Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Arek95 05.01.2018 16:58

Mitrović swoim stylem przypomina takiego Meliksona, który lubił czy to uderzyć z daleka, dobrze wykonywał stałe fragmenty gry oraz co chyba najważniejsze dla Carillo potrafi grać szybką piłkę. Potrafi uwaga! CELNIE zagrać czy to z klepki czy dośrodkowania. W jakimś sensie przypomina Maora tyle że Serb znacznie mniej się kiwa i częściej pojawia się na środku boiska do rozegrania czy też rozprowadzenia akcji.
Moim zdaniem bardzo dobry transfer... Ale warto pamiętać, że zaciąg serbski średnio u nas wypalał.

maciekkk 05.01.2018 17:46

Ale skąd są te informacje, że Velez sam musiał płacić ? To jakieś domysły czy jego wywiad czy co ?

Martinus 05.01.2018 18:10

Nikt przecież nie będzie zdradzał źródeł informacji, bo wiadomo z czym by się to wiązało. Ja już kiedyś o tym pisałem - o ile takie informacje jak np. plany transferowe ma jedynie kilka osób i nikt się tym chwalić nie będzie to takie rzeczy, związane z szeroko pojętą szatnią wychodzą bardzo szybko.
Problem nie dotyczy tylko Veleza. Gonzalez też zastanawia się czy wracać.

brylant17 05.01.2018 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1491171)
^ o co chodzi ?

O to,że Velez leczył się na własny koszt

WioReXXX 05.01.2018 18:46

Nie ma kasy na leczenie pilkarzy, i to naprawde niezlych, ale na kontrakty trzech trenerow i ich pilkarzy (czy Ramirez czy Carillo sprowadzaja swoich ulubiencow) juz sa. 30-osobowa kadra tez jest, nie wiadomo po co tak naprawde.

Szanuje obecny zarzad, chwala im za to, ze wyciagneli klub z olbrzymich tarapatow, ale cos zaczyna isc nie w te strone co trzeba.

Hives4 05.01.2018 19:26

Przecież to brzmi jak jakiś sabotaż... Nie dać kasy piłkarzowi na leczenie to samo w sobie jest już żenada. Ale nie dać kasy na leczenie Hiszpanowi, gdy ma się w składzie tylu jego rodaków to już działanie na szkodę klubu. W pesymistycznym scenariuszu Velez (w sumie słusznie) się wypnie i już u nas nie zagra, Cuesta i Gonzales będą chcieli się ewakuować, a Llonch i Carlitos nie przedłużą kontraktów. Kto w takiej sytuacji zostawia kontuzjowanego piłkarza na lodzie?... Szkoda nerwów na to tracić.

Ogryzek 05.01.2018 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1491185)
Przecież to brzmi jak jakiś sabotaż... Nie dać kasy piłkarzowi na leczenie to samo w sobie jest już żenada. Ale nie dać kasy na leczenie Hiszpanowi, gdy ma się w składzie tylu jego rodaków to już działanie na szkodę klubu. W pesymistycznym scenariuszu Velez (w sumie słusznie) się wypnie i już u nas nie zagra, Cuesta i Gonzales będą chcieli się ewakuować, a Llonch i Carlitos nie przedłużą kontraktów. Kto w takiej sytuacji zostawia kontuzjowanego piłkarza na lodzie?... Szkoda nerwów na to tracić.

A czy to nie dotyczy tego że Velez chciał mieć drogi zabieg w Hiszpanii a nie tańszy w Polsce? To chyba nie chodzi o to ze w ogóle nie ma kasy na leczenie, ale na drogie leczenie za granicą?

bridgeburner 05.01.2018 19:44

Albo na twitterze albo w ktoryms ( z licznie pojawiajacych sie ostatnio ) wywiadow ktos powinien temat nie placenia za zabiegi i rehabilitacje podjac
bo brzmi to kompromitujaco dla klubu i zarzadu, ktory wyglada (wygladalo?) na to ze zmierza w dobrym kierunku
chociaz na chwile obecna nie wiem po co nam 27 pilkarzy na kontraktach i zatrudnianie kolejnych 30-paro latkow na 16 gier do konca
No bo chyba nie po to zeby zamaist na 8 miejscu skonczyc na 6 ?

rokfor 05.01.2018 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1491187)
Albo na twitterze albo w ktoryms ( z licznie pojawiajacych sie ostatnio ) wywiadow ktos powinien temat nie placenia za zabiegi i rehabilitacje podjac
bo brzmi to kompromitujaco dla klubu i zarzadu, ktory wyglada (wygladalo?) na to ze zmierza w dobrym kierunku
chociaz na chwile obecna nie wiem po co nam 27 pilkarzy na kontraktach i zatrudnianie kolejnych 30-paro latkow na 16 gier do konca
No bo chyba nie po to zeby zamaist na 8 miejscu skonczyc na 6 ?

Podejrzewam, że gdyby to była sytuacja niecodzienna, to temat byłby już dawno przez media podjęty.

krzaq12 05.01.2018 20:17

Cytat:

Podejrzewam, że gdyby to była sytuacja niecodzienna, to temat byłby już dawno przez media podjęty.
Też tak uważam, poza tym nagle wychodzi że Velez nie chce wracać, to samo Ivan, a Pol nie ma zamiaru przedłużać kontraktu. I to wszystko po transferze kolejnego ŚP do Wisły. Może tak właśnie rodzą się domysły....

Nie pokrywa się to z tym co na swoim profilu publikuje Ivan, np. kilka tygodni temu, zdjęcie krakowskiego rynku z podpisem-drugi dom, już wkrótce zobaczymy się itp. Ciężko mi uwierzyć w to że Ivan nie ma zamiaru wracać.

Oczywiście mogę się mylić.

Mike88 05.01.2018 20:22

A nie powinno być tak że piłkarze są ubezpieczani przez klub na wypadek kontuzji i to ubezpieczyciel pokrywa koszty leczenia takiego piłkarza. Co więcej, Wisła podpisała kiedyś umowę ze Scanmedem w ramach której Scanmed dostarcza usługi medyczne dla zawodników.

rokfor 05.01.2018 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mike88 (Post 1491190)
A nie powinno być tak że piłkarze są ubezpieczani przez klub na wypadek kontuzji i to ubezpieczyciel pokrywa koszty leczenia takiego piłkarza. Co więcej, Wisła podpisała kiedyś umowę ze Scanmedem w ramach której Scanmed dostarcza usługi medyczne dla zawodników.

Prawdopodobnie tak jest, z tym że zarówno Velez jak i Gonzalez na własne życzenie leczą się w Hiszpanii.

Karherop 05.01.2018 20:31

Skończy się na tym, że wszyscy wrócą spokojnie do klubu i na trening. A to że media i kibice lubią skandale i sensacje to gadają takie głupoty jak to że Ivan nie chce wrócić do Wisły.

teo 05.01.2018 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1491186)
A czy to nie dotyczy tego że Velez chciał mieć drogi zabieg w Hiszpanii a nie tańszy w Polsce? To chyba nie chodzi o to ze w ogóle nie ma kasy na leczenie, ale na drogie leczenie za granicą?

Jest jeszcze inny problem w tej sytuacji... ze Velez z kontuzja przyszedl i ona sie odnowila...

Martinus 05.01.2018 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1491189)
Też tak uważam, poza tym nagle wychodzi że Velez nie chce wracać, to samo Ivan, a Pol nie ma zamiaru przedłużać kontraktu. I to wszystko po transferze kolejnego ŚP do Wisły. Może tak właśnie rodzą się domysły....

Nie pokrywa się to z tym co na swoim profilu publikuje Ivan, np. kilka tygodni temu, zdjęcie krakowskiego rynku z podpisem-drugi dom, już wkrótce zobaczymy się itp. Ciężko mi uwierzyć w to że Ivan nie ma zamiaru wracać.

Oczywiście mogę się mylić.

Bo Ivan się świetnie czuje w mieście i bardzo dobrze się tutaj zaaklimatyzował. Więc gdyby tylko klub nie miał problemów finansowych to na pewno chciałby tutaj zostać. Pewnie wszystko będzie zależało od tego jak zostanie to przez klub przedstawione.
Być może rzeczywiście problemem są zaległości za transfer Brleka i stąd te problemy. Tego nie wiem. Ja jedynie przekazuję jak to wygląda na tę chwilę.

czaro 05.01.2018 23:58

W poniedziałek na konferencji mógłby jakiś dziennikarz o to zapytać, a klub się ustosunkować. Mam nadzieję, że chodzi tylko o to, że Velez odmówił leczenia u najlepszych specjalistów w Polsce i na własną rękę podjął leczenie w Hiszpanii u lekarza nieznanego klubowi i klubowemu lekarzowi. Skoro tak, to klub uznał, że nie będzie płacił. Albo niech okaże się, że cała ta plotka jest nieprawdziwa. Bo trudno mi wyobrazić sobie inny scenariusz, który również stawiałby klub w korzystnym świetle.

Jeżeli jesteśmy tacy biedni, że nie mamy nawet opiekę lekarską dla graczy, to zamiast ściągać pierdyliard piłkarzy na te same pozycje można było przeznaczyć środki właśnie na medyków.

szprotson 06.01.2018 15:45

prawda jest ze FV zaplacil za to z wlasnej kasy (wiem od niego, nie z tt plotek)
Niemniej jednak, reszta histori to wyssane z palca bzdury.

JrQ- 06.01.2018 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mike88 (Post 1491190)

Wydaje mi się, że Scanmed nie robi zabiegów, oni tylko badają.

regan 06.01.2018 17:00

Panowie. Wlasnie dostałem info z wiarygodnego zrodla ze w przyszlym tygodniu szykuje sie prawdziwa BOMBA transferowa na Wiśle!! :)

Ogryzek 06.01.2018 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1491217)
Panowie. Wlasnie dostałem info z wiarygodnego zrodla ze w przyszlym tygodniu szykuje sie prawdziwa BOMBA transferowa na Wiśle!! :)

Bomba?

Każdy pod tym pojęciem rozumie co innego :)

Dla mnie kolejny Hiszpan czy inny 30-letni kopacz bombą nie jest. Mamy takich mnóstwo. Jakby trafił do nas taki Żurkowski to byłaby bomba.

wiesniak842 06.01.2018 17:42

Chlop se jaja robi:D

dynek.pl 06.01.2018 17:57

Cytat:

Stechert Gruppe ?

brylant17 06.01.2018 18:00

Cytat:

Tevez? :rotfl::rotfl:

KrzychooR 06.01.2018 18:00

Van Nistelrooy czy Kluivert ???

Prezydentowa 06.01.2018 18:04

Ta bomba to Pietrzak do Zagłębia. Przecież to jest hit :D

siara 06.01.2018 18:06

Cytat:

"DO", czy "z" ? ;)

ashkeczup 06.01.2018 18:10

Casillasowi kończy się kontrakt

regan 06.01.2018 18:16

Znany zawodnik. Grał juz w Polsce tyle moge powiedziec :)

krzaq12 06.01.2018 18:20

Cytat:

Panowie. Wlasnie dostałem info z wiarygodnego zrodla ze w przyszlym tygodniu szykuje sie prawdziwa BOMBA transferowa na Wiśle!!
Napisz, że nie robisz sobie z Nas jaj?!

ja jaja nie robię proszę Pana? :D :D

ReMix 06.01.2018 18:24

Jakub Błaszczykowski ;)

Tomasson 06.01.2018 18:25

Kuba B. wraca do Krakowa narazie na wypożyczenie żeby przygotować się dobrze na Euro :) (marzenie, chyba takie jak każdego)

Ma_niek 06.01.2018 18:25

Melikson. :-D albo Daniel Sikorski

AlvaroTS 06.01.2018 18:32

Artjoms Rudnevs

szprotson 06.01.2018 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1491227)
Znany zawodnik. Grał juz w Polsce tyle moge powiedziec :)

znany komu ?:)

no regan uwazaj, teraz bedziesz na cenzurowany dopoki bomba nie wystrzeli

z informacji ktore posiadam Rudnevs skonczyl kariere, no ale widac ze bridge wie cos wiecej

bridgeburner 06.01.2018 18:33

Rudnevs?
Wolny, z watkiem wegierskim i kiedys gral w extra
Oby nie, on mimo dopiero 30 na karku ewidentnie jest juz po drugiej stronie rzeki
Przeniescie ten watek do plotek

El'kabat 06.01.2018 18:33

Grał już w Polsce hm.

Kto teraz chce wracac z towarzystwa wyjazdowego?

AlvaroTS 06.01.2018 18:34

ew. Tomasz Kupisz

TIR_DO_SŁUBIC 06.01.2018 18:38

Arkadiusz Milik, wypożyczenie.

szprotson 06.01.2018 18:39

Marcelo, musi sie ogarnac przed transferem do Barcelony

ewentualnie
Lewandowski, ktory obawias sie rywala w ataku...

KrzychooR 06.01.2018 18:53

Przecież to oczywiste że to Nikolić będzie :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl