprawdę - brak pieniędzy. Nie wnikam w przyczyny - środków ewidentnie nie ma. W odróżnieniu od Ciebie mam na tyle przyzwoitości, żeby obiektywnie a nie selektywnie oceniać rzeczywistość, więc nie będę ciosał kołków na łysej pale Bednarza, choć przecież mógłbym, bo to on w pierwszej kolejności odpowiada za obecną sytuację kadrową. Jest powód, dla którego w normalnych klubach jest więcej niż jeden napastnik. Jeżeli ktoś rzuca hasłami typu "jest Szewczyk, jest Klarić", to nawet nie chce mi się z nim dyskutować. Chyba że macie jakiekolwiek przesłanki, że są oni choćby w zbliżonej dyspozycji co Paweł na blokadzie, bo ocena trenera i zdrowy rozsądek podpowiadają, że chyba jednak nie. Jesteś toksyczny w tym Twoim żalu po Petrescu. Nie jestem fanem Smudy, ale gdzieś trzeba postawić granicę. Zwykłą - przyzwoitości. |
Zwykłą przyzwoitością byłoby wreszcie przyznanie się Smudy, że nie potrafi przygotować należycie na wiosnę drużyny. Nie potrafi tego zrobić od lat, trafić z formą dokładnie kiedy trzeba. Jego ekscytowanie się żyganiem w tuje pokazuje tylko jakim jest trenerskim półgłówkiem.
A co do jego odpowiedzi Iwanowi, to jak widać takie czasy nastały w naszym klubie, że pozwala sobie na takie teksty w stosunku do b. piłkarza Wisły, który śmiał wyrazić swoją opinię nt.przygotowania zespołu do rundy wiosennej. |
Cytat:
Nie z nadzieją, że będzie lepiej, bo to faktycznie głupie, ale z pewnością, że nie będzie gorzej. Bo to, co pokazał w Lubinie Brożek to było jedno wielkie NIC. Ani jednego poprawnego przyjęcia piłki, ani jednego odegrania, ani jednego strzału. ZERO. Mógłbyś Ty, wolfy, wyjść na boisko i miałbyś takie same statystyki w tym momencie (chyba, że czegoś nie wiem...) :lol: Cytat:
Ile razy jeszcze mam pisac, żebyś zrozumiał, co mam na myśli? |
Gwoli sprostowania.
Paweł Brożek już od dłuższego czasu (3 tygodnie?) nie jest kontuzjowany. Zdaniem wielu jest totalnie zamulony. Spóźniony czas reakcji i sprintów, a do tego uwypukliła się jego tendencja do niechlujności w grze. Moim zdaniem to podobny przypadek co Guerrier, który grając z marszu był lepszej formie niż po zimowym "ładowaniu akumulatorów". Polecam: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=28831 (5 i 6 akapit) |
Stilic sie w miare prezentuje bo za pozno przyszedl i go smudens nie zepsul...jeszcze.
Zaden, podkreslam zaden pilkarz o walorach powiedzmy szybkosciowych po przygotowaniach z naszym treneiro nie wyglada korzystnie. Sarki dno, Brozek dno, Gurrier dno. Kazdy z nich korzystniej wygladal wchodzac z plazy do druzyny, niz po "super przepracowanych przygotowaniach u franza". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl