Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Bogusław Cupiał były właściciel Wisły - archiwum, ocena wspomnienia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8846)

radek2323 17.03.2016 00:10

Cupial Wisły nie sprzeda jemu ciągle się marzy LM . Jak Telefonika się przebudzi to pewnie kolejny atak będzie:lol:

cronos20 17.03.2016 07:48

Najlepiej było by połączyć siły Cupiał + Wojciechowski.
:-)

wiesniak842 17.03.2016 11:26

Dlaczego skreslacie z gory Wojciechowskiego? Ma kase, moze bedzie sypac wiecej od Cupiala, splaci dlugi. Moze zmadrzal, wie lepiej o co chodzi niz ostatnio. Dajmy mu szanse.... jak Dariuszowi W.

Zooey_Deschanel 17.03.2016 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1434883)
Cupial Wisły nie sprzeda jemu ciągle się marzy LM . Jak Telefonika się przebudzi to pewnie kolejny atak będzie:lol:

hahah you made my day, bro. Cupiał marzy o LM zatrudniając takich tuzów jak Dariusz W. i ściągając co okienko szrot z zagranicy i szrot z Polski w postaci Małeckiego. :haha:

anthony09 17.03.2016 12:09

Cupiał gdyby Chciał to pewnie by wszedł do tej Ligi Mistrzów w poprzednich latach, ale zawsze coś nie zagrało ... Gdyby dołożył kilka baniek na rozsądne budowanie druzyny za 2-3 lata a nie kupowanie graczy ze szrotu to pewnie by to LM miał dawno.

luke1906 17.03.2016 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1434904)
Dlaczego skreslacie z gory Wojciechowskiego? Ma kase, moze bedzie sypac wiecej od Cupiala, splaci dlugi. Moze zmadrzal, wie lepiej o co chodzi niz ostatnio. Dajmy mu szanse.... jak Dariuszowi W.

No on dobrze wie o co mu chodzi. O działki pod zabudowę.
Niech spi*rdala jak najdalej od nas.

Jakiś durny wywiad sprzed miesiąca i w kółko to samo pieprzenie.

Zwitter 17.03.2016 12:20

Jak dla mnie Wojcechowski mógłby zainwestować w Wisłę, ale pod warunkiem, że nie będzie miał pakietu większościowego. Nie ufam temu kolesiowi i nie wiem na jakiej podstawie niektórzy z Was to robią. Bo powiedział, że w Polonii popełnił dużo błędów i sporo się nauczył? W gazetach to sobie może gadać.

dawiss 17.03.2016 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1434913)
Jak dla mnie Wojcechowski mógłby zainwestować w Wisłę, ale pod warunkiem, że nie będzie miał pakietu większościowego. Nie ufam temu kolesiowi i nie wiem na jakiej podstawie niektórzy z Was to robią. Bo powiedział, że w Polonii popełnił dużo błędów i sporo się nauczył? W gazetach to sobie może gadać.

Tyle, ze to nie on doprowadzil do rozsypania sie Polonii, a Krol. Mi sie bardziej od tego co bylo na koncu, nie podobalo wszystko to co bylo w trakcie - wtracanie sie do ustalania skladu etc.

dziabong 17.03.2016 12:36

Jeśli chodzi mu o promocję swojej firmy to niech działa jako sponsor - koszulki, bandy na stadionie, rozwiazań kilka się znajdzie. Jak będzie sie fajnie układał współpraca niech wykupi od bossa z 20-30 % by mieć realny udział w funkcjonowanie klubu i dalej promowałby swoją firmę.
Wydaje mi się, że to nie JW doprowadził do tego Polonie to tego, gdzie jest teraz a Król. Działał kontrowersyjnie, zostawił ją w trudnej sytuacji, ale to Król wbił gwóźdź do trumny.

FraMat 17.03.2016 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1434904)
Dlaczego skreslacie z gory Wojciechowskiego? .

Bo to burak syn buraka z burakowa małego...
Dziś może wrzucić sporą kasę, jutro jeszcze większą, a za dwa lata wszystko zabierze, bo okaże się, że lepiej jest prowadzić agencję modelek dla szejków

wiesniak842 17.03.2016 14:12

Ja to lekko ironicznie napisalem. .... w dupe Wojciechowskiemu, wiadomo. Dziwi mnie tylko, ze on jest skreslany z gory a jak ktos nie jest, delikatnie mowiac, za zatrudnieniem Wdowczyka to od razu gownoburza bo odpierdzial swoje, ze trzeba mu dac szanse itp itd.

Smyrgu 17.03.2016 14:56

ani Telefonika tego nie zdementowała, ani JW Construction...żadna ze stron...jedynie Wisła jakiś czas temu zdementowała takie informacje ale Wisła nie jest tutaj stroną Nikt z Wisły nie prowadził i nie bedzie prowadzić zadnych rozmów, bo to nie jest w gesti/kompetencjach osób ktore w Wisla Kraków pracują...

Viper 17.03.2016 16:13

^^ Tylko zapewne przed sprzedażą do samego klubu przyjdą ludzie by poznać jego strukturę, stan finansów i wiele innych rzeczy. Więc ciężko by takie coś odbyło się bez wiedzy zarządu Wisły.

regan 17.03.2016 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1434909)
hahah you made my day, bro. Cupiał marzy o LM zatrudniając takich tuzów jak Dariusz W. i ściągając co okienko szrot z zagranicy i szrot z Polski w postaci Małeckiego. :haha:

Szrot w postaci Małeckiego był w ostatnich 3 meczach najlepszy na boisku... ;)

Już raz Wisła zdementowała JW. tyle w temacie... pewnie chodzi o tereny TF wokoł stadionu

FraMat 17.03.2016 17:54

Te tereny mają swoje przeznaczenie w planie zagospodarowania.
Nie można tam postawić byle czego. Tylko hotele i drobne obiekty handlowe.
Plan zagospodarowania z 2008 roku dla np. terenów TS, a więc sąsiadujących mówi:
Cytat:

§ 9
Zasady ochrony i kształtowania ładu przestrzennego.
Dla zapewnienia ładu przestrzennego, jego ochrony i kształtowania, ustala się:
1) Zakaz lokalizacji wielkopowierzchniowych obiektów handlowych określonych
przepisami odrębnymi;
Dlatego, między innymi, jak ten plan powstał, Cupiał trochę przestał szaleć z wydatkami na Wisłę.
Ciekaw jestem, co by tam JW mógł wymyślić

luke1906 17.03.2016 17:59

No właśnie o te hotele chodzi.

radek2323 17.03.2016 18:20

Można chcieć lub nie JW jak Cupial będzie chciał sprzedać Wisłę to sprzeda.

siemstein 17.03.2016 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1434938)
Szrot w postaci Małeckiego był w ostatnich 3 meczach najlepszy na boisku... ;

Raz w roku to i koza pierdnie:lol:

Ogryzek 17.03.2016 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1434961)
Raz w roku to i koza pierdnie:lol:

To już 3 razy a nie raz. Z całym szacunkiem gdzie takie drętwe porównanie znalazłeś?

Elefant 17.03.2016 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1434938)
. pewnie chodzi o tereny TF wokoł stadionu

Jakie tereny Cupiała ?

Jeśli wierzyć doniesieniom prasowym czy nawet pismom Cupiał te tereny sprzedał.

Raz

Dwa, skan !

Cytat:

Przy al. 3 Maja, na zaniedbanym terenie byłego stadionu lekkoatletycznego, inwestor z Wrocławia chce postawić hotel. Pozyskał już teren od Telefoniki, firmy rodziny Bogusława Cupiała, właściciela Wisły Kraków.
Co do tajemniczej spółki Berliner coś tam to jeśli moje domniemania są prawdziwe to strach pisać. Raz ustawa o ochronie danych, dwa chyba by trzy dni forum się gotowało :p

siemstein 17.03.2016 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1434963)
To już 3 razy a nie raz. Z całym szacunkiem gdzie takie drętwe porównanie znalazłeś?

Serio? 3 razy był najlepszy? Chyba inne mecze oglądaliśmy... Tak czy owak, niech gra jak najlepiej, ale trzeba być realistą. Geniuszem to on nie jest.

A co do porównania, nie jest drętwe, a po prostu chu.jowe. Jak 3/4 wrzutek Patrysia ;)

FraMat 17.03.2016 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1434969)
Co do tajemniczej spółki Berliner coś tam to jeśli moje domniemania są prawdziwe to strach pisać. Raz ustawa o ochronie danych, dwa chyba by trzy dni forum się gotowało :p

To ten sam Zientara? Te wszystkie Optimusy i Scanmedy?

Cytat:

Jeśli wierzyć doniesieniom prasowym czy nawet pismom Cupiał te tereny sprzedał.
Czytałem te doniesienia, ale tereny zostały oddane TF w 2006r na dzierżawę wieczystą, z zastrzeżeniem, że nie można ich przepisać na nikogo przed końcem 2016.

Elefant 17.03.2016 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1434980)
To ten sam Zientara? Te wszystkie Optimusy i Scanmedy?

Wygląda, że idziesz mniej więcej tym samym tropem co ja.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1434980)
Czytałem te doniesienia, ale tereny zostały oddane TF w 2006r na dzierżawę wieczystą, z zastrzeżeniem, że nie można ich przepisać na nikogo przed końcem 2016.

Skąd taka informacja ? Żyłem w przeświadczeniu, że są to tereny, które zamieniono z sąsiadką za Kabel w 2002 roku i są bezwzględną własnością TFF.
Chyba, że jest jak piszesz i TFF je wydzierżawiło ?

FraMat 17.03.2016 22:07

Pomyliłem się chyba... skojarzyły mi się tereny TS.
Chodzi o działki 179/2 179/4 179/5?
Bo z sąsiadką zamieniono na tereny przy Kablu działkę 179/6 (dawny miejski stadion lekkoatletyczny, później należący do Cracovii. W 2004 roku tereny te pozyskała Tele-Fonika na zasadzie wymiany za tereny ówczesnego klubu KS Kabel. )

Viper 17.03.2016 22:08

^^ A to nie jest tak, że teren dawnego stadionu lekkoatletycznego to jedno a tereny w MPZP przeznaczone pod działalność hotelową to drugie?

szorstki 17.03.2016 22:09

Czyli zdaje się rozwiązana zagadka skąd Wisła nagle znalazła parę zlotych na zaległości na koniec roku ?

czaro 17.03.2016 22:55

Gdzieś czytałem, że BC, ale nie chciało mi się w to wierzyć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1434877)
Wojciechowski to duża szansa, ponieważ jak by wszedł to zapewne z przytupem, ale też duże ryzyko. Dla mnie zdecydowanie za duże, bo konsekwencje ciężko przewidzieć. Dał się poznać jako osoba, która jednego dnia może dać kilka milionów na transfery, by za chwilę doprowadzić klub do upadku.

Mimo wszystko chciałbym, żeby wszedł on do Wisły jako sponsor. Myślę, że takie rozwiązanie byłoby optymalne dla wszystkich. Chce promocję w rejonie Krakowa, miałby promocję, a i klubowi grosz się przyda. Dobrze by było jakby nasi działacze sondowali ewentualną możliwość umieszczenia logo J.W.C. na koszulkach.

JWC nie potrzebuje żadnej promocji, bo sprzedaje mieszkania tanie. Wystarczy reklama w gazecie z ceną za m2. W sponsoring nie wierzę, bo JW nie dałby pieniędzy na coś, na co nie będzie miał wpływu. Tak, jak koledzy piszą, chodzi tu pewnie o coś więcej - a nawet jeśli tylko o "zabawę" we właściciela klubu, to jeszcze raz powtarzam, będzie to przejście z deszczu pod rynnę.

arti 06.04.2016 18:46

Forbes:
http://100najbogatszychpolakow.forbes.pl/1,6

piotek 06.04.2016 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1436593)

W sumie wiadomo w jakiej kondycji jest teraz TF? Chyba w zeszłym roku klepnęła jakąś dużą umowę, nie? Są jakieś prognozy?

jendrus 07.04.2016 09:00

Napewno taka: KGHM Polska Miedź podpisał z Tele-Fonika Kable warunkową umowę na sprzedaż walcówki miedzianej w latach 2016-2018 z opcją przedłużenia na okres kolejnych 2 lat, o szacowanej wartości 3,91-4,25 mld zł w ciągu pierwszych trzech lat.
Ale z czegoś kable muszą robić,ale to też oznacza ze zamienia są.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl