Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

funkykoval 09.08.2016 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1446883)
bełkot to Twoja wypowiedź. Nie pisz, że to brak umiejętności bo część obecnej ekipy miała problem z formą jak były problemy z płatnościami. pewnie nie mieli co do garnka włożyć i byli głodni i spragnieni dlatego nie grali. to raz. dwa gdzie masz o niezdaniu matury? bo ja nic takiego nie widziałem. o fałszerstwie świadectwa jest. poza ty m szczekacie nie wiem po jaką cholerę to nic nie zmienia a Wy tutaj tylko zamęt i chaos siejecie. ja czekam na to co będzie dalej a nie ekscytuję się tanią sensacją :)

Rozumiem, że fałszowanie świadectwa maturalnego to w gruncie rzeczy dla Ciebie żaden problem, wręcz codzienność..... Każdy ma coś za uszami..... Masakra....

whitestar1990 09.08.2016 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1446893)
Ale Meresiński w tym wywiadzie w ostatnim zdaniu trochę powiedział, może mimowolnie, jak to wygląda..

"Nie jestem słupem, ale mamy partnerów."

Czyli pewnie nie jest podstawioną marionetką, za którą siedzi jakiś jeden "ktoś", pociągający w rzeczywistości za sznurki. Ale też nie działa sam - stawiam, że namówił do projektu kilka możniejszych osób, dla których wystawić gw. bankowe na pare mln złotych to jak splunąć. A zyski mogą być większe.

Jeśli ten cały performance miałby być z góry zaplanowanym, przekalkulowanym, skrupulatnie realizowanym, to dlaczego JM miałby przyznawać publicznie że ktoś za nim stoi? Wszystko idzie na jego konto, dostał $$, ma "wyebane". Do roku go nie będzie. Ja w to wierzę, to jest bardziej racjonalny scenariusz niż przejęcie klubu (WISŁY!) przez gołodupcewa.

Klasyczna i książkowa omerta, nie przestępcza.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1446894)
To potwierdza również moje informacje. W końcowej fazie negocjacji BC wyjechał za granicę. Bodaj do Irlandii. Stamtąd też kontaktował się z Kapką w dniu ogłoszenia sprzedaży klubu z pytaniami jak piłkarze zareagowali na wiadomość o sprzedaży.

Czy jest jakieś źródło tych informacji? Czy jest to bardziej na zasadzie "gdzieś zarzucone, nie potwierdzone"? Chyba, że to Twoje info. A to pytanie BC też może mieć drugie dno.

Pero 09.08.2016 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1446896)
Czy jest jakieś źródło tych informacji? Czy jest to bardziej na zasadzie "gdzieś zarzucone, nie potwierdzone"? Chyba, że to Twoje info. A to pytanie BC też może mieć drugie dno.

Nie powołuje się nigdy na zarzucane info z TT czy innych źródeł innych osób. Pytania i telefony BC po spotkaniu drużyny z Pilchem świadczą o tym jaki miał sentyment do klubu i jak trudno mu się było pogodzić ze sprzedażą.

whitestar1990 09.08.2016 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1446897)
Nie powołuje się nigdy na zarzucane info z TT czy innych źródeł innych osób. Pytania i telefony BC po spotkaniu drużyny z Pilchem świadczą o tym jaki miał sentyment do klubu i jak trudno mu się było pogodzić ze sprzedażą.

Dziękuję za odpowiedź.

speedfashion 09.08.2016 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1446896)

To, że Cupiał wyjechał do Irlandii, to fakt. Może więc coś być w tym, co pisze Pero.

Pan Jotka 09.08.2016 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1446861)
Prawie sie zgadza, ale jak na razie byl oskarzony tylko o sfalszowanie swiadectwa maturalnego, za co zostal skazany zaocznie.

Po pierwsze ja nie pisałem "oskarżony" . Napisąłem "zamieszany", co potwierdził a prokuratura śedztwem i przedstawieniem mu zarzutów.
Po drugie skazany prawomocnym wyrokiem i tryb zaoczny nie am tutaj znaczenia. Jego sprawa czemu sie nie pojawił na rozprawie.Po trzecie podkreśliłem PRANIE BRUDNYCH PIENIEDZY celowo. Bo jeżeli nimi zapłacił za Wisłę...To za kilka lat marny nasz los jak nas potraktują jako rzecz nabyta za pieniądze z nielegalnych źródeł.
Jesteśmy w dupie. Czarnej.

dawiss 09.08.2016 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1446903)
Po pierwsze ja nie pisałem "oskarżony" . Napisąłem "zamieszany", co potwierdził a prokuratura śedztwem i przedstawieniem mu zarzutów.
Po drugie skazany prawomocnym wyrokiem i tryb zaoczny nie am tutaj znaczenia. Jego sprawa czemu sie nie pojawił na rozprawie.Po trzecie podkreśliłem PRANIE BRUDNYCH PIENIEDZY celowo. Bo jeżeli nimi zapłacił za Wisłę...To za kilka lat marny nasz los jak nas potraktują jako rzecz nabyta za pieniądze z nielegalnych źródeł.
Jesteśmy w dupie. Czarnej.

Tylko jemu zadnych zarzutow jeszcze nie przedstawiono. Prokuratura zbiera dowody.

Co do wyroku za swiadectwo, to nie musial byc nawet wzywany. Dostal wyrok i moze go skarzyc.

fazior 09.08.2016 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1446904)
Tylko jemu zadnych zarzutow jeszcze nie przedstawiono. Prokuratura zbiera dowody.

Co do wyroku za swiadectwo, to nie musial byc nawet wzywany. Dostal wyrok i moze go skarzyc.

Wlasnie tez mi się wydaje, ze do rozprawy w trybie nakazowym, nie wzywaja na rozprawe ( podobnie się to odbywa jak odmowisz przyjęcia mandatu, to tez nie jesteś wzywany na rozprawe, tylko dopiero możesz się odwolac od wyroku wydanego w trybie nakazowym ), tylko wysylaja wyrok do domu. Inna sprawa czemu tego wyroku nie odebral i się od niego nie odwolal, jeśli czul się niewinny. Pozatym tez nie wiemy co dokladnie podrobil, czy sobie tylko oceny podrasowal, czy wogole lewe swiadectwo i matura, bo niezdal. Wydaje mi się, ale mogę się mylic, ze tylko podrasowal sadzac po wyroku, ale nie wiem nie znam się nie jestem prawnikiem. Pewnie gdyby już cos w zyciu osiagnal tak jak mesii, to wg Stanowskiego moglby waly krecic n apotego, bo cos osiagnal, a tak to bida.

Viper 09.08.2016 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1446903)
Po drugie skazany prawomocnym wyrokiem i tryb zaoczny nie am tutaj znaczenia. Jego sprawa czemu sie nie pojawił na rozprawie.

Odkąd sądy wysyłają powiadomienia przez InPost to z łatwością się wytłumaczy, dlaczego go nie było na rozprawie to raz. To chyba był tryb, jak e-sąd w Lublinie, gdzie obsługują dłużników. Wysyłasz tam pozew i oni generalnie z automatu akceptują wszystko, bo mają mało czasu na wydanie wyroku. Nie ma wzywania na świadka, dosłownie nic. Dostajesz info o wyroku za pomocą InPostu i masz dwa tygodnie na odwołanie się. O ile oczywiście uda Ci się zarejestrować w serwisie, co często nie działa. :)

wolfy 09.08.2016 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1446883)
bełkot to Twoja wypowiedź. Nie pisz, że to brak umiejętności bo część obecnej ekipy miała problem z formą jak były problemy z płatnościami.

Wybacz, ale to Ty bełkoczesz. Napisz mi mistrzu, kiedy Ci piłkarze nie mieli problemów z formą!? Możemy tu wydzielić trzy grupy:
- kiedyś świetnych, ale tempus fugit (Brożek, Głowacki, Boguski, Cywka, Sadlok)
- Mączyńskiego
- w sumie zawsze cienkich (cała reszta).

Ja wiem, że łatwiej się oszukiwać że to piłkarze leją na kibiców, że jest potencjał na puchary a nawet, ho! ho! Przy dobrych wiatrach to nawet mistrzostwo możliwe! No ale pora spojrzeć prawdzie w oczy - oni naprawdę się starają. Grają na ile potrafią. Tylko (już) nie potrafią.

Paweł 09.08.2016 11:19

Nie było go na rozprawie, ponieważ w trybie nakazowym... nie ma rozprawy. Wyrok jest nakazowy, a nie zaoczny!

Blaszczu16 09.08.2016 11:31

Brakuje rozgrywającego. Nie wierzę, że przez lato zapomnieli jak się jedzie z frajerami tak jak na wiosnę za WWWDoWczyka?

funkykoval 09.08.2016 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1446910)
Nie było go na rozprawie, ponieważ w trybie nakazowym... nie ma rozprawy. Wyrok jest nakazowy, a nie zaoczny!

Nakazowy i wg proroka i sędziego notabene prawomocny.... Jak w takim razie go zaskarży ???

whitestar1990 09.08.2016 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1446909)
Wybacz, ale to Ty bełkoczesz. Napisz mi mistrzu, kiedy Ci piłkarze nie mieli problemów z formą!? Możemy tu wydzielić trzy grupy:
- Mączyńskiego

Ja wiem, że łatwiej się oszukiwać że to piłkarze leją na kibiców, że jest potencjał na puchary a nawet, ho! ho! Przy dobrych wiatrach to nawet mistrzostwo możliwe! No ale pora spojrzeć prawdzie w oczy - oni naprawdę się starają. Grają na ile potrafią. Tylko (już) nie potrafią.

Grupa pierwsza powinna wciągać całą ligę swoim doświadczeniem.

Viper 09.08.2016 11:39

^^ Opcji jest kilka, wniosek o kasacje wyroku, czy o wznowienie postępowania. Jeśli wyrok jest bez uzasadnienia, to bardzo duża szansa, że się uda.

it 09.08.2016 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1446908)
Odkąd sądy wysyłają powiadomienia przez InPost to z łatwością się wytłumaczy, dlaczego go nie było na rozprawie to raz. To chyba był tryb, jak e-sąd w Lublinie, gdzie obsługują dłużników. Wysyłasz tam pozew i oni generalnie z automatu akceptują wszystko, bo mają mało czasu na wydanie wyroku. Nie ma wzywania na świadka, dosłownie nic. Dostajesz info o wyroku za pomocą InPostu i masz dwa tygodnie na odwołanie się. O ile oczywiście uda Ci się zarejestrować w serwisie, co często nie działa. :)

Do e-sądu nie odwołujesz się przez serwis (choć to możliwe), lecz wysyłasz list polecony do Lublina, na adres sądu.
InPost nie obsługuje już przesyłek sądowych.
Nakaz zapłaty się już uprawomocnił. Jedną z możliwości jego podważenia byłby wniosek o przywrócenie terminu na złożenie sprzeciwu od nakazu, ale muszą być ku temu przesłanki i jest na to tylko 7 dni od ustania przyczyny uniemożliwiającej złożenie sprzeciwu w terminie.

wolfy 09.08.2016 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1446914)
Grupa pierwsza powinna wciągać całą ligę swoim doświadczeniem.

Jasne, tylko to nie są szachy a sport wyczynowy. Nie ta szybkość i wytrzymałość już niestety. Serio muszę to tłumaczyć?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1446911)
Brakuje rozgrywającego. Nie wierzę, że przez lato zapomnieli jak się jedzie z frajerami tak jak na wiosnę za WWWDoWczyka?

Ty w ogóle oglądałeś jakieś mecze Wisły? Z kim my niby tak jechaliśmy za Wdowczyka? Z Koroną Kielce (ironia)?
Mieliśmy kilka udanych meczy ale widzę zaczyna się już mitologizowanie. Z silnym Zagłębiem już nie było tak wesoło, nie?

Paweł 09.08.2016 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1446917)
Do e-sądu nie odwołujesz się przez serwis (choć to możliwe), lecz wysyłasz list polecony do Lublina, na adres sądu.
InPost nie obsługuje już przesyłek sądowych.
Nakaz zapłaty się już uprawomocnił. Jedną z możliwości jego podważenia byłby wniosek o przywrócenie terminu na złożenie sprzeciwu od nakazu, ale muszą być ku temu przesłanki i jest na to tylko 7 dni od ustania przyczyny uniemożliwiającej złożenie sprzeciwu w terminie.

Chyba pomyliłeś ustawy. Kpk, a nie kpc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1446915)
^^ Opcji jest kilka, wniosek o kasacje wyroku, czy o wznowienie postępowania. Jeśli wyrok jest bez uzasadnienia, to bardzo duża szansa, że się uda.

Kasacja jest niemożliwa.

Viper 09.08.2016 11:57

^^ Faktycznie od wyroku nakazowego kasacja nie obowiązuje, ale wznowienie postępowania na pewno jest możliwe. Zwłaszcza, jeśli nie ma uzasadnienia a często tak bywa przy wyrokach nakazowych.

c. 09.08.2016 11:59

Meresinski podtarl sobie tym wyrokiem dupsko a wy drazycie temat kilka stron..

taki wyrok to nie wyrok. i za taką drobnostkę. nikogo nie pobil, nie przejechal nikogo po pijanemu na pasach, tylko sobie posciemnial przy maturze, kazdy z nas kombinowal w szkole na wszelkie sposoby, l a podczas nieobecnosci nauczycielki w klasie dopisywalismy sobie oceny. szkola to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.

whitestar1990 09.08.2016 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1446920)
Jasne, tylko to nie są szachy a sport wyczynowy. Nie ta szybkość i wytrzymałość już niestety. Serio muszę to tłumaczyć??

30-32 lata i problemy z wytrzymałością. Serio? To nie są dziadki tylko piłkarze w najlepszym (jeszcze) możliwym wieku.

Revolver 09.08.2016 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1446909)
Możemy tu wydzielić trzy grupy:
- Mączyńskiego

O ile zgodzę się co do trzech pierwszych nazwisk, to chyba do Cywki i Sadloka ta łacińska fraza akurat kompletnie nie pasuje. Pierwszy ma 28 lat, a drugi 27, więc nie wiem jakim cudem stawiasz ich obok Głowy i Brożka. Poza tym, niby to kiedy Cywka był "świetny"? Moim zdaniem dopiero kilka ostatnich spotkań zagrał naprawdę nieźle (no chyba, że masz na myśli sezon życia w Barnsley, gdzie walnął imponująca liczbę pięciu bramek).

P.S. W dziwny sposób zignorowałeś obecność Maleckiego w drużynie, który ciągnie nam całą grę już od dłuższego czasu.

it 09.08.2016 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1446921)
Chyba pomyliłeś ustawy. Kpk, a nie kpc.

Jasne, z rozpędu napisałem o nakazie zapłaty w kontekście e-sądu w Lublinie, ale oczywiście chodzi o nakaz z kpk.

Herbi1303 09.08.2016 12:03

w czwartek o 10 konferencja na R22.

bódyń 09.08.2016 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1446924)

taki wyrok to nie wyrok. i za taką drobnostkę. nikogo nie pobil, nie przejechal nikogo po pijanemu na pasach, tylko sobie posciemnial przy maturze, kazdy z nas kombinowal w szkole na wszelkie sposoby, l a podczas nieobecnosci nauczycielki w klasie dopisywalismy sobie oceny. szkola to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.

Skoro szkola nie jest wyznacznikiem madrosci to czemu tak bardzo zabiegal aby wydawalo sie ze ja skonczyl? Widac dla niego jest tym wyznacznikiem skoro falszowal papiery dla tego wyznacznika.

I oczywiscie nikogo nie pobil. Moze i to dorobnostka. Ale to wstyd dla takiego klubu jak Wisla wiec za wlasciciela faceta ktory zamiast zdac mature ja podrabia. Jest to zenada i tyle

wierny 09.08.2016 12:10

Oficjalnie, konferencja w czwartek na stadionie o 10:00 via Miga na Twitterze.
Może się okazać, ze nigdy tylu dziennikarzy nie przyszło :D

morganfield 09.08.2016 12:16

Cytat:

... to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.

Wystarczy minuta w internecie aby załapać, że taki numer nie przejdzie, więc jest.

Herbi1303 09.08.2016 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierny (Post 1446931)
Oficjalnie, konferencja w czwartek na stadionie o 10:00 via Miga na Twitterze.
Może się okazać, ze nigdy tylu dziennikarzy nie przyszło :D

To fakt, trzeba przyznać, że tak głośno o Wiśle we wszystkich media nie było dawno, piszą o nas wszędzie nawet więcej niż o możliwości awansu 7egii do LM.

Pan Jotka 09.08.2016 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1446904)

Nie wymyślaj-ma status podejrzanego w sprawie, co wyraźnie wskazała prokuratura. Nie jest oskarżonym-bo nie było aktu oskarżenia. E-sąd to sprawy cywilne, inpost nic nie doręcza,bo nie wygrał przetargu, a sam JM został skazany prawomocnie, gdyż nie ma juz środka odwoławczego. To sa fakty.
Poza tym jest gołodupcem (jak na kogoś kto ma zbawiać Wisłę), a pieniądze jakie zarobił wg prokuratury pochodzą z przestępstwa. . A czy będzie oskarżony, skazany, czy pójdzie siedzieć za VAT? Nie wiem.

funkykoval 09.08.2016 12:18

Cytat:

Ok pewnie większość kombinowała w szkole, część dopisywała sobie oceny, ściągała na klasówkach czy maturze.... Tylko, że JM został skazany za posługiwanie się sfałszowanym świadectwem dojrzałości. Tutaj nawet przywrócenie terminu nic nie da - skoro świadectwo jest sfałszowane, a skazany się nim posługiwał to został ukarany i tyle.... Pewnie skreślili go z listy studentów i prorok uznał, że dodatkowa kara w postaci grzywny 1000 zł jest wystarczająca....

To co zrobił lub zrobi JM z wyrokiem/nakazem gówno mnie obchodzi. Natomiast łączenie w mojej ocenie taniego hochsztaplera z Wisłą Kraków jest dla mnie jak i pewnie dla wielu kibiców policzkiem. Tyle w temacie....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl