Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

snikki_(konto-usuniete) 11.08.2011 18:52

Oj Misiu Pysiu biedny Zdzisiu:shock:

Jakim cudem nasza piłka może być na wyższym poziomie skoro na najwyższym szczeblu kierują nią pijoki (i koruptorzy)?? Ja się pytam... :-/

Dobrze ze chociaż w Wiśle mamy Stanisława i Roberto, bo bez nich bylibyśmy w czarnej d...

Fragment:

Sekretarz generalny czuje się w pomieszczeniu dla vipów swobodnie. Jak relacjonuje nam jeden z pasażerów, w pewnej chwili wypala: "Grzegorz to taki burak". To zapewne o jego szefie Grzegorzu Lacie, prezesie PZPN. A następnie: "Michał Listkiewicz to taki węgorz. Raz na lewo, raz na prawo." Michał Listkiewicz to były szef związku. Wszystko okraszone soczystymi k*****i.

tofik 11.08.2011 19:37

Ale pod jego słowami się można podpisać. Jeden burak, drugi chorągiewka i cwaniaczek.

Sartre 12.08.2011 08:20

Aż się prosi o jakiś dowcip zaczynający się od "Ksiądz, rabin i imam przychodzą do Cracovii..." :D

Pan Jotka 12.08.2011 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1145412)
Aż się prosi o jakiś dowcip zaczynający się od "Ksiądz, rabin i imam przychodzą do Cracovii..." :D

Im co sezon przychodzi się modlić....:P

Gwiaździsty 12.08.2011 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1145414)
Im co sezon przychodzi się modlić....:P

A i tak na końcu Filipiak przelewem lub walizką musi robi "cuda". :)

qqq_b 12.08.2011 11:44

Dzisiaj SuperPiątek i mecz Legia-Górnik

Piotson 12.08.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1145546)

Thank you captain obvious.

BTW. Nie przeprosiłeś mnie za obrażenie mnie.

Ciastek1 12.08.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1145546)

dzięki Watsonie za informacje ...

Sartre 12.08.2011 12:03

Cytat:

Mecz Legia-Górnik odbędzie się na stadionie przy Łazienkowskiej 3. Gospodarzem tego meczu będzie Legia Warszawa. Górnik na ten mecz przyjechał z Zabrza.

Newsy jak z Gazety Wrocławskiej ;)
http://www.gazetawroclawska.pl/aktua...erku,id,t.html

WiślakMyślenice 12.08.2011 12:04

Cytat:

Był w takim stanie, że pytał, w której szklance jest alkohol, a w której popitka, bo nie mógł odróżnić – opowiada nam nasze źródło.

o ja pierole :rotfl:

Marszałek 12.08.2011 12:40

W stanie najgorszym nie był skoro pytał. Coś tu się kupy nie trzyma. Mówcie co chcecie ale Zdzisław jest inteligentny gość. Dziwić się,że pije jak z takimi miernotami ma do czynienia? Przecież on dobrze wie kto to i co to. W próżni gość nie egzystuje,bo po cytatach widać,że zorientowany w temacie jest wybitnie.

snyrting 12.08.2011 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1145562)
Mecz Legia-Górnik odbędzie się na stadionie przy Łazienkowskiej 3. Gospodarzem tego meczu będzie Legia Warszawa. Górnik na ten mecz przyjechał z Zabrza.

Zapomniałeś dodać, że chodzi o Łazienkowską 3 w Warszawie.

Kociewiak 12.08.2011 14:32

"Always Coca-Cola"
Kolejny gigant związuje się z Lechią Gdańsk. Po Grupie Lotos, Koncernie Energa, Adidasie i Centrum Zdrowia Swissmed Coca-Cola to następna z wielkich marek, które będą kojarzone z piłkarzami Biało-Zielonych.
Coca-Cola podpisała z Klubem kontrakt sponsorski na trzy lata. Poza wsparciem finansowym nowy sponsor dostarczy Lechii produkty i urządzenia.
- W ofercie dla klubu znajdą się m.in. – oczywiście sztandarowy produkt koncernu czyli Coca-Cola, Kropla Beskidu oraz lubiany przez sportowców Powerade - podkreśla Jacek Krajewski, przedstawiciel Coca-Coli. – Od lat angażujemy się w piłkę nożną więc nie jest przypadkiem, że wybraliśmy gdańską Lechię jako naszego partnera. Warto też zwrócić uwagę, że klub dysponuje najładniejszym obiektem w tej części Europy.
- Bardzo się cieszymy, że przypadliśmy sobie do gustu - zaznacza z kolei Bogdan Magnowski, wiceprezes Lechia Gdańsk SA. – Z drugiej strony dziękujemy firmie Lonza Nata za wieloletnią współpracę, tym bardziej, że szefostwo przedsiębiorstwa od pokoleń kibicuje gdańskiej Lechii.

http://lechia.pl/26487

panew 12.08.2011 14:55

albo mają tak zajebisty dział marketingu , albo raczej donek popycha sponsorów

Pablo84 12.08.2011 15:00

Szczere gratulacje!!!
Robi się klimat na Lechie i Śląsk.Marzy mi się ŚWL w pucharach.

studio 12.08.2011 15:03

Albo zajebisty stadion, w innym przypadku ani Coca Cola nie weszlaby do Lechii ani Pepsi do Legii, ciekawe co bedzie we Wroclawiu.

panew 12.08.2011 15:24

no stadion to podstawa
ale można tylko pozazdrościć takich partnerów w biznesie - gratulacje

Konrad. 12.08.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 1145672)
albo mają tak zajebisty dział marketingu , albo raczej donek popycha sponsorów

Nie chce was gasić, ale takie umowy z Coca Colą ma parę innych klubów w Polsce, m.in. Jagiellonia:

http://www.sport.banzaj.pl/Ekstrakla...tok-14727.html

Dopóki nie ma podanej kwoty jaką otrzymają, to nie ma się specjalnie czym podniecać. Każdy klub ma jakiegoś partnera który dostarcza im napoje plus jakiś zastrzyk gotówki w zamian za reklamę (powiem szczerze, że nie wiem czy Wisła też nie ma z CC).

Kociewiak 12.08.2011 15:34

Kwota na tyle duża, że logo firmy prawdopodobnie znajdzie się z tyłu na koszulkach

szprotson 12.08.2011 15:35

a Ruch ma bodajże z Pepsi

E: a przypadkiem nie ma limitu 17 obcokrajowców w kadrze?

kreseq 12.08.2011 15:38

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

"Wisła Kraków stworzyła w polskiej piłce niebezpieczny precedens. Niemal w całości opierając drużynę na obcokrajowcach (Polaków grywa najczęściej dwóch), zdobyła mistrzostwo kraju i jak nigdy zbliżyła się do Ligi Mistrzów. Doraźne korzyści są odczuwalne, ale czy przez taką strategię nasza piłka nie wpadnie w jeszcze większą zapaść? Takie obawy ma PZPN, który stara się wpłynąć na kluby i Ekstraklasę SA (nakazać im niczego nie może), by narzuciły sobie limit obcokrajowców.

Mam nadzieje ze ktos kiedys jakis limit ustali bo mimo wszystko 3/4 z tych "gwiazd" zagranicznych nie odstaje poziomiem od rodzimych zawodnikow.

Konrad. 12.08.2011 15:47

Cytat:

Musimy się dogadać z klubami w sprawie limitu obcokrajowców. Jeżeli tego nie zrobimy, to za chwilę jako reprezentacja będziemy na szarym końcu.
Jakoś reprezentacja Włoch zdobyła parę lat temu mistrzostwo świata, mimo że w Interze było dwóch Włochów w składzie...

Cytat:

Za moich czasów w lidze grało mnóstwo polskich nastolatków. Ja też do nich należałem. I dlatego Polska wychowała Lubańskich, Szarmachów i Bońków. Niech grają w Polsce obcokrajowcy, ale naprawdę solidni – apelował niedawno prezes PZPN Grzegorz Lato.
Jak mnie ta logika zawsze rozwala...

Przecież tych Polaków których wygryźli obcokrajowcy, nikt nie rozstrzelał. Oni dalej grają w piłkę. Część w klubach zagranicznych, część w słabszych klubach, czy niższych ligach. Niech ich powołuje Smuda i udowodni, że taki Mierzejewski jest lepszy od Meliksona...

Widząc wczorajszą grę kadry mam szczere wątpliwości czy poradziłaby sobie w dwu meczu z Wisłą... A przecież za samego Mierzejewskiego trzeba by zapłacić 5 milionów... Czyli tyle ile kosztowało nas zbudowanie całej jedynastki...

mitmichael 12.08.2011 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1145703)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

"Wisła Kraków stworzyła w polskiej piłce niebezpieczny precedens. Niemal w całości opierając drużynę na obcokrajowcach (Polaków grywa najczęściej dwóch), zdobyła mistrzostwo kraju i jak nigdy zbliżyła się do Ligi Mistrzów. Doraźne korzyści są odczuwalne, ale czy przez taką strategię nasza piłka nie wpadnie w jeszcze większą zapaść? Takie obawy ma PZPN, który stara się wpłynąć na kluby i Ekstraklasę SA (nakazać im niczego nie może), by narzuciły sobie limit obcokrajowców.

Mam nadzieje ze ktos kiedys jakis limit ustali bo mimo wszystko 3/4 z tych "gwiazd" zagranicznych nie odstaje poziomiem od rodzimych zawodnikow.

Nie ma limitow w Premier League, nie ma limitow w Serie A a maja byc limity w Polsce? Głupota

Sartre 12.08.2011 15:53

Cytat:

Za moich czasów w lidze grało mnóstwo polskich nastolatków. Ja też do nich należałem. I dlatego Polska wychowała Lubańskich, Szarmachów i Bońków. Niech grają w Polsce obcokrajowcy, ale naprawdę solidni – apelował niedawno prezes PZPN Grzegorz Lato.
Jeszcze do końca lat 90 w lidze grało mnóstwo polskich nastolatków, a jakoś repra dupy nie urywała.

martin_6 12.08.2011 15:53

Cytat:

Jak nie odstaje poziomem, to niech wygrają rywalizację z obcokrajowcami i będzie po problemie. Po co jakieś limity?

Sartre 12.08.2011 15:57

Cytat:

Jak nie odstaje poziomem, to niech wygrają rywalizację z obcokrajowcami i będzie po problemie. Po co jakieś limity?
Słusznie.
Poza tym:
1. limity = uzależnianie gry piłkarzy w składach od narodowości, a nie od ich jakości.
2. uzależnianie gry piłkarzy w składach od narodowości, a nie od ich jakości = gorszy poziom gry.
3. gorszy poziom gry = mniejsza szansa na grę polskiej ligi w europejskich pucharach.
4. mniejsza szansa na grę polskiej ligi w europejskich pucharach = mniej kasy dla klubów.
5. mniej kasy dla klubów = gorsze szkolenie młodzieży.
6. gorsze szkolenie młodzieży = gorsza gra przyszłych reprezentantów polski.
7. gorsza gra przyszłych reprezentantów polski = reprezentacja z zaciągu zagranicznego.

speedfashion 12.08.2011 15:57

Taaa, a potem menadżerowie będą serwowali nam całą masę grajków z wypaczonym spojrzeniem na piłkę nożną (vel. Bonin "nie zagram za mniej niż XX XXX).

Wielkie TAK dla promowania polskich piłkarzy, ale w sposób naturalny - niech zmienią nastawienie psychiczne, niech podniosą umiejętności - by ich zatrudnianie było konsekwencją tego, że są dobrzy, nie tego, że grać muszą.

Pablo84 12.08.2011 15:57

Niech ....a ten Lato zamknie dupe, bo to on, razem z Engelem,Piechniczkiem , Listkiewiczem oraz Fryzjerem rozwalili tą piłkę.
Czyja to ....a wina że nie ma polaków do grania w piłkę?Wisły"Czyja to wina, że nie ma systemu szkolenia, że nie organizuje się szkoleń dla trenerów, że nie było wymogów akademii piłkarkiej.PZPN NIE ROBI ....A NIC, a wymaga.
Niech się pałuja leśne dziady .Bezczelni hipokryci

wolfy 12.08.2011 16:09

Cytat:

U Was może tak. Nasi robią różnice.

Pokaz mi w naszej lidze Polaka lepszego od: Parejko (IMHO najlepszy bramkarz ligi), Lameya, Meliksona, Ilieva? Wielu jest takich, co to mogą podjąć rękawicę i zawalczyć o skład z Genkovem, Bitonem, Nunezem, Chavezem, Diazem czy Jaliensem?

WSZYSCY Ci piłkarze podnoszą poziom naszej ligi, a to że Legia sprowadza zazwyczaj zawodników marnych i niewiele wnoszących, to już jej problem. Nikt zresztą nie zabrania opierać składu na Polakach, ale nie róbmy z ligi zakładu pracy chronionej!

Dlaczego grają Wilk, Małecki i Sobol? Bo są w drużynie najlepsi na swoich pozycjach, dwójka ostatnich jest też pewnie najlepsza w lidze.

Widać jak niektórym dziennikarzom żal dupę ściska, bo Wisła wyłamała się z ligowego trendu i porzuciła rodzime dziadostwo, przez co zyskuje finansowo i sportowo. No bo - serio, jeżeli z Valcxxem na rynku transferowym mają konkurować "Beret" i Dawidziuk, to wiadomo że najlepiej od razu pomyśleć nad jakimś handicapem dla nas.

I skąd w ogóle pomysł, że Wisła ma hodować reprezentantów? Klub ma zupełnie inne cele, poza tym wystarczy zobaczyć jak traktuje Małeckiego obecny selekcjoner, jak traktował Brożka i Głowackiego gdy jeszcze byli naszymi zawodnikami.

Przy tej okazji naszym rodzimym mózgom życzę powodzenia we wprowadzaniu zakazów sprzecznych z prawem UE.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1145714)
Niech ....a ten Lato zamknie dupe, bo to on, razem z Engelem,Piechniczkiem , Listkiewiczem oraz Fryzjerem rozwalili tą piłkę.
Czyja to ....a wina że nie ma polaków do grania w piłkę?Wisły"Czyja to wina, że nie ma systemu szkolenia, że nie organizuje się szkoleń dla trenerów, że nie było wymogów akademii piłkarkiej.PZPN NIE ROBI ....A NIC, a wymaga.
Niech się pałuja leśne dziady .Bezczelni hipokryci

No właśnie - najlepiej zwalać winę na kluby, a samemu brać kasę "na szkolenie młodzieży" od każdego transferu. No, ale żeby o to zapytać nasze rodzime pijawki to trzeba mieć jaja, lepiej napisać artykulik pod tezę.

Gwiaździsty 12.08.2011 16:56

Za chwilę dowiemy się, że Wisła Kraków stworzyła tez niebezpieczny precedens zatrudniając .....Staszka Valcxa i trenera Maaskanta. Tutaj też k.... należy wprowadzić limity dla dobra pzpnwskich dziadów i polskiej mysli szkoleniowej. Żeby Piechniczki, Engele, Strejlauy miały znowu co żreć wraz ze swoimi zaprzyjaźnionymi menadżerami, którym urwał się złoty deszcz mamony.
Zajmijcie się dziady szkoleniem i wychowywaniem tych "wiecznych talentów" a Plizgi i inne wynalazki wciskajcie głupim.
Ciekawe kiedy wprowadzą limity od głupoty. Wtedy wielu w PZPN (jeśli nie wszyscy) musieliby sobie roboty poszukac w pośredniaku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl