Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

koyoot 06.02.2010 19:14

Moze zamiast drwic z klubu ktoremu rzekomo kibicujecie, zaczniecie rozumiec powody ze wzgledu na ktore ten klub teraz dziala tak a nie inaczej?

mario69 06.02.2010 20:08

http://wislaportal.pl/news.php?id=17124

Przygotowujący się do rundy wiosennej MESA piłkarze Młodej Wisły przegrali w sparingowym spotkaniu z III-ligowym Dalinem Myślenice 3-5. Bramki dla drużyny prowadzonej przez trenera Tomasza Kulawika zdobyli Daniel Brud, Kamil Jeleń i testowany Sandro di Marco.

Wisła testuje jakiegoś młodego zawodnika. Coś ma to wspólnego chyba z powrotem Jarosza do klubu :)

eMTe 06.02.2010 20:33

Ciekawi mnie ten Di Marco. Ktoś wie może coś więcej o nim? Kogoś jeszcze oprócz niego Młoda Wisła testuje?

Valdinio1906 06.02.2010 20:43

W żadnym serwisie nie mogę nic znaleźć o tym Sandro Di Marco.

Bronex 06.02.2010 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 851577)
w młodzieżowej piłce nie liczą się zwycienstwa jak byś nie wiedział.

zwyci Ę stwa.... jakbyś nie wiedział

wolfy 07.02.2010 18:56

Cały wątek o ME i Cupiale przeniesiony tutaj.

zbymak 08.02.2010 08:36

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

AYALA 08.02.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 852083)

jakby miał z 8 lat mniej to ok ale nie 34 wiosny .Troche dużo...

WILDLIFE 08.02.2010 10:12

avala ma rację po prostu ja wolałbym młodego i dobrego napastnika a nie dziada pokroju Smolarka czy Żurawskiego. Musimy stawiać na młodzież, cieszę się że Skorża woli młodszego napastnika niż Zewłakowa. A Wiczek może mówić co chce, ale to trener odpowiada za wyniki a nie prezes.

fanfan 08.02.2010 10:24

Ja nie miałbym nic przeciwko temu żeby do Wisły przyszedł jakiś piłkarz w wieku 32 lat czy 33 ale pod jednym warunkiem. Musiałby to być bardzo dobry zawodnik który wzmocnił by znacząco pierwszą 11 i dostał nie dłuższy kontrakt niż 2 lata ( myślę że Kosowski byłby takim wzmocnieniem) ale nie Żewłakow - on zawsze był słabym na napastnikiem, jeśli Brozio i Boguski byliby zdrowi to Żewłak siedziałby na ławce.

felipe 08.02.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 852100)
Ja nie miałbym nic przeciwko temu żeby do Wisły przyszedł jakiś piłkarz w wieku 32 lat czy 33 ale pod jednym warunkiem. Musiałby to być bardzo dobry zawodnik który wzmocnił by znacząco pierwszą 11 i dostał nie dłuższy kontrakt niż 2 lata ( myślę że Kosowski byłby takim wzmocnieniem) ale nie Żewłakow - on zawsze był słabym na napastnikiem, jeśli Brozio i Boguski byliby zdrowi to Żewłak siedziałby na ławce.

Mam podobne odczucia.
TAK - dla pewnych transferów piłkarzy "nawet" 32-33 letnich.
NIE - dla Żewłakowa. Cudów nigdy nie grał, a do tego rozpieszczony kontraktami zagranicznymi z pewnościa nie zadowoliłby się kasą rzędu, powiedzmy, 200-250 tys euro rocznie (dla mnie główny argument, bo poprzedni z racji żenującego poziomu ligi jest nawet do obalenia).

Bartosz 08.02.2010 11:26

Jeleń: dużo wniesie do gry Wisły
Cytat:

Ireneusz Jeleń, polski napastnik AJ Auxerre, ma dobrą opinię o Senegalczyku Issie Ba, który lada dzień ma podpisać kontrakt z zespołem mistrza Polski Wisłą Kraków.

- Pamiętam, że wtedy gdy był w Auxerre miał problemy z kolanem i mało grał. W końcu klub rozwiązał z nim kontrakt. Uważam, że jeśli będzie zdrowy i dobrze przygotowany dużo wniesie do gry Wisły - mówi Jeleń.
.

Pablo84 08.02.2010 11:27

fot.

Ireneusz Jeleń, polski napastnik AJ Auxerre, ma dobrą opinię o Senegalczyku Issie Ba, który lada dzień ma podpisać kontrakt z zespołem mistrza Polski Wisłą Kraków.

- Pamiętam, że wtedy gdy był w Auxerre miał problemy z kolanem i mało grał. W końcu klub rozwiązał z nim kontrakt. Uważam, że jeśli będzie zdrowy i dobrze przygotowany dużo wniesie do gry Wisły - mówi Jeleń.

- Mam w domu Canal Plus i oglądam mecze. W Ekstraklasie nie kibicuję żadnej drużynie. Natomiast mam sentyment do Wisły Płock i śledzę wyniki tej drużyny w I lidze - podkreśl napastnik Auxerre.

zbymak 08.02.2010 11:34

Jak podaje PS na zgrupowaniu Wisly mają być testowani napastnicy z Brazylii,Afrykii i Serbii

Maciuś 08.02.2010 11:37

Rozstawiamy sieci na tubylcow?

brylant17 08.02.2010 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 852117)
Rozstawiamy sieci na tubylcow?

Co ty tak krytykujesz ? gdzie nie napiszesz to sama krytyka testować nie można? Daj szanse a nie sama krytyka najlepiej nic nie robić.

coonta 08.02.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 852097)
...a nie dziada pokroju Smolarka czy Żurawskiego.

WYRAŻAJ SIĘ!!

Drużyna powinna być połączeniem młodości i doświadczenia i Skorża chyba chce to wprowadzić. Młodzi ogrywają się przy starszych zawodnikach. Byłbym skory do tego, żeby wprowadzać częściej i ogrywać naszą młodzież z ME, w tym Filipa Kurto.

For_FuN_ 08.02.2010 12:57

Zewlakow slabym napastnikiem? Ktos tu sie nie napisze z czym, glowami pozamienial. 100 bramek w lidze belgijskiej, to nie lada wyczyn i kazdy napastnik z naszej "ekstraklasy" moze o czyms takim tylko pomarzyc.

Nie zmienia to faktu, ze news wyssany z palca. Skorza jednoznacznie okreslil umiejetnosci(jako niewystarczajace na Wisle) tego Serba, wiec autor plecie glupoty. Temat Zewlakowa pewnie wogole sie nie przewinal.

WILDLIFE 08.02.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coonta (Post 852141)
Drużyna powinna być połączeniem młodości i doświadczenia i Skorża chyba chce to wprowadzić. Młodzi ogrywają się przy starszych zawodnikach. Byłbym skory do tego, żeby wprowadzać częściej i ogrywać naszą młodzież z ME, w tym Filipa Kurto.

tak? to podaj mi przykład takiego zawodnika? gdyby Cleber nie odszedł z Wisły to nie wiem czy wstawiłby Marcelo a poza tym mamy problem z napastnikami i Skorża musiał nie miał wyjścia, wstawić Małeckiego, ale on nie nadaje się na napastnika, może na pomocnika. Napastnik powinien być waleczny, silny, szybki, wysoki i co ważne powinien strzelać bramki. Do ataku nie powinniśmy brać piłkarzy po 30sce, komu będzie chciało jeszcze biegać mu? Pomoc, obrona ok, ale nie atak. Z całym szacunkiem dla Żurawskiego czy Smolarka ale są za starzy na tę pozycję. Zrobili małą karierę na zachodzie, ale dla naszej Wisełki już nie będzie zależało im na walce.

qchar90 08.02.2010 13:10

WILDLIFE
ja tam wolę widzieć Małego w przodzie niż na skrzydle, gdyż skrzydłowy z niego marny, dośrodkowania dobrego w biegu nie ma, przecież Małecki od zawsze był napastnikiem, to jego tak naprawdę pierwsza cała runde ktora rozegrał w napadzie, wolę jego mieć z przodu, niż na skrzydle.

szczepanwislak 08.02.2010 13:13

No czy to wprowadzi okaże się już w meczu z Belchatowem.A moim zdaniem tak nie będzie , młodych będzie wprowadzał w Hiszpanii ale nie sądzę aby to robił w meczach ligowych. Będzie grać stara gwardia. Ale może to dobry pomysł aby młodych zacząć już w ligę wprowadzać. Teraz tak naprawdę nie mamy za bardzo kim grać. Jak to mówi w wywiadzie dla dzisiejszego " Przeglądu Sportowego " Patryk Małecki , że jest ich tylko 12,13 do grania.A przed nimi jest 13 meczów ligowych nie licząc już tych pucharowych. Także albo jakieś konkretne transfery albo naprawdę trzeba będzie młodych zawodników w zespół wprowadzać. Nawet sam Patryk ku zdziwieniu dziennikarza Przeglądu jest jak najbardziej za tym aby drużyna pozyskała jakiegoś napastnika. Także Mały myśli o dobra dla zespołu a nie tylko , że nie będzie miał konkurencji i będzie miał pewne miejsce w składzie . I bardzo dobrze , że się solidaryzuje z Wisłą. A rywalizacja dobrze mu zrobi. Będzie pewność , że nie będzie przechodził '' obok meczu ". Ciekawostką jest także to iż napastnik poleca dla nas Lewandowskiego i Peszkę. Mówiąc , że Wisła to byłby idealny klub dla nich. O Robercie mówi : dużo gramy atakiem pozycyjnym, a on dobrze utrzymuje się przy piłce. Jest wysoki, szybki i skuteczny. Zaś o Sławku mówi : W Tajlandii na zgrupowaniu reprezentacji mogłem mu się bliżej przyjrzeć. Też jest szybki, potrafi minąć rywala. Z nim w pomocy mielibyśmy więcej sytuacji do strzelania goli. Ja się zgadzam z Małeckim. Ale także wszyscy chyba wiedzą , że takie zakupy w Wiśle nie są nie możliwe. Także musimy szukać gdzie indziej. Swoją drogą cieszę się , że już dziś Issa Ba przejdzie badania medyczne i prawdobodobnie podpisze z nami kontrakt. Według mnie to jest naprawdę realne wzmocnienie 2 linii. Skorża go chwali , nawet Jeleń mówi , że wniesie dużą pomoc dla nas. Także myślę , że o tego zawodnika można być spokojnym o ile zapomni raz na zawsze o swoim rozrywkowym bardzo trybie życia. Ba prawdopodobnie już z nami , teraz w końcu czas na upragnionego napastnika!!

koyoot 08.02.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 852146)
tak? to podaj mi przykład takiego zawodnika? gdyby Cleber nie odszedł z Wisły to nie wiem czy wstawiłby Marcelo a poza tym mamy problem z napastnikami i Skorża musiał nie miał wyjścia, wstawić Małeckiego, ale on nie nadaje się na napastnika, może na pomocnika. Napastnik powinien być waleczny, silny, szybki, wysoki i co ważne powinien strzelać bramki. Do ataku nie powinniśmy brać piłkarzy po 30sce, komu będzie chciało jeszcze biegać mu? Pomoc, obrona ok, ale nie atak. Z całym szacunkiem dla Żurawskiego czy Smolarka ale są za starzy na tę pozycję. Zrobili małą karierę na zachodzie, ale dla naszej Wisełki już nie będzie zależało im na walce.

Hmm to ciekawe czego Malemu brakuje? Chyba tylko wzrostu. Wysoki napastnik ... to ciekawe co powiesz o Frankowskim - wyjatkowo wysoki napastnik... o Messim nie wspomne. A Malecki nie strzela - najlepszy strzelec druzyny, taaa nie strzela bramek. I jeszcze jedno - gwarantuje ci ze gdyby Smolarek z Zurawskim mieliby grac w Polskiej lidze byliby tutaj najjasniejszymi gwiazdami strzlajacymi conajmniej 15 goli na sezon.

WILDLIFE 08.02.2010 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 852152)
Hmm to ciekawe czego Malemu brakuje? Chyba tylko wzrostu. Wysoki napastnik ... to ciekawe co powiesz o Frankowskim - wyjatkowo wysoki napastnik... o Messim nie wspomne. A Malecki nie strzela - najlepszy strzelec druzyny, taaa nie strzela bramek. I jeszcze jedno - gwarantuje ci ze gdyby Smolarek z Zurawskim mieliby grac w Polskiej lidze byliby tutaj najjasniejszymi gwiazdami strzlajacymi conajmniej 15 goli na sezon.

Pamiętasz Matusiaka i jak skończył się? Ja nie przepadam za Małeckim i nie można porównywać go do Messiego. On zdecydowanie jest lepszy od Małeckiego ale przynajmniej nie zachowuje się tak jak Mały. W innych zespołach Smolarek czy Żurawski pomogą ale nie Wiśle. Ma grać cała drużyna, każdy ma dawać z siebie. A nie podawać do jednej gwiazdy.

-Goral- 08.02.2010 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 852144)
Zewlakow slabym napastnikiem? Ktos tu sie nie napisze z czym, glowami pozamienial. 100 bramek w lidze belgijskiej, to nie lada wyczyn i kazdy napastnik z naszej "ekstraklasy" moze o czyms takim tylko pomarzyc.

Żewłakow: 100 bramek ? Buhehehe, coś Ci się chyba pomyliło.

Galonek 08.02.2010 13:27

Spokojnie, tak naprawdę to pierwszy sezon "Małego", w którym od początku jest zawodnikiem pierwszej jedenastki. Jest jaki jest, ale nie można powiedzieć, że nie umie grać w piłkę. W rundzie wiosennej wystarczy, że dorzuci drugie tyle bramek i od razu zaczną się "ochy i achy" jakiego to mamy świetnego napastnika. Łaska pańska na pstrym koniu jeździ.

koyoot 08.02.2010 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 852155)
Pamiętasz Matusiaka i jak skończył się? Ja nie przepadam za Małeckim i nie można porównywać go do Messiego. On zdecydowanie jest lepszy od Małeckiego ale przynajmniej nie zachowuje się tak jak Mały. W innych zespołach Smolarek czy Żurawski pomogą ale nie Wiśle. Ma grać cała drużyna, każdy ma dawać z siebie. A nie podawać do jednej gwiazdy.

Matusiak nigdy nie byl dobrym pilkarzem, mial po prostu sezon konia.

Hmmm, sprawdz ilosc asyst Malego. Ja nie porownuje umiejetnosci Messiego(:lol:) do Maleckiego tylko ich warunki fizyczne to jest roznica. Maly ma zadatki na prawdziwego lidera druzyny na boisku i poza nim, gdyby tylko uspokoil sie i utemperowal nieco charakter ale tylko i wylacznie poza boiskiem. Bo na boisku takich pewnych siebie, bezczelnych s****ysynow nam w polskiej pilce i nie tylko potrzeba. I jakbys nie widzial cala druzyna daje z siebie wszystko.

Galonek 08.02.2010 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 852156)

Niewiele się pomylił. Żewłakow strzelił w lidze belgijskiej 94 bramki.

pan Dudi 08.02.2010 13:30

Cytat:

Poczytaj, zanim się wygłupisz.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_%C5%BBew%C5%82akow

94 bramki w I lidze.

emjot 08.02.2010 13:34

Cytat:

nie żebym się czepiał ale może lepiej sprawdzić zanim zrobi się z siebie ...błehehehe

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2536
wychodzi jak w pysk strzelił 94 bramki w Belgii...

WILDLIFE 08.02.2010 13:37

Masz rację z tym co mówisz, ale daje wtedy gdy trzeba wziąć do roboty. Zauważyłem determinację i walkę, ale nie u wszystkich. Walczą do końca, wreszcie to zmieniło się.

-Goral- 08.02.2010 13:38

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ungsdaten.html

Tu na bank nie wyjdzie 95 bramek czy ileś tam ale bliżej 30 ;)
Co prawda nie ma statystyk z sezonów 2000 i starszych ale nie przypominam sobie żeby walił po 30 bramek w lidze belgijskiej.
I czy te statystyki z 90minut.pl czy wikipedii(abstrahując od jej wiarygodności) obejmują wszystkie puchary czy tylko ligę ?

Kordel_Walker 08.02.2010 13:43

Panowie ile bramek by nie strzelił to i tak go dyskwalifikuje do gry w Wiśle wiek. Mamy już szpital, po co nam teraz "Dom spokojnej starości"? Nie dla emerytów. Nie róbmy z Wisły Odry..

zajafffka 08.02.2010 13:44

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czek_odwolany/

Pośrednio dotyczy i transferów...ktoś mi powie o co chodzi??

Kuba_El_ToRo 08.02.2010 13:47

Jak by to Maciek Żurawski miał przejsc do Wisły to połowa z Was by sie trzepała z radości...Dom spokojnej starości? to Cleber już na łożu smierci w takim razie jest...Mimo że obrońca ale ten Wiek też nie jest wspaniały a wniesie do Wisły...Przykład Frankowskiego w Jagielloni pokazuje że jednak stary ale w piłkę jeszcze kopnie...

WILDLIFE 08.02.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajafffka (Post 852170)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czek_odwolany/

Pośrednio dotyczy i transferów...ktoś mi powie o co chodzi??

Może chodzi o wypowiedź dotyczącą Żewłakowa albo za niekompetentną wypowiedz dot. transferów i o Skorży odsyłając dziennikarzy do Skorży.

przemek1902 08.02.2010 13:47

Wlasnie mialem pisac. Mysle ze jednak to jest po czesci zwiazane z transferami.. Moze Jarosz będzie mial rozszerzoną funkcje?

Co do Żewłakowa to mysle ze to jakis glupi wymysl polskich pismaków ;]

pan Dudi 08.02.2010 13:51

Jeśli poleciał dlatego, że miał inne zdanie niż nadtrener, to nie pozostaje nic innego jak modlitwa o jak najszybsze usunięcie Skorży z Wisły zanim w każdym możliwym aspekcie zrobi tu sobie swój prywatny folwark.

zajafffka 08.02.2010 13:52

Cytat:

Może chodzi o wypowiedź dotyczącą Żewłakowa albo za niekompetentną wypowiedz dot. transferów i o Skorży odsyłając dziennikarzy do Skorży.
O jaką konkretnie wypowiedź Ci chodzi?Bo nie kojarze. Może coś przegapiłem.Zastanawiające też , że ma pracować dalej w klubie...jak by go wyrzucili bo się nie spiywał, to nie dawali by mu innej posady raczej...kiedyś mówiło się w prasie , że Mielcarski ma zastapić Wilczka...może pomysł z byłym zawodnikiem na stanowisku prezesa powrócił...? A może chodzi o Ba? Jak sie okaże , że przeszedł badania ale jednak nie dogadali się w sprawie kontraktu to by była niezła szopka

Sopranos 08.02.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 852175)
Jeśli poleciał dlatego, że miał inne zdanie niż nadtrener, to nie pozostaje nic innego jak modlitwa o jak najszybsze usunięcie Skorży z Wisły zanim w każdym możliwym aspekcie zrobi tu sobie swój prywatny folwark.

Wy chyba na głowy poupadaliście już totalnie. Wilczek zwolniony z powodu różnicy zdań ze Skorżą? :D Jeżeli Wilczek został zwolniony faktycznie z powodu, a nie ze względu na "gierki na górze", to tym powodem mogą być w zasadzie tylko problemy finansowe klubu - być może brak załatania dziury po odpadnięciu z pucharów. Po pierwsze nie było żadnego konfliktu pomiędzy Skorżą i Wilczkiem, a po drugie nie zwalnia się prezesa dlatego, że jego pracownik nie może się pogodzić z jego decyzjami.

Wiem, że niektórzy macie paranoję na punkcie Skorży, ale przypominam, że prezesa odwołuje rada nadzorcza, więc marionetki Cupiała, a nie trener pierwszego zespołu.

pan Dudi 08.02.2010 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 852179)
Wy chyba na głowy poupadaliście już totalnie. Wilczek zwolniony z powodu różnicy zdań ze Skorżą? :D Jeżeli Wilczek został zwolniony faktycznie z powodu, a nie ze względu na "gierki na górze", to tym powodem mogą być w zasadzie tylko problemy finansowe klubu - być może brak załatania dziury po odpadnięciu z pucharów. Po pierwsze nie było żadnego konfliktu pomiędzy Skorżą i Wilczkiem, a po drugie nie zwalnia się prezesa dlatego, że jego pracownik nie może się pogodzić z jego decyzjami.

Wiem, że niektórzy macie paranoję na punkcie Skorży, ale przypominam, że prezesa odwołuje rada nadzorcza, więc marionetki Cupiała.

Czytaj ze zrozumieniem. JEŚLI jest napisane, tak? Poza tym, widzę, że orientujesz się doskonale w sytuacji w klubie i zakładasz, że wszystko tam dzieje się tak, jakby to wynikało ze zdrowego rozsądku/ przyjętych zasad. Bednarz też nie był podległym pracownikiem Skorży. Maciuś słodkie pierdzenie ma opanowane do perfekcji, a słodkim pierdzeniem w naszym klubie można sobie najszybciej i najłatwiej wypracować mocną pozycję. Nie załatali dziury, bo o dziwo wpływy z Pucharu Polski na to nie wystarczyły? A liczyli, że będą takie jak z gry w europejskich pucharach? Odsunęli go od wykonywania swoich obowiązków z jakiegoś innego względu, o którym, jak widać, nie poinformują oficjalnie. Przynajmniej narazie. A o ewentualnym konflikcie bądź jego brakiem między Skorżą a Wilczkiem, to przepraszam, skąd wiesz? Bo nie pisał o nim Fakt, czy PS?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl