![]() |
Ale on to jako ciekawostka chyba?
Wydaje mi się że poza tym że jest żółty, ma nazwisko zbliżone do Chińskich długodystansowców skośne oczy... to swoją grą za bardzo się nie wychyla przed szereg. |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście w kopaninie z drwalami Wdowczyka cieżko pokazać atuty, no i z pewnością siebie może być problem skoro na forum własnych kibiców może poczytać takie kwiatki. |
Cytat:
Długi czas broniłem Boguskiego.Przypominałem , że kiedyś był wiodącą postacią Wisły . Dopóki nie zdałem sobie sprawy , że było to ponad 4 lata temu.Od tamtej pory jest cieniem zawodnika ,którym był przed faulem Borysiuka. Kilka lat temu wiodącą postacią był Cantoro to może jego powinniśmy do Wisły ponownie sprowadzić .W końcu kiedyś tam, gdzieś tam był kluczowym piłkarzem Wisły. |
Cytat:
nie doszukałem się informacji kto z tego rocznika najbardziej się wyróżnia , ale nasi trampkarze ostatni mecz wygrali w lidze 15-0 , a "Han" gra na pozycji napastnika . Więc coś musi strzelać . Poza tym wcześniej każdy z zawodników przechodzi wcześniej "przesiew" w szkółce piłkarskiej TS . Kompletne beztalęcia tam nei grają. Pomijając oczywiście poziom jaki prezentują na tym poziomie inne ekipy , cieszy fakt że 'chyba' zaczęto poważnie w klubie interesować się młodzieżą . |
Dokładnie, nie ma co robić szumu wokół tego chłopca tylko dlatego, że pochodzi z Azji. Tak naprawdę nie wiemy o nim praktycznie nic (chyba że ktoś śledzi poczynania trampkarzy, w co raczej wątpię). Być może jest to chłopak, który od dziecka mieszka w Polsce, może nawet urodził się w Krakowie. A może jego gra w Wiśle jest efektem pracy skautów (no dobra wiem, to jest mało prawdopodobne :) ). To wszystko jednak opiera się na przypuszczeniach, bo nie wiemy tak naprawdę kim on jest, skąd się wziął w klubie i jak gra. Kto wie, może za parę lat o nim usłyszymy? Tego mu życzę, choć przed nim długa droga (ma dopiero 14 lat, nie jest powiedziane, że gra w piłkę będzie jego sposobem na życie).
Powiem szczerze, że jak zobaczyłam zdjęcie trampkarzy i wzrost tego Azjaty na tle polskich chłopców, to pomyślałam sobie, że może Skośnoocy też miewają przebite blachy ;) Dałabym mu z 16 lat na pewno. |
Cytat:
|
Cytat:
Co grał za Probierza Melikson? Też się nadaje do trzeciej ligi? Piłka nożna to gra zespołowa samemu to można w pasjansa. Jak nie ma drużyny to nawet najlepszy nic nie zdziała. Mauro ma z 35 lat, a Rafał 29 i może jeszcze parę lat grać, pojmujesz różnicę? |
Kolego Drozd Mauro Cantoro ma 37 lat
|
No właśnie. Wytłumacz więc koledze dlaczego porównywanie go do Boguskiego nie ma sensu. A za błąd przepraszam.
|
Drozd, Boguski ma dramtyczną technikę. Jak się gra za napastnikiem / ami to czasu i miejsca na przyjęcie jest z reguły bardzo mało więc albo masz technikę i kleisz te piłki / rozdzielasz na max 2 kontakt albo zastawiasz, rozpychasz, robisz z siebie pitbula jak kiedyś Julio Baptista. Tertium non datur.
A z Bogusiem to jest jak z tym dowcipem o peerelu: gdybśmy mieli mięso, to byśmy zalali Europę konserwami, ale nie mamy stali. Skorża wycisnął z niego max bo ustawiał go na optymalnej pozycji i dawał regularnie grać. Niestety przyszedł mecz z Legią, borysiuk i pauza. Chociaż i tak jakichś symptomów poprawy techniki nie przejawiał przed kontuzją, to widać, że w tej chwili rozsypany jest chłopak mentalnie całkiem a technika jest już nie do nadrobienia. Lubię myślących i dużo biegających piłkarzy, takim jest Boguski, ale wg mnie to przyjecie jak w ambasadzie go dyskwalifikuje na wyższym poziomie. Nawet w naszej lidze, w której coraz gęsciej na boisku i tempo coraz wyższe, powoli przestaje sobie dawać radę. Życzę mu jak najlepiej ale tak to wygląda. |
Zapomniales o jego warunkach fizycznych.. gosc sie odbija od rywala,przewraca przy kontakcie z pilka a wystawianie go w pierwszym skladzie podczas wietrznego dnia to strzal w kolano...
|
Rozumiem , że można mieć nadzieję na lepsza grę 20 latka .Boguski ma obecnie 29 lat i od 4 lat gra tragicznie. Szansa na to , że nagle zacznie grać jak za dawnych lat jest równie wysoka co MP dla Zawiszy .
|
I pomyśleć,że on ma kontrakt do 30 czerwca 2015. Co za cep to podpisał.
Nad Bogusiem nie ma co dywagować. Życzę mu jak najlepiej,bo miał strasznego pecha,że spotkał kutasa Borysiuka i na tym niestety jego gra się skończyła. Teraz jest to cień dawnego zawodnika,tylko co z tym fantem zrobić ? |
No proszę Brozio w kadrze a nie Sagan :-)
|
Cytat:
|
Powołanie fajna sprawa szkoda tylko ze popsuje mini okres przygotowawczy Pawłowi
|
Cytat:
|
Ale na dobrą sprawę, kogo miał powołać? ( Od razu mowie, że nie jestem zwolennikiem Fornalika)
|
Chociażby Buzałę, bez jaj Paweł nie przepracował "okresu przygotowawczego" w lidze strzelił jednego gola z karnego, naprawdę ciężko zrozumieć to powołanie. Szkoda, że Pawłowi wypadnie jeden porządny mikorcykl, dzięki któremu mógłby grać lepiej w dalszej cześci sezonu, kosztem ławki/trybun bo i tak 90 minut bedzie grał Mesjasz z Dortmundu.
|
Przecież i tak nie będzie grał .
Nie rozumiem co w tym dziwnego że powołał zawodnika który jest pod ręką. |
Kończąc temat Bogusia, jaka jest jego charakterystyka wiadomo, przepchnąć się nie przepchnie, dać się sfaulować się boi, piłka mu odskakuje, ale jak mu nie odskoczy to potrafi jednym zagraniem zmienić diametralnie sytuację, potrafi zagrać klepę, dobrze czyta grę, ma obie nogi, niezły strzał i najważniejsze stara się grać do przodu, odważnie przez co i ryzykownie. Dlatego mimo że formy z przed feralnej sytuacji nie odzyskał to nie wypada obrażać go, mam wrażenie jedynie dla rozrywki. A od jakiegoś czasu stało się to prawie sportem.
Wujkiem Rafała nie jestem, ale facet który już od lat związany jest z klubem, w barwach zdobywał mistrzostwo jako czołowy zawodnik, stracił zdrowie walcząc za Wisłę zasługuje na trochę inne traktowanie. Zwłaszcza że może jestem ślepy ale od reszty raczej nie odstaje. |
Tych co w kontekscie reprezentacji rzucaja tutaj nazwiskiem Buzaly pociesze ze idzie zima i niedlugo ich glowa zostanei schlodzona.
Rownie dobrze mozna by powolac z 2 ligi amerykanskiej Zahorskiego tez laduje bramki. Niektorym sie wydawalo - z wesz(L)o na czele - ze to miejsce musi przypasc Saganowi a tu niespodzianka Brozek... |
Cytat:
Jak już Fornalik młodzieżówkę rozwalił, to mógł też zabrac im Stępińskiego ... |
Cytat:
Jeśli nie zagra ani min. to można powiedzieć że to sabotaż. Osobiście liczyłem że te 2 tygodnie poświeci na nadrabianie zaległości bo w meczu z pogonią już jakby gasł. |
Cytat:
:p A tak bardziej serio: no już nawet Robak ze swoją siłą, mógłby sie przydać. Niechby brał i Ślusarskiego. Chociaż Brożkowi życzę gola w tym meczu (a co najmniej występu) |
Wreszcie jakiś Wiślak powołany do reprezentacji Polski, a tu narzekania, bo lepiej jakiegoś grajka z Poległej, Amiki czy Pogoni -.-
|
Dokładnie. Wrzucałem w shouta, ale żeby nie uciekło: http://krotkapilka.pl/artykul,slaba_polska_klasa,1173 - dobry tekst o tym, że Brożek niczym się nie różni od innych snajperów i tak naprawdę lepszych w tym momencie nie ma. A przy okazji Wisła jest pierwsza w tabeli, w której uwzględniamy tylko bramki strzelane przez Polaków. I to niby Legia ma akademię, a Lech scouting, he, he
|
Cytat:
kiedy ostatni raz jednym zagraniem zmienił diametralnie sytuacje? chodzi mi o jakieś genialne zagranie po ktorej padła bramka. bo nie zalicze do tego bramek Bogusia strzelonych (z biedą) z 5 metrów. Rafał nie jest juz tym Boguskim przed kontuzji i raczej już nie bedzie.... niestety. |
Cytat:
|
Cytat:
@FraMat: Naprawdę? Robak, Ślusarski. Boże widzisz a nie grzmisz. |
Jak będziemy dostawać w cyce to go Fornalik wpuści i w razie wtopy będzie na kogo zwalić. Stara metoda. Głowę po roku banicji też powoływali na Francję albo Niemców i porównywali jego występ do innych z sanmarino albo wyspami owczymi.
A nóż Brożek bramkę strzeli i wtedy nie będzie to zasługa Brożka tylko Fornalika... Cytat:
A dowodem że mam rację, niech będą dwa zagrania z lechem. Wybicie wydawałoby sie na pałę po którym Brożek gdyby się lepiej zastawił powinien wyjść sam na sam i w tym samym meczu głowa do Małeckiego po której powinna byś bramka. Zasługą Boguskiego nie jest to ze potrafił tak zagrać, bo to żadna sztuka, zasługą jest to że wiedział ze takie zagranie będzie najefektywniejsze i nie zawahał się go wykonać. Mimo że Małecki mógł nie skumać i znów jakiś krytykant miałby okazję Boguskiego wyśmiać. ps. Z ilu metrów nie trafił ostatnio Chrapek do pustaka? Czy ktoś go za wyśmiewał? |
Drozd, ale z Ciebie malkontent. :)
|
Cytat:
nikt z klubu otwarcie nie krytykuje Boguskiego , od Smudy słyszę słowa wręcz przeciwne i tak samo było przy poprzednich trenerach ( może poza Maaskantem) . U Boguskiego problemem głównym jest psychika i on się wg mnie po prostu już nie nadaje do sportów kontaktowych . Szachy , Siatkówka , może tenis ? Na pewno nie piłka nożna na poziomie ekstraklasowym . |
Co to za filmik wrzuciłeś? Jakaś rodzina?
W klubie go nie krytykują bo mają więcej oleju w głowie niż niektórzy netowi krytykanci. Jak chcesz dyskutować to podaj przykłady 10 fatalnych zachowań Boguskiego w ostatnim meczu tylko konkretnie. Bo tekst Boguski i tak nie jest tak krytykowany jak to powinno wynikać z jego gry . ! to śmiech na sali. |
Powołanie dla Pawła to tylko dowód na to, jak u nas w kraju jest ubogo, jeśli o napastników chodzi. Wystarczyły dwie kontuzje i na kadrę jedzie gość, który przez dwa lata bujał się po świecie, a po powrocie strzelił jedną bramkę i to z rzutu karnego (nie licząc meczu w PP). Szanuję Brozia, ale on chyba sam ma poczucie, że to nie jest odpowiedni moment na powołanie. Już pal licho to, że w tym czasie mógłby popracować nad formą fizyczną. Nawet z punktu widzenia reprezentacji to nie jest zbyt dobry ruch, bo w tej chwili Brożek nie ma za wiele do zaoferowania polskiej kadrze. Życzę mu oczywiście jak najlepiej, oby chociaż "powąchał murawę", skoro już tam jedzie ;)
|
Cytat:
mam oglądać kolejny raz mecz specjalnie dla ciebie i mówić ci o faktach które i tak cie nie przekonają ? po co , dla jakiej idei ? przestaniesz pisać takie bzdury na forum ? wątpię ktoś już to pisał na forum , na 17 kontaktów z piłką w tym meczu zanotował 11 strat . 6 celnych podań na cały mecz ? zdajesz sobie sprawą jak bardzo jest to zatrważające ? ale żeby nie było że szukam łatwej wymówki, z samego skrótu , bardzo proszę http://ekstraklasa.tv/walczyli-do-up...ot,351207.html 0:15 pressing Boguskiego na zawodniku 27 . 2 metry za nim a nawet nie chce mu się doskoczyć do piłki 0:43 wiatr powala Boguskiego . W dodatku podnosi się w tempie żółwia . Tak jak pisałem wcześniej . Piłka nożna to sport kontaktowy i nie można przy każdym dotknięciu przeciwnika kłaść się jak długi na miękkich nogach . Do ciebie to niestety nie dociera. 2:05 kolejny raz przykład pressingu tuż przed polem karnym , gdzie spokojnie pozwala rywalom na rozgrywanie piłki i oddanie strzału , jak zawsze zachowując przy tym odpowiedni 'dystans ' do rywala. Dobrze że mamy Miśkiewicza w formie. jeśli sądzisz że nie znajdzie się 10 fatalnych zachowań Boguskiego w trakcie meczu to dopiero śmiech na sali |
Cytat:
|
Cytat:
inna sprawa po co grał w tym meczu , dzień po takiej tragedii , bez sensu |
Cytat:
0:43 Branie jako dowód ordynarnie pociętego skrótu to już szczyt bezczelności. Jako kibic Wisły może mi wyjaśnisz brak ciągłości filmu około 43 sekundy? Nie zastanawiałeś się, bo manipulacja pasuje do Twojej teorii. A na tym wyciętym fragmencie dokładnie widać że koleś z Pogoni nie interesuje się piłką tylko wycięciem Boguskiego próbującego rozpocząć kontrę. Faul i żółta jak nic. Ale Tacy jak ty wolą manipulować i bredzić coś o wietrze. 2:05 A co miał pokryć dwóch na raz? Poszedł do bocznego ten odegrał do środka i drugi strzelił. Taka jest piłka. Jeżeli swoją ocenę gry Boguskiego opierasz na powyższych i im podobnych fatalnych błędach to szkoda gadać. Mówisz coś o dziesięciu a jednego nie potrafisz wskazać i nie ma się tu z czego śmiać. ps. wrzucasz jakiś oderwany od meritum filmik więc się pytam co było powodem, dlaczego odbierasz to osobiście? Wszak nie napisałem, że kolekcjonujesz psie kupy znalezione w piaskownicy. Choć ewidentnie sobie na podobne teksty zapracowałeś. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl