Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

labtec 30.04.2012 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1244600)
dokładnie, też właśnie miałem pisać, że warszawka jakby trochę zamilkła po popisach ich grajków, gdzie ci wszyscy napinacze dla których to ta Legia o jakiej marzyli ?

no i po co z nich drwisz ?

Wisła Maaskanta też była tą najlepszą do tej pory i mieliśmy z nią awansować do LM....

!!IRIVER!! 30.04.2012 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1244594)

(...)
Przy czym jesli chodzi o ostatnia kolejke to Ruch i Lech graja z ogorkami, Slask zalezy (od tego czy damy dupy czy nie), a Legia gra z Korona. Hmm, wlasciwie trudno cos powiedziec.
Powiem wiec tak; faworytem wciaz jest Legia (na nikogo nie musi sie ogladac), natomiast z gry i wynikow (runda wiosenna) na MP zasluguje Lech.

OK, OK, o ile z częścią że Śląsk sam sobie MP powinien wywalczyć się zgodzę, o tyle część o tym że to Lech na MP zasługuje to już żeś się nieco rozpędził.

Lech wg tabeli z 13 wiosennych kolejek owszem zgromadził punktów najwięcej ale już na samą wiosnę - w 11 dotychczasowych grach jest 4., za Koroną, Zagłębiem i Ruchem.

Nie widzę więc przyczyn, by gloryfikować ich jakoś szczególnie, jednak da się dostrzec od kiedy Cię czytam, że albo jesteś jakąś "ukrytą opcją wroniecką", albo jeszcze innym trollem, który zachwyca się tym sprzedajnym klubikiem. Faktem jest, że w ostatnich meczach ich passa jest imponująca (od momentu kiedy przyszedł tam Rumak), natomiast w przekroju całego sezonu - grali jak większość w kratkę, wręcz mizernie, wygrywając głównie dzięki jednej gwiezdzie Rudnevowi, mają niezły środek pola i nic więcej. Gdyby był tam dalej Bakero - punktów mieliby jeszcze mniej od nas, bo każdy widział, że mieli wyjebane na granie za jego kadencji...

Co do tej walki o MP i Lechii z Legią. Oczywiście - Lechia jest słaba, ale nadal ma nóż na gardle bo jestem przekonany, że ŁKS pokona GKS. Lechia potrzebuje punktu i jeśli gdzieś go ma wywalczyć to u siebie, a nie na wyjeździe z Ruchem, który walczy o to samo co i Legia... Generalnie - terminarz z tej piątki najłatwiejszy ma Śląsk i Lech, bo grają z zespołami walczącymi o nic. Do tego Ruch może być w świetnym położeniu jeżeli teraz wygra z żydami (oby spuszczonymi) i jeśli Lechia zapewni sobie utrzymanie w przedostatniej kolejce... Najtrudniej mają Korona i Legia, bo grają raz, że ze sobą, a dwa że Legia ma na rozkładzie żałosną, bo żałosną, ale walczącą o życie Lechię...

Krav 30.04.2012 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1244601)
no i po co z nich drwisz ?

Wisła Maaskanta też była tą najlepszą do tej pory i mieliśmy z nią awansować do LM....

Drwię bo do tej pory jak Legia wygrywała to zalewali forum, piali z zachwytu itp., itd. A teraz nagle jak makiem zasiał bo zaczęło się .......ić i jest szansa, że jednak nie będzie tak długo wyczekiwanego mistrza.

Poza tym na płaszczyznie sportowej to nasz największy przeciwnik, więc z samego tego powodu, zwłaszcza u siebie chyba mi wolno, nie ?

A już zupełnie przy okazji, to nie wiem jak Ty, ale w głębokiej dupie mam co sądzi o nas warszawka.

Mareq 30.04.2012 00:49

Cytat:

Ja to widze tak, jesli Slask chce zostac MP (jesli bedzie mial taka mozliwosc) to musi poprostu wygrac z nami w uczciwej walce. Kazda wygrana "przy zielonym stoliku" to bedzie zwykle... danie dupy, brak honoru, sprzedajnosc, puszczalstwo, itd.
Dupy to dawali pretendenci do tytułu tracąc pkt wtedy kiedy tracić ich nie powinni.
Więc niech siebie samych Ruch i Legia obwiniają , że nie mają wystarczającej ilości pkt by nie martwić się o to czy Wisła odpuści , czy nie odpuści meczu ze Śląskiem.
Śląsk nie gra dobrej rundy , ale pozostałe drużyny aspirujące do tytułu nie potrafiły tego wykorzystać.

Wiadomo , że nasi piłkarze nie mogą usiąść na boisku , ale ja sobie nie wyobrażam żeby tytuł mistrzowski miał trafić do Warszawy , Chorzowa bądź Poznania a nie do Wrocławia.

Oczywiście cała dyskusja może być bezprzedmiotowa po 29 kolejce.

Bobek90 30.04.2012 03:19

river
Nie mozna porownywac Lecha Bakera i Lecha Rumaka bo to dwa inne zespoly. Lecha oceniam od momentu od kiedy ma trenera ( a nie Bakera :P) i w tym okresie (pomijajac pierwszy etap "oczyszczania" po poprzedniku) prezentuje sie najsolidniej z zespolow z czolowki. Czyli od Korony, Legii, Ruchu i Slaska.
Nie ma szalu, ale jest jakis pomysl i pewna solidnosc i powtarzalnosc.

Cytat:

Gdyby był tam dalej Bakero - punktów mieliby jeszcze mniej od nas
Ty, a pomysl co by bylo gdyby Messi gral w Wisle... :P

Cytat:

wygrywając głównie dzięki jednej gwiezdzie Rudnevowi
Jak my wygrywalismy rok temu glownie dzieki Meliksonowi to tez Ci to tak przeszkadzalo?

Cytat:

jednak da się dostrzec od kiedy Cię czytam, że albo jesteś jakąś "ukrytą opcją wroniecką", albo jeszcze innym trollem, który zachwyca się tym sprzedajnym klubikiem
Lol, bylem juz opcja legijna, teraz jestem lechijna... Dublet juz mam, czekam teraz na triplete :D
A moze jestem kibicem z odrobina trzezwego osadu? Wyroslem juz z gierek pt. "my najlepsi, inni bee". To dla dzieci...

Misiak 30.04.2012 07:09

Nie ma co się podniecać walką o mistrzostwo bo niestety tytuł dla ległej,idę o zakład,że młody janas dogada się ze starszym a w ostatniej kolejce koruptor zesra się tak jak ruch .

kreseq 30.04.2012 07:17

Ktos tutaj sie "spuszczal" nad Legia i mowil ze to druzyna o ktorej marzyl ? :lol: Co za brednie, jak zwykle u niektorych osobnikow :D

Od dawna gramy slabo i gromadzimy malo punktow, to nie pierwszy remis wiec nie wiem w czym problem.

Co do oddawania spotkan : Jesli w przeszlosci ktos sprzedal/kupil mecz to wzial za to kase i dal dupy za pieniadze, dosc duze pieniadze wiec mozna powiedziec ze byl ekskluzywna kurtyzana.
Jesli ktos oddaje mecz za darmo to jest zwyczajna ....a.
Moze sie komus to nie podobac ale takie sa fakty. Nie mowie tutaj o zadnym konkretnym przypadku.

Wracajac do ligi. W przedostatniej kolejce cos czuje ze wyjasni sie sprawa jednej druzyny ktora odpadnie w walce o MP i ostatecznie pograzy sie LSK ktory dolaczy do spadkowicza Cracovii, ktora oficjalnie spadnie z ligi juz dzisiaj.
Moim zdaniem bedzie ciekawa sytuacja, w ktorej Lechia nie zdobywa zadnego punktu a i tak sie utrzymuje :)

Worcester 30.04.2012 08:01

Ale było mówione, że mamy sprawdzać młodych. Wystawić na mecz ze Śląskiem Pułke, Moskala, Kamińskiego, Szewczyka, Masiude.
Kto nam zabroni sprawdzić modzież?

kreseq 30.04.2012 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1244620)
Ale było mówione, że mamy sprawdzać młodych. Wystawić na mecz ze Śląskiem Pułke, Moskala, Kamińskiego, Szewczyka, Masiude.
Kto nam zabroni sprawdzić modzież?

Nikt, tylko poznie moze sie przytrafic ze inne zespoly zechca sprawdzac mlodych lub wystawia sprzataczke bo przeciez im wolno - i wtedy raczej nie powinniscie miec o to pretensji :)

PS: Ogrywac mlodych w ostatnim meczu w sezonie ? :lol: Bez jaj :)

domin_czyzyny 30.04.2012 08:08

dzisiaj powinniśmy zagrać ostatni mecz w składzie, który uważamy za "najsilniejszy".
Od kolejnego meczu powinniśmy ogrywać młodych - myślę tutaj głównie o meczu z 6 maja :). Może wtedy będziemy razem z Braćmi z Wrocławia świętować mistrzostwo - DAJ BOŻE.

W tym meczu ważniejsze będzie przetestowanie rezerw, czy nadają się na kolejny sezon, jak przegrają nic się nie stanie, bo o nic nie gramy! Pamiętam też mecz z 2009 r. - ostatni w sezonie, pokonaliśmy Śląsk 2-0 i świętowaliśmy Mistrza.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1244622)
PS: Ogrywac mlodych w ostatnim meczu w sezonie ? :lol: Bez jaj :)

To najlepszy czas na takie ogrywanie, o nic nie gramy a musimy sprawdzić, kto się nadaje na kolejny sezon - nie ma lepszego terminu niż ostatnie mecze w sezonie, kiedy wiadomo jest że już dla nas jest "po zabawie".

Worcester 30.04.2012 08:09

kreseq.
To będzie lepiej wyglądało. Po co Melikson z Genkowem mają pozorować grę jak młodzi zagrają na sto procent, a i tak wielce prawdopodobne, że nie sprostają Śląskowi.
To wyjście bardziej eksluzywne:)

kreseq 30.04.2012 08:11

Slowo ekskluzywnie pasuje jak ulal :lol Bedzie smiesznie jak za rok-dwa ktos postapi tak samo, wtedy mam nadzieje plakac nie bedziecie ;) ? Odpuszczenie meczu to moim zdaniem dyshonor dla profesjonalnego pilkarza :D

No to dzisiaj czekamy na spadek Cracovii... ze tez Wam sie taki meczyk trafil :D

domin_czyzyny 30.04.2012 08:21

a co nas obchodzą gracze, kopacze... dla mnie liczą się Kibice Wisły Kraków, a Oni chcą Mistrza dla Śląską, utrzymania dla Lechii i nie wyobrażam sobie, że grajki, które tutaj grają dzięki nam zagrali wbrew woli Kibiców Wisły Kraków...

oni już mieli czas, żeby walczyć i zapierdalać, ale po 0-1 z Podbeskidziem u siebie, 0-1 z Craxą na wyjeździe, 0-1 z Górnikiem u siebie, 0-1 z Koroną u siebie, 0-1 z Ruchem na wyjeździe po totalnej kompromitacji i przejściu obok meczu... niech już lepiej pojadą na wakacje...

Worcester 30.04.2012 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1244625)
Slowo ekskluzywnie pasuje jak ulal :lol Bedzie smiesznie jak za rok-dwa ktos postapi tak samo, wtedy mam nadzieje plakac nie bedziecie ;) ? Odpuszczenie meczu to moim zdaniem dyshonor dla profesjonalnego pilkarza :D

No to dzisiaj czekamy na spadek Cracovii... ze tez Wam sie taki meczyk trafil :D

Mistrzostwa Wisły nie warunkują mojej egzystencji, kibicowskiego ego nie podnoszą, więc nie są konieczne.
Jestem jednym z tych zakompleksionych małych ludzi, dla których bardziej liczy się upadek największego rywala.
Dla mnie dzisiejszy słoneczny dzień jest darem od Boga. Dziś trzeba dobić ogniwo kraków.
Dlatego...
http://www.youtube.com/watch?v=xVkSx...eature=related

kreseq 30.04.2012 08:31

Wiec wola kibicow Wisly Krakow jest oddac mecz? No zajebiscie, gratuluje. EOT bo szkoda w ogole dyskutowac. Wiem ze nie wszystkich na szczescie...
Oczywiscie bez spinki :) Kazdy ma swoje podejscie do "sportu".

Pozdro :)

Pablo84 30.04.2012 08:58

Dzisiaj ostatni, najwazniejszy mecz tego sezonu.Po nim, niech Probierz ma jaja i da wolne gwiazdoro a testuje młodzież, o którą tak strasznie upominali się koneserzy Polskiej myśli szkoleniowej.
Nie będzie już lepszego momentu na tego typu testy!

pzkwr 30.04.2012 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1244634)
Wiec wola kibicow Wisly Krakow jest oddac mecz?

Moim zdaniem powinnismy grac na całego ze Śląskiem i starać się wygrać, nawet gdyby miało to skutkować mistrzostwem dla Legii. My jesteśmy Wisła Kraków i oddawanie meczu byłoby plamą na honorze. Niech inni się bawią w takie gierki... A jak Śląsk chce byc mistrzem, to niech wygra w uczciwej walce.

FraMat 30.04.2012 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1244644)
Dzisiaj ostatni, najwazniejszy mecz tego sezonu.Po nim, niech Probierz ma jaja i da wolne gwiazdoro a testuje młodzież, o którą tak strasznie upominali się koneserzy Polskiej myśli szkoleniowej.
Nie będzie już lepszego momentu na tego typu testy!

Moment na testy zawsze się znajdzie. Choćy w sparingach przed nowym sezonem.
A odpuszczanie meczu ze Śląskiem, pod pretekstem testowania młodych nie mieści się w moim pojęciu honoru
Jestem bardziej kibicem Wisły niż antyfanem Legii czy Lecha

Pablo84 30.04.2012 09:39

Ale czemu.Ja bym zagrał młodzieżą i niech walczą z całych sił.Tego typu meczywo dla młodych kopaczy może tylko zaprocentować.My i tak już o nic nie gramy a tutaj mecz będzie o punkty, przy kibicach, kamerach- tego typu wydarzeń nie uświadczą w sparingach z pastuchami lub po okresie wakacyjnym,

Edson 30.04.2012 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1244634)
Wiec wola kibicow Wisly Krakow jest oddac mecz? No zajebiscie, gratuluje. EOT bo szkoda w ogole dyskutowac. Wiem ze nie wszystkich na szczescie...
Oczywiscie bez spinki :) Kazdy ma swoje podejscie do "sportu".

Pozdro :)

My sobie tam możemy chcieć, i tak wszystko jest w nogach piłkarzy jednej i drugiej drużyny, którym ta zgoda lata. Ale nie zmienia to faktu, że jak przegramy, a Śląsk zostanie Mistrzem to będę zadowolony :)

soku 30.04.2012 10:20

oddawanie meczu chluby nie przynosi, Jaga też mogła oddać mecz Warszawie (o nic juz nie grają) a jednak ...zasługuje na szacunek.

63624 30.04.2012 10:26

Jagę to zdopingowali kibice, którzy przyszli nawet na trening by piłkarze zrozumieli, że oni nie chcą mistrzostwa dla Legii:

Cytat:

Kilkudziesięciu zagorzałych fanów Jagiellonii pojawiło się w czwartek w Pogorzałkach, gdzie trenują białostoccy piłkarze. Tłumaczyli, jak ważny jest dla nich dobry występ ich drużyny w niedzielę w Warszawie. - Dajcie z siebie wszystko. Legia nie może być mistrzem! - podkreślali.
http://legia.net/wiadomosci,46631-ki...u_z_legia.html

Teraz już chyba takiej spinki nie będzie, jako kibic Śląska mam taką nadzieję. :p
Choć MP dla Śląska w takiej formie, to byłby cud porównywalny z przejściem ludu mojżeszowego przez Morze Czerwone.:D

FraMat 30.04.2012 10:38

Tak czy siak, ktokolwiek zdobędzie tytuł w tym roku, będzie to najsłabszy mistrz od dziesięcioleci.
I nie chodzi o maksymalną ilość zdobytych punktów, lecz o styl, albo raczej jego brak, jaki prezentują Legia, Śląsk, Korona, Amica, Polonia czy Ruch.
Paradoksalnie, od chwili ustania zawirowan w Poznaniu, to drużyna nazywana Lechem prezentuje sie najlepiej i najrówniej w drugiej częsci sezonu posiadając zarówno sile w ataku, skuteczną druga linię i trudną do przejścia obronę.
Gdybym miał kibicować ze sportowego punktu widzenia, wolałbym aby mistrzem zostały pyry.
Gdybym miał kibicowac jako kibic, stawiałbym na Śląsk przy całej świadomości miernoty tej druzyny i miernoty Lenczyka jako trenera, co podkreslałem jesienią gdy wszyscy zachwycali się grą wrocławian i warsztatem Lenczyka.
Orest Lenczyk powinen był przyjść na kilka miesięcy, ustawic podstawy futbolowego rzemiosła i natchnąć druzynę wolą walki... a potem zostawic miejsce prawdziwemu, nowoczesnemu fachowcowi. To, co robi teraz i on i Ślask woła o pomstę do nieba.

btw
sądzę, że tacy trenerzy jak on, a także Kafarski (Lechia na poczatku jego pracy grała podobnie jak Śląsk na poczatku pracy Lenczyka) , Michniewicz czy... Probierz powinni to właśnie robić: przyjść co najwyzej na pół sezonu, ogarnąć druzynę, wpoic pewne abecadło futbolu i zostawić miejsce fachowcom.

Baala 30.04.2012 11:04

Myślę, że mimo wszystko to i tak Legia będzie mistrzem. Lechia jest poprostu beznadziejna, wygrała z Widzewem dzięki ustawce (bardzo częste w naszej lidze) wy nam dziś 3 pkt., my w następnym sezonie oddamy. Będzie to mistrz wyjątkowo nędzny. W zeszłym sezonie Wisła miała 56 punktow i było niesamowicie dużo wrzawy jak mało to jest. Z tym że kilka ostatnich meczy graliśmy kompletnie na luzie bo juz mistrza mieliśmy. Tymczasem Legia jak wygra dwa ostatnie mecze to będzie mieć 56 punktów walcząc do końca o mistrzostwo. Zatrważający wynik.

Po 29 kolejce obstawiam tak:
Legia 53
Śląsk 53
Ruch 52
Lech 51
Korona 51

CZyli wszyscy faworyci wygrają, bo tak się składa że grają nie tylko ze słabiakami, ale ze słabiakami bez formy. Decyduje ostatnia kolejka w której patrząc na pary mogą być niespodzianki. Niemniej jednak myślę że na ten jeden mecz się Legia zepnie. Z tego co pamiętam w Warszawie Korona prawie nigdy punktów nie potrafiła zbierać (pisze z pamięci bo nie chce mi się szukać).

Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Że Lech był w identycznej sytuacji do nas. Tylko że u nas skupiono się na pucharze, bo teoretyczniej to było łatwiejsze, a ligę niektórzy w sobie przed pojedynkami w PP odpuścili słysząc te konferencje Bednarza który zdemotywował drużyne w lidze na pewien okres. Gdyby Bednarz siedział cicho myślę że mielibyśmy z 2-3 punkty więcej i byśmy pewnie sięgneli tego 4 miejsca. A tak właśnie nam zabraknie tych 2-3 punktów.

!!IRIVER!! 30.04.2012 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1244606)
river
Nie mozna porownywac Lecha Bakera i Lecha Rumaka bo to dwa inne zespoly. Lecha oceniam od momentu od kiedy ma trenera ( a nie Bakera :P) i w tym okresie (pomijajac pierwszy etap "oczyszczania" po poprzedniku) prezentuje sie najsolidniej z zespolow z czolowki. Czyli od Korony, Legii, Ruchu i Slaska.
Nie ma szalu, ale jest jakis pomysl i pewna solidnosc i powtarzalnosc.

Ty, a pomysl co by bylo gdyby Messi gral w Wisle... :P

Jak my wygrywalismy rok temu glownie dzieki Meliksonowi to tez Ci to tak przeszkadzalo?

Lol, bylem juz opcja legijna, teraz jestem lechijna... Dublet juz mam, czekam teraz na triplete :D
A moze jestem kibicem z odrobina trzezwego osadu? Wyroslem juz z gierek pt. "my najlepsi, inni bee". To dla dzieci...

Nie widzisz różnicy między Rudnevem, który strzelił ponad 20 goli w sezonie, a Meliksonem który strzelił 4 gole rok temu? Owszem, Maor dużo akcji wykreował, ale mówić, że tylko dzięki niemu wygraliśmy zeszłoroczny sezon to bzdura. Rok temu świetny sezon miał Kirm, który teraz jest cieniem samego siebie, przydatny był Małecki, w ogóle wielu innych kopaczy było w dużo lepszej dyspozycji i przede wszystkim - chciało im się. Natomiast w Lechu to Rudnev jest motorem napędowym tego zespołu, jak jemu nie szło to zespół cieniował na całej linii. Zresztą, w ogóle nie rozumiem dlaczego porównujemy tych dwóch graczy - obaj mają inne pozycje i inne zadania na boisku.

Co do Twojej "opcji lechijnej" - sory, ale jeśli w każdym wpisie chwalisz Lecha to ciężko nie odnieść takiego wrażenia. Oczywiście, że ten zespół gra obecnie NAJEFEKTYWNIEJ, bo gromadzi najwięcej punktów, tego nie da się nie docenić, natomiast ich styl - mnie wcale nie przekonuje. To nie jest taki Lech jak z 2009/2010, który bił prawie wszystkich wiosną jak chciał i ile chciał.

Co do oddania meczu - dzisiaj jest tak, że nawet jak nasi zagrają na maxa, a okaże się, że będą o jedną bramkę gorsi od Śląska i temu da to mistrzostwo to ktoś powie - sprzedali mecz. Legia ma wszystko w swoich rękach - wygra dwa mecze, jest mistrzem, nikt jej tego nie zabierze. Straci punkty, jakiekolwiek, to musi się liczyć z tym, że nie da to tryumfu.

Tak jak już w nocy pisałem, najlepsze położenie ma Legia, bo to ją ciągle gonią, natomiast Legia w tej chwili MUSI, a Lech, Śląsk czy Korona najwyżej MOGĄ, przez co presja na pewno będzie zdecydowanie mniejsza i kto wie, czy to nie będzie decydujące...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1244696)
Decyduje ostatnia kolejka w której patrząc na pary mogą być niespodzianki. Niemniej jednak myślę że na ten jeden mecz się Legia zepnie. Z tego co pamiętam w Warszawie Korona prawie nigdy punktów nie potrafiła zbierać (pisze z pamięci bo nie chce mi się szukać).

Nadszedł czas na przełamanie... :P

Taylor 30.04.2012 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1244696)
Po 29 kolejce obstawiam tak:
Legia 53
Śląsk 53
Ruch 52
Lech 51
Korona 51

Już wszyscy dopisują Legii 3 pkt a ja mówie, że Lechia sprawi niespodzianke i nie przegra.

Marcin_fan 30.04.2012 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Taylor (Post 1244749)
Już wszyscy dopisują Legii 3 pkt a ja mówie, że Lechia sprawi niespodzianke i nie przegra.

Na pewno kibicie Lechii będą chceli "pomóc" kibicom Śląska w zdobyciu mistrza. Tego możemy być pewni. Zobaczymy tylko jak piłkarze zagrają w tym jakże ważnym dla Śląska meczu....

Bobek90 30.04.2012 15:54

river
Cytat:

Nie widzisz różnicy między Rudnevem, który strzelił ponad 20 goli w sezonie, a Meliksonem który strzelił 4 gole rok temu? Owszem, Maor dużo akcji wykreował, ale mówić, że tylko dzięki niemu wygraliśmy zeszłoroczny sezon to bzdura. Rok temu świetny sezon miał Kirm, który teraz jest cieniem samego siebie, przydatny był Małecki, w ogóle wielu innych kopaczy było w dużo lepszej dyspozycji i przede wszystkim - chciało im się. Natomiast w Lechu to Rudnev jest motorem napędowym tego zespołu, jak jemu nie szło to zespół cieniował na całej linii. Zresztą, w ogóle nie rozumiem dlaczego porównujemy tych dwóch graczy - obaj mają inne pozycje i inne zadania na boisku.
*Jeden jest napastnikiem, drugi of. pomocnikiem/skrzydlowym stad tez trudno by strzelali tyle samo goli. Nie mozna natomiast zaprzeczyc temu ze nasza gra ofensywna opierala sie glownie na Meliksonie ktory ciagnal ten zespol
*Widzisz, w Lechu jest podobnie. To ze gra opiera sie na Rudnevsie to nie znaczy ze tam jest tylko Rudnevs. Jest Murawski ktory robi roznice w srodku, jest Buric ktory ostatnio broni swietnie, jest Tonev ktory ladnie potrafi sie urwac, itd.

Cytat:

Co do Twojej "opcji lechijnej" - sory, ale jeśli w każdym wpisie chwalisz Lecha to ciężko nie odnieść takiego wrażenia.
Podkreslam; gdy widze powody to chwale. Kibicowac kibicuje juz jednej druzynie.
P.S
Niemniej w kazdym wpisie tego Lecha nie chwale :-P

brs88 30.04.2012 18:45

Za to w ostatniej kolejce Wisła może pomóc Śląskowi.
Na co we Wrocławiu po cichu się liczy.

arti 30.04.2012 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1244615)
Ktos tutaj sie "spuszczal" nad Legia i mowil ze to druzyna o ktorej marzyl ? :lol: Co za brednie, jak zwykle u niektorych osobnikow :D

Od dawna gramy slabo i gromadzimy malo punktow, to nie pierwszy remis wiec nie wiem w czym problem.

Co do oddawania spotkan : Jesli w przeszlosci ktos sprzedal/kupil mecz to wzial za to kase i dal dupy za pieniadze, dosc duze pieniadze wiec mozna powiedziec ze byl ekskluzywna kurtyzana.
Jesli ktos oddaje mecz za darmo to jest zwyczajna ....a.
Moze sie komus to nie podobac ale takie sa fakty. Nie mowie tutaj o zadnym konkretnym przypadku.

Wracajac do ligi. W przedostatniej kolejce cos czuje ze wyjasni sie sprawa jednej druzyny ktora odpadnie w walce o MP i ostatecznie pograzy sie LSK ktory dolaczy do spadkowicza Cracovii, ktora oficjalnie spadnie z ligi juz dzisiaj.
Moim zdaniem bedzie ciekawa sytuacja, w ktorej Lechia nie zdobywa zadnego punktu a i tak sie utrzymuje :)

Też tak mi się wydaje.
Obecny trener Lechii robiący krzywdę Legii? Mocno bym się zdziwił.
Z drugiej strony - jak obecny trener Lechii poprosi to myślę, że Kosa i starszyzna GKS B. zagrają jak potrafią i każą to samo zrobić reszcie ekipy. A wtedy malutka szansa dla ŁKS żeby wygrać.
A w ostatniej kolejce... no mimo wszystko jesteście lepsi od scyzorów, poza tym Skunks, Radovic albo Wolski potrafią się ładnie przewrócić w 16, mogą też być 1-2 czerwone...
Cóż... jestem smutnym i podejrzliwym gościem...:)
Wszak wszystkie łobuzy już osądzone, ukarane i gra jest tylko i wyłącznie fair. Oby...
PS.
To chyba ostatni tydzień kariery trenerskiej PJ.
Dzięki za CL (szkoda, że nie dla Wisły), dzięki za awans do MŚ.
Ale dziś już pora odłożyć gościa na półkę tak jak wcześniej HK i za 2 miesiące FS.

przemo 01.05.2012 11:34

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html a tymczasem panowie zza błoń już kombinują .....

Ogryzek 01.05.2012 11:42

Niestety ale znając tych cwaniaczków z Kałuży to mogą coś znowu wymyślić.

1. Nieciecza - wiadomo kupno licencji
2. Polonia W/Groclin - Wojciechowski odchodzi z piłki i sprzedaje licencje
3. Ktoś (Widzew?) nie dostanie licencji, wyprzedzą ŁKS i znowu grają w ekstraklasie

Znając obrotność Filipiaka wszystko jest możliwe. Oby nie i spadli chociaż uczciwie

7 kotów 02.05.2012 09:34

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=P1fCpUJKKjw

:)

rw88 02.05.2012 10:31

Ciekawa rzecz, którą znalazłem przypadkiem. Jeśli to Legia zostanie mistrzem i z Lechią i Koroną wygra bez straty gola, to zostanie najlepszym "defensywnym" mistrzem w historii naszej ligi, tzn. wyrówna rekord Górnika, czyli tylko 16 straconych bramek, z sezonu 1984/1985.

0 22 02.05.2012 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1245312)

Kolejni którzy coś kserują z pełną świadomością :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1245339)
Ciekawa rzecz, którą znalazłem przypadkiem. Jeśli to Legia zostanie mistrzem i z Lechią i Koroną wygra bez straty gola, to zostanie najlepszym "defensywnym" mistrzem w historii naszej ligi, tzn. wyrówna rekord Górnika, czyli tylko 16 straconych bramek, z sezonu 1984/1985.

O, to kolejna ciekawostka w kontekście najsłabszego mistrza w historii i prehistorii.

Ale spokojnie - nie dość, że stracimy bramki to zapewne i nie wygramy obu meczów. A może nawet jednego..

4FunNow 02.05.2012 13:44

Gdyby tak były za nami dopiero 3 kolejki ekstraklasy, tabela wyglądała by dla nas naprawdę ładnie :)

http://jacekcho.nazwa.pl/pliki/tabela.JPG

Zgadza się i liczba zdobytych punktów jak i ilość zdobytych bramek, które w przekroju całego sezonu są na najgorszym poziomie od lat. Trzeba być dobrej myśli aby ta końcówka sezonu była dobrym prognostykiem na przyszły rok.

-ja123- 02.05.2012 14:04

Wiecie, że jutro Legia może być mistrzem? Wystarczy, że wygra z Lechią, Śląsk przegra z Jagą a reszta kandydatów max. zremisuje ;) W tej lidze wszystko jest możliwe ;)

szprotson 02.05.2012 14:26

Prosze Cie prosze Cie prosze Cie ....

leszekpw 02.05.2012 14:47

Takiej kolejki pewniaków dawno nie było. Ja gram po kursie ako 3.3 trzy spotkania 90% szansa na wejscie moim zdaniem

Cracovia- Ruch 2
Korona- Widzew 1
Lech- Podbeskidzie 1

nie wyobrazam tu sobie innych rozstrzygniec..

Marszałek 02.05.2012 14:49

Jakkolwiek kibice Legii nie będą sobie tego tłumaczyć to Legia będzie mistrzem żenująco słabym. Taki z cyklu,bo ktoś nim być musi, no to pac, padło na Legię. Ponieważ Legia zdobywa MP od wielkiego dzwonu to nie wypada się z nich śmiać, ani tym bardziej drwić gdy będą starali się wbrew logice i dobremu smakowi udawadniać jaki to mocny i zasłużony mistrz:).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl