Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Domas 13.07.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 761232)

dziś sprzedano kolejne 220 wejściówek

połowa sprzedana - ruszcie się Ci co się jeszcze nie zdecydowali, musicie tam być
2000 to będzie dobra liczba !!

mariano710 13.07.2009 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal1906 (Post 761130)
wiele osób które pracują i nie mogą jechać o 15 pojedzie samochodami.

pewny tego jestes?

kto chcial jechac na mecz juz sie zaopatrzyl w bilet, jest wiele powodow dla ktorych ludzie sobie "odpuscili"
gramy na stadionie odleglym o 100km
nie gramy u siebie( niektorzy traktuja mecze w sosnowcu jak wyjazd)
dzien powszedni
slaby przeciwnik
mala ranga spotkania
nie wszyscy lubia jeździc w pociagu z "hool'sami"
sa wakacje

moim skromnym zdaniem bilety powinny byc tez dostepne w sprzedarzy solo (bez przejazdu), ktos by sobie kupil w Krakowie czy Sosnowcu(pomysl, ze tylko dla ludzi z karta kibica bardzo dobry) i jechal by jak mu pasuje

mnie nie przeszkadza ze bilety sa z przejazdem bo podroz pociagiem bardziej mi odpowiada(no moze gdyby nie te 3h czekania) ale rozni ludzie chodza na mecze

podsumowujac sa w klubie logistycy i w SKWK ludzie od biletow to ich robota i nasze pisanie na forum nic nie zmieni. Dotychczasowa strategia spowoduje, ze jakosciowo na meczach pojawia sie wlasciwi ludzie(fani z pociagu) ale czy bedzie nas na tyle duzo zeby zaistniec...

palikot 14.07.2009 13:08

dzis bylem w pół do pierwszej po bilety i nawet mała kolejczka 8-10 osob stało po bilety... jak bedzie takie tempo do konca dnia jest szansa na 2,5 tys. biletów x)

edit: mozna się pomylić? tak?

Romy S. 14.07.2009 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 761663)
dzis bylem w półdo pierwszej po bilety i nawet mała kolejczka 8-10 osob stało po bilety... jak bedzie takie tempo do konca dnia jest szansa na 2,5 biletów x)

To po "żołądkowej" tak ??

:-/

globoos 14.07.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariano710 (Post 761261)
pewny tego jestes?

kto chcial jechac na mecz juz sie zaopatrzyl w bilet, jest wiele powodow dla ktorych ludzie sobie "odpuscili"
gramy na stadionie odleglym o 100km
dzien powszedni
slaby przeciwnik
mala ranga spotkania
nie wszyscy lubia jeździc w pociagu z "hool'sami"
sa wakacje

moim skromnym zdaniem bilety powinny byc tez dostepne w sprzedarzy solo (bez przejazdu), ktos by sobie kupil w Krakowie czy Sosnowcu(pomysl, ze tylko dla ludzi z karta kibica bardzo dobry) i jechal by jak mu pasuje

mnie nie przeszkadza ze bilety sa z przejazdem bo podroz pociagiem bardziej mi odpowiada(no moze gdyby nie te 3h czekania) ale rozni ludzie chodza na mecze

podsumowujac sa w klubie logistycy i w SKWK ludzie od biletow to ich robota i nasze pisanie na forum nic nie zmieni. Dotychczasowa strategia spowoduje, ze jakosciowo na meczach pojawia sie wlasciwi ludzie(fani z pociagu) ale czy bedzie nas na tyle duzo zeby zaistniec...

ale z drugiej strony, wiesz ilu ludzi by kupowało sam bilet i pchało się na jasia specjalem...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 761738)
Niektórzy? Chyba wszyscy... A jeśli nie to powinni zacząć traktować te mecze jako wyjazd. Bo co to niby jest innego? Może mecz "u siebie", albo nie daj Boże u siebie? Można te nieszczęsne mecze na Śląsku które nam zafundowano przyrównać co najwyżej do meczów w finale PP, PE, czy spotkania o Superpuchar - czyli meczów które dla dwóch grających ze sobą drużyn są wyjazdem. Nie róbmy z tego większej farsy niż jest i nazywajmy rzeczy po imieniu. W sezonie 09/10 czekają nas tylko i wyłącznie wyjazdy. Piłki nożnej w Krakowie nie będzie - takie są fakty.

jak to nie będzie? a Hutnik? a Garbarnia? :D

Bronowianin 14.07.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariano710 (Post 761261)

Niektórzy? Chyba wszyscy... A jeśli nie to powinni zacząć traktować te mecze jako wyjazd. Bo co to niby jest innego? Może mecz "u siebie", albo nie daj Boże u siebie? Można te nieszczęsne mecze na Śląsku które nam zafundowano przyrównać co najwyżej do meczów w finale PP, PE, czy spotkania o Superpuchar - czyli meczów które dla dwóch grających ze sobą drużyn są wyjazdem. Nie róbmy z tego większej farsy niż jest i nazywajmy rzeczy po imieniu. W sezonie 09/10 czekają nas tylko i wyłącznie wyjazdy. Piłki nożnej w Krakowie nie będzie - takie są fakty.

P.S. Będzie Hutnik, będzie Garbarnia, Clepardia, Bronowianka, Wieczysta, Zwierzyniecki, Wawel, Tramwaj, Borek i jeszcze inne krakowskie kluby, to oczywiste ;) Miałem na myśli raczej to, że nie będzie w naszym mieście futbolu na szczeblu ekstraklasy. Symbolem piłkarskiego Krakowa są w pierwszej kolejności dwa najznamienitsze kluby czyli Wisła i Cracovia. Niestety nic nie zmieni faktu, że w nowym sezonie nie zagrają one w Krakowie (jeśli Cracovia - miejmy nadzieję - zostanie w ekstraklasie, też będzie się tułać poza Stołecznym Królewskim Miastem).

twijsmyk 14.07.2009 17:24

jest szansa aby ktoś na mecze ligowe kupił mi karnet, czy wiadomo już w jakich cenach beda czy jutro jest szansa na kupno biletu w Sosnowcu..?

Wichar87 14.07.2009 17:39

Boronowianin nikt nie traktuje tego jako mecz u siebie, chyba logiczne..... i Sosnowiec nie jest na Śląsku....

kicu 14.07.2009 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twijsmyk (Post 761821)
czy jutro jest szansa na kupno biletu w Sosnowcu..?

Ile razy już padało to pytanie? NIE MA TAKIEJ SZANSY. Zanim zapytasz najpierw samemu poszukaj odpowiedzi.

*KoTeK* 14.07.2009 18:01

Niezłe jaja z tymi biletami... " Pan może sobie jechać samochodem,ale za pociąg i tak zapłacić trzeba". Jeśli tak sprawa będzie wyglądała i w lidze to będzie Nas tam garstka..ja i parę innych osób odeszliśmy dziś z kwitkiem.

bondTSW 14.07.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *KoTeK* (Post 761831)
..ja i parę innych osób odeszliśmy dziś z kwitkiem.

z kwitkiem KP ma się rozumieć?:>

*KoTeK* 14.07.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 761833)
z kwitkiem KP ma się rozumieć?:>

Niestety w innym znaczeniu tego słowa kolego ;>

wislak11 14.07.2009 18:19

Wielki majątek wyłożyć 20 zł na pociąg, nawet gdy się nie jedzie...
Pomyśl, że bilety mogły być po 40zł i byś był w tym momencie na zero.

pirat.z.karaibow 14.07.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak11 (Post 761847)
Wielki majątek wyłożyć 20 zł na pociąg, nawet gdy się nie jedzie...
Pomyśl, że bilety mogły być po 40zł i byś był w tym momencie na zero.

A po co płacić za pociąg skoro się jedzie samochodem?!

Tu 20, tam 20, i mamy już około 200 zł za 10 meczów. A meczów będzie więcej jak 10. Katastrofalna polityka dystrybucji. Potem będzie płacz i narzekanie ileż to osób jeździ na wyjazdy.

Dla Ciebie te 200 zł (więcej jak 200) nie jest majątkiem, a dla innych może być.

Myśleć że bilety za 40? Byłby na zero? Ale bilety nie są za 40, otrząśnij się :lol:

Donki 14.07.2009 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 761848)

Tu 20, tam 20, i mamy już około 200 zł za 10 meczów. A meczów będzie więcej jak 10. Katastrofalna polityka dystrybucji. Potem będzie płacz i narzekanie ileż to osób jeździ na wyjazdy.

Dla Ciebie te 200 zł (więcej jak 200) nie jest majątkiem, a dla innych może być.

Myśleć że bilety za 40? Byłby na zero? Ale bilety nie są za 40, otrząśnij się :lol:

A potem bedziesz co mecz płakał ze masz opony po przebijane i lepiej było jechac pociągiem:lol:

karmel1906 14.07.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wichar87 (Post 761824)
Boronowianin nikt nie traktuje tego jako mecz u siebie, chyba logiczne..... i Sosnowiec nie jest na Śląsku....

sprawa pierwsza, Sosnowiec to nie Sląsk, to Zagłebie Dąbrowskie, numero dwa jest to mecz u siebie. Jesli jestem w bledzie to wyjasnij mi czemu powinienem go liczyc jako wyjazd?
pzdr

pirat.z.karaibow 14.07.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 761850)
A potem bedziesz co mecz płakał ze masz opony po przebijane i lepiej było jechac pociągiem:lol:

A kto powiedział że ja będę jeździł samochodem, o ile w ogóle będę jeździł? Może nie mam samochodu, może nie mam prawa jazdy? Czytaj uważniej to co się pisze, nie pisałem o sobie. Poza tym to jest indywidualny wybór danej osoby. Nie chce jechać pociągiem to niech jedzie samochodem. Przebiją to zobaczy i następnym razem pojedzie pociągiem. Niech każdy robi jak chce, ale niech nikt na nikim nie wyłudza pieniędzy. Bo to nas dzieli, a tak nie powinno być.

bondTSW 14.07.2009 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *KoTeK* (Post 761836)
Niestety w innym znaczeniu tego słowa kolego ;>

Domyśliłem się:-) natomiast tak jak kolega wyżej napisał, 20 zł ekstra nie jest dramatem, biorąc pod uwagę że jest to nasz pierwszy wypad do Sosnowca w tej roli. Być może kolejne mecze, a dokładnie sprzedaż biletów będa się odbywały w inny sposób. Kto wie...

andalemono 14.07.2009 18:32

A przestańcie już lamentować bo obciach na pół Polski.
Zrobi Wam SKWK next bilet za 41,90 na mecz i pociąg gratis to bedzie na co te 1,9o...
Nie pasi to nie jedź, a nie jęcz na forum.

zim zum 14.07.2009 18:45

Cytat:

Niezłe jaja z tymi biletami... " Pan może sobie jechać samochodem,ale za pociąg i tak zapłacić trzeba". Jeśli tak sprawa będzie wyglądała i w lidze to będzie Nas tam garstka..ja i parę innych osób odeszliśmy dziś z kwitkiem.

ponad 2 tys to nie taka garstka

Bronowianin 14.07.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karmel1906 (Post 761853)
sprawa pierwsza, Sosnowiec to nie Sląsk, to Zagłebie Dąbrowskie, numero dwa jest to mecz u siebie. Jesli jestem w bledzie to wyjasnij mi czemu powinienem go liczyc jako wyjazd?
pzdr

Każdy kto skończył przynajmniej podstawówkę wie że Sosnowiec leży na terenie Zagłębia Dąbrowskiego, a pilniejsi uczniowie wiedzą nawet, że to największe miasto Zagłębia. Jednak mówiąc o Sosnowcu jako części Śląska każdy ma na myśli raczej jego przynależność do woj. śląskiego, poza tym Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego - i tak wygląda to w świadomości zdecydowanej większości Polaków, dla których bardziej wyraziste są związki tego miasta z Katowicami i Górnym Śląskiem, niż odrębność w ramach Zagłębia Dąbrowskiego (podkreśla to też to że na terenie Dąbrowy Górniczej - ważnego miasta tego regionu, znajduje się słynna Huta "Katowice"). Co więcej według niektórych poglądów Zagłębie Dąbrowskie jest częścią Małopolski. Ale administracyjnie, gospodarczo i ekonomicznie, a także komunikacyjnie Sosnowiec jest z Górnym Śląskiem bardzo powiązany, więc powiedzenie że jest częścią Śląska (zamiast precyzyjniejszego - woj. śląskiego) może i jest pewną nieścisłością, ale nie rażącym błędem... Tyle o sprawie pierwszej.

Sprawa druga - to mecz wyjazdowy i koniec. Jest meczem wyjazdowym z prostego powodu - nie gramy u siebie ;) Chyba nie trzeba tu wiele wyjaśniać, bo jesteś jak widzę dobry z geografii i jak sam przyznałeś Sosnowiec leży w Zagłębiu Dąbrowskim, ok. 70 km od naszego miasta... A nazywanie tego spotkania meczem u siebie, czy nawet "u siebie" jest raczej próbą wyśmiania obecnej sytuacji naszego klubu, w którą wpędziły nas miejskie i klubowe władze...

kicu 14.07.2009 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 761874)
Każdy kto skończył przynajmniej podstawówkę wie że Sosnowiec leży na terenie Zagłębia Dąbrowskiego, a pilniejsi uczniowie wiedzą nawet, że to największe miasto Zagłębia. Jednak mówiąc o Sosnowcu jako części Śląska każdy ma na myśli raczej jego przynależność do woj. śląskiego, poza tym Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego - i tak wygląda to w świadomości zdecydowanej większości Polaków, dla których bardziej wyraziste są związki tego miasta z Katowicami i Górnym Śląskiem, niż odrębność w ramach Zagłębia Dąbrowskiego (podkreśla to też to że na terenie Dąbrowy Górniczej - ważnego miasta tego regionu, znajduje się słynna Huta "Katowice"). Co więcej według niektórych poglądów Zagłębie Dąbrowskie jest częścią Małopolski. Ale administracyjnie, gospodarczo i ekonomicznie, a także komunikacyjnie Sosnowiec jest z Górnym Śląskiem bardzo powiązany, więc powiedzenie że jest częścią Śląska (zamiast precyzyjniejszego - woj. śląskiego) może i jest pewną nieścisłością, ale nie rażącym błędem... Tyle o sprawie pierwszej.

Sprawa druga - to mecz wyjazdowy i koniec. Jest meczem wyjazdowym z prostego powodu - nie gramy u siebie ;) Chyba nie trzeba tu wiele wyjaśniać, bo jesteś jak widzę dobry z geografii i jak sam przyznałeś Sosnowiec leży w Zagłębiu Dąbrowskim, ok. 70 km od naszego miasta... A nazywanie tego spotkania meczem u siebie, czy nawet "u siebie" jest raczej próbą wyśmiania obecnej sytuacji naszego klubu, w którą wpędziły nas miejskie i klubowe władze...

Do pilniejszych uczniów się jak widać nie zaliczałeś. Nie największe a najludniejsze. Największa jest Dąbrowa Górnicza.
Oficjalnie jest to mecz u siebie. Dla kibiców Wisły jest to mecz wyjazdowy. Koniec tematu.

Wichar87 14.07.2009 18:57

karmel1906 - to, że występujemy w roli gospodarza, nie oznacza, że gramy u siebie, zrozumieć to chyba nie jest trudno?

dymek_nhs 14.07.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kicu (Post 761875)
Do pilniejszych uczniów się jak widać nie zaliczałeś. Nie największe a najludniejsze. Największa jest Dąbrowa Górnicza.
Oficjalnie jest to mecz u siebie. Dla kibiców Wisły jest to mecz wyjazdowy. Koniec tematu.

Jak już o oficjalnych sprawach piszesz to po pierwsze jest to mecz na neutralnym terenie a nie żaden u siebie co do reszty się zgadzam. I to jest już koniec dyskusji o tym czy jest to wyjazd czy nie.

UW&I 14.07.2009 20:23

Cytat:

Rozumiem że auto nic ci nie pali i jeździsz za friko? Podejrzewam że koszt paliwa na te 10 meczy o których piszesz będzie większy niż 200 złotych. Może tylko mi się wydaje...

gris 14.07.2009 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UW&I (Post 761956)
Rozumiem że auto nic ci nie pali i jeździsz za friko? Podejrzewam że koszt paliwa na te 10 meczy o których piszesz będzie większy niż 200 złotych. Może tylko mi się wydaje...

Ale to głównie chodzi o to, że nie każdy ma po drodze, by jechać pociągiem i musi własnym transportem.

pirat.z.karaibow 14.07.2009 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 761959)
Ale to głównie chodzi o to, że nie każdy ma po drodze, by jechać pociągiem i musi własnym transportem.

Dokładnie. W dodatku jeżeli samochodem pojedzie, dajmy na to 5 osób, cena przejazdu jest niska. Nie mniej "punkt widzenia...".

Zieniu17 14.07.2009 21:02

Cytat:

Po to płacisz za pociąg, żeby mógł być wynajęty nawet jeśli nim nie jedziesz. Inaczej ponad połowa osób pojechała by samochodem, a reszta by została na lodzie, albo musiałaby płacić niebotyczne sumy za pociąg. Tak trudno zrozumiec? W efekcie na meczu z Levadią znalazłoby się 1000 osob, a nie 2tys!

PS: gdyby mecz był na Wiśle to ręcze, że bilet by był przynajmniej po 30zł

Luu... 14.07.2009 21:37

Cytat:

następnym razem niech będzie informacja że bilety po 40, a pociąg gratis, ciemny lud się nabierze i nie będzie płaczu że ktoś kogoś okrada.

nie jedziecie wasza sprawa

kONwalia 14.07.2009 21:55

Ręce opadają jak się czyta te wyjękiwania że czemu pociągaiem i drogo.
Jak Lech jechał jesienią do Rotterdamu to Wiara Lecha (odpowidnik naszego SKWK) koszt wyjazu który organizowała podniosła na osobę o 30 zł, które oczywiśce trafiły na jej konto. Uwżam że tak samo powinno zrobić się u nas lecz na mnijeszą skalę. Tak więci koszt wyjazdu do Sosonowca nie powinine wynosić 40 zł lecz 50 tzn:20zł bilet+20zł pociąg+10zł NA KONTO SKWK! Jeżeli sprzedano 2000 pakietów to nie trudno obliczyć jaki był by zysk, jak duży, nawet jeżeli liczba osób ze względu na tą dychę więcej była by mniejsza, choć nie chce mi się wierzyć by było to nawet 200 osób mniej. Tak samo powinno zroibć się z wyjazdem do Talinna, 270 zł za transport (co uważam za cenę śmiesznie małą za tak daleki wyjazd) zaokraglić do 300zł, z czego te 3 dyszki oczywiście na konto SKWK.
Z pewnością te kilkanaście tysięcy zł tak zdobytych pozwoliło by rozwinąć skrzydła Stowarzyszeniu.Amen
Tylko błagam nie mówcie mi że kryzys i że za dyche to można kupić całe 5 chlebów...

alterego 15.07.2009 17:15

...........

W_S 16.07.2009 11:08

wiadomo już coś na temat karnetów ??

Hardcore1906 23.07.2009 09:17

od kiedy rozpocznie sie sprzedaz biletów na mecz z Ruchem?

piotrek1325 24.07.2009 19:57

Kolega wyżej pisał nie dostał odpowiedzi...ja podbijam, ponieważ nie kupuję karnetu bo na części meczów nie będę mógł być chciałbym jak najwcześniej wiedzieć od kiedy rozpocznie się sprzedaż biletów na mecz z Ruchem...Wiem, że od przyszłego tygodnia...ale jakby ktoś wiedział w które dni to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam

droho 25.07.2009 09:18

Najprawdopodobniej od środy.

cebulka997 27.07.2009 06:57

Ja tam kupie pod stadionem bo nie ma sensu jechac tak daleko do Krakowa jak Sosnowiec jest za Katowicami, czyli nie daleko mnie:P A wiem ze na pewno ktos bedzie mial na sprzedaz:P

kadziolek1906 27.07.2009 07:47

Cytat:

Ręce opadają jak się czyta te wyjękiwania że czemu pociągaiem i drogo.
Jak Lech jechał jesienią do Rotterdamu to Wiara Lecha (odpowidnik naszego SKWK) koszt wyjazu który organizowała podniosła na osobę o 30 zł, które oczywiśce trafiły na jej konto. Uwżam że tak samo powinno zrobić się u nas lecz na mnijeszą skalę. Tak więci koszt wyjazdu do Sosonowca nie powinine wynosić 40 zł lecz 50 tzn:20zł bilet+20zł pociąg+10zł NA KONTO SKWK! Jeżeli sprzedano 2000 pakietów to nie trudno obliczyć jaki był by zysk, jak duży, nawet jeżeli liczba osób ze względu na tą dychę więcej była by mniejsza, choć nie chce mi się wierzyć by było to nawet 200 osób mniej. Tak samo powinno zroibć się z wyjazdem do Talinna, 270 zł za transport (co uważam za cenę śmiesznie małą za tak daleki wyjazd) zaokraglić do 300zł, z czego te 3 dyszki oczywiście na konto SKWK.
Z pewnością te kilkanaście tysięcy zł tak zdobytych pozwoliło by rozwinąć skrzydła Stowarzyszeniu.Amen
Tylko błagam nie mówcie mi że kryzys i że za dyche to można kupić całe 5 chlebów...

Dla twojej informacji- NIE KAŻDY PRACUJE !!! dla Ciebie to tylko 10 zł a dla mnie aż !!! Jak masz za dużo kasy to po prostu wyślij do SKWK !

SiD1894 27.07.2009 13:07

Mam parę pytań co do meczu z Ruchem.Jak będzie wyglądał w ogóle cały wyjazd ? Gdzie zbiórka ? Jak wygląda powrót ? Od kiedy będzie można kupić bilety ?

piotrek1325 27.07.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez droho (Post 767843)
Najprawdopodobniej od środy.

Tu masz odpowiedź na pytanie od kiedy bilety...o zbiórkach dowiesz się jak już będą pewnie bilety rozprowadzane, a myślę że najprawdopodobniej gdzieś koło piątku.

SiD1894 27.07.2009 13:18

A powrót tym samym pociągiem którym przyjeżdżamy ??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl