Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Dobcio 31.12.2018 15:00

Po spotkaniu z prawnikami Wisły:

Prawnicy sprawdzają właśnie kto jest właścicielem. Chcą powołać prokurenta.

Ja ze swojej strony dodam, że zgodnie ze screenem Jadczaka nie ma mowy ani o 29.12 ani nie wynika z tego, że jest jakiś warunek.

RAF 31.12.2018 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobcio (Post 1526460)

Ja ze swojej strony dodam, że zgodnie ze screenem Jadczaka nie ma mowy ani o 29.12 ani nie wynika z tego, że jest jakiś warunek.

Nie chce się czepiać ale skąd klub który jest w naszej sytuacji finansowej ma pieniądze na prawników?

master777 31.12.2018 15:05

Zatrudnia ich na etat?

WannaBe 31.12.2018 15:06

Myślałem, że już nie będę więcej w tym temacie pisać.
Ale jednak po ostatnich wydarzeniach ułożyła mi się w głowie następująca hipoteza, której jestem prawie pewien:

Wszystko, co obserwujemy, przebiega zgodnie z planem założonym przez WSH.

Dlatego została podpisana taka, a nie inna umowa, że właśnie taką, a nie inną umowę wymyślili WSH. To, że TS dalej czeka na kasę, oznacza, że WSH kazali im czekać. Jest bardzo prawdopodobne, że ta kasa faktycznie wpłynie, ale niezależnie od tego, kto ją wpłaci - czy Vanna Ly, czy Hartling, czy może jeszcze ktoś inny (Kwiecień?) - będzie to kasa pochodząca od WSH. I ten, kto wpłaci tę kasę, będzie realizował polecenia WSH.
I za tę kasę kupią oni sobie już całkowitą władzę w klubie.

Bardzo smutne, ale myślę, że dokładnie w tym kierunku zmierzamy...

TIR_DO_SŁUBIC 31.12.2018 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1526461)
Nie chce się czepiać ale skąd klub który jest w naszej sytuacji finansowej ma pieniądze na prawników?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1526462)
Zatrudnia ich na etat?

Sarapata wpadła na kawę z życzeniami noworocznymi.

MaLk 31.12.2018 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qpalz (Post 1526436)
Dodatkowo jak sam Zibi stwierdził sytuacja finansowa na początku sezonu Wisły wyglądała na prawdę dobrze. Dostali licencję na Eklasę i na Europejskie puchary od UEFA (jeśli ktoś myśli o spisku wraz z Eklasą to tu ma potwierdzenie, że nie).

A następnie w ciągu połowy sezonu (niecałe pół roku) klub zadłużył się na gigantyczne kwoty ! Przed sezonem było to ok. 15 mln a teraz to jest 40 !!! 25 mln zł różnicy w pół roku ! (...)

Widzisz, to tak nie do końca działa, jak opowiada Boniek, ale to mnie akurat nie dziwi, bo on lubi opowiadać to, co akurat jest dla niego korzystne.

Proces licencyjny jest mocno przesunięty wobec "na początku sezonu". Opiera się de facto na danych z połowy sezonu poprzedzającego. Resztą można manipulować.

lazy 31.12.2018 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryst (Post 1526433)
https://twitter.com/SzJadczak/status...23550137815042

Nie wiem czy fake czy prawda, ale jeśli prawda to jest hit! Czyli komedianci mieli POŻYCZYĆ 12 milionów.

Nie MIELI pożyczyć, ale MIELI UMOŻLIWIĆ pożyczkę.
Nie znamy pozostałych zapisów umowy więc ciężko ocenić ewentualne skutki, ale to jest i tak majstersztyk!

zozo 31.12.2018 15:07

Cytat:

Te Dobcio a wg Ciebie przelew nie jest na koncie od 10 dni?

RAF 31.12.2018 15:08

Przecież w kasie ani złotówki nie ma.

toomo 31.12.2018 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1526461)

Marzenka przez wzgląd na dawne czasy po przyjacielsku za połowę zwykłej stawki pomaga TS-owi

lucker 31.12.2018 15:08

W sieci pojawiły się informacje, że 5 piłkarzy ma złożyć wypowiedzenia umów. Naprawdę chodzi o wypowiedzenia ,czy wezwania do zapłaty? Bo jeśli to pierwsze to właśnie zaczyna się lawina która ogołoci Wisłę z większości piłkarzy.
Dwa jeśli prawdą jest, że Pietrowskiego nie ma już w kraju, to znaczy , że wie co się święci i wziął przykład z Sarapaty.
Patrząc na ostatnie dni pewnie i dziś doczekamy się jakiegoś oficjalnego, krótkiego komunikatu.

martinho04051993 31.12.2018 15:09

https://twitter.com/MiBiBialonski/st...39684614492162

To by było na tyle :)

Stelio 31.12.2018 15:12

Okej czyli świąteczno noworoczną szopkę w wykonaniu ludzi naszych niedoszłych dobrodziejów będziemy mieć z głowy. Jeśli tak to co ta cała pojeb.ana akcja w ogóle wniosła?

1. Marzenka się ulotniła i słuch po niej zaginął
2. Wszyscy skupili się na wygonieniu nieogarniętych inwestorów
3. TS znowu dostał łatkę "ratunkowego"

Oby tylko historia nie zatoczyła koła i nie było to tylko pozorne "oczyszczenie" z nowymi słupami u sterów i starymi miśkami na tylnych siedzeniach, którzy na przyszłość już będą bardziej uważać...

MaLk 31.12.2018 15:12

Cytat:

To przekaż tym mistrzom fachu prawniczego, że od 2016 r. prokurent ponosi taką samą odpowiedzialność za niezgłoszenie w terminie wniosku o upadłość jak członkowie zarządu.

wolfy 31.12.2018 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1526459)
Ja to do tej pory nie mogę pojąć jak ludzie jeszcze łykają informacje jak pelikany od filipińskiego?
Niech mi ktoś wytłumaczy w jaki sposób tylu ludziom odebrało rozum?
Przecież ta cała trójka nie oszukujmy się podstawionych ludzi od początku wyglądała jak gang olsena. Ludzie potracili rozumy i zawierzali fantastom i innym gnomom pokroju filipinskiego czy uj wie kogo jeszcze.
W głowie mi się to nie mieści

Podstawowym mechanizmem oszustwa jest to, żeby ofiara bardzo chciała wierzyć. Wtedy sama dopisze sobie wytłumaczenie nawet dla jawnych sprzeczności.

Wszyscy chcemy wierzyć że Wisłę da się uratować, sam nie komentowałem "inwestorów" mimo że całość obiektywnie wygląda śmiesznie. Bo a nuż się uda...
Jednak chyba raczej się nie uda i jesteśmy w dupie.

nowak 31.12.2018 15:14

Wynajęli Sarapate przecież

Dobcio 31.12.2018 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1526473)
To przekaż tym mistrzom fachu prawniczego, że:
- powołanie prokurenta, w przeciwieństwie do powołania rady nadzorczej i zarządu wymaga konstytutywnego wpisu do KRS, a więc opóźnia możliwość faktycznego działania takiej osoby w imieniu spółki o przynajmniej tydzień,
- od 2016 r. prokurent ponosi taką samą odpowiedzialność za niezgłoszenie w terminie wniosku o upadłość jak członkowie zarządu.

Wiedzą to. Nikt nie chce tam wejść do zarządu obecnie, bo wiedzą, że teraz musieliby zgłosić od razu upadłość. Wiadomo 21 prawo upadłościowe.
Ma wejść zupełnie nowa osoba jako prokurent i dostać te ustawowe 30 dni na zrobienie porządku. Potem wniosek o restrukturyzację jeśli się uda.

Snow 31.12.2018 15:16

1) Screen od Jadczaka jest autentyczny - z zastrzeżeniem, że jest to fragment umowy. Czy wy naprawdę nie zauważyliście, że on ma prawdopodobnie szpicla w TSie? Nie pierwszy raz wyciąga poufne dokumenty.

2) Polscy inwestorzy nie zrezygnowali z powodów finansowych jak się publicznie podaje. Od razu dodam, że też nikt ich nie pogonił - żeby nie było niedomówień. Nie wykluczałbym powrotu do rozmów.

kowalkowskij 31.12.2018 15:17

Fajnie się patrzy na parking przed halą Wisły. Takiego ruchu tu dawno nie było. Co chwilę ktoś wyjeżdża i wraca. Jeden nawet z piskiem opon. Gorąco musi być w TS.

szprotson 31.12.2018 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1526477)
1) Screen od Jadczaka jest autentyczny - z zastrzeżeniem, że jest to fragment umowy. Czy wy naprawdę nie zauważyliście, że on ma prawdopodobnie szpicla w TSie? Nie pierwszy raz wyciąga poufne dokumenty.

Raczej w Warszawie bo tam powstała umowa.

jarecki 31.12.2018 15:21

umowe przygotowywał warszawski prawnik były pracownik legii warszawa wiec to raczej od niego ma skany umowy a nie od TSu

Dobcio 31.12.2018 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarecki (Post 1526480)
umowe przygotowywał warszawski prawnik były pracownik legii warszawa wiec to raczej od niego ma skany umowy a nie od TSu

Na pewno nie, ten prawnik by nigdy więcej już zawodu nie wykonywał jakby zrobil takie zdjęcie.

Lukasz 31.12.2018 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1526445)
Nie bardzo. To jest błędne myślenie: "za dużo zainwestowałem żeby się wycofać". Biznesmen wie kiedy odciąć straty zanim zbankrutuje.
Jest spora szansa że nic nie odzyska, tylko straci kilkanaście-dziesiąt milionów.

Z jakiegos powodu jest nadal przy stole.
Nie mowie ze nie masz racji, pytanie jak wycenić moment kiedy powie 'stop'.

it 31.12.2018 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkowskij (Post 1526478)
Co chwilę ktoś wyjeżdża i wraca. Jeden nawet z piskiem opon.

Z opisu wygląda na tajemniczego negocjatora z NH...

wolfy 31.12.2018 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarecki (Post 1526480)

I ryzykowałby karierę ujawniając umowę bo jest z Legii? Bo nienawidzi Wisły (albo chce jej pomóc)? Wiedząc że po czymś takim - w najlepszym wypadku - jest spalony?
To raczej ktoś z TS-u.

pepe72 31.12.2018 15:37

https://twitter.com/zbymak1/status/1079723668811460610
Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak1
Ziobro w TV24 : 2 prokuratury prowadza sledzctwo w sprawie Wisły

ashkeczup 31.12.2018 15:40

Leczenie choroby panny Vanny okazała się aż tak kosztowne?

sepot 31.12.2018 15:41

Z tt
Maciej Kruk
‏ @maciej_kruk

Informacja na temat zdrowia Vanna Ly, podana wczoraj przez Wisłę Kraków, została przekazana przez jego żonę. Pani Valtera Ly skontaktowała się zarówno z tymi, którzy chcą przejąć klub ale również z osobami, które już w klubie pracowały.

toomo 31.12.2018 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1526485)

Prowadzą postępowanie w sprawie o gwałt na rogaciźnie.

sergio 31.12.2018 15:42

To napewno sharakani otruli skośnookiego.
Dla potwierdzenia mojej tezy proszę filipinskiego o priv :-) :-) :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl