Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Arkadiusz.Czerepach 17.12.2017 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1490242)
Żadnych takich. Gość został odstawiony od drużyny z powodu bycia 'gwiazdorem'. Mniemanie ma o sobie takie jakby był lepszy niz De Bruyne. Wg szczecińskiego środowiska piłkarz o wiele wiecej daje z siebie podczas 'nocnego zycia' niz na treningu czy na boisku. Nie bez powodu w Pogonii juz go skreślili. Na nadmiar dobrych zawodników nie narzekają, wiec juz samo to powinno dać do myślenia.

Mnie bardziej zastanawia co potrafi Słomka. Straszna szkoda, ze w Katowicach zagrał dopiero w ostatnim meczu. Był najlepszy na placu. Co dziwne- na pozycji lewego obrońcy..

ok, sorry nie dysponuje taką wiedzą

myślałem nad często spotykanym mechanizmem , gdy trener posiada "klucz" do konkretnego zawodnika, a w videotonie im żarło

teo 17.12.2017 15:22

ReMix
Z sika prostego po paraboli N.

wiesniak842 27.12.2017 09:13

Na 90minut.pl ponoć interesujemy się Żurkowskim z Górnika:D Skąd w ogóle taka plotka? Ktoś, coś?

Edit: Ponoć już nawet złożyliśmy za niego ofertę - https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...e-wisla-krakow

brylant17 27.12.2017 10:27

Stać nas na nie go w ogóle ? jak oni chyba chcą ok 1 miliona euro :D

ArturBarlinek 27.12.2017 10:33

sprzedajemy Carlitosa za 3
1 idzie na Żurkowskiego
1 na długi
1 na bieżące rzeczy

+ schodzimy z płacy Carlitosa

nie wygląda źle :D

Ma_niek 27.12.2017 10:43

No szczegolnie te zejscie z zawrotnej pensji Carlitosa. I jak on ma odejsc to lepiej szukac jego nastepcy niz kolejnego pomocnika.

El'kabat 27.12.2017 10:50

Złóżmy jeszcze za Lewandowskiego. Jak robić trolling na rynku to na pełnej.

Bajeczka.

brylant17 27.12.2017 12:21

Nie wierzę:
Cytat:

Podbeskidzie sondowało możliwość pozyskania... Macieja Sadloka. Niestety. Piłkarz uchodzący za jednego z najlepszych lewych obrońców w ekstraklasie nie jest zainteresowany grą w Bielsku-Białej.
:lol: :lol:

Arek95 27.12.2017 12:35

Jednak Podbeskidzie lepiej trolluje w mediach niż my z ofertą za Żurkowskiego ^^

Toeju 27.12.2017 14:28

A co jest Waszym zdaniem dziwnego/śmiesznego, w tym że złożyliśmy zapytanie/ofertę za Żurkowskiego ?

lukaszsz86 27.12.2017 17:17

Dla mnie nic. Może ten inwestor który już zarobił na Brleku teraz planuje zrobic kolejny interes

szprotson 27.12.2017 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1490816)
Dla mnie nic. Może ten inwestor który już zarobił na Brleku teraz planuje zrobic kolejny interes

a ile zarobil na Brleku? Poruszasz temat wiec pewnie masz wiedze.

Oferta Wisly dla typa z Gornika jest nierealna.
I nie chodzi o to ze Wisla nie ma kasy. Nawet jesli ja ma, to i tak jest to nierealne.

brylant17 27.12.2017 18:24

Dostał skyboxy i coś tam jeszcze nie dostał raczej gotówki

krzaq12 27.12.2017 18:40

Cytat:

I nie chodzi o to ze Wisla nie ma kasy. Nawet jesli ja ma, to i tak jest to nierealne.
Jest nierealna bo Żurkowski teraz nie ma interesu żeby do Nas przyjść. Dużo więcej, niż w Zabrzu mu nie zaoferujemy, w tabeli (przynajmniej jeszcze) jesteśmy niżej. Trzeba przede wszystkim uporządkować własną sytuację, poukładać drużynę. Może zrobić jeden sensowny transfer (z uwagi na skrócenie wypożyczenia Ze Manuela) i spokojnie poczekać do czerwca. Wówczas euforia w Zabrzu opadnie, być może nasza sytuacja się wyklaruje itp.

Na teraz może warto byłoby zastanowić się nad kimś z Korony (Zubrowski, Jukić)
Zapewne tańsi, lecz w mojej opinii równie ciekawi.

wściekłe pięści węża 27.12.2017 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1490818)

Pewnie tak, ale z drugiej strony - skąd wiesz jaka jest sytuacja Górnika? Wiadomo, że media trąbią o złej sytuacji Wisły, a w międzyczasie kryształowa Lechia ma odjęty punkt... Górnik ma dobrą prasę, bo dobrze grają, ale kto wie co tam się czai w zestawieniu przychodów i wydatków. ;)

Żeby było jasne - szanse powodzenia tego transferu oceniam na jakieś 1%, ale kto wie?

domin_czyzyny 27.12.2017 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1490789)
sprzedajemy Carlitosa za 3
1 idzie na Żurkowskiego
1 na długi
1 na bieżące rzeczy

+ schodzimy z płacy Carlitosa

nie wygląda źle :D

Carlitos CHYBA zarabiał 5 lub 8 tyś euro.

s1mone 27.12.2017 23:44

W naszym interesie jest zatrzymać Carlitosa do końca sezonu. Jeśli sam nie przedłuży, przedłużyć jednostronnie o rok i dograć z nim w składzie. Wtedy odsprzedać za dobry pieniądz.

Sprzedawanie go teraz to proszenie się o strefę spadkową. A to może być dużo większa strata niż odrobinę mniejszy zysk ze sprzedaży (bo bliżej końca kontraktu).

W dodatku nawet jeśli udałoby się zakontraktować kogoś sensownego w zamian nie ma gwarancji, że od razu odpali.

Chyba, że na stole będzie oferta z typu 'nie do odrzucenia' bo nie można tego wykluczyć.

obikenobi 28.12.2017 02:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17
Stać nas na nie go w ogóle ? jak oni chyba chcą ok 1 miliona euro :D

Za milion euro to co najwyżej kosmyk jego włosów ktokolwiek kupi. Młody, w formie, z długim kontraktem - jak dla mnie to trzy bańki, może trochę mniej, jeśli Górnik będzie pilnie potrzebował kasy. A jak będzie się zgłaszał bezpośredni rywal ligowy, to więcej
Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny
Carlitos CHYBA zarabiał 5 lub 8 tyś euro.

Ja czytałem o ośmiu właśnie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone
Sprzedawanie go teraz to proszenie się o strefę spadkową.

Jeśli Carillo jest takim prze.....m jak się go często i na forum i na TT przedstawia, to powinien jakoś ekipę ułożyć tak, żeby nie być od Carlosa zależnym.

Karherop 28.12.2017 09:16

Wszyscy piszą o ofercie, osmieszeniu sie Wisły itd a być może tą całą ofertą była luzna rozmowa dyrektorów lub działaczy? Szczegółów nie znamy, poza tym Knura wspominał że to stary odgrzewany temat.

I jak dla mnie miało to bardziej na celu rozeznanie rynku niż realną ofertę kupna, chyba że to miało miejsce na początku rundy jesiennej, to mogliśmy się łudzić że wyciagniemy Zurkowskiego.

fansorina 28.12.2017 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490861)
Wszyscy piszą o ofercie, osmieszeniu sie Wisły itd a być może tą całą ofertą była luzna rozmowa dyrektorów lub działaczy? Szczegółów nie znamy, poza tym Knura wspominał że to stary odgrzewany temat.

I jak dla mnie miało to bardziej na celu rozeznanie rynku niż realną ofertę kupna, chyba że to miało miejsce na początku rundy jesiennej, to mogliśmy się łudzić że wyciagniemy Zurkowskiego.

Pewnie ma to na celu potwierdzenie tezy Junco, że młodzi Polacy są za drodzy i dlatego ta oferta by udowodnić kibicom: "patrzcie chcemy młodych Polaków, ale są za drodzy". :lol:

Lemoniadowy Joe 28.12.2017 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1490865)
Pewnie ma to na celu potwierdzenie tezy Junco, że młodzi Polacy są za drodzy i dlatego ta oferta by udowodnić kibicom: "patrzcie chcemy młodych Polaków, ale są za drodzy". :lol:

Oczywiście ze sa drodzy jeżeli mówimy o takich którzy już cokolwiek pokazali i to jest główny problem w naszej lidze cena i mała podaż.

Ogryzek 28.12.2017 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1490865)

Nie zdziwiłbym się gdyby tak było. Niestety.

Lemoniadowy Joe 28.12.2017 11:19

16 klubów w ekstraklasie młodych dobrych polskich piłkarzy ze świeca szukać mieć pretensje ze nie stawiamy na młodych Polaków. :)

pepe72 28.12.2017 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1490858)
...

Jeśli Carillo jest takim prze.....m jak się go często i na forum i na TT przedstawia, to powinien jakoś ekipę ułożyć tak, żeby nie być od Carlosa zależnym.

Tylko na to potrzeba czasu.
A tu niektórzy chcą sprzedać Carlitosa i awansować do pucharów. Bo jak nie to "słaby trener".

funkykoval 28.12.2017 16:49

Żurkowski jest objawieniem eklapy ale on gra w niej raptem 21 kolejek, prawda jest taka, ze jak górnik dostanie ofertę na 2 mln euro to puści chłopaka bez dyskusji, a eklapie nie tylko Wisla ale nikt nie da za niego tyle. Zobaczymy co chłopak pokaże wiosna, czy jak go nie daj Boże trafi kontuzja będzie umiał sie odbudować. Na zachodzie może ktoś wysupłać taka kwotę albo w Rosji, ale podejrzewam ze wiosna chłopak dalej będzie grał w Górniku i zobaczymy, czy będzie sie rozwijał, czy po prostu będzie kolejnym „straconym wielkim talentem” jak wielu przed nim......
Natomiast przewijająca sie kwota oferty podobno 700 tys euro może świadczyć, że kasa jakaś jest, a skoro nie Żurkowski, to może będzie ktoś inny ?? ?

opolan 28.12.2017 17:03

Coś obiło się na TT o możliwej przeprowadzce Cywki do Termalici, ale Ja traktuje tą informację z przymrużeniem oka ;-)

pepe72 28.12.2017 18:31

Wywiad oficjalnej z Junco:
https://youtu.be/CyFkthHAPHE

Karherop 28.12.2017 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez opolan (Post 1490885)
Coś obiło się na TT o możliwej przeprowadzce Cywki do Termalici, ale Ja traktuje tą informację z przymrużeniem oka ;-)

Czy ktokolwiek by po nim płakał?
takie rozwiązanie byłoby dobre dla wszystkich stron

_ukoL 29.12.2017 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490889)
Czy ktokolwiek by po nim płakał?
takie rozwiązanie byłoby dobre dla wszystkich stron

Tomek Cywka może i wirtuozem nie jest ale czy ja wiem czy w chwili obecnej warto oddać taką "zapchajdziurę" do rywala? Według mnie jest przydatny jako tzw. uzupełnienie zespołu. Oczywiście nie wiem jaki ma kontrakt.

Szneka 29.12.2017 12:23

Kamil Mazek z Zagłębia. Pisał ktoś z kolegów o Nim. Oferta warta poważnego zastanowienia. Pół roku w Lubinie Go nie było ale mimo to grajek ciekawy

TIR_DO_SŁUBIC 29.12.2017 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1490905)
Kamil Mazek z Zagłębia. Pisał ktoś z kolegów o Nim. Oferta warta poważnego zastanowienia. Pół roku w Lubinie Go nie było ale mimo to grajek ciekawy

A on jeszcze żyje? Ma na pewno nadal dwie nogi? :D

maciekkk 29.12.2017 12:37

Co do Cywki to możliwe, że problemem jest wysokość jego kontraktu. Podpisywany był jeszcze za czasów Cupiala, gdzie te kontrakty były wyższe niż obecnie. Zapchajdziurą jest dobrym, ale pytanie czy za mniejsze pieniądze nie znajdziemy kogoś podobnego.

JrQ- 29.12.2017 12:39

Dwóch zawodników, których moim zdaniem warto wziąć to Buksa, który ma iść na wypożyczenie do Pogoni oraz Matras, którego chce Piast. Ciekawe tylko czy nas na nich nie stać, czy w ogóle nie bierzemy ich pod uwagę...

brylant17 29.12.2017 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1490905)

To ten szczur co uciekał tak z Ruchu ? Pan gwiazda co tak do Legii się pchała...

Szneka 29.12.2017 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1490912)
To ten szczur co uciekał tak z Ruchu ? Pan gwiazda co tak do Legii się pchała...

Skoro gwiazda to pasuje do Białej Gwiazdy

silver03 29.12.2017 14:15

Każdy normalny uciekałby z Ruchu

aNouc 29.12.2017 18:54

Piast go chce? ?? No to musi byc z niego jakis prze skur.wysyn boiskowy killer.

Skoro we wszystkich szczeblach rozgrywkowych pojawi sie na boiskowy 110 razy I strzelil 7 bramek bedąc napastnikiem to nie dziwi mnie, ze chce go Piast.

wściekłe pięści węża 29.12.2017 19:34

Mazek to przecież skrzydłowy.

W Ruchu pokazał, że umiejętności ma jak na polską ligę bardzo dobre. Acz potem udowodnił tylko, że w główce ma najebane jak cyganka w tobołku. Jeśli Sobol by wziął na siebie naprostowanie dzieciaka, to można nad nim pomyśleć. Jeśli by się nie podjął, to szkoda czasu i atmosfery na niego.

brylant17 29.12.2017 19:51

Bo my mamy mocne skrzydła patrz Boguski

wściekłe pięści węża 29.12.2017 20:02

Oczywiście, że mamy braki na skrzydłach, ale dzieciak, który delikatnie mówiąc nie przebił się w Lubinie może nie być lekarstwem na nasze problemy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl