![]() |
Cytat:
Masz racje. Mozemy sie nim interesowac, ale za pol roku może on być wart 1 mln euro, a nas nie stac nawet na polowe tej kwoty. |
Przyjazd senegalskiego pomocnika odwleka się. Ba wcześniej opuścił zgrupowanie w Antalyi, ale od mistrzów Polski dostał pozytywną opinię i od podpisania półrocznego kontraktu dzielą go tylko badania medyczne.
Ich pierwszy termin był we wtorek. Później przełożono go o dwa dni, ale wczoraj zawodnik również nie zjawił się w Krakowie. O jego przyjazd mistrzowie Polski są jednak spokojni i zapewniają, że pomocnik w Polsce wyląduje dziś lub jutro. W tej sytuacji Ba najprawdopodobniej nie poleci w niedzielę z drużyną do Hiszpanii, tylko dołączy później. http://www.sport.pl/pilka/1,70998,75...el_Brozek.html Natomiast info z oficjalnej - Wisła cały czas szuka wzmocnień - jest naprawdę bardzo dziwne. Czemu ma służyć ?? Dla kogo ta informacja ?? Dla menagerów - wystarczy parę telefonów i cały ten światek wie że Wisła potrzebuje i ma kasę ?? To zapewne jakaś gra tylko pod kogo ?? |
Cytat:
|
Cytat:
No to się odnieśli, skomentowali i poinformowali. Jedyne czego brakuje to zdanie "szukamy, ale nie sądzimy abyśmy znaleźli". |
ciągle spieracie się o Petrescu i o Skorżę - byłoby idealnie jakby Skorża prowadził pierwszą Wisłę, a Petrescu rezerwy :D Wtedy w razie obniżki formy lub kilku słabych występów zawodnik z pierwszego składu lądowałby w drugim składzie, gdzie wpadałby w objęcia hard work . Myślę, że Skorży odpadłby problem z motywacją, a i zawodnicy drugiego składu robiliby wszystko, żeby przeskoczyć d pierwszej drużyny :D
Wracając do transferów - przygoda z tym Baa zaczyna się tradycyjnie dla zawodników z Afryki - z powodów * rodzinnych, logistycznych, zdrowotnych, pogodowych *-niepotrzebne skreślić ( chociaż niekoniecznie;) nie stawia się w klubie w umówionym terminie. Przy okazji wychodzi na to jak jesteśmy słabi - nie wiem czy organizacyjnie czy finansowo. Powinno być raczej tak, że klub takiemu zawodnikowi dziękuję i podpisuje kogoś w jego miejsce. Ale trzeba kogoś takiego w zanadrzu mieć, no i mieć na niego pieniądze. |
Poczekajmy do końca okienka zawsze można pozniej wydać oświadczenie " Szukaliśmy ale nic się nie udało znalezć"
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja mysle ze to pewna "odpowiedz" do mediow. Tych od wieszczacych upadek i kleske Wisly od jakichs 5 lat,tych od wysmiewania i szydzenia na kazdym kroku. Od pewnego czasu widząc naszą nieporadnosc (takie sa niestety fakty) nabijaja ciagle spirale tego jak to ta Wisla dosiegla dna i jest bankrutem.Co chwila atakują artykulami nawet z dzis gdzie czytamy ze "Juszczyk nie mial na bilet"....Robią z nas jakis niepelnosprawy organizm ktory najlepiej jakby zakonczyl zywota. ich niedoczekanie. |
Cytat:
"Czyny, nie słowa", jak to ktoś kiedys powiedział :) Dla mnie ten "komunikat" (dementi? reklama? co to w ogóle było?) jest troszkę śmieszny. |
Mam dziwne wrażenie, że ten cały Issa Ba czy jak mu tam jest, własnie teraz przechodzi testy w innym klubie, a teksty o jakimś chorym członku rodziny są bajką.
Drugie dziwne wrażenie mam takie, że po zamknięciu drzwi na zachodzie, Rodionow może lada chwila pojawić się u Jarosza na rozmowach. |
Biorąc pod uwagę jego życiorys, to "teksty o jakimś chorym członku" mogą być całkiem prawdziwe ;) :D
|
Cytat:
No i jeszcze Sypniewski, ten przynajmniej był oryginalny:> A co do tego Serba, co to Skorża chce niby czekać żeby się rozwinął, to możliwe, że już teraz zażyczono sobie za niego zbyt dużych (dla nas) pieniędzy. I stąd ten właśnie komunikat, aby nie dawać pożywki mediom. W końcu - tam się obraca zupełnie innymi sumami. |
Cytat:
Ja już na prawdę nie chce krytykować trenera bo realna weryfikacja jego osoby odbędzie się w tej rundzie, ale co jego wypowiedzi, to coraz większe moje zdziwienie.Maciej startuje w jakieś zawody z niepokonanym złotoustym Engelem? |
Uwazam w tym tygodniu polityke transferowa Wisly za udana. Nikogo nie udalo sie sprzedac.
|
Cytat:
Wystarczyłoby, aby Skorża powiedział, że przyjeżdż napastnik i lewy obrońca, a zamilknął w temacie o tym, że nie wie kim oni są, bo to stawia jego jako "generalnego menedżera" w sytuacji lekko idiotycznej. NIe jestem przeciwnikiem Skorży jako trenera, ale jego nos menedżerski jest dla mnie za słaby. Bednarz miał lepsze oko, moim zdaniem. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale na której konkretnie pozycji jesteśmy tak znacznie mocniejsi od Legii i Lecha?? :> Bramkarz, ofensywny pomocnik, skrzydła?? :rotfl: Prosiłbym konkretnie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wygląda to tak:
Wisła - atak (sam Lewandowski nie robi przewagi Lechowi, Legia gra bez napastnikow) Lech - pomoc (Wilk = Łobodzinski, jedyne podobienstwo) Legia - obrona, najmniej straconych bramek. mimo wszystko mamy najwiecej strzelonych bramek w lidze. Legia najmniej. Ale mozna zazdroscic Lechowi kreatywnych pomocnikow, Peszko, Stilic, Zapotoka (wraca do formy), Bandrowski, wczesniej Murawski, teraz Krivets. ale ogólnie aktualnie to wszystkie 3 druzyny mają dobrych i porównywalnych obroncow, jak i całe druzyny, my mamy jednak indywidualnosci i chyba większy kolektyw, w Poznaniu słaby trener. w Legii brak napastników. a my tylko ciagle o bramkarza sie boimy, no i kontuzje. |
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html
ciekaw jestem czy ktoś jest z nim w kontakcie. Czy chociaż telefon do niego mają...Chociaż z drugiej strony jak się koleś nie zgłasza to my nie będziemy za nim biegać. W końcu to nie Ronaldo :) A swoją drogą to niezłe te transfery robimy :D |
Ja tam uważam, że Lech ma najsilniejszą pierwszą 11
U nas w 11 jesteśmy skazani na Pawełka,Łobo i do wyboru Diaz/Jirsak czyli 3 dziury w składzie Z kolei Legia ma bardziej wyrównana ławkę, lepszą defensywe(licząc w pakiecie z bramkarzem) Ja rozumiem, że przez 10 ostatnich lat Wisła miała najlepszy skład w lidze i się wszyscy przyzwyczailismy do takiego stanu rzeczy ale czas otrzeźwieć Bo w sumie personalnie jesteśmy w najlepszym wypadku na równo z Lechem i 0,1 poziomu ponad Legią |
Cytat:
Pijar jest w dzisiejszych czasach potrzebny każdej firmie. Niestety, propaganda może jedynie przypudrować smutną rzeczywistość, a nie ją zastąpić. |
Perspektywy(uważam, że ci piłkarze mają szczyt możliwości przed sobą, z pierwszej 11):
Wisła: Pi.Brożek, Alvarez, Marcelo, Diaz, Kirm, Boguski, Małecki, Brożek Lech: Buric,Wojtkowiak, Wilk, Stilic, Kriviec, Peszko, Lewandowski Legia: Astis,Rzeźniczak, Borysiuk, Rybus, Szałachowski Legia moim zdaniem wypada najgorzej. Tzn. nam jest ciężko znaleźć piłkarza, który byłby o dużo lepszy od tych wymienionych. Legię byłoby wzmocnić łatwiej, a Lech za to ma dość sporo piłkarzy podstarzałych w obronie. Wydaje się, że jeżeli chodzi o zgrany kolektyw to największe szanse na to ma Wisła i Lech(gdyby wzmacniali i utrzymywali skład), Legia nie ma takiego potencjału. Tyle, że wkrótce może się to zmienić, gdyż Wisła raczej będzie się osłabiać niż kupować. Legia ma dużo piłkarzy w dość zaawansowanym wieku którzy stanowią o jej sile, a pozatym już się znacznie nie rozwiną moim zdaniem: Choto, Szala, Kiełbowicz,Giza, Iwański, Radovic, Chinyama, Mieciel- moim zdaniem ci piłkarze nie będą grać już lepiej niż w tej rundzie. Rezerwy to ma Lech i Wisła. |
Cytat:
|
Cytat:
Po za tym, jesli dajesz Piotrka Brożka, to czemu nie Rzeżniczak.Tak samo czemu nie ma Jędrzejczyka i Paluchowskiego. Radovic jak Kirm. Po za tym jesli piszesz o perspektywach, to powinienes uwzględnić 3 bramkarzy Legii. Ale ze to jest Polska, to nazwiska nie graja.Wystarczy dac z siebie troszke wiecej niz sie daje, wymęczyc na 13 meczy 10 zwyciestw, i tak sie zdobywa Mistrza Polski. Przypomne ze jedno mistrzostwo zdobył nam Marek Zienczuk,ktorego chcielismy sprzedawac oddawac za darmo czy nawet doplacac. O allegro nie bede wspominał. |
Cytat:
Co do bramkarzy to jak miałby wymienić Gostomskiego i Machnowskiego, czy Skabę to równie dobrze mogę Kurto i Jarosińskiego Wisła nadal może mieć duże szanse na mistrzostwo w kolejnych latach. Ale warunkiem(raczej nie do spełnienia) jest zatrzymanie trzonu drużyny i systematyczne kupowanie 1 bardzo dobrego gracza/rundę. To okienko transferowe zdecydowanie przegraliśmy z Lechem(chociaż oni stracili frajersko Rengifo, co napewno ich też zaboli- nieobecność Rengifo odbiła się na ich formie w poprzedniej rundzie). Można to chyba tak przedstawić, bo gołym okiem widać że Edek i Casplar nikogo taniego nie wypatrzyli a kasa pusta. Za to Lech ma jeszcze ochotę, a Legia też może jeszcze narozrabiać bo ich dyrektor sportowy nie śpi, a pieniądze zapewne mają większe niż Wisła w tym okienku. |
Cytat:
Kurto i Jarosiński to po prostu nowe Juszczyki |
Nadal mamy duży potencjał. Tyle, że bez solidnego zastrzyku gotówki najprawdopodobniej będzie on zniweczony. Liczyłem, że jeżeli uda się osiągnąć taki stan kadrowy w jakim jesteśmy teraz to oddanie stadionu będzie dla nas impulsem do zbudowania silnej drużyny.
Niestety przede wszystkim błąd Skorży może zdecydować o tym, że oddech jaki złapiemy dzięki oddaniu stadionu nie zostanie wykorzystany. Piłkarze też zapewne będą chcieli odejść, nie widząc szans na szybki progres klubu na który zapewne liczyli(Kirm, Marcelo itp...). Wydaje się, że oprócz Łobodzińskiego nie mamy kominów płacowych. To jest podstawa, ale co z tego? |
Cytat:
|
Cytat:
|
"O żenujących łapankach dla bramkarzy urządzanych dwa razy do roku przez Wisłę pisaliśmy już milion razy. Skorży, który widzi przecież, jakich ma w kadrze bramkarzy naprawdę współczujemy – wybór między Pawełkiem, a Juszczykiem to jak wybór między zjedzeniem spleśniałych jabłek z babcinego kompotu a napiciem się wody z bagna."
Źródło cytatu może być tylko jedno ... :-) weszło.com Czy w tym wypadku należy tylko współczuć Skorży to bym się nie zgodził. Jedzie ten Issa Ba czy nie ? Co on na nogach idzie? |
Cytat:
Niedługo podobne będą krążyć o nas (właściwie już krążą). Cytat:
|
Ten Issa Ba to chyba podobny krętacz jak niegdyś Emmanuel Ekwueme czyli popularny Tolek.
|
pewnie Issa Ba zorientował sie że Wisła zaproponuje mu kontrakt motywacyjny, przemyślał sprawe i ....
|
Panowie, spokojnie, poczekajmy do wyjaśnienia sprawy. A jeśli to prawda, że nasz Senegalczyk wyjechał i nie daje znaków życia to źle świadczy o nim, a nie o Wiśle.
|
Co do Issa Ba, stawiam na następujący bieg wydarzeń:
Odprawili go z kwitkiem na zakończenie zgrupowania, może nie doszli do porozumienia albo 120 tysięcy które oczekiwał to w tej chwuli astronomiczna kwota dla Wisły. Ale żeby nie wyszło na to, że Wisła jednak nie szuka żadnych wzmocnień, to oficjalnie podali informację że wszystko jest już uzgodnione i go biorą, potrzebne są tylko testy medyczne na które przyjedzie w środę. A się spóźnia... Specjalny medialny blef ze strony klubu. Mógł w to zostać wmanipulowany nawet trener Skorża. |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Podoba mi się też schizofrenia pojęciowa - "szukamy wzmocnień" hahahaha "szukamy ..... no właśnie chyba uzupełnień". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl