Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

junkhead 10.07.2008 07:22

z tego co mówi prezes to widać jakby sie nie nastawiał na LM, tylko na ekstraklase.. bo do końca sierpnia to Wisly w pucharach juz moze nie byc :/

BlackPoint 10.07.2008 07:27

(wolfy): Następnym razem będzie ban. Postaraj się kulturalniej wyrażać swoje niezadowolenie.
4 bramkarzy z obcego kraju już było testowanych . Dziwne ,bo jakoś po świecie chodzi opinia , że bramkarze z Polski są jednymi z najlepszych na świecie . Co to Kowalewski się zapadł pod ziemię , że go nie widać !? Jest jeszcze wielu piłkarzy z Ligi polskiej ,którzy mogliby zrobić dużo w Wiślę , a co z Napoleonim warto by się nim zainteresować .

Szarny 10.07.2008 07:37

Cytat:

"Mamy wkalkulowaną porażkę z Beitarem, który ma przecież trzykrotnie większy budżet niż my. Ale tak naprawdę nie wyobrażam sobie, abyśmy mogli obawiać się drużyny z Jerozolimy. To silny zespół, ale dopiero druga runda kwalifikacji. Jeśli odpadniemy tragedii nie będzie. Pozostanie nam obrona mistrzostwa Polski" - tłumaczy dość skomplikowanie plany na przyszłość prezes Wisły.
wiec po co ta zbiorowa histeria na forum, tragedii nie bedzie...

odpadniemy z pucharów, dokupimy w sierpniu 2,3 piłkarzy na lige i "z tymi 13,14 bardzo dobrymi piłkarzami, których ma do dyspozycji trener Skorża" obronimy mistrzostwo. Za rok o tej samej porze odejdą Brozek, Boguski, Zieniu i skupimy sie na 3 z rzędu mistrzostwem Polski. I tak w kółko.

Że też nikt wcześniej na to nie wpadł...

junkhead 10.07.2008 07:38

ano też sie dziwie..co do tych bramkarzy.. z resztą dobrze teraz to juz i tak nie ma sensu (tj szukanie bramkarza), tylko trzeba powiedzieć Pawełkowi ze jest pierwszym i sie na niego liczy, to mu napewno doda pewności siebie, a Juszczyk i Cebanu napewno spróbują powalczyć o miejsce w bramce... fakt ze jakis jeszcze jeden bramkarz o dużych umiejętnościach zwiększył by konkurencje, ale bramkarz NONAME nic tu nie da, bo napewno Pawełek sie nie wystraszył tych nazwisk bramkarzy testowanych, a gdyby Wisła postarała sie o np. Kowalewskiego lub kogoś kogo poziom sie zna i wiadomo co prezentuje to wtedy mozna by powiedzieć ze coś sie moze w bramce dziać...

Maciuś 10.07.2008 07:39

Cytat:

„Super Express” donosi, że mistrz Polski – Wisła Kraków jest blisko pozyskania z CSKA Sofia - Claudineia Aparecido, zwanego w skrócie Nei.
W pierwszym sezonie występów w lidze bułgarskiej rosły napastnik zdobył 14 goli. Według bułgarskich mediów Wisła musiałaby wyłożyć za Brazylijczyka około milion euro.
dzien dobry

Ogryzek 10.07.2008 07:43

Prezes Wilczek przemówił. I dobrze że powiedział jasno o co chodzi! Liczy się MP a puchary są nieistotne! Stąd wzmocnień na puchary nie będzie! Wolę jak sprawa jest postawiona uczciwie i bez ściemniania. Nie cieszy mnie to ale rozumiem polityke klubu:)

dorotja 10.07.2008 07:45

Pełna treść wywiadu z prezesem Wilczkiem

Claudinei Alexandre Aparecido

zim zum 10.07.2008 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 564958)
wiec po co ta zbiorowa histeria na forum, tragedii nie bedzie...

odpadniemy z pucharów, dokupimy w sierpniu 2,3 piłkarzy na lige i "z tymi 13,14 bardzo dobrymi piłkarzami, których ma do dyspozycji trener Skorża" obronimy mistrzostwo. Za rok o tej samej porze odejdą Brozek, Boguski, Zieniu i skupimy sie na 3 z rzędu mistrzostwem Polski. I tak w kółko.

Że też nikt wcześniej na to nie wpadł...

jak my odpadniemy z Beitarem, to jeszcze do wrzesnia odejdzie Brożek i kilku wyróżniających się grajków.

CelticusABG 10.07.2008 07:56

Wyliczamy kto miał przyjść do Wisły: Kluivert, Basta, Rnić, Kallon, Garguła, Iwański, Lewandowski, Kosowski, Kowalewski, Pawłowski, Bartczak, Majewski... Dziś znów się dowiaduję że jakiś Nei i Jodłowiec mają przyjść co jest zupełnym zaprzeczeniem tego co mówi Wilczek... Ech... No coments

janko04 10.07.2008 08:07

"Dzisiejsze media są źródłem sprzecznych informacji na temat transferów Wisły Kraków. Z jednej strony na łamach "Przeglądu Sportowego" i "Dziennika" pojawiła się >>> wypowiedź prezesa Wilczka o prawdopodobnym braku wzmocnień przed meczem z Beitarem. Z drugiej - "Super Express" publikuje wiadomość o możliwym pozyskaniu za około milion euro brazylijskiej gwiazdy CSKA Sofia, wysokiego, bramkostrzelnego napastnika, Claudineia Aparecido.

Zdezorientowanym kibicom Wisły pozostaje cierpliwie czekać ..."

znowu kaczka dziennikarska??

HEDu 10.07.2008 08:26

Nie wiem gdzie ale juz nazwisko "Nei" w tym temacie padło, ale nie wiem czy jakis kibic sobie to wymysli czy była juz plotka a teraz ja odswiezaja, bo gosc jest dobry ... az za dobry. 18 bramek w tym sezonie (14 liga + 4 puchary) a do tego jest wysoki, swietna technika, dobry strzał z dystansu, teoretyczne wzmocnienie i tu bardzo bym sie cieszył, ale kto wie jak z aklimatyzacja w tak krotkim czasie.

dynek.pl 10.07.2008 08:27

A po co nam transfery w pod koniec sierpnia jesli bedzie po pucharach. Po co sie zabijac o MP zeby potem powtarzac sytuacje z tego roku ? Zdobyc tytul i dostac w pierwszym dwumeczu. Podejscie godne amatorskich druzyn z Luksemburga czy innej Malty. W takim razie proponuje nowe zrodlo oszczednosci - czemu nie placimy pilkarzom jak amatorom ? Dla nas MP powinno byc przepustka do zwojowania pucharu UEFA. Nikt kto ma w pamieci boje z Schalke czy Lazio nie pogodzi sie z takim podejsciem.

SlawekS 10.07.2008 08:29

Ten Nei faktycznie jest niezły. Widzi co się dzieje na boisku. Popatrzcie na ta brameczkę:
http://www.youtube.com/watch?v=2KAy6...VYKB8LS1MM7D8P

Szkoda że to tylko Super Express ...

SlawekS 10.07.2008 08:40

No i nie chce mi się wierzyć by Bułgarzy oddale tego gościa za 1 mln E. Najlepszy ich strzelec a w dodatku coś mi się wydaje że oni też do biedaków nie należą i mają budżet większy niż my

dorotja 10.07.2008 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 564983)
No i nie chce mi się wierzyć by Bułgarzy oddale tego gościa za 1 mln E. Najlepszy ich strzelec a w dodatku coś mi się wydaje że oni też do biedaków nie należą i mają budżet większy niż my

Za długi właśnie z europejskich pucharów wylecieli. Tylko ze względu za zasługi nie zdegradowali ich do III ligi, a takie były plany.

Tu masz więcej
*
Zacytuję pewien komentarz ze strony głównej - na temat wywiadu Wilczka.
Cytat:

el pelo, 10.07.2008, 09:22

Wreszcie jakiś prezes mówi prawdę. Duży szacunek Panie prezesie. Większość twierdzi: " trzeba dać szansę Jirsakowi", po czym słychać MUSIMY kupić Gargułę. Albo: " Diaz się świetnie rozwija", a potem twierdzą że na lewej obronie jest DRAMAT. Coś mi się tu nie zgadza. Ta drużyna miała 16 punktów przewagi w lidze!. Dajcie im zagrać w Europie! A wynik to w sporcie zawsze sprawa otwarta. Ja zawsze wierze w Wisłe. A jeśli nie przejdziemy Beitaru, to plus będzie taki, że "przewietrzy" to trochę "kibiców". Pozdrawim KIBICÓW!!

pawelo84 10.07.2008 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 564989)
Ja tam nadal wierzę w transfery. Myślę że Wilczek blefuje. Ci którzy teraz krytykują ( i wyzywają od ****ów) Łysego czy Wilczka, zaprawdę powiadam wam pierwsi ich będziecie chwalić ! Tak samo było w zimie i proszę nie zaprzeczać.

Wilczek i Bednaż zawsze działali wolno, ale kupowali najwięcej... Cierpliwości. W ostatnich miesiacach kupiono : Niedzielana, Jirsaka, Łobo i innych ... . Ostatnio tez po Łysym jechalismy, ale się może okazać że po transferze Jodłowca i Nei będzie wielbiony, dajmy mu czas! Jak do tej pory zawsze kupował, conamniej 2 klasowych zawodników w jednym okienku transferowym.

Eller 10.07.2008 09:10

1. Ten "Nei" przeszedl rok temu do Soffi z ligi portugalskiej ,watpie zeby po jednym ,dobrym sezonie chcili go sprzedawac/Dali za niego 750 tys euro sprzedadza za 1 mln euro ,watpie...
2.Jodlowiec ma 23 lata ,kokoszka nie chcial tu grzac ławy ,watpei zeby Jodlowiec chcial

dynek.pl 10.07.2008 09:13

Cytat:

"Na ten dwumecz szkoleniowiec będzie raczej dysponował składem, który wywalczył mistrzostwo Polski i wspólnie przygotowywał się do sezonu" - informuje Wilczek.
Ale przeciez druzyny, ktora zdobyla mistrzostwo juz nie ma panie prezesie - odeszlo 4 zawodnikow.

BTW ciekawe co z Perrone - czekamy do konca sierpnia ? lepszy rydz niz nic

jova 10.07.2008 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eller (Post 564999)
2.Jodlowiec ma 23 lata ,kokoszka nie chcial tu grzac ławy ,watpei zeby Jodlowiec chcial

Ok, ale Jodłowiec to jednak piłkarz lepszej klasy i on miałby znacznie większe szanse na złapanie się do pierwszego składu tym bardziej, że Cleber nie robi się młodszy i już w poprzednim sezonie zagrał sporo przeciętnych meczy.

Eller 10.07.2008 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 565011)
Ok, ale Jodłowiec to jednak piłkarz lepszej klasy i on miałby znacznie większe szanse na złapanie się do pierwszego składu tym bardziej, że Cleber nie robi się młodszy i już w poprzednim sezonie zagrał sporo przeciętnych meczy.

Podstawowym graczem by napewno nie byl ,wiec sadze ze woli grac w Groclinie czy gdzie indziej niz siedziec na lawie w Wisle

Ja mysle ze Bednarz za bardzo szuka gruszek na wierzbie.Byli i sa dobrzy pilakrze do wziecia z Zaglebia Lubin(Arboleda i Iwanski juz poszli gdzie indziej) a my szukamy jakis "dziwnych grajkow"

Valsacio 10.07.2008 09:37

No nie przesadzaj. Takiej napastnika jak Nei w polskiej lidze już nie ma więc nie mów że gruszek, lepszy jest tylko Brożek.
Arboleda od dawna był wiązany z Lechem. Dodatkowo Lech musiał z tego co wiem jakoś dziwnie negocjować bo nie wiadomo było komu płacić.

A poza tym to Iwańskiego nie lubię.

KRIS22 10.07.2008 09:39

Gorący News ze strony SKWK myślę że źródło wiarygodniejsze niż wszystkie gazety :
http://www.***************/news/show/1361

Sorry za błędny link sami sobie wejdzcie i zobaczcie co piszę !!

Valsacio 10.07.2008 09:42

Jodłowiec gra też na pozycji def. pomocnika, co przy systemie 451 ma niebagatelne znaczenie. Byłoby to super rozwiązanie uważam. 400tys Euro uważam że bardzo rozsądna cena. Do defensywy nikogo więcej nie trzeba

Inny zawodnik o którym mowa to chyba albo Pawłowski albo Garguła albo Zahorski albo Majewski bo nic innego mi nie przychodzi do głowy....
A przepraszam myślę że chodzi o Kowalewskiego.

Jodłowiec i Andre = ta 2 i już nikogo na obronę i def. pomoc nie trzeba.

biała gwiazda 10.07.2008 09:48

Kris22 chodziło ci o ten link
http://www.***************/news/show/1361

Jodłowiec to super ruch, młody, zbierał świetne recenzje i zna Skorże
Moim zdaniem to dobry ruch

Ciekawe czy ten napadzior Nei to tylko jakaś plota, chociaż po za SE, pisał o tym też dziennik, myśle że on przynajmniej był by wart kasy jaką za niego chcą

Fuks 10.07.2008 09:49

Gdyby był to Majewski, to mi by w zupelnosci wystarczylo na całe okienko transferowe :). Wtedy Jirsaka przesunac z tej jego ostatniej pozycji do tyłu za Cantoro, a Majewskiego ustawic za Brozkiem.

Co do tego Brazylijczyka Nei - to jakas kolejna bajka, ktora pewnie ma zainteresowac media, powiedzmy - przykrywka dla ewentualnych innych transferow. Chociaz - gdyby przyszedl byłoby naprawde super.

Nie dawajcie linkow do skwk, skoro i tak sa wygwiazdkowane :D, kazdy wie jak tam trafic :P

Kuzmanovic 10.07.2008 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 565027)
Gdyby był to Majewski, to mi by w zupelnosci wystarczylo na całe okienko transferowe :). Wtedy Jirsaka przesunac z tej jego ostatniej pozycji do tyłu za Cantoro, a Majewskiego ustawic za Brozkiem.

Co do tego Brazylijczyka Nei - to jakas kolejna bajka, ktora pewnie ma zainteresowac media, powiedzmy - przykrywka dla ewentualnych innych transferow. Chociaz - gdyby przyszedl byłoby naprawde super.

Nie dawajcie linkow do skwk, skoro i tak sa wygwiazdkowane :D, kazdy wie jak tam trafic :P

Majewski bankowo nie zawita w Wiśle,a Jodłowiec jest wart duzo wiecej niz 400k.
Wisła jest już w takiej sytuacji, że zostało tylko zanizanie cen rynkowych.
Sprawa Kallona miala sie wyjasnic na dniach,a tu cisza:)

Pele77 10.07.2008 10:11

Nei za rok będzie wolnym zawodnikiem, bo kończy mu się kontrakt, a że CSKA jest zadłużona i potrzebuje jakąkolwiek kasę za najlepszych zawodników to myślę, że by mogli go puścić za nawet 500 tys. euro. Przecież za rok nic na nim nie zarobią.

kacu 10.07.2008 10:17

Ten Nei wygląda mi ciekawo. U nas mógłby byc gwiazdą ligi z prawdziwego zdarzenia. Ale wątpie że taki zawodnik z takimi umiejętnościami będzie chciał przyjść do naszej słabej ligi w dodatku że ma również inne propozycje.

kądzikowski 10.07.2008 10:40

Jeżeli Jodłowiec przyjdzie, to będę bardzo zadowolony. Jest już bardzo sobrym piłkarzem jak na swój wiek. Ciekawy jestem, kto jest tym drugim.

szprotson 10.07.2008 10:52

a nie mozecie sie wstrzymac i poczekać?

Chyba ze pozniej chcecie sie pochwalic słowami "mówiłem że tak będzie"
poczekajmy, zobaczymy jak grają to ocenimy ,a nie, że każdy dzieli skóre na niedźwiedziu

kiedys dalo sie wejsc tu w temat i poczytac, teraz jest to samo przekrzykiwanie sie i narzekanie, jeden na drugiego badz co bym zrobil jakbym mial 2 mln euro w kieszeni.
A prawda jest taka, ze zaden z nas jakby mial taka kase, nie kupił by zawodnika tylko przeznaczył na własne potrzeby.
Na jeden dzien to z 10 stron tematu idzie.

Wyłaczcie menagery i youtuby, mamy Dr. Sportowego i on pracuje.
Skończy sie okienko, wtedy będzie rozliczany

dziekuje, idzcie sie poopalać

btw. Ciekawe ilu z was pojedzie do Ostrowca...

dorotja 10.07.2008 11:08

Zamierzacie sporządzić listę zawodników występujących w Ekstraklasie? Nabijecie ze sto postów tak bez podstaw? Reiss to też głośnie nazwisko. Hajto również.:D Każde sobie można rzucić. Tylko co to daje? Proszę o opanowanie, albo przynajmniej sensowne uzasadnianie tej ... zgaduj zgaduli. Posty z samym nazwiskiem są usuwane.

Pliiiiz :D

maRgrabkarz 10.07.2008 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 564963)
Prezes Wilczek przemówił. I dobrze że powiedział jasno o co chodzi! Liczy się MP a puchary są nieistotne! Stąd wzmocnień na puchary nie będzie! Wolę jak sprawa jest postawiona uczciwie i bez ściemniania. Nie cieszy mnie to ale rozumiem polityke klubu:)

Nie wiem w ktorym miejscu zartujesz a w ktorym mowisz powaznie. Zwlaszcza zdanie "Wolę jak sprawa jest postawiona uczciwie i bez ściemniania" szczegolnie mi sie podoba.
Jak juz wspomnialem, Ty chyba nie zartujesz sobie jednak wiec Ci przypomne. Przeciez nie byloby takiego wkur***** gdyby nie obiecali na samym poczatku ze groszem sypnie wlasciciel i bedzie kilku swietnych pilkarzy za grube kase na pewno. A teraz jak widze taki wywiad "szczery do bólu" to nawet nie wiem co mam ochote zrobic takiemu prezesowi.
Taki tekst to nam mogl zaserwowac na samym poczatku, gdyby ten klub funkcjonowal normalnie, a nie teraz gdy przygotowania sa juz na polmetku. To po prostu pokazuje ktory k**** juz raz ze profesjonalizm to oni widzieli tylko w slowniku, jesli w ogole chcieli sprawdzic o co ich tak nieustannie prosza kibice.

Crusi 10.07.2008 11:15

Jakby sie udalo jeszcze sprowadzic ofensywnego pomocnika (chociazby Majewskiego jak niektorzy pisza) to moglibysmy przejsc na bardziej ofensywne ustawienie 4-5-1, grajac przykladowo wyzej wspomnianym Majewskim i Jirsakiem jako ofensywnymi pomocnikami, ustawionym za nimi Sobolem w roli wymiatacza wszystkiego co idzie w nasza strone, a do tego Brozkiem na szpicy. W takim wypadku mysle ze obeszlo by sie nawet bez kupna napastnika. No ale jak bedzie zobaczymy za jakis czas :)

7 kotów 10.07.2008 11:27

Przydalby sie na forum taki Sobolewski....
Taki "wymiatacz wszystkiego".

Slowa Wilczka to nic innego jak odczytanie wczesniej przygotowanej wypowiedzi, bez zadnego przelozenia na rzeczywistosc.
Jesli wierzyc we wczesniejsze slowa Jacka Bednarza, ze kilka wyciekow do prasy nt transferow spowodowalo duze komplikacje, to ja sie wcale nie dziwie, ze oficjalne stanowisko Wisly w mediach brzmi: "Nie kupujemy nikogo, bo nie mamy kasy, w dodatku wkalkulowalismy porazke z obrzezancami".

Juz to widze jak wkalkulowali. Bo my jestesmy Zaglebie Sosnowiec lub LKS.

nesta 10.07.2008 11:30

To Wilczek "dal do pieca". Brawo za ambicje sportowe, brawo za wytyczanie sobie coraz to wyzszych celow, brawo za rozwoj klubu. Teraz okazuje sie, ze juz porazka w 2 rundzie jest wkalkulowana. Czyli klub nawet nie stoi w miejscu, ale sie cofa ! Jeszcze lata temu wzmacniano druzyne na LM, dyzurnie, ale zawsze deklarowano wole walki i chec przejscia Barcy czy Realu.

A mowienie, ze jak sie odpadnie z Beitarem to przyjdzie sie koncetrowac na lidze jest juz mega-pieprzeniem. Wtedy polowa zawodnikow straci jakakolwiek ambicje i motywacje do gry i ja sie temu absolutnie nie bede dziwil, bo ilez razy mozna wygrywac lige zeby pozniej nie isc do przodu w puchary.
Do tego cala runda wiosenna 2009 Wisla bedzie grala na wyjezdzie wiec o punkty bedzie podwojnie trudno, Legia i Lech beda mocne wiec gratuluje optymizmu Wilczkowi.

Maćko 10.07.2008 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja (Post 565061)
Zamierzacie sporządzić listę zawodników występujących w Ekstraklasie? Nabijecie ze sto postów tak bez podstaw? Reiss to też głośnie nazwisko. Hajto również.:D Każde sobie można rzucić. Tylko co to daje? Proszę o opanowanie, albo przynajmniej sensowne uzasadnianie tej ... zgaduj zgaduli. Posty z samym nazwiskiem są usuwane.

Pliiiiz :D

ŚWIERCZEWSKI! ::rotfl:

No dobra, a teraz na poważnie: Jodłowiec jest już praktycznie piłkarzem Wisły, to bardzo cieszy, bo dla mnie Jodłowiec>Kokoszka, a za tego drugiego może jakiś solidny pieniądz się dostanie.
Myślę, że gra w typowanie nie ma tu sensu, ale byłoby pozytywnie, gdyby ktoś jeszcze do nas dołączył.
Dla mnie dwa transfery "wysokiej klasy" zdecydowanie wystarczą. Wolę mieć dwóch nowych dobrych piłkarzy o uznanej choćby w swoim kraju marce niż siedmiu - zagadki.

Valsacio 10.07.2008 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 565075)
ŚWIERCZEWSKI! ::rotfl:

No dobra, a teraz na poważnie: Jodłowiec jest już praktycznie piłkarzem Wisły, to bardzo cieszy, bo dla mnie Jodłowiec>Kokoszka, a za tego drugiego może jakiś solidny pieniądz się dostanie.
Myślę, że gra w typowanie nie ma tu sensu, ale byłoby pozytywnie, gdyby ktoś jeszcze do nas dołączył.
Dla mnie dwa transfery "wysokiej klasy" zdecydowanie wystarczą. Wolę mieć dwóch nowych dobrych piłkarzy o uznanej choćby w swoim kraju marce niż siedmiu - zagadki.

Jodłowiec wydaje mi się szybszy od Kokoszki a to na stopera bardzo bardzo ważna cecha. Super transfer. Gość nie robi z siebie gwiazdy tylko bardzo fajnie pracuje. Nie demonstruje, nie fruwa, ma bardzo fajny charakter pasujący do dobrej głodnej sukcesów drużyny. I co najważniejsze nie pęka.!

Lemoniadowy Joe 10.07.2008 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 565073)

A mowienie, ze jak sie odpadnie z Beitarem to przyjdzie sie koncetrowac na lidze jest juz mega-pieprzeniem. Wtedy polowa zawodnikow straci jakakolwiek ambicje i motywacje do gry i ja sie temu absolutnie nie bede dziwil, bo ilez razy mozna wygrywac lige zeby pozniej nie isc do przodu w puchary.

nie najlepiej po odpadniecie w 2 rundzie do LM czy 1 rundzie do UEFA rozpie... wszystko w drobny mak i zająć 8 miejsce w lidze, Poznań i Warszawa się na pewno ucieszy

Wilczek udzielił rozsądnego wywiadu i jak Cupiał myśli podobnie to jestem spokojny

Barszczu 10.07.2008 11:47

teraz pytanie na ile słowa Wilczka są prawdziwe...

Że zacytuję pewien wiślacki serwis, który wczoraj przeprowadził wywiad z tą samą osobą:

Cytat:

Po zakończeniu sezonu zapowiadano, że klub wzmocni kilku zawodników. Zakładano wzmocnienia na niemalże każdej pozycji, a tymczasem na razie nie wygląda to optymistycznie. Jaka jest realna szansa, że ktoś wzmocni drużynę jeszcze przed meczami z Beitarem?

- Powiem krótko, że oceniam szanse 50 na 50. Jesteśmy ostrożni w wydawaniu pieniędzy, a jak widać na przykładzie Iwańskiego poziom cen za polskich zawodników bardzo wzrósł. Mamy na oku kilku piłkarzy, o których wiemy jak grają i mogą być ewentualnymi wzmocnieniami. Transfery są realne, ale może nie być ich teraz. Okienko transferowe trwa do końca sierpnia.
Tutaj jest to napisane w troszkę inny sposób, a PS pewnie swoje dopisał

Kurt 10.07.2008 11:51

Być może Kokoszka zrobi pierwszą rzecz dobrą dla Wisły czyli stanie się przyczyną sprowadzenia Jodłowca. Już taką próbą był Łukasiewicz no ale okazało się że jest za słaby pomimo ceny. Ciekawą rzecz ukazuje w ogóle szukanie piłkarza na tą pozycję nazwę ją sobie "trzeci środkowy obrońca, który może w przyszłości wejdzie na miejsce Clebera", pokazuje bowiem że albo jak zwykle "najlepsi prawnicy Ekstraklasy znowu dali dupy" albo dla Kokoszki bez względu na wszystko Wisła będzie kończyła się w Młodej Ekstraklasie (co byłoby miłym zaskoczeniem, bo zarząd pokazałby że sprawdzili w słowniku co oznacza pojęcie honor, mimo wszystko pierwsza wersja dużo bardziej prawdopodobna. Jestem w froncie który Bednarza rozliczy 1 Września, aczkolwiek zaskakujące jest że ze swojej roboty do końca to on się jakoś fenomenalnie nie wywiązuje, bo do tej pory testowaliśmy: 2 bramkarzy, Łukasiewicza i Lalina i żaden ponoć nie zachwycił.

Inną zaskakującą sprawą jest to że wg tego gooola.pl (też nie za szczęśliwe źródło), Wisłą Jodłowca wyceniła na 500tys. ojro jest to tyleż zaskakujące, że za Gargułe proponowaliśmy 350 tys. ojro, no a ten drugi ma na pewno wyższą wartość rynkową.

Jeżeli chodzi o transfery jest Singular, ale transferów to my przedewszystkim z przodu potrzebujemy, napastnika conajmniej klasy Brożka, bo my mamy wielu dobrych napastników ich problem to to że oni są tylko dobrzy. No i ten rozgrywający chociaż wydaje mi się żę Jirsak sobie z tym poradzi, i tu przeżyjemy bez tego transferu. Jeszcze ciekawi mi czemu nie gramy na prawej pomocy Boguskim, skoro Łobo jest kontuzjowany.

Szanse z Beitarem oceniam 50-50, tylko nie wiem czy takie pieprzenie Wilczka, i już usprawiedliwianie tej porażki naszych szans nie zmniejsza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl