Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

heoij 30.12.2018 23:36

Już prawie północ, a negocjacje między Sharksami i Panem Hartlingiem nadal trwają...

https://pbs.twimg.com/media/DvsMCKMWoAAnXb1.png:large

Karherop 30.12.2018 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tonamini (Post 1526237)
Zastanawiam się jak to musiało wyglądać za kulisami..

- Ty no i jak tam z czasem stoimy?
- No potrzebujemy jeszcze dnia, góra dwóch
- Dobra, trzeba coś wymyślić, jakieś pomysły?
- Gościu nie wiem, jak tu jestem od fakturek i najmów, a nie wymyślania jakichś pierdół.. Napisz że Vanna chory, czy coś...

Mnie niestety nastraja negatywnie co innego.
Bo najgorsze nie jest za nami... ale przed nami.

Scenariuszy na najbliższe tygodnie , dni, na godziny jest kilkanaście i nikt nie jest w stanie przewidzieć jak tok to się zakończy.
Bo nawet po bankructwie to jest tryliard różnych rozwiązań...

Wehrmacht 30.12.2018 23:39

Nikt nic na temat sluchow, ktore docieraja niby do Pola?

Deteinate 30.12.2018 23:40

Dobra, ogarnijmy kilka rzeczy, bo sie pogubiłem w tym wszystkim:

> w czyich rekach jest klub w tym momencie? Pietrowskiego, Vanny i Hartlinga, czy TSu?
> kto i jak ustali czyja własnością jest Wisla Kraków S.A.?
> kto odpowiada za social media, m.in konto twitterowe, ale tez oficjalna stronę klubu?
> do kogo mialy isc przelew/przelewy, bo sa rozbieżne informacje, ze albo na konto S.A. albo przelewów jest wiele, do rożnych wierzycieli
> zakładając, ze przelew dojdzie na konto S.A., w poniedziałek, to w czyich rekach ta spółka będzie sie wówczas znajdować?
> skoro nie zostal podpisany zaden aneks do umowy dotyczacy przedluzenia deadline'u to kto odpowiada za to co sie dzieje w spolce obecnie tj. od 29 do 31 grudnia 2018?
> czy w jakikolwiek sposob da sie zweryfikowac miejsce pobytu osoby podajacej sie za Vanna Ly?
> czy zarzad S.A. oraz p.o. prezesa Adam Pietrowski podejmowali w tym czasie jakiekolwiek decyzje? Czy decyzje podejmowane od piątku do poniedziałku sa w jakikolwiek sposób prawomocne lub wiążące?
> kiedy dokładnie Marzena Sarapata podała sie do dymisji? W Szwajcarii, przy podpisywaniu dokumentow, 22 grudnia, gdy ustanowiono nowy zarząd, czy w innym terminie?

Ten cyrk szybko sie nie skończy i w tym momencie juz nie wiadomo kto chce kogo tutaj oszukac - konsorcjum TSa, TS konsorcjum, oba podmioty nawzajem czy to wszystko odgórna ustawka.

messu1906 30.12.2018 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1526241)
Apeluje do Adminów o przyjrzenie się następującym przypadkom z tego forum:

Dobcio oraz filipski - którzy nagle przez kilka dni strasznie się tu naprodukowali, zgrywali "kumatych" i przedstawiali nowych właścicieli jako "poważnych biznesmenów"

oraz

jean_meslier , messu1906, Valencia oraz innym założonym w przeciągu ostatniego miesiąca/kilku miesięcy - spuszczające się nad Jadczakiem i reportażem z TVN-u oraz przedstawiające całe środowisko kibicowskie na Wiśle w jednoznacznie negatywnym świetle bazując jedynie na przesłankach i insynuacjach. Każdy widział ten reportaż,każdy wie o co tam chodzi,już to było wałkowane tysiące razy,a Ci tu wykrzykują jakby Amerykę odkryli.

Mam wrażenie że to forum stało się albo platformą ataku botów z TVN-u czy kibiców/szyderców z innych drużyn lub dzieje się jakaś grubsza akcja.

A do kibicowskiej braci apeluje,patrzcie co czytacie i nie dajmy się podzielić.

zabawnie to wszystko brzmi z ust osoby ktora na forum w przeszlosci prowadzila pro-Ruchowską propagandę która (wraz z tysiacem innych rzeczy) doprowadzila do tego ze teraz jestesmy w glebokiej dupie

zaloze sie ze na stadionie jestes jednym z tych gosci ktory zawiesza transparent z PDW?

El'kabat 30.12.2018 23:41

Jakich słuchów?

jacku6 30.12.2018 23:41

i po co ten płacz i rzewne żale, jutro kasa jest na koncie

Valencia 30.12.2018 23:46

@BiałaGwiazda
Narracja wystosowana przec ciebie oraz flaga w podpisie ze sloganem Mandati Da Dio per rovinarvi la vida - ZESŁANY PRZEZ BOGA BY NISZCZYĆ ŻYĆIE w połączeniu z sympatiami WSH do włoskiego klubu Lazio Roma również nie świadczy o przypadkowości Twoich postów.

ostatecznybłysk 30.12.2018 23:46

Cytat:

Nikt nic na temat sluchow, ktore docieraja niby do Pola?
To znaczy? i skąd te "słuchy" z yt, twittera?

PAWEŁ 30.12.2018 23:46

Filipski ja Ciebie proszę

Karherop 30.12.2018 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacku6 (Post 1526248)

12 lat czytać forum i napisać pierwszego posta właśnie o tej treści :)

Dobre!

martinho04051993 30.12.2018 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacku6 (Post 1526248)

Czyli chcemy ciągnąć ten kabaret dalej?

Lonia 30.12.2018 23:51

Cytat:

Mnie niestety nastraja negatywnie co innego.
Bo najgorsze nie jest za nami... ale przed nami.

Scenariuszy na najbliższe tygodnie , dni, na godziny jest kilkanaście i nikt nie jest w stanie przewidzieć jak tok to się zakończy.
Bo nawet po bankructwie to jest tryliard różnych rozwiązań...
o, dokładnie mam to samo ,bo to czego jesteśmy świadkami juz niemal na 100% jestem pewien,mam nadzieje,że już niedługo będą to ciągnąć ,tylko co dalej?

VanBasten 30.12.2018 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1526173)
Poparcie rowniez i ode mnie. Jesli Wisla upadnie to nowy twor nie bedzie ta sama Wisla chocby nie wiem ile osob probowalo zaklinac rzeczywistosc. To tak jakby sie juz dzis przerzucic i kibicowac calkiem innemu klubowi. Dlatego nie mamy prawa upasc, nie mamy prawa zostac druga Amica Poznan. Trzeba jakos to ogarnac, nie wiem, sprzedac wszystkich zawodnikow splacic dlugi i nawet zleciec z ligi raz, drugi, piaty, a potem wrocic ale jako TA SAMA WISLA, a nie sztucznie stworzone nie wiadomo co by tylko nie musiec placic kasy.

My będziemy tą samą Wisłą bo nie kupimy sobie licencji od innego klubu tak jak Amica Poznań . Sekcja piłki nożnej zawsze była w TS a po przyjściu Cupiała stała się osobna sekcja jako SA . Tez można by powiedzieć że to inna Wisła ale to nie tak .

Drozd 30.12.2018 23:52

Logicznie patrząc choroba Ly nie powinna mieć żadnego wpływu na ew. przelew. Bo przecież rozłożyło go w samolocie. A ten został zlecony przed wylotem. Jeżeli wierzyć w dotychczasowe informacje. Jeżeli tak to jaki sens ma informowanie o tym teraz. Informator ma przecież świadomość że wywoła tym falę szydery połączonej z defetyzmem skierowanej we własną stronę. Moim zdaniem taka informacja jest uzasadniona tylko w sytuacji kiedy jest ona prawdziwa i faktycznie Ly poważnie zaniemógł, a jutro przyjdzie kasa.

Wtedy wszyscy Ci którzy teraz mają używanie będą załatwieni na cacy.

Nie wspominając o tym na co zachorował nowy właściciel Wisły. Ktoś tu wspominał że może iść na noże...

yarow 30.12.2018 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1526251)
Filipski ja Ciebie proszę

... a co się od wczoraj stało/nie stało :) nowego?

Dobcio 30.12.2018 23:52

Ja tylko zaznaczę użytkownikowi Biała Gwiazda, że jak byłem na meczu Lazio Wisła w Rzymie to "kibice" Lazio pozdrawiali nas symboliką zakazaną w Polsce jako propagowanie ustrojów totalitarnych tj. heilowali, używali pozdrowień hitlerowskich itp. Mówiąc delikatnie dodatkowo niepochlebnie śpiewali o Polakach.

Ja biorę pełną odpowiedzialność za swoje słowa. Zastanów się czy Ty bierzesz odpowiedzialność za wspieranie organizacji związanych z klubem Lazio.

To wstyd dla mnie i dla wszystkich myślących Wiślaków, że pewni ludzie robią interesy z tym klubem firmując się marką Wisły Kraków. Henryk Reyman by Wam tego nie wybaczył. Ja wam tego nie wybaczę i wiele osób Wam tego nie wybaczy.

Coglin 30.12.2018 23:52

Skąd się najebało tych junior memberow z grudnia?
I jeszcze wszystko wiedzą, normalnie najmądrzejsi.
Słuchajcie ich, oni prawdę wam objawia - kto zły, kto dobry.
Ciekawe gdzie byli do tej pory?

O.s. taaaaa i jeszcze Dobcio i ten drugi do kompletu.

jacku6 30.12.2018 23:55

sorry ale musialem, mam duuuużo cierpliwosci ale nie da sie tego czytać, wstrzymajcie sie z placzem do jutra czy to tak wiele?

X-Ray 30.12.2018 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacku6 (Post 1526260)
sorry ale musialem, mam duuuużo cierpliwosci ale nie da sie tego czytać, wstrzymajcie sie z placzem do jutra czy to tak wiele?

Ile się jeszcze wstrzymać? Na początku do 28, potem do 29, teraz do 31. Potem do 2 stycznia? Każdy ma swoje nerwy.

BiałaGwiazda 30.12.2018 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez messu1906 (Post 1526246)
zabawnie to wszystko brzmi z ust osoby ktora na forum w przeszlosci prowadzila pro-Ruchowską propagandę która (wraz z tysiacem innych rzeczy) doprowadzila do tego ze teraz jestesmy w glebokiej dupie

zaloze sie ze na stadionie jestes jednym z tych gosci ktory zawiesza transparent z PDW?

Główna różnica między mną a tobą to data założenia tutaj konta.

Po drugie,to nie zgoda z Ruchem doprowadziła do tej sytuacji tylko brak pieniędzy i/lub jakieś wały w TSie. Nie rozstrzygam czy były czy nie,nie mam dowodów,ty też nie masz więc jak nie ma solidnych podstaw to się milczy a nie klepie co popadnie.

Po trzecie,problemy finansowe zaczęły się od około pół roku. Wcześniej takich problemów nie było. Nie jestem obrońcą TS, WS czy kogokolwiek,jestem krytycznie nastawiony do tego co się działo z brakiem wypłat dla piłkarzy i sztabu ale z tym linczem bym się wstrzymał przynajmniej do rozwiązania tej całej sytuacji.

Po czwarte,nie, nie wywieszam,nie jestem chuliganem ani nikim z tych kręgów. A transparenty PDW możesz znaleźć na trybunach Legii,Lecha, Lechii i innych poważnych klubów z poważnymi inwestorami.

PAWEŁ 30.12.2018 23:58

yarow
przecież to jest konto poduszka aby ktoś miękko spadł zresztą nie tylko to konto

VanBasten 31.12.2018 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1526202)
Przecież to prześwietlenie było dementowane. Akurat Majchrowski jako jeden z nielicznych szybko wyraził swoje zdanie o tych inwestorach nazywając skośnookiego skośnookim. Co oczywiście zostało odczytane na forum jako przejaw jego "cracoviackości".

Raczej chamstwa i prostactwa ....

Karherop 31.12.2018 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1526259)
Skąd się najebało tych junior memberow z grudnia?
I jeszcze wszystko wiedzą, normalnie najmądrzejsi.
Słuchajcie ich, oni prawdę wam objawia - kto zły, kto dobry.
Ciekawe gdzie byli do tej pory?

O.s. taaaaa i jeszcze Dobcio i ten drugi do kompletu.

Mnie to akurat bardzo nie dziwi, patrząc ile w realnym świecie osób nagle zaczyna dyskutować o Wiśle,.wielu znajomych nagle jest w temacie, a nigdy wcześniej specjalnie piłka się nie interesowali.

O mediach już nie wspomnę. Klick bajty gwarantowane. W rankingu medialnym wyprzedzimy za grudzień konkurencję o lata świetlne .

David. 31.12.2018 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez messu1906 (Post 1526246)

Zabawne. Musicie się w końcu zdecydować. Dla niektórych z was Ruch to gwóźdź do trumny dla WSH bo niby ich sprzedali dla drugich to synonim upadku klubu przez WSH.
Trzeba być kretynem aby uważać, że to co się tu dzieje to sprawa zgód. Był taki jeden co pisał, że za SWL by tak nie było :-D
Konta z 12.2018 powinny z automatu mieć zakaz pisania przez miesiąc.

Deteinate 31.12.2018 00:01

.

do usuniecia

Stelio 31.12.2018 00:03

Pisałem to już tydzień temu i miałem nadzieję, że będę się mylił. Niestety... Inwestorów i ich "poważność" zaspoilerowała nam już "poważność" Pietrowskiego w pierwszych kilku wywiadach. Nie wiem co mam myśleć o całej akcji, najgorsze jest to, że już kompletnie nie ufam nikomu, NIKOMU, żadnej frakcji w klubie... To jest jakaś porażka, największą i jedyna więź w tym wszystkim odczuwam tylko z Wami na tym forum... z ludźmi którzy są tak samo pogrążeni w niewiedzy jak ja...

ostatecznybłysk 31.12.2018 00:03

[QUOTESkąd się najebało tych junior memberow z grudnia?][/QUOTE]
Sorry, nie wiedziałem że trzeba być senior memberem na tym forum, żeby móc kibicować Wiślę. Założyłem konto ze względu na obecną sytuację, przyznaje. Ale napewno nie "I jeszcze wszystko wiedzą, normalnie najmądrzejsi.", ja chciałby się właśnie dowidzieć co jest grane czwarta liga czy eldorado, chyba jak każdy.

yarow 31.12.2018 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1526264)
Eee skąd takie przypuszczenia że to dotyczy 28go a nie teraz?

Dlatego, że komunikat opisuje sytuację, że Wanna Ly zachorowł 28 - i że dlatego nikt się nie mógł z nim wtedy skontaktować. Nie oznacza to oczywiście, że choroba - umówmy się - pic na wodę - się już skończyła ale nie oznacza też, że w związku z jej potencjalnym trwaniem, nadal nie będzie z Wanną Ly kontaktu.

Wehrmacht 31.12.2018 00:06

Pol w tym swoim vlogu z dzisiaj powiedzial, ze dchodza go sluchy, ze cos sie moze dzieje poza zlota 3 azjatyckich finansow i ze moze na poczatku stycznia cos z tego bedzie. Nie chce rzucac nazwiskami, bo tylko by tu kociokwiku narobily. Wystarczy sobie to wlaczyc na Youtubie i ostatnie 2 minuty obejrzec.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl