Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 07.08.2009 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 775244)
Wspaniale, że znów wpadłeś wyrazić dezaprobatę wobec sformułowań, że Wiśle potrzeba sukcesów, a nie porażek, a klub nie powinien się osłabiać.

Po prostu nie rozumiem, po co nabijasz posty takim pustoslowiem. Kilka osób zwracało Ci już na to uwagę, a ty nadal wrzucasz tutaj jakieś bzdury. Masz nas wszystkich za idiotów? Myślisz, ze ktoś nie umie liczyć i nie wie, ilu mamy w kadrze lewych obrońców? Albo - że nie mamy aktualnie żadnego napastnika w formie?
Problem w tym, że nie mamy też pieniędzy.
Ot i cała filozofia.

Markus 07.08.2009 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 775257)
Po prostu nie rozumiem, po co nabijasz posty takim pustoslowiem. Kilka osób zwracało Ci już na to uwagę, a ty nadal wrzucasz tutaj jakieś bzdury. Masz nas wszystkich za idiotów? Myślisz, ze ktoś nie umie liczyć i nie wie, ilu mamy w kadrze lewych obrońców? Albo - że nie mamy aktualnie żadnego napastnika w formie?
Problem w tym, że nie mamy też pieniędzy.
Ot i cała filozofia.

Filozofem to nie jesteś i nie zostaniesz (i dobrze, bo Sokrates pewnie by się w grobie przewrócił). Pieniądze to nie wszystko. Lewadia miała ich jeszcze mniej.

Zawsze możesz sobie nazywać bzdurami i pustosłowiem nawet najbardziej oczywiste prawdy w sporcie. I reagować alergicznie na ich widok nawet na forum. Wiadomo już, dlaczego "filozofia" takich jak Ty ciągle przegrywa i wiedzie do różnych Lewadi.

Skoro o liczeniu wspominasz - nie wiem, do ilu Ty liczyć umiesz (i nie mam ochoty się tego dowiadywać – zastrzel mnie!). Zarząd i RN jak widać jeszcze niedawno nie doliczyli się prawidłowo prawych obrońców i skutecznych napastników. Może brali korepetycje u Ciebie? Kalkulujecie równie trafnie. Coś więc tu może jest na rzeczy.

Pewnie, że klub nie grzeszy groszem. Jak wiele innych, mimo to postępujących inaczej niż u nas.

Aha i nie chciałbyś wiedzieć, za kogo Cię nam. Naprawdę. Więc lepiej nie pytaj. Nie pora i nie miejsce.

FredzIo 07.08.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 775279)
Filozofem to nie jesteś i nie zostaniesz (i dobrze, bo Sokrates pewnie by się w grobie przewrócił). Pieniądze to nie wszystko. Lewadia miała ich jeszcze mniej.

Zawsze możesz sobie nazywać bzdurami i pustosłowiem nawet najbardziej oczywiste prawdy w sporcie. I reagować alergicznie na ich widok nawet na forum. Wiadomo już, dlaczego "filozofia" takich jak Ty ciągle przegrywa i wiedzie do różnych Lewadi.

Skoro o liczeniu wspominasz - nie wiem, do ilu Ty liczyć umiesz (i nie mam ochoty się tego dowiadywać – zastrzel mnie!). Zarząd i RN jak widać jeszcze niedawno nie doliczyli się prawidłowo prawych obrońców i skutecznych napastników. Może brali korepetycje u Ciebie? Kalkulujecie równie trafnie. Coś więc tu może jest na rzeczy.

Pewnie, że klub nie grzeszy groszem. Jak wiele innych, mimo to postępujących inaczej niż u nas.

Aha i nie chciałbyś wiedzieć, za kogo Cię nam. Naprawdę. Więc lepiej nie pytaj. Nie pora i nie miejsce.

A co miał prawy obrońca do Levadii. Z Levadią przegraliśmy bo piłkarze grali chujowo i nie ważne czy na prawej obronia zagrał Paweł Brożek, czy Mączyński to i tak byliśmy piłkarsko lepsi. Zrozum kolego, że jeśli piłkarze grają chujowo to nie wygrają meczu, nawet jeśli będzie po 2 piłkarzy na jedną pozycje. Więc nie wiem skąd u Ciebie przekonanie, że polityka proponowana przez Ciebie zapobiegła by porażce.

Waldi69 07.08.2009 22:01

Dobra skończmy z ta przeszłością. Nie ma już Lavedii.
A tak z innej beczki kiedy przyjeżdża do Krakowa ten Apiah podpisać kontrakt z Wisłą?
Dobra głupie pytanie heheh
Wiem, słaby żart ;P

Markus 08.08.2009 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 775282)
A co miał prawy obrońca do Levadii. Z Levadią przegraliśmy bo piłkarze grali chujowo i nie ważne czy na prawej obronia zagrał Paweł Brożek, czy Mączyński to i tak byliśmy piłkarsko lepsi. Zrozum kolego, że jeśli piłkarze grają chujowo to nie wygrają meczu, nawet jeśli będzie po 2 piłkarzy na jedną pozycje. Więc nie wiem skąd u Ciebie przekonanie, że polityka proponowana przez Ciebie zapobiegła by porażce.

Zastanawiam sie, jak najszybciej i najprościej Ci na to odpowiedzieć...

Powiem tak: Jest na całym świecie udowodnione, że drużyna z prawym obrońcą i skutecznymi napastnikami radzi sobie dużo lepiej i osiąga znacznie lepsze wyniki, niż drużyna bez nich - zwłaszcza wtedy, gdy nie ma formy i możliwości, by w inny sposób skompensować ów brak. To kolejna oczywistość w sporcie.

Neprzypadkowo żaden profesjonalny klub nie startuje do pucharów i w sezon bez obrońców i napastników.

pawelo84 08.08.2009 12:50

Szkoda że Cristiano Ronaldo przeszedl do Realu, bo tak byłaby szansa żeby i z nami negocjował ...

A tak szczerze mówiąc w obliczu dziury budżetowej takiego zawodnika jak Apiah nie ma szans zakontraktować.

Jakub88 08.08.2009 13:05

Wczoraj widzieliśmy chyba że problem naszego klubu to nie tylko obrońcy czy napastnicy Pan Mariusz znowu popisał się rewelacyjną paradą po której wyjmował piłe z bramki... dlaczego w klubi nikt nie ogląda sie za jakimś nowym nabytkiem na tą pozycje? bo o ile inny zawodnicy są czasem w słabszej formie o tyle bramkarz nie ukrywajmy to cienias (w moim mniemaniu, bo jak by nie patrzeć to że raz na jakiś czas zagra świetnie nie robi z niego golkipera ale wlaśnie gra na równym poziomie a tej brak...) dobrze że pomysł ze skautingiem ruszył bo widać że Pan Cupiał w klub chce inwestować i wreszcie robić to z głową.

a tak na marginesie kibice jednej drużyny jak mniemam fani piłki nie powinni po sobie tak jeździć pogadajmy na poziomie:) każdy na forum ma prawo do najglupszej choćby wypowiedzi chyba więc bawmy sie tym że pisać nam wolno:) pozdro for all!!

brasilia79 08.08.2009 16:00

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...31/story.shtml

matusz 08.08.2009 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 775902)

Jakby dołożył wczoraj ze 2 bramki, a miał ku temu kilka 100% sytuacji, to kto wie.. tak to nie sądzę żeby po tym co zobaczyli chcieli go brać.

Rob_Zombie 08.08.2009 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jakub88 (Post 775854)
Wczoraj widzieliśmy chyba że problem naszego klubu to nie tylko obrońcy czy napastnicy Pan Mariusz znowu popisał się rewelacyjną paradą po której wyjmował piłe z bramki... dlaczego w klubi nikt nie ogląda sie za jakimś nowym nabytkiem na tą pozycje?

Przez dwa lata przetestowaliśmy ok. 20 bramkarzy... ale nie.. wcale się u nas nikogo na tą pozycję nie szuka...

_ukoL 08.08.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 775913)
Przez dwa lata przetestowaliśmy ok. 20 bramkarzy... ale nie.. wcale się u nas nikogo na tą pozycję nie szuka...

Mnie aż się wierzyć nie chce, że wśród tylu kandydatów nie było ani jednego, który i sportowo i finansowo byłby w zasięgu Wisły. Szopka z bramkarzami to akurat największy minus obecnej polityki transferowej, bo przecież nie można się czepiać transferów Jopa, Garguły, Kirma czy wypożyczenia Alvareza. Albo nie szukamy bramkarza i dajemy do zrozumienia Pawełkowi, że jest numer "1" albo działamy konkretnie i kogoś ściągamy, bo tak nie wychodzi to ani Mariuszowi ani Wiśle na dobre.

koyoot 08.08.2009 17:12

Odnosnie newsa o pobycie niemieckich menagos na naszym meczu. Wydaje mi sie ze wkrotce bedziemy mogli sie spodziewac odejscia jednego z najzdolniejszych polskich pilkarzy bo po takim wystepie jaki zaliczyl Maly to... az strach pisac.

Proud 08.08.2009 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 775922)
Odnosnie newsa o pobycie niemieckich menagos na naszym meczu. Wydaje mi sie ze wkrotce bedziemy mogli sie spodziewac odejscia jednego z najzdolniejszych polskich pilkarzy bo po takim wystepie jaki zaliczyl Maly to... az strach pisac.

bo 2 bramki strzelił?

wydaje mi się że taki menadzer nie tylko na statystyki patrzy. Bo wg mnie poza tymi golami, to Mały nic wielkiego nie pokazał. Miał dużo strat, niecelnych podań. Do tego kilka razy źle przyjął piłkę. Owszem, wiatr robił, ale to na Polską ligę wystarczy, nie na niemiecką.

Moim zdaniem za dużo szumu jest wokół Patryka ostatnio. Za dużo wywiadów i artykułów sportowych. Żeby tylko mu to na złe nie wyszło, bo może być naprawdę świetnym skrzydłowym jak poprawi mankamenty w grze, a że jest młody to mam nadzieję że mu się to uda.

Po wczorajszym meczu prędzej spodziewałbym się oferty dla takiego Marcelo, który grał bardzo solidnie w obronie, i bramke też dołożył.

qwertyuiop3 08.08.2009 17:40

Tak, na pewno. Małecki strzelił 2 bramki i już pół Europy go chce.
Jeszcze sporo mu brakuje i na szczęście on nie spieszy sie do odejscia.
A nasza obecna kadra wcale aż tak źle nie wygląda. Forma już teraz też jest przyzwoita. Tak naprawdę to przegraliśmy z kontuzjami. Wyleczą się Boguski, Garguła i Singlar to nie powinno być problemów z walką o LM. Na szczęście Lech trafił na słabego przeciwnika w LE i powinien go przejść, dzięki czemu będzie miał jeszcze kolejne 4 ciężkie mecze, na których głównie będzie skupiał swoją uwagę.
Jeśli chodzi o bramkarza to kasę którą wymarnowaliśmy na testy moglibyśmy przeznaczyć od razu na normlany transfer . Przecież testowanie 20 zawodników pochłonęło kilkadziesiąt tys. EUR.

koyoot 08.08.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qwertyuiop3 (Post 775932)
Tak, na pewno. Małecki strzelił 2 bramki i już pół Europy go chce.
Jeszcze sporo mu brakuje i na szczęście on nie spieszy sie do odejscia.
A nasza obecna kadra wcale aż tak źle nie wygląda. Forma już teraz też jest przyzwoita. Tak naprawdę to przegraliśmy z kontuzjami. Wyleczą się Boguski, Garguła i Singlar to nie powinno być problemów z walką o LM. Na szczęście Lech trafił na słabego przeciwnika w LE i powinien go przejść, dzięki czemu będzie miał jeszcze kolejne 4 ciężkie mecze, na których głównie będzie skupiał swoją uwagę.
Jeśli chodzi o bramkarza to kasę którą wymarnowaliśmy na testy moglibyśmy przeznaczyć od razu na normlany transfer . Przecież testowanie 20 zawodników pochłonęło kilkadziesiąt tys. EUR.

NIe napisalem ze pol europy go chce. Ale spodziewajcie sie coraz wiekszego zamieszania wokol Malego. Jesli w tym sezonie Maly strzeli choc 10 goli to lawina sie posypie. Uwierzcie mi. I on jednak lepiej sie przydaje w ataku niz na skrzydle.

kosaTS 08.08.2009 18:41

Proszę o Mateusza Bąka albo Gikiewicza !
Nie będzie nic nowego w sprawie bramkarza ??

kosaTS 08.08.2009 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 775959)
popis Gikiewicza miałes w I kolejce.... jesli nie kojarzysz to sobie zobacz teraz.. poza tym chca za niego 500tys euro.

Za to Pawełek, bramkarz mistrzów Polski jest niezastąpiony, zero kiksów i pomyłek. To Bąk, bo jego krew jest biało-zielona jak to mówił w PS. :-P

kosaTS 08.08.2009 18:55

O, Gikiewicz właśnie karny obronił. ;)

arth_ur 09.08.2009 10:18

http://ckfutbol.wordpress.com/2009/0...ppiah-w-wisle/ :)

Jakub88 09.08.2009 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 775913)

Ano ciężko nazwać szukaniem coś takiego.. z pośród 20 kandydatów tylko jeden podobał sie trenerowi bramkarzy ale był za drogi ( 200 tys. euro kosztował) w porównaniu do swoich umiejętności jak to trener określił. skoro 200 tysięcy to za dużo na jego umiejętności a się nadawał to gdzie oni ich szukają???? w zespole chciałbym golkipera a nie Mariuszka bo jest naprawdę słaby;/ jeden przymierzany do nas gra już w innej drużynie i wygrywa dla niej superpuchar:)
dlatego tez testowania 20 cieniasów nie uważam za szukanie bramkarza. nawet w naszej lidze znajda się świetni piłkarze tylko że zakupy robi sie u nas przed eliminacjami LM jak juz wszyscy inni sie dogadają..

mam taka opinie więc nie wskakujcie na mnie:)

Waldi69 09.08.2009 12:12

"Atak: w pierwszej połowie zupełnie bezradny, w drugiej duże ożywienie wniosło wejście Leszczaka. 17-latek swoją dobrą grę przypieczętował świetną akcją i bramką, w dużym tłoku przeprowadził krótki rajd zakończony we wcale nie łatwej sytuacji perfekcyjnym uderzeniem. Szkoda, że ten zawodnik prawdopodobnie już wkrótce pożegna się z Wisłą..."

O co tu chodzi, dlaczego ma odejść? Chyba nie definitywnie.
Bo jeśli tu chodzi o wypożyczenie do Polonii Bytom to jestem jak najbardziej za, ale czy aby na pewno tu o to chodzi?
Mógłby ktoś to sprecyzować....?

martin_6 09.08.2009 12:35

Jakby chodziło o wypożyczenie, autor raczej nie używałby słowa "szkoda".
Wie ktoś o co chodzi?

Ejdzbiol 09.08.2009 12:54

Nie wierzę, że sprzedają Leszczaka, gościa który się cały czas wyróżnia w MESIE i jako 17 latek gra bardzo dobrze

Szarny 09.08.2009 13:11

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21538

wg. tego info sprzed tygodnia ma być wypożyczony, a "szkoda" odnosi się moim zdaniem do sytuacji kadrowej Młodej Wisły, w której nie bedzie za bardzo kim straszyć w ataku, gdyby Leszczak został wypożyczony. No chyba, że się coś zmieniło w tej kwestii..

zbymak 09.08.2009 21:48

Kazimierski chyba gada po pijanemu
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,69...za_nie_ma.html

Adasss 09.08.2009 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 774445)
Powywalać wszystkich takich "etatowców" z naszego klubu. Nic z nich nie będzie a tylko koszty generują. Jak ktoś ma 23 lata i nadal gra w ME i ma nikłe szanse na to aby wszedł do pierwszego zespołu, to sprzedać albo wypożyczyć. Nie okłamujmy się ,że z drewna 20 kilku letniego coś będzie. Dawać szanse młodym. Dla mnie ME to powinna być szansa dla 18 latków. Powinni grać trzy,cztery lata. Nie robią postępów to pozbyć się w taki sposób aby zarobić. Piast,Odra. Jest gdzie upchnąć drewno. Potrzeba świeżej młodej krwi, każdy musi wiedzieć,że jest konkurencja. Jak wiemy z perspektywy klubu jest to tylko korzystne.O piłkarzach nie wspominając. Młodzi podnoszą swoje umiejętności,jeszcze im się chce. A nie ****a,że taki Kmiecik grał w pierwszej drużynie, podobnie Rygielski zalegał w ME. A faceci grać w piłkę nie potrafili. Gdzie wylądował Kmiecik?gdzie wyląduje Rygielski. Kto miał interes w tym,że tutaj byli tak długo? A w drugą stronę do pierwszej drużyny z ME ilu kopaczy przyszło?Ilu ma szansę na wejście do pierwszej drużyny? Trzeba przetrzebić struktury z etatowców i najwyższy czas aby klub zaczął działać powoli jak Pan Bóg przykazał. Juniorzy - ME- pierwsza drużyna. I tak to powinno funkcjonować. Trenować, obserwować, sprowadzać młodych, kiedyś trafimy ma perłę.

A ten chłopiec z Ghany.Jak podpiszą z nim umowę na zasadzie 1+ to ok. Może być wzmocnieniem, ale musi zacząc grać,bo długo nie grał, kolano trzeba sprawdzić czy się zgina:). No i po roku ewentualnie zostawić. Bo jak się rozegra to zaraz ktoś nam go podwędzi. Bo kopać piłkę umie. A jak będzie w formie, z której go kojarze to wzmocnieniem na puchary w przyszłym roku będzie. Ale ogólnie coś w to nie wierzę,aby Ghanijczyk miał do Nas przyjść.

Od Rygielskiego to się weźcie chłopcy jeden z drugim odp...cie. Nie wiecie skąd się wziął, a pitolicie trzy po trzy.
Ściągnięty do Wisły jako reprezentacyjny junior, zapowiadał się naprawdę ciekawie (i wiem to nie z legend i opowiadań, a z własnego oglądu ww.). Niestety złamana noga i kilka lat walki o to by wrócić do piłki (Dawidowski to przy nim pikuś). Wisła zachowała się fair i pomogła mu w tym.

P.S. Odnośnie ostatniego zdanie o Leszczaku (tego od "Szkoda ..."), to akurat nie moje, a dopisek redakcji. Tam proszę kierować pytania ;)
Generalnie chłopak zapowiada się na niezłego grajka. Ale między zapowiada się, a niezłego jest jeszcze duuużo solidnej pracy potrzebne.

ciacho 09.08.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 776400)

Szkoda, że ktoś taki pracuje w klubie. Świadczy to niestety też niestety o Skorży..

Wojtas 09.08.2009 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 776400)

ja czytam wypowiedzi tego goscia to az sie cos we mnie gotuje.

To w takim razie od czego on jest w naszym klubie??Od brania pieniedzy??
Drugi darmozjad po Dawidowskim

Jak katarynka powtarza w kółko "Mariusz jest zaszczuty","Mariusz jest nieobliczlany" "Marusz to' ,'Mariusz sramto"

Wiec OD CZEGO ZES PAN JEST PANIE KAZMIERSKI,rozumiem ze rolą trenera bramkarzy jest podnoszenie jego kwalifikacjji ,a nie wkólko narzekanie jaki to Mariusz jest zaszczuty.

No ze Skorza trzyma takiego "fachowca" to az sie zygac chce.

Ejdzbiol 10.08.2009 07:18

Na onecie od dwóch dni przepisują wiadomości, że Brożek ma być sprzedany do Hannoveru. Osobiście nie wiem czy to kaczka dziennikarska, pewnie tak, bo to PS ale jakby co to naprawdę trzeba by kupić przynajmniej jednego napastnika

jasnyGwint 10.08.2009 08:11

Taa, uważaj... już widze jak ktoś w tym lubie kupuje napastnika. Przecież podobno mamy dziurę budżetową (bo ktoś sobie założył, że nie odpadniemy w drugiej rundzie el LM), więc kasa z Brożka co najwyżej ją załata.

Co do samego transferu, to wyciagniecie za Brożka 2.5 mln € w jego obecnej formie to by było mistrzostwo świata.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl