![]() |
Cytat:
A tak blef w sam raz - medialnie wyszło że klub szuka wzmocnień, pieniądze są, tylko niegrzeczny piłkarz sobie uciekł... genialne! |
Cytat:
niesamowite że nawet stojąc pod bramą idą w zaparte a to już nawet nie zabawne |
|
Podejrzane, mozliwe ze gral na dopalaczach zeby lepiej wypasc i teraz sie czysci.
|
Cytat:
Jako druzyna biorąc pod uwage powrot Glowy Sobola i Clebera napewno bedziemy silniejsi. Trzba wierzyc ze wroci szybko Pawel Brozek i Rafal Bogski szybko sie wykuruje. Bez transferow przezyjemy ale ławka bedzie cieniutka wiec trzeba sie modlic zeby w trakcie sezonu nikt nie wypadl. Problem w tym ze runda jesienna to bylo glownie mozolne i wyczęczone ciułanie punktow z Jaga,Piastem itd. Z Legia i Amika byly wtopy i to zamazuje obraz naszej "dominacji" ktorą to pokazuje tabela.,derby dopelnlly obraz rozpaczy. Od czasow dominacji Wisly za Kapspra wiele sie zmienilo ,bo Poznan zrobil szum wokol Amiki a Legia starndardowo miala klopoty na lini ITI-kibice ale dalej przeciez ma kase. U nas w dobie kryzysu wiadomo ze jest nam ciezej ale teraz nikt sie nas juz tak nie boi a Legia i Amika maja sklady jakosciowo do nas podobne. WIsla nie sprostala w pewnym momencie odciinka zeby odjechac peletonowi i niestety to peleton dzis dogonil nas. |
Jak patrzę na zawodników którym kontrakty się kończą w czerwcu 2010 to nie ma takich dużo, a wysokich bramkostrzelnych nie ma prawie wogóle.:( Ciekawszymi pozycjami są ewentualnie Dragan Jelic z Malibora (13goli w 20 meczach) i Mahmutovic z Teplic (5goli/15) Asim Sehis, ale oni mają tylko 180cm wzrostu tak więc nie pasują do naszych potrzeb.
Tak więc szanse na sprowadzenie wysokiego bramkostrzelnego napadziora oceniam nisko. Za innych bramkostrzelnych będzie trzeba zapłacić pewnie minimum 500tys Euro co raczej nie dla nas. Jedyna szansa, że ktoś zkonfliktowany, ma sumę odstępnego w kontrakcie itp. I dlatego jedyna szansa w tym, że zgłosi się do nas jakiś menager sam z ofertą podesłania piłkarza. Szanse bardzo bardzo małe. Widać to zresztą po Lechu, który ma napewno większą kasę niż my i też potrzebuje następcę Rengifo. Propozycje Novak, Janota nie rzucają na kolana, jednym z ciekawszych kąsków, które jeszcze pozostały w jakimś tam zasięgu finansowym jest napewno Rodinov. Ewentualnie jakiś Eskimos. |
Mnie najbardziej śmieszy, że na te kpiące, dziennikarskie komentarze, które prorokowały, że Issa Ba "uciekł i nie wróci" musi odpowiadać Skorża lub w podobnych sytuacjach Jarosz i Ochalik. Media nakręcają karuzelę, chcą wcisnąć co się da, a oni jak "potulne baranki" tłumaczą się przed całą Polską i kibicami z dziennikarskich plotek i wymysłów. Poniżej pewnego poziomu nie powinno się schodzić
|
Wisła składała ofertę Janowi Kozakowi , miał ofertę z Wisły i Brasowa ale włączyła sie Timisoara i nas przebiła podobno dostał 200 tys euro na rok.
to taka wiadomość żeby nikt nie mówił ze Skorża nic nie robi ale rynek jest trudny a po drugie Rumunów stać aby ryzykować dłuższy kontrakt z co by nie mówiąc raczej nie wybitnym graczem Wisła podobno chciała na poczatek półrocznej umowy http://aktualne.centrum.sk/sport/fut...41&tro6475_1_0 tylko nie płaczcie znowu :) |
I co z tego, kontaktowalismy sie nawet z Tristanem. Liczy sie to co w siatce a nie ilosc slupkow i poprzeczek.
|
Ale statystyki gosc ma ciekawe, grał w kazdym meczu po 90 minut i tylko 1 brama. Juz ja lepszych ludzi bym znalazł na transfermarkcie. Ale tak, do taktyki trenera nie podpasują, no i mentalnie nie będą tacy jak on chce, a do tego musiałby kosztowac max 300 tys euro i zgodzic sie na półroczny kontrakt motywacyjny.
|
Cytat:
|
sorry ale sugerowałem się "Positionsdetails: offensives Mittelfeld", a tu nawet 1 asysty brak. No i w sumie po co nam defensywny pomocnik? No coz. Pomyliłem sie.
|
A Issa Ba w ogole istnial?:)
Mam pytanie, kogo w tej chwili mamy w drugiej linii, bo w ataku wykartkowanego Maleckiego i Marcelo. LOBODZINSKI - JIRSAK - DIAZ - KIRM ? Sobol sie leczy, Maly musialby i tak z BOTem zagrac w ataku (gdyby nie kartki), Gargula pewnie koncowka sezonu. |
Cytat:
|
Cytat:
z Kozakiem to chodziło bardziej o długość kontraktu Wisła chciała zapewne sprawdzić jak sobie poradzi przez poł roku zanim da dłuższy kontrakt bo kolejnych średnich graczy nie potrzebujemy Rumuni dali 2 letni. |
Na ten czas Wisła może spróbować Marcelo i Piotrka Brożka w ataku, no cóż trzeba trzymać kciuki za rekonwalescentów i ewentualne ruchy transferowe.
|
Właśnie podczas derbów Liverpoolu, Nahorny wspomniał o Timie Cahillu. Od 2004 roku koleś strzelil najwięcej bramek głową do dzisiaj.Dokłądnie 22. I nic nie byloby dziwnego w tym gdyby nie fakt, że Cahill ma 178 cm wzrostu, a tyle samo bramek strzelil Peter Crouch, który jak wiadomo jest o 20 cm wyższy... To tak apropos poszukiwań Macieja Skorży, który się uparł jak szczerbaty na suchara, zeby sprowadzic centra na szpice Wisły. Tak w ogóle to sie zstaniwam jak możemy nawiązać walkę z Europą kiedy u nas wyznacznikiem wartości zawodnika jest wzrost i szybkośc , miast techniki czy zmysłu do gry kombinacyjnej. A podobno to Wyspiarze graja kick and rush...
|
Cytat:
|
Wiadomo coś z tym całym Issa Ba? wylądował już?czy go może śnieg zasypał :lol: No niby ma być dzisiaj ale wolałem zapytać :P
|
Cytat:
A dzięki Bronexowi odkryłem , że jednak Maciej ma inną taktykę. Szuka wysokiego napstnika, żeby wrzucać mu piłki w pole karne, które to on zgra głową na kogoś innego i ten inny strzeli gola. Chytrze panie Macieju ;-)!!! |
Cytat:
http://z.about.com/d/goindia/1/0/N/4...amelsafari.jpg |
Siedzę na lotnisku już cały dzień i nikogo z Wisły który by odbierał I.Ba nie ma.Dam znać po 20 bo wtedy jest przedostatni przylot dzisiaj do Krakowa
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niektórym się tu głowy gotują. Jak przychodzi okienko transferowe to podpalają się każdym kitem dziennikarskim i zapominają że istnieje coś takiego jak strona oficjalna klubu. Przychodzący nowy tydzień pewnie da nam kilka odpowiedzi na pytania, które nas nurtują. Ja spokojnie czekam i mam nadzieję, że jednak ze dwóch czy trzech piłkarzy wzmocni Wisełkę.
|
Cytat:
|
Brożek: ściągnąć do Wisły Nowaka
Cytat:
by wp.pl |
Z wiekszych lotnisk Europy po przesiadce z Dakaru nie przyleciał nikt o takim nazwisku chyba że w papierach ma inne dane:))))
|
Tak, "bog" przyleci Lufthansa, transfer piecdziesieciolecia... Ciekaw jestesm czy zdazymy faktycznie kupixc choc jednego Pilkarza
|
|
Cytat:
|
Czadowo. Mistrza mamy już w kieszeni!
|
Kurde a ja jednak myślałem, że go zasypało :P żartuje :D Dobrze, że nie wyciął numeru typu uciekam lepszego klubu bo mi zapłacili więcej :P
Edit picasso przemycili go w walizce :rotfl: mniej więcej jak w kilerze :D http://www.youtube.com/watch?v=8mEG2axK85c Początek :D w takiej walizce dużej :P P.s mam nadzieje,że bana za to nie będzie to tylko żart |
ale jak on do nas dotarł?przecież wszystkie lotniska były obstawione naszymi ludźmi...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oprócz Ba przydałby się jeszcze napastnik zanim zaczniemy mówić o Mistrzostwie :P
|
No fajnie że jest już w Krakowie, tylko żeby badania przeszedl... Mimo że ma miec umowe na pól roku z przedlużeniem na kolejny rok to wolabym żeby cos jednak coś zagra w tej rundzie;/
|
No to Isek mam nadzieję żeś zdrowy chłopina i będziesz w naszej lidze obijał w środku pola gwiazdeczki typu Sztilicze i czy Iwańskie. Jak podpiszesz to chłopie cały tydzień w aucie słucham Reggae:)
|
Cytat:
Czy aby na pewno :D? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl