![]() |
zgadzam się - pewnie dlatego o wiele łatwiej i taniej jest budować drużynę, która rozbije rywali w IV lidze, niż taką, która zrobiła by to w ekstraklasie czy nawet 1 lidze.
|
Może jeszcze raz:
- twierdzę, że Kwiecień buduje zespól tak, żeby w każdej kolejnej, wyższej klasie rozgrywkowej mieć piłkarzy, którzy tę konkretną klasę rozgrywkową mogą zdominować. Jeśli teraz w III lidze okaże się, że są od nich silniejsze zespoły, natychmiast ściągnie jeszcze silniejszych piłkarzy, o ile tego już nie zaplanował. Podobnie kiedy wejdzie do I ligi nie będzie ściągał graczy typu Basha (bo ten pewnie mógłby pomóc w III czy II lidze), ale zdecydowanie lepszych (bo po co tracić czas na zbyt długie przebywanie w jednej klasie rozgrywkowej?). Nie mając długów i dziwnych zobowiązań może to robić, a nasze trio nie może. To nic, że, jak twierdzą niektórzy ich "poziom sportowy (...) jest żaden - zwłaszcza w porównaniu do Wisły". Ich poziom sportowy jest odpowiedni do tego, by zdominować klasę rozgrywkową, w której aktualnie grają. A pieniędzy Kwiecień ma dosyć (zwłaszcza bez konieczności rolowania długów), by ten poziom podnosić sukcesywnie na potrzeby konkretnej ligi, w której Wieczysta gra. O "paleniu pieniędzmi" można byłoby mówić, gdyby Kwiecień na IV czy teraz na III ligę sprowadzał graczy przerastających naszą ekstraklasę. Na to przyjdzie czas i wtedy okaże się czyj model polityki sportowej jest lepszy - naszego trio, które drepcze w miejscu łudząc się, że wszystko wygra się samo, czy Kwietnia, który dostosowuje poziom sportowy do wymogów danego sezonu w danej klasie rozgrywkowej. |
Model polityki sportowej? :)
Przecież to nie jest wybór trio, a jedynie wypadkowa ich finansowych możliwości... Krótko pisząc - Kwietnia na takie działanie stać, właścicieli Wisły nie. |
Dobra dobra. Niech ta Wieczysta zrobi najpierw awans do 2 ligi. Bo tak naprawdę na szczeblu centralnym dopiero zaczyna się poważne granie.
|
Cytat:
Porównanie z Niecieczą jest o tyle zabawne, że zorientowani w temacie wiedzą ile zajął jej awans z pierwszej ligi do Ekstraklasy. |
Że tak napomnę że nas wyjaśniło choćby KSZO i na tym poprzestańmy. O innych wyjaśnieniach żal pisać.
|
Cytat:
Temat Wieczystej jest interesujący, ale jednak trochę nie na temat ;) |
Gio w Amice.
Jak sobie pomyślę że gdyby Nasze kaleki właściciele kupili napastnika i utrzymalibyśmy się w Ekstraklasie to mielibyśmy jego , Fernandeza , Jezusa i napastnika to ogarnia mnie w....ienie. |
Nie popre tego linkami , ale jesli mnie pamiec nie myli to Gio przychodzac do nas otwarcie mowil ze to tylko chwilowy przystanek w karierze, i prsez ustepatwa transferowe zgodzil sie na krotkie wypozyczenie i pogranie w pilke, nie wiarzac zadnych planow z Wisla
|
Woec nie narzekajcie, bo to za dobry pilkarz zeby grac w druzynie ktora jest ogonem tabeli, ze o 1 lidze nie wspomne
|
Cytat:
|
I podkreślał, w rozmowie z Interią: - Wisła to wielki klub, mający świetnych kibiców, a Kraków jest wspaniałym miastem. Klub ma też świetny stadion, sztab. Jestem więc przekonany, że Wisła wróci już wkrótce, mocniejsza. Jestem teraz naprawdę bardzo przygnębiony. Naprawdę pokochałem tę drużynę, atmosferę, kibiców. A także generalnie ludzi w Polsce. Czułem się tu jak w domu. Tak bardzo chciałem, by Wisła się utrzymała, bym mógł też nadal tu grać.
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ampaign=chrome Wiem że mogła to być gadka w stylu baju baju ale jakieś szanse pewnie były |
Cytat:
A teraz zastanów się - który zespół by wybrał? Kto by mu zaoferował lepsze wyzwania sportowe, pieniądze - wszystko? To jak ten dialog z filmu "Głupi i głupszy": - Jak oceniasz moje szanse u Ciebie? Ale bądź szczera. - (zbolała mina) Może 1%... - A więc mam szansę! Nie było żadnych szans na zatrzymanie tego piłkarza co zresztą klub zakomunikował wprost zaraz po jego wypożyczeniu. Jeżeli lubisz się okłamywać to spoko, ale nie wiń za to klubu. |
ponawiam pytanie- co z Amika gdy nie przejdzie karabachu ?/ automatycznie odpada czy znowu sie smytla miedzy tymi smiesznymi ligami nizej pucharowymi ?
|
Cytat:
Brak sprowadzania dobrych zawodników a w zamian wagony szrotu. |
Cytat:
Paradoksalnie - Gio przyszedł tylko z powodu złej polityki kadrowej na którą narzekasz, żeby ratować ekstraklasę. Gdyby nie beznadziejna kadra i polityka sportowa - nigdy byś go w koszulce Wisły nie zobaczył :D |
GIO to Pan piłkarz i zrobi fajną karięre, niestety to nie my na nim zarobimy.. szkoda, ze trafił na takie czasu i nie miał kolegów obok siebie
|
GIO zawodnikiem Lecha Poznań. Do przewidzenia.
|
mam nietypowe pytanie. Poszukuję kontaktu z byłymi piłkarzami Wisły mieszkającymi w Krakowie. W pierwszej kolejności skontaktowałem się z drużyną oldbojów, natomiast chciałbym dotrzeć także do innych. Niestety jak już do kogoś uda mi się dobić, to się okazuje, że nie mieszka w Krakowie. Wiecie może którzy byli zawodnicy Wisły po skończeniu kariery zostali w Krakowie? Oprócz tych z oldbojów
|
Burliga, Peszko, Mak, Guerrier, Smuda, Sadlok :)
|
Petrescu skompromitował się w eliminacjach ligi mistrzów. Jego zespół odpadł z mistrzem Armenii po rzutach karnych.
|
Cytat:
|
dzięki za odpowiedź!
|
Jan Kliment 21 minut po wejście w meczu kwalifikacyjnym do LM z HJK Helsinki strzela pierwszą bramkę w Viktorii P.
|
Nie zdziwie się jak tam odpali.. mało tego Sykora z lecha strzelił 2 bramki + asysta.. polska piłka to śmiech na sali
|
Cytat:
|
Zdzisław Kapka :D
|
|
W sumie biedny typ, nigdy nie da sobie pomóc, a opieki specjalisty z zakresu psychiatrii potrzebuje na bank.
|
Trio zniszczyło człowiekowi psychikę. Tak działa nasz legendpressing!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl