Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

wiślak 86 05.02.2011 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Serwatkus (Post 1047378)
Dwa pytania:
1. Z racji obrony tytułu na uczelni została mi odebrana legitymacja studencka. Jednak na KKM mam nabity bilet okresowy któy jest ważny jeszcze do 21 lutego. W tym przypadku karta traci ważność i musze kupowac normalne bilety, czy znizka przysluguje mi do konca waznosci karty i moge bez przeszkod jezdzic jeszcze na niej jezdzic? Szukalem w regulaminie mpk, ale nic nie ma :/
2. Czy mogłby ktos podac linka do zdjecia napisu na murze "Z okazji walentynek, jeb** żydów" ? :P

Oficjalnie kończąc studia nie jesteś już studentem więc zniżka nie obowiązuje a co za tym idzie nie możesz posługiwać się biletem ulgowym ( w tym wypadku nabitym na KKM). Musisz kupować nowe normalne bilety ewentualnie liczyć na farta przy sprawdzaniu że kanar nie poprosi o legitymację.

jcts 05.02.2011 18:38

Mam zamiar pojechać do Krakowa na weekend niedługo. I szukam jakiegoś hotelu blisko centrum, taniego ale na poziomie. Co polecacie?

Serwatkus 05.02.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1047509)
Oficjalnie kończąc studia nie jesteś już studentem więc zniżka nie obowiązuje a co za tym idzie nie możesz posługiwać się biletem ulgowym ( w tym wypadku nabitym na KKM). Musisz kupować nowe normalne bilety ewentualnie liczyć na farta przy sprawdzaniu że kanar nie poprosi o legitymację.

No to pozostaje mi liczyc na farta, bo studia na II stopniu zaczynaja sie w marcu i nie bede specjalnie do tego czasu kupował całych biletów :| Wydawało mi się ze kiedyś na starej stronce mpk byla informacja odnosnie tego, ze po utracie ulgi mozna jezdzic na bilecie okresowym az do czasu jego wygasniecia, ale jak widac albo mi sie wydawalo tylko, albo przepisy sie zmieniły :/

Bambo1906 05.02.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1047494)
W sprawie neostrady. Mam jeszcze tą jednomegową i normalnie od 2-3 dni flimiki z youtuba buforuje jakby szkłęrwa na modemie przedpotopowym chodził internet. Ich wina czy komputera, bo już sam nie wiem, a szybsze neo dopiero od marca. :/

mam co prawda internet od Tele2 ale to to samo łącze to Neo. I też ostatnio mi się wolniej buforują filmiki na YT więc to raczej wina nadawcy...

tomo 05.02.2011 19:53

Ja mam neostradę i śmiga mi jak rakieta. Jak zwykle.Tyle że mam tą 10Mb/s.

Wizard 05.02.2011 21:31

Znacie może stronę, na której znajdę aktualną listę prezydentów (i najlepiej również premierów) jak największej liczby państw?

WISŁAZWE 05.02.2011 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1047576)
Znacie może stronę, na której znajdę aktualną listę prezydentów (i najlepiej również premierów) jak największej liczby państw?

Może być ??
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_s...%C4%85d%C3%B3w

Wizard 05.02.2011 21:42

Dzięki ogromne, nie wiem jak tego nie zauważyłem na wiki.

nbp 05.02.2011 23:26

skoro temat REPRA to pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie imprezy Euro 2012. Mówione było jakiś czas temu w TV i prasie - w jakich miastach w PL odbędą się mecze grupowe z udziałem Polski.

Nasza repra miała grać bodaj we Wro, Wawie i Poznaniu ( co do pyr to nie jest pewien, bo może to był Gdańsk ).
Co nie zmienia faktu, że na pewno we Wro i w Wawie mają być 2/3 meczy grupowej fazy.

Tymczasem zaglądam sobie na harmonogram imprezy na stronie eufy i widzę:

http://pl.uefa.com/MultimediaFiles/D...2_DOWNLOAD.pdf

2 mecze w stolicy i jeden we Wrocławiu.

Czy ja coś przeoczyłem ? Zabrali jeden mecz pyrom / gdańszczanom na korzyść stolicy ?

Ave 1906 06.02.2011 19:38

Witam. zna ktoś dobrą firmę co organizuje kolonie i maja niskie ceny??

stawski 06.02.2011 21:32

Czy ktoś wie na jakim kanale na cyfrze + mogę obejżec SUPEWBOWL? Nie mam N-ki, a zdaje sięże tylko tam jest polska transmisja. W zeszłym roku oglądałem na jakimś niemieckim kanale. Jeśli ktoświe, to proszę podajcie nr programu na c+. Dzięki!
Ok Znalazłem - podobno na ARD będzie, po szwabsku trzeba będzie oglądać, chyba że ktoś ma inne jeszcze kanały - aha, i na polsat cyfrowy na Polsat sport extra, ale i tak nie mam :)

rafil 06.02.2011 21:57

@nbp - z tego co kojarzę od początku było mówione że będziemy grać w Warszawie i Wrocławiu, tylko w tych miastach mieliśmy grać.

wieczor 07.02.2011 09:18

Orientuje się ktoś w jakich cenach będą karnety ?

WiślakMyślenice 07.02.2011 20:54

Panowie, takie pytanko:

Jakie ma zastosowanie zawór dławiący? ^^

nbp 07.02.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1048438)
Panowie, takie pytanko:

nie ubrudzisz pościeli jak skończysz :P

WiślakMyślenice 07.02.2011 21:20

Z tym zaworem wszystko w porządku. Robię kurs budowlany na te podesty itp. I potrzebuje.

WISŁAZWE 07.02.2011 21:35

Poratuje ktoś linkiem :)
Mianowicie kiedyś miałem zapisaną taką stronę z motywami/tematami na nokie 5130 mnóstw różnych tematów i gdzieś mi się link zapodział a zdaję się, że zapisałem w ulubionych i nie mogę znaleźć a już mi się mieni w oczach od linków z google, korzystał ktoś z tej strony i pamięta adres ?? I wie o jaką stronę chodzi :)

edit: znalazłem więc nieaktualne, ślepota.
Jakby ktoś chciał skorzystać:
http://gallery.mobile9.com/c/nokia-5...themes_1983/1/

lukasnh1988 07.02.2011 21:36

Panowie, takie pytanko:

Jeżeli chodzi Ci o te montowane we wszystkich urzadzeniach hydraulicznych podlegających pod UDT to pełni on funkcje zabezpieczenia przed nagłym upadkiem , opuszczeniem ramienia/wysięgnika w razie zerwanie węża od oleju hydraulicznego itp. . Dzięki zaworom dławiącym na wężach/przewodach wrazie nagłego braku zasilania olej nie spłynie gwałtownie a co za tym idzie nie dojdzie do wypadku . Myśle że pomogłem .

Przemas 07.02.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1048438)
Panowie, takie pytanko:

Zawór dławiący służy do sterowania natężaniem przepływu cieczy lub gazu. Może być nastawialny bądź nie. Co do zastosowania to umieszcza się go w układach hydraulicznych/pneumatycznych np. po to aby można było nastawić szybkość wysuwu siłownika hydraulicznego/pneumatycznego. Zwykle też w razem z zaworem dławiącym stosuje się zawór zwrotny , który zapobiega odpływowi cieszy hydraulicznej lub sprężonego powietrza z elementu wykonawczego w przypadku odcięcia zasilania. Zawór taki się nazywa zaworem dławiąco-zwrotnym.

WiślakMyślenice 07.02.2011 22:20

Jesteście zajebiści. Jutro dostaje pytania na egzamin, także kto chciałby pomoc, prosze o kontakt na p.w.

crazykaro 07.02.2011 23:08

W sprawie neostrady to sprawdz lacze na speedtest.net i jesli tam wyciąga to wina komputera

Arkadiuos 07.02.2011 23:47

Potrzebuje wypożyczyć kostium / przebranie na jeden dzień. Może ktoś polecić jakąś wypożyczalnię ? I jakie są wogóle ceny za dzień wypożyczenia?

nbp 08.02.2011 01:25

potrzebuję nowy telefon - więc chciałbym wziąć jakiegoś mixa - albo jakiś telefon na kartę. Ale nie w playu.

Co poradzicie ? Na stronie plusa w dziale mix nie widzę żadnych telefonów, orange ma tylko abonamenty jakieś pelikany i inne zwierzaki ?

Era coś ma ? Mix heyah ? Poratujecie czymś ?

Telefon chciałbym żeby nie był drogi, konkretnie motorola flipout

<wislak88> 08.02.2011 08:57

http://www.era.pl/pl/indywidualni/ta...x/nowy_era_mix

ero781 08.02.2011 10:26

Cytat:

potrzebuję nowy telefon - więc chciałbym wziąć jakiegoś mixa - albo jakiś telefon na kartę. Ale nie w playu.

Co poradzicie ? Na stronie plusa w dziale mix nie widzę żadnych telefonów, orange ma tylko abonamenty jakieś pelikany i inne zwierzaki ?

Era coś ma ? Mix heyah ? Poratujecie czymś ?

Telefon chciałbym żeby nie był drogi, konkretnie motorola flipout
ZETAFON ORANGE musisz raz w miesiącu dołądowac kwotą 25 lub raz na 3 miesiące kwotą 50 + telefony za 1zł

maro olTSkul 08.02.2011 11:14

Potrzebny Jakiś dobry a niedrogi doktor znający sie na kolanach . Zerwałem więzadła i potrzebuje szybko (2 tyg.) odbudować .
Kiedyś chodziłem do Urbana na Wisłe , ale to już przeszłość- poszedł do repry

nbp 08.02.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ero781 (Post 1048514)
ZETAFON ORANGE musisz raz w miesiącu dołądowac kwotą 25 lub raz na 3 miesiące kwotą 50 + telefony za 1zł

co za kur a bieda u naszych operatorów jest....

- w zetafonie nie ma motoroli flipout.
- w erze mix w ogóle nie mają motoroli
- w heyah mix też nie mają motoroli
- w plusie dla odmiany...też nie mają
- a w tych pelikanach i innych zwierzętach z orange mają kosmiczne ceny.

kuzwa, nie mamy jakiś innych operatorów co sprzedają komórki ?

Te wszystkie 36,6, 69, sami swoi i inne kwiatki mają komórki w swojej ofercie ???

Żmijka 08.02.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maro olTSkul (Post 1048525)
Potrzebny Jakiś dobry a niedrogi doktor znający sie na kolanach . Zerwałem więzadła i potrzebuje szybko (2 tyg.) odbudować .

2tyg.? Zerwane więzadła? :shock: zapomnij.

Urban nada przyjmuje w przychodni w hali, tylko wiadomo rzadziej. Teraz rzeczywiście jest na kadrze. Ale w tej samej przychodni jest dr Kukiełka - wiele osób go chwali.

WiślakMyślenice 08.02.2011 12:24

1. Jak powinny być oznakowane podesty i platforma robocza?
2. Parametry techniczne podestów.
3. Jak sprawdzamy zamek hydrauliczny?
4. Co to jest stateczność podestu? Warunek stateczności.
5. Moment stabilizujący, moment wywrotu.
6. Jakie warunki otoczenia muszą być spełnione by obsługiwać podest ruchomy?
7. Jakie są zabezpieczenia w podestach?

^^

DYRU 08.02.2011 14:38

gdzie w Krakowie kupie takie cos
http://allegro.pl/adidas-rekawice-br...421269025.html
i czy orientuje sie ktos w cenie.

damian755 08.02.2011 15:58

Mam problem z operą mimi, to znaczy za dużo mi pobiera danych z pakietu, dziesięć razy wiecej niż powino, dodam że mam wyłączne wczytywanie obrazków. Mam dwie opery jedną starszą drugą nowszą i na obu tak strasznie ciegnie od paru dni że aż głowa boli.

Proud 08.02.2011 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maro olTSkul (Post 1048525)

Może naderwałeś?

Kurde, nie chce Cię martwić, ale Xavi był chyba rekordzistą ja po zerwaniu wrócił w ciągu...20tygodni.

U mnie w klubiku w którym kopałem, chłopak zerwał krzyżowe to dwa lata mu to zajeło. Ale chyba na kiepskiego lekarza trafił.

Jachcik 08.02.2011 16:46

Nie na kiepskiego, ale żeby w NFZ dostać termin na rekonstrukcje to musisz troche troche poczekać. I jeżeli faktycznie zerwałeś więzadła i chcesz wrócić w przeciągu 2 tygodni, to ja nie wiem czego i kogo Ty się nasłuchałeś.

tomo 08.02.2011 16:52

W amatorskim wydaniu futbolu to wiele osób nie wraca do grania w piłkę. Kolega zerwał więzadła to na stopniu powiedzmy pólamatorskim z łatwieniem lekarzy w Piekarach Śląskich, dojście do pełnej sprawności kolana zajęło cały rok. Niestety chłopak miał pecha bo za niespełna kolejny rok więzadła znowu puściły i dał sobie spokój z graniem, nawet tak pokopać na hali nie może.

szprotson 08.02.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1048617)
W amatorskim wydaniu futbolu to wiele osób nie wraca do grania w piłkę. Kolega zerwał więzadła to na stopniu powiedzmy pólamatorskim z łatwieniem lekarzy w Piekarach Śląskich, dojście do pełnej sprawności kolana zajęło cały rok. Niestety chłopak miał pecha bo za niespełna kolejny rok więzadła znowu puściły i dał sobie spokój z graniem, nawet tak pokopać na hali nie może.

ja mialem zerwane,zrobili mi ale dalej cos dokucza i wrocić do piłki takiej jakiej grałem nie mogłem.Teraz w grudni wycieli mi łąkotke debile w szpitalu,bo poszedłem na szybko bez bawienia sie w lekarzy etc i niestety, mam naderwane krzyzowe i czekam az mi wykreci kolano i znowu rekonstrukcja acl.

w 2 tygodnie to mozesz co najwyzej zaczac o kulach chodzic,to jest sprawnosc jaka mozesz uzyskac po zabiegu.
Jesli zalezy Ci na czasie i masz pieniadze moge Ci dac kontakt do byłego rehabilitanta/fizjoterapeuty Wisły. Po rekonstrukcji dosc szybko postawił mnie na nogi,jak i wielu innych.

WiślakMyślenice 08.02.2011 18:42

Jak sprawdzić czy działa zawór bezpieczeństwa?

bondTSW 08.02.2011 18:44

Rondo Ofiar Katynia.
Jaki objazd polecacie jadąc od Zabierzowa na ul. Opolską?
Słyszałem, że w tym tygodniu to już w ogóle jakaś masakra żeby pokonać ten odcinek.

Podszywasz:
Dzięki bardzo. Twoja trasa to wydaje się - "kawał drogi" :) ale jutro spróbuje.
Wyjdzie w praniu, którędy pojadę albo I-sza opcja albo II-ga. Dzięki za pomoc!

podszywacz 08.02.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1048683)
Rondo Ofiar Katynia.
Słyszałem, że w tym tygodniu to już w ogóle jakaś masakra żeby pokonać ten odcinek.

Pasternik - Ojcowska - Gaik - Łokietka - Pachońskiego - Wyki - Opolska. Pracuję niedaleko i często korzystam z tego objazdu. Avatar mistrzostwo świata :-D

Edit: Jeżeli za długi pierwszy wariant to spróbuj przez Chełmońskiego do Łokietka, dla ułatwienia Chełmońskiego to ta przy Fordzie Partnerze. Wylatujesz na Łokietka 300 metrów od przejazdu kolejowego i dalej już z górki.

South 08.02.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1048683)
Rondo Ofiar Katynia.

Podszywasz:
Dzięki bardzo. Twoja trasa to wydaje się - "kawał drogi" :) ale jutro spróbuje.
Wyjdzie w praniu, którędy pojadę albo I-sza opcja albo II-ga. Dzięki za pomoc!

ja zazwyczaj jeżdże tak że na skrzyżowaniu przed sparem,witkiem itd. skrecam na modlniczke ,tam do góry wyjeżdzam na drodze na olkusz / bodaj to jest Jasnogórska dalej jadę w strone Krakowa i w zależnosci od korków ,albo pod Salonem Forda skręcam w lewo i przez te osiedlowe dróżki, wyjeżdżam koło Shella na Opolskiej ,albo jadę dalej i zawracam sobie koło salonu Toyoty pomiędzy słupkami i dalej przez parking makro i wyjeżdżam przy Ikei ...

Ivory1906 08.02.2011 21:40

Mam pytanie w związku z jutrzejszym turniejem FIFY 11 ... jak dostać się do okrąglaka ? :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl