Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

sepot 30.12.2018 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1526161)
Brawo, rozgryzłeś mnie. Niestety nie mogę dać Ci nagrody, bo Ly się nią właśnie zadławił, lecąc samolotem.

Czas kończyć tą maska radę. Nikomu ona nie służy

Konrad. 30.12.2018 22:13

To cię przepraszam, nie analizuje kto co wcześniej napisał.

Facet napisał o Sarapacie jako o osobowości roku - co jest kpiną i ma rację. Niezależnie od tego kto to napiszę.

jean_meslier 30.12.2018 22:14

@Lukasz. Tak, ale ja ująłem tylko o aspekt finansowy w tej wypowiedzi. Jeśli chodzi o zarządzanie to oczywiste, że 4 liga nic nie zmieni. Pisałem o tym stronę wcześniej. 4 liga to odwrót mediów i normalnych kibiców. Zostaną tylko 'kibice wykleci'.. Będzie gorzej..

mr_kwolf 30.12.2018 22:16

Posypuje głowę popiołem. Nie wierzyłem, że ta szopka może być zorganizowana przez Sharakanów, a teraz coraz bardziej tak zaczyna wyglądać. Wykorzystali Pietrowskiego i Hartlinga, że byli zainteresowani zakupem tylko nie mieli środków. Podesłali im przebranego w garnitur Azjatę. Naopowiadał im głupot, oni łykneli, a dalszą część już znamy.

Oczywiście biorąc pod uwagę dynamikę oraz absurdalność całej sytuacji nie można wykluczyć, że przelew jutro dotrze, a Vanna wrzuci do internetu filmik ze szpitala, ale niestety szopka wydaje się bardziej prawdopodobna.

Nadzieja w tym "byznesmenie od Stanowskiego".

jean_meslier 30.12.2018 22:20

@Konrad. Pisałem tydzień temu, że Zarząd SA ośmieszy nas bardziej niż to miało miejsce za czasów senegalskich inwestorów w Koronie. To się sprawdziło. Po tygodniu niektórzy nadal bronią starego Zarządu, cisną Jadczakowi.. Do nich kierowałem zapytanie czy będą głosować na Panią Marzenę. Więc jak ktoś na to odpowiada "sp..laj" to wg mnie nie ma racji.

anthony09 30.12.2018 22:24

POL NA VLOGU: odpowiadanie audytora: JEŻELI FIRMA BOI SIĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ZDEFRAUDOWANE PIENIĄDZE przekazuje firme słupowi za grosze, który gubi całą dokumentacje dla istytucji aby pozbyć się dowodów na niegospodarność

Tonamini 30.12.2018 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1526185)
POL NA VLOGU: odpowiadanie audytora: JEŻELI FIRMA BOI SIĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ZDEFRAUDOWANE PIENIĄDZE przekazuje firme słupowi za grosze, który gubi całą dokumentacje dla istytucji aby pozbyć się dowodów na niegospodarność

Jutro rano : - Vanna w amoku spowodowanym chorobą, niestety zgubił wszystkie dokumenty mówiące o wyciągach z kont Wisły Kraków SA za rządów TS

tomytom 30.12.2018 22:29

Akurat wyciągi z kont są w banku i można (prokuratura) je w każdej chwili odzyskać.
Gorzej z umowami, porozumieniami, lewymi fakturami itp ...

Pele77 30.12.2018 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adfurle (Post 1526140)
Jesteś jakimś dzieciakiem, że tak śmiesznie gaworzysz?

Wyluzuj, jak w pierwszym zdaniu piszę, że to spiskowa teoria dziejów to chyba wiadomo, że z dystansem trzeba to traktować ( sarkazm, ironia itp. ). Ja jestem załamany tym co się dzieje z Wisłą, ale staram się śmiać się przez łzy, a nie tylko płakać. Także nie wiem do czego się przyczepiłeś, poza tym do dzieciaka mi daleko, jeśli uważasz że dorośli muszą być tylko poważni to współczuję. W związku z tym, że z natury jestem mało konfliktowy to jest mój pierwszy i ostatni dialog z Tobą w tej konkretnej sprawie czyli sprawie mojego prześmiewczo-dziecięcego komentarza.

Kryniu 30.12.2018 22:30

Niech TS szybko ogłosi, że wycofują się z umowy. Koniec. Tu nie ma o czym dyskutować. Zamknąć temat i dziękuję do widzenia.

daniel123 30.12.2018 22:30

absurdem jest to że dzisiaj mamy 30 grudnia a adaś nadal ma wpływ/dostęp do Wisły mimo nie spełnienia podstawowego warunku umowy jakim był przelew do 28/29 grudnia...nie wyrobili się jeszcze z zacieraniem całego syfu??? bo przecież ten człowiek nie powinien mieć prawa wstępu do siedziby na dzień dzisiejszy

Dobcio 30.12.2018 22:31

Dramat rozgrywa się teraz w domach piłkarzy, którzy przez pół roku pracują za darmo i pieniędzy na ten okres czasu już nie zobaczą.

Piotr777 30.12.2018 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jean_meslier (Post 1526184)
@Konrad. Pisałem tydzień temu, że Zarząd SA ośmieszy nas bardziej niż to miało miejsce za czasów senegalskich inwestorów w Koronie. To się sprawdziło. Po tygodniu niektórzy nadal bronią starego Zarządu, cisną Jadczakowi.. Do nich kierowałem zapytanie czy będą głosować na Panią Marzenę. Więc jak ktoś na to odpowiada "sp..laj" to wg mnie nie ma racji.

Kolego, kiedyś może się dowiesz, że życie nie jest czarno-białe. Może przybierać też inne kolory. To, że ktoś nie szanuje Jadczaka i Stanowskiego (np. Ja), może też potępiać zachowanie TS i Sarapaty (np. Ja). Wszyscy oni, choć z różnych powodów, przyczyniają się do zagłady naszego klubu. Nieprzychylne media, o których wspominam, nie atakują Sarapaty czy TS, oni atakują Wisłę. Ich celem nie jest pomoc Wiśle, w oczyszczeniu się z patologii, ich celem jest zniszczenie Wisły, choćby za cenę uchronienia tejże patologii. Spuszczenie nas do IV ligi zniszczy Wisłę, na zawsze. Patologia i bandyci kręcący się wokół Wisły, będą mieć się dobrze. Parchaci też na to liczą i mocno angażują się w ten proces, choćby na tym forum. Oni wiedzą, że jeżeli Wisła przetrwa, zawsze będzie na Wami.

pan_premier 30.12.2018 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1526182)
Posypuje głowę popiołem. Nie wierzyłem, że ta szopka może być zorganizowana przez Sharakanów, a teraz coraz bardziej tak zaczyna wyglądać. Wykorzystali Pietrowskiego i Hartlinga, że byli zainteresowani zakupem tylko nie mieli środków. Podesłali im przebranego w garnitur Azjatę. Naopowiadał im głupot, oni łykneli, a dalszą część już znamy.

Oczywiście biorąc pod uwagę dynamikę oraz absurdalność całej sytuacji nie można wykluczyć, że przelew jutro dotrze, a Vanna wrzuci do internetu filmik ze szpitala, ale niestety szopka wydaje się bardziej prawdopodobna.

też mi było ciezko uwierzyć w ten scenariusz, ale widać albo nie tylko Marzena jest pionkiem, albo mieliśmy za prezesa najsprytniejszą dziewczyną jak stąd do Kamczatki.

@filipski
Twoja teoria oczywiśic emoze być prawdą, tylko po co nasz p.o. kompromituje sie raz po raz zamiast przekierować złośc na TS? ;)

BiałaGwiazda 30.12.2018 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1526182)

Ja jednak myślę, że cała ta trójka bardzo dobrze się zna i współpracuje ze sobą.

Pietrowski ręczył za Ly Vanne w wielu wywiadach i opowiadał że obu inwestorów zna od wielu lat,jak również o ich biznesach. Możliwe jednak że Ci biznesmeni i Pietrowski to podstawione słupy przez TS.

Mówi o tym Pol w dzisiejszym podsumowaniu od 20 minuty https://www.youtube.com/watch?v=mst2tEsAoXE

Sarapata podaje się do dymisji. Następnie biznesmeni wraz z prezesem Pietrowskim znikają. Spółka jest czysta i teraz bez długów może ją przejąć jakiś inwestor.

Jak dla mnie trzyma się to kupy.

Rience 30.12.2018 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobcio (Post 1526191)
Dramat rozgrywa się teraz w domach piłkarzy, którzy przez pół roku pracują za darmo i pieniędzy na ten okres czasu już nie zobaczą.

Przecież mówiłeś ze kasa będzie.

tony_montana 30.12.2018 22:36

Witam!

Polecam ostatni material Michala Pola na youtube. Daje wiele do myslenia.

Pozdrawiam

sepot 30.12.2018 22:38

Chciałbym jeszcze napisać o naszym prezydencie. Po tym jak został omamiony i osmieszony przez Pana skośnookiego, odnoszę wrażenie że ma demencje starczą.

A niby vana został przeswietlony przez urząd miasta, i miał być wiarygodnym biznesmenem

Dobcio 30.12.2018 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1526195)
Przecież mówiłeś ze kasa będzie.

Glęboko w to wierzę, do jutra.

1q2 30.12.2018 22:39

ooo jest i Dobcia:D Dobcia i filipska. Co ich łączy?. założyli konta w 2010 tylko niestety nie mieli czasu by przez 8 lat cokolwiek napisać(aaa Dobcia walnęła przez ten czas ...3 posty ,filipska żadnego) , aż tu nagle...jeden wysmarował ich 42 a drugi 62 - wszystkie o naszych miliarderach.

Przypadek?, nie sądzę.

jedenzero 30.12.2018 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1526187)
Akurat wyciągi z kont są w banku i można (prokuratura) je w każdej chwili odzyskać.
Gorzej z umowami, porozumieniami, lewymi fakturami itp ...

Faktury też da się "odtworzyć", w końcu jest JPK, a Wisła była zobligowana do jego składania zdaje się, że od stycznia 2017 roku. (lipiec 2016 - największe podmioty, styczeń 2017 - średnie i od 2018 wszyscy VAT-owcy).

szczepans21 30.12.2018 22:40

https://twitter.com/W_Fijalkowski/st...854923776?s=19

mr_kwolf 30.12.2018 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sepot (Post 1526197)
Chciałbym jeszcze napisać o naszym prezydencie. Po tym jak został omamiony i osmieszony przez Pana skośnookiego, odnoszę wrażenie że ma demencje starczą.

A niby vana został przeswietlony przez urząd miasta, i miał być wiarygodnym biznesmenem

Przecież to prześwietlenie było dementowane. Akurat Majchrowski jako jeden z nielicznych szybko wyraził swoje zdanie o tych inwestorach nazywając skośnookiego skośnookim. Co oczywiście zostało odczytane na forum jako przejaw jego "cracoviackości".

jean_meslier 30.12.2018 22:44

@Piotr777. To Ty postrzegasz świat w dychotomiczny sposób. Jadczak to dla Ciebie człowiek, który "chce się przyczynić do zagłady naszego klubu". I chcesz mi powiedzieć, że to nie jest czarno-białe postrzeganie świata? Reportaż Jadczaka - bez względu na to jakie miał intencje - mógł być katharsis dla Wisły, bo wtedy jeszcze klub był do uratowania, ale większość kibiców Wisły zamiast się obudzić zaczęła wylewać wiadro pomyj na autorów reportażu, a niektórzy uznali, że to takie nawet "cool" że klubem z tylnych krzeseł sterują bandyci.

Dobcio 30.12.2018 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1526201)

Pisałem o tym, że umowa oddana jest prawo szwajcarskiemu i międzynarodowemu z 8 h temu jako pierwszy.
Facet przedstawił Wam tutaj konsekwencje

WHITE*STAR 30.12.2018 22:45

https://twitter.com/chwalamar/status...92102260776960 - IMHO to zaczyna mieć sens.

Joulo 30.12.2018 22:47

Miałem nadzieję, że w pierwszym poście tutaj napiszę coś zupełnie innego, ale teraz pozostało mi jedynie stwierdzenie, że to wszystko mi się śni. Bo cokolwiek dzieje się gdzieś tam, za zasłoną, dociera do ludzi w jakiejś dziwacznie powykręcanej, absurdalnej formie, tworząc tu scenariusz już nie thrillera, ale czegoś na kształt Monty Pythona.
I nie dziwię się Polsce, że tarza się ze śmiechu - sam bym się tarzał, gdyby takie coś przytrafiło się, na przykład, Legii. Tyle, że tu idzie o Wisłę, z czym mi kompletnie do śmiechu nie jest.

Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że jakiekolwiek by nie było zakończenie tej historii, będzie to, w perspektywie, dobre zakończenie. Czego sobie i Wam życzę na Nowy Rok.

messu1906 30.12.2018 22:49

Jesli kogos ciekawi skad zostal wytrzasniety "inwestor" z Azji, niech ogladnie jeszcze raz reportaz Jadczaka i fragment w ktorym wchodzi do klubowej restauracji i probuje porozmawiac z Miskiem.

Tonamini 30.12.2018 22:52

Wygląda na to, że to koniec

mesjasz 30.12.2018 22:54

To już jest kooooniec, nie ma już nic, jesteśmy wolni, możemy iść....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl