Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

dj_ibutti 24.03.2012 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andrzej (Post 1233135)
A wiecie czy faktycznie zjeżdżają tam autokary?

Zjezdzaja. Zawodnicy wychodza z szatni, przez mix zone, prosto do autokaru, na parkingu.

Rustin 24.03.2012 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1233225)
Ludzie... skocznie wylozono tynkiem i pomalowano ponad pol roku temu i bylo to juz kilkakrotnie pokazywane... Jedynie jak bylem na Wisle w Lutym to wylalaplem ze w zimie rynny wmienili na porzadne, ale sam tynk juz byl na skoczni od ok Pazdziernika.

http://s15.postimage.org/6j57917be/I...209_142128.jpg

W takim razie mój błąd, nie patrzyłem w tamtą stronę i zauważyłem to przypadkiem. Czyli nadal pozostaje oglądać piękno betonu.

Don Donson 24.03.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez allon (Post 1233208)
A g.... prawda
Parking przy MN jest opłacalny dla prywatnego inwestora ,ale pod jednym warunkiem -miasto musi łaskawie zmienić w końcu swoją politykę parkingową . Powstanie takiego parkingu musi być związane z wprowadzeniem zakazu parkowania na ulicach okalających Błonia tak by samochody ,które chcą się zatrzymać w pobliżu Błoń mogły parkować jedynie na terenie parkingu podziemnego no ,ale niestety od urzędników nie można oczekiwać myślenia kompleksowego.

Ale zastanów się przez chwilę. Parkowanie wokół błoń jest za free i specjalnie nie jest jakieś kłopotliwe. Zastąpienie czegoś bezpłatnego płatnym i to jeszcze nie dającym gwarancji na miejsce (bo ile tam będzie miejsc pod mn?) jest totalnie bez sensu. Nie rozwiązuje to problemu.

Musiałby powstać co najmniej taki parking jak na lotnisku.
Wisła niestety woli się bawić dalej po staremu. Trzeba dać w łapę jednemu i zostajesz VIP i masz miejsce pod stadionem. Zresztą Wisła i Miasto mają nas w d... bo i tak będziemy przychodzić nawet jakbyśmy na Salwatorze musieli stawiać auta i tak, więc po co nam ułatwiać cokolwiek.

Pero 27.03.2012 11:54

Ostatnio będąc na meczu zauważyłem ze pod paroma sky boksami (bodaj dwoma)i pojawiły się reklamy /nazwy/. Jedna z nich to chyba Astor. Czy to nazwy firm które wykupiły sobie sky boksa? I czy z tego wynika że sprzedaliśmy 2?

bellic88 27.03.2012 12:15

Wydaje mi się że takie prawo przysługuje wykupującemu loże ale nie musi z tego korzystać więc możliwe że jest więcej lóż sprzedanych tylko po prostu najemcy nie wywiesili sobie banerów.

Nie wiem czy było już na ten temat wcześniej ale kiedy jechałem ostatnio tramwajem to zauważyłem że na ścianie bocznej trybuny zachodniej (czyli tej która "sąsiaduje" z okrąglakiem) są dwie linie (jedna pozioma a druga pod kątem takim jak jest górna część trybuny) które wyglądają jakby beton był obłożony jakimiś płytami w kolorze ciemno-szarym. Ktoś też to zauważył czy była już o tym mowa?

pawelwislak 27.03.2012 12:22

Chyba jak firma wykupi to moze wrzucic swoj logotyp ale nie musi. Dodatkowo chyba poszlo wiecej tych Skyboxow. Czesc tez chyba jeszcze nie oddana jest - co zreszta nie jest niczym zaskakujacym :P

mgła 27.03.2012 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1234444)
Ostatnio będąc na meczu zauważyłem ze pod paroma sky boksami (bodaj dwoma)i pojawiły się reklamy /nazwy/. Jedna z nich to chyba Astor. Czy to nazwy firm które wykupiły sobie sky boksa? I czy z tego wynika że sprzedaliśmy 2?

Na ostatnim meczu były 3: na głównej: Adidas, Astor, na trybunie E: jedna firma nie pamiętam nazwy :P

AS82 27.03.2012 12:38

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ludniu_boisko/

Ta siłownia to też jakiś kabaret , ćwiczą w korytarzu albo w jakiejś ciemnicy ( tak wyglada ze zdjec) , chyba lepsze silownie mozna znalezc na miescie niz ta ktora jest w klubie

aNouc 27.03.2012 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1234444)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/strefa_biznes/

Drozd 27.03.2012 14:05

Na tych zdjęciach jest klubowa siłownia? Niech mnie ktoś uszczypnie. Przecież to jest sprzęt poustawiany na korytarzu.

Pero 27.03.2012 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1234485)

skromny ten klub biznesu jak na Wisłę. Dodatkowo Adidas ma pewnie loże zawartą w kontrakcie na sponsora technicznego.

licoo 27.03.2012 14:42

A co się dzieje z naszą murawą? Dopiero co niedawno mowili jak to UEFA zachwyca się nasza murawą, że po zimie jest w stanie wręcz idealnym, a na ostatnim meczu z Lechem mnóstwo bylo pustych pól. W dodatku już dawno nie widzialem, zeby przed meczem trawa była podlewana, może w ogóle nie jest i stąd te puste pola?

rasel1906 27.03.2012 16:01

a co oni by wiecej chcieli? z tego co widac to maja pod dostatkiem automatów i każdy potrzebny sprzęt na siłowni

mimon89 27.03.2012 16:18

Dzisiaj przechodziłem ulicą Reymana. Jest kilku robotników którzy poprawiają te niedoróbki wzdłuż trybuny E. Chodzi o ten ohydny beton przed każdymi drzwiami. Jest to wyrównywane młotami pneumatycznymi i kładziona zostaje taka niby "wylewka". Oby więcej takich poprawek ! :)

ciacho 27.03.2012 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rasel1906 (Post 1234519)
a co oni by wiecej chcieli? z tego co widac to maja pod dostatkiem automatów i każdy potrzebny sprzęt na siłowni

Nie o to chodzi co by chcieli. Przecież to jest kpina żeby piłkarze ćwiczyli w jakimś przedsionku. Na nowo wybudowanym stadionie nie ma pomieszczenia żeby zorganizować siłownię z prawdziwego zdarzenia? Przecież to jest koronny argument obrońców tego stadionowego bubla za 500 mln "bo my mamy zaplecze pod wszystkimi trybunami". Tylko co z tego skoro pomieszczenia są tak rozmieszczone, że w większości są bezużyteczne albo za małe żeby cokolwiek z nimi sensownego zrobić.
PS. Tak, wiem. W Poznaniu też mają bubla, jeszcze droższego... tylko co mnie to obchodzi.

KoPer 27.03.2012 18:40

ja natomiast zauważyłem spory ruch na zbiegu ulic Chodowickiego i 3 Maja. Robią tam porządki, jakąś wycinkę, taak jakby wyrównywali teren. Jak się nie mylę to działka Cracovii? Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi

Voin 27.03.2012 18:46

Tak, cracovia porządkuje teren i będą tam budować swój kompleks. Tu więcej:
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=8209
Zdjęcia na SkyScrapersCity też gdzieś były, ale nie mogę znaleźć.

medyk 27.03.2012 22:32

a my dalej boisko szutrowe hahaha żenująca jest polityka tego klubu!

Pero 28.03.2012 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1234565)
ja natomiast zauważyłem spory ruch na zbiegu ulic Chodowickiego i 3 Maja. Robią tam porządki, jakąś wycinkę, taak jakby wyrównywali teren. Jak się nie mylę to działka Cracovii? Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi

Chyba nawet jakiś nowy lokal tam otwarli więc po treningu piłkarze na pizze będą mieli blisko.

laurence 30.03.2012 23:17

Jestem strasznie poirytowany tym że żadna modra głowa w naszym klubie nie wpadła na pomysł zawieszenia/zakupienia siatki oddzielającej sektor gości od reszty trybuny G. Przecież to co się dzieje drugi mecz z rzędu woła o pomstę do nieba. Nic tylko czekać aż komuś w końcu stanie się krzywda.

andrzej 31.03.2012 01:19

^^
Latało??

Wojtator 31.03.2012 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 1235736)
Jestem strasznie poirytowany tym że żadna modra głowa w naszym klubie nie wpadła na pomysł zawieszenia/zakupienia siatki oddzielającej sektor gości od reszty trybuny G. Przecież to co się dzieje drugi mecz z rzędu woła o pomstę do nieba. Nic tylko czekać aż komuś w końcu stanie się krzywda.

Już się stała...

markowywislak 31.03.2012 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1235858)
Już się stała...

co masz dokładniej na myśli?:mysli:

mIcHaL666 01.04.2012 08:43

Nie wiem co kolega ma na myśli, ale wczoraj znajoma opowiadała, że jej kolega wrócił z meczu z rozciętą głową, bo czymś tam dostał od kibiców Lecha.

Tominho 04.04.2012 23:16

Pytanie do osób, które mają na ten temat jakąś wiedzę. Do kogo prawnie należą tereny, które zaznaczyłem na zdjęciu w linku poniżej?

http://oi41.tinypic.com/108dy6w.jpg

michu-k 04.04.2012 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1237673)
Pytanie do osób, które mają na ten temat jakąś wiedzę. Do kogo prawnie należą tereny, które zaznaczyłem na zdjęciu w linku poniżej?

To tereny naszego klubu. Była zamiana z Filipiakiem- zaznaczone przez Ciebie ziemie w zamian za Kabel.

Kolumbus 04.04.2012 23:29

nie do końca, to w lewym dolnym rogu to teren cracovii, miejsce gdzie ma powstać ich baza

a jak dobrze pamietem teren wymieniony z tymterenem przy kablu to stadion lekkoatletyczny czyli to boisko z "bieżnią"

tutaj widac o jak sporym kawałku mowa http://sportowacracovia.files.wordpr...pg?w=480&h=339

co gorsze to jechałem ostatnio temtędy i widać jakieś ruchy

domin_czyzyny 04.04.2012 23:35

A tereny na południe od stadionu lekkoatletycznego to chyba tez tereny TF Kable? - tak gdzie jest kort tenisowy.

Tominho 04.04.2012 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1237675)
To tereny naszego klubu. Była zamiana z Filipiakiem- zaznaczone przez Ciebie ziemie w zamian za Kabel.

Tak też myślałem, ale nie byłem do końca pewny... Pewny jestem natomiast tego, że na tym terenie spokojnie można wybudować dwa boiska treningowe i postawić jakiś konkretny budynek klubowy, w którym piłkarze mogliby spędzać czas przed i po treningu. Znalazło by się zapewne też miejsce na tę nieszczęsną siłownię, która w tej chwili znajduje się w korytarzu jednej z trybun (kpina)... Wybudowanie dwóch boisk i tego budynku klubowego to koszt góra 3 mln złotych. Jak dobrze liczę, jest to 3-letnia pensja Łukasza Garguły.

Kolumbus 04.04.2012 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1237679)
A tereny na południe od stadionu lekkoatletycznego to chyba tez tereny TF Kable? - tak gdzie jest kort tenisowy.

kortowe z tego co pamiętam jest własnością TS Wisła?, bo też to trzeba rozgraniczyć - TS Wisła, a Wisła SSA

była taka mapka z numerami działek i właścicielami, niestety nie moge jej znaleźć u siebie ani w sieci

Tominho 04.04.2012 23:44

Jeśli Cracovia zbuduje pod samym stadionem Wisły swoją bazę to będzie to niestety ogromny wstyd... Nie dość, że baza pod naszym stadionem to jeszcze fakt, że my takowej w ogóle nie mamy.

Voin 06.04.2012 11:50

Cytat:

Nasze najmłodsze grupy 6-11 lat trenują na tym samym boisku co pierwszy zespół Wisły SA, grupy starsze 12-14 lat trenują wprawdzie jeszcze na boiskach wynajmowanych (AGH, Nadwiślan) ale już od nowego sezonu będziemy mięli znakomite boisko z naturalną trawą, na obrzeżach Krakowa. Wydzierżawiliśmy spory teren, znaleźliśmy sponsora i jesienią ubiegłego roku wynajęta firma zbudowała nam boisko od podstaw. Trzeba teraz tylko poczekać na ukorzenienie się trawy, która wzeszła już jesienią 2011.
Ktoś wie coś więcej?
Całość tu.

vote-for-mikey 06.04.2012 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Voin (Post 1238130)
Ktoś wie coś więcej?
Całość tu.

Nie wiem gdzie te boiska, ale w związku z tekstem, a także z tym co sam wiem, zastanawia mnie wywiad który się ukazał ostatnio na skwk z Alanem Urygą. Chłopak powiedział:
Cytat:

Jest jedno boisko, na którym trenują wszystkie szkółki od małych dzieci po Młodą Ekstraklasę.
ewidentnie mając na myśli stadion lekkoatletyczny. I tu pojawia się pytanie - on nie wie o czym mówi, czy skwk robi to, co lubi najbardziej, czyli miesza? Bo od przynajmniej 2 lat niektóre grupy trenują na Nadwiślanie, a młodsze grupy nawet dłużej na "głównym" boisku treningowym...

(a te boiska pewnie na Ruczaju, albo w innych Skotnikach. Tam jest tania ziemia)

kriswisla 06.04.2012 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1237673)

odpowiedż http://historiawisly.pl/wiki/index.p...Wis%C5%82y

szym_ek 06.04.2012 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Voin (Post 1238130)
Ktoś wie coś więcej?
Całość tu.

Boisko jest w Piekarach zaraz koło zjazdu z autostrady. Byłe boisko Salosu Kraków.

kriswisla 06.04.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1238152)
Boisko jest w Piekarach zaraz koło zjazdu z autostrady. Byłe boisko Salosu Kraków.

szkoda ze nie w koszycach albo w nowym brzesku:-D

Pero 06.04.2012 21:06

ja widziałem młodych wiślaków na nowym boisku na miasteczku studenckim AGH

domin_czyzyny 06.04.2012 22:38

Maja takie tereny przy stadionie, a oni tego nie potrafią zagospodarować, szukają gdzieś w pipidowach gdzieś, gdzie dzieciaki nie bedą miały jak dojechać, bo przecież "nie każde" dziecko 13 letnie ma prawo jazdy i samochód, aby wygodnie zjechać z autostrady ;-). Nie każde dziecko moze być tam podwiezione przez rodzica czy innego członka rodziny.

Chore, taka baza mogłaby tam powstać, gdyby była tam szkoła i internat. Po co TF pozbyla sie kabla- Super dojazd, jest tramwaj oraz jest to prawie centrum.

Pero 07.04.2012 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1238154)
szkoda ze nie w koszycach albo w nowym brzesku:-D

Jeżeli to te Piekary koło Liszek to sądzę że lokalizacja jest bardzo dobra. Autostrada blisko a i na Reymonta jest tylko kilka kilometrów stamtąd.

grzesiek632 11.04.2012 15:48

Czy posiada ktoś ten oto szkic: http://i.imgur.com/sSufF.jpg w dużej rozdzielczości?
Wiem że kiedyś ktoś w tym temacie chwalił się że posiada owy.
Bardzo mi zależy, potrzebny na jak najszybciej. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

sory za mały off-topic

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl