Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

FraMat 10.07.2009 20:26

usłyszałem w relacji radiowej:
- Cantoro podaje daleko do przodu...

no jestem w szoku, normalnie, bez kółka?

KOMINEK 10.07.2009 20:29

No to radio to jest poprostu coś coś coś nie do opisania- Na boisko wchodzi Bruliga :-)

76`Zmiana powrotna Piotra Ćwielonga, wchodzi też Janik. Zeszli Jirsak i Łobodziński

Przepraszam a w co dziś gra Wisła że są zmany powrotne

FraMat 10.07.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 759925)
No to radio to jest poprostu coś coś coś nie do opisania :-)

pierwszy raz śledzę relację tekstową czytaną na głos, chociaż nie.... to raczej jakby gościu wyobrazał sobie, że siedzi w telewizorni, wszyscy wszystko widzą, a on tylko musi odczytać nazwiska piłkarzy przy piłce.
Brawo za inicjatywę, ale wykonanie tragiczne

Skynet 10.07.2009 20:36

No teraz wszedł Bruliga za Krima

ps. Czy zdanie "wybija daleko przed siebie" jest używane przez całą relację z taką samą częstotliwością co przez ostatnie 10 minut? Bo własnie tyle słucham a słyszałem to zdanie co najmniej 5 razy.

FraMat 10.07.2009 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skynet (Post 759935)

a narzekaliscie, że nie ma transferów

Svartis 10.07.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 759925)
No to radio to jest poprostu coś coś coś nie do opisania- Na boisko wchodzi Bruliga :-)

76`Zmiana powrotna Piotra Ćwielonga, wchodzi też Janik. Zeszli Jirsak i Łobodziński

Przepraszam a w co dziś gra Wisła że są zmany powrotne

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skynet (Post 759935)

ps. Czy zdanie "wybija daleko przed siebie" jest używane przez całą relację z taką samą częstotliwością co przez ostatnie 10 minut? Bo własnie tyle słucham a słyszałem to zdanie co najmniej 5 razy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 759897)
No ale ile trzeba mieć w sobie inwencji twórczej żeby tak pokiereszować nazwisko Jirsak?

Ale macie problemy, nie chcecie to nie słuchajcie i po sprawie, chłopaki z III ligowego Polskiego klubiku robią sobie relacje dla siebie a tu wielcy kibice z wielkiego świata mają zbiorowe podniecenie i frustracje że gość przekręca nazwisko, podobnie jak wczoraj podczas transmisji na Kuszo...
Trzeba było jechać poprosić o akredytacje i zrobić dla nas relacje... sami szpakowscy...

W.Star 10.07.2009 20:51

A mi się podobało, gratuluję inicjatywy :D Przynajmniej wesoło mi było, a lapsusy językowe się zdarzają xD

A co do samego meczu, to cieszy to, że strzeliliśmy te 4 bramki. Skuteczność się nam przyda, fajnie, że Pepe strzelił, a z tego Kirma naprawdę mam coraz większą radochę :)

Krystian168 10.07.2009 20:52

Krim i Dżirsak...
"przy piłce ..." cały czas ten gościu gadał, no żenada...
"wyłącz winampa od razu" xD
do tego ci co tam gadali w tle...

brawo za chęci... za wykonanie nic :-P

Domas 10.07.2009 21:25

dzięki panowie !! dobry wynik, fajna gra

Karherop 11.07.2009 06:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 759890)
Zwroccie uwage na jedno. W zeszlym sezonie Wisla grala taktyke wykanczania przeciwnika fizycznie i dobijanie ich w ostatnich minutach. Teraz w tych kilku sparingach widac z gola odmienna taktyke. Jak najszybciej zdobyc 2-3 gole i spokojnie grac, jednoczesnie nie pozwalajac na duzo przeciwnikowi. .

Taa , specjalnie też dali sobie strzelać gole przeciwnikowi bo to było częścią ich taktyki . Taktyka ta miała jednak pewne mankamenty .

Domas 11.07.2009 09:29

Wisła rozstrzelała Zagłębie na Ludowym

Organizatorzy zapowiadali, że mecz odbędzie się bez udziału publiczności, ale pod naporem kilkuset fanów otworzyli bramy. Na trybuny weszło ponad 400 osób - także przypadkowi ludzie, którzy akurat jeździli rowerami po parku.

No to ładna mi to organizacja... ciekawe, czy jak my bedziemy grali z kibicami to tez powstrzymaja szukających zaczepki kibicow Zagłębia - wszystko po to by nas sprowokowac i tym samym wyrzucic z ich stadionu. Policja nie wyda zgody na dalsze mecze po jakichkolwiek zadymach...

A swoją drogą co to za Trela, ktory wszedł za Pawełka pod koniec meczu?

pablo92TSW 11.07.2009 09:37

Trela to bramkarz z MEsy

Chesteroski 11.07.2009 09:39

A wie ktoś może dlaczego nie grał Varga, czy znowu jakaś kontuzja? Czy po prostu do Rumunii pojechał ?

AYALA 11.07.2009 10:24

Pepe bramke strzelił w stylu Franka.Mam nadzieje że Cwielong też tyle bramek nastrzela w przyszłym sezonie w ekstraklasie i w lidze mistrzów.

Selene 11.07.2009 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 760221)
Pepe bramke strzelił w stylu Franka.Mam nadzieje że Cwielong też tyle bramek nastrzela w przyszłym sezonie w ekstraklasie i w lidze mistrzów.

Ćwielu normalnie zaczyna grać jak Tevez:)

westersyl 11.07.2009 10:35

Ze skrótu wynika, że mógł strzelić przynajmniej jeszcze jedną. Wydaję mi się, że on szuka za trudnych rozwiązań. Czasami trzeba zamknąć oczy strzelić z czuba a on chce podkręcić i przy słupku... być może to ładnie wygląda i bramkarz nie ma szans ale u niego te trudne rozwiązania za często się nie sprawdzają. Nasz Paweł Brożek czasami też wali byle gdzie i jest królem strzelców, ile takich bramek już strzelił, po rękawic gdzieś miedzy nogami, jakiś rykoszet. Po co kombinować. A Ćwielong to przyjmuje poprawia 10 razy... niech kopnie aby leciało w bramkę i to ma szanse powodzenia.

Crusi 11.07.2009 12:16

o Cwielonga jestem spokojny, z niego jeszcze bedzie bramkostrzelny napadzior. Podobnie jak Brozek ma bardzo duza latwosc w dochodzeniu do sytuacji, potrzeba mu tylko troche poprawic skutecznosc i zobaczycie ze bedzie ladowal brame za brama jak Pawel :)

HEDu 11.07.2009 12:28

szkoda tylko ze Małecki i Cwielong są tacy niscy ...

pablo92TSW 11.07.2009 12:40

Czasem taki wzrost się przydaje, dzięki temu są szybcy i zwrotni, w połączeni z wysokim napastnikiem to może być dobre :) Panowie przypominam Leo Messi czy sam Maradona wielkoludami nie są :)

Baala 11.07.2009 13:36

Brożek to jednak skarb jak nie strzela to rozprowadza piłkę i asystuje.

crate digger 11.07.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 760287)
Brożek to jednak skarb jak nie strzela to rozprowadza piłkę i asystuje.

a co najwazniejsze oszczedza gole na mecze o stawke :D

Selene 11.07.2009 18:59

Ćwielong jest chyba lepszy niż Frankowski w jego wieku.

Robbie92 11.07.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 760433)
Ćwielong jest chyba lepszy niż Frankowski w jego wieku.

nie wiem jak gral wtedy franek :P ale w cwielonga zawsze wierzylem, bedzie z niego napadzior w przeciagu 2 sezonow :D

Lysy 11.07.2009 19:29

O Proszę, ilu się naglę wierzących w umiejętności "Pepe" znalazło.... wystarczyła jedna bramka :-)
Ja tam widziałem w nim zawodnika z którego będziemy mieli w przyszłości wiele pożytku, nawet wtedy, gdy piłka jak zaczarowana nie chciała wpaść do bramki rywali. Swoją droga podoba mi się koncepcja z Łobo na prawej obronie ;-) Szkoda by Małecki marnował się na ławce, a tym sposobem mamy przebojowego "Małego" w pomocy i potrafiącego od czasu do czasu precyzyjnie dośrodkować Łobo który zawsze może ruszyć do przodu ;-)

Lukasz TSW 11.07.2009 19:51

Koncepcja łobo w obrobie moze i jest dobra ale w walce z drużynami pokroju Zagłebia... potem w ofensywie jest moze i niezle ale juz w swojej strefie obronnej robi sie dramatycznie słabo.

laxa 11.07.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 760445)
Swoją droga podoba mi się koncepcja z Łobo na lewej obronie ;-) Szkoda by Małecki marnował się na ławce, a tym sposobem mamy przebojowego "Małego" w pomocy i potrafiącego od czasu do czasu precyzyjnie dośrodkować Łobo który zawsze może ruszyć do przodu ;-)

O Matko Bos... Łobo na lewej obronie ?

IncognitoTSW 11.07.2009 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 760436)
nie wiem jak gral wtedy franek :P ale w cwielonga zawsze wierzylem, bedzie z niego napadzior w przeciagu 2 sezonow :D

Na pewno ma więcej bramek w lidze niż Franek w tym wieku;]

Ale niech strzeli choć połowę z tego co on przez całą karierę ;]

HEDu 11.07.2009 20:19

taa, w lidze polskiej tak, tyle ze Franek w tej lidze zagrał niewiele (10 meczy) i to w wieku 17-19 lat, pozniej (20-23 lata) strzelił 50 goli za granicą (wliczajac rezerwy strasbourgu, 3 liga francuska) i w wieku 24 lub 25 lat (nie pamietam dokladnie) był królem strzelców a Cwielong ma 23 ;)

Robbie92 11.07.2009 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 760445)
O Proszę, ilu się naglę wierzących w umiejętności "Pepe" znalazło.... wystarczyła jedna bramka :-)
Ja tam widziałem w nim zawodnika z którego będziemy mieli w przyszłości wiele pożytku, nawet wtedy, gdy piłka jak zaczarowana nie chciała wpaść do bramki rywali.

uwierz mi ze tez tak patrzylem na niego :D

Domas 11.07.2009 21:23

co do Łobo, to obejrzyjcie sobie skróty. wszystkie akcje przeciwników dochodziły właśnie lewą stroną tam gdzie bronic miał Wojtek. wg mnie lepiej juz go dac na prawą pomoc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl