![]() |
Cytat:
Jak zaczynają w lidze? Od dwóch zwycięstw. Ja nie jest osobą popierającą Bednarza. Ale jestem za stagnacją na pozycji trenera. Probierz nic złego na razie nie zrobił, a tu trwa na Niego nagonka jakbyśmy zaczęli sezon od dwóch porażek. Chyba niektórzy zapominają, że oglądają ligę polskę i tiki taki tu nie będzie.m |
Cytat:
a) nie mamy skrzydłowych b) nie mamy bocznych obrońców potrafiących w biegu dośrodkować celnie piłkę c) w środku jest wielka czarna dziura d) tak na prawdę to mamy jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia Karherop, Można narzekać na Basałaja, ale to był gość z wizją. Miał plan rozbudowy klubu i coś w tym kierunku robił. Niestety trafił na opór materii i nieustrzegł się podszeptywaczy Cupiała. Wracając jednak do Probierza - mam niestety subiektywne odczucie że to nie jest człowiek, który wie co ma zrobić. Nie stwarza zaufania. Jego pierwsze mecze w Wiśle to był maksymalny chaos. Piłkarze nie wiedzieli co mają grać. Jeśli to potraktujemy jako punkt wyjściowy to faktycznie jakość gry się poprawiła. Ale czy o to nam chodzi? Mamy być zadowoleni bo fartem wygrywamy z Bełchatowem? Piłkarze są jacy są, ale mimo wszystko pod względem osobowym to powinniśmy być w pierwszej trójce. Tymczasem gra jak się nie układała tak się nie układa. Naprawdę śmieszą mnie wasze uwagi o "wytrenowaniu stałych frragmentów gry". Przecież to podstawy. Jak drużyna jest słaba to albo gra z kontry albo liczy na rzut wolny/rożny. Dla mnie to nie jest żadne osiągnięcie. Zespół ustawia się zaczynając od obrony. Tymczasem nasza defensywa jest słaba.. Takie Podbeskidzie potrafi nas cisnąć a obrońcy nie wiedzą jak się ustawić. Tak, za Maaskanta wyglądało to lepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
To jedyna rzecz ktora mozna zarzucic Skorzy, ale jesli chodzi o ten konkretny dwumecz to: - 1 mecz to byl jednoczesnie pierwszy mecz Wisly w sosnowcu, wiec to byla troche kwestia przyzwyczajenia, pondato prawie caly mecz lalo tak za grac sie nie dalo, co z pewnoscia bylo na korzysc Levadii, w Krakowie przy 15-20 tys bys sie tam chlopaki w majtki pos*** - 2 mecz to wielblad Pawelka i niesamowity nie fart, plus zarowno w tym jak i 1 meczu niesamowita nieskutecznosc Kirma, wiele sam na sam.. Ale to tak naprawde jedyna rzecz. A co ja pamietam za Skorzy? - wyciagniecie druzny z 8 miejsca na mistrza - obronienie mistrza - zwolniony jak dalej Wisla byla na 1szym miejscu - znaczy progres kilku zawodników m.in Brozek 2x krol strzelcow i wazny zawodnik kadry, Malecki sie wybil przy Skorzy, Zieniu z goscia ktory mial zero goli i asysyst w 1 sezonie Skorzy skonczyl z ok 30 punktami w klasyfikacji kanadyjskiej, rowniez momeny w ktorym Boguski nawet do kadry awansowal i strzelal bramki, Marcelo z rundy na rundy stawal sie lepszy - jesli chodzi o puchary to dobrze pamietam 5:1 z bardzo mocnym Beitarem, zwyciesto z Barcelona grajaca w najabrdziejmozliwym optpymalnym skladzie (jedynie Messi byl konutzjowany), dodajac ze byla to jedyna porazka Barcelony w tym konkretnym sezonie LM co wielkorotnie bylo podkreslane w miedzynarodowych mediach Problem Skorza mial taki ze tak naprawde Bednarz sam szrot mu sprowadzal (Marcelo to nie jego robota), wiec on wyciagal maksimum ile sie dalo z tej druzyny.. |
Myślałem ,że Probierz jako twardy gość, sprawi ,że nasi grajkowie beda zzapierdalali i gryźli trawe ,tymczasem widac ,że nawet z Podbeskidzia ich trener jest wiecej w stanie wyciagnać niż nasz trener od ospałych gwiazdeczek . Aż sie boje meczu z Polonią czy takim Górnikiem Zabrze ,bo oni beda biegać 90 minut i zostawia duzo sił i serca na boisku co na Wisłę w ostatnim czasie zazwyczaj wystarcza by ja ograć.
|
Skorza razem z Bednarzem tych pilkarzy wybierali, to tak nie dziala panowie, ze tylko Bednarz, tak samo jest z Probierzem, ta druzyna potrzebuje wzmocnien, boki obrony i napastnik plus ktos kreatywny do pomocy, czterech pilkarzy tu brakuje, wszystkie przeprowadzone transfery byly slabe, Probierz nie dosrosl do wiekszej druzyny niz Jagiellonia, bo te transfery nie na Wisle byly.
AS82 - dlatego go zatrudnili, zeby puchary uratowac ,ale to sie nie udalo Probierz przegral lige i PP, ten sezon jest dokladna kopia tego co gralismy z Probierzem w ostatnim, a jak to sie skonczylo wszyscy wiemy.Zaden pilkarz nie rozwinal sie przy Probierzu, nie zlapal duzej formy, niech mi ktos wymieni jeden mecz w ktorym Wisla zagrala z pomyslem u Probierza?Poza gwizdaniem i machaniem rekami, to ja nie widzialem zadnego pomyslu u Probierza takze w trakcie meczu.Ktos pisal, ze Probierz nic zlego nie zrobil, zrobil chocby sprowadzajac Sikorskiego, taki transfer to jak w morde dostac.Zespol zostal powaznie oslabiony, Diaz napewno byl lepszy od Frederiksena, Nunez od Sobola aktualnie tez, za Maleckiego nikt nie przyszedl, Biton a Sikorski to przepasc.Mecz z Ruchem w Chorzowie, czy piersza polowa w Bielsku to byla najgorsza pilka Wisly od meczu z Karabachem.W Zabrzu bylo to samo z Probierzem gralismy tylko mecze przecietne i slabe.Ta duzyna juz stala sie sredniakiem ligowym,albo beda zmiany, albo tak zostanie. |
ciekawe, ostatnio był wielki 'najazd' na Probierza za odesłanie Żemło i Kolanko znowu do treningów w ME , kolejny raz padły mocne słowa o braku szans nawet treningu dla młodych zawodników ( choć i tak jest zostało ich 10 w kadrze 1 drużyny)
teraz gdy Probierz wziął do swoich treningów Kościelniaka ( lat 17) i Karłowicza (lat 19) nikt ani słowem się nie odezwał obiektywizm pełną gębą , nie ma co |
Cytat:
Nie chodzi o to zeby Probierza gnoic, ale to nie jest odpowiedni czlowiek, bo on nie bedzie wymagal, dla niego praca w Wisle jest zaszczytem i on swojego zdania w tym klubie nie ma, bedzie sluchal Bednarza, a ten nasprowadza jeszcze wiecej szrotu. |
chciałbym żeby Probierz troche odważniej stawiał na młodych.Czy gorzej od Frederiksena zagrałby Żemło albo Uryga za Sobola,czy Kamiński za Quioto ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Peace. |
Markus tylko że licznik zwycięstw remisów i porażek dla Probierza zaczyna odliczać od początku tego sezonu i to za ten sezon będzie Probierz rozliczany a nie za błedy poprzednika który zostawił Probierzowi team w takim a nie w innym stanie.Aczkolwiek jeśli ktoś straci posade jeszcze w tym sezonie to raczej Legionista niż Probierz
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Bednarz swoimi działaniami wiosną całkowicie zniszczył drużynę. I przegrał na tym wraz z nią. |
Troszkę statystyki:
Okres | ilość zdobytych punktów w lidze | liczba spotkań w lidze | stosunek liczby zdobytych punktów do rozegranych spotkań przed Probierzem | 28 | 19 | 1,47 od Probierza do przedostatniej kolejki* | 10 | 15 | 1,5 od Probierza do końca sezonu | 11 | 15 | 1,36 Wnioski nasuwają się same. Za Puchar Polski nie ma co Probierza obwiniać. Gil i Borski nas przekręcili. * - bez spotkania ze Śląskiem |
Czemu nie liczysz meczu ze Śląskiem?
Czyżbyś coś sugerował? |
Cytat:
|
Cytat:
Maaskant | 21 | 13 | 1,62 Moskal | 7 | 6 | 1.16 Probierz | 11 | 15 | 1.36 Wniosek taki że zmiany trenerów nic nie dały. Można nawet stwierdzić że było coraz gorzej, pomijając fakt że Holender wprowadził Wisłę do LE a Moskal awansował do 1/16 LE. |
Nie rozumiem tego:
przed Probierzem | 28 | 19 | 1,47 od Probierza do przedostatniej kolejki* | 10 | 15 | 1,5 od Probierza do końca sezonu | 11 | 15 | 1,36 Chodzi o Okres | liczba spotkań w lidze | liczba zdobytych punktów w lidze |stosunek liczby zdobytych punktów do rozegranych spotkań? przed Probierzem 19/28/1,47 De facto okazuje się, że przyjście Probierza niczego tak naprawdę nie zmieniło, za to przerwało ciągłość szkoleniową Maaskanta/Moskala |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jakbym był piłkarzem, który będzie musiał sobie znaleźć nowy klub to zapieprzałbym 3x bardziej żeby się pokazać i wylądować w jakimś sensowym klubie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wydaję mi się że Probierz to nie jest jednak trener w odpowiednim czasie i odpowiednim miejscu. Widać że chce ale nie wie jak tą Wisłę obudzić. 4-4-2 to tylko pic na wodę dla dziennikarzy aby pokazać kibicowi że będziemy grali ofensywnie, gówno prawda, samo ustawienie nie wystarczy, trzeba jakieś schematy poustawiać itd, widać że Probierz nie wie jak. Chyba wskoczył za głęboką wodę. Tylko szkoda że nie ma forsy na zatrudnienie nowego trenera z zagranicy, może to być Hiszpan, Niemiec etc, byle nie Polak.
|
Cytat:
Jednak gra systemem 4-2-3-1 wydaje mi się bardziej w zasięgu obecnej kadry niż to mityczne 4-4-2 |
dajcie spokój: Bunoza pokazał, że ma potencjał na lewym skrzydle. Zastapi Kirma a za rok najwieksze kluby europejskie będa się o niego licytowały
... k..rna, śmiech przez łzy |
Kto wie, czy po piątkowym meczu znowu nie będzie kolejnego trzęsienia ziemi ... Coraz dziwniej zaczyna to wszystko wyglądać...
|
Cytat:
Z naszymi piłkarzami, to nawet Ferguson by za wiele nie zdziałał. Żeby osiągnąć dobry wynik na arenie międzynarodowej, trzeba zainwestować (jak Cupiał w 1999) roku w kilku naprawdę dobrych i rozwojowych młodych zawodników, zgrać ich, uzupełnić potem kadrę. Następnie wyniki przyjdą za 2-3 lata, tak jak to było w Wiśle Kasperczaka. Jednym słowem receptą jest stabilizacja, a nie ciągłe zmienianie trenerów. |
Goncharenko pracuje w BATE od 2007 roku,pierwsze sukcesy miał po 2 latach pracy.Pan Cupiał musi zachowac troche więcej zimnej krwi i dac przynajmniej dwa sezony na popracowanie danemu trenerowi, no i oczywiście w miare możliwości utrzymac skład (oparty na Polakach) a nie co pół roku wyprzedaż
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra, ale jakie widzisz perspektywy, zespol jest oslabiany, przychodzi tutaj kto sie tanio trafi zeby tylko ktos przyszedl, nie ma pomyslu na gre, styl jest taki , ze lepiej w ogole nie mowic.Probierz udaje, ze jest wszystko dobrze, to jest wszystko takie sklecone na najblizszy mecz.Tutaj nie ma jakiegos planu, ktory mialby cos poprawic , zadnych przeslanek, ze ta druzyna moze sie rozwinac.
|
Cytat:
Po 13 kolejce gdzie trenerem był Maaskant byliśmy na 6 miejscu w lidze, graliśmy w pucharach oraz w pucharze Polski, więc nie rozumiem. A że po derbach każdy chciał jego głowy - cóż, sam byłem jednym z tych ludzi, ale spodziewałem się innych ruchów kablarza z Myślenic, bardziej... przemyślanych? Dalej - owy 'Kazek' dał nam wyjście z z grupy LE, ale że nikt nie traktował go poważnie (sorry ale taka prawda - większość nazywała go właśnie 'Kazkiem') to pożegnano się z nim. Deja Vu z 'Adasiem' Nawałką z 2006/07. Przyszedł Probierz, zaczął robić wszystko po swojemu - ok, ale czy widzisz progres w drużynie która na jesień ogrywała Lecha na wyjeździe, czy wygrywała z Ruchem u siebie, do drużyny która na wiosnę z grała z Legią (przypomnę Legia kończyła mecz w 9)? I fakt, zdaję sobie sprawę z porażek z Podbeskidziem, Lechią, Legią czy te nieszczęsne Derby, ale jest jak w tym przysłowiu - zmienił stryjek siekierkę na kijek... Probierz miał ten sam skład co Maaskant na Apoel, Litex, Skonto, Lecha, Ruch, Podbeskidzie, Parchy, Legię, Lechię... I tego poukładać nie umiał. Wygrał Derby i za to '+', resztę przegrali z Jacentym. Peace. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl