Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Arked 27.04.2012 10:44

Jestem absolutnie za powiększeniem ekstraklasy do 18 zespołów. Więcej zespołów to więcej zawodników i więcej możliwości ogyrwania się młodych piłkarzy w najwyższej klasie rozgrywkowej. Nawet jeśli te dodatkowe drużyny nie byłyby zbyt mocne to i tak co pewien czas wybijałby się z nich jakiś nowy zawodnik. Poza tym Polska to duży kraj i 18 zespołów, w mojej opinii, to absolutne minimum. Sztuczne podwyższanie poziomu poprzez zmniejszanie liczby drużyn w lidze do niczego dobrego nie prowadzi. Tymczasem w 1 lidze pałęta się kilka klubów z dużych miast, które z powodzeniem mogłyby grać w Ekstraklasie (np. Pogoń, Zawisza, Arka, Piast, GKS, Polonia B.).

mitmichael 27.04.2012 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1243911)
Kolejna ciekawostka... czyżby nikt nie poleciał w tym roku z ekstraklasy?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Na szczescie zle patrzyłes bo to nie chodzi o nastepny sezon. Ja na poczatku przed przeczytaniem tej informacji myslałem, ze juz sie zaczyna ratowanie Cracovii

Matejas_ 27.04.2012 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1243958)
Na szczescie zle patrzyłes bo to nie chodzi o nastepny sezon. Ja na poczatku przed przeczytaniem tej informacji myslałem, ze juz sie zaczyna ratowanie Cracovii

No tak... mój błąd. Przeoczyłem datę wiążąc to z machlojami Filipiaka.

Vuko 27.04.2012 12:40

Powiększenie do 18 drużyn nic nie zmieni (najwyżej uda się przepchnąć Craxę do ekstraklasy), natomiast błędem są podziały na grupę mistrzowską i spadkową. Prawie nikt nie gra tym systemem.

PS. w newsach jest mowa o sezonie 2013/2014, ale kto wie, czy nie udałoby się Profesorowi zorganizować to na sezon obecny.

szprotson 27.04.2012 12:45

czy nic nie zmieni ?
Ja to bym sie cieszył jakby w tej lidze było wiecej spotkań, bo wiecej spotkań = mniej czasu na opierdalanie dla gwiazdorów.
Zapewne ktos podniesie larum że jak 18 druzyn bedzie to ze 2 będą mega słabe...no ale co z tego. W końcu kogoś by sie pyknęło 4 czy 5 do jaja :0

saklak1906 27.04.2012 13:32

Zmniejszenie ekstraklasy dalo by wiecej kozysci. A tak Lks, podbeskidzia i inne tego typu kluby beda sie kopac po czolach i z komornikami bo kasy na nic nie ma.
Najpierw niech powstana stadiony, potem kluby finansowo niech beda stabilne, podniesie sie poziom sportowy to dopiero mozna zaczc myslec o podnisienu do 18 klubow.

kreseq 27.04.2012 13:32

Zwiekszenie ilosci spotkan jest wskazane, ilosc druzyn juz mniej ciekawa... Jednak podzial na grupy to juz chore...Nie tedy droga.
Tak poza tematem:
Przedluzone kontrakty o rok Ljuboji i Zewlakowa.
Tak mi sie przypomnialo jak prasa krzyczala ze Ljuboja przyjechal tutaj na spokojna emeryture i po latwe duze pieniadze. Wychodzi na to ze strzelac potrafi, a do tego zgodzil sie na obnizenie pensji o 25% w skali roku :lol:

paszczak 27.04.2012 13:48

Ja się zastanawiam skąd wogóle biorą się piłkarscy specjaliści, którzy na poważnie biora pomysł stworzenia tych dwóch grup w ekstraklasie. Trzeba uczyć się na błędach raz to już nie wypaliło
Przecież tym się różni system ligowy od pucharowego, że gra każdy z każdym po równo. Jak sie nie podoba to zlikwidować ligę i zostawić sam PP...
Jedną z nielicznych zalet polskiej ligi są jej szlagiery - mecze "wielkiej trójki" pomimo,że piłkarsko rozczarowują to jednak tylko one potrafią przykuć większą uwagę (czy derby Śląska). Sprawienie,że w jednym roku taka Wisła np z Legią grałaby 7 razy (SP, 4 ligowe, 2 PP) gdzie jeszcze pewnie z 5 razy byłoby wspaniałe 0:0 odarło by polską ligę z tego nielicznego jej atutu jakim są takie mecze. Na trzeci mecz przyszlo by już tyle samo widzów co na Podbeskidzie - nastąpiła by dezawuacja takich hiciorów. Żeby coś było atrakcyjne musi być stosunkowo rzadko - ślązak czy krakus na derby powinien czekać miesiącami, a nie mieć je co 3 tygodnie
Powiększenie ligi biorę pod uwagę. 4 razy mniejsze Czechy czy Serbia mają 16 drużynowe ekstraklasy a sporo mniejsza Rumunia 18, która przecież klubowo prezentuje poziom tej samej skali co Polska (trochę lepszy,ale skala ta sama) Tu jest pole do dyskusji - czy zostawić szesnastke czy powiększyć. Ja bym powiększył, ale głupoty przeciwników tego rozwiązania nie porównałbym do głupoty zwlenników wariantu "grupowego"

gizmowisla 27.04.2012 13:53

jesli chodzi o zmiane ilosci druzyn w extrakklasie to osobiscie mam bardzo skrajne i niedobere dla wiekszosci przeplacanych nieudacznikow poglady : wg mnie tylko 9 - 10 druzyn i system 4 rund - czyli po 4 x z kazdym w sezonie ... przy tylu druzynach KAZDY mecz ligowy bylby meczem o zycie jesli chodzi o tytul i o spadek !!! trzeba by bylo WTEDY zapierdalac w KAZDYM meczu PRZEZ CALY ROK - nie tak jak teraz ....

-ja123- 27.04.2012 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1243910)
Tak bo sparingi i obozy sa grane takim samym tepem jak mecze w Anglii.
Co innego sobie pokopac na sparingu i obozie a co innego grac 90 min na pelnych obrotach o pkt.

Nie liczyłem obozów i sparingów. Zarówno przy Arsenalu jak i Wiśle czy Legii liczyłem tylko mecze w Ekstraklasie, pucharach krajowych, LM i LE. Jak wyraźnie zaznaczyłem, odliczyłem przerwę zimową.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1243910)
A argument ze w Arsenalu jest czesta wymiennosc zawodnikow to sobie mozna w dupe wsadzic. Jak by nasi zagrali ze trzy meme w sezonie jak sie gra w Angli to by z boiska o wlasnych nogach nie zeszli i sole trzezwiace nie pomogly.

A argument, że w Arsenalu mają lepszą odnowę biologiczną też? Zresztą, głównie w tym wątku chodzi mi o to, że piłkarze Wisły i Legii mają prawo czuć się w końcówce sezonu zmęczeni. Zagrali o 1/3 więcej meczów niż co roku i o 1/3 więcej meczów niż ich rywale w lidze. Z mojej strony EOT. Już nie chce mi się ciągnąć tego wątku.

PS.Czytałem wywiad z rok? temu z gościem, który pracował w firmie, obsługującej te systemy, które mierzą wszystkie parametry udziału piłkarzy i zespołów w meczu. Twierdził on, że np. polscy piłkarze przebiegają podobny dystans w czasie meczu co niemieccy. Różnice są minimalne. Największa różnica jest w ilości sprintów, tu przewaga jest widoczna.

martin_6 27.04.2012 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1244006)
Zwiekszenie ilosci spotkan jest wskazane, ilosc druzyn juz mniej ciekawa... Jednak podzial na grupy to juz chore...Nie tedy droga.
Tak poza tematem:
Przedluzone kontrakty o rok Ljuboji i Zewlakowa.
Tak mi sie przypomnialo jak prasa krzyczala ze Ljuboja przyjechal tutaj na spokojna emeryture i po latwe duze pieniadze. Wychodzi na to ze strzelac potrafi, a do tego zgodzil sie na obnizenie pensji o 25% w skali roku :lol:

Ale co w tym dziwnego, że się zgodził na obniżkę pensji? W Legii się sprawdził (osobiście spodziewałem się niewypału jak zwykle, gdy wasz zarząd robi "hitowy" transfer, ale Serb okazał się pozytywnym wyjątkiem), ale czasu nie da się oszukać, lepszy już nie będzie, a wiosną trochę obniżył loty. Więcej by raczej nigdzie nie dostał.

jendrus 27.04.2012 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1243911)
Kolejna ciekawostka... czyżby nikt nie poleciał w tym roku z ekstraklasy?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

powinni zrobic jak w Szkocji podnisł by sie poziom...

AS82 27.04.2012 15:37

Po co zwiekszac liczbe druzyn jak poziom jest tak ....*wy ,że zęby bolą jak sie to ogląda

Acima 27.04.2012 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1244033)
powinni zrobic jak w Szkocji podnisł by sie poziom...

Liga szkocka czy austriacka liczą niewiele drużyn, ponieważ są to niewielkie kraje. W Szkocji są 4 miasta powyżej 100 tys. mieszkańców, w Austrii 5, a w Polsce 40... Według mnie liga powinna zostać powiekszona do 18 zespołów, a w przyszłości może nawet o kolejne 2 ekipy.

Gwiaździsty 27.04.2012 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1244076)
Liga szkocka czy austriacka liczą niewiele drużyn, ponieważ są to niewielkie kraje. W Szkocji są 4 miasta powyżej 100 tys. mieszkańców, w Austrii 5, a w Polsce 40... Według mnie liga powinna zostać powiekszona do 18 zespołów, a w przyszłości może nawet o kolejne 2 ekipy.

A kiedy w trakcie sezonu 1/3 klubów w takiej ekstraklasie będzie finansowo bankrutować to reszcie, którzy jeszcze z nimi nie zagrali będzie się doliczać walkowery.

upr 27.04.2012 19:57

Moim zdaniem najlepsze byłoby zmniejszenie ligi do 10 drużyn. Ma to swoje wielkie plusy. Podniósł by się poziom, a każdy z każdym grałby po 4 razy przez co mielibyśmy 36 kolejek tak jak w Niemczech i prawie tyle co w Anglii, Hiszpanii... W związku z tym odpowiednio skróciłoby się przerwę zimową. Stadiony mamy już całkiem całkiem toteż granie zimą nie powinno stanowić problemu. Częściej odbywały by się szlagiery, większe zainteresowanie sponsorów, taka elita zrobiłaby dobrze polskiej piłce

ciacho 27.04.2012 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez upr (Post 1244082)
Moim zdaniem najlepsze byłoby zmniejszenie ligi do 10 drużyn. Ma to swoje wielkie plusy. Podniósł by się poziom, a każdy z każdym grałby po 4 razy przez co mielibyśmy 36 kolejek tak jak w Niemczech i prawie tyle co w Anglii, Hiszpanii... W związku z tym odpowiednio skróciłoby się przerwę zimową. Stadiony mamy już całkiem całkiem toteż granie zimą nie powinno stanowić problemu. Częściej odbywały by się szlagiery, większe zainteresowanie sponsorów, taka elita zrobiłaby dobrze polskiej piłce

Nasi ligowcy przy 40 meczach w sezonie to okolo 30 kolejki by chyba zaczęli się czołgać z wyczerpania

fcb4 27.04.2012 21:50

Po 30 meczach podzielic tebelę na 2 grupy mistrzowska i spadkową co da na dodatkowych 14 meczów i po kłopocie. Jakis prezes Gks Bełchatów gadał ze to dobry interes ale może zrujnowac kasę klubu bo za zwyciestwo zawodnicy maja premie. To niech obnizą premie meczowe zeby za 40 meczy wygranych max mogli tyle dostac co za 30 meczy i po kłopocie :) a wejscówki zlikowidowac. Mysle ze to nie jest głupi pomysł. A nasi niech graja jak najwiecej moze po 44 meczach w sezonie cut lepiej beda kopac piłke i beda przyzwyczaic sie do standardów zagraniczych bo nasza liga jest sielankowa pod wzgledem kolejek meczowych 30 to mało za mało.

kacpaw91 27.04.2012 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1244120)
Po 30 meczach podzielic tebelę na 2 grupy mistrzowska i spadkową co da na dodatkowych 14 meczów i po kłopocie. Jakis prezes Gks Bełchatów gadał ze to dobry interes ale może zrujnowac kasę klubu bo za zwyciestwo zawodnicy maja premie. To niech obnizą premie meczowe zeby za 40 meczy wygranych max mogli tyle dostac co za 30 meczy i po kłopocie :) a wejscówki zlikowidowac. Mysle ze to nie jest głupi pomysł. A nasi niech graja jak najwiecej moze po 44 meczach w sezonie cut lepiej beda kopac piłke i beda przyzwyczaic sie do standardów zagraniczych bo nasza liga jest sielankowa pod wzgledem kolejek meczowych 30 to mało za mało.

To jego wina jak ustala premie za poszczególne mecze. Powinien ustalić premię za dany sukces. Pomysł świetny, aby w ten sposób zorganizować nasze rozgrywki.

Można też na wzór austriacki. 10 drużyn i każdy gra z każdym 4 mecze.

skttrbrain 27.04.2012 23:16

Taka dygresja po meczu KKSu mi się nasunęła, kto widział studio w C+ sam to może ocenić.
Jak dla mnie, to jak Ubiparip mówi po polsku po roku pobytu w naszym kraju, jest niesamowite. Tzn że się da i dlatego coraz mniej mam tolerancji dla tych wszystkich leniów, którzy nie chcą się nauczyć niczego, choć grają latami tutaj. U Was w tym bryluje Kirm z tego co słyszałem (też Bałkany, więc powinien mieć łatwiej z językiem), w każdej drużynie paru obiboków by się znalazło. Imo, to jednak pokazuje trochę stosunek do zawodu i profesjonalizm. Potem zaskoczenie, że grupki, że ktoś się nie aklimatyzuje, że nie ma atmosfery w drużynie. A jak ma być, skoro część nie kuma tego, co wokoło mówią? Sam pracuję w stosunkowo egzotycznym językowo kraju i wiem jak było, kiedy nie umiesz na początku prawie nic powiedzieć. Dziwię się w sumie, że chyba w żadnym z polskich klubów nie ma tak naprawdę przymusu uczenia się podstaw języka polskiego.

No i gdyby wszystkowiedzący prezes Rutkowski wywalił Kopernika na zbity pysk zimą, jak się wszyscy ogarnięci domagali, to Lech w tej chwili grałby o mistrza. Ale i tak jest cudnie :))

Proud 27.04.2012 23:17

^^^

Przecież i tak gra o Mistrza...

Trzeba to (niechętnie bo niechętnie) przyznać.

skttrbrain 27.04.2012 23:46

Chyba jednak nie, bo nawet co do pucharów nie ma pewności, jeśli Śląsk i Korona wygrają w tej kolejce.

mitmichael 28.04.2012 06:38

Beda legionisci niezlymi frajerami jak oddadza Mistrzostwo na rzecz Amiki. Nas juz to niestety spotkało

domin_czyzyny 28.04.2012 07:43

A my 7 punktów do Śląska w 3 meczach -0%! Szans.

Pan Jotka 28.04.2012 08:50

Mnie by to nie zdziwilo jakby Legia sie potkenal. To chimeryczna druzyna. Amika zasluguje naprawde na pochwaly. Skreslili ja wszyscy po meczu 1/4 PP z Wisla a tutaj prosze. Pelen respekt!

Blaszczu16 28.04.2012 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1244139)
Taka dygresja po meczu KKSu mi się nasunęła, kto widział studio w C+ sam to może ocenić.
Jak dla mnie, to jak Ubiparip mówi po polsku po roku pobytu w naszym kraju, jest niesamowite. Tzn że się da i dlatego coraz mniej mam tolerancji dla tych wszystkich leniów, którzy nie chcą się nauczyć niczego, choć grają latami tutaj. U Was w tym bryluje Kirm z tego co słyszałem (też Bałkany, więc powinien mieć łatwiej z językiem), w każdej drużynie paru obiboków by się znalazło. Imo, to jednak pokazuje trochę stosunek do zawodu i profesjonalizm. Potem zaskoczenie, że grupki, że ktoś się nie aklimatyzuje, że nie ma atmosfery w drużynie. A jak ma być, skoro część nie kuma tego, co wokoło mówią? Sam pracuję w stosunkowo egzotycznym językowo kraju i wiem jak było, kiedy nie umiesz na początku prawie nic powiedzieć. Dziwię się w sumie, że chyba w żadnym z polskich klubów nie ma tak naprawdę przymusu uczenia się podstaw języka polskiego.

No i gdyby wszystkowiedzący prezes Rutkowski wywalił Kopernika na zbity pysk zimą, jak się wszyscy ogarnięci domagali, to Lech w tej chwili grałby o mistrza. Ale i tak jest cudnie :))

Przypomnij mi ile wasz Analboleda siedzi w Polsce? 6-7 lat? A jak pięknie władał językiem polskim w Cafe Futbol. Genkov i Pareiko grają w Ekstraklasie tyle ile Ubiparip, a równie dobrze mówią po naszemu, A Jovanicia nie idzie czasem poznań, że to obcokrajowiec.

Widzę, że od niepamiętnych czasów zaczęło wychodzić klubowi spod znaku nauki jazdy i zwolennikom sprzętu AGD to zaczęli się panoszyć i wymądrzać na forum Wisły. Cieszcie się cieszcie. Ale do czasu!

sq 28.04.2012 09:52

Jessssu mały no wyluzuj, przecież @skttrbrain napisał "w każdej drużynie paru obiboków by się znalazło". W Wiśle Kirm w Lechu Arboleda, itd.

kreseq 28.04.2012 10:27

Leszek sie rozpedzil i wykorzystuje frajerstwo reszty czlapiacych po MP. Coz, nie mozna miec do nich o to pretensji :)

Byl Ruch i Legia, Slask przystopowal no to sie Lech wlaczyl do walki i moim zdaniem to super sprawa ( abstrahujac od wiadomych animozji miedzy danymi kibicami ).

Co do obibokow to zgadzam sie w 100%. W Bundeslidze takie opierdalanie sie w nauce jezyka nie przechodzi.
Siedzi taki rok czy dwa w naszej lidze i jedyne co umie powiedziec to &*&#&# albo *@&#@#

Wywiad z JW : http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...tkowej/7197385

pepe72 28.04.2012 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1244076)

Liga powinna mieć tyle zespołów ile jest w stanie spełnić warunki licencyjne. Coś tak jak w NBA czy inny NHL.
Zaś jednym z warunków powinno być zaplecze treningowe i szkolenie młodzieży.

Arked 28.04.2012 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1244155)
A my 7 punktów do Śląska w 3 meczach -0%! Szans.

Musieliby z Zagłębiem i Jagiellonią u siebie zdobyć maksymalnie 2 punkty. Rzeczywiście wydaje się to niemożliwe.

piotrek06 28.04.2012 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1244177)
Liga powinna mieć tyle zespołów ile jest w stanie spełnić warunki licencyjne. Coś tak jak w NBA czy inny NHL.
Zaś jednym z warunków powinno być zaplecze treningowe i szkolenie młodzieży.

Chujovy przykład, NBA to liga zamknięta, mam nadzieje że w Polsce takiej nigdy nie będzie

Pan Jotka 28.04.2012 12:46

Kibice Widzewa na poczatku krzyczeli Gramy na luzie, Hej Widzew gramy na luzie. Bynajmniej nie po to by piłkarzy uspokoić , ale by zapewnić spadek ŁKSowi :) Ale komentatorzy dalej żyją w swoim świecie,opowiadają jakieś bajania o zaangażwoaniu profesjonalistów mimo, że stadion w Łodzi bił brawa jak Lechia strzelila gola hehe

DevilMayCry 28.04.2012 12:47

i już Lechia prowadzi :D

piotrex007 28.04.2012 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1244179)
Musieliby z Zagłębiem i Jagiellonią u siebie zdobyć maksymalnie 2 punkty. Rzeczywiście wydaje się to niemożliwe.

I dlatego teraz żal tego remisu z Lechią, bo gdyby Śląsk przegrał. to Lechia by miała utrzymanie, a my większe szanse na przegonienie Śląska, bo mogliby sobie pozwolić na zwycięstwo z Jagą. A tak to powiem tak - z Zagłębiem to możliwe, że nie wygrają, nawet wielce prawdopodobne, ale czy Jaga zdoła wywalczyć remis na wyjeździe? Tu już prawdopodobieństwo mniejsze, ale wciąż nie niemożliwe.

kacpaw91 28.04.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrex007 (Post 1244195)
I dlatego teraz żal tego remisu z Lechią, bo gdyby Śląsk przegrał. to Lechia by miała utrzymanie, a my większe szanse na przegonienie Śląska, bo mogliby sobie pozwolić na zwycięstwo z Jagą. A tak to powiem tak - z Zagłębiem to możliwe, że nie wygrają, nawet wielce prawdopodobne, ale czy Jaga zdoła wywalczyć remis na wyjeździe? Tu już prawdopodobieństwo mniejsze, ale wciąż nie niemożliwe.

Zaraz, zaraz, mimo że życzę Śląskowi jak najlepiej to patrząc na ostatnią dyspozycję obydwu drużyn to... Zagłębie jest faworytem. Nie zdziwiłbym się, gdyby Miedziowi wygrali. Wtedy Śląsk przegrywając z nami jest za nami w tabeli.

Zresztą czy Śląsk myśli teraz o pucharach? Gdzieś obiło mi się o uszy, że załatwiają sobie fajne sparingi w terminach, w których mieliby rundy eliminacyjne Ligi Europy. Poza tym z każdej strony dochodzą sygnały, że Śląsk jest w kiepskiej ostatnio sytuacji jeżeli chodzi o pieniądze na bieżącą działalność. I to wszystko mimo usilnych prób ratowania klubu przez miasto, które ma tylko bodaj 50% udziałów.

Taka mała dygresja: Aktualne losy Śląska, czy wkrótce Polonii (?) to przestroga dla tych, którzy narzekają na właścicieli swoich klubów. Cieszmy się z tych "tylko" mistrzostw Polski.

Co do naszej sytuacji w tabeli to jest możliwość, że Korona, Polonia i Śląsk stracą punkty, a wtedy powinniśmy awansować na 4. miejsce. Tylko, czy puchary w tym sezonie są nam potrzebne? Ze względu na współczynnik punktowy tak, ale ze względu na przebudowę niekoniecznie.

wolfy 28.04.2012 13:12

Ja rozumiem dlaczego Widzewowi wisi wynik, ale czemu Lechia przechodzi obok meczu?
Mecz przehandlowany?

jaro1985r 28.04.2012 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1244198)
Ja rozumiem dlaczego Widzewowi wisi wynik, ale czemu Lechia przechodzi obok meczu?
Mecz przehandlowany?

Maja wygrać jedna bramką , już tak będą spacerować do końca meczu hehehe Derby nam się szykują prze zajebiste !

Taylor 28.04.2012 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1244198)
Mecz przehandlowany?

Tak, Widzew ma obiecane darmowe wakacje nad morzem :P

A poważnie to wiadomo było, że jeśli tylko Widzew będzie mógł się bezpośrednio przyczynić do spadku ŁKSu to zrobi to. Fakt, że Lechia nie potrafi nastrzelać bramek Widzewowi który ten mecz ma gdzieś pokazuje tylko brutalna nieudolność od początku sezonu. :pala:

piotrex007 28.04.2012 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1244196)
Zaraz, zaraz, mimo że życzę Śląskowi jak najlepiej to patrząc na ostatnią dyspozycję obydwu drużyn to... Zagłębie jest faworytem. Nie zdziwiłbym się, gdyby Miedziowi wygrali. Wtedy Śląsk przegrywając z nami jest za nami w tabeli.

No tak,przecież napisałem, że wielce prawdopodobne, że Zagłębie urwie punkty Śląskowi, a nawet wygra ;) Ale nie jest prawdą to, co piszesz dalej. Śląsk przegrywa z Zagłębiem i z nami, to my i tak nie przegonimy Śląska, jeśli ten wygra z Jagą, bo będą mieli 50pkt, a my jak zdobędziemy komplet to będziemy mieli 49pkt. Dlatego Śląsk może zdobyć 2 punkty maksymalnie, co oznacza, że nie może wygrać żadnego z dwóch najbliższych meczy, może oba co najwyżej zremisować.

kacpaw91 28.04.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrex007 (Post 1244201)
No tak,przecież napisałem, że wielce prawdopodobne, że Zagłębie urwie punkty Śląskowi, a nawet wygra ;) Ale nie jest prawdą to, co piszesz dalej. Śląsk przegrywa z Zagłębiem i z nami, to my i tak nie przegonimy Śląska, jeśli ten wygra z Jagą, bo będą mieli 50pkt, a my jak zdobędziemy komplet to będziemy mieli 49pkt. Dlatego Śląsk może zdobyć 2 punkty maksymalnie, co oznacza, że nie może wygrać żadnego z dwóch najbliższych meczy, może oba co najwyżej zremisować.

Aj, myślałem, że Śląsk ma 46 punktów. Sorry ; P

http://www.90minut.pl/news/187/news1...beskidziu.html
Co o tym myślicie? IMHO ciekawie się zapowiada, moglibyśmy spróbować takich zawodników testować

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl