Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

AYALA 14.04.2009 17:50

matizaq
Dawidowskiemu nie trzeba dziękowac bo w czerwcu kończy sie mu kontrakt w Wiśle.Co do pozostałych to raczej wątpie że znaleźliby sie chętni co by ich chcieli a nikt z nich (Łobo,Mauro,Wtorek) już takiego lukratywnego kontraktu jaki ma w Wiśle nigdzie już nie dostanie wiec raczej nie sadze że odejdą bo maja ważne umowy.Mauro do grudnia a Wtorek do 30 czerwca 2010 a Łobo jeszcze 2 lata

matizaq 14.04.2009 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 708748)
matizaq
Dawidowskiemu nie trzeba dziękowac bo w czerwcu kończy sie mu kontrakt w Wiśle.Co do pozostałych to raczej wątpie że znaleźliby sie chętni co by ich chcieli a nikt z nich (Łobo,Mauro,Wtorek) takiego likratywnego kontraktu jaki ma w Wiśle nigdzie już nie dostanie wiec raczej nie sadze że zajdą jakieś większe zmiany.

Ja bym ich zwolnił nawet kosztem zapłacenia odszkodowania, bo po paru miesiącach sie nam to zwrócić, poprzez odciążenie budżetu z ich niemałych pensji. Dalsze ich losy (może z wyjątkiem Mauro) raczej mnie nie obchodzą......

Witoldon 14.04.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 708744)

Przy powrocie kontuzjowanego Garguły nasz skład prezentowałby sie tak :

Dudek (Pawełek)- Baszczyński (Singlar)-Głowacki (Burliga)-Marcelo-Żewłakow( Piotr Brożek)- Boguski (Małeck)i- Sobolewski (Junior Diaz) - Garguła (Jirsak) - Zieńczuk (Chrapek)- Żurawski ( Leszcxak)- Paweł Brożek (Ćwielong)

Czyż nie wygląda imponująco ?:D

Nie mam nic przeciwko doświadczonym graczom, ale ściąganie ich na potęge to najgorsze wyjście z możliwych
Dudek (36lat); Baszczyński (31); Żewłakow (32); Sobolewski (32); Żurawski (32). Trzeba pamiętac, że w następnym sezonie trzeba będzie dodac kolejną 1 do liczb w nawiasach tych panów. Nie każdy piłkarz ma taką wydolnośc jak Giggs czy Maldini. Oczywiście nie pogardziłbym Żurawskim, Żewłakowem aczkolwiek wiadomo jaką mamy obecnie politykę transferową, każda złotówka się liczy i trzeba też pomyślec nad młodszymi graczami.

matizaq 14.04.2009 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 708755)
Nie mam nic przeciwko doświadczonym graczom, ale ściąganie ich na potęge to najgorsze wyjście z możliwych
Dudek (36lat); Baszczyński (31); Żewłakow (32); Sobolewski (32); Żurawski (32). Trzeba pamiętac, że w następnym sezonie trzeba będzie dodac kolejną 1 do liczb w nawiasach tych panów. Nie każdy piłkarz ma taką wydolnośc jak Giggs czy Maldini. Oczywiście nie pogardziłbym Żurawskim, Żewłakowem aczkolwiek wiadomo jaką mamy obecnie politykę transferową, każda złotówka się liczy i trzeba też pomyślec nad młodszymi graczami.

Zgadzam sie! Dlatego właśnie włączyłbym na stałe do kadry takich chłopaków jak : Leszczak, Chrapek, Janik, Burliga czy Batko.... Niech sie chłopaki uczą od najlepszych (czyt. wielokrotnych reprezentantów Polski) Żuraw i Żewłakow przez 2-3 sezony spokojnie mogą grać na wysokim poziomie , a w tym czasie nasze młode "perełki" mogą przy nich naprawdę "dorosnąć" piłkarsko... Zaczynając od wchodzenia na końcówki a kończąc na godnym zastąpieniu zasłużonych "emerytów"... Nie wspominając o tym ,ze nawet taki Marcelo może sie od Żewłakowa dużo nauczyc, tak samo Pawełek od Dudka czy Boguski od Żurawia.

Tasio1906 14.04.2009 18:46

Chciałbym aby kadra Wisły wyglądała tak:
Bramkarze: Dudek (36)*, Pawełek (28), Trela (20)
Obrońcy: Baszczyński (32), Singlar (30), Żewłakow (33), Głowacki (30), Kowalski (23), Marcelo (22), Brożek (26), Diaz (26), Burliga (21)
Pomocnicy: Łobodziński (28), Małecki (21), Sobolewski (33), Cantoro (33), Hajduczek (27), Jirsak (25), Garguła (28), Zieńczuk (31), Ćwielong (23)
Napastnicy: Brożek (26), Boguski (25), Niedzielan (30)
*- w nawiasach wiek.
A wiec zadania dla Bednarza są następujące:
Sprzedać Cebanu, Varge, Gołosia, Beto. Dawidowskiemu kończy sie kontrakt, więc już po kłopocie z nim. Wypożyczyć Mączyńskiego.
Przedłużyć kontrakty: Baszcza i Zienia.
Podpisać kontrakty z Dudkiem, Żewłakowem i Hajduczkiem.

martinius028 14.04.2009 18:53

A Beto to nie ma kontraktu 0.5+3??
Po przy podpisywaniue Bednarz chyba coś takiego mówił

fanKA92 14.04.2009 22:03

Patrzyłam sobie na wp.pl [jakże wiarygodne źródło ;p] i zobaczyłam tekst o "bitwie" jaką ma stoczyć lech z legią o Nowaka [tego z Bełchatowa]. Kiedyś było sporo mówione o tym, że mógłby on przyjść do nas. Kiedyś też myślałam, że on nie pasuje do Wisły, że nie ten level ;). Ale teraz myślę sobie: brać go!
Lepszych kandydatów i tak nie widać, a atak musimy wzmocnić.

PS. i proszę was, nie podawajcie mi przykładowych linków z transfermarkt.de, bo po fotce i metryczce, to ja mogę ocenić, czy on się na chłopa [w domyśle: męża ;)] nadaje. :)

PS2. kurde... jest kilku fajnych piłkarzy [jak się wydaje] na naszych boiskach, a ten ... pan Bednarz szuka po Amerykach odległych :/ .... Ja bym wolała mieć tzw. naszych w drużynie (bo coś ci obcokrajowcy wcale nam sukcesów nie dają/nie wróżą itd...).
No ale zobaczymy za kilka miesięcy jak pan Jacuś będzie prężnie działał na ryneczku transferowym. Łudzę [?] się, że chociaż ze 2 wzmocnienia będą. :]

Dubi 14.04.2009 23:19

odniosę sie jeszcze do Nowaka, jeśli ten wybierze Lecha,Żurawski będzie miał juz tylko jedna możliwosc - Kraków.I odwrotnie.Wmieszac sie nam może jedynie Legia.

Eustachy 15.04.2009 00:11

Zuraw podtrzymuje, ze po powrocie do Polski moglby grac tylko w dwoch klubach - Wisle i Lechu.
Nie wiadomo tylko czy w Lechu by w ogole chcieli, bo jakos nie przypominam sobie, aby chociaz raz jego nazwisko przewinelo sie w spekulacjach transferowych zwiazanych z pyrami.
Mimo ze przed rokiem przez kilka dni testowali Frankowskiego, a Smuda mocno nalegal zeby go zatrudnic, komitet transferowy, czy jak to sie tam u nich nazywa, kazala mu sie spakowac i postanowiono postawic na mlodosc w postaci Lewandowskiego itd.
Przypuszczalnie wiec, teraz tez woleliby trzymac sie strategii stawiania na zawodnikow mlodych, szczegolnie ze ostatnim razem nie wyszli na niej najgorzej.

I szczerze powiedziawszy ja tez wolalbym zobaczyc w Wisle Nowaka w pierwszej kolejnosci. To w sumie jedyny napastnik z obecnie grajacych w polskiej lidze, posiadajacy umiejetnosci wystarczajace do tego, by trafic do jednego z czolowych klubow i wlaczyc sie do walki o korone krola strzelcow w przyszlym sezonie. Ja bym z nim zaryzykowal, mimo jego perturbacji zdrowotnych w ostatnim czasie.
Pamietam, ze kiedy jeszcze poprzednim razem wrocil po zaleczeniu urazu, od razu byl w stanie wniesc nowa jakosc do druzyny Belchatowa. Teraz jest tak samo. Gdy tylko wrocil, natychmiast zaczal strzelac bramki i ciagnac gre GKSu. To nie Niedzielan, ktory od poltora roku od kontuzji prezentuje sie beznadziejnie, co czesc kibicow lacznie z trenerem probuje zwalic na karb zamieszchlej zaszlosci zdrowotnej.

AYALA 15.04.2009 10:14

nie ma chyba co sobie głowy zawracac Nowakiem bo bedzie pewnie jak z Dawidowskim,Wtorkiem i wieloma innymi.Już chyba lepiej skupic sie na Pawłowskim z Lubina, jemu zdrowie dopisuje.

wolfy 15.04.2009 10:47

Nowak, jasne. W końcu - ktoś musi Dawidowskiego zastąpić.
Śmiech na sali...

Eustachy 15.04.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 709032)
nie ma chyba co sobie głowy zawracac Nowakiem bo bedzie pewnie jak z Dawidowskim,Wtorkiem i wieloma innymi.Już chyba lepiej skupic sie na Pawłowskim z Lubina, jemu zdrowie dopisuje.

Moze i dopisuje zdrowie Pawlowskiemu, ale chyba mimo wszystko trudniej byloby go wyciagnac z Lubina.
No chyba, ze Zaglebie jednak nie awansuje, co wcale nie jest niemozliwe.

Za to ze zdrowiem Nowaka chyba nie jest az tak zle, skoro chca go wszystkie czolowe kluby ekstraklasy.
Tak jak pisalem, ja osobiscie bym z nim zaryzykowal, poniewaz nikogo lepszego od dluzszego czasu w lidze nie dostrzegam. Tak czy inaczej, juz niebawem bedzie sie mozna przekonac, na ile sluszny bylby to ruch, bo to ze Nowak latem opusci GKS jest raczej przesadzone. Oby nie trzeba bylo zalowac tak jak z Lewandowskim, kiedy okaze sie, ze tym razem dla odmiany, gosc zrobi furore w Legii.

LAB 15.04.2009 14:40

ten temat powinien sie nazywac gdybym był Cupiałem bo to on decyduje a Bednarz jest od konkursów dla najmłodszych kibicow
wiec kupilbym:
Pawłowskiego
Balaza
obu Gancarczyków

szprotson 16.04.2009 12:51

niektórzy tu grube teksty sypią

zmieńcie dilerów

kristos 16.04.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 709518)
Trzeba przedłużyć kontrakty Baszczyńskiego, Cantoro, Sobolewskiego, Zieńczuka. Wyżej wymienionym umowy kończą się w bieżącym roku. Baszcza i Sobola przedłużyć odpowiednio do 2012 i 2011 roku (niech zakończą u nas kariery), oczywiście zaproponować kontrakty motywacyjne. Kontrakt Mauro przedłużyć tylko w przypadku umowy motywacyjnej do 2011 roku (El Toro też zasługuje na szacunek). Zienia przedłużyć o rok. Trzeba także spróbować pozbyć się: Vargi, Gołosia, Niedzielana i Beto. Można by podpisać kontrakt z Pawłem Hajduczkiem. W przypadku odejścia Marcelo można by podpisać roczny kontrakt z Grzegorzem Fonfarą. Jeśli za Marcelo wzielibyśmy ze 2-3 miliony € można by kupić Sebatiana Przyrowskiego.

Sprowadzić Kłosa,Ola,Kalego i Patera, zastanowić się nad Sarnatem ,wymienić trenera Skorżę na Trenera 2008 itd.

szczebrzeszcz 16.04.2009 13:02

Cytat:

W przypadku odejścia Marcelo można by podpisać roczny kontrakt z Grzegorzem Fonfarą.

to ten koleś co o nim dowcipy piszą?
Cytat:

Trzeba przedłużyć kontrakty Baszczyńskiego, Cantoro, Sobolewskiego, Zieńczuka. Wyżej wymienionym umowy kończą się w bieżącym roku.

WOW. skąd tyle wiesz?

PS. Ja Ci już powiedziałem, proś modów o zmianę nicka, bo trener2008 w 2009 roku źle brzmi... zdezaktualizowałeś się chłopie :(

AYALA 16.04.2009 13:09

Fonfara był dwa lata kontuzjowany i coś czuje jakby go Bednarz sprowadził do Wisły to znowu złapałby jakiś uraz.

szprotson 16.04.2009 13:14

Przechodził rehabilitacje w Wąchocku, wiec moze co z tego będzie.

A może KU*** Paweł Sibik ? W końcu na MŚ był....

HEDu 16.04.2009 13:14

Astiz jesli odejdzie Marcelo :D

wolfy 16.04.2009 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 709086)
Za to ze zdrowiem Nowaka chyba nie jest az tak zle, skoro chca go wszystkie czolowe kluby ekstraklasy.
Tak jak pisalem, ja osobiscie bym z nim zaryzykowal, poniewaz nikogo lepszego od dluzszego czasu w lidze nie dostrzegam.

Identyczne teksty czytałem jak sprowadzano Gargułę i Łobodzińskiego. Dla mnie wszelkie próby transferowania do nas ligowych gwiazdek to działanie na szkodę Wisły.
Są słabi technicznie, beznadziejni mentalnie i ostro przepłacani. Ostatnim piłkarzem z "nazwiskiem" który się sprawdził w Wiśle był Sobolewski.
Niech się Lech z Legią biją o Nowaków i Pawlusińskich, niech płacą jak za nich jak za mahoń. My mamy swoje "nazwiska", lepiej już nie ryzykować.

s1mone 16.04.2009 13:25

Akurat o Nowaka to bym zawalczył, bo on nie jest gwiazdą jednego sezonu, tylko zawsze gdy gra to wiele wnosi w grę GKSu, nawet z nami jak wszedł na boisko to GKS zaczął coś grać.

szczebrzeszcz 16.04.2009 13:27

jak na razie ci bez "nazwiska" wygrywają z tymi "z nazwiskami" ;-)
jeżeli już się bawimy w ryzyko... to chyba lepiej młodych.. np. z takiej Jagiellonii: Kojaśević czy Król...(Grosicki do Legii należy :-) )

zresztą co tu gadać, sprawdźcie skarb kibica drużyn z dolnej części tabeli i paru chłopaków dobrze rokujących się znajdzie

martinius028 16.04.2009 14:10

Ja bym spróbował sprowadzić Kamila Glika z Piasta Gliwice-naprawde dobrze sobie radzi na stoperku
Kamil Wilczek także dobrze gra i można by go sprowadzić
A napastnika to ja jakoś nie moge znaleść przynajmniej takiego który by dorównywał poziomem tym co mamy(i nie był drogi)

HEDu 16.04.2009 14:28

Kojasevic ? W sumie bdb zawodnik, taki Paulista.

Eustachy 16.04.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 709536)
Identyczne teksty czytałem jak sprowadzano Gargułę i Łobodzińskiego. Dla mnie wszelkie próby transferowania do nas ligowych gwiazdek to działanie na szkodę Wisły.
Są słabi technicznie, beznadziejni mentalnie i ostro przepłacani. Ostatnim piłkarzem z "nazwiskiem" który się sprawdził w Wiśle był Sobolewski.
Niech się Lech z Legią biją o Nowaków i Pawlusińskich, niech płacą jak za nich jak za mahoń. My mamy swoje "nazwiska", lepiej już nie ryzykować.

A ja identyczne teksty jak twoj, czytalem gdy Legia sprowadzala Iwanskiego. I co ? I okazalo sie jednak, ze nie tylko dal rade odnalezc sie w Warszawie, ale do tego zostal uznany za najlepszego pilkarza calej rundzy jesiennej. Dlatego nie dam sie przekonac do takiego generalizowania. Na stwierdzeniach typu "a niech Legia i Lech bija sie o Iwanskich i Lewandowskich", ostatnio nie wyszlismy najlepiej. To, ze jeden czy dwoch graczy z nazwiskiem sie nie sprawdzilo, nie wyznacza zadnej reguly. Trzeba po prostu potrafic ocenic, kiedy dany zawodnik uczciwie zapracowal sobie na nazwisko. Wisla w ostatnim czasie brala akurat takie nazwiska, ktore w swoich poprzednich klubach znaczyly niewiele lub nic i generalnie w najlepszym przypadku czakaly ich trybuny badz zeslanie do rezerw, tak jak Matusiaka czy Niedzielana. Podobnie bylo z Lobodzinskim, ktory przez cala runde poprzedzajaca jego przyjscie na Reymonta, nie zanotowal ni to gola, ni to asysty mimo ze gral w silnym kadrowo zespole, a przy tym z kilkoma swoimi zagraniami, startowal w konkurskie na najbardziej nieudolny strzal sezonu. Choc tak uczciwie patrzac na to co wowczas wyprawial, powinien startowac jeszcze w kilku innych kategoriach o charakterze satyrycznym. Porownujac go do Nowaka, pamietajmy, ze ten drugi odkad powrocil po kontuzji, wyroznia sie badz strzela bramki niemal w kazdym meczu.
W moim odczuciu, najwieksze watpliwosci jakie mozna miec odnosnie Nowaka, to te odnoszace sie do jego zdrowia, nie do umiejetnosci.

tofik 16.04.2009 15:45

Ale to jednak trzeba wszystko z głową i mieć oko do zawodników. A Bednarz bierze szrot na potęgę.
Jedyne co mu się udało, to wyczyszczenie składu. Ale co z tego, skoro później sam naśmiecił ;/

_ukoL 16.04.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 709534)
Przechodził rehabilitacje w Wąchocku, wiec moze co z tego będzie.

A może KU*** Paweł Sibik ? W końcu na MŚ był...
.

:lol: umarłem...

Szprotson, wypluj te słowa, bo pan Jacek zajrzy tutaj i jeszcze Sibika jako doświadczonego reprezentanta Polski zobaczymy na treningu. :-p

TSW06 17.04.2009 17:55

żadnego Dudka!!

kadra:
Bramkarze : Pawełek (28), Gikiewicz (22), Cebanu (23)
Obrońcy : Bartczak (24), Singlar (30), Głowacki (31), Marcelo (23), Żewłakow (33), Pietia (26)
Pomocnicy : M.Gancarczyk (26), Małecki (21), Sobolewski (33), Diaz (26), Garguła (28), Wilczek (22), Jirsak (25), J.Gancarczyk (25), Hajduczek (27)
Napastnicy : Paweł Brożek (26), Nowak (23), Beto (23), Ćwielong (23)

sprzedać : Baszcza, Zieńka

Styk83 17.04.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 710103)
żadnego Dudka!!

Jak by JB zdolal ich sprzedac to byl by mistrzem.

matizaq 17.04.2009 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 710103)
żadnego Dudka!!

kadra:
Bramkarze : Pawełek (28), Gikiewicz (22), Cebanu (23)
Obrońcy : Bartczak (24), Singlar (30), Głowacki (31), Marcelo (23), Żewłakow (33), Pietia (26)
Pomocnicy : M.Gancarczyk (26), Małecki (21), Sobolewski (33), Diaz (26), Garguła (28), Wilczek (22), Jirsak (25), J.Gancarczyk (25), Hajduczek (27)
Napastnicy : Paweł Brożek (26), Nowak (23), Beto (23), Ćwielong (23)

Wszystko fajnie tylko wiesz ile będą kosztować tacy bracia Gancarczykowie ? Szczególnie, że Śląsk zyskał bardzo poważnego sponsora i chcą budować drużynę na puchary ..... Chyba najlepszy graczy się nie będą pozbywać ??? Podobnie Nowak.......

Niestety w grę wchodzą tylko darmowi emeryci powracający z zagranicy lub młodziez z niższych lig ...... Można oczywiście szukać okazji np. jeżeli zdegradują Jage....

Trener2008 17.04.2009 18:17

TSW06 Baszcza i Zienia nie sprzedamy... Bo nie mamy prawa do nich od lipca bieżacego roku. Zamiast Singlara wole w składzie Baszcza a obu tym Panom kończą się kontrakty w lipcu. Kadra na runde jesienną mogłaby wyglądać tak.
Kadra: Pawełek, Cebanu, Kurto
Obrońcy: Baszczyński, Burliga, Głowacki, Kowalski, Marcelo, Varga, Rajfur, Diaz, Brożek
Pomocnicy: Łobodziński, Małecki, Sobolewski, Cantoro, Gołoś, Mączyński, Jirsak, Garguła, Zieńczuk, Ćwielong
Napastnicy: Brożek, Boguski, Niedzielan, Beto
Zawodnicy wypisani tłustym drukiem jako zło konieczne (obowiązują ich kontrakty)
Kadra bez wzmocnień wygląda imponująco według mnie.

Griszka30KR 17.04.2009 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 710117)
Kadra bez wzmocnień wygląda imponująco według mnie.

No to masz złe według.....:)

Trener2008 17.04.2009 18:40

A wydaje mi się że dobre!! Ta drużyna mogłaby walczyć z Lechem, Legią, Polonią. Dociągniemy do zimowego okienka transferowego i może uda nam się realnie wzmocnić

grogoriogreg 17.04.2009 18:47

bracia Gancarczykowie to nie półka Wisły Kraków, tak samo Hajduczek, oni są za słabi na Wisłe
Janusz miał dobra poprzednia runde, teraz gra piach
Bardzo boje sie zatrudnienia Nowaka, on jest bardzo kontuzjogenny

Wisła raczej nikogo z Polski (poza bramkarzem) nie kupi, jedynie znajdzie jakis 4 wolnych grajkow na testy, 2 pilkarze za drodzy, na koniec okienka powiemy ze bedziemy odwazniej stawiac na mlodziez...

Romek.TS 17.04.2009 18:53

rzucilbym okiem na tego pana

Tomasz Mikołajczak - http://90minut.pl/kariera.php?id=8587 (14 goli w tym sezonie)
Michał Twardowski - http://90minut.pl/kariera.php?id=10657 (11 goli)
Adrian Paluchowski - http://90minut.pl:5555/kariera.php?id=8225 (10 goli)
Szyman Pawłowski - http://www2.90minut.pl/kariera.php?id=7782 (9 goli)

a najbardziej to bym chciał do Wisły tego:
Ilijan Micanski - http://www2.90minut.pl/kariera.php?id=6607 (17 goli)

Trener2008 17.04.2009 18:55

A ja Wam mówie że Gancarczykowie i Hajduczek sprawdziliby sie w Wiśle

justek 17.04.2009 19:03

odejdzie Baszczu - wroci Burliga
odejdzie Marcelo - bedzie Kowalski
odejdzie Brozek - moze bedzie Zurawski
odejdzie Zienczuk - pewnie jakis wynalazek sie pojawi...

Ja niestety widze to tak. Nie ma sie co napalac, ze nagle kasa sie pojawi pomimo sprzedazy i BAH...jesli juz to beda jakies drzazgi niestety... Obym sie mylil.

TSW06 17.04.2009 19:10

co do zienia i baszcza - sprzedać oznaczało że nie będzie ich w kadrze. zresztą zienia nie będzie na 100 ;)
co do mojej kadry - to kadra moich marzeń =] wiem że musielibyśmy szarpnąć się na kwotę porównywalną do rocznych zarobków Salgado w Katarze aby tych wszystkich zawodników pozyskać. ale to nie musi być kupowanie teraz-zaraz. może to potrwać nawet przez trzy okienka transferowe.
Co do Gancarczyków i Hajduczka - jestem pewien że zdołaliby przebić sie do pierwszego składu

AYALA 18.04.2009 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez justek (Post 710163)
odejdzie Baszczu - wroci Burliga
odejdzie Marcelo - bedzie Kowalski
odejdzie Brozek - moze bedzie Zurawski
odejdzie Zienczuk - pewnie jakis wynalazek sie pojawi...

Ja niestety widze to tak. Nie ma sie co napalac, ze nagle kasa sie pojawi pomimo sprzedazy i BAH...jesli juz to beda jakies drzazgi niestety... Obym sie mylil.

OBY SOBOL ZOSTAŁ !!!! też myśle że to jest bardzo prawdopodobny scenariusz, za Zienia pewnie przyjdzie w najlepszym razie taki drugi Jasiek Paulista a w najgorszym razie taki koleś klasy Beto

O Januszu Gancarczyku chyba też można pomału zapomniec , szczególnie teraz jak Śląska zyskał zamożnego sponsora.
Całkiem nieźle w środku radzą sobie w ŁKS-ie Kascelan i Smoliński, do dawnej wysokiej formy wraca też Geworgyan.

WioReXXX 18.04.2009 13:33

Jeżeli chodzi o Seweryna Gancarczyka to nawet się nie łudźmy. Obrońca z niego jest znakomity, (Leo oczywiście zamiast obejrzeć gościa to pracuje w Feyenoordzie...) ale cena za niego również nie jest niska. To jest piłkarz nie do wyciągnięcia przez Wisłę. Zresztą jego klub zamierza w niedalekim czasie zdobyć mistrza Ukrainy i na pewno nie zamierza się osłabiać.

Reszta zawodników już bardziej prawdopodobna, ale bardzo zastanowiłbym się nad Januszem Gancarczykiem - w tej chwili nie wyróżnia się niczym. Żewłakowa niezwykle trudno byłoby namówić na grę w Wiśle, ale wbrew powszechnym opiniom, byłoby to ogromne wzmocnienie naszej defensywy. Michał może grać praktycznie na każdej pozycji w obronie, jest doświadczony i jakoś nie widać pogorszenia jego formy wraz z wiekiem. Nie jestem zwolennikiem sprowadzenia Bartczaka - Grzesiek jest po bardzo ciężkiej kontuzji, sam jestem ciekaw czy wróci do formy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl