![]() |
Zdecydowanie tak, ledy będą o wiele lepsze i przy najbliższym przypływie gotówki, na pewno je zamontuję.
|
Czy jest na sali mechanik?
Siadło mi sprzęgło w Focusie MK2. Orientuje się ktoś jakie są koszty wymiany i części? Wiem, że w dieslach to jest droga impreza, natomiast mój to 1.6 beznyna. Jutro pewnie się wszystkiego dowiem od mechanika, ale wolałbym wcześniej się przygotować i wziąć ze sobą np. papierową torebkę na wypadek hiperwentylacji. |
Cytat:
|
W Focusie MK1 wyszło coś między 1200 a 1500, nie pamiętam dokładnie. Ponad 3 lata temu.
|
Ja bym się zdziwił jakby przekroczyło 2 koła ... w tym 1.6 to jest gołe sprzęgło - nawet dmumasy nie ma - koszt to 70% robocizna i 30% części bo pewnie jak zawsze trzeba skrzynię wyciągnąć.
Edit: Dokładnie jak Luke napisał, może 2-3 stówki więcej maks. |
Ok, dzięki Panowie. Wiem już czego się spodziewać. ;)
Sama część widzę, że kosztuje ok 200 zeta. Jak sobie policzą 1500 robocizny, to im pourywam łby. |
Wyjęcie skrzyni w takim aucie to koło 500 zł - więc jeśli sprzęgło - docisk i inne drobiazgi maks 300 zł to w 1K powinno się zamknąć.
|
posiada ktoś Lexusa IS200? Niedługo jadę oglądać te dwie sztuki
http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-is...-ID6ydmE3.html http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-is...-ID6ye1ah.html może ktoś je oglądał albo coś zauważył nieciekawego na zdjęciach? |
Witam, jezdzi ktoś jakimś niemcem z silnikiem FSI, TFSI lub TSI?
|
TSI. 1.4 122km. jakie pytania :) ?
|
Panowie potrzeba mi elektryka, najlepiej gdzieś w północnym Krakowie.
Focus MK1 mojej lubej, nie działa podświetlenie tablicy rozdzielczej, pokręteł itp, światła pozycyjne i tylne. Przód, stop, wsteczny i przeciwmgielne świecą normalnie. Bezpieczniki z tego co sprawdziłem są OK. Pewno gdzieś jakieś przebicie czy coś w tym stylu, nie znam się. |
Od siebie masz 3 minuty do Kubika w Węgrzcach - tyrknij 12 285 87 75 i podpytaj czy się zajmą - albo podskocz - zawsze lepiej w 4 oczy :)
|
Autko już stoi u nich, podziękował :)
|
Miał ktoś styczność ze Scenikiem silnik 2000 jakieś opinie o Tym silniku chodzi o awaryjność
|
Pytanie dość ogóle ale może ktoś coś poleci lub odradzi
samochód między 5-6 lat, raczej benzyna (aczkolwiek jeśli jest jakiś diesel godny polecenia to czemu nie ) segment B,C i D, marka nie gra głównej roli, bardziej chodzi o koszty utrzymania i ewentualnych napraw jakich silników się wystrzegać itp z góry dziękuję :) |
Między 5-6 lat to połowa silników jest beznadziejna :D Taka rozpiętość segmentów, że nie można stwierdzić, co na pewno się sprawdzi. Na pewno unikać wszelkich VAGów (TSI, TFSI to gówna jakich mało, dopiero po 2012 coś poprawili) i Dacii (rdzewieją na potęgę), reszta... zależy od budżetu :)
|
.
Cytat:
|
Polecam diesel 2.2 Hondy
Spalanie 10 po miescie i 8 w trasie ( CRV) DO 2010 BEZ DPF - w CRV nie wiem jak w accord lub civic 2008 - przebieg 240 tys. Mysle ze kolejne 3 lata posluzy Ku |
Czy w Fordzie Focusie II FL występuje kontrolka świateł mijania, czy tylko pozycyjnych?
|
Z tego co kojarzę to nie. Jak włączysz pozycję to wskakuje zielona kontrola ale po zmianie na mijania nic sie nie zmienia. Przy długich jest dodatkowa kontrolka.
|
Cytat:
|
Jeśli masz podejrzenie że ci coś nie działa, jakaś kontrolka czy cos to w Fordzie możesz zrobić test zegarów, na YT masz filmiki jak włączyć i zobaczysz czy wszystkie kontrolki działają.
|
2 Załącznik(ów)
Panowie.... zauważyłem ją. Dziś moim oczom ukazała się ruda... drobna bo drobna no ale jednak. Karoseria na bagażniku i przy tylnej lampie.
Kilka razy było słychać kamyczki odbijające się podczas jazdy, a teraz po kilku dniach deszczu zauważyłem pierwsze oznaki rudawej. Jak najlepiej poradzić sobie z tą zarazą na karoserii w jej początkowym stanie? Jakieś polecane specyfiki? Pozdrawiam, |
Hej przyjedz do mnie sprzedam ci środek z loctite tzw rost killer, wytłumaczę ci jak stosować . Będziesz miał spokój.
|
Ktoś podpowie ile wynosi moment dokręcania nakrętek kół w Focusie FL MK2? na niektórych stronach jest 85Nm ale to chyba zbyt mało, spotkałem się też, że 130Nm?
|
Gdzie byście polecali kupować / zmawiać komplet dywaników welurowych - dobrej jakości ale nie w cenie jak w ASO :)
Ktos mi kiedyś mówił ale zapomniałem ... :/ |
Cześć,
Potrzebowałbym kupić samochód celem dojazdu głównie do pracy. Max ok. 50 km dziennie. Szukam samochodów używanych: - hatchback, 5 drzwiowy i 5 osobowy, - niezbyt stary, powiedzmy od 2011r., - niezbyt przejeżdżony, do 80k-100k - ekonomiczny, tani w ewentualnej naprawie, - wyposażenie: głównie bezpieczeństwo czylil poduchy i kurtyny, ESP, ABS etc, czujniki parkowania z tyłu, elektryczne szyby z przodu, - nie mułowaty, czyli żeby średnio na 1100kg ( bo tyle kompakty małe zazwyczaj ważą ) miał ok. 90KM. Co byście polecili? P.S. Jak wygląda wsparcie OPLA do serwisowania Chevroleta? Dzięki za pomoc!!! |
Cytat:
|
Eee, jakby to było w Bielsku to daleko - do Skotnik mogę podskoczyć, poszukam ich :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Poleci ktos dobrego, niedrogiego lakiernika ?
|
Cytat:
Ale za taką cenę to chyba albo netto albo mocno bite ;). |
Raczej Belg od urzędasów z Brukseli.
|
Cytat:
|
Urzędnicy w Brukseli mają od 30 do 50% zniżki przy wymianie samochodu na nowy. Po tym czasie samochód trafia albo do handlarzy, albo na stronki aukcyjne, albo na giełdy w Belgii, czy Holandii.
|
Panowie ktoś sprzedawał auto do skupu? Jest pełno ogłoszeń firm zajmujących się skupem aut, niezależnie od stanu i rocznika. I tak pomyślałem, że może to i dobra opcja, żeby się pozbyć mojego starego rzęcha.
To stara Kia, na allegro jest tego tyle co nic, w przedziale 1-2 tys zeta. Ciężko to będzie sprzedać. Z końcem maja musiałbym płacić nowe OC, z początkiem czerwca przegląd, szkoda kasy chyba. Polecacie takie rozwiązanie jak skup? Myślę, że jakby dali ze 7-8 stów i jeszcze go zabrali ode mnie to byłbym zadowolony :) |
Pytanie...
Wymieniałem ostatnio klocki, hamowania słychać piszczenie, a podczas jazdy stukot przy kołach. Dziś przy przeglądzie gość powiedział, że sworzeń wahaczy do wymiany, ale te dźwięki o których mówię, to docieranie się klocków. Przed oddaniem auta na wymianę klocków nie słyszałem żadnych stukotów ani pisków, pierwszy raz usłyszałem je po odbiorze auta i w serwisie również twierdzili, że to docieranie się klocków. Czy jestem przewrażliwiony? :D Wymiana sworzeni we wtorek, a w poniedziałek trasa Kraków - Krynica - Kraków. edit: dodaję dźwięk https://soundcloud.com/pawe-wilk-3/glos-001 |
Gdzie polecacie:
a) wymienic przednia szybe b) polerowac reflektory |
Mobile, polecicie jakis serwis LPG w Krakowie lub okolicach ktory zajmie sie instalacja PRINSA??
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl