Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Mistal 22.04.2012 10:01

I co panowie legionisci ? Jak pisałem ze mistrza nie będzie? Co do ruchu to może i gra z drużynami o utrzymanie ale np jak będzie grał za 2 kolejki z Cracovia to ona może być pewna spadku a Lechia w ostatniej pewna utrzymania.

arti 22.04.2012 10:11

Forma czołówki jeszcze mniej stabilna niż przed rokiem (z wyj. Ruchu i ostatnio Amiki), a mimo to my tylko na 7 miejscu. Co za ch...wka:/
Mimo wszystko wydaje mi się, że mistrzostwo dla L.
Tylko że dzisiejszy skład w kontekście el.LM ubogi. Inni mają zresztą jeszcze gorzej.

jaro1985r 22.04.2012 11:25

Najważniejsze ,żeby dzisiaj w Gdańsku nie było remisu. Wygra Lechia będzie dobrze,wygra WKS będzie dobrze, remis to porażka dla obu ekip

Daja`n 22.04.2012 11:49

Mam nadzieję że za tydzień znowu będą łzy na Łazienkowskiej bo przyjeżdża Franek łowca bramek.

0 22 22.04.2012 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1242423)
Legia Warszawa nie zasługuje na mistrzostwo choć pewnie je zdobędzie. Życzę z całego serca Ruchowi żeby ich wyprzedził.

Watpię. Ruch ma łatwiejszy terminarz, a my jesteśmy ewidentnie bez formy. Nagle wizja skończenia sezonu bez dubletu, bez nawet jednego trofeum stała się bardzo prawdopodobna.

My 3 meczów nie wygramy na pewno. Ale 7 punktów może uda się wcisnąć. Trzeba więc liczyć, że albo Cracovia (o Boże) albo ŁKS coś tam Ruchowi urwą.

DevilMayCry 22.04.2012 12:07

0 22 nawet nie kracz z tą cracovią :D

For_FuN_ 22.04.2012 12:10

Prosty rachunek, trzeba wygrac wszystko do konca...i wydaje mi sie, ze za tydzien wszystko pozostanie bez zmian i zadecyduja 2 ostatnie kolejki. Warto tez przypomniec, ze Legia ma korzystny bilans i ze Slaskiem i z Ruchem. Ale i tak stawiam na Ruch, chociaz istnieje prawdopodobienstwo, ze ktoras z ekip walczaca o utrzymanie wygra. Koncowka ligi nie bedzie nudna, to mamy jak w banku. Za tydzien w dodatku mecz o udzial w europejskich pucharach, tzn. Polonia vs Lech. Slask odpada ze wzgledu na terminarz i na forme.

Pablo84 22.04.2012 19:53

Skoro mistrza nie będzie miał Śląsk, to mi osobiscie obojętne kto to zdobędzie.Ale chyba wolał bym Legię, bo Rucha to chyba nigdy w tych MP nie dogonimy.

piotrek06 22.04.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1242633)

My 3 meczów nie wygramy na pewno. Ale 7 punktów może uda się wcisnąć. Trzeba więc liczyć, że albo Cracovia (o Boże) albo ŁKS coś tam Ruchowi urwą.

Za życzenie żydom zwycięstwa na forum Wisły powinien być ban:foch::pala:

pepe72 22.04.2012 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misiak (Post 1242400)
Wracamy do gry o majstra!!! a już byłem pogodzony z brakiem pucharów ,końcowka ligi będzie mega ciekawa teraz tylko 2 remisy L i tytul wraca tam gdzie jego miejsce:-D

Niestety, L ma 49 punktów i lepszy stosunek bezpośrednich spotkań, więc w temacie majstra jest już pozamiatane.

Za to w temacie pucharów, 4 miejsce powinno dać puchary, bo finał PP to Legia-Ruch.

Amica
Mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich - wygrana w Poznaniu, remis w Krakowie.
W pozostałych 3 kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Lech Poznań- Podbeskidzie Bielsko-Biała
30. Widzew Łódź- Lech Poznań

Jak Polonia coś ugra i Podbeskidzie sprawi niespodziankę ...

Polonia
Mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich – 1:1 w Warszawie, 0:1 w Krakowie
W pozostałych kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Polonia Warszawa- KGHM Zagłębie Lubin
30. Podbeskidzie Bielsko-Biała- Polonia Warszawa

czyli remis w Poznaniu i wtopa w Bielsku.

Korona
Niestety, też mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich, więc w ostatnich 4 meczach nie powinna przekroczyć 6 punktów.
27. Łódzki Klub Sportowy- Korona Kielce
28. PGE GKS Bełchatów- Korona Kielce
29. Korona Kielce- Widzew Łódź
30. Legia Warszawa- Korona Kielce

czyli wpadka jutro w Łodzi i w Warszawie.

Sumując, musimy kibicować Podbeskidziu ...

kacpaw91 22.04.2012 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1242740)
Niestety, L ma 49 punktów i lepszy stosunek bezpośrednich spotkań, więc w temacie majstra jest już pozamiatane.

Praktycznie masz rację, ale w teorii nie do końca. Zakładając sensacyjny scenariusz, że Wisła, Śląsk, Legia i Lech mają 49 punktów i pozostałe drużyny mają mniej, liderem jest Wisła. W bezpośrednich spotkaniach ma 3 pkt więcej (11) niż Legia (8). Oczywiście taka kombinacja wyników jest wręcz nieprawdopodobna.

Bardzo ciekawe jest podobne pytanie: kiedy tracimy matematyczne szanse na mistrzostwo?

1. Legia zdobywa punkt
2. Ruch zdobywa punkt
3. Śląsk wygrywa mecz, bądź przegrywa poza meczem z nami jeszcze jeden mecz
4. Lech nie zdobywa 4 punktów do końca - zdobywa albo do 3, albo 5 i więcej
5. Polonia zdobywa 5 pkt
6. Korona zdobywa 7 pkt

Mimo, że mistrzostwo byłoby cudem tysiąclecia to takie wyliczenia... poprawiają mi nieco nastrój po kiepskim sezonie. Po 27. kolejce Wisła zachowuje szanse na mistrzostwo. W poprzednim sezonie po 27. kolejce wszystko było już pozamiatane ; )

Ucieszy mnie, gdy mistrz będzie miał mniej niż 56 punktów. Mówiono w zeszłym sezonie, że to Wisła taka słaba była. Mistrz tego sezonu będzie miał maksymalnie 58 punktów. Warto również wspomnieć, że w momencie jak zagwarantowaliśmy sobie mistrzostwo mieliśmy szanse skończyć sezon z 62 punktami.

Lepsze wyliczenia byłyby te dotyczące 4. miejsca, a nawet miejsca piątego. Dlaczego piątego? Nasza liga widziała już wiele. Po ostatnich zapowiedziach JW istnieje "groźba" wycofania się Polonii, a także istnieje możliwość, że Ruch nie dostanie licencji. Także widmo kłopotów finansowych Śląska sprawia, że nie jest pewne, czy 5. miejsce w lidze nie zagra w pucharach. Ta ostatnia możliwość mnie jednak osobiście martwi.

mitmichael 22.04.2012 21:15

Ta liga jest strasznie drewniana - niektore mecze jak sie oglada to istna porazka.

0 22 22.04.2012 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1242738)
Za życzenie żydom zwycięstwa na forum Wisły powinien być ban:foch::pala:

Ale jakiego zwycięstwa? Zadowolę się remisem :)

AYALA 23.04.2012 05:28

Ruch mistrzem ? ale na puchary to Niebiescy za słabi moim zdaniem,pewnie mieli by problemy z przejściem pierwszej rundy.
Legia ? tylko że jakby awansowali do LM( a myśle że maja spore szanse jak nie sprzedadzą Wolskiego i Żyra) to by nam finansowo uciekli na lata.Wierze że jednak Śląsk sie obudzi na ostatnie 3 kolejki i zdobędzie tytuł.Lech chyba już ma za dużo strat do Legii ale uważam że teraz prezentuje sie najlepiej z czołówki

mitmichael 23.04.2012 06:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1242784)
Ruch mistrzem ? ale na puchary to Niebiescy za słabi moim zdaniem,pewnie mieli by problemy z przejściem pierwszej rundy.
Legia ? tylko że jakby awansowali do LM( a myśle że maja spore szanse jak nie sprzedadzą Wolskiego i Żyra) to by nam finansowo uciekli na lata.Wierze że jednak Śląsk sie obudzi na ostatnie 3 kolejki i zdobędzie tytuł.Lech chyba już ma za dużo strat do Legii ale uważam że teraz prezentuje sie najlepiej z czołówki

Uciekliby jakby nie musieli wszystkich pieniedzy oddawac ITI - w Legii tez nie jest kolorowo przeciez, kazdy polski klub ma jakies problemy wewnetrzne. Tak sie tylko mowi a w rzeczywistosci jest inaczej - wiele takich przypadkow mamy. Viktoria Plzen na ten przykład awansowała do LM a teraz moze nie obronic Mistrzostwa. Zreszta ja nie wierze nawet w awans Legii

Dani 23.04.2012 08:57

ludzie weźcie już przestancie z tym uciekaniem na lata w przypadku awansu do LM .
Apoel Limasol , Sparta Praga czy Zylina to przykłady na to że awansując do LM wcale nie jest się górowanym faworytem do wygrywania w swoich ligach

kacpaw91 23.04.2012 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1242788)
Uciekliby jakby nie musieli wszystkich pieniedzy oddawac ITI - w Legii tez nie jest kolorowo przeciez, kazdy polski klub ma jakies problemy wewnetrzne. Tak sie tylko mowi a w rzeczywistosci jest inaczej - wiele takich przypadkow mamy. Viktoria Plzen na ten przykład awansowała do LM a teraz moze nie obronic Mistrzostwa. Zreszta ja nie wierze nawet w awans Legii

No dokładnie, z tym uciekaniem na lata świetlne to w przypadku Wisły, Legii, Polonii, Śląska to raczej science fiction. Poprawiłoby to naszą kondycję finansową, ale... nic poza tym. Co innego, że wartość reklam, ceny biletów, a co najważniejsze prestiż klubu by wzrosły. Jednak nie do tego stopnia, aby zdominować ligę. Co innego gdyby nie było tego długu wewn.

W przypadku Polonii dług to może nie jest, ale w takim razie to właściciel dokłada. Nie wydaje mi się możliwe utrzymanie takiej Polonii z takimi kwotami transferowymi i kontraktowymi, która jest średniakiem polskiej ligi, z samych wpływów z zewnątrz.

Legia musiałaby mieć naprawdę szczęśliwe losowanie, aby awansować do LM. Poza tym mogą mieć lekkie kłopoty kadrowe w przypadku ew. wyjścia z grupy naszej reprezentacji, albo awansu do półfinału. Niektórzy z ich piłkarzy nie będą mieli odpoczynku, a wiemy jak to się później kończy.

kreseq 23.04.2012 09:09

Szczegolnie nie uciekniemy, jesli potwierdzi sie to o czym dzisiaj pisza media, czyli sprzedazy Legii w pakiecie z Onetem koncernowi Axel Springer za 60 baniek.

Wracajac do ligi. Legia sama sobie zrobila krzywde a jedynym powodem dla ktorego nadal jest na 1 miejscu, nadal ma szanse na MP i nadal na PP jest padaka, jaka gra reszta ligi.

Ruch ma najlepszy terminarz, ale nie do konca. Lechia i LKS walcza o zycie, Cracovia gra bo musi wiec na nia nie zwracam uwagi.
Slask gra padaczke od dawna, wiec watpie by cokolwiek sie zmienilo.

Jesli juz nie Legia ( ale mam nadzieje z jednak my ) to MP zdobedzie Ruch i pokaze tym wszystkim zblazowanym prezesikom,kopaczom i innym przeplacanym frajerom jak zdobywa sie w tym kraju mistrza :)

pepe72 23.04.2012 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1242743)
Praktycznie masz rację, ale w teorii nie do końca. Zakładając sensacyjny scenariusz, że Wisła, Śląsk, Legia i Lech mają 49 punktów i pozostałe drużyny mają mniej, liderem jest Wisła. W bezpośrednich spotkaniach ma 3 pkt więcej (11) niż Legia (8). Oczywiście taka kombinacja wyników jest wręcz nieprawdopodobna. (...)

No cóż myślałem, że to ja jestem niepoprawnym fantastą ale są lepsi :)
Ale fakt, humor mi poprawiłeś!

markowywislak 23.04.2012 18:06

można to śmiało powiedzieć:
cracovia i łks w I lidze.

Kocur 23.04.2012 18:07

Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.

wanciak86 23.04.2012 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1242956)
można to śmiało powiedzieć:
cracovia i łks w I lidze.

Niestety to jeszcze nie tak pewne..

Tasio1906 23.04.2012 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1242957)
Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.

zielony stolik i tak im raczej nie pomoże, w przypadku nieprzyznania licencji dajmy na to Widzewowi, spada miejsce 15 i 16 plus widzew a awansuje 3 zespół pierwszej ligii

ruthless06 23.04.2012 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1242964)
zielony stolik i tak im raczej nie pomoże, w przypadku nieprzyznania licencji dajmy na to Widzewowi, spada miejsce 15 i 16 plus widzew a awansuje 3 zespół pierwszej ligii

Zapodaj przepisem.

63.5 Kg 23.04.2012 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1242964)

Gow... prawda nie wiesz nie pisz glupot...

matt_1906 23.04.2012 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ruthless06 (Post 1242968)
Zapodaj przepisem.

http://ekstraklasa.org/pliki/rozgryw..._2011-2012.doc

Art. 2
2.1 W rozgrywkach Ekstraklasy nie mogą występować drużyny klubu, które decyzją właściwych organów PZPN nie otrzymały licencji na występowanie w Ekstraklasie w sezonie 2011/2012 lub nie spełniają wymogów, określonych w art. 15 ustawy o sporcie.

2.2. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2011/2012 został sklasyfikowany na 15 miejscu.

2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2011/2012 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.

2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
licencji nie otrzymały trzy kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 klub I ligi,
• licencji nie otrzymały cztery kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 i 4 klub I ligi itd.

2.5. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.

2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:

a. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 3 miejsce w I lidze,
b. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 4 miejsce w I lidze itd.

2.7 Zasady przyznawania licencji drużynom występującym w Ekstraklasie reguluje odrębna uchwała Zarządu PZPN.

DeadOrAlive 23.04.2012 18:55

To, co odpieprza ŁKS i jej bramkarz, to... zastanawiam się, jak takie stworzenia mogą grać w EKSTRAKLASIE !? YAFUD

Tasio1906 23.04.2012 19:42

Sorry mea culpa Orange Sport mnie w błąd wprowadził

Kocur 23.04.2012 20:05

Według tego co matt napisał - parchy lecą nawet jak licencji nie dostanie ŁKS, Ruch, Widzew czy 5 innych drużyn - po prostu z 1 ligi wejdzie więcej - albo ja już nic nie kapuję :)

edit: to do dupy

matt_1906 23.04.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1242994)
Według tego co matt napisał - parchy lecą nawet jak licencji nie dostanie ŁKS, Ruch, Widzew czy 5 innych drużyn - po prostu z 1 ligi wejdzie więcej - albo ja już nic nie kapuję :)

no właśnie nie, jeżeli licencji nie dostanie jedna drużyna która nie jest na jednym z dwóch spadkowych miejsc to utrzymuje się przedostatnia drużyna, jeżeli licencji nie dostaną załóżmy Widzew i Ruch to zostaną i ŁKS i Cracovia. 3 drużyna I ligi wejdzie tylko w przypadku jeżeli licencji nie otrzymają 3 drużyny ekstraklasy.

martin_6 23.04.2012 20:48

Spójrzmy prawdzie w oczy. Cholera wie, jak to jest! Coś po skandalu z ŁKS-em i żydami w roli głównej majstrowali przy przepisach dotyczących licencji, ale tak namieszali, że teraz nic nie wiadomo. Lepiej nie ryzykować i dać im solidny cios w ryja na pożegnanie za tydzień.

Wojtas 23.04.2012 22:58

Czyli co jak Legia zdobedzie majstra to media i gazety beda rozpisywały sie o beznadziejnym stylu, ,a wiec o tym ze na ten tytul nie zasluguje,ze z dupy on wziety?

pytam bo jest to sytuacja analogiczna do zeszlorocznej kiedy My go zdobylismy

ale w gazetach cisza

martin_6 23.04.2012 23:11

Nie no, wybacz, ale w porównaniu do tegorocznego mistrza, to my rok temu tytuł wywalczyliśmy w pięknym stylu. Gdyby nie straty z jesieni, gdy zespół był rozbity po wyprzedaży obrony i olewka pod koniec sezonu to nasz dorobek punktowy byłby całkiem przyzwoity.

Matejas_ 24.04.2012 07:26

Czyżby poniedziałkowe derby nie były ostatnimi w najbliższych latach?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-l...wiadomosc.html

rafkur 24.04.2012 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1243092)

A ktoś się łudzi, że nie zobaczymy ich w przyszłym roku w eklasie? Ja powiedziałem - mogę się założyć z każdym, że za rok znó będą derby. Nie wiem z kim (z Niecieczą? z Groclinem) ale wiem na pewno że na Kałuży nas będą podejmować.

mitmichael 24.04.2012 08:04

Filipiak sobie normalnie kpi z wszystkich takim postepowaniem - takie cos powinno byc tępione. Mam nadzieje, ze sie w Niecieczy nie zgodzą - w koncu z tego co bylo niedawno w mediach beda sie starali o to, by moc wystepowac na stadionie Hutnika.

1q2 24.04.2012 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1243080)
Nie no, wybacz, ale w porównaniu do tegorocznego mistrza, to my rok temu tytuł wywalczyliśmy w pięknym stylu.

hehe, coś w tym jest - tak sobie zaglądnąłem do statystyk i na wiosne już teraz mieliśmy mistrza, z bilansem 8-2-2.
Dziś najbliższa tytułowi Legia na 3 mecze przed końcem ma wiosenny bilans 4-4-2
Gdzie nie pisze tego by się podniecać tym(bo nie ma czym) czy dyskredytować Warszawiaków, ale jak Legia zdobędzie ten tytuł, to w jeszcze słabszym stylu niż my rok temu.

Teoretycznie wszystko się powinno rozstrzygnąć w przed ostatniej kolejce, jeśli oczywiście w tej się nikt nie potknie(bardziej obstawiał bym Ruch bo ŁKS nie odpuści a Jaga na wyjazdach to koszmar)

Natomiast co cieszy, to to ,że choć ciężko podejrzewać ligę o 100% czystość, to jednak w porównaniu z tym co było to niebo a ziemia.Skończyły się wielkie serie gdzie grając chujnie i tak się wygrywało bo albo sędzia drukował albo (częściej) przeciwnik się podkładał.
Kilka lat temu to taki mecz parchy-Widzew to 100% jedynka - dziś 'walka' o utrzymanie to faktycznie wygląda jak walka o to kto chce spaść;)
Mistrza też 'nie ma komu'
Ruch się trochę zaciął, Legia gra słabo a nawet Śląsk który gra tragicznie, ma jeszcze szanse na tytuł.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1243092)

Jestem za - wtedy ich kurestwo sięgnęło by szczytu, choć wydaje się że większe i tak być nie może.

ps. na takie 'derby' to jakbyśmy grali w ich markecie to trza by całą pulę Unii przekazać i liczyć że coś nam skapną bo to de facto ich takie pseudo derby by były;)

studio 24.04.2012 12:53

A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?

1q2 24.04.2012 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1243154)
A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?

Choćby dla samej satysfakcji że wygrało się bo się było na prawdę dobrym a nie dlatego że reszta była jeszcze bardziej chujowa.
Zresztą tzw styl(nie mylić z efektowną grą)to jedyny klucz do sukcesu, choćby w Europie - nie da się grać chujowo i osiągać sukcesów w pucharach.
Tak więc taka sytuacja jaka jest, nie wróży niczego dobrego jeśli chodzi o europejskie puchary..gdzie mnie to zbytnio nie martwi bo Wisły w pucharach nie będzie.

szprotson 24.04.2012 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1243158)
Choćby dla samej satysfakcji że wygrało się bo się było na prawdę dobrym a nie dlatego że reszta była jeszcze bardziej chujowa.
Zresztą tzw styl(nie mylić z efektowną grą)to jedyny klucz do sukcesu, choćby w Europie - nie da się grać chujowo i osiągać sukcesów w pucharach.
Tak więc taka sytuacja jaka jest, nie wróży niczego dobrego jeśli chodzi o europejskie puchary..gdzie mnie to zbytnio nie martwi bo Wisły w pucharach nie będzie.

o czym my rozmawiamy ?

Wisła rok temu tak samo byla bez stylu, nawet na koniec z Polonią zafundowali grubą żenadę,wiec nie ....... ze wygraliśmy bo byliśmy naprawdę dobrzy.
Wygrywa lige ten kto jest na 1 miejscu, styl jakim to zdobędzie jest chuja warty bo nie przekłada sie na nic.Tak jak gra sie w pucharach nie gra sie w lidze co pokazała m.in Legia gdzie prezentowała futbol jakiego w ekstraklasie zaprezentować nie może.
Wiec nostradamusy od stylu, ja wiem ze boli ze kur** zostną MP ale sytuacja analogiczna jak rok temu gdzie Legionisci pisali ze liga dno i bez stylu a my odwrotnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl