Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Ogladaj mecze Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=317)

sessegnon 21.07.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 765160)
tak, tak - TVP pokazało mecz wyjazdowy z WIT Georgia Tbilisi:lol:

Wtedy prawa mial TVN, wiec zażalenia do nich...

wisl@k_TS 21.07.2009 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 765136)
Słyszałem że oddała za darmo właśnie i oni nie chcą pokazywać:(My się nie skompromitujemy jeśli odpadniemy tylko Polsat!

Rozumiem twoje zażenowanie ale może ogarnij się trochę. Światem rządzą pieniądze i im wcześniej się o tym dowiesz tym lepiej dla ciebie.

A poza tym....zawsze mogłeś jechać do Tallina - problem sam by się rozwiązał :)

Wicked 21.07.2009 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 765136)
Słyszałem że oddała za darmo właśnie i oni nie chcą pokazywać:(My się nie skompromitujemy jeśli odpadniemy tylko Polsat!

A czasem właścicielem praw do transmisji nie jest Levadia?? A oddanie praw za free tyczy się chyba meczu u nas

saklak1906 21.07.2009 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 765199)
A czasem właścicielem praw do transmisji nie jest Levadia?? A oddanie praw za free tyczy się chyba meczu u nas

No pewnie ze wlascicielem praw do transmisji jest Levadia bo mecz jest u nich, w tamtym tygodniu gralismy ( u nas) to Wisla dysponowala swoimi prawami i mogla zrobic co chciala. Miala wole oddac za darmo z racji na kibicow wiec to zrobila.

GJ1906 21.07.2009 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 765167)
Wtedy prawa mial TVN, wiec zażalenia do nich...

TVN wykupił prawa do rewanżu gdy okazało się że TVP schrzaniło sprawę, pamiętam jak o godzinie rozpoczęcia meczu spikerka TVP2 podała iż przeprasza kibiców oczekujących na mecz ale nie będzie on transmitowany.

jazzior 21.07.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 765160)
tak, tak - TVP pokazało mecz wyjazdowy z WIT Georgia Tbilisi:lol:

swego czasu firma, w której pracowałem była sponsorem relacji Radia Kraków z meczu rewanżowego z Parmą - a kosztowało to zawrotna kwotę: 1.500 zł +VAT

Cytat:

Radio Kraków - także bez transmisji

Wychodząc naprzeciw Waszym pytaniom skontaktowaliśmy się z działem programowym Radia Kraków, aby dowiedzieć się, czy mecz Wisły w Tallinnie będzie można śledzić, choćby na falach radiowych. Niestety nie mamy optymistycznych informacji.
Radio Kraków nie będzie bowiem przeprowadzać transmisji z meczu, a na antenie usłyszeć będzie można jedynie krótkie relacje, w czasie trwania spotkania.
Jak zapewniono nas jednak - radiowcy postarają się, aby relacje te były jak najczęstsze.
Jak już informowaliśmy, meczu nie pokaże także żadna z telewizji

Zawsze to lepsze niż nic, ale wychodzi na to, że jakaś tam głupawa audycja pociąg do muzyki (3 godzinna) jest ważniejsze od MECZU LIGI MISTRZÓW, szczególnie gdy nie ma go nigdzie w TV, a to przeciez Radio KRAKOW !!! Skandal kolejny...

Niby jak mają się postarać, skoro nie znają jeszcze naszego zdania?

Oto program na jutro http://www.radiokrakow.pl/www/home.n...a?OpenDocument

17:00 Pociąg do muzyki - prow. Piotr Chronowski [email protected]
20:55 Lekcja języka angielskiego BBC - powt.
21:00 Korespondencja sztuk - prow. Katarzyna Fortuna

ADRESAT: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

TEMAT: PROSIMY O TRANSMISJĘ RADIOWĄ CAŁEGO MECZU WISŁY KRAKÓW !!!

TREŚĆ: (wymyślcie coś sami)

!!IRIVER!! 21.07.2009 12:53

Jezus, dajcie sobie spokój z jakimiś mailami, płaczem, zgrzytaniem zębów. Trudno - nie ma relacji w radiu i telewizji , niech się walą. Nie zawsze będzie tak jak chcemy. Część jedzie do Tallina, reszta zainteresowanych zasiądzie przed monitorem i będzie się wczytywać w relację live na wislakrakow.com . Chyba, że jednak zdarzy się jakiś cud i estońska tv zdecyduje się na transmisję, choć szczerze w to wątpię.

MCX 21.07.2009 14:13

Gramy z drużyną z kraju, w którym media mają głęboko w dupie, czy mistrz awansuje do kolejnej rundy LM czy nie. Po takim postawieniu sprawy tym bardziej nie potrafię sobie wyobrazić odpadnięcia z rozgrywek.

Nowohucianin^^ 21.07.2009 15:00

a radio Biała Gwiazda ?

DJ Hazel 21.07.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 765157)
?

A niby czym ma sie Polsat skompromitowac

Już Ci wyjaśniam.Kompromitacja i to duża z ich strony bo gdy TVP miała prawa nawet by nie było takiej opcji żeby Polskiej drużyny nie pokazać a oni maja nas wszystkich głęboko gdzieś.21 wiek kraj ponad 40-milionowy a najlepszej piłkarskiej drużyny w kraju nie możemy zobaczyć bo pojechała do jakże egzotycznej nie znanej i dalekiej Estonii!!Ja rozumiem że dla nich liczy się biznes ale po co się starali o Ligę Mistrzów jak nie pokazują?Mogłem jechać do Tallina ale nie mogę bo pracuje!Czy teraz większość kibiców ma cierpieć z tego powodu?Ja nie rozumiem tak ważny mecz i czekanie na suche fakty...przecież to zawału można dostać!

South 21.07.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jazzior (Post 765224)
Zawsze to lepsze niż nic, ale wychodzi na to, że jakaś tam głupawa audycja pociąg do muzyki (3 godzinna) jest ważniejsze od MECZU LIGI MISTRZÓW, szczególnie gdy nie ma go nigdzie w TV, a to przeciez Radio KRAKOW !!! Skandal kolejny...

Niby jak mają się postarać, skoro nie znają jeszcze naszego zdania?

Oto program na jutro http://www.radiokrakow.pl/www/home.n...a?OpenDocument

17:00 Pociąg do muzyki - prow. Piotr Chronowski [email protected]
20:55 Lekcja języka angielskiego BBC - powt.
21:00 Korespondencja sztuk - prow. Katarzyna Fortuna

ADRESAT: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

TEMAT: PROSIMY O TRANSMISJĘ RADIOWĄ CAŁEGO MECZU WISŁY KRAKÓW !!!

TREŚĆ: (wymyślcie coś sami)

prosić to sobie możesz lepiej wyślij kasę na transmisje ,zmieniło sie pare rzeczy i RK musiało zrezygnować z transmisji

a ty DJ Hazel przestańże już płakać ,nie ma to nie i już,twoje żale tu nic nie dadzą

DJ Hazel 21.07.2009 16:52

No ja wiem ale załamany jestem już się nastawiam na transmisję tekstową..

cinekw 21.07.2009 16:58

bedzie mozliwosc czytania relacji live z komorki ?

saklak1906 21.07.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 765388)
Już Ci wyjaśniam.Kompromitacja i to duża z ich strony bo gdy TVP miała prawa nawet by nie było takiej opcji żeby Polskiej drużyny nie pokazać a oni maja nas wszystkich głęboko gdzieś.21 wiek kraj ponad 40-milionowy a najlepszej piłkarskiej drużyny w kraju nie możemy zobaczyć bo pojechała do jakże egzotycznej nie znanej i dalekiej Estonii!!Ja rozumiem że dla nich liczy się biznes ale po co się starali o Ligę Mistrzów jak nie pokazują?Mogłem jechać do Tallina ale nie mogę bo pracuje!Czy teraz większość kibiców ma cierpieć z tego powodu?Ja nie rozumiem tak ważny mecz i czekanie na suche fakty...przecież to zawału można dostać!

Ale TVP moze pokazac `ten mecz tylko nie chce wes to w koncu zakoduj w glowie.Polsat tez by pokazal gdzyby Estonczycy wprodukowali sygnal tez to sobie zakoduj.

Levadia nawet sie nie zgodzila na kamery serwisow wislackich, po prostu chca zarobic jak najwiecej. Bo smiem twierdzic ze jak by oddali za darmo jak Wisla tydzien temu to jakas Estonska TV by sie skusila na transmisje.

Ba Polsat chce poniesc polowe kosztow wyprodukowania sygnalu i co i nic.

Nic trudno przynajmniej jest relacja tekstowa i trzeba sie modlic `zeby serwery wytrzymaly bo na pewno bedzie spore zainteresowanie.

DJ Hazel 21.07.2009 17:03

Ale po co ma TVP pokazywać coś jak tego nie dokończą zresztą nasze marudzenie nic nie da módlmy się żeby jutro chociaż czytać relację.

wiertar 21.07.2009 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 765399)
bedzie mozliwosc czytania relacji live z komorki ?

jest. ja czytalem ale z oficjalnej

biała gwiazda 21.07.2009 18:01

http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5221

Jest jeszcze szansa podobno, oby. Mają jeszcze trochę czasu, bo jak się dogadają to polsat może puścić relacje z Tallinna, a studio zrobić w Warszawie i komentować z Wawy. Relacje tekstowe mogą mocno naruszyć moje nerwy, choć po tym co zrobił Pawełek w przedostatniej kolejce z Lechią nic już mnie tak nie zaskoczy.:>
2 połowa meczu z Levadią w Sosnowcu polegała na lataniu miecz kompem z relacją tekstową, a TV gdzie mieli wznowić relacje. Powiem, że już wole patrzeć jak kiepsko grają niż przeżywać coś takiego 2 raz. Ale co możemy poradzić, nie jesteśmy Realem Madryt, którego sparing pokazuje 6 stacji TV. :-D

jazzior 21.07.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 765393)
prosić to sobie możesz lepiej wyślij kasę na transmisje ,zmieniło sie pare rzeczy i RK musiało zrezygnować z transmisji

dzwoniłem do Radia i okazało sie, że żaden dziennikarz, ani reporter Radia Kraków nie pojechał do Estonii. jedyne na co możemy liczyć to wzmianki o wyniku i przebiegu meczu, ale nie na żywo, a raczej z internetu.

ponadto dowiedziałem się, że Radio Kraków będzie kontaktowało się z dziennikarzami prasowymi, którzy pojechali do Tallina i od nich przekazywali nam najswieższe informacje.

skandal - żadnego z mediów nie obchodzi mecz Mistrza Polski w Lidze Mistrzów !!

swoją drogą, Levadia z tak wielką szansą na awans do kolejnej rundy tez pozostaje bez emocji w tym temacie...

marine88 21.07.2009 23:09

Polsat na pewno chętnie by pokazał ten mecz, bo wie, ze wielu fanów, nie tylko Białej Gwiazdy z przyjemnościa by ten meczyk obejrzało, problemem nie jest to, ze oni NIE CHCĄ go puścić, tylko to, ze w Estonii maja taki mecz głęboko w dupie, a żeby Polsat wyprodukował sam sygnał z takiego spotkania to do Talina musiałoby pojechac przynajmniej z 30 osób razem z wozami transmisyjnymi i tonami innego sprzętu, po drugie prawa do transmisji oddaćby Polsatowi musiałaby Levadia, a to też nie jest pewne, dlatego już nie nawalajcie tak na ten Polsat, bo ich winy to tutaj jest najmniej

sqallpl 21.07.2009 23:17

Coś mi pachnie że dzisiaj koło południa Polsat poda informacje o transmisji meczu...

1q2 21.07.2009 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 765595)
Coś mi pachnie że dzisiaj koło południa Polsat poda informacje o transmisji meczu...

Podać poda tyle że ja nie widze najmniejszych szans by ta informacja była nas zadowalającą.
Dla mnie jest to skandal tyle że nie w wykonaniu polszitu,tvnu czy publicznej(byłby taki gdyby nie było transmisji z Sosnowca), tylko .......onej uefy, która jest podobnie bandycką organizacją co pzpn.

Może to są tylko eliminacje ale dla niektórych aż eliminacje - w pale się nie mieści by jednym z kryteriów nie było to że gospodarz ma obowiązek udostępnić sygnał telewizyjny.

Jaroo1 21.07.2009 23:29

Tydzien temu kazdy sie cieszył i dziekował Polsatowi jak sie okazało ze zrobia relacje z Sosnowca. Niestety zle zrobilismy bo widac ze ta stacja jest ch.. warta i w dupie ma kibicow. Jak sie okazało prawa Wisła oddała za darmo wiec nie było co Polsatowi dziekowac bo jakby Wisła za darmo nie oddała praw to by dalej Polsat na nas lał ;/
Duzo mowilismy na forach ze takie jest zainteresowanie meczem Mistrza Polski, niestety jak sie okazuje na nasza niekorzysc mysle ze to zainteresowanie jest bardzo małe skoro teraz Polsat nie połaszczy sie zeby dac te 300 tys za wyemitowanie meczu. Jednak okazuje sie w praktyce ze bardziej opłaci sie puscic powtorke serialu niz włozyc 300 tys zł za mecz i pewnie nawet na 0 by nie wyszli. Szkoda. Mimo wszystko ja uwazam ze Polsat powinien ta transmisje sam przeprowadzic, dostał prawa do pokazania meczu pierwszego za darmo wiec teraz mogliby troche grosza sypnac i mecz pokazac. Oglnie to latwo gadac trudniej działac. Wiele razy np w Cafe Football tam Panowie Borek i Kołton rzucali pomysłami zeby kluby zamieszane w korupcje dały po 1-2 mln zł na skzolenie młodziezy, wtedy wprowadizlibysmy abolice i w ten sposob te ich grzeszki by sie wurownały. Wiele jest nagonki na PZPN, wytykania im błedow tylko jak przychodzi co do czego to stacja ktora powinna promowac sport ma go w dupie jesli nie moga wyjsc z tego na mega plus. Ja wiem ze o tych relacjach Borki i Kołtonie nie decyduja ale dałem tylko taki przykład ze na antenie Cyfrowego Polsatu tak sie chce sport propagowac, tak sie innym wytyka błedy a sama stacja gardzi kibicami.
Ja najbardziej załuzje z tego jutrzejszego a własciwie to juz dizsiejszego meczu ze nie usłyszymy ( :(( ) "Gramy u Siebie", bo to własnie okrzyki kibicow tworza otoczke pod mecz a tu dupa bedzie trzeba czytac, i zeby chociaz to było pewne ze sobie poczytamy ten mecz (jak ładnie to brzmi :D) ale tu druga sprawa ze zapewne serwery siada i bedzie lipa. Mam tylko nadzieje ze juz od 3 rundy LE i daj Boze LM z udziałem Wisły chetni na transmisje meczow sie znajda i to bedzie koniec cyrkow z transmisjami na ten rok!

Cytat:

A to jest nastepny paradoks. Jelsi sie by dogadali z ta Estonska TV ze mecz pkaza to info dostaniemy pewnie z rana. Czyli jakies 10h przed meczem, czy to jest normalne? Wtedy mało osob by wiediząło o transmisji, nie zrobia reklamy ze dzis jest mecz, w ogole bez sensu podejscie stacji do tego jest. Niech tydzien wczesniej załatwia sprawe z transmisja a nie do ostatniej minuty beda negocjowac, łudzic kibicow i działac na swoja niekorzysc bo jak bedize transmisja to tak jak mowie nawet nei zdarza zareklamowac ze mecz puszcza. Moze niedługo bedzie tak ze bedizmey ogladlai tylko 2 połowy meczow bo sie dogadaja w przerwie w sprawie transmisja... hahahaha

dynek.pl 22.07.2009 07:40

Ja jakos nie wierze w zadne negocjajcje na ostatnia chwile.
Mysle, ze Polsat nic juz z tym nie robi.

tommiyacht 22.07.2009 08:10

mimo prawdopodobnego wylaczenia forum na czas meczu (z zakladka przed i po), ciekawe jak poradzi sobie serwer TWSD wobec chyba historycznej frekwencji na relacji tekstowej. Jak cos to oficjalna, a tam tez nie wiadomo. Jest jeszcze onet ale to chyba w ostatecznosci jakby dwa powyzsze nie dzialaly lub wisialy. Reszta livescorow itp to same wyniki, a przydaloby sie chociaz troche wiedzic co sie dzieje.

Ciekawe czy gole beda wrzucane na tube ze tak powiem - "od szczala"

bódyń 22.07.2009 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 765639)
Ja jakos nie wierze w zadne negocjajcje na ostatnia chwile.
Mysle, ze Polsat nic juz z tym nie robi.

No i nie ma co sie im dziwic. Zainteresowanie meczem znikome, sygnalu nie ma wiec jaki jest interes transmitowac taki mecz? Polsat ma prawa do LM i tam bedzie zarabial. oni robia biznes a nie transmisje aby ogladneli ja kobic Wisly. Tylko oni chyba

Mr Crowley 22.07.2009 08:27

Interia wysłała dziennikarza do Estonii.
Bedzie relacja LIVE (tekstowa) po linkiem
http://nazywo.interia.pl/

gordonik 22.07.2009 08:36

A działa jeszcze radio kibiców Wisly?
Szkoda ze TWSD lub owe radio, które zapewne otrzymalo akredytacje,zamiast relacji tekstowej nie przeprowadzi relacji radiowej,cos jak Zaglebie podczas ostatniego sparingu z nimi..
Nawet najnizszy poziom relacji byłby lepszy od relacji tektowej..

army 22.07.2009 08:45

Kurde kamerka internetowa i jedziemy ;d Filmy można nakręcać na nielegalu to mecze czemu nie na żywo :P

zajacek 22.07.2009 08:45

Nie ma co płakać - zostaje tekst...
Ale decyzja telewizji biznesowo co najmniej dziwna - przecież przy okazji pierwszego meczu, który w ramówkę wskoczył z dnia na dzień i nie był reklamowany udało się im uplasować ze dwadzieścia pięć minut reklam ! Cała przerwa na tv4 to były przecież reklamy...

StelmiOriginal 22.07.2009 09:02

Mam nadzieje że jak nie bedzie transmisji to bedzie mecz do sciagniecia z oficjalnej, albo chociaż żeby był jakiś obszerny skrót... nie wytrzymam czytajac relacje textową :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl