Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kacpaw91 20.04.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1242279)
I tak zrobiła się ciekawa sytuacja co do kwestii mistrzostwa - jakby tak jutro Legia zremisowała lub wdupiła (lepszy remis chyba) to Ruch ma na prawdę spore szanse. Raczej nie wierzę, że w następnej kolejce Legia nie wygra z Jagą (chociaż kiedyś ta Jaga chyba musi wyjazd wygrać :D) ale już teraz coś czuje że Lechia (wiem wiem, teraz to dla wielu s-f) może Legii urwać punkty. 2 kolejne mecze Ruchu to ŁKS i żydostwo i 6 pkt wg mnie pewne. A w ostaniej kolejce Legia z Koroną a Ruch z Lechią. Oj będzie jeszcze ciekawie, byleby tylko jutro Legia nie wygrała,

Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii. Dla Legii ważniejszymi meczami pewnie są mecze z Widzewem, czy z nami. Do tego punkty Lecha zmniejszają nasze szanse na ich wyprzedzenie w tabeli i ew. grę w pucharach. Legii i tak nie jesteśmy w stanie już wyprzedzić. Zresztą ich dłuższa gra w kolejnym sezonie w pucharach przy jednoczesnym braku pucharów dla nas byłaby dla nas raczej korzystna. W ostatnich latach jeżeli jakaś drużyna dobrze wypadała w pucharach to w lidze traciła masę punktów.

karas1983 20.04.2012 22:22

Z FB Polonii:

PILNE: Józef Wojciechowski na zwołanym briefingu dla mediów: Wycofuję się z piłki nożnej. Na zawsze.

:D

EDIT: Oby zabrał co smaczniejsze kąski (Cani, Dwaliszwili) i poszedł do Lechii. Tylko teraz niech Lechia się utrzyma, żeby nie było żadnych fuzji.

emj10 20.04.2012 22:41

To jest ten dzień. To jest ten dzień! :D

Krav 20.04.2012 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1242287)
Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii. Dla Legii ważniejszymi meczami pewnie są mecze z Widzewem, czy z nami. Do tego punkty Lecha zmniejszają nasze szanse na ich wyprzedzenie w tabeli i ew. grę w pucharach. Legii i tak nie jesteśmy w stanie już wyprzedzić. Zresztą ich dłuższa gra w kolejnym sezonie w pucharach przy jednoczesnym braku pucharów dla nas byłaby dla nas raczej korzystna. W ostatnich latach jeżeli jakaś drużyna dobrze wypadała w pucharach to w lidze traciła masę punktów.

No tak ale widzisz tutaj znów powraca pytanie co lepsze - puchary dla nas = mistrz dla Legii, brak pucharów dla nas = brak mistrzostwa dla Legii, ja zdecydowanie wolę 2 opcję. Oczywiście najlepsza by była puchary dla nas = brak mistrza dla Legii ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co do grand serbi to dla mnie określenie z dupy przy tych 2 drużynach i chyba masz rację że to dla Amici tylko tak wygląda. Trzeba by Warszawiaków zapytać.

A jeszcze co do mistrza dla Legii i rzekomo gorszej formy przez puchary to wg mnie nie trafiłeś bo ten sezon dobitnie pokazuje, że tak nie jest. Legia prowadzi (póki co), osiągnęła wysoki poziom w pucharach, ba, jest w finale PP. Także z dwojga złego wole mistrzostwo dla Ruchu

Ma_niek 20.04.2012 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1242290)
Z FB Polonii:

PILNE: Józef Wojciechowski na zwołanym briefingu dla mediów: Wycofuję się z piłki nożnej. Na zawsze.

:D

EDIT: Oby zabrał co smaczniejsze kąski (Cani, Dwaliszwili) i poszedł do Lechii. Tylko teraz niech Lechia się utrzyma, żeby nie było żadnych fuzji.

Aż tak źle życzysz Lechii?. I za dwa lata spotkalo by ich to co teraz Polonie a Wojciechowski inny sobie klub by wziął.

karas1983 20.04.2012 23:02

Lechia teraz wegetuje. Jeśli Wojciechowski ją przejmie to jestem pewien, że w niedługim czasie Gdańszczanie włączą się do walki o Mistrzostwo, bo mają to czego brakuje Polonii tj.stadion i kibiców.

63.5 Kg 20.04.2012 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1242301)
Lechia teraz wegetuje. Jeśli Wojciechowski ją przejmie to jestem pewien, że w niedługim czasie Gdańszczanie włączą się do walki o Mistrzostwo, bo mają to czego brakuje Polonii tj.stadion i kibiców.

Kibice i stadion beda grac...

speedfashion 20.04.2012 23:59

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/8...cie-brutalnie/

Chyba jeszcze nie było (jeśli tak, to proszę usunąć). Niby nic wielkiego, ale Korona "mocno" się promuje. Może wkrótce ich stadion będzie nosił imię Wojewódzkiego albo Prokopa. O, ewentualnie Drzyzgi!

-ja123- 21.04.2012 00:16

Ciekawe, czy licencja Groclinu nie przeniesie się tym razem do Krakowa. Wojciechowski może posprzedawać tych kopaczy co się da sprzedać, a resztę sprzedać razem z licencją Filipiakowi.

martin_6 21.04.2012 00:22

Żydowskie Dysko-Polo? To już by było przegięcie :lol:

emj10 21.04.2012 06:46

Scenariuszy jest mnóstwo. Zapowiada się niesamowity maj. Trzeba już wstawić popcorn i śledzić co się dzieje filipiakowo-wojeciechowskich głowach :D

BigLeb 21.04.2012 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1242298)
No tak ale widzisz tutaj znów powraca pytanie co lepsze - puchary dla nas = mistrz dla Legii, brak pucharów dla nas = brak mistrzostwa dla Legii, ja zdecydowanie wolę 2 opcję. Oczywiście najlepsza by była puchary dla nas = brak mistrza dla Legii ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co do grand serbi to dla mnie określenie z dupy przy tych 2 drużynach i chyba masz rację że to dla Amici tylko tak wygląda. Trzeba by Warszawiaków zapytać.

A jeszcze co do mistrza dla Legii i rzekomo gorszej formy przez puchary to wg mnie nie trafiłeś bo ten sezon dobitnie pokazuje, że tak nie jest. Legia prowadzi (póki co), osiągnęła wysoki poziom w pucharach, ba, jest w finale PP. Także z dwojga złego wole mistrzostwo dla Ruchu

To byłoby 15 mistrzostwo dla Ruchu i z tego powodu bardzo mi nie pasuje dlatego dzisiaj chyba 1 raz w życiu życzę (L) zwycięstwa tym łatwiej mi to przychodzi, ze mogą zahamować Lecha. Jakoś ciągle wierzę w te puchary dla nas.

Karherop 21.04.2012 08:36

Z tego co pisze weszlo! Wojciechowski powiedział to od niechcenia i może (jak zawsze zresztą ) zmienić zdanie

Jeśli dzisiaj wygramy , wciąż będziemy ( o sic) w grze o puchary .

Do tego trzeba obstawiać za Legią w starciu z Lechem ( wtedy dojdziemy Lecha na 2 punkty na 3 mecze przed końcem )

Poniedziałkowe zwycięstwo ŁKS nad Koroną ( ŁKS w takiej formie jak 2 połowie z nami jest w stanie to zrobic , Korona zaś ewidentnie "siadła" i fizycznie i mentalnie. Strata do Korony podobnie wynosiła by 2 punkty .

Lechia - Śląsk . Co jak co , mecz przyjaźni , ale Lechia walczy o życie i musi zdobyć 3 punkty . Mistrzostwo dla Śląska przy takiej grze to surrealizm , pytanie jak się ma utrzymanie Lechii przy takiej fatalnej grze .

Jeśli w tej kolejce wszyscy bezpośredni rywale w walce o puchary polegną ( Polonia , Lech , Śląsk , Korona ) to będziemy o krok bliżej do piłkarskiego cudu .

kacpaw91 21.04.2012 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1242298)

Tu się nie zgodzę. To liga jest na tyle słaba, że Legia ma szansę na mistrzostwo z tak małą liczbą punktów. Rok temu podobnie było z nami - tylko, że my nie graliśmy w pucharach, a mimo to słabość ligi doprowadziła do tego, że mistrza mogliśmy zdobyć nawet z liczbą 50 punktów. Legia na tę chwilę straciła już 29 punktów. Jeżeli wygra wszystko do końca będzie miała 61 punktów. Nie zdziwię się jednak jak będzie miała mniej niż my rok temu.

Teraz spójrzmy na te passy remisów z początku sezonu i zobaczmy, że gdyby nie te passy tłumaczone el. LM bylibyśmy prawdopodobnie w pierwszej dwójce.

Chciałbym bardzo mistrzostwa dla Śląska. Jednak jeżeli nie oni to z pozostałych drużyn nie ma dla mnie różnicy kto je zdobędzie.

hunter 21.04.2012 11:11

Wy tu sritutitu o pierdołach a wystarczy, że Lechia zdobywa w tej i następnej kolejce łącznie minimum cztery pkt i 30 kwietnia, około godziny 20:15 żegnamy pasiaste damy :-)

I to jest istotne, a nie to czy Legia zdobędzie mistrzostwo, czy nie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1242336)
Teraz spójrzmy na te passy remisów z początku sezonu i zobaczmy, że gdyby nie te passy tłumaczone el. LM bylibyśmy prawdopodobnie w pierwszej dwójce.

Wierutna bzdura i krótka pamięć.

Wisła - Podbeskidzie 0:1
Wisła - Górnik 0:1
Wisła - Polonia 0:1
Wisła - Korona 0:1

To tutaj, a nie przy jakichś remisach na początku sezonu zostało wszystko spaprane.

tommiyacht 21.04.2012 11:39

dorzuciłbym mimo wszystko do tego:

Wisła - Lech 0:0
Wisła - Legia 0:0

ano dlatego że Lech był piekelnie słaby a Legia grała w 10 a potem w 9.

Krav 21.04.2012 11:41

oczywiście że to że parchy spadną jest najważniejszą rzeczą, ale my tu sobie właśnie tak sritutitu trochę w oderwaniu od pryncypiów, coby się odstresować :D.

I oczywiście też chciałbym żeby Śląsk mistrza zdobył, ale na prawdę bądźmy poważni...

Że Ruch miałby 15 mistrzostw - fakt, trochę w....iające, ale zważywszy że my i tak mamy 13 więc i tak jedno mniej niż oni, to zdecydowanie wolę 1 mistrzostwo Ruchu, które będzie wypadkiem przy pracy, niż ewentualne zdobycie przez L mistrzostwo i hipotetycznie dostanie się ich do LM które mogłoby spowodować, że o mistrzu na kilka lat zapomnimy (mogłoby tak być, jak będzie i że nie byłoby sytuacji że ITI "przeje" całe zyski na razie nie wiemy) - więc wolę już ten Ruch. Poza tym remis dziś nic nie daje też Amice, a tych też w pucharach nie chce widzieć.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1242354)

Wierutna bzdura i krótka pamięć.

Wisła - Podbeskidzie 0:1
Wisła - Górnik 0:1
Wisła - Polonia 0:1
Wisła - Korona 0:1

Dokładnie. I nie mówimy tu o jakiś cudach na kiju, wygranych meczach na wyjeździe typu Legia, Amica, Śląsk. To są mecze które OBOWIĄZKOWO powinniśmy wygrać. I te 4 mecze spowodowałyby że na dzień dzisiejszy bylibyśmy na 2 miejscu z taką samą ilością pkt co L. Jak dodać do tego zupełnie abstrakcyjną dla mnie porażkę z inwalidami z KAŁU ży to obraz się dopełnia.

Pan Jotka 21.04.2012 13:07

Sedzia Malek znowu nie odrobil lekcji pt.Za co dajemy czerwona kartke.Legionista wszedl nakladka w nogi przeciwnika tak mocno, ze az Lehite wywalilo w gore...A sedzia pokazuje zoltko :D

Emenems81 21.04.2012 13:22

Bez przesady, żaden sędzia nie dałby za to czerwonej kartki

Misiak 21.04.2012 13:25

Wracamy do gry o majstra!!! a już byłem pogodzony z brakiem pucharów ,końcowka ligi będzie mega ciekawa teraz tylko 2 remisy L i tytul wraca tam gdzie jego miejsce:-D

Pablo84 21.04.2012 13:27

Ekhm, z kim ja się tutaj ostatnio kłuciłem a propos tego, czy kibce Legii będą dopingowac czy nie?
Jak widać Błędowski strzelił swojemu klubowi nawet nie w stope a w głowę.
Nie przepadam za kibicami Legii, ale oddać im trzeba jedno.Stanowią zajebistą jedność i są bardzo zdyscyplinowani- co naprawdę strasznie mi to imponuje.U nas pewnie piknioki by się wyłamywali i klneli, że nie pomagamy kopaczom.
Niektórzy muszą zrozumieć, że z kibicami się nie zaczyna, zwłaszcza wtedy, kiedy są solą tej piłki.Bez nich nie dało by się oglądać żadnego meczu.

Emenems81 21.04.2012 14:10

Ale ta Legia jest słaba.. masakra!! Nie wiem kto zdobędzie mistrzostwo, ale na pewno nie będzie to Legia

gizmowisla 21.04.2012 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1242409)
Ale ta Legia jest słaba.. masakra!! Nie wiem kto zdobędzie mistrzostwo, ale na pewno nie będzie to Legia

Mysle ze niestety bedzie Mistrzem Polski bo Slask i Ruch chyba nie wytrzymaja cisnienia i tez beda gubic punkty - zamiast wszystko wygrac i czekac ze legia cos zremisuje

BigLeb 21.04.2012 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1242401)
Ekhm, z kim ja się tutaj ostatnio kłuciłem a propos tego, czy kibce Legii będą dopingowac czy nie?
Jak widać Błędowski strzelił swojemu klubowi nawet nie w stope a w głowę.
Nie przepadam za kibicami Legii, ale oddać im trzeba jedno.Stanowią zajebistą jedność i są bardzo zdyscyplinowani- co naprawdę strasznie mi to imponuje.U nas pewnie piknioki by się wyłamywali i klneli, że nie pomagamy kopaczom.
Niektórzy muszą zrozumieć, że z kibicami się nie zaczyna, zwłaszcza wtedy, kiedy są solą tej piłki.Bez nich nie dało by się oglądać żadnego meczu.

Najwyraźniej masz coś z głosem pokoręć gałką, bo ją właśnie specjalnie przełączyłem i słychać doping dla Legii.

Emenems81 21.04.2012 14:23

Koniec. Dramatyczna Legia przegrywa z dobrym dzisiejszego dnia Lechem

dynek.pl 21.04.2012 14:32

Gdyby było 5 kolejek to myślę, ze Lech zostałby mistrzem, a tak boje się, że Stawarczyki i inne Szyndrowskie na swoim
stadionie z innej epoki będą reprezentować naszą piłkę w eliminacjach LM - naszczęście tylko w jednej rundzie.

Pan Jotka 21.04.2012 14:37

Ruch bedzie mistrzem. Gra trzy ostatnie mecze z golasami punktowymi T Mobile ekstraklasy .LKS,Lechias i Cracovia gwarantuja komplet punktow!

Lechista69 21.04.2012 14:38

Albo tez przegra 3 mecze i bedzie najwiekszym frajerem sezonu ;)!

speedfashion 21.04.2012 14:41

Cóż, syndrom Skorży. My też tak mieliśmy w najważniejszych meczach - graliśmy, graliśmy, graliśmy i grać mogliśmy jeszcze ze trzy tygodnie, a i tak nie przyniosłoby to żadnego efektu.

Zapowiada się ciekawy mecz w niedzielę między naszymi zgodami.

Pablo84 21.04.2012 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1242411)
Najwyraźniej masz coś z głosem pokoręć gałką, bo ją właśnie specjalnie przełączyłem i słychać doping dla Legii.

Podgłośniłem i faktycznie dopingowali...
Cóż, ale coś dzsiaj strasznie marnie było.Myślałem, że żyleta nie dopingowała

Neon 21.04.2012 14:48

Walka o mistrzostwo zaczyna się od nowa. Jak jeszcze Śląsk wygra to będzie naprawdę emocjonujące zakończenie sezonu. I jak dla mnie to Legia przestaje być faworytem w tej walce.

skttrbrain 21.04.2012 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1242287)
Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii.

Pochodzą od dziennikarzy, ile razy można już o tym pisać, zresztą nie trzeba mieć też za wiele oleju w głowie, żeby to samemu rozkminić. No ale jednak niektórych to przerasta.

Brzydki mecz nam zafundowali dziś kopacze na Ł3. Legia bezsilna, Lech taki sobie, gdyby miał zamiast Ubiparipa (najgorszy na boisku?) i Injaca dwóch niezłych pomocników, to pewnie po pierwszej połowie byłoby po meczu, Legia grała katastrofalnie w obronie, wystarczyło tylko szybciej dawać prostopadłe piłki. Rumak też zmiany z dupy, ale to jego cecha. Natomiast cieszy fakt, że jesteśmy na 4tym miejscu, miesiąc temu popukałbym się w głowę, gdyby mi to ktoś powiedział. Gdyby nie skala zniszczenia, jaka jest w tej drużynie po Bakero, to ten sezon mozna by na lajcie wygrać (zresztą podobna rzecz się tyczy Wisły chyba). Z drugiej strony, z szampanami w Poznaniu bym poczekał co najmniej dwa mecze, bo np z Polonią przegrać nie możemy, a zagramy bez najlepszego zawodnika :/

Tak czy siak, zwycięstwo na Ł3 smakuje zawsze wyśmienicie :))

irman 21.04.2012 15:18

Legia Warszawa nie zasługuje na mistrzostwo choć pewnie je zdobędzie. Życzę z całego serca Ruchowi żeby ich wyprzedził.

Rok temu byliśmy lepsi. Fajnie że Skorżę przedłużyli. To jednak trenerzyna nie trener.

Pablo84 21.04.2012 15:44

Ja Śląskowi z całego serca życzę. Legia,Ruch czy Amica- co to za różnica.

irman 21.04.2012 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1242429)
Ja Śląskowi z całego serca życzę. Lech,Ruch czy Amica- co to za różnica.

Ale Śląsk jest chyba jeszcze gorszy od nas. Na mistrza szans absolutnie nie mają. Już lepiej niech Lechia z nimi wygra, utrzyma się i pozbawi Starozakonnych złudzeń.

AS82 21.04.2012 15:54

Po dzisiejszej wtopie Legii,Śląsk pewno jutro zwietrzy szanse i nie da wygrać :/ . Z jednej strony nie wypada WKSowi nie życzyć Mistrza z drugiej szkoda Lechii a przede wszystkim wygrana Lechii pogrąża Parchovie..

Lechista69 21.04.2012 16:45

Ruch ma najłatwiejsze mecze...

28 kolejka

Ruch Chorzów - : - ŁKS Łódź
Śląsk Wrocław - : - Zagłębie Lubin
Legia Warszawa - : - Jagiellonia Białystok

29 kolejka

Lechia Gdańsk - : - Legia Warszawa
Śląsk Wrocław - : - Jagiellonia Białystok
Cracovia Kraków - : - Ruch Chorzów

30 kolejka

Ruch Chorzów - : - Lechia Gdańsk
Legia Warszawa - : - Korona Kielce
Wisła Kraków - : - Śląsk Wrocław

Ruch 3 mecze ze strefą spadkową, Legia ciężki mecz z Kielcami i być może my się im postawimy... dziś zagrali fatalnie. Śląsk natomiast ma Wisłę i Zagłębie które w tej rundzie mogłoby walczyć o Puchary... kto wie... ja bym powiedział że Ruch ugra 9 a Legia i Śląsk po 7 pktów... w takim wypadku mistrza zdobędzie Ruch... zapowiada się kilka farfocli sędziów w 30 kolejce. Tylko czy dla Elki ?

Przykro to mówić ale dla dobra wszystkich Lechia jutro pokona Śląsk :( 1:0 po farfoclu Dawidowskiego :(

tofik 21.04.2012 20:27

Właśnie z tymi którzy grają o życie jest najgorzej pod koniec się spotykać. Może i marni, ale będą walczyć jak dzikie świnie.

dynek.pl 22.04.2012 08:16

W kontekscie naszego wejscia do pucharow rzutem na taśmę to musimy wygrać dwa najbliższe mecz i liczyć, że Sląsk nie ugra więcej niż 3 punkty w swoich trzech spotkaniach - u siebie byśmy ich puknęli w ostatnim meczu ale niestety mają Jagiellonie w przedostatniej kolejce :/

kreseq 22.04.2012 09:34

Nasze panienki usilnie chca by slowa Macka "Liga bedzie ciekawsza" nie stracily na wartosci :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl