Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Dzimi 05.02.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 851148)
po prostu byl by komunikat ze sie nie dogadali i po sprawie i dalej szukaja wzmocnien lub nie.

Wtedy byłoby tu 10x więcej komentarzy, gazety napisały by masę artykułów że ze wzmocnień w Wiśle nic nie będzie, a ludzie chcieliby trenera i zarząd klubu powiesić.

A tak blef w sam raz - medialnie wyszło że klub szuka wzmocnień, pieniądze są, tylko niegrzeczny piłkarz sobie uciekł... genialne!

tupet 05.02.2010 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 851127)
Ten Issa Ba to chyba podobny krętacz jak niegdyś Emmanuel Ekwueme czyli popularny Tolek.

tak cały świat kręci i to od kilu dobrych lat :> oprócz naszych działaczy
niesamowite że nawet stojąc pod bramą idą w zaparte a to już nawet nie zabawne

zbymak 05.02.2010 18:49

http://sport.interia.pl/raport/trans...oblemy,1435486

Daniel Alves 05.02.2010 18:58

Podejrzane, mozliwe ze gral na dopalaczach zeby lepiej wypasc i teraz sie czysci.

Wojtas 05.02.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 850996)
Jako drużyna jesteśmy silniejsi. Co nie zmienia faktu,że Łobodzińskiego ciężko obronić,ale kolektywnie jesteśmy silniejsi. A znów Legia nie jest wcale aż tak mocna,ba powiedziałbym,że najsłabsza od lat. Mucha i wiele wiele nic. Amica w sumie co ma takiego czego my nie mamy?Lewandowskiego? Tego Białorusina?Na razie nic nie zagrał. Póki co mamy 5 pkt przewagi,grając fatalnie z miernym trenerem na ławie. Czyli jednak aż tak słabi nie jesteśmy,także biorąc pod uwagę to ile w ostatnim czasie wydaliśmy na transfery,źle nie jest. Pokazuje to tylko jak daleko byliśmy nad tymi drużynami w przeszłości,że teraz bez specjalnego zaciągu i szastania kasą oglądają nasze plecy. Z czegoś to wynika.

Jako druzyna biorąc pod uwage powrot Glowy Sobola i Clebera napewno bedziemy silniejsi.

Trzba wierzyc ze wroci szybko Pawel Brozek i Rafal Bogski szybko sie wykuruje.

Bez transferow przezyjemy ale ławka bedzie cieniutka wiec trzeba sie modlic zeby w trakcie sezonu nikt nie wypadl.
Problem w tym ze runda jesienna to bylo glownie mozolne i wyczęczone ciułanie punktow z Jaga,Piastem itd.
Z Legia i Amika byly wtopy i to zamazuje obraz naszej "dominacji" ktorą to pokazuje tabela.,derby dopelnlly obraz rozpaczy.

Od czasow dominacji Wisly za Kapspra wiele sie zmienilo ,bo Poznan zrobil szum wokol Amiki a Legia starndardowo miala klopoty na lini ITI-kibice ale dalej przeciez ma kase.

U nas w dobie kryzysu wiadomo ze jest nam ciezej ale teraz nikt sie nas juz tak nie boi a Legia i Amika maja sklady jakosciowo do nas podobne.
WIsla nie sprostala w pewnym momencie odciinka zeby odjechac peletonowi i niestety to peleton dzis dogonil nas.

Daniel Alves 06.02.2010 10:05

Jak patrzę na zawodników którym kontrakty się kończą w czerwcu 2010 to nie ma takich dużo, a wysokich bramkostrzelnych nie ma prawie wogóle.:( Ciekawszymi pozycjami są ewentualnie Dragan Jelic z Malibora (13goli w 20 meczach) i Mahmutovic z Teplic (5goli/15) Asim Sehis, ale oni mają tylko 180cm wzrostu tak więc nie pasują do naszych potrzeb.

Tak więc szanse na sprowadzenie wysokiego bramkostrzelnego napadziora oceniam nisko. Za innych bramkostrzelnych będzie trzeba zapłacić pewnie minimum 500tys Euro co raczej nie dla nas.
Jedyna szansa, że ktoś zkonfliktowany, ma sumę odstępnego w kontrakcie itp. I dlatego jedyna szansa w tym, że zgłosi się do nas jakiś menager sam z ofertą podesłania piłkarza. Szanse bardzo bardzo małe.

Widać to zresztą po Lechu, który ma napewno większą kasę niż my i też potrzebuje następcę Rengifo. Propozycje Novak, Janota nie rzucają na kolana, jednym z ciekawszych kąsków, które jeszcze pozostały w jakimś tam zasięgu finansowym jest napewno Rodinov. Ewentualnie jakiś Eskimos.

mario69 06.02.2010 10:10

Mnie najbardziej śmieszy, że na te kpiące, dziennikarskie komentarze, które prorokowały, że Issa Ba "uciekł i nie wróci" musi odpowiadać Skorża lub w podobnych sytuacjach Jarosz i Ochalik. Media nakręcają karuzelę, chcą wcisnąć co się da, a oni jak "potulne baranki" tłumaczą się przed całą Polską i kibicami z dziennikarskich plotek i wymysłów. Poniżej pewnego poziomu nie powinno się schodzić

Lemoniadowy Joe 06.02.2010 10:21

Wisła składała ofertę Janowi Kozakowi , miał ofertę z Wisły i Brasowa ale włączyła sie Timisoara i nas przebiła podobno dostał 200 tys euro na rok.

to taka wiadomość żeby nikt nie mówił ze Skorża nic nie robi ale rynek jest trudny a po drugie Rumunów stać aby ryzykować dłuższy kontrakt z co by nie mówiąc raczej nie wybitnym graczem Wisła podobno chciała na poczatek półrocznej umowy

http://aktualne.centrum.sk/sport/fut...41&tro6475_1_0

tylko nie płaczcie znowu :)

Maciuś 06.02.2010 11:40

I co z tego, kontaktowalismy sie nawet z Tristanem. Liczy sie to co w siatce a nie ilosc slupkow i poprzeczek.

korzychxp 06.02.2010 11:47

Ale statystyki gosc ma ciekawe, grał w kazdym meczu po 90 minut i tylko 1 brama. Juz ja lepszych ludzi bym znalazł na transfermarkcie. Ale tak, do taktyki trenera nie podpasują, no i mentalnie nie będą tacy jak on chce, a do tego musiałby kosztowac max 300 tys euro i zgodzic sie na półroczny kontrakt motywacyjny.

Sopranos 06.02.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez korzychxp (Post 851380)
Ale statystyki gosc ma ciekawe, grał w kazdym meczu po 90 minut i tylko 1 brama. Juz ja lepszych ludzi bym znalazł na transfermarkcie. Ale tak, do taktyki trenera nie podpasują, no i mentalnie nie będą tacy jak on chce, a do tego musiałby kosztowac max 300 tys euro i zgodzic sie na półroczny kontrakt motywacyjny.

Przecież to nie jest napastnik, tylko defensywny pomocnik mózgu.

korzychxp 06.02.2010 12:51

sorry ale sugerowałem się "Positionsdetails: offensives Mittelfeld", a tu nawet 1 asysty brak. No i w sumie po co nam defensywny pomocnik? No coz. Pomyliłem sie.

3rider 06.02.2010 12:57

A Issa Ba w ogole istnial?:)

Mam pytanie, kogo w tej chwili mamy w drugiej linii, bo w ataku wykartkowanego Maleckiego i Marcelo.

LOBODZINSKI - JIRSAK - DIAZ - KIRM ?

Sobol sie leczy, Maly musialby i tak z BOTem zagrac w ataku (gdyby nie kartki), Gargula pewnie koncowka sezonu.

KOALIK 06.02.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 851353)
Wisła składała ofertę Janowi Kozakowi , miał ofertę z Wisły i Brasowa ale włączyła sie Timisoara i nas przebiła podobno dostał 200 tys euro na rok.

to taka wiadomość żeby nikt nie mówił ze Skorża nic nie robi ale rynek jest trudny a po drugie Rumunów stać aby ryzykować dłuższy kontrakt z co by nie mówiąc raczej nie wybitnym graczem Wisła podobno chciała na poczatek półrocznej umowy

http://aktualne.centrum.sk/sport/fut...41&tro6475_1_0

tylko nie płaczcie znowu :)

Jeżeli Łobodzińskiemu i Gargule dano kontrakty powyżej 300 tys. euro, to trudno, żebyśmy mieli pieniądze na wartościowszych piłkarzy od tej dwójki.

Lemoniadowy Joe 06.02.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 851407)
Jeżeli Łobodzińskiemu i Gargule dano kontrakty powyżej 300 tys. euro, to trudno, żebyśmy mieli pieniądze na wartościowszych piłkarzy od tej dwójki.

to jedna strona medalu ale kto sobie wyobrażał że Garguła sie tak rozsypie a po drugie czy przyszedłby tu za mniejsze pieniądze ?

z Kozakiem to chodziło bardziej o długość kontraktu Wisła chciała zapewne sprawdzić jak sobie poradzi przez poł roku zanim da dłuższy kontrakt bo kolejnych średnich graczy nie potrzebujemy Rumuni dali 2 letni.

grogoriogreg 06.02.2010 13:42

Na ten czas Wisła może spróbować Marcelo i Piotrka Brożka w ataku, no cóż trzeba trzymać kciuki za rekonwalescentów i ewentualne ruchy transferowe.

Pan Jotka 06.02.2010 13:54

Właśnie podczas derbów Liverpoolu, Nahorny wspomniał o Timie Cahillu. Od 2004 roku koleś strzelil najwięcej bramek głową do dzisiaj.Dokłądnie 22. I nic nie byloby dziwnego w tym gdyby nie fakt, że Cahill ma 178 cm wzrostu, a tyle samo bramek strzelil Peter Crouch, który jak wiadomo jest o 20 cm wyższy... To tak apropos poszukiwań Macieja Skorży, który się uparł jak szczerbaty na suchara, zeby sprowadzic centra na szpice Wisły. Tak w ogóle to sie zstaniwam jak możemy nawiązać walkę z Europą kiedy u nas wyznacznikiem wartości zawodnika jest wzrost i szybkośc , miast techniki czy zmysłu do gry kombinacyjnej. A podobno to Wyspiarze graja kick and rush...

Bronex 06.02.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 851428)
Właśnie podczas derbów Liverpoolu, Nahorny wspomniał o Timie Cahillu. Od 2004 roku koleś strzelil najwięcej bramek głową do dzisiaj.Dokłądnie 22. I nic nie byloby dziwnego w tym gdyby nie fakt, że Cahill ma 178 cm wzrostu, a tyle samo bramek strzelil Peter Crouch, który jak wiadomo jest o 20 cm wyższy... To tak apropos poszukiwań Macieja Skorży, który się uparł jak szczerbaty na suchara, zeby sprowadzic centra na szpice Wisły. Tak w ogóle to sie zstaniwam jak możemy nawiązać walkę z Europą kiedy u nas wyznacznikiem wartości zawodnika jest wzrost i szybkośc , miast techniki czy zmysłu do gry kombinacyjnej. A podobno to Wyspiarze graja kick and rush...

Eeee tam pleciesz ... Maciej szuka wysokiego napastnika a nie piłkarza który potrafi grać i strzelać gole dyńką.. To jest subtelna różnica... ;-) Ma być wysoki reszta to inna para kaloszy... Dziwię się dlaczego Maciej nie spełnił swych marzeń w tym zakresie kontraktując Jakuba "Frankensteina" Dziółkę... O przepraszam już wiem Dziółka nie jest wolnym zawodnikiem trzeba by za niego płacić...

brylant17 06.02.2010 14:46

Wiadomo coś z tym całym Issa Ba? wylądował już?czy go może śnieg zasypał :lol: No niby ma być dzisiaj ale wolałem zapytać :P

Pan Jotka 06.02.2010 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 851445)
Wiadomo coś z tym całym Issa Ba? wylądował już?czy go może śnieg zasypał :lol: No niby ma być dzisiaj ale wolałem zapytać :P

Zatrzymała go śnieżyca w Dakarze :D

A dzięki Bronexowi odkryłem , że jednak Maciej ma inną taktykę. Szuka wysokiego napstnika, żeby wrzucać mu piłki w pole karne, które to on zgra głową na kogoś innego i ten inny strzeli gola. Chytrze panie Macieju ;-)!!!

Bronex 06.02.2010 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 851454)
Zatrzymała go śnieżyca w Dakarze :D

A dzięki Bronexowi odkryłem , że jednak Maciej ma inną taktykę. Szuka wysokiego napstnika, żeby wrzucać mu piłki w pole karne, które to on zgra głową na kogoś innego i ten inny strzeli gola. Chytrze panie Macieju ;-)!!!

Maciek właśnie dostał mmsa od Issy z podpisem "Zaraz będę! Czekajcie!"

http://z.about.com/d/goindia/1/0/N/4...amelsafari.jpg

donecki 06.02.2010 16:00

Siedzę na lotnisku już cały dzień i nikogo z Wisły który by odbierał I.Ba nie ma.Dam znać po 20 bo wtedy jest przedostatni przylot dzisiaj do Krakowa

zbymak 06.02.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 851465)
Siedzę na lotnisku już cały dzień i nikogo z Wisły który by odbierał I.Ba nie ma.Dam znać po 20 bo wtedy jest przedostatni przylot dzisiaj do Krakowa

Słyszałem ,że bedzie lądował w Pyrzowicach

donecki 06.02.2010 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 851469)
Słyszałem ,że bedzie lądował w Pyrzowicach

Tam też mam informatorów:))

Edo 06.02.2010 16:49

Niektórym się tu głowy gotują. Jak przychodzi okienko transferowe to podpalają się każdym kitem dziennikarskim i zapominają że istnieje coś takiego jak strona oficjalna klubu. Przychodzący nowy tydzień pewnie da nam kilka odpowiedzi na pytania, które nas nurtują. Ja spokojnie czekam i mam nadzieję, że jednak ze dwóch czy trzech piłkarzy wzmocni Wisełkę.

IncognitoTSW 06.02.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 851465)

Skontrolujesz każdego czarnego ?:shock:

brylant17 06.02.2010 17:54

Brożek: ściągnąć do Wisły Nowaka
Cytat:

Wisła Kraków wciąż poszukuje piłkarzy mogących wzmocnić linię ofensywną zespołu. Paweł Brożek przekonuje, że najlepszym wyborem byłby napastnik GKS-u Bełchatów, Dawid Nowak.

Nowak ma ważną umowę z GKS-em do końca sezonu i już teraz może się związać umową z innym klubem. Ofertami kusiły go Polonia Warszawa i właśnie Wisła. Ponoć piłkarz chciałby przenieść się do Krakowa, ale do porozumienia nie doszło.

Zdaniem Pawła Brożka pozyskanie napastnika "Brunatnych" byłoby bardzo dobrym posunięciem. - Jeśli miałbym kogokolwiek polecić, to byłby to Dawid Nowak - zdradził piłkarz Wisły w rozmowie z "Gazetą Wyborczą".

Brożek przekonuje, że jeżeli klub chce się zdecydować na zakup napastnika, to powinien być to piłkarz mogący faktycznie wzmocnić drużynę. - A nie taki, co strzela dwie bramki na sezon - mówi snajper Wisły.

Jak na złość zaledwie dwie bramki zdobył w tym sezonie Dawid Nowak. Jednak usprawiedliwia go fakt, że z powodu kontuzji na boisku spędził niewiele ponad 300 minut.

by wp.pl

donecki 06.02.2010 17:59

Z wiekszych lotnisk Europy po przesiadce z Dakaru nie przyleciał nikt o takim nazwisku chyba że w papierach ma inne dane:))))

3rider 06.02.2010 18:04

Tak, "bog" przyleci Lufthansa, transfer piecdziesieciolecia... Ciekaw jestesm czy zdazymy faktycznie kupixc choc jednego Pilkarza

Styk83 06.02.2010 18:06

Jest Ba .............

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._poniedzialek/

wolfy 06.02.2010 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 851507)

Uff, a ja się bałem, że na piechotę idzie (jak wiecie kto).

pchelas 06.02.2010 18:13

Czadowo. Mistrza mamy już w kieszeni!

brylant17 06.02.2010 18:17

Kurde a ja jednak myślałem, że go zasypało :P żartuje :D Dobrze, że nie wyciął numeru typu uciekam lepszego klubu bo mi zapłacili więcej :P

Edit

picasso przemycili go w walizce :rotfl: mniej więcej jak w kilerze :D

http://www.youtube.com/watch?v=8mEG2axK85c

Początek :D w takiej walizce dużej :P

P.s mam nadzieje,że bana za to nie będzie to tylko żart

picasso 06.02.2010 18:19

ale jak on do nas dotarł?przecież wszystkie lotniska były obstawione naszymi ludźmi...

pikey 06.02.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 851511)
Czadowo. Mistrza mamy już w kieszeni!

No nie do końca, Ba jeszcze nic nie podpisał:P

gigant 06.02.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 851518)
No nie do końca, Ba jeszcze nic nie podpisał:P

Zawsze mozna łyknąc tego wielbłąda z pod niego, o ile Ba to ten na górze.

DarekK_11 06.02.2010 18:44

Oprócz Ba przydałby się jeszcze napastnik zanim zaczniemy mówić o Mistrzostwie :P

maci0s 06.02.2010 18:51

No fajnie że jest już w Krakowie, tylko żeby badania przeszedl... Mimo że ma miec umowe na pól roku z przedlużeniem na kolejny rok to wolabym żeby cos jednak coś zagra w tej rundzie;/

Edo 06.02.2010 19:09

No to Isek mam nadzieję żeś zdrowy chłopina i będziesz w naszej lidze obijał w środku pola gwiazdeczki typu Sztilicze i czy Iwańskie. Jak podpiszesz to chłopie cały tydzień w aucie słucham Reggae:)

wojtole14 06.02.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 851509)
Uff, a ja się bałem, że na piechotę idzie (jak wiecie kto).

"Issa w niedzielę będzie mógł wypocząć po długiej podróży z Afryki do Europy, a w poniedziałek przejdzie kompleksowe badania medyczne."

Czy aby na pewno :D?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl