![]() |
:D Bobku naprawdę mnie rozbawiłeś.
Ciekawy jestem co teraz wymyślisz żeby czasem nie popaść w merytoryczne tony. |
A kto ten werdykt wydał - loża forumowych błaznów?
|
Serku, moglbym Ci odpisac ladnie i duzo, ale za kazdym razem gdy rzucam argumentami ty znikasz czy tez uciekasz w poplochu. "Jednozdaniowki" to jedyne na co Cie stac w takich sytuacjach. Totez nie bede wdawal sie w kolejna dyskusje z toba. Natomiast polece Tobie pewna ksiazke ktora bez watpienia przyda Ci sie;
http://www.megapedia.pl/me/czytanie-ze-zrozumieniem.jpg Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Bobku drogi - wybacz, że nie wiedziałem o zasypywaniu mnie argumentami przez Twoją oświeconą, prawdziwie europejską osóbkę. Od dawna po prostu miałem Cię na liście ignorowanych. Teraz sobie zerknąłem co też Bobcio wysmarował... chyba niepotrzebnie. Odpisywać też nie musiałeś specjalnie się wysilając, wystarczyłoby byś podał któż ten werdykt wydał. Wypadałoby, by za wydawanie werdyktów brały się osoby poważane a nie - za przeproszeniem - Bobek.
ps. Dziękuję za propozycję lektury - nie skorzystam bo jakoś nigdy nie miałem problemu ze zrozumieniem tekstu. U Ciebie jak widzę książeczka była kiedyś potrzebna - i jak, pomogła? |
serek.c2
Cytat:
I ty starasz sie grac powaznego goscia? Naprawde? Naprawde?! Cytat:
http://www.megapedia.pl/me/czytanie-ze-zrozumieniem.jpg Pozdrawiam :) |
Nie kolego, nigdy nie uciekałem od odpowiedzi. Nie wiem co też w Twojej młodej główce się uroiło, ale naprawdę przed Twoimi argumentami nie trzeba rejterować... Tak czy owak - jeśli kiedykolwiek nie odpisałem na Twojego posta to bądź łaskaw go przypomnieć, widocznie musiałem przeoczyć. A teraz konczę OT i mam tylko nadzieję, że napiszesz wreszcie któż to ten werdykt wydał.
|
Cytat:
http://fakty.interia.pl/polska/news/...e-ze,1877194,3 mogę tylko powtórzyć: będzie się działo! Buldogi walczą pod dywanem o życie. Oj będzie grubo! I jeszcze coś o "mowie nienawiści": http://fakty.interia.pl/polska/news/...e-ze,1877194,3 Według Boniego głównym zadaniem rady będzie profilaktyka, czyli przygotowywanie działań, która mają zapobiec rozprzestrzenianiu się mowy nienawiści. "Siadamy i zastanawiamy się, jak działać edukacyjnie, czyli profilaktycznie - i to dotyczy głównie systemu edukacji - ale także, jak w sytuacjach, w których następuje oczywiste przekroczenie i łamanie prawa, jak szybko i sprawnie powinna działać policja" - powiedział Boni. Czyli za nasze pieniądze ruszy POowska agitka. I jeszcze policją straszą. Późny Gierek. |
Cytat:
|
wislak68
Tak wiem, jak bym wierzyl w zielona zyrafe... ups w Jahwe stuningowanego przez Jezusa/autorow Nowego Testamentu to miescilbym sie w twoich klasyfikacjach inteligencji. Widzisz? Tez potrafie byc zlosliwy. Nie rozumiem skad u Ciebie takie zainteresowanie moimi nauczycielami. Jestes klasycznym przykladem czlowieka ktoremu wydaje sie ze upierdliwosc to przejaw inteligencji. Zawsze doczepiasz sie do slowek, do literek; opozniajac marsz dyskusji niemal ze do zera. A co mamy w zamian? Ano nico. To jest jakas dyskusyjna wojna pozycyjna? Nie odniose sie do tematu, tylko do slowka 324 od lewej. I tak w kolko. Przypominasz mi Cejrowskiego z tego filmiku (patrz; 17:32-18:00). http://www.youtube.com/watch?v=bqbnGA3Ii38 Mimo tego ze prowadzacy uzywa zwrotu "zastanawiam sie" kazdy w miare zrownowazony czlowiek zrozumie ze nie o zakomunikowanie tego faktu prowadzacemu chodzilo. Nie Cejrowski, ten to sie musi doczepic owego "zastanawiam sie" . I tak, pileczka odbita, do pytania nie trzeba sie odnosic. Slabe i prostackie. Nic wiecej. -------------------------------------------------- Drozd nadaje jak katarynka o lemingach; o ludziach ktorzy nie mysla samodzielnie, o ludziach ktorzy powielaja bez analizowania, itd. No to chcialem sprawdzic Drozda i poprosilem go o w miare sensowne wyjasnienie dlaczego wierzy. Napisalem ze wyjasnienie ma byc logiczne/sensowne bo znajac Drozda zaraz by mi wkleil fragment stworzenia swiata z Bibli oraz portret Boga :pobity: Wystarczylo napisac ze logiczne czy tez naukowe fakty do niego nie przemawiaja bo jego religijnosc opiera sie na wiarze (tak jak Religie zreszta) i bla bla bla; cos w tym stylu. Chodzilo mi by ta jego odpowiedz byla choc troche sensowna i napisana wlasnymi slowami. Oczywiscie nie byla, bo ten wkleja fragment modlitwy, a potem wykazuje przeogromne braki edukacyjne. Jakby sie cofnal jeszcze troche to napisalby ze Ziemia jest plaska :lol: ----------------------------------------------- Raz piszesz trockistowscy, raz piszesz marksistowscy. Zdecyduj sie w koncu. I pamietaj; nie martw sie tak o Hiszpanie i o hiszpanskich nauczycielow. Twoja wizja swiata nawet w konserwatywnej Polsce juz nie przechodzi. A bedzie juz tylko gorzej. Pzykro mi... P.S Tylko teraz nie zaczynaj ze swoim standardowym; "uch uch, ale coz to za slowka tam napisane jest!". Dobra, to bylo tyle ode mnie. Wypowiadanie sie w tym temacie rzeczywiscie nie ma duzego sensu; za duzo betonu. Beton Face ole! |
Cytat:
PS: W ramach treningu możesz analizować to zdanie "Raz piszesz trockistowscy, raz piszesz marksistowscy." i zastanawiać się dlaczego nie ma w nim sprzeczności. |
Cytat:
*Tak wiem, tygodni temu kilkanascie bylem katolikiem, niedawno zmienilem wyznanie na protestantyzm. Wszystko ladnie. Tylko mam nieodparte wrazenie ze ty do cholery uzywasz tych zwrotow jako synonimow. |
Z dedykacją dla Bobka który jest za młody żeby pamiętać tamte czasy :)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS Przed chwila w TV L.Miller mówił, że chce ustanowić rok 2013 rokiem Edwarda Gierka za : otwarcie się na zachód, świetną sytuację gospodarczą (użył słowa świetną) i za silną pozycję Polski na arenie międzynarodowej podczas jego rządów. Zakrztusiłem się owsianką. |
Cytat:
|
Cytat:
A jakież to Bobku naukowe fakty przeczą istnieniu Boga? Bardzo jestem ciekawy wyjaśnienia :) Druga sprawa, gdzie to niby w mojej poprzedniej wypowiedzi brakuje sensu? Wiem, że pytanie o sens leminga to jak gadanie ze ślepym o kolorach, ale zaryzykuję :) Oczywiscie nie byla, bo ten wkleja fragment modlitwy, a potem wykazuje przeogromne braki edukacyjne. Jakby sie cofnal jeszcze troche to napisalby ze Ziemia jest plaska :lol: - Bobuś ten "fragment modlitwy" to opis Boga żebyś wiedział o kim mówimy. A reszty pewnie zwyczajnie nie kumasz i tu masz rację edukacja zaszwankowała tyle że nie w moim przypadku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zgadujemy jaki to będzie rok ? :lol: |
Rok taeczek? :)
|
Oglądając ten film tak mi się skojarzyło z niektórymi bywalcami tego tematu.Ciekawy jestem czy dobrze trafiłem :lol: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=PfHuVEDjdnc Od 4 min 07 sekundy. |
W ramach porownawczych polecam wycieczke do Koreii Polnocnej. Ewentualnie mozecie wybrac wersje light, i udac sie na Kube.
Mysle ze po takich wojazach nie powinno byc juz problemow z identyfikacja rezimow ;) Drozd Cytat:
Można oczywiście uważać że to tylko zbieg okoliczności. Jakież to jednak naiwne i niestety typowe dla osobników z gładką korą. " To uwazasz za sensowna odpowiedz? Nauka juz dawno zna mechanizmy ktore pozwalaja ludziom zyc a Ziemi trwac. Ba, zna nawet czas kiedy Ziemia przestanie trwac i w jaki sposob to sie stanie. Nie wiem natomiast co miales na mysli " a niebu wirowac". Chodzi Ci o "przesuwajace sie" po niebie gwiazdy? Oczywiscie, religia nie opiera sie na nauce. Tyle ze wiesz, jak w XXI wieku ocierasz sie o plaska Ziemie, to jakos tak smiesznie to sie czyta. P.S Taka mnie naszla teraz refleksja; gatunek ludzki liczy okolo 2,4 milionow lat; takie dinozaury sobie harcowaly przez ponad 160 mln lat; historie zycia na ziemi liczymy juz w miliardach lat; no i to wszystko specjalnie dla Nas bylo tworzone :) |
Cytat:
Osoba inteligentna zastanawia się a nie odrzuca czegoś z automatu, bo zdaje sobie sprawę ze swoich niedoskonałości. |
Demokracja tu ustrój dla nie myślących.
Wybieranie między Pisem/Nową Prawicą a SLD/PO nic nie zmieni. Dalej będziemy okradani tylko okradający się zmieni na wybranego przez większość. Demokracja to nie jest sprawiedliwy ustrój. Bo dlaczego banda 1000 debili wychowanych na MTV, Pokemanach, Harrym Potterze bez znajomości historii, ekonomii , omamieni przez media i uciechy cielesne, mówiących jak im zagrają ma większy wpływ na losy Polski od jednego mądrego człowieka ? |
Cytat:
|
Cytat:
no to żeście mi wygarnęli... Dalej będę jednak uważał, że przesadzasz. Nie ma co wymagać od mniejszości aby kochali PIS albo też kierowali się dobrem Narodu Polskiego. Nie mniej jednak Twoje twierdzenie, jakoby ewangelicy byli mniejszością kolaborującą z Niemcami ma się dokładnie tak samo, jak twierdzenie, że Polacy kolaborowali z Niemcami i bo przecież tak było), mało tego wśród Polaków znaleźli się aktywni utrwalacze władzy ludowej a i górale też kolaborowali. Do swojego zbioru musisz dodać górali. Co do Puńska - no cóż w moim okręgu wyborczym Bronek miał też ok 70% i PO zawykle też koło tego - no i co? |
Cytat:
a tu 70 tysięcy ludzi nażarło się grzybków halucynogennych - tak stanowi nauka i wikipedia. Natomiast relacje ludzi którzy widzieli to zjawisko 10 kilometrów od miejsca wskazują, iż wyszli dlatego, że zuważyli że za oknem jest coś nie tak a do momentu pojawienia się słońca lało jak z cebra Zwracam uwagę na relacje prasy portugalskiej w państwie wówczas organicznie antykościelnym i dyktatorskim |
Pablo84
Cytat:
Cytat:
Co ciekawe Bog w Starym Testamencie jest prymitywnym msciwym bozkiem oczekujacym uwielbiania. Sytuacja zmienia sie w Nowym Testamencie gdzie Bog staje sie... poprostu dobry. Ciekawa metamorfoza jak na istote wieczna i doskonala :) Cytat:
sambo Po pierwsze; jak chcesz to Ci znajde ludzi ktorzy goraco zapewniaja ze widzieli UFO/duchy/itd. Po drugie; istnieje wiele nadzwyczajnych zjawisko naturalnych ktorych dalej nie rozumiemy, tak jak kiedys nie rozumielismy glupiej burzy. Po trzecie; niezbadana wciaz psychika ludzka i zbiorowe podniecenie moglo zrobic swoje. I po czwarte; "Słonecznego fenomenu nie zaobserwowano w żadnym laboratorium. Niemożliwe, by mógł ujść uwadze tak dużej ilości astronomów i, oczywiście, innych mieszkańców półkuli." |
Każdy religię odbiera na swój sposób.Ja żałuję, że w ogóle podjąłem się dyskusji w tym temacie, to jestem zwyczajnie zbyt na to tępy.Ale za to polecam Ks. Tischnera.
Przedewszystkim, nie traktuj wszystkiego tak dosłownie. |
Cytat:
|
Na Kubie bylem raz, w Koreii Polnocnej nie bylem. Ale znam czlowieka ktory byl.
I oczywiscie; gdyby nie moja wizyta i znajomosc to nie moglbym sie na temat Kuby i Koreii Polnocnej wypowiadac. Z tego powodu nie moge potwierdzic demokratycznosci Australii; nigdy tam nie bylem wiec nie wiem czy rzeczywiscie maja tam demokracje. Moze to propaganda medialna? Bylem zaledwie w kilku krajach. Pozostale kilkadziesiat czy tez kilkaset (prawie 200?) jest dla mnie totalna niewiadoma. Nie wiem jaki ustroj maja, jak sie tam zyje, itd. Bo ja w propagande medialna wierzyc nie bede! Wszak tylko w "oficjalno-rzadowo-oligarchiczno-mainstreamowych" mediach mozna o owych krajach dowiedziec sie. Podstep jakis! |
|
Cytat:
|
A tu znowu coś o buldogach walczących pod dywanem:
http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...lczyka,1878729 Zaskakuje to że GW próbuje bronić Ryżego dyskredytując Kwacha. A już samo wspomnienie o tym że: "W przypadku Kwaśniewskiego problem polega na tym, że rząd jego macierzystej partii bardzo sprzyjał Kulczykowi" brzmi jak szantaż (Kwachu nie podskakuj bo wyciągniemy na Ciebie swoje papiery) i wręcz obalanie mitu założycielskiego III RP (no bo przecież wszystko odbywało się na zasadach rynkowych, a o oligarchii mówią tylko otłumanione przez propagandę JK mohery). edycja: I komentarz Gargas: "Jan Kulczyk to ten biznesmen, który – jak ujawniła komisja śledcza badająca aferę Orlenu – za rządów SLD i prezydentury Kwaśniewskiego rozdawał karty w kluczowej dla państwa dziedzinie bezpieczeństwa energetycznego. Najlepszym symbolem tego, jaką władzę miał wówczas oligarcha, jest jego udział w nocnej naradzie w Kancelarii Premiera, na której rozdano stołki w radzie nadzorczej Orlenu." http://niezalezna.pl/36827-zapach-pieniedzy |
Abchazja, Osetia Południowa, Górski Karabach: rozmrożone konflikty pomiędzy Rosją a Zachodem
Powiem szczerze, padam na ryj i jakoś nie jest to mój konik... http://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/...-konflikty-pom ale czy Polski MSZ, albo któryś z polityków PO wypowiadał się oficjalnie nt. konfliktu w Osetii Płd. albo w Abchazji? To dla mnie ważne. Dziękuję za odp. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl