![]() |
Jako że grajki mają teraz czas na przemyślenia i otrząśnięcie się to zachęcam do przyjścia na godnie reprezentujące Wisłę nasze koszykarki które stoczą kolejny ważny bój w Eurolidze. Z Włoskim Cras Basket Taranto.
9 listopad 2011 r. (środa) godz. 18.30 hala Wisły. Wstęp do młyna - 5 zł. |
Cytat:
|
|
Burliga strzelił Cracovii w PP. Lepszy rydz niż nic.
|
Cytat:
|
Słuchajcie jak to jest z prawem pierwokupu?
Jeśli nasz klub zdecyduje się na wykup jakiegoś zawodnika po wcześniej ustalonej cenie, to zawodnik ma coś do gadania? A jeśli nie spasuje mu wysokość indywidualnego kontraktu, to co wtedy? |
Cytat:
E: willow - oczywiscie ze TAK! (tzn. moze powiedzieć -nie) |
No właśnie , dlaczego Wisła nie ściągnie spowrotem buriligi?? Ogladalem wczoraj mecz i ten chłopak ma potencjał!!!
|
Cytat:
|
Bury może ma potencjał, ale widocznie nie wystarczający na Wisłę. No u nas niestety nie pokazał nic, co mogłoby świadczyć o tym, że byłby wartościowym graczem w przyszłości. Jeden z wielu średniaków ligowych.
|
Cytat:
Do Burego nic nie mam, w porządku chłopak, ale on już w Wiśle pokazał co potrafi. A raczej, że dużo nie potrafi. ;) Dobijający był jego błąd w Bytomiu, gdzie był winien bramki (pamiętam jak dziś, jego powrotny spacerek w pole karne). NIE dla legii cudzoziemskiej-> okey. Ale nie przesadzajmy też w drugą stronę. ;) Taki Marko Jovanović jest lepszy od Łukasza i lepiej rokuje. Nawet ten nieszczęsny Lamey wydaje mi się być lepszy (w miare obiektywnym okiem), choć wiadomo, że na zmianę to jednak wolałabym naszego [w dodatku tańszego]. Tylko znowuż, mówimy o ławce, ale jakby przyszła kontuzja Marko i el. do LE czy LM to szczerze mówiąc mocno bym się obawiała o stronę Burego... |
Posadzić na ławke Jaliensa Nuneza Kirma przyjdzie trener z głową to jescze będziemy pękać z dumy
|
Cytat:
Maly mogl sie wbic do skladu to kto bronil tego samego Lukaszowi mial kilka lat na to... wiec chyba nie taki to znowu orzel... |
Cytat:
|
Boguś to chyba znów wraca do zdrowia po kontuzji, tak przynajmniej mówi oficjalna.
"W testach wzięli udział zawodnicy, którzy wracają do zdrowia po przebytych kontuzjach: Patryk Małecki, Gordan Bunoza i Rafał Boguski." No chyba, że chodzi o tą roczną kontuzję, po której już grał. |
I dalej nikt mi nie udzielił wiążącej odpowiedzi...
|
Cytat:
Szkoda go bo dopatrywałem się już drobnych pozytywów w jego grze, kilka razy fajnie przyspieszył akcje podaniami z pierwszej piłki w swoim stylu. W klubie powinni zastanowić się nad tym jak przygotować Ilieva bo jemu jedyne co jest potrzebne to kondycja, nawet nie potrzeba jest szybkość dymnika itp. On dzięki swojej inteligencji, sprytowi, doświadczeniu mógłby grac jeszcze kilka lat na wysokim poziomie. |
Dziś nasz bramkarz staje przed życiową szansą. Reprezentacja Estonii z Sergiejem Pareiko w bramce zagra pierwszy mecz barażowy z Irlandią. Na pewno wiele będzie zależeć od postawy naszego bramkarza, bo Irlandczycy są faworytami dwumeczu. Nie mniej jednak bardzo liczę na to, że Pareiko zagra w przyszłorocznych Mistrzostwach Europy. W przypadku awansu Estończyków jest bardzo prawdopodobne, że jedynym wiślakiem, który zagra na tej imprezie będzie reprezentant... Estonii, bo Franciszek Smuda nie przepada za Małeckim, a Wilk nie jest pierwszoplanową postacią w środku pola reprezentacji. I tu mam ogromny dylemat, czy oglądać towarzyskie spotkanie Polski z Włochami, czy jednak pierwszy mecz barażowy Estonia-Irlandia. A Wy wiślacy jak uważacie? Może jakoś pogodzę dwa mecze razem.
|
Nie ma zadnego dylematu bo aktualnie to nie jest druzyna Polska
|
Cytat:
Spośród 22 powołanych zawodników na spotkania z Włochami i Węgrami tylko 4 jest farbowanych lisów. Słownie Czterech na dwudziestu dwóch, więc to żaden argument. Bramkarze: 1. Wojciech Szczęsny (Arsenal) 2. Łukasz Fabiański (Arsenal) Obrońcy: 1. Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor) 2. Marcin Wasilewski (Anderlecht) 3. Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund) 4. Damian Perquis (Sochaux) 5. Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) 6. Marcin Komorowski (Legia Warszawa) 7. Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań) 8. Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa) Pomocnicy: 1. Ludovic Obraniak (Lille OSC) 2. Dariusz Dudka (AJ Auxerre) 3. Adam Matuszczyk (FC Koeln) 4. Sławomir Peszko (FC Koeln) 5. Eugen Polanski (FSV Mainz) 6. Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund) 7. Adrian Mierzejewski (Trabzonspor) 8. Rafał Murawski (Lech Poznań) 9. Maciej Rybus (Legia Warszawa) 10. Janusz Gol (Legia Warszawa) Napastnicy: 1. Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) 2. Paweł Brożek (Trabzonspor) |
To co sie dzieje wokol reprezentacji z naciskiem na coraz to nowszych farbowanych lisow i przede wszystkim brak Orła na koszulce poteguje we mnie wystarczajaca zlosc zeby nie traktowac juz tej druzyny jako naszej reprezentacji. Mysle, ze dla kazdego dla kogo wazne sa takie wartosci jak patriotyzm, tradycja, zwlaszcza w taki dzien jak dzisiaj sprawa jest jasna.
Jesli Tobie to na tyle nie przeszkadza i akceptujesz sytuacje jaka sie wytworzyla to ogladaj. |
Ja oglądam Sergeia.
Meczów kadry nie oglądałem od daaawna. |
Ja Reprze przestałem kibicować, a nawet chcę porażek, żeby jak najszybciej wyrzucili Dyzme. A farbowanych lisów jest AŻ czterech, gdzie Smuda mówił, że u niego będą grać sami Polacy a nie jak u Benhakera. Śmiech na sali normalnie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba sobie kpisz. TYLKO CZTERECH?! To o czterech za dużo, żaden z nich nie powinien grać w reprezentacji POLSKI, bo żaden z nich nie jest POLAKIEM. I ja podobnie jak fanTS1906 czy wujekWojtek nie mam zamiaru oglądać wyczynów tych podróbek Polaków. A na Euro choćby i wyszli z grupy czy nawet wygrali turniej, nie będę z tego powodu specjalnie szczęśliwy. |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_skrot_meczu/
Ktoś mi może powiedzieć który to z naszych zawodników w akcji od 0:35 do 0:45? |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...ian_michalski/ |
Cytat:
|
Cytat:
chociaz co do Rafała nie mam takiej 100% pewności bo za często sie go nie widuje na placu gry. Ale Guła tak tak, juz pisałem wcześniej o tym, gośc gra na zasadzie "Nigdy nie dotknijmy sie ciałem z przeciwnikiem" i tylko wtedy może grać gdy ma po 5 metrów luzu z każdej strony. W przypadku pressingu jest deptany jak debiutujący z przymusu junior. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl