![]() |
Moze zamiast drwic z klubu ktoremu rzekomo kibicujecie, zaczniecie rozumiec powody ze wzgledu na ktore ten klub teraz dziala tak a nie inaczej?
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=17124
Przygotowujący się do rundy wiosennej MESA piłkarze Młodej Wisły przegrali w sparingowym spotkaniu z III-ligowym Dalinem Myślenice 3-5. Bramki dla drużyny prowadzonej przez trenera Tomasza Kulawika zdobyli Daniel Brud, Kamil Jeleń i testowany Sandro di Marco. Wisła testuje jakiegoś młodego zawodnika. Coś ma to wspólnego chyba z powrotem Jarosza do klubu :) |
Ciekawi mnie ten Di Marco. Ktoś wie może coś więcej o nim? Kogoś jeszcze oprócz niego Młoda Wisła testuje?
|
W żadnym serwisie nie mogę nic znaleźć o tym Sandro Di Marco.
|
Cytat:
|
Cały wątek o ME i Cupiale przeniesiony tutaj.
|
|
Cytat:
|
avala ma rację po prostu ja wolałbym młodego i dobrego napastnika a nie dziada pokroju Smolarka czy Żurawskiego. Musimy stawiać na młodzież, cieszę się że Skorża woli młodszego napastnika niż Zewłakowa. A Wiczek może mówić co chce, ale to trener odpowiada za wyniki a nie prezes.
|
Ja nie miałbym nic przeciwko temu żeby do Wisły przyszedł jakiś piłkarz w wieku 32 lat czy 33 ale pod jednym warunkiem. Musiałby to być bardzo dobry zawodnik który wzmocnił by znacząco pierwszą 11 i dostał nie dłuższy kontrakt niż 2 lata ( myślę że Kosowski byłby takim wzmocnieniem) ale nie Żewłakow - on zawsze był słabym na napastnikiem, jeśli Brozio i Boguski byliby zdrowi to Żewłak siedziałby na ławce.
|
Cytat:
TAK - dla pewnych transferów piłkarzy "nawet" 32-33 letnich. NIE - dla Żewłakowa. Cudów nigdy nie grał, a do tego rozpieszczony kontraktami zagranicznymi z pewnościa nie zadowoliłby się kasą rzędu, powiedzmy, 200-250 tys euro rocznie (dla mnie główny argument, bo poprzedni z racji żenującego poziomu ligi jest nawet do obalenia). |
Jeleń: dużo wniesie do gry Wisły
Cytat:
|
fot.
Ireneusz Jeleń, polski napastnik AJ Auxerre, ma dobrą opinię o Senegalczyku Issie Ba, który lada dzień ma podpisać kontrakt z zespołem mistrza Polski Wisłą Kraków. - Pamiętam, że wtedy gdy był w Auxerre miał problemy z kolanem i mało grał. W końcu klub rozwiązał z nim kontrakt. Uważam, że jeśli będzie zdrowy i dobrze przygotowany dużo wniesie do gry Wisły - mówi Jeleń. - Mam w domu Canal Plus i oglądam mecze. W Ekstraklasie nie kibicuję żadnej drużynie. Natomiast mam sentyment do Wisły Płock i śledzę wyniki tej drużyny w I lidze - podkreśl napastnik Auxerre. |
Jak podaje PS na zgrupowaniu Wisly mają być testowani napastnicy z Brazylii,Afrykii i Serbii
|
Rozstawiamy sieci na tubylcow?
|
Cytat:
|
Cytat:
Drużyna powinna być połączeniem młodości i doświadczenia i Skorża chyba chce to wprowadzić. Młodzi ogrywają się przy starszych zawodnikach. Byłbym skory do tego, żeby wprowadzać częściej i ogrywać naszą młodzież z ME, w tym Filipa Kurto. |
Zewlakow slabym napastnikiem? Ktos tu sie nie napisze z czym, glowami pozamienial. 100 bramek w lidze belgijskiej, to nie lada wyczyn i kazdy napastnik z naszej "ekstraklasy" moze o czyms takim tylko pomarzyc.
Nie zmienia to faktu, ze news wyssany z palca. Skorza jednoznacznie okreslil umiejetnosci(jako niewystarczajace na Wisle) tego Serba, wiec autor plecie glupoty. Temat Zewlakowa pewnie wogole sie nie przewinal. |
Cytat:
|
WILDLIFE
ja tam wolę widzieć Małego w przodzie niż na skrzydle, gdyż skrzydłowy z niego marny, dośrodkowania dobrego w biegu nie ma, przecież Małecki od zawsze był napastnikiem, to jego tak naprawdę pierwsza cała runde ktora rozegrał w napadzie, wolę jego mieć z przodu, niż na skrzydle. |
No czy to wprowadzi okaże się już w meczu z Belchatowem.A moim zdaniem tak nie będzie , młodych będzie wprowadzał w Hiszpanii ale nie sądzę aby to robił w meczach ligowych. Będzie grać stara gwardia. Ale może to dobry pomysł aby młodych zacząć już w ligę wprowadzać. Teraz tak naprawdę nie mamy za bardzo kim grać. Jak to mówi w wywiadzie dla dzisiejszego " Przeglądu Sportowego " Patryk Małecki , że jest ich tylko 12,13 do grania.A przed nimi jest 13 meczów ligowych nie licząc już tych pucharowych. Także albo jakieś konkretne transfery albo naprawdę trzeba będzie młodych zawodników w zespół wprowadzać. Nawet sam Patryk ku zdziwieniu dziennikarza Przeglądu jest jak najbardziej za tym aby drużyna pozyskała jakiegoś napastnika. Także Mały myśli o dobra dla zespołu a nie tylko , że nie będzie miał konkurencji i będzie miał pewne miejsce w składzie . I bardzo dobrze , że się solidaryzuje z Wisłą. A rywalizacja dobrze mu zrobi. Będzie pewność , że nie będzie przechodził '' obok meczu ". Ciekawostką jest także to iż napastnik poleca dla nas Lewandowskiego i Peszkę. Mówiąc , że Wisła to byłby idealny klub dla nich. O Robercie mówi : dużo gramy atakiem pozycyjnym, a on dobrze utrzymuje się przy piłce. Jest wysoki, szybki i skuteczny. Zaś o Sławku mówi : W Tajlandii na zgrupowaniu reprezentacji mogłem mu się bliżej przyjrzeć. Też jest szybki, potrafi minąć rywala. Z nim w pomocy mielibyśmy więcej sytuacji do strzelania goli. Ja się zgadzam z Małeckim. Ale także wszyscy chyba wiedzą , że takie zakupy w Wiśle nie są nie możliwe. Także musimy szukać gdzie indziej. Swoją drogą cieszę się , że już dziś Issa Ba przejdzie badania medyczne i prawdobodobnie podpisze z nami kontrakt. Według mnie to jest naprawdę realne wzmocnienie 2 linii. Skorża go chwali , nawet Jeleń mówi , że wniesie dużą pomoc dla nas. Także myślę , że o tego zawodnika można być spokojnym o ile zapomni raz na zawsze o swoim rozrywkowym bardzo trybie życia. Ba prawdopodobnie już z nami , teraz w końcu czas na upragnionego napastnika!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie, tak naprawdę to pierwszy sezon "Małego", w którym od początku jest zawodnikiem pierwszej jedenastki. Jest jaki jest, ale nie można powiedzieć, że nie umie grać w piłkę. W rundzie wiosennej wystarczy, że dorzuci drugie tyle bramek i od razu zaczną się "ochy i achy" jakiego to mamy świetnego napastnika. Łaska pańska na pstrym koniu jeździ.
|
Cytat:
Hmmm, sprawdz ilosc asyst Malego. Ja nie porownuje umiejetnosci Messiego(:lol:) do Maleckiego tylko ich warunki fizyczne to jest roznica. Maly ma zadatki na prawdziwego lidera druzyny na boisku i poza nim, gdyby tylko uspokoil sie i utemperowal nieco charakter ale tylko i wylacznie poza boiskiem. Bo na boisku takich pewnych siebie, bezczelnych s****ysynow nam w polskiej pilce i nie tylko potrzeba. I jakbys nie widzial cala druzyna daje z siebie wszystko. |
Cytat:
|
Cytat:
Poczytaj, zanim się wygłupisz. http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_%C5%BBew%C5%82akow 94 bramki w I lidze. |
Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2536 wychodzi jak w pysk strzelił 94 bramki w Belgii... |
Masz rację z tym co mówisz, ale daje wtedy gdy trzeba wziąć do roboty. Zauważyłem determinację i walkę, ale nie u wszystkich. Walczą do końca, wreszcie to zmieniło się.
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ungsdaten.html
Tu na bank nie wyjdzie 95 bramek czy ileś tam ale bliżej 30 ;) Co prawda nie ma statystyk z sezonów 2000 i starszych ale nie przypominam sobie żeby walił po 30 bramek w lidze belgijskiej. I czy te statystyki z 90minut.pl czy wikipedii(abstrahując od jej wiarygodności) obejmują wszystkie puchary czy tylko ligę ? |
Panowie ile bramek by nie strzelił to i tak go dyskwalifikuje do gry w Wiśle wiek. Mamy już szpital, po co nam teraz "Dom spokojnej starości"? Nie dla emerytów. Nie róbmy z Wisły Odry..
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czek_odwolany/
Pośrednio dotyczy i transferów...ktoś mi powie o co chodzi?? |
Jak by to Maciek Żurawski miał przejsc do Wisły to połowa z Was by sie trzepała z radości...Dom spokojnej starości? to Cleber już na łożu smierci w takim razie jest...Mimo że obrońca ale ten Wiek też nie jest wspaniały a wniesie do Wisły...Przykład Frankowskiego w Jagielloni pokazuje że jednak stary ale w piłkę jeszcze kopnie...
|
Cytat:
|
Wlasnie mialem pisac. Mysle ze jednak to jest po czesci zwiazane z transferami.. Moze Jarosz będzie mial rozszerzoną funkcje?
Co do Żewłakowa to mysle ze to jakis glupi wymysl polskich pismaków ;] |
Jeśli poleciał dlatego, że miał inne zdanie niż nadtrener, to nie pozostaje nic innego jak modlitwa o jak najszybsze usunięcie Skorży z Wisły zanim w każdym możliwym aspekcie zrobi tu sobie swój prywatny folwark.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiem, że niektórzy macie paranoję na punkcie Skorży, ale przypominam, że prezesa odwołuje rada nadzorcza, więc marionetki Cupiała, a nie trener pierwszego zespołu. |
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem. JEŚLI jest napisane, tak? Poza tym, widzę, że orientujesz się doskonale w sytuacji w klubie i zakładasz, że wszystko tam dzieje się tak, jakby to wynikało ze zdrowego rozsądku/ przyjętych zasad. Bednarz też nie był podległym pracownikiem Skorży. Maciuś słodkie pierdzenie ma opanowane do perfekcji, a słodkim pierdzeniem w naszym klubie można sobie najszybciej i najłatwiej wypracować mocną pozycję. Nie załatali dziury, bo o dziwo wpływy z Pucharu Polski na to nie wystarczyły? A liczyli, że będą takie jak z gry w europejskich pucharach? Odsunęli go od wykonywania swoich obowiązków z jakiegoś innego względu, o którym, jak widać, nie poinformują oficjalnie. Przynajmniej narazie. A o ewentualnym konflikcie bądź jego brakiem między Skorżą a Wilczkiem, to przepraszam, skąd wiesz? Bo nie pisał o nim Fakt, czy PS? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl