Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Maciuś 04.02.2010 10:10

Trzeci rok Skorza narzeka ze nie ma wysokiego napastnika. A wiecie jaka jest pierwsza zasada trenerki? Taktyke dobiera do ludzi a nie ludzi do taktyki. Nie mamy Eto'o czy innego Toniego? To po jaka cholere te dlugie pilki na Brozka???!!! Geniusz taktyczny wychowany przez seniora Janasa, o losie slodki :/

Bronex 04.02.2010 11:19

Tak sobie myślę ,że chyba największe szanse na to aby Wisła na kimś zarobiła przyzwoicie daje chyba Kirm. Mam szczerą nadzieję ,że na MŚ pojedzie i ktoś się nim zainteresuje. Co więcej może ktoś za niego dobrze zapłaci. Z resztą będzie o wiele trudniej. Jeżeli potencjalni kupcy oglądają naszych gwiazdorów tylko na tle ligi to nie liczmy na to ,że ktoś wyłoży tyle kasy ile Bogusław zamarzy. Tu by się chciało ciągnąć po 3 mln euro za piłkarza a podstaw do żądania takich kwot nie ma. Dobra runda w pucharach mogłaby ten stan rzeczy zmienić. I o to w gruncie rzeczy chodzi od lat i zawodnikom i właścicielowi. Niekoniecznie trenerom bo oni najchętniej szukali by wszelkich dróg aby dobry skład utrzymać.

Według mnie kilka osób na tym forum troszeczkę myli pojęcia. Używanie retoryki w stylu "jesteście tacy mądrzy to zróbcie zrzutę i kupcie piłkarza" to nieporozumienie. Każdy stara się w miarę możliwości , pośrednio czy bezpośrednio wspierać klub finansowo. To ,że jednostkowo to jest zazwyczaj kropla w morzu potrzeb nie upoważnia do tego abyśmy chwalili pod niebiosa złe mechanizmy ślimaczące się latami albo siedzieli cicho. Albo teksty w stylu "to się przerzućcie na Barcelonę albo Real". No ludzie! Kibicowanie klubowi to jest trudno definiowalny rodzaj więzi emocjonalnej , oddanie , troska o niego , obojętnie czy jest dobrze czy źle. Jak się można przerzucić. To zmieńcie sobie rodziców , męża ,żonę , chłopaka , dziewczynę.

Jak trzeba zaciskać pasa, oszczędzać to niech klub robi to z głową. Zdobycie MP daje nam przepustkę do blamażu w Europie. Czy jest sens o te krajowe tytuły się tak zabijać? A może trzeba odczekać, nawet kosztem wyników , splendoru wdrożyć jakiś plan sanacji. Jak nie ma kasy na transfery gotówkowe to szukajmy trenera który zacznie szkolić ale przy tym nie nakładajmy mu na plecy bagażu nierealnych żądań (wygraj LM , LE , MP ,PP co jeszcze ) ... Skorża widząc ,że na transfery nie ma co liczyć powinien zakasać rękawy i w obszarze swojej działki zacząć intensywnie pracować nad zawodnikami (młodymi , starszymi nad każdym). On tymczasem siedzi i narzeka. Przecież Wisła gra tak naprawdę słabiutko. Pewne rozwiązania wystarczą na rodzimych ogórków , ale na lepszych z naszej ligi już nie. To jest dla nas sygnał.

Może nam potrzeba w tych trudnych latach nie trenera roszczeniowego ale trenera pracującego u podstaw. Może całe wysiłki powinny być skupione nie na przesiewaniu śmieci przez przetak na kolejnych zgrupowaniach ale właśnie na rzetelnych metodycznych poszukiwaniach kadry szkoleniowej.

gigant 04.02.2010 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 850635)
Trzeci rok Skorza narzeka ze nie ma wysokiego napastnika. A wiecie jaka jest pierwsza zasada trenerki? Taktyke dobiera do ludzi a nie ludzi do taktyki. Nie mamy Eto'o czy innego Toniego? To po jaka cholere te dlugie pilki na Brozka???!!! Geniusz taktyczny wychowany przez seniora Janasa, o losie slodki :/

Bo to jest od 3 lat szkolony element na wypadek gdyby kiedyś udało się ściągnąć wysokiego napastnika. Ot takie działanie na przyszłość. Później wystarczy wysokiego trafiać piłką w dynkę, co bedziemy już mieli opanowane i mamy seryjne MP, a może i LM.

-Goral- 04.02.2010 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 850644)
Skorża widząc ,że na transfery nie ma co liczyć powinien zakasać rękawy i w obszarze swojej działki zacząć intensywnie pracować nad zawodnikami (młodymi , starszymi nad każdym). On tymczasem siedzi i narzeka.

No jasne on tylko siedzi i narzeka.
Przecież cały czas są treningi, zgrupowania i cały czas jest praca jest z zawodnikami. Wystarczy przeczytać wypowiedź Clebera np o Marcelo jak bardzo się rozwinął przez ten rok.
A jak Skorża daje wywiad którego nie mógł odmówić bo to strona oficjalna Wisły to ludzie piszą że siedzi i narzeka.

omen69 04.02.2010 13:43

do tas de fleia:
Przypomnę, Issa Ba:
sezon 09/10 - 0 minut w meczach oficjalnych
sezon 08/09 - 22 minuty
sezon 07/08 - 51 minut
sezon 06/07 - 594 minuty...
Czyli w ciągu 2,5 roku facet nie zagrał jednego pełnego meczu.
Dla porównania Cantoro:
sezon 09/10 - 626 minut... czyli prawie tyle co Ba przez 3,5 roku!
Dlatego jestem sceptyczny co do tego transferu. Rozumiem, że nie ma kasy w klubie, ale nie rozumiem sprowadzania nawet za darmo takich graczy jak Ba (tym bardziej gdy nie ma kasy).

dj_ibutti 04.02.2010 13:44

Issa Ba - Auxerre (m.in.)
Mauro Cantoro - Wisła + Odra Wodzisław.

ekhm?

RAFi89 04.02.2010 14:06

Na stronie transfermarkt Issa Ba jest w składzie hiszpańskiej Terrassy. Sprawdziłem na ich stronie i rzeczywiście taki zawodnik znajduje się w ich kadrze.

fanfan 04.02.2010 14:19

Issa Ba dużo sobie nie pograł w Auxerre ponieważ doznał ciężkiej kontuzji i dlatego ma tak mało meczów w tej drużynie pomijając pierwszy sezon . Miejmy nadzieję że Ba wróci do wysokiej formy po tej kontuzji tak jak wrócił np. Niedzielan w Ruchu.

nesta 04.02.2010 14:44

Najpierw niech zostanie zawodnikiem Wisly... :) Pozniej bedziemy sie martwic o jego forme.

tas de fleia 04.02.2010 15:14

Nie chodzi o to, że ktoś krytykuje. Ok, może mieć takie zdanie. Ale niech to będzie czymś poparte a nie "nie bo nie". Kto by nie przyszedł na testy to jest źle. Jak później podpiszą to źle, jak nie to też źle. Przecież trzeba sobie zdać sprawę, że na testy do POLSKIEJ LIGI nie przyjdzie żaden super zawodnik. Dlatego zawodnicy pokroju Ba to jest szczyt. Bo niestety nasza liga w tej chwili poziom dna i któż tu będzie przychodził na testy. Skoro jest szansa go podpisać, to znaczy, że nie ma wymagań finansowych z kosmosu. Więc co szkodzi? Może akurat tu się pokaże. Mauro jak przychodził był co prawda młodszy, ale w Ascoli też się nie nagrał za wiele. Zresztą więcej takich przykładów. Powtarzam tacy zawodnicy jak Ba to w tej chwili szczyt finansowych możliwości Wisełki z tego co widać, więc narzekanie nic tu nie da.

rw88 04.02.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 850634)
O Nurkoviciu do tej pory piszecie co to się nie stało, że wyjechał. A ktoś go widział w jakimś poważnym meczu żeby tak pisać?

Z tym to się zgodzę, z Nurkoviciem jest o tyle śmieszna sprawa, że w Krakowie płacz, że go nie zatrudniono, a w Bośni ma on co najwyżej opinie podobną przykładowo do opinii Stachowiaka w Polsce - czyli pograł w jednym ze słabszych bośniackich klubów gdzie miał gorsze i lepsze momenty i gdzieś tam epizod reprezentacyjny zaliczył - nawiasem mówiąc podobny do ostatnich wyczynów Pawełka z Danią, wszedł z Iranem na ostatnie pół godziny i ze stanu 2:0 dla Bośni zrobiło się 2:3, grał całe 30 minut nie czając co się dzieje wokół niego i po tym występie był Nurek mocno napiętnowany w Bośnii, a jeśli chodzi o karierę reprezentacyjną jest już spalony. Dużo lepsze CV ma Ba (który raczej przez problemy osobiste niż umiejętności kariery nie zrobił) czy nawet ten Poljak (wyróżniał się w Chorwacji, po czym miał dobry sezon w Turcji, gdzie jednak kasa przestała płynąć), a większość tutaj podważa przydatność Senegalczyka czy Chorwata, podczas gdy płacze za Nurkoviciem, który nawet w Bośni ma słabszą opinie niż Sehic czy Alaim...

A i link do wspomnianego meczu "Nurka": http://www.youtube.com/watch?v=ANmbX...eature=related

wolfy 04.02.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 850702)
Dobrze powiedział Kazimierski - jak gość przez tak długi czas nie może znaleźć klubu, to znaczy, że taka gwiazdą to znowu nie jest.

To dziwi mnie, czemu Skorża chciał go do nas ściągnąć.
Według jego fanów - dobrze, że mu się nie udało. Fajnie, że się na nas wypiął, dzięki temu mamy Juszczyka, którego poziom przynajmniej znamy:lol:

Jest super.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 850646)
Bo to jest od 3 lat szkolony element na wypadek gdyby kiedyś udało się ściągnąć wysokiego napastnika. Ot takie działanie na przyszłość. Później wystarczy wysokiego trafiać piłką w dynkę, co bedziemy już mieli opanowane i mamy seryjne MP, a może i LM.

To jest w ogóle jakieś zboczenie reprezentantów Polskiej Myśli Szkoleniowej. Skąd się to u nich bierze?

Lemoniadowy Joe 04.02.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 850702)
Dobrze powiedział Kazimierski - jak gość przez tak długi czas nie może znaleźć klubu, to znaczy, że taka gwiazdą to znowu nie jest.

Parafrazując Kazimierskiego - jak trener bramkarzy tak długo nie może znaleźć bramkarza to dobrym trenerem to On nie jest.

Pan Jotka 04.02.2010 15:53

Jak może byc polska myśl szkoleniowa jeżeli u nas nie funcjonuje zadne centalne szkolenie. Jest jakas szkołk a w Lodzi, jakaś w Szamotułach, pewnie jakies pojedyncze w innych ośrodkach, ale nie ma jednego centralnego systemu. No chyba , że myśl szkoleniowa to rodzaj więzów międzu trenerami powstaly na skutek wspólnie spożytego alkoholu i wymienienia luźnych uwag. A jak o to chodzi to na pewno isteniej ta LEGENDARNA myśl szkoleniowa.

wolfy 04.02.2010 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 850706)
Parafrazując Kazimierskiego - jak trener bramkarzy tak długo nie może znaleźć bramkarza to dobrym trenerem to On nie jest.

Ja bym zmienił "znaleźć" na "wychować". Ale fakt, dobrym trenerem, to on nie jest.

Markus 04.02.2010 16:27

Nie mam zamiaru bronić Skorży, usprawiedliwiać jego błędów, ani robić zeń wybitnego trenera. Niemniej trzeba pamiętać, że operuje w obrębie odgórnie narzuconej przez RN (czyli Cupiała) złej od lat polityki sportowo-finansowej, która nic trwałego w klubie nie buduje, nie tworzy i nie daje realnych możliwości rozwoju Wisły.

Gwiaździsty 04.02.2010 16:34

Tak, tylko np. Terzottiego klub mu nie narzucił, sam go wybrał, tak jak Kazimierskiego itp. jegomości. Ta plaga kontuzji skądś się chyba bierze ? Ciekawe dlaczego staliśmy się chyba najbardziej kontuzjogennym zespołem w lidze.

funkykoval 04.02.2010 16:42

Trochę tego nie rozumiem - Maciej Skorża jest "menedżerem" Wisły i wprowadzono angielski model zarządzania, a jak sie okazuje nie wie jacy zawodnicy mogą pojawić się na zgrupowaniu w Hiszpanii. Czyżby Edek z Josefem wynaleźli takich grajków, że ich nazwiska trzeba trzymać w tajemnicy nawet przed swoim szefem ???

kot 04.02.2010 16:56

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uka_wzmocnien/

Nareszcie klub zareagował prawidłowo na te wszystkie medialne i kibicowskie szkalumnie i pomówienia. Nie mogłem już czytać tych drwin czy szyderstw z mojego klubu, który ma największy prawie budżet w kraju i płaci najwięcej piłkarzom a w mediach robi się z niego bankruta, który na przekór tym medialnym złorzeczeniom, ciągle lideruje pośród klubowych "miliarderów" z Polski i ich "niebiańskich" transferów. Ja wierzę, że jeszcze się wzmocnimy i to prawdziwie i trzymam kciuki za klub a kibicował będę jak zawsze, czy to nowym czy starym piłkarzom. Owszem, że chciałbym aby było o wiele lepiej na wszystkich frontach Wiślackich działań, ale nie uważam też, że Wisła zasługuje na taki wulgarny rodzaj "wyróżnienia" w tej polskiej enklawie piłki niepoprawnej. Możemy się katować nawzajem, ale robienie z Wisły kozła ofiarnego frustracji tych, którzy widzą winę u innych a nie u siebie, za upadek polskiej piłki, nie jest fair i śmierdzi hipokryzją w najlepszym wypadku, o ile nie bezsilnością wobec Wisły.

piotrekwrd 04.02.2010 17:01

Nie powiem żebym się nie ucieszył.
I to może uciszy niektórych pesymistów na forum. oczywiście jest możliwość że to zasłona dymna, ale nie sądzę, bo oświadczenie wydaje się naprawdę przekonywujące.

No to czekajmy...

jova 04.02.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 850594)
Zostałem wywołany więc muszę odpowiedzieć na parę spraw...
1) Cytatu tak na podorędziu nie mam ale poszukam.

Powodzenia.
Masz interesującą taktykę prowadzenia dyskusji. Kontrowersyjne opinie przemycasz zatapiając je w morzu oczywistych stwierdzeń. To ma nadać Twoim tezom wiarygodności? Następnym razem rozpocznij kolejną ekspozycję banałów od stwierdzenia "na początku było słowo". To da Ci znacznie więcej możliwości na przesłanie własnych myśli wśród faktów.

Fajnie, że wycofałeś się z wymienionych przeze mnie stwierdzeń i zastąpiłeś je bardziej ogólnikowymi myślami. Żałuję, że nie odniosłeś się do tych zagadnień bezpośrednio. Ciekawi mnie jak uzasadniłbyś tą myśl:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex
Po kilku miesiącach zatrudniono zderzak dla Skorży czyli Jarosza,żeby po kolejnych porażkach "polskiego Beniteza" było kogo jeszcze wywalić.

z której moim zdaniem wynika (w kontekście krótkiego kontraktu trenera), że prezes i rada nadzorcza działają na rzecz Skorży, broniąc jego renomy, i na niekorzyść klubu.
Cytat:

2) Tematu Petrescu nie chcę poszerzać ale pamiętaj ,że Dan odszedł z Unirei a dopiero potem zgłosił się do niego Kubań.

Gdyby Kubań rozpoczął negocjacje wcześniej musiałby zapłacić Unirei odszkodowanie na podobnych zasadach jak w przypadku transferu zawodnika. Petrescu rozwiązał umowę, bo miał oferty.
Cytat:

Z resztą jakiekolwiek czepianie się Rumuna biorąc pod uwagę dotychczasowe efekty jego pracy zakrawa trochę na kpinę z naszej strony.(...)

Zupełnie mnie nie obchodzi co osiągnął Petrescu. Nie o tym rozmawiamy!!! Dyskutujemy o pewnym aspekcie pracy trenera, a nie o ogólnej ocenie jego umiejętności.
To tak jakbym powiedział, że Uche odchodząc z Wisły zachowywał sie niehonorowo, a Ty odpowiadasz, że nie mamy prawa go oceniać, bo z powodzeniem gra w lidze hiszpańskiej.
Zarzucasz Skorży przywiązanie do stołka i twierdzisz, że skoro warunki pracy mu nie odpowiadają to powinien przygotować dymisję. Ja pokazuję Ci, że Płaczesku (*), którego wymieniasz jako wzór postępowania w takich sytuacjach, zachowywał się jeszcze gorzej. Jeszcze częściej zrzędził i miał pretensje do większej ilości osób. Ty mi odpowiadasz, że nie wolno go oceniać bo odniósł sukces. No i co z tego sukcesu? Niby jak te zagadnienia są ze sobą powiązane?

(*) jeśli ktoś nie pamięta, to przypominam, że tak przechrzcili go fani innych polskich klubów obserwując jego wieczne żale na sędziów, terminarz i panią Krystynę z gazowni.

1q2 04.02.2010 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 850736)

(*) jeśli ktoś nie pamięta, to przypominam, że tak przechrzcili go fani innych polskich klubów obserwując jego wieczne żale na sędziów, terminarz i panią Krystynę z gazowni.

Czyli rozumiem że jak pewni kibice i pewien prezydent, nazywają nas psami ,to sami siebie też tak mamy nazywać?Jeśli chcesz być konsekwentny to powinieneś też na Skorżę pisać per 'bufonik' bo przecież tak go nazywają.

rw88 04.02.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 850704)
To dziwi mnie, czemu Skorża chciał go do nas ściągnąć.
Według jego fanów - dobrze, że mu się nie udało. Fajnie, że się na nas wypiął, dzięki temu mamy Juszczyka, którego poziom przynajmniej znamy:lol:

Mam pewne "kontakty" na Bałkanach, w tym u jednego zapalonego fascynata bośniackiej piłki stąd też moja opinia jest taka, że ten Nurkovic nie zapewnia specjalnie lepszego poziomu niż prezentuje Juszczyk, przewagą Juhu jest też na pewno to, że jest po prostu Wiślakiem. Co nie zmienia faktu, że taki klub jak Wisła nie powinien się bawić w takie ciągłe testy chcąc kupić piłkarza na tak newralgiczną pozycję, mającego szanse powalczenia o pierwszy skład z Pawełkiem - cuda w stylu Muchy się zdarzają, ale na to też potrzeba czasu. A wcale nie jest tak, że na rynku nie ma przyzwoitych piłkarzy na tą pozycje, co pokazało choćby Zagłębie kupując Isailovica, a dostępni byli Kowalewski czy Białkowski. No ale być może po prostu Wisła przełożyła kupno bramkarza na lato, trudno powiedzieć.

wolfy 04.02.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 850743)
Mam pewne "kontakty" na Bałkanach, w tym u jednego zapalonego fascynata bośniackiej piłki stąd też moja opinia jest taka, że ten Nurkovic nie zapewnia specjalnie lepszego poziomu niż prezentuje Juszczyk, przewagą Juhu jest też na pewno to, że jest po prostu Wiślakiem.

Jeżeli to prawda, to szkoda słów.

Co do zapewnień na stronie głównej - poczekamy, zobaczymy. To, że potrzebujemy minimum napastnika jest oczywiste - Brożek i Boguski są kontuzjowani, Ćwielong sprzedany, został nam tylko Małecki, który dodatkowo nie może zagrać w pierwszym meczu z powodu kartek.

jova 04.02.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 850741)
Czyli rozumiem że jak pewni kibice i pewien prezydent, nazywają nas psami ,to sami siebie też tak mamy nazywać? Jeśli chcesz być konsekwentny to powinieneś też na Skorżę pisać per 'bufonik' bo przecież tak go nazywają.

Odnotowałem fakt istnienia takiego przezwiska, by podkreślić, że wiele osób dostrzegło zachowanie Petrescu. Nie zamierzam używać go zamiennie z nazwiskiem Rumuna. Teraz wszystko jasne?

1q2 04.02.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 850750)
Odnotowałem fakt istnienia takiego przezwiska, by podkreślić, że wiele osób dostrzegło zachowanie Petrescu. Nie zamierzam używać go zamiennie z nazwiskiem Rumuna. Teraz wszystko jasne?

Dla mnie od dawna jest jasne że masz na jego punkcie obsesje - Tym bardziej mógłbyś sobie darować złośliwości co do przekręcania nazwiska(bo to jeszcze bardziej pozbawia Cię jakiejkolwiek wiarygodności w tej kwestii), ale jak widać pokusa złośliwości, wygrywa nad zdrowym rozsądkiem.

szprotson 04.02.2010 17:43

Mam nadzieje ze jak za 5 lat Okuka, jakims cudem osiagnie sukces, z druzyna wyciagnieta z dupy,
nie znajda sie cudaki, ktore beda żałować ze juz nie trenuje naszego klubu.

jova 04.02.2010 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 850755)
Dla mnie od dawna jest jasne że masz na jego punkcie obsesje - Tym bardziej mógłbyś sobie darować złośliwości co do przekręcania nazwiska(bo to jeszcze bardziej pozbawia Cię jakiejkolwiek wiarygodności w tej kwestii), ale jak widać pokusa złośliwości, wygrywa nad zdrowym rozsądkiem.

Jeśli nie potrafisz merytorycznie dyskutować to z łaski swojej daruj sobie insynuacje typu "zawsze się mylisz, bo masz obsesję". Skoro nie jesteś w stanie rzeczowo i sensownie odpowiadać na moje posty, wymieniać błędów logicznych to znaczy, że moje stanowisko jest co najmniej tak mocno uargumentowane jak Twoje. Odpuść sobie więc dyskutowanie na poziomie gimnazjalnym i ataki ad persona.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 850757)
Najwidoczniej zostaniemy przy swoich zdaniach. Czyj punkt widzenia będzie bardziej styczny do realiów przekonamy się za jakiś czas.

A niby co czas ma zmienić? Zmieni treść Twoich insynuacji na temat zatrudnienia Jarosza?
Czas zmieni fakt, że stosowałeś podwójne standardy porównując Skorżę i Petrescu, że to co uznawałeś za powód by zwolnić jednego jesteś w stanie wybaczyć drugiemu?
Czas będzie miał na to wpływ tylko jeśli w przyszłości użyjesz opcji "edytuj posta".
Edit: chyba właśnie ktoś skorzystał z tej opcji, bo wypowiedz, którą tu zacytowałem, zniknęła.

Daniel Alves 04.02.2010 18:06

Cytat:

Wisła cały czas szuka wzmocnień

Data publikacji: 04-02-2010 16:30

Wisła Kraków informuje, że wbrew doniesieniom prasowym klub cały czas jest aktywny na rynku transferowym. Trwają poszukiwania zawodników, którzy mogą wzmocnić drużynę, szczególnie na pozycji napastnika, o czym na środowej konferencji prasowej wspominał trener Skorża.

Władze klubu nigdy nie zaleciły, aby wstrzymać przeprowadzanie transferów. Nie jest też prawdą, że Wisła szuka jedynie wolnych zawodników. Świadczyć o tym mogą chociażby testy w krakowskim zespole Bratislava Punosevaca, który przecież związany jest kontraktem z serbskim klubem FK Napredak Kruševac.
Dla mnie to jest ciekawy ruch klubu. Albo chcą nakręcać koniunkture, ale jednak bardziej prawdopodobne, że to sygnał dla menagerów- nie mamy upatrzonych piłkarzy, potrzebujemy piłkarzy, walcie drzwiami i oknami. Może się dogadamy jeżeli ktoś nie będzie bardzo drogi.
Byś może obawiają się, że wymysły prasy odstraszą potencjalnych chętnych.

ardianek 04.02.2010 20:04

issa ba nie ma ciagle w krakowie. mial byc juz we wt. dla mnie to jest frajestrwo puszczac sobie upatrzonego zawodnika, ktory nie ma kontrakty, do domu na jakis okres czasu, przed podpisaniem, bioriac pod uwage fakt ze 9 na 10 odpada albo przez nieprzyadntosc, albo nie dogaduje sie finansowo, taki zawodnik ktory jerst juz prawie w wisle, jest skarbem. mogli go podpisac i pouscic i bylby problem z glowy. a tak, on nam nic nei jest winien, wcale nie musi wrocic. wcale bym sie nei zdiwil ze jesli cos soba reprezentuje to spodobal sie np jakiemus shaktarowi na spairgnu, z ktorym teraz negocjucje, i ktory da mu z 10 razy wiecej niz wisla.

Daniel Alves 04.02.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 850818)
issa ba nie ma ciagle w krakowie. mial byc juz we wt. dla mnie to jest frajestrwo puszczac sobie upatrzonego zawodnika, ktory nie ma kontrakty, do domu na jakis okres czasu, przed podpisaniem, bioriac pod uwage fakt ze 9 na 10 odpada albo przez nieprzyadntosc, albo nie dogaduje sie finansowo, taki zawodnik ktory jerst juz prawie w wisle, jest skarbem. mogli go podpisac i pouscic i bylby problem z glowy. a tak, on nam nic nei jest winien, wcale nie musi wrocic. wcale bym sie nei zdiwil ze jesli cos soba reprezentuje to spodobal sie np jakiemus shaktarowi na spairgnu, z ktorym teraz negocjucje, i ktory da mu z 10 razy wiecej niz wisla.

to jakis zbawiciel?

emjot 04.02.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrekwrd (Post 850735)
Nie powiem żebym się nie ucieszył.
I to może uciszy niektórych pesymistów na forum. oczywiście jest możliwość że to zasłona dymna, ale nie sądzę, bo oświadczenie wydaje się naprawdę przekonywujące.

No to czekajmy...

no tośmy się pośmiali :lol:
:lol: czas wrócić do rzeczywistości
to czemu nie kupiliśmy Krivca?? że co że nie mielim 3 mln pln??
ale wzmocnień szukamy...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 850764)

Dla mnie to jest ciekawy ruch klubu. Albo chcą nakręcać koniunkture, ale jednak bardziej prawdopodobne, że to sygnał dla menagerów- nie mamy upatrzonych piłkarzy, potrzebujemy piłkarzy, walcie drzwiami i oknami. Może się dogadamy jeżeli ktoś nie będzie bardzo drogi.
Byś może obawiają się, że wymysły prasy odstraszą potencjalnych chętnych.

jak nie mamy upatrzonych piłkarzy
a co robią Edek z Józkiem
Branco czy inny Junco z Jaroszem??
walą ćmagę??

IncognitoTSW 04.02.2010 20:32

Okienko zaczęło się w poniedziałek oficjalnie a tu już płacze, że transfery się spóźniają... Wyluzujcie.

canarinhos 04.02.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 850727)
Trochę tego nie rozumiem - Maciej Skorża jest "menedżerem" Wisły i wprowadzono angielski model zarządzania, a jak sie okazuje nie wie jacy zawodnicy mogą pojawić się na zgrupowaniu w Hiszpanii. Czyżby Edek z Josefem wynaleźli takich grajków, że ich nazwiska trzeba trzymać w tajemnicy nawet przed swoim szefem ???

Gdyby powiedział o kogo chodzi Lech, Legia i inni dobrze by się im przyjrzeli. Gwarantuje Ci to. A ze sa obecnie w lepszej sytuacji finansowej to nie musze konczyc jakby moglo sie to skonczyc dla Wisły.

wolfy 04.02.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 850858)
Gdyby powiedział o kogo chodzi Lech, Legia i inni dobrze by się im przyjrzeli. Gwarantuje Ci to.

No, ja nie wiem, czy po tym jak w Legii zobaczyli Nurkovicia w akcji, to faktycznie nadal chciałoby im się sprawdzać "nasze" wynalazki:lol:
Nie popadajmy może w paranoję, menedżerowie przysyłają DVD nie tylko nam.

eMTe 04.02.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 850867)
Już pisałem ale chyba nikt nie przeczytał. Issa Ba na transfermarkt znajduje się w Hiszpańskiej drużynie Terrassa. Jako iż ta strona nie jest wiarygodna sprawdziłem również stronę tego klubu i w kadrze znajduje się zawodnik Issa Ba 28 lat, środkowy pomocnik.

Owszem, z tym klubem trenował po odejściu z Auxerre. Było mówione wszędzie, więc nie ma co się tym martwić : )

wojtole14 04.02.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 850818)

Piłkarz który ostatnie lata spędził na trybunach, miałby grać w Shakhtarze :shock:? Kogoś tu ponosi ponosi fantazja :rotfl: Tam się kupuje zawodników za miliony, a nie testuje wolnych piłkarzy. Im po prostu nie wypada dla prestiżu, robić to co robi się w Polsce. To już problem klubu, czy przyjedzie czy nie. Ja osobiście płakać nie będę jeśli nie przyjedzie, papiery na grę ma, ale sprzed dwóch, trzech lat. Co do zakupu napastnika to wciąż mam ogromną nadzieję na Dejana Lekica, zachodnie kluby nie doszły do porozumienia, więc szansa pojawia się jak w przypadku Kirma. A te teksty ze strony Crveny typu "Lekic nie jest na sprzedaż i to powiemy, gdy się zgłoszą" jest jako podbicie ceny dla zachodnich klubów.

canarinhos 04.02.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 850865)
No, ja nie wiem, czy po tym jak w Legii zobaczyli Nurkovicia w akcji, to faktycznie nadal chciałoby im się sprawdzać "nasze" wynalazki:lol:
Nie popadajmy może w paranoję, menedżerowie przysyłają DVD nie tylko nam.

Mi chodzi tylko o to, że czasem nie warto od razu rzucac nazwiskami :-) W ostatnim okienku kilka polskich klubow bylo zainteresowanych tymi samymi zawodnikami. Szczegolnie chodzi mi o lige bialoruska (m. in Kriwiec, Rodionow) czy wspomnianym Nurkoviciem (My i Legia)

zbymak 04.02.2010 22:14

Nie pamiętam zeby za czasów TF w Wiśle klub wydawał oświadczenie ,że jesteśmy aktywni na rynku transferowym .Aktywni to już jesteśmy tak gdzieś od 3 lat a z bramkarzami to już wyprzedzamy aktywnosc na 5 okienek naprzod.Jest takie przysłowie " Tylko winny sie tlumaczy" Ale jest też takie ze "Nadzieja umiera ostatnia " oby.

Baala 04.02.2010 22:16

Dwie ostatnie sprawy:
1. Kazimierski to jest jednak głupek, najpierw mówi w wywiadzię że testowali sam szrot, póxniej spytany po co w takim razie tyle szrotu na testy zapraszał to sie wykręca i zmienia zdanie że jednak dwóh było ok. Hola, hola, wspomina o Moretto który kiedy trenował z Wisłą to z tego co pamietam Kazimierskigo nie było. Drugim jest niby ten Fin co jak przyjechał juz podpisac kontrakt i tuż przed podpisem zagrał sparing gdzie puścił trzy gole to sam nasz były trener bramkarzy go osobiscie pogonił, więc niech nie wciska kitu.

2. Skorża mówi że ten napastnik Punosevic na chwile obecną nie ale bedzą mu sie przygladac i jak sie rozwinie to go może kupia. A ja mówie hola hola po raz drugi! Jak się ten Serb rozwinie to pójdzie na zachód za kase jakiej nigdy w historii nie wydaliśmy na transfery. Wystarczy poszukac info za ile odchodzą z Serbskiej ligi napastnicy którzy coś w niej zanczą. Więc albo go bierzemy teraz z nadzieją na rozwój, albo juz z niego zrezygnowaliśmy bo jak on sie rozwinie w Serbii to nie ma szans go kupić więc niech nie mydlą oczu.

Jeśli chodzi o ten komunikat to nie takie rzeczy wciskali, w końcu przed każdym okienkiem od ilus lat słysze ze kadra ma byc gotowa na pierwszym zgrupowaniu, w tym okienku oczywiście też te słowa dane było mi usłyszeć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl