Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Spocony 19.12.2012 18:47

"Zielona wyspa" 2012

1. http://www.youtube.com/watch?feature...&v=3r5NzTnlwz4
2. http://www.youtube.com/watch?v=-XE_uIkGAQM

emj10 19.12.2012 18:59

Drozd, widzisz jeszcze kilka lat i wyjdziesz na ludzi, bo jak widać jesteś reformowalny.

Drozd 19.12.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1291829)
Drozd, ... jak widać jesteś reformowalny.

Niestety nie można tego samego powiedzieć o Tobie emj10. Wyrazy współczucia.

emj10 19.12.2012 20:22

Czemu wyrazy współczucia? Przecież człowiek uczy się całe życie i należy docenić to, że dzięki forum można nauczyć się czegoś nowego, albo zreflektować w danej kwestii i to niezależnie od barw partyjnych, statusu zawodowego, bądź materialnego :)

Drozd 19.12.2012 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1291836)
Czemu wyrazy współczucia? Przecież człowiek uczy się całe życie i należy docenić to, że dzięki forum można nauczyć się czegoś nowego, albo zreflektować w danej kwestii i to niezależnie od barw partyjnych, statusu zawodowego, bądź materialnego :)

Nie wierzę :D.

Kolega emj10 chyba rzeczywiście nie rozumie czytanego tekstu. Przyznaję, że to wiele tłumaczy.

emj10 19.12.2012 21:50

Przecież ja jak najbardziej doceniam fakt, że jednak idzie ku dobremu i zaczynasz dostrzegać pewne kwestie, których wcześniej nie dostrzegałeś (pamiętne lamenty po upadku Orbisu - mówiłem, że będzie wszystko w porządku, na wakacje będziesz mógł polecieć z innego biura podróży, bo ten rynek tak ma i oczywiście tak się stało). Dobrze, że bierzesz przykład choćby ze mnie i nie zamierzasz tkwić w zabetonowanej rzeczywistości bez dostępu świeżego powietrza :)

Drozd 19.12.2012 22:02

Dobra dobra :). Od teraz Twoje absurdalne wypowiedzi w jakimś stopniu będą usprawiedliwione.

emj10 19.12.2012 22:14

Oczywiście moje wypowiedzi są zawsze usprawiedliwione, gdyż czynię je w szlachetnym celu - doszkalam darmowo i bezinteresownie m.in. Drozda, więc potraktuj to, że doceniłem Twój postęp jako świąteczny gest :)

Może nie taki gest jak w Radomiu, ale zawsze.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=3r5NzTnlwz4

wislak68 20.12.2012 00:17

Czy tylko mi się wydaje że niedoszły najmłodszy próbuje zabawiać nas swoim "do w cipem"?? W Wołominie z takimi wicami to może i mógłbyś robić za Stańczyka, ale tutaj to jesteś co najwyżej Olbrychski.

Gwiaździsty 20.12.2012 12:10

Jako, że niedawno pluli się w jego temacie niektórzy magicy, to ukazała sie właśnie informacja, że niebawem stanie przed sądem. Może być niezły cyrk bo nawet w szechterówce płaczą, że prokuratura przygotowała bardzo cienki materiał dowodowy : :)

http://niezalezna.pl/36222-staruch-o...ratury-mizerny

mr_kwolf 20.12.2012 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1291898)
Jako, że niedawno pluli się w jego temacie niektórzy magicy, to ukazała sie właśnie informacja, że niebawem stanie przed sądem. Może być niezły cyrk bo nawet w szechterówce płaczą, że prokuratura przygotowała bardzo cienki materiał dowodowy : :)

http://niezalezna.pl/36222-staruch-o...ratury-mizerny

Nie zdziwię się jak "niezawisłemu" sądowi to i tak wystarczy.

Gwiaździsty 20.12.2012 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1291903)

To by znaczyło, że prokuratura zebrała większy materiał na niego niż na ...Słowika i mafie pruszkowską, którzy jak wiemy są już w domku i piją za zdrowie premiera i PO.

BBudowniczy 20.12.2012 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1291903)

A i owszem, w końcu jak pisze Łysiak polskie sądy osiągneły już pełną niezawisłość od sprawiedliwości, a nawet od elementarnej przyzwoitości ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1291903)
To by znaczyło, że prokuratura zebrała większy materiał na niego niż na ...Słowika i mafie pruszkowską, którzy jak wiemy są już w domku i piją za zdrowie premiera i PO.

Ja wiem czy tak piją....Długo przygotowywali się do życia w więzieniu, ułożyli tam już sobie wszystko na lata, a tu nagle jak grom z jasnego nieba przyszła informacja o uniewinnieniu. I jak tu żyć , Panie Premierze, jak żyć? ;)

Ela 20.12.2012 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1291907)

Bardzo się starali ale nawet wycieczki krajoznawcze z Haniorem niewiele dały.
Zostanie skazany pewnie za te dwa dowody osobiste przyniesione na gniazdo :]

Cytat:

Prokuratura rzeczywiście ma problem. Pierwotnie bowiem zakończenie postępowania planowała na początek listopada. Zamiast tego uzyskała przedłużenie aresztu na kolejne dwa miesiące. Jak ustaliła „Rz", przez ten czas śledczy szukali dowodów pozwalających na rozszerzenie zarzutów. W komputerze „Starucha" znaleźli bowiem skan pustego zwolnienia lekarskiego.

– Założyli, że Staruchowicz chciał wyłudzić nielegalnie zwolnienie – mówi nam osoba z kręgów śledztwa.

Nie pomogły zeznania dziewczyny Staruchowicza Katarzyny, która zeznała, że skan był potrzebny jej koleżance jako załącznik do pracy dyplomowej. Ten wątek prokuratura musiała uznać za bezzasadny dopiero po przesłuchaniu lekarki i pielęgniarki z ośrodka, który wystawił zaświadczenie.

Nasi informatorzy mówią także, że w ostatnich tygodniach policja obwoziła po mieście „Haniora", naciskając, by przypomniał sobie dodatkowe okoliczności, które mogłyby potwierdzić udział „Starucha" w gangu handlarzy narkotyków. Ale i to się nie udało.

Za to ów świadek, który wcześniej kategorycznie wykluczał udział „Starucha" w grupie jeżdżącej na tzw. ustawki kibiców, nagle odzyskał pamięć i zeznał, że Staruchowicz miał brać udział w czterech z nich. Według naszych informacji prokuratura nie uznała zeznań za wiarygodne.

– Świadek miał problem z przypomnieniem sobie okoliczności, podawał sprzeczne informacje – mówi nasz informator.

Spocony 20.12.2012 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1291907)

Jeden z grupy pruszkowskiej : http://alfabetmafii.eu/gang-pruszkow...rek-ps-zbynek/
A dziś : 0:25 sek https://www.youtube.com/watch?v=AQu2jm9tprk

wislak68 20.12.2012 14:45

Ponieważ był moment że dużo mówiło się tu o gazie łupkowym zamieszczam link w którym opisywana jest amerykańska infrastruktura przygotowywwana do eksportu gazu łupkowego:
http://biznes.interia.pl/raport/gaz-...k-gazu,1874606

wislak68 21.12.2012 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1291789)
Na zochydzenie Tuska 95% społeczeństwa wystarczy miesiąc może dwa takiej jazdy jaka ma JK przez ostatnie 7 lat. Wrzucanie zdjęć z grymasami twarzy , komentowanie na wszelkie przez "ałtorytety" wybranych zdań z wypowiedzi, trochę kpin typu salonik III RP , kilka szyder etc. i będziemy mieć największego świra III RP.

Kilka słów komentarza do powyższej opinii:
Nie będę się spierał czy trzeba miesiąca, dwóch miesięcy czy może dwóch tygodni do tego aby zupełnie zniszczyć medialnie Tuska. Taka jest prawda. Zwróciłbym tylko w tym kontekści uwagę na kilka faktów:
1. Tak "wrażliwy" jak w chwili obecnej Tusk na krytykę medialną jeszcze nie był. Wystarczyła afera AG i dwutygodniowa "jazda" aby notowania PiS przeskoczyły notowania PO.
2. Taką jazdę reżimowe media zafundowały Tuskowi po raz pierwszy. Wskazywałoby to (i są to opinię szeregu publicystów, naukowców i polityków) na "walkę buldogów pod dywanem".
3. Przyczyn może być kilka. Staniszkis mówi o "wejsciu do strefy euro" (są pewne przesłanki wskazujące że w obozie rządzącym zaczyna stanowić to problem), inni wskazują na działania Schetyny tudzież ambicje Kwaśniewskiego.
4. Tak czy inaczej sytuację mamy poniekąd nową. "Wrażliwy" Tusk wiszący na klamce medialnych oligarchów, nadciągający kryzys ekonomiczny i związane z tym niepokoje, urażone ambicje niktórych działaczy PO i szykujący się do powrotu Olek.
5. Wydaje mi się że stwarza to pewne podobieństwa z sytuacją "przychodzi Rywin do Michnika" (gdzie też wszystko zaczęło się od dekompozycji obozu władzy). Wszystko wskazuje na to że głównym "rozgrywającym" po stronie obozu władzy będzie tu nie Tusk ale Kwaśniewski. W ten sposób intepretuję te wszystkie akcje z: odwiedzaniem Jaruzelskiego przez Palikota, wychodzeniem Siwca z SLD, Michałem Kamińskim chodzącym po redakcjach gazet i wypytującym o szanse stworzenia przez Kwacha nowej formacji politycznej itp, itd. Wariant z Tuskiem wyjeżdżajacycm do Brukseli i Olkiem przejmującym od niego pałeczkę "postępu" w Polsce wydaje się być całkiem realny.

Szpen 21.12.2012 14:55

science fiction, masz fantazje chłopaku.

Pablo84 21.12.2012 16:02

http://niezalezna.pl/36314-powstanie-nowa-telewizja
:)

wislak68 21.12.2012 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1292047)

No nareszcie! Bardzo mocno trzymam kciuki za ten projekt :)!

Drozd 22.12.2012 09:44

Na Trójce ostają wściku :). Co 15 minut reklama przejętego u-rze. Jak im sprzeaż poleci z miesiąca na miesiąc o 70% ciężko to będzie propagandzie wytłumaczyć :)

yoda79 22.12.2012 10:40

Nawet dzisiaj na tvn bardzo widoczne było lokowanie Urze.
Swoją ten młody z wstajesz i wiesz jest bardzo usłużny, może salon go kiedys nagrodzi. A moze i nie, jak w przypadku Wołka.

Spocony 22.12.2012 12:21

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=kf-Syd-M-WA

BBudowniczy 25.12.2012 13:54

Świąteczny Marek Kondrat i jego wynurzenia dla ludzi "bystrych" i "uśmiechniętych":

Cytat:

Ulice Pragi i Berlina są kolorowe. Dzięki czemu ludzie uczą się żyć ze sobą i są coraz bardziej otwarci. Ulice Warszawy są wciąż białe. U nas na ulice wychodzi ONR i tworzy się Ruch Narodowy. Na ulice wychodzą ludzie z pomalowanymi na biało-czerwono gaciami, a najważniejszym kryterium jest kto głośniej krzyknie. Pusty śmiech mnie ogrania, jak Kaczka w Opolu krzyczy o repolonizacji, bo trzy dni wcześniej wracam z Opola, gdzie miałem do czynienia z wykształconymi, dobrze prosperującymi obszarnikami, a nie rolnikami. To jest kompletnie inny obraz. Żyjemy stereotypami.
Cytat:

Przy wszystkich niedociągnięciach, bardzo jestem zadowolony z rządów Tuska. PO nie judzi, nie używa języka agresji. Mamy spokój.
Cytat:

Najsensowniejsza jest potrzeba oddalenia państwa od Kościoła. To, co się w Polsce odbywa, jest niestosowne. Mamy głupowaty taliban, który nie mówi głosem chrześcijańskim i głosem rozwagi, ale głosem jątrzenia.
Cytat:

Onet.pl: - Po ostatnich wyborach parlamentarnych Adam Michnik napisał w "Gazecie Wyborczej": "te wybory to zwycięstwo Polski Marka Kondrata i Kuby Wojewódzkiego, Polski ludzi bystrych i uśmiechniętych".

Marek Kondrat: - O! Widzi Pan: "Polski ludzi bystrych i uśmiechniętych". Bardzo mi to konweniuje i to jest cały mój wkład w Polskę. Uważam, że tyle wystarczy. Nie trzeba mieć zdania w każdej kwestii. Nie silmy się na opinię o katastrofie smoleńskiej.

Drozd 25.12.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1292376)
Świąteczny Marek Kondrat i jego wynurzenia dla ludzi "bystrych" i "uśmiechniętych":

Hehehe typowy yntelygent, bystry ale ważne sprawy olewa. Bystrość swoją manifestuje natomiast głupawym uśmieszkiem.

Bobek90 25.12.2012 14:30

Za to wy zachowujecie sie jak elektorat PiS-u; ten bardziej paranoiczno-smolenskowy.

Niby mowicie o wolnosci i o wolnej Polsce; a jak przychodzi co do czego to kazdy polak kto nie mysli tak jak Wy to wynurzenia prawi; kazdy polak kto nie wierzy w to co Wy to co najwyzej yntelygent, pogardliwie nazywany.

A najlepszej jest to; jak wygrywaja nasi to jest dobrze, Polska jest bardziej niepodlegla, no i z oligarchia walczy; jak wygrywaja nie nasi, czyli te wszystkie Tuski i Palikoty, to jest bardzo zle; Polska staje sie druga Ukraina gdzie oligarchia decyduje nawet o pogodzie, oczywiscie zawsze i wtedy kiedy rusek z niemcem jej na to pozwola.

AYALA 25.12.2012 15:16

Kodnrat handluje winami i pewnie interes mu nie idzie bo przegrywa z hipermarketami więc zaczyna dorabiać jako "autorytet morlany"...

a kto umarł,ten nie żyje
http://www.youtube.com/watch?v=XiMaVeeTn7A

Drozd 25.12.2012 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1292379)
Za to wy zachowujecie sie jak elektorat PiS-u; ten bardziej paranoiczno-smolenskowy.

Niby mowicie o wolnosci i o wolnej Polsce; a jak przychodzi co do czego to kazdy polak kto nie mysli tak jak Wy to wynurzenia prawi; kazdy polak kto nie wierzy w to co Wy to co najwyzej yntelygent, pogardliwie nazywany.

A najlepszej jest to; jak wygrywaja nasi to jest dobrze, Polska jest bardziej niepodlegla, no i z oligarchia walczy; jak wygrywaja nie nasi, czyli te wszystkie Tuski i Palikoty, to jest bardzo zle; Polska staje sie druga Ukraina gdzie oligarchia decyduje nawet o pogodzie, oczywiscie zawsze i wtedy kiedy rusek z niemcem jej na to pozwola.

Są Bobku sprawy i tematy, ścisłe, w których albo się rozumie co jest faktem, albo się udaje idiotę, albo się jest idiotą. Uczciwość wobec samego siebie wymaga, aby tych trzech przypadków zachowań nie traktować tak samo. Bo to co proponuje "świr" jest postawą, którą mój proboszcz określał "lelum polelum".

AS82 25.12.2012 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1292379)

Dokładnie, im demokracja odpowiada pod warunkiem ,że oni rządzą ,a jak nie rządzą to żyją w kraju agentów,zamachów, kondominium i śpiewają: "Wolną ojczyzne racz nam dac Panie.." :>

Pablo84 25.12.2012 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1292389)
Dokładnie, im demokracja odpowiada pod warunkiem ,że oni rządzą ,a jak nie rządzą to żyją w kraju agentów,zamachów, kondominium i śpiewają: "Wolną ojczyzne racz nam dac Panie.." :>

Tylko widzisz, dzisiejsze Państwo nie przypomina demokracji- ewentualnie demokrację fasadową.Bliżej nam w tej chwili do standardów Rosyjskich niż Europejskich.Zarówno jeśli chodzi o prawo i sprawiedliwość.
Nie odpowiedziałeś dalej na moje pytanie. Za jakie zarzuty siedzi staruch na święta?

Może mały zakładzik?
Ja obstawiam, że sprawa skończy się odszkodowaniem/wygraniem procesu dla "Starucha" Ty jak rozumiem uważasz, że wygra nasze praworządne Państwo.
Prawdopodobnie finał będzie w Strasburgu, ale ostatecznie "kibol i bandyta" wygra z naszym Państwem.
Przegrany kasuje konto na forum.

AS82 25.12.2012 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1292390)
Tylko widzisz, dzisiejsze Państwo nie przypomina demokracji- ewentualnie demokrację fasadową.Bliżej nam w tej chwili do standardów Rosyjskich niż Europejskich.Zarówno jeśli chodzi o prawo i sprawiedliwość.
Nie odpowiedziałeś dalej na moje pytanie. Za jakie zarzuty siedzi staruch na święta?

Może mały zakładzik?
Ja obstawiam, że sprawa skończy się odszkodowaniem/wygraniem procesu dla "Starucha".Prawdopodobnie finał będzie w Strasburgu, ale ostatecznie "kibol i bandyta" wygra z naszym Państwem.
Przegrany kasuje konto na forum.

Wiadomo ,że polski ustrój polityczny nie jest doskonały : Sądy są opieszałe , administracja przerośnieta i nie działa jak powinna ,taka a nie inna Słuzba Zdrowia itp. ale ci ludzie nie krytykują obecnie rządzacych z tych powodów, tylko z powodów ,które zamiescilem w pierwszym poscie co jest bzdurą i trąca o paranoje.

O Starucha sie zakladal nie bede bo nie mam wgladu do jego aktu oskarzenia ,ale z tego co mi wiadomo ma on zarzuty zwiazane z tak zwana dziesioną i do tego dochodzą narkotyki .To czy go ostatecznie wybronią w Strasburgu , nie wiem , byc może jeśli np. PIS z Gazeta Polska zrobią ze Starucha kolejny motyw przewodni dla swojego funkcjonowania , jak zrobili ze Smoleńskiem , to być może bedzie kolejny serial pt. "Staruch - wiezien polityczny"

Pablo84 25.12.2012 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1292392)
Wiadomo ,że polski ustrój polityczny nie jest doskonały : Sądy są opieszałe , administracja przerośnieta i nie działa jak powinna ,taka a nie inna Słuzba Zdrowia itp. ale ci ludzie nie krytykują obecnie rządzacych z tych powodów, tylko z powodów ,które zamiescilem w pierwszym poscie co jest bzdurą i trąca o paranoje.

O Starucha sie zakladal nie bede bo nie mam wgladu do jego aktu oskarzenia ,ale z tego co mi wiadomo ma on zarzuty zwiazane z tak zwana dziesioną i do tego dochodzą narkotyki .To czy go ostatecznie wybronią w Strasburgu , nie wiem , byc może jeśli np. PIS z Gazeta Polska zrobią ze Starucha kolejny motyw przewodni dla swojego funkcjonowania , jak zrobili ze Smoleńskiem , to być może bedzie kolejny serial pt. "Staruch - wiezien polityczny"

Tylko wieszisz, Tobie może się wydawać, że to wszystko slogany i brednie o tym "więźniu politycznym".Okazać się może, że to po prostu brutalna prawda. O wszystkim zdecyduje sąd. Żeby nie było - on też święty nie jest, ale postępowanie z tego co wiem toczy się o "narkotyki". Świadek koronny zesnał, który teraz dodatkowo mataczy.
Widzisz, afera z Amber Gold,prowadzenie śledztwa Smoleńskiego rzuca pewne światło na polski wymiar sprawiedliwości jak i organy ścigania.Dochodzą do tego pewne bardzo ciekawe ekscesy policji na np marszu niedpodległości. Dziwisz się dlaczego ludzie zwyczajnie nie mają zaufania do organów tego kraju?

AS82 25.12.2012 18:00

No to jak w sprawie Starucha zeznaje świadek koronny , to chyba sprawa jest raczej dużego kalibru :>

Bobek90 25.12.2012 18:18

Drozd
Jednym z faktow, taka oczywista oczywistosc, jest to ze... pogladow na tym swiecie mamy 5734340 tysiecy razy pincset i pol kilo.

Dlaczego to akurat poglad PiS-owsko-katolicko-smolensko-rydzykowo-polski ma monopol na prawde to pojecie macie tylko Wy. Jedno jest pewne, takie stawianie sprawy nie najlepiej swiadczy o Was.
Bunkier mentalny nie ma najlepszej przyszlosci; myslenie ma nieziemska przyszlosc. Polecam to drugie.

poglad:wyobrażenie na jakiś temat; sąd o czymś; opinia
fakt: to, co zaszło w rzeczywistości; zdarzenie; stan rzeczy

Dopoki nie przedstawicie mocnych i niepodwazalnych dowodow dopoty obracacie sie w rejonach opinii. I nie; to co proboszcz mysli na to i owo... jest w zasadzie bez znaczenia.

AYALA 25.12.2012 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1292400)

Dlaczego to akurat poglad PiS-owsko-katolicko-smolensko-rydzykowo-polski ma monopol na prawde to pojecie macie tylko Wy.

bo za rządów Jarosława Kaczyńskiego Polska doszła do 7,4 PKB...twardego PKB , a dziś ? Litwa nas wyprzedziła
http://www.stefczyk.info/wiadomosci/...ytu,6189967618

Drozd 25.12.2012 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1292400)
Drozd
Jednym z faktow, taka oczywista oczywistosc, jest to ze... pogladow na tym swiecie mamy 5734340 tysiecy razy pincset i pol kilo.

Dlaczego to akurat poglad PiS-owsko-katolicko-smolensko-rydzykowo-polski ma monopol na prawde to pojecie macie tylko Wy. Jedno jest pewne, takie stawianie sprawy nie najlepiej swiadczy o Was.
Bunkier mentalny nie ma najlepszej przyszlosci; myslenie ma nieziemska przyszlosc. Polecam to drugie.

poglad:wyobrażenie na jakiś temat; sąd o czymś; opinia
fakt: to, co zaszło w rzeczywistości; zdarzenie; stan rzeczy

Dopoki nie przedstawicie mocnych i niepodwazalnych dowodow dopoty obracacie sie w rejonach opinii. I nie; to co proboszcz mysli na to i owo... jest w zasadzie bez znaczenia.

Tyle że 99% tych poglądów to debilizmy, a ich głosiciele to debile. Jest to empirycznie udowodnione.

Podobno to Kaczyński dzieli Polaków :). Uważasz że tylko "MY" jesteśmy zainteresowani wyjaśnieniem jak faktycznie zginęło prawie stu oddanych Polsce Polaków? Bo wy Bobku sprawę olewacie. Myślisz że Polacy to tacy jak wy czy tacy jak my?

Pogląd : 30 cm brzoza urwała skrzydło 90 tonowego samolotu.
Fakt: Niemożliwym jest żeby 30 cm brzoza urwała skrzydło 90 tonowego samolotu.

Jak nazwać kogoś kogo poglądy kłócą się z faktami?

Pytasz o dowody? Matematyka jest najlepszym dowodem. I odpowiedzi przez nią dawane to już nie opinie Bobku. W matematyce nie ma poglądu. Dlatego nie ma odważnego żeby się z nią skonfrontować. Możesz oczywiście udawać że nie widzisz albo nie słyszysz i dalej powielać swoje poglądy, ale to widzących i słyszących jedynie irytuje.

To co proboszcz myśli na to i owo ma dużo większe znaczenie niż to co Ty myślisz. Powinienem tłumaczyć dlaczego?

BBudowniczy 25.12.2012 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1292389)

Oj Platfuskom demokracja odpowiada pod warunkiem, że oni rządzą, a jak nie rządzą to żyją w kraju policyjnym, dusznym, pełnym nienawiści i obciachowym,w demokracji ciągłe zagrożenej kaczofaszyzmem, a lider opozycji grozi "wypowiedzeniem obywatelskiego nieposłuszeństwa".

http://wyborcza.pl/1,79853,3134878.html

"Donald Tusk: Może wypowiemy prezydentowi obywatelskie posłuszeństwo".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek (Post 1292389)

A jaki kolega Bobek prezentuje pogląd? Czyżby PO-wsko-biedroniowo-palikotowo-amberbąkowy mający monopol na prawdę? Jedno jest pewnie, takie stawianie nie najlepiej swiadczy o Was towarzyszu Bobek.:>

A tak na poważnie, dwie Twoje wypowiedzi i jedyne co potrafisz to wybełkotac o "poglad PiS-owsko-katolicko-smolensko-rydzykowo-polski" "proboszczu" " elektorat PiS-u; ten bardziej paranoiczno-smolenskowy".
Czy jak w życiu codziennym lub pracy z kimś rozmawiasz, to też jedynym Twoim argumentem jest że oponent jest "paranoiczno-smoleńskowy"? Jak otwierasz lodówkę też wypatrujesz tam PiSu?
To że Donald Tusk jest ponoc tknięty "boskim geniuszem", jak widac nie oznacza że jego wierni zwolennicy także z automatu są "bystrzy" i tryskają inteligencją.:>

Pablo84 25.12.2012 19:15

Bobek- najlepiej zaszufladkować pewną grupę ludzi.Pomagają w tym spece od rządowego wizerunku- nie mniej jednak każdy swój rozum ma, który podpowiada, pomimo różnić świadopoglądowych- czy wszystko "trzyma się kupy.
Mam wrażenie, że rządowy PR zrobił dobrą robotę.Ci co mieli głosować na PO- Uwierzyli że są "młodzi inteligentni z większych miejscowości" więc dlaczego niby to mają słuchać "moherów, katoli, faszytów, antysemitów i kiboli". Nie widzisz tego?
Kłopot w tym, że to mohery tłumaczą cierpliwie,robią mrówczą robotę często się nią nie chwaląc wbrew temu co powszechnie nakazane jest przez tzw "autorytety"- często typy Wojewódzki, który polską flagę wkłada w odchody, Lis`a lub np Wałęsę.Do tego dochodzą coraz częściej ataki na kościół i to dla mnie w niezrozumiały powód.Ani nie było jakiegoś grubego skandalu ani wydarzenia,a cały czas dodaje się oliwy.

Nie pamiętam kto powiedział lub napisał o tym, co trzeba zrobić by zniszczyć tożsamość narodową- czyli to, dzięki czemu instniejemy mimo utrat niepodległości i wymazywaniu nasz z map świata. Było m.in o zlikwidowani religii, wprowadzenie podziałów społeczeństwa i coś tam jeszcze. Dziwnym zbiegiem okoliczności tą drogą ciągle podążamy i cały swój los uzależniamy od Uni.A co będzie gdy Unia przestanie istniejć?Mało było takich przypadków w przeszłości?

Edit:
Nie Drozd nie 30 cm brzoza. Najbardziej jest dla mnie absurdalna wartość" OD 30 do 40" . "WIDEŁKI" Ku...a w roślnie, która rzekomo spowodowała katastrofę lotniczą najważniejszych ludzi w Państwie. Te widełki (30-40 cm) to dla mnie najbardziej wymowny symbol "profesjonalizmu" ludzi kierujących tym śledztwem.

AS82 25.12.2012 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1292407)
Oj Platfuskom demokracja odpowiada pod warunkiem, że oni rządzą, a jak nie rządzą to żyją w kraju policyjnym, dusznym, pełnym nienawiści i obciachowym,w demokracji ciągłe zagrożenej kaczofaszyzmem, a lider opozycji grozi "wypowiedzeniem obywatelskiego nieposłuszeństwa".

Platfuski po prostu poszły do wyborów i odsunęli Kaczynskiego od władzy , natomiast elektorat PISu uprawia histerie i cyrk na ulicach w czasie różnych marszy i nie tylko.

BBudowniczy 25.12.2012 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1292409)
Platfuski po prostu poszły do wyborów i odsunęli Kaczynskiego od władzy , natomiast elektorat PISu uprawia histerie i cyrk na ulicach w czasie różnych marszy i nie tylko.

Za to platfuski bez histerii i cyrku na ulicach powiadasz? ;)

http://lh4.ggpht.com/_RFwihE2K_3I/S3...ennikow_PO.jpg

http://www.wireland.org/bluecity/original/DSCN4721.jpg

http://lh6.ggpht.com/_RFwihE2K_3I/S3.../z3670507X.jpg

http://lh6.ggpht.com/_RFwihE2K_3I/S3...ennikow_PO.jpg

http://lh3.ggpht.com/_RFwihE2K_3I/S3...ennikow_PO.jpg

http://lh4.ggpht.com/_RFwihE2K_3I/S3...ennikow_PO.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl