Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

skttrbrain 05.10.2008 20:09

Jak byście Wy mieli lepszy, czego daliście przykład na TTH. Tam nic oprócz różnych 'aeoo, lalalalala, Wisła, Wisełka' i jeszcze jakieś groteskowe 'Wis, wis, cośtam' nie śpiewaliście, nie mówiąc już o frekwencji na tym meczu. Dziś na Lechu doping był taki, jaki mecz, czyli słaby, ale za to piosenek było kilka i to bynajmniej nie z tekstem 'lalala, aeao' jak to ktos tutaj pisze. no tak, ale każdy słyszy co chce usłyszeć.

Idiotyczny tekst 'derby Polski' ukuli stołeczni dziennikarze Wyborczej, nie poznaniacy, poza tym nikt tego spotkania oprócz dziennikarzy tak nie nazywa.

Oprawa pierwsza była świetna, cóż, więcej o obiektywizm Was nie będę posądzał, drugiej nie widziałem, bo byłem pod flagą. Oprawa Legii zresztą jeszcze lepsza, bardzo, bardzo fajny pomysł, znakomite wykonanie, pogratulować.

Szkoda, że kibicowski ruch w Warszawie jest tak tępiony, żal ogarnia kibica, jak widzi jedną z najlepszych ekip w stosunkowo małej liczbie i przeciętnej formie. Naprawdę szkoda...

Sam mecz na remis, i dobrze, brałbym go przed meczem w ciemno. Murawski, Stilic, Lewy, Rengifo, Wojtkowiak bardzo zmęczeni po czwartku, było to widać na boisku. Legia też nie porywała, ale Roger wraca do formy, więc to jest dobry znak dla tej druzyny. Cóż, była okazja na lidera, ale nie mozna mieć wszystkiego. Najważniejszy był mecz z Austrią, mecz o naszą przyszłość. Tamten wygraliśmy i to cieszy.

sorel 05.10.2008 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 612463)
Jak byście Wy mieli lepszy, czego daliście przykład na TTH. Tam nic oprócz różnych 'aeoo, lalalalala, Wisła, Wisełka' i jeszcze jakieś groteskowe 'Wis, wis, cośtam' nie śpiewaliście, nie mówiąc już o frekwencji na tym meczu. Dziś na Lechu doping był taki, jaki mecz, czyli słaby, ale za to piosenek było kilka i to bynajmniej nie z tekstem 'lalala, aeao' jak to ktos tutaj pisze. no tak, ale każdy słyszy co chce usłyszeć.

Prosze rozwin, szczegolnie ciekawi mnie to "WIS WIS COSTAM" :lol: Naprawde ciekawi mnie to, bo bedac na meczu z TT nie przypominam sobie zeby tylko i wylacznie byly przyspiewki "aeao". byly, ale procentowo to moze z 15-20% dopingu. Jezeli nie wierzysz, mecz jest w sieci - ogladnij - przekonasz sie, wystarczy sam youtube.

A prawda jest taka ze przyspiewki wasze to w 90% jedno i to samo 'aeao' 'lalala' itd. Zreszta sami to potwierdzacie.

Niestety po takich "wyczynasz" trace calkowicie uznanie dla kibicow Lecha. Caly czas chca podpasowac fakty tak, aby byly im na reke, m.in w poprzednim sezonie obrzucenie zimnymi ogniami sekora piknikow na Wisle, czy "za Lechem.... kilkadziesiat lat" -z czego tak bardzo sie tlumaczyli. Dzisiejsza oprawa tez wg nich zajebista, olsniewajaca itd, a w rzeczywistosci niesmaczna, bo widok takiej Warszawy rowniez dotyczy kibicow Lecha... jezeli sami nie wiedza czemu to czas wrocic sie do podstawowki. Jak dla mnie jest to frajerska ekipa, potwierdzajaca to swoimi frajerskimi akcjami.

Co do "derbow Polski" - taki tekst wymyslili nie warszawscy dziennikarze, tylko kibice Lecha, w poprzednim sezonie. Krotka pamiec ?

I jeszcze to cale gadanie ze z Amica nie maja nic wspolnego, poprsotu smieszne, dla 99% kibicow, ktorzy nie maja z Lechem nic wspolnego, to jestescie wlasnie Amica, ktora gra na stadionie 'starego' Lecha, w jego koszulkach, i przy jego kibicach.

A i jeszcze jedno, pare sezonow temu, nie pamietam dokladnie, kibice Lecha rozkminili oprawe <kogostam>, wtedy byla zajebista akcja, gratulacje itd, dzisiaj (i sezon temu) okazuje sie ze rozkmineinie to frajerstwo i dziecinada.

gigant 05.10.2008 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 612463)

Idiotyczny tekst 'derby Polski' ukuli stołeczni dziennikarze Wyborczej, nie poznaniacy, poza tym nikt tego spotkania oprócz dziennikarzy tak nie nazywa.

Nie umiem wklejac zdjęć, więc posiłkuję się linkiem.
http://www.legialive.pl/news.php?id=23581

Rozumiem że to wykonali pismaki w Wyborczej, lub wręcz Legionisci. Zauważ że zdjęcie z ubiegłego roku.
Pozdro dla wiernego ultrasa, najpierw s.......ił wam "inkwizycję" teraz "panoramę".:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ToTylkoJa 05.10.2008 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 612468)
Pozdro dla wiernego ultrasa, najpierw s.......ił wam "inkwizycję" teraz "panoramę".:rotfl: :rotfl: :rotfl:

a co było z tą inkwizycją? Omineło mnie coś?:>Wam też się udało?
Wiem, że NS dwa razy rozkminili oprawę Lecha- Poznańska jakość i panorama

MackoTSW_(konto_usuniete) 05.10.2008 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 612475)
a co było z tą inkwizycją? Omineło mnie coś?:>Wam też się udało?
Wiem, że NS dwa razy rozkminili oprawę Lecha- Poznańska jakość i panorama

Chodzi o oprawę na meczu z Wisłą, w marcu

gigant 05.10.2008 20:49

I skrytybaran czy jak mu tam, uciekł nie udzielając odpowiedzi bo były nie wygodne i straszne dla kibiców Amiki.

Isfahan 05.10.2008 20:52

Napiszcie coś więcej o tej oprawie Legii i Lecha, bo nie dane mi było obejrzeć meczu.

Z góry dziękuję

walkeroo 05.10.2008 20:52

Coo sie stało ?? O jaka "panoraeme"chodzi?? Ma ktos fotki z Oprawy Lecha?

Vashut 05.10.2008 20:56

tej ;) nie wymyślili stołeczni dziennikarze tylko wasze lokalne dziennikarzyny ktore w kazdym artykule jarają się atmosferą na Bułgarskiej- zobacz sobie pan Henszel, pan Matyla..w wyborczej zdaje się pan Nawrot.. oszołomy..
nie przejmuj się obelgami tutaj, atmosfera jest gorąca ostatnio,
take care

Paweł 05.10.2008 20:57

Kuchenki zrobiły kretyńską oprawę - przerobioną panoramę Warszawy Legii ze zburzonym miastem i napis Zniknie Warszawa tak jawa jak sen

gigant 05.10.2008 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Isfahan (Post 612484)
Napiszcie coś więcej o tej oprawie Legii i Lecha, bo nie dane mi było obejrzeć meczu.

Z góry dziękuję

Mniej więcej tak:

Kibice Amiki rozciągają wielką sektorówkę wzorowaną na Panoramie Warszawy z tekstem "zniknie Warszawa tak jawa jak sen" i następuje natychmiastowa riposta Legionistów i trans "Co złego widzisz chamie, w swej Sto(L)icy panoramie?".

darotsok73 05.10.2008 21:12

Generalnie to Sorel wytłumaczył "miszczowi" z pyrlandii wszystkie niuanse opraw, hasła "derby Polski" i innych stanów gorączkowo-euforycznych które jak widać go dręczą (i nie tylko jego), zniknął koleżka z tematu, widocznie rozkminił w jakim jest błędzie. W temacie pyrów nurtuje mnie jedna rzecz; strasznie się napinają że "nie są żadnymi WRONKOWCAMI". a ja nieśmiało pytam:jak przyjdą po "leszczka" prokuratorzy z Wrocławia, za wiadome przekręty lechitów (ma ich być całkiem sporo) to będziecie mówić że jesteście "Leszek czy jednak Amiczka" ?

krwawy 05.10.2008 21:15

sektorówka Pyr

http://www.legia.com/www/galerie/leg...h/big/1054.JPG

i riposta

http://lechpoznan.com/foto/163_img/13848.jpg

trochę się natrudzili i źle nie wyglądało natomiast treść taka zakompleksiona raczej

Pablooo 05.10.2008 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 612501)
Generalnie to Sorel wytłumaczył "miszczowi" z pyrlandii wszystkie niuanse opraw, hasła "derby Polski" i innych stanów gorączkowo-euforycznych które jak widać go dręczą (i nie tylko jego), zniknął koleżka z tematu, widocznie rozkminił w jakim jest błędzie. W temacie pyrów nurtuje mnie jedna rzecz; strasznie się napinają że "nie są żadnymi WRONKOWCAMI". a ja nieśmiało pytam:jak przyjdą po "leszczka" prokuratorzy z Wrocławia, za wiadome przekręty lechitów (ma ich być całkiem sporo) to będziecie mówić że jesteście "Leszek czy jednak Amiczka" ?

To jest ważne pytanie, ale odpowiedź jest znana. Jak pyta prokuratura, to są Amicą, a jak pyta kto inny, to są Lechem. Jeszcze jak pyta UEFA o ranking klubowy, to też są Amicą ;-)

SZYMEK_TSW 05.10.2008 21:39

Sektorówka Lecha w sumie jak dla mnie żenada, szczególnie dlatego jakie znaczenie ma "zniszczona Warszawa" tak w perspektywie nasze j historii. Ktoś podawał przykład oprawy "sprzedawca liści osiedla czyści" no ale to jest normalna sprawa bo pokazuje wyższość jednego klubu nad drugim a nie jakies przekreślone herby itd....
Cóż triada Lech- Cracovia - Arka, przerodzila się w anty Legia - anty Wisła - anty Lechia

gigant 05.10.2008 21:46

Mam wrażenie, że dorabianie wielkich ideologii do oprawy Amiki jest jednak nie na miejscu. Raczej dotyczyła pociśnięcia kibicowsko, niż historycznie, a że znowu została rozkminiona to tylko kompromituje wykonawców.

Marcin(L) 05.10.2008 21:59

Chodzi o to, że taka sektorówka jest nie na miejscu... Można tworzyć coś antyklubowego, chociaż i to powinno mieć rzadko miejsce... Zważywszy na historię Warszawy zrobienie takiej rzeczy po prostu nie przystoi, a już napewno nie kibicom, ktrórzy są uważani i sami siebie uważają za najlepszych w Polsce.

GemHZR 05.10.2008 22:15

Bez przesady, zniszczona Rotunda, Pałac Kultury, Most Świętokrzyski ja tu żadnego nawiązania do historii nie widzę, chyba że na siłę ktoś chce bardzo.

fst 05.10.2008 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 612520)
Bez przesady, zniszczona Rotunda, Pałac Kultury, Most Świętokrzyski ja tu żadnego nawiązania do historii nie widzę, chyba że na siłę ktoś chce bardzo.

I to właśnie charakteryzuje Amice- bardzo chcą zabłysnąć i błyszczą... ale swoja głupotą i brakiem jakiegokolwiek wyczucia. No ale cóż, oni i tak są "najlepsi", a cała reszta wymięka.

Marszałek 06.10.2008 08:09

skttrbrain ma większy potencjał niż Wam sie wydaje. Nie wiem, może cecha wspólna kibiców Amici tłumaczenie tego co widział cała polska, w inny, dla siebie korzystny sposób? No ale z drugiej strony czemu się dziwić, skoro wmówiono im, że to co pikę kopie przy Bułgarskiej to Lech a nie Amica, przy czym cała polska wie, że jest odwrotnie. Schizofrenia w sumie jest dość popularną chorobą.
No ale do rzecz, bo sprawa jest najwyższej wagi, gdyż dotyczy najlepszych kibiców w Polsce:)

Otóż kiedyś w pewne słoneczne popołudnie piszę do jegomościa otóż tak. Ze dla nich mecz z Legią czy z Nami to mega wydarzenie. A dla Legii z krakowskimi właścicielami czy dla Nas to zwyczajne mecze ligowe, przyjdzie się poogląda, bez historii. Och jakie było obruszenie, gdyż jak stwierdził Pan Skttrbrain, oni mecze z Nami i Legią tez traktują jak zwykłe ligowe. Tak sobie myślę może chłop ma racje, a te napinki przed meczami z Nami i Legią oraz pełne trybuny to zwykły przypadek. Bo w sumie co tam innego jest do roboty w tym Poznaniu jak nie iść na mecz. :) Tka sobie tłumeczyłem indolencję umysłową i zykłę kłamastwa Pana skttrbraina. Bo wszysy wiemy, że dla nich mecze z Nami i Legią to mega wydarzenia, a żebym nie był gołosłowny.

A ja wiem co to znaczy mecz Lech – Legia. W Poznaniu szybko mi to wytłumaczyli. Powiedzieli: - Manuel, dla nas wygrać z Legią, to jak wygrać w finale mistrzostw świata. Na początku się śmiałem, mówiłem: Panowie, bez jaj. Ale przekonałem się, że to nie są żarty. Skoro nawet przed meczem z Austrią więcej się mówiło o Legii, to coś w tym jest.

http://www.weszlo.com/news/1360

Reasumując,oni maja takie kompleksy, w sumie nie ma się czemu dziwić,że niedługo zaczną doganiać tych zza drugiej strony błoń co mają boisko koło hotelu:)

Verter 06.10.2008 08:55

Rozmowa z Wami (przynajmniej niektórymi) w to w pewnych aspektach kopanie się z koniem bo ile razy można wałkować to samo.
Apropos tego co cała Polska widzi to nazwanie nas Amiką na forach Legii to incydent, cięzko mi sie tam doszukac takich określeń nawet po meczu z nami, tutaj codzienność więc świat widziany z wasze perspektywy jest zaiste ciekawy. Poza tym rozumiem jeszcze, że Legioniści się tu ponapinają (w końcu to był mecz Lech-Legia) ale że Wam się chce tak produkować o naszych kompleksach to już świadczy o Was.

Wracając do meczu, bo tym jest chyba ten wątek. Mecz był wyrówanany, jednak za wiele z tego nie wynikało. Dobrze to ujął Urban że na punkty wygrałaby Legia tylko co z tego że mieli pewna przewagę w środku pola jesli nic z tym nie nie potrafili zrobić. Zagrożenie jakie stwarzali pod naszą bramka ciężko nawet porówac do tego co 3 dni wcześniej wyprawiała Austria. W końcówce my troche przycisnelismy, ale też szczytem naiwności było sądzic ze uda się coś puknąc w 92min ;) Mecz się odbył i tyle w tabeli niewiele się zmieniło. Z czołówki, my mamy jeszcze mecz z Polonia , Wy z Legią.

skttrbrain 06.10.2008 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 612501)

'Miszczem' jesteś Ty najwyraźniej, bo widać nie umiesz pojąć swą główką, że nie każdy jara się dyskusjami w necie jak Ty. Napisałem swoją opinie i nie siedziałem trzymając się stołu tak jak Ty, kiedy czekałeś jak odpiszę na Wasze prostackie gadki.Mam parę lepszych rzeczy do roboty. Nawiasem mówiąc, uzupełniałeś płyny przez te kilkanaście godzin? Bo jesli nie, to może się to odbić na Twoim zdrowiu.

A więc: (w sumie poruszam temty z kilku postów, potrktujcie to jako post do zainteresowanych, a nie tylko do miszcza daritsoka)
- co do sektorówki. Paru z Was gdyby przeczytało to co napisałem, wiedziałoby, że jej nie widziałem, bo jak sam napisałem, byłem pod nią. Natomiast pierwsza oprawa w meczu była jak najbardziej ok.
- co do prokuratury 'miszczu' Ty mój, to kiedyś o tym pisałem. Poszukaj, a sie dowiesz. W ogóle, czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, droga długa przed Tobą, ale w dobrym kierunku zmierzasz.
- kompleksy..hm, jednomeczowcy u nas zdecydowanie mają warszawski odchył, ale jacy to kibice Lecha? Przychodza na stadion dla Legii, więc jacy to lechici? Reszta na Legie grzeje sie nie bardziej niz na Widzew, Pogoń czy Wisłę.Co do sektorówki - poziom podobny do Waszej oprawy o liściach. Wasza była żenadna i prostacka, nasza może budzic niesmak i źle sie kojarzyć (choć nie wydaje mi się, żeby to był zabieg celowy). Jaka to różnica? Żadna.
Poza tym, poczytajcie sobie wątek o europucharach na tym forum. Jak nazwiecie kibiców Wisły tam sie wypowiadajacych? Więkoszość to właśnie kompleksiarze nie mogacy przeżyc faktu, że mieliśmy łatwiejszego przeciwnika, choć Wasz też jakos na kolana nie zwalał.
- "derby polski" - tak czy siak wymysliła to wyborcza, nie kibice Lecha. A koszulki..hm, klub je jeszcze niedawno rozdawał gratisowo we wszelkich konkursach - ot, takim sie cieszyły zainteresowaniem rok temu. Poza tym, trudno żebym odpowiadał za głupotę dziennikarzy i prezesów.
- gdzie napisałem, że rozkminienie oprawy to 'frajerstwo' i 'dziecinada'? Nawet tego nie skomentowałem. Widać sorel wie lepiej. Może mi przepowiesz jeszcze parę tajemnych rzeczy z mej głowy?
- ranking, wtopa straszna, cóż, to na pewno nie powinno się stać. Szczęście, że od przyszłego roku gramy wyłącznie na swoich punktach (mamy juz odrębne 'konto' w rankingu UEFY). Aczkolwiek smród i tak został.
- najczęściej powtarzającą o swej wielkości ekipą w Polsce jesteście Wy. Wystarczy poczytać to forum i porównac je z Lecha. U Was samozachwyt, poczucie wielkości nad innymi i szydzenie z reszty, u nas raczej wieczne niezadowolenie ze swoich wyczynów. W Polsce jest pare ekip porównywalnych, akurat nam media przylepiły łatę 'bycia najlepszym'. I akurat Was najbardziej to boli. :)
- marszałku, zarzucasz mi indolencje umysłową oraz dopasowywanie faktów, a sam to robisz:
1. pełne trybuny sa u nas prawie zawsze, nie tylko na tych dwóch meczach. Na Legii nie były pełne. zostało kilkaset miejsc wolnych nawiasem mówiąc. Poza tym u Was na Lecha jakoś przychodzi więcej ludzi niz na bytom czyż nie, i to całe 40% więcej.. I to u was stadion zapełnia sie prawie do końca własnie tylko na Legii, Cracovii, Lechu czyz nie?
2. Wy macie Cracovie, my mamy Legię, bo nie ma lokalnego przeciwnika. W czym problem? I co, sam też uważasz, że masz kompleks Cracovii? Ooo, to naprawdę nisko upadłeś ;)
3. o najlepszych kibicach w Polsce juz napisałem wczesniej, wróć i przeczytaj jeszcze raz, bowiem nie sądzę, byś za pierwszym razem sobie poradził z tym postem.

Zaglądam na kilka forum, do Wisły jako klubu wbrew pozorom mam stosunek obojętny, a nawet troszkę więcej niz obojętny. Ale momentami żenada płynąca z tego forum przerasta fora wiekszości duzych klubów w Polsce. Kto się oburzył na sektorówkę? Kibice Legii, którzy tutaj też są obecni? Nie! Niektórzy Wiślacy, dla których świat się załamał w momencie, kiedy Wisła dostała TTH, a my trafiliśmy Austrię i plują jadem, bo nic im innego w tej ślepej zawiści nie zostało.
I Wy, i ja, jako kibic Lecha, patrzymy na większość spraw subiektywnie i totalnie odmiennie. Ale niektóre prostactwa, jakie tu sie pojawiają, nijak mają z subiektywnością.. Za to z czym mają duzo wspolnego, niech sobie każdy sam odpowie..

sorel 06.10.2008 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 612778)
ble ble ble

ot, cala "technika" internetowych napinaczy z Wronek/Poznania... szybki kontratak - "nie my tylko wy" :lol: I nie pisze tutaj tylko o Tobie, tylko o ogole kibicow z Poznaniowronek

Co do opraw, porownanie Waszej do Naszej o "lisciach"... jedna dotyczyla aspektu czysto kibicowskiego, zgadnij ktora. Czy widok rozjebanej Warszawy to jest aspekt kibicowski ? W dodatku co na to Wasz przydupas Polonia, skoro cala Legie identyfikujecie jako Warszawa ?

Co do rozkminienia opraw, moze nie Ty, ale wiekszosc (zdecydowana) Twoich kolegow po szalu, wiec lepiej juz zamilcz.

Akcja "Derby Polski" byla zapoczatkowana przez kibicow Lecha, co sami to potwierdzili, w Waszym miescie i wiosce az huczalo od "Derbow Polski", w dodatku te wszystkie komentarze na Waszych forach

PS. Nadal czekam na odpowiedz co to za "wis wis costam", oraz czy bedziecie Lechem czy Amica, jak prokuratura sie przyczepi ? Bo pisanie
Cytat:

- co do prokuratury 'miszczu' Ty mój, to kiedyś o tym pisałem. Poszukaj, a sie dowiesz. W ogóle, czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, droga długa przed Tobą, ale w dobrym kierunku zmierzasz.
to kiepska wymowka, ktora wyglada na "ktos napisal, ja przekopiowalem ale nie wiem co, ale madrze wygladalo."

PS2. Mam nadzieje ze nie wpadnie Ci do glowy pomysl pisania prywatnych wiadomosci ktore mnie obrazaja, jak to w ostatnich dniach czynili Twoi koledzy po szalu.

1q2 06.10.2008 17:57

skttrbrain - A ja jakos nie uwazam by tu jakas nadzwyczajna zenada byla.Grunt to wiedziec z kim dyskutowac
Co do Amiki to ja na prawde nie wiem co Was to tak boli.To zwykla uszczypliwosc, tym bardziej na miejscu ze jakby nie bylo, wybraliscie sobie na ziomow, naszych najwiekszych wrogow.
Co do reszty, ze niby tu non stop napinka, ze jestesmy najlepsi itp ,to tez zalezy kogo czytasz.Opinii tyle ile ludzi.
Jeden jest obiektywny, drugi nie , trzeci wychwala swoje, czwarty podkresla niedociagniecia itp.

Jestescie na fali tak pilkarsko, jak i kibicowsko, i wd mnie to nie podlega dyskusji.Macie tez, o czym nie mozna zapominac o wiele latwiej bo nie ma innego klubu niz Lech a u nas jak wiadomo miasto jest podzielone stad potencjal jest mniejszy niz w Lechu ,Legii,Slasku czy Lechii ,klimat poprzez asortymenty rodem ze sredniowiecza zjebany a jednak jakos dajemy rade.

flamengista 06.10.2008 18:05

Co do opraw Lecha - taka zabawna sprawa. Otóż na meczu z Austrią zawiesili płachtę z napisem "gdy puszczam Bąka - myślę Jacek".

W sumie dowcip jak dowcip, w sam raz na poznańskim poziomie - ale mniejsza o to. Nie każdy musi doceniać filmy Woodego Allena, dla niektórych komedie Lubaszenki to szczyt intelektualnych możliwości.

Niemniej po I połowie napis zniknął i odkrył flagę o "szlachetnej krwi" (czy szlacheckości, dokładnie nie pamiętam).

Noblesse oblige - puść hrabio soczystego bąka.

PoloniaDumaStolicy 06.10.2008 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorel (Post 612789)
Czy widok rozjebanej Warszawy to jest aspekt kibicowski ? W dodatku co na to Wasz przydupas Polonia, skoro cala Legie identyfikujecie jako Warszawa ?

Hamuj bajerę. Po pierwsze Polonia nie jest nikogo przydupasem. Po drugie, Lech nie jest lubiany na Polonii. Po trzecie, Lech ośmieszył się tą sektorówką.

1q2 06.10.2008 18:16

no wlasnie sorel, jak chcesz pisac o przydupasach to idz sobie na kibice.net

skttrbrain 06.10.2008 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorel (Post 612789)
ot, cala "technika" internetowych napinaczy z Wronek/Poznania... szybki kontratak - "nie my tylko wy" :lol: I nie pisze tutaj tylko o Tobie, tylko o ogole kibicow z Poznaniowronek

Co do opraw, porownanie Waszej do Naszej o "lisciach"... jedna dotyczyla aspektu czysto kibicowskiego, zgadnij ktora. Czy widok rozjebanej Warszawy to jest aspekt kibicowski ? W dodatku co na to Wasz przydupas Polonia, skoro cala Legie identyfikujecie jako Warszawa ?

Co do rozkminienia opraw, moze nie Ty, ale wiekszosc (zdecydowana) Twoich kolegow po szalu, wiec lepiej juz zamilcz.

Akcja "Derby Polski" byla zapoczatkowana przez kibicow Lecha, co sami to potwierdzili, w Waszym miescie i wiosce az huczalo od "Derbow Polski", w dodatku te wszystkie komentarze na Waszych forach

PS. Nadal czekam na odpowiedz co to za "wis wis costam", oraz czy bedziecie Lechem czy Amica, jak prokuratura sie przyczepi ? Bo pisanie to kiepska wymowka, ktora wyglada na "ktos napisal, ja przekopiowalem ale nie wiem co, ale madrze wygladalo."

PS2. Mam nadzieje ze nie wpadnie Ci do glowy pomysl pisania prywatnych wiadomosci ktore mnie obrazaja, jak to w ostatnich dniach czynili Twoi koledzy po szalu.

hahaha, to są dopiero argumenty :D
"nie Ty, ale większość"
"przydupas Polonia"
"nie o Tobie tylko o reszcie"
"nie wysyłaj mi pw jak inni"

Człowieku, przeczytaj jeszcze raz to co mi odpisałeś i wyciagnij wnioski. Ja wyciagnąłem, dzieki za rozmowę w ten sposób.

1q2 - jasne, tysiąc ludzi, tysiąc opinii..nie ma co dyskutowac w sumie, bo i tak każdy wie co chce wiedzieć.

1q2 06.10.2008 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 612848)
jasne, tysiąc ludzi, tysiąc opinii..nie ma co dyskutowac w sumie, bo i tak każdy wie co chce wiedzieć.

dyskutowac warto tyle ze obie strony musza zachowac choc minimum obiektywnosci i dobrych checi ,bo inaczej to wychodzi taka polityczna pyskowka, gdzie jak wiadomo nikomu nie chodzi o to by przekonac do czegos oponenta, tylko zeby wmowic ludziom z drugiej strony ekranu ze prawda jest bardziej mojsza niz twojsza;)

pan_premier 06.10.2008 20:05

skoro jest temat o kibicowaniu na polskich stadionach to o czym ta dyskusja?

ToTylkoJa 11.10.2008 13:50

http://lechpoznan.net/news-5634.html

coś o połączeniu Lecha i Amici

Kocur 17.10.2008 19:38

Pobudka ze snu reprezentacyjnego!

W dzisiejszym teatrze mamy 2 spektakle. Pierwsza odsłona zakończyła się remisem Odry z Jagą 1:1

W drugiej części oglądamy (jak na razie) bezradny Groclin Warszawa ;) - jak dotychczas 0:1 dla przyjezdnych

swirson 17.10.2008 19:50

Dobrze że pasożyty wygrywają, bo Stefek zostanie na dłużej.

harthausen 17.10.2008 20:10

W sumie najlepiej by było, gdyby Craxa wygraną dowiozła, no przynajmniej ten remisik. Oczywiście przy założeniu, że nasi nie sfrajerują się z Piastem tak jak z Górnikiem. Na ŁKS pewnie za bardzo nie ma co liczyć, choć będą się pewnie Adamski and Co starać.
Ciekawie będzie w Chorzowie, Ruch o punkty u siebie umie się bić.

No, już remisik, niech tak zostanie :D

Snakes 17.10.2008 20:38

Dobrze ze ten Wasiluk nie trafil do Nas,bo jest to nielada drewno

felipe 17.10.2008 20:57

Cieszy wynik .
- Lider traci punkty
- Dla mnie derby to jednak najważniejsze wydarzenie sezonu, liczę zatem, że Cracovia sie utrzyma. No i doktor ;)

flamengista 18.10.2008 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 616680)
Dobrze ze ten Wasiluk nie trafil do Nas,bo jest to nielada drewno

Przede wszystkim kuriozum. Bo jeśli dwumetrowiec zajmuje się dośrodkowaniami, w tym nawet przy stałych fragmentach gry - to jest to naprawdę bez sensu.

Przy czym uczciwie nie wiem, czy to jego pomysł czy geniusza na ławce.

harthausen 18.10.2008 18:49

legioniści nie takie złe chłopaki, jak bym chciał o nich myśleć .

Ani nie chcą ŁKS dołować ani przed szereg w tabeli wychodzić, bo niezwyczajni tego :D

No, teraz niech nasi nie dadzą pupci z Piastem .

Snakes 18.10.2008 18:50

Rozumiem ze mozna stracic punkty ale zeby stracic z tak grajacym LKSem ?? LKS byl fatalny .Znow wyszedl kunszt Janka Urbana ktory do 70 minuty gral 1 napastnikiem

4fan_player 18.10.2008 18:52

Ale ŁKS przynajmniej walczył i to mi się podobało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl