![]() |
Cytując klasyka... "Pan Hartling się z tego śmieje", a zapowiadane pozwy stały się faktem :)
|
O maszyna ruszyła :-D teraz pozew dla jadczaka :-D
|
Przecież Marzena była tak zapracowana, że dopiero teraz ma czas na pozwy. Od szymonka chyba będzie chciała 1 mln.
|
Najpierw pozwy, teraz nowa strona. W końcu to co obiecywała Sarapata zostało wykonane. I co niedowiarki, kopara opadła?
|
Czyny. Nie słowa. Kolejny raz :)
W dodatku ważny news że klub wzywa Sarapate do zwrotu 523 tysięcy. Jeśli mają dowody że to była nieuprawnioną podwyżka to czeka nas niezła akcja w sądzie. Skuteczności jednak Sarapata nie ma zbyt wysokiej :) |
Pewnie zaproponuje 250 tys dla Wisły i po cichu wszystko się rozejdzie.Ciekawe jak ma się sprawa z Dukatem,też zostanie pociągnięty do odpowiedzialności ?
|
Taki trojkat:)
http://weszlo.com/2019/03/25/sarapat...iace-sarapaty/ |
No co, w trójkącie kazdy swoje dostanie :lol: i to bez kolejki:lol:
|
Czyli wiemy już gdzie mieszka. Tj jest koło Zielonego mostku w Bronowicach. Mąż firmę ma z kolei z tyłu serwisu Skody na Zakopianskiej i zostaje jeszcze kancelaria z Karmelickiej. Grafy powinny już malować się tam na os. Złota Podkowa na pełnym gazie bo wszystko mamy jak na tacy. W pobliskim sklepie spozywczym trzeba przedstawić kim ona jest. Wiem że pomysły jak spod budki z piwem ale niech poczuje co my czuliśmy w grudniu. Pełen chaos i zatrwozenie co z klubem
|
Tak mi się przypomniało - wiadomo czy Meresiński oddał Wiśle tyle ile miał oddać? Jakiś dziennikarz drążył ten temat?
|
Właśnie trafiłem na wywiad z prezesem:
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_29817.html |
Doszło do rozmów, efektem porozumienie.
✔️Wracają flagi, wracają oprawy, wraca doping, wraca UW! 👏 https://t.co/IIXuXtPWN3 -Krzysiek Kiewicz na Twitterze Pisałem, że flagi wrócą szybciej niż myślicie :) Brawa dla UW i zarządu. OGIEEEEEEŃ :tsw_raca: |
Cytat:
|
|
Skąd są te cytaty Ultra Wisła? Bo ja na ich fb nic takiego nie widzę...
|
z fb Ultra Wisła w komentarzu pod ostatnim postem
|
Wg mnie te flagi, ultrasi to temat poboczny.Nie możemy teraz się kłócić o cokolwiek jak ważą się losy. I to nie będzie na najbliższe dni ale lata jak dojdzie do sprzedaży klubu. Mam też nadzieję że Sarapacie grozi niebyt oraz ciekawi mnie jakim sposobem odzyskamy od niej te pół banki bo sąd raczej zdecyduje dla nas. Nowy właściciel przecież i tak nie pójdzie na układ z Sharksami a teraz chodzi o jedną flagę. Wislocki na razie dobrze robi i tonuje wybuchowe charaktery.Czas zaleczy rany a nam musi zależeć tylko na klubie a nie układach kolesi. Tu chodzi o naszą dumę, radość i niesamowite wspomnienia jak ostatnie 20 lat które każdy z nas pamięta. Nic i nikt nie jest ponad klub!!!!
|
Szacunek dla UW za decyzje o dopingu. W jedności siła.
|
@donecki
Nikt się nie łudzi, że wyciągniemy kasę od sarapaty. Chodzi raczej o to by już jej nie zapłacić ani grosza... a tego wymagają procedury licencyjne by nie zalegać z kasą pracownikom... Teoretycznie istnieje możliwość zlicytowania majątku itp, ale nie wierze że się na taki przypadek nie zabezpieczyła. Choć z drugiej strony to nawet coś tam Meresiński spłacał.. Dobrze, że Zarząd dogadał się z UW. Ktoś może bagatelizować tą kwestię dla inwestorów, ale jednocześnie nikt w Polsce nie ukrywa, że nie sztuką jest rzucić kasa (na skalę piłkarską małą) i kupić klub, ale nim zarządzać i dogadywać się z kibicami. Wisłocki pokazał, że się da i to jest dobrym sygnałem dla inwestorów. |
donecki akurat nowy właściciel by normalnie wpuścił Szarksów na stadion, flagę też. Co jakiegokolwiek biznesmena obchodziłby jakiś paralityk w okularach z tvnu i jego durne komentarze? Nikogo nie obchodzi co kto robi w życiu poza stadionem, przychodzi na stadion to płaci kasę, wiadomo że nie wpuszczą Szarksów do kasy klubowej jak to było za poprzedniego zarządu ale to jaka flaga będzie wisiała czy kto będzie na stadionie żadnego biznesmena właściciela nie obchodzi
|
Now, oczywiscie. Przeciez, wszystkie firmy maja w dupie takie popierdulki jak wizerunek.
|
Cytat:
Jadczak już pokazał swego czasu, że "potrafi" nawiązywać kontakt z naszymi potencjalnymi inwestorami (Paul Bragiel). Po co mu dawać kolejne preteksty? Wisła ma opinię ogromnego klubu z piękną tradycją ale jednocześnie o mocno nadszarpniętej opinii. W szczególności w temacie wpływu kibiców na funkcjonowanie klubu. Wisłocki czyni ruchy najlepsze z możliwych i za to mu chwała. |
Sarapata wystawiła jakiś czas temu mieszkanie na sprzedaż. kolega miał ofertę. nie wiem co dalej z tym mieszkaniem, cena poniżej 300 tys była. co w sumie było niską ceną jak na Złotą Podkowę.
|
Hahaha, dobra przychodzi gościu z kasą, kupuje klub i nim rządzi. TVN robi materiał że na stadionie wisi flaga Wisła Sharks i co wtedy? Biznesmen bankrutuje bo o nim paralityk zrobił materiał że ten dał wywiesić flagę haha. Klub nie był na skraju upadku bo wisiała flaga WSH czy dlatego że paralityk zrobił materiał tylko dlatego że jakaś tępa baba zajebała hajs z innymi osobami ( WSH to ponad 100 osób a nie te 5 czy 10 co było w to wszystko zamieszane). Właściciel który byłby wstanie kupić klub i go utrzymać mógłby kupić cały tvn i go usunąć a nie przejmować się co napisze jakiś paralityk w okularach
|
Cytat:
Ostatnie napisane przez Ciebie zdanie to tylko pokazanie niskiego poziomu IQ. Dlaczego ktoś kto ma dużo kasy i kupi np. Wisłę ma kupić TVN i go rozwiązać? Bo ktoś się na ulicy krzywo popatrzył/ Bo ktoś coś o nim napisał? ŻADEN normalny biznesmen takiego czegoś nie zrobi bo używa czasem mózgu! Niestety jak widać nie wszyscy to potrafią... Podsumowując krótko i na temat... Polecam barana o ścianę. Ewentualnie kontakt z lekarzem lub farmaceutą. |
Cytat:
|
Takie głupie pytanie na rozkminę wieczorną -- skoro prezes Wisłocki był w Szwajcarii i BRAŁ czynny udział w szwindlu pod tytułem "skośnooki" a ostatnio po turnieju bajeruje i przybija piątki z "ekipą" jak gdyby nigdy nic to dlaczego teraz nagle zmienił front? Dostał pozwolenie? Poczuł się bezpiecznie? Gra pod publiczkę? Jakieś pomysły?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
..........
|
Może razem w Turcji byli...
|
Cytat:
Dla mnie rola kozła ofiarnego to nie głupie tłumaczenia ale rzeczywistość. Za podobnego uważam Golde, ale pewnych plam i tak już nie da się zmazać. |
Jak co roku, trzymam rękę na pulsie - no więc już jest, nowe, świeżutkie sprawozdanie finansowe klubu za ostatni rok obrotowy, rok światłego przywództwa pana D. i pani, miejmy nadzieję już niedługo także z jednoliterowym nazwiskiem, mniejsza czy S, czy C.
W dużym skrócie - rok obrotowy 2018 zamknął się drobną stratą ok. 7,5 mln zł netto. Na podstawowej działalności operacyjnej znowu ponad 10 baniek straty. EBIT ok. -6,7 mln zł. Zobowiązania ogółem utrzymano na podobnym poziomie blisko 89 mln zł, zmniejszono rezerwy na zobowiązania o ok. 1,5 mln zł, zobowiązania długoterminowe o ok. 2,5 mln zł i zwiększono zobowiązania krótkoterminowe o blisko 5 mln zł. Zobowiązania finansowe ogólnie wzrosły, te "przejęte" przez TS od TF minimalnie spadły, termin ich spłaty - nie wcześniej niż 2036. Wzrosły pożyczki "ratujące" (te sprzed 31 grudnia, czyli sprzed TRIO), do ok. 3,6 mln zł. Ponad 16 mln zł zobowiązań jest zabezpieczone na przyszłych przychodach (ESA). Suma bilansowa oczywiście spadła, wartość aktywów (głównie należności) też. Przychody ze sprzedaży wzrosły z 26 do 26,5 mln zł. Kasa z biletów była mniejsza niż w 2017, większa za to z praw medialnych i reklam/sponsoringu. Na transferach zarobiliśmy grosze w porównaniu do 2017 r. (ponad 9 mln zł mniejszy zysk), ale może to i dobrze, mniej było do - nomen omen - wytransferowania. Ponieważ byliśmy biedni, ale z klasą, wartość (księgowa) wynagrodzeń oczywiście poszła w górę w stosunku do 2017 o ok. dwie bańki na umowach cywilnoprawnych (wszystkich) i działalności gospodarczej zawodników łącznie. Inne wynagrodzenia akurat spadły, za wyjątkiem zarządu, ale wszyscy już doskonale wiemy od kilku miesięcy, że ówcześni zarządcy uznali, że zarabiają za mało za tak niewdzięczną pracę. Potencjalne zobowiązania wobec "byłych trenerów" oszacowano na ok. 1,2 mln zł. Przepływy oczywiście ujemne. Niestety, lektura części opisowej nie jest tak interesująca jak w zeszłym roku. Z powodów obiektywnych (przejrzystość działań poprzedniego zarządu w połączeniu z zabraniem sporej części dokumentacji przez prokuraturę), w sprawozdaniach więcej jest o działaniach ratowniczych podjętych po nowym roku niż o szczegółach transakcji z 2018 r. Na pewno rzuca się w oczy stwierdzenie, że warunki transakcji z 2017 i 2018 r. nie odbiegały od warunków rynkowych, mam nadzieję, że zawarte tam tylko z powodów księgowo-podatkowych... Szczegóły każdy może znaleźć w ogólnodostępnym portalu eKRS Ministerstwa Sprawiedliwości. |
Można jakoś wywnioskować ile obecnie mamy długu do spłacenia ? Oczywiście licząc tegoroczne wpływy i wydatki.
|
Pewnie niewiele się zmieniło i jest koło 80 mln.
|
Cytat:
Kwota "realnego" długu to ok 40 mln. Zapewne zryw styczniowy niewiele go załatał, ale dał szansę na bieżące funkcjonowanie. Po dzisiejszej lekturze wywiadu z Wisłockim co raz więcej wskazuje, że klub w tej formie właścicielskiej dociągnie do końca roku, choć obawiać się można o wpływy na jesień. |
Cytat:
|
|
Hype po zimie się skończył, nikt tego klubu nie weźmie a i pewnie Jarkowi za jakiś czas skończy się zapał... no cóż, lata chude w dalszym ciągu przed nami...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl